Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
Kata7806
üzenetére
Na akkor ismét: [RAM upgrade]
de egyébként ha járogatsz fent Pesten, szerintem valamelyik kedves fórumtársunk (aki már túl van ezen a mozzanaton) is bepakolja neked azt az 1Gb memóriát
________
Így van, kérdezzetek nyugodtan, azért van a fórum. Nem szégyen az, ha az ember nem tud valamit, DaVinci-vel együtt meghalt az utolsó polihisztor, nem lehet mindenki jártas mindenben.
A legnagyobb gond, ha nem kérdezik meg a hozzáértőbbtől, hanem megpróbáljá egyedül megoldani, illetve ha a hozzáértőbb lekicsinylően áll a dologhoz, mint msá fórumok esetében nap mint nap láthatjuk.Itt nyugodtan lehet lámáskodni, szívesen segítünk.

-
Zola007
veterán
-
kelzsoca
félisten
válasz
Lord Myn
üzenetére
Hát lehet hozzá venni boltban olyan 20 körül mennek az LG is társai usb-s írók!

Vagy megnézed az aláírásom és priviben megkérdezel

Kata7806
Van még egy szabad hely, tehát még 1Gb-ot lehet beletenni
A speedstep-et pedig használjátok, mert azzal növekedhet a készenléti idő (akksi használat esetén)icezozo
Memoria bővítésen felül akár nagyobb merevlemezt is lehet bele tenni, de kicserélheted a wifi kártyát is

-
Lord Myn
senior tag
válasz
Kata7806
üzenetére
A Speedstep egy Intel technológia, ami lejjebb veszi az órajelet, ha nem szükséges akkora terhelés a gépnek. Egyébként a BIOS-ban kapcsolható be/ki.
Más: Valaki nem tudja véletlenül, hogy lehet-e már hozzávaló külső optikai meghajtót kapni? Illetve, milyen külső ODD-t ajánlotok hozzá, amihez elég az USB és nem kell konnektorba rakni?
-
Zola007
veterán
válasz
Kata7806
üzenetére
Jól van na!!!!!
Szabad megreggeliznem fél 12-kor?
De türelmetlenek vagytok.Speedstepet a biosban állíthatjátok be.
Mikor elindítod a gépet, akkor kiírja, hogy nyomogasd a DEL-t a biosba lépéshez, ott asszem a 2. fülön van ilyesmi, hogy Intel Speedstep. Na az legyen enabled.
Memóriabővítés előtt érdemes írni egy kérelmet emailben az Albacomp szervíznek.
Ezt megadják, kinyomtatod, aztán mehet. Fentebb linekltem videót és angol leírást
De leírom ungarissébe is, ha kell.Szerintem nem szervízben kellene bővíttetni, mert arany-áras munkaidővel dolgoznak.
Egy normális számtechboltban (amit szerintem Gödöllőn találni) bemész, kifizeted a Ram árát (4-5 k, kingmax bőven elég, 1Gb 667MHz, PC5300) és otthon is belerakhatod.
Ha nem mered, akkor azért mutasd meg nekik a videót (netük csak lesz) és bele kell, hogyrakják egy ezresét v. vmi hasonló. -
Kata7806
csendes tag
Mindenki elment ebédelni?
-
icezozo
addikt
nem tudