Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6901) Jorus


Jorus
nagyúr

Handball94 és mike1334: köszönöm szépen nektek a válaszokat, így teljesen egyértelművé vált a helyzet! :R

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#6902) F_Gergely


F_Gergely
őstag

Sziasztok szeretnek tanacsot/segitseget kerni remelem jo helyre irok.
Az autom szervizbe kerult, azzal a hibaval hogy nem mukodik a klima. Azt a valaszt kaptam hogy eltorott egy klima cso ennek dijja 36 ezer ami csak az alkatresz ara tehat erre rajon a munkadijj de ezt nem tudtak elore megmondani. 3 hetet volt ott az auto (arrol volt szo par nap alatt de max 1 het alatt megcsinaljak) tobbszor kerdeztem mennyibe fog kerulni nem kaptam valaszt. Az alkatreszt kicsereltek, a klimat feltoltottek de kozoltek a klima tovabbra sem mukodik mert nem kap aramot a kompresszor. A 3 het alatt nekem netto 30 ezer forintos utazasi tobbletkoltsegem lett mert a munkamhoz szukseges az auto. Az auto elkeszult bar a problemam miszerint a klima nem mukodik ugyan ugy fennall. Az alkatresz a szerviz szerint brutto 36 plusz munkadijj,illetve kitakaritottak az EGR szelepet amit en nem kertem csak megkerdeztem hogy egy hiba mitol lehet mire mondtak biztos koszos ez a szelep de nem volt megbeszelve hogy hozzanyulnak. Netto 100 ezer forintot ker most tolem a szerviz amit en es masik is irrealisan soknak tartunk, es nem kivanok ekkora osszeget kifizetni max 60-65-ot tartanek realisnak.
Van erre valami jogi lehetosegem ilyenkor vagy felesleges jogi procedura lenne es fizessek es nyeljem be?
Munkamhoz kell az auto az nem jo megoldas ha "lefoglaljak" vagy barmi ilyesmi az ugy lezarasaig, akkor inkabb kifizetem, de felhaboritonak es gusztustalannak tartom...

Koszonom a valaszokat, segitseget elore is!

(#6903) bambano válasza F_Gergely (#6902) üzenetére


bambano
titán

szerviz nem adja ki az autódat, amíg ki nem fizeted, úgyhogy kicsit lépéskényszerben vagy.
a bruttó 36 rugós alkatrészár az nettó 28340 forint, tehát 72 ezer forintnyi munkadíjat akarnak rajtad bevasalni. ez nagyjából normális áron számolva, kb. 5500 nettó forinttal 13-14 órányi munka.

szerintem ez sok. én megkérdezném a mestertől, hogy akar-e hetekig veszekedni, meg mindenféle vizsgálatokat a nyakába, vagy mond egy rablásmentes összeget. ezenkívül kérd el tőle a munkalapot, amit aláírtál és az összes írásos dokumentumot is, árajánlatot, ilyesmit. gondolom semmi papírmunka nem volt.

ezenkívül mondd meg neki, hogy azonnal adja ki az autódat, mert elviszed másik szerelőhöz szakértői véleményért. tedd hozzá, hogy mennyi pluszköltséget okoz neked az autó hiánya, amit bírósági úton fogsz behajtani rajta.

ezeket akkor tudod megtenni, ha van türelmed végigveszekedni az egészet. ha nincs, akkor kénytelen vagy kifizetni, amit kért, és szégyenben elkullogni.

szerk: az egr szelep pucolása, ha tényleg megtették, önmagában nem rossz gondolat, mert az egy neuralgikus pontja a mostani "modern" autóknak, csak nem ennyi pénzért. meg nem ennyit fizetünk egy nem működő klíma nem működővé tételéért.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6904) Đusty válasza F_Gergely (#6902) üzenetére


Đusty
addikt

"(arrol volt szo par nap alatt de max 1 het alatt megcsinaljak)"

Na ebben a pillanatban kellett volna sarkon fordulni mert kapásból látszik, hogy kókler banda.
Szerintem nyugodtan írj homárra meg egy két forumra, a kommentekkel ne foglalkozz de ettől eltekintve elég hatásos tud lenni ha megjelenik a nevük 1-2 helyen :) . Persze az autód már ne legyen náluk.

(#6905) F_Gergely válasza Đusty (#6904) üzenetére


F_Gergely
őstag

Az 1 hetet a beszerzendo alkatreszre fogtak hogy ok is ugy rendelik a hivatalos magyar forgalmazotol (gyari alkatresz) es lehet ez eltart par napig.
En azzal a hibaval adtam le az autot hogy a klima nem mukodik, 100 ezret ker a szerviz javitas cimen de a klima tovabbra sem mukodik (azt mondjak a kompresszor nem kap aramot). Na de akkor megis miert fizessek ha a hiba nem szunt meg? Raadasul nem 3 hetrol volt szo ha tudom ennyi ido nem adom le pont amiatt mert a munkamhoz kell az auto, emiatt nekem 30 ezres tobbletkoltsegem lett mert autot kellett kolcsonozzek.
Ja es nem maszek hanem rendes, hivatalos szerviz budan.

[ Szerkesztve ]

(#6906) Magnum_ válasza Đusty (#6904) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Szerintem nyugodtan írj homárra meg egy két forumra, a kommentekkel ne foglalkozz

Azert ezzel is lehetne mit kezdeni...

I humbly and respectfully decline™

(#6907) Đusty válasza Magnum_ (#6906) üzenetére


Đusty
addikt

Úgy értettem, hogy ha a homárra ír az ottani kommentekben kap hideget meleget tök mindegy, hogy jogos vagy nem nem kell velük foglalkozni :), a kommentek jó része meg nem is a témába vágó lesz viszont jó sokan olvassák :-)
Ha hivatalos szervíz akkor meg nem is értem ha az adott hibát nem tudják megcsinálni mi a francot képzelnek magukról :W, csodálkoznak, hogy kerülik őket?

[ Szerkesztve ]

(#6908) bambano válasza Đusty (#6907) üzenetére


bambano
titán

hivatalos szerviz, nem jelent ma már semmit. én évekig könyörögtem, hogy cseréljék ki a toronycsapágyakat a kocsiban, mert úgy recseg, hogy nem lehet mellette megmaradni. nem tették meg. aztán egyszer kiszakadt az egész futómű menet közben.
még most is viszket a tenyerem, hogy beperlem a "hivatalos szervizt"...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6909) F_Gergely válasza bambano (#6908) üzenetére


F_Gergely
őstag

Ha beulok az autoba es fizetes nelkul eljovok engem milyen hatranyok erhetnek? Perelnek, feljelentenek? Mi alapjan? Leadtam az autot javitasra X hibaval, az X hiba ugyan fennall, akkor miert fizessek? Eljohetek, vagy magammal cseszik ki es csak rontok a helyzeten?

(#6910) biker válasza F_Gergely (#6905) üzenetére


biker
nagyúr

A kompresszornak nem is kell áram :)
Ékszíj hajtja. Áram csak a hajtás átadó mágneskuplungnak kell

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#6911) Sanyabá válasza F_Gergely (#6909) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Kulcs nélkül is meg tudod oldani? :D

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#6912) bambano válasza F_Gergely (#6909) üzenetére


bambano
titán

szerintem feljelentenek és megbüntetnek. közben a rendőrség majd lefoglalja az autódat és ott fog parkolni náluk 6-9 hónapig. szerintem ez a legrosszabb ötlet, hogy elhozod fizetés nélkül.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6913) F_Gergely válasza bambano (#6912) üzenetére


F_Gergely
őstag

Kiraly...
En ugy szamoltam, ha be tudjak mutatni az alkatreszt amit kiszedtek es kicsereltek, szamlaval tudjak igazolni az ujat amit betettek (legyen 36 az alkatresz +10 a toltes) 46 felfele kerekitve 50 ezer. Mivel 3 het alatt nem kaptam infot mikor lesz kesz az auto es azt sem arultak el mennyi lesz az osszkoltseg, munkadijjat nem kivanok fizetni, mivel 3 hetre nekem 30 ezer plusz kiadasom volt de tekintve hogy azt mondtak 1 het max ezert 10/per hettel szamolva levonva az elso hetet 20 ezer, ez kiteszi a munkadijjat. Szoval ha betudjak mutatni a kicserelt cuccot es tudjak igazolni hogy valoban gyari ujat tettek be fizetek 50 ezret. Ha nem, es igazolni sem tudjak, rendort hivok es megmondom hogy visszatartjak az automat. En nem irtam ala semmit, semmilyen megbizast, arajanlatot semmit. Innentol kezdve vagy elfogadja az 50 ezret vagy ennyit se fizetek es rendort hivok. Ha eljovok fozetes nelkul mi alapjan jelent fel? Mivel bizonyitja hogy nem fizettem, egyaltalan mivel bizonyitja hogy kertem egy 100 ezres javitast ?

(#6914) bambano válasza F_Gergely (#6913) üzenetére


bambano
titán

szerintem kicsit kevered a dolgokat.
azt mondod, plusz költséged volt az utazással. Milyen plusz költséged? nem volt autód? hol volt? szervizben.
tehát a saját állításaidból logikailag következik, hogy az autód ott volt. ezért csak úgy elhozni nem tudod, meg kell egyeznetek.

azt nyilván nem mondom, hogy a megegyezés az lesz, amit ő akar és nem lesz benne a te elvárásod. a kérdés, meddig vagy hajlandó elmenni és mennyit vagy hajlandó blöffölni. lehúzni azt lehet, aki hagyja magát, másik oldalról nézve náluk van az autód, azt csak kilopni tudod onnan.

szerintem felesleges a további szócséplés, eldöntötted, hogy mit akarsz, el kell menni megbeszélni. amíg nem lehet tudni, hogy a te ajánlatodra mit reagál, addig itt csak a habot verhetjük. esetleg ha van ügyvéd haverod, vidd magaddal vagy küldd el magad helyett.

az, hogy nem írtál alá semmit, szerintem jogilag semmit nem jelent, mondtak valamit, otthagytad az autódat, ez, szerintem, megrendelés. hogy abból ők mit tartottak be, mit nem, nehéz lesz bizonyítani mindkét irányban.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6915) F_Gergely válasza bambano (#6914) üzenetére


F_Gergely
őstag

Ebben is van valami... :( igazad van. De duhit hogy at akarnak verni, le akarnak huzni es tehetetlennek erzem magam...
Marad a megegyezes, koszi a segitseget! :R

[ Szerkesztve ]

(#6916) bambano válasza F_Gergely (#6915) üzenetére


bambano
titán

az alapproblémát egyébként abban látom, hogy ő nem akarja majd kiengedni az autódat, mert addig van esélye, hogy pénzt lát tőled. te meg nem akarod otthagyni, mert egy telephelyen álló autót el lehet rontani.
szóval próbáld meg úgy intézni, hogy egy kanyarban letudd az egészet.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6917) Magnum_ válasza bambano (#6912) üzenetére


Magnum_
nagyúr

szerintem kicsit te kevered a dolgokat.

ez polgári jogi kategória, nem büntetőjogi. nem egy szelet csokit lop el a közértből, amiért feljelenthetik.
a szerelő és a megrendelő között a szerelésre vállalkozási szerződés jön létre, amit elég szépen leszabályoz a Ptk. (6:239.§-tól kezdve). Nem gondolom, hogy ne hozhatná el az autóját, ha a vállalkozó nem tartja be az általa vállaltakat. legfeljebb lemeccselik peren kívül, vagy (nem)peres eljárásban, de itt ebben az esetben olyan nincs, hogy lefoglalja a rendőrség az autóját, stb.... nem btk. kat. (persze végrehajtási eljárás során is lefoglalható, de ott azé' még nem tartunk, de az már másik sztori)

szerk: off

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#6918) bitpork válasza Magnum_ (#6917) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Ez mind szép és jó, de csak amíg nem találkozol egy szerelővel aki 86-s villáskulcsot lengetve gondolja a saját szemétdombján megoldani a problémátokat. Én ugye semmihez (se) értek, de azt látom h a kérdező nem járt el körültekintően: írásba kellett volna foglalni mindent, és nem otthagyni az autót enélkül. Megjegyezném, hogy a kérdező szóhasználata ("érzem") azt sugallja felém, hogy nincs tisztában egy autó lehetséges szerelési igényével. (Itt rögtön meg is említeném a saját szarjaimat, ahol egy vezérlés csere viccesen könnyen lendül a 300-500k közötti tartományba) Márpedig az hogy anyagilag mit engedhetek meg vagy minek örülök, az esetek többségében nem fedi a szerelő-hozzáértőbb elvárásait.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#6919) Magnum_


Magnum_
nagyúr

Varom a Bunti AV eredmenyt...

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#6920) Magnum_ válasza Magnum_ (#6919) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Negyes. Az jo.

I humbly and respectfully decline™

(#6921) mike1334 válasza Magnum_ (#6920) üzenetére


mike1334
veterán

Grat, az tényleg jó :)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#6922) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Üdv!

Szombaton vettem egy TV-t, tegnap kiszállították. A szállítók már elmentek mikor kiderült, hogy a TV hibás, azonnal hívtam a boltot, ahol nem cserélni akarták, hanem elküldeni bevizsgálásra. és majd annak függvényében dől el, hogy hogyan tovább.
Szerintem azonnal cserélni kellene?

Jól gondolom, vagy nekik van igazuk?
Ha nekem, akkor mire tudok náluk hivatkozni??

Köszönöm a választ.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#6923) MaCS_70 válasza leslieke (#6922) üzenetére


MaCS_70
félisten

Így van, három munkanapon belül a vásárló mellett szól egyfajta kiterjesztett jótállási vélelem, tehát az eladó szó nélkül cserél, és ha mégis kiderül, hogy nem volt indokolt, azt visszamenőleg érvényesítheti a vevővel szemben. Ha tehát a terméknek nincs már ránézésre is olyan hibája, amiről ordít a nem rendeltetésszerű használat, akkor szó nélkül köteles cserélni.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#6924) leslieke válasza MaCS_70 (#6923) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Köszi, én is így gondoltam, a Media Markt meg nem.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#6925) MaCS_70 válasza leslieke (#6924) üzenetére


MaCS_70
félisten

Itt elég jól összefoglalták.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#6926) leslieke válasza MaCS_70 (#6925) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Nagyon szépen köszönöm!! :R

Ezt el is küldöm a cégnek okolásul!

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#6927) Magnum_ válasza leslieke (#6926) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Panaszt is benyujtasz?

I humbly and respectfully decline™

(#6928) leslieke válasza Magnum_ (#6927) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Továbbra is kötik az ebet a karóhoz, hogy adjam oda a TV-t bevizsgálásra.

Most jön a fogyasztóvédelem.

[ Szerkesztve ]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#6929) F_Gergely válasza leslieke (#6928) üzenetére


F_Gergely
őstag

hát ez non-plus ultra, cseréljék ki! kötelesek!!! Hihetetlen mi megy ebben az országban :((

(#6930) bambano válasza leslieke (#6928) üzenetére


bambano
titán

ha bevizsgálást akarnak, akkor egyszerűen állj el a vételtől.
a mediamarktnál egyébként is szokás, hogy nem mindig adnak original cuccot, hanem a javított, másoktól visszavett lomokat is megpróbálják elsózni.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#6931) leslieke válasza bambano (#6930) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Abba sem akarnak belemenni, Csak a bevizsgálás, és már másodszor céloznak arra, hogy nálam sérült meg az eszköz (a panel "megfolyt a bal felső sarokban).

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#6932) F_Gergely válasza bambano (#6916) üzenetére


F_Gergely
őstag

tegnap el lett hozva az autó, 60-ban "kiegyeztünk"....
De borzalmas állapotban kaptam vissza, belül kosz, dzsuva, váltógomb tiszta zsír, akkumlátort teljesen lemerítették, az autó be sem indult úgy kellett bebikázni, motortérburkolatokat nem tették vissza...
Az alkatrészt oda adták mit kicseréltek...
Lezárult, vége, de többet oda se megyek, pedig többször voltam ott sose volt gond....

(#6933) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Fogyasztóvédelmi Hatóságnál a panaszt benyújtottam.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#6934) MaCS_70 válasza leslieke (#6933) üzenetére


MaCS_70
félisten

Majd számolj be a fejleményekről! A Media Markt egyébként tud róla?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#6935) Magnum_ válasza MaCS_70 (#6934) üzenetére


Magnum_
nagyúr

En a panaszt oda nyujtottam volna be (azzal, hogy parhuzamosan megy az NFH fele is, bar elso korben csak MM-nek panaszkodtam volnA)

Amugy fene gondta, hogy egy ekkora ceg -ismerve az NFH customer-friendly hozzaallasat- meg meri lepni.

I humbly and respectfully decline™

(#6936) leslieke


leslieke
Jómunkásember

MM-nek nyilatkozat ment (munkahelyi jogászok írták meg), hogy kérem a cserét. Tudnak a panasz benyújtásáról is. Személyesen az igazgatóval beszélek telefonon és e-mailen is.

[ Szerkesztve ]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#6937) Magnum_ válasza leslieke (#6936) üzenetére


Magnum_
nagyúr

zsír!

ha van eszük, még ajándék kupont is adnak :-)))

I humbly and respectfully decline™

(#6938) F_Gergely


F_Gergely
őstag

Az lehet azonnali munkaviszony megszuntetesere ok, hogy nyilvanosan a kollegaim elott megfenyegetnek a biztonsagi orok (te egy senki vagy, ossze leszel verve, gyere ki es osszeverlek)?
Napi attrocitas er, es folyamatos nyomas alatt tartanak, en pedig nem szeretnek igy bejarni dolgozni, a sajat testi epsegem erdekeben. Tobb kollegam is tanuja volt. Ez lehet azonnali felmondasi jogalap?

(#6939) leslieke válasza Magnum_ (#6937) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Nincs eszük. Hosszan leírták, hogy miért van joguk ahhoz, hogy elvigyék a TV-t bevizsgálásra, sőt még utalást is tettek arra, hogy én tettem tönkre.

Holnap elviszik aztán várhatok 5 napig, míg a szerviz megmondja a véleményét.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#6940) Magnum_ válasza F_Gergely (#6938) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Ha a kollegaid tenyleg vallaljak is, akkor szerintem lehet

I humbly and respectfully decline™

(#6941) Jorus válasza leslieke (#6939) üzenetére


Jorus
nagyúr

A szerviztől mondjuk nem tudom, mit várnak. A kijelző egyik sarka meg van folyva, ez ugye tény. Az képezheti vita tárgyát, hogy ez a szállítás előtt, alatt, vagy után sérült meg, de ezt nem fogja tudni a szerviz megállapítani...

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#6942) F_Gergely válasza Magnum_ (#6940) üzenetére


F_Gergely
őstag

Kiallnak, probaltak kozbeszolni oket is megfenyegettek, hogy ne szoljanak bele es "pofadat befogod mert te is igy fogsz jarni".
Egyebkent is a felmondasi idom toltom, es le is dolgoznam, de multheten is megfenyegett egy or, ma pedig 4 tanu elott 3 or mondta hogy megvernek, vegyem fenyegetesnek ugyse tehetek semmit. Itt szolt kozbe a kollegam akinek szoltak a fent leirt modon.
Nem kivanom sem a sajat testi epsegem sem a sajat auto epseget kockaztatni.
(Eleg hulyen nezne ki ha ugy megyek uj munkahelyre hogy pl bevertek a fejem).

(#6943) Magnum_ válasza F_Gergely (#6942) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Ha mar felmondasi ido, akkor a felmenteseder kerd erre hivatkozva, irasban. Es ha tenyleg kiallnak a kollegak, akkor nevezd meg oket, hogy elottuk zajlott ez es szem es fultanui voltak.

I humbly and respectfully decline™

(#6944) F_Gergely válasza Magnum_ (#6943) üzenetére


F_Gergely
őstag

Attol felek ha felmentest kerek, ezt elbiraljak es majd egyszer valamikor mondanak A-t vagy B-t. Nem vagyok egy paras tipus de egy kigyurt ember se vagyok, es ugyan ennel a cegnel tortent meg az hogy egy embert az orok agyonvertek es olyan seruleseket kapott amikbe belehalt. Ezt bele fogom irni az indoklasba is mivel en nem szeretnek igy jarni!
En ugy szeretnem ezt az egeszet rovidre zarni hogy holnap reggel nem veszem fel a munkat, megirom a levelem es utana a HR-en kerem az azonnali felmondasom a mar leirtak miatt. A tanukat megnevezem, de akik megfenyegettek oket nem, es nem kerem sem a korugasukat sem az athelyezesuket mert felek a megtorlastol. Egyebkent ezek kulsos szemelyek akik a ceg megbizasabol a biztonsagi szolgalatot ellatjak.
Beszartam na...

(#6945) MaCS_70 válasza F_Gergely (#6944) üzenetére


MaCS_70
félisten

A kérdés az, hogy felmondási idő alatt van-e helye rendkívüli felmondásnak.
Tekintettel arra, hogy a munkaviszonyod még de facto és de iure él, nem zárható ki, hogy rendkívüli felmondásnak jogalapot adó esemény történik (pl. a jelen esetben olyasmi, ami Részedről lehetetlenné teszi a munkaviszony további fenntartását), tehát szerintem akár élhetsz is vele -- viszont fontos tudni, hogy ezt nagyon alaposan kell megindokolnod és az indokolást bizonyítanod. A jelen helyzetben kép/hangfelvétel alkalmas lehet erre, a körülmények indokolják.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#6946) F_Gergely válasza MaCS_70 (#6945) üzenetére


F_Gergely
őstag

Kepi felvetel van (be van kamerazva a porta) de sajnos hangot (az orok elmondasa alapjan) nem rogzit, ezert nem is tettem panaszt korabban mert az attrocitasokra nem volt tanum a kepi felvetelen pedig csak az latszik hogy vitatkozunk de erdemben semmi bizonyitoereje nincsen es sajnos ezt hasznaljak ki az orok is "semmi bizonyitekod nincs" .
A ceges parkolo nincs bekamerazva es hivatalosan nem orzott, tehat ha szetverik az autom azt sem tudom bizonyitani senkire.
Az engem is meglepett hogy ennyire nyiltan es ilyen agressziven tanuk elott tortent a mai eset, de orulnek ha ez mar jogalap lenne arra hogy kilepjek. Holnapot meg ledolgozom de a csutortoki napot mar a munkavegzest megtagadom, ezt beleirom a levelembe is. Kerdes van ennek az egesznek barmi ertelme vagy tokmindegy mit csinalok igyisugyis en jovok ki szarul?!

(#6947) Magnum_ válasza MaCS_70 (#6945) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Ezert kerdeztem, hogy a kollegak vallaljak-e, mert gyanitottam, hogy kep es hangfelvetel nem all rendelkezesre.
A fenyegetes meg nem jon at az ipari, hang nelkuli felvetelen.

F Gergely: milyen ceg ez????????? Hogy az alkalmazott halalra ver egy masik alkalmazottat????? (Friss Bunti AV-vel halalt okozo testi sertes)

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#6948) F_Gergely válasza Magnum_ (#6947) üzenetére


F_Gergely
őstag

Ceg nevet nem arulhatom el, titoktartasi kotelezettsegunk van, de megirta az index, origo, sot a hirekben is benne volt :(

(#6949) Magnum_ válasza F_Gergely (#6948) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Ofc nem a cegnevre gondoltam, hanem pl tevekenysegi korre...

Valami rossz hiru diszko?

Oke, kozben megvan.

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#6950) F_Gergely válasza Magnum_ (#6949) üzenetére


F_Gergely
őstag

Nem, egy hatalmas multi...

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.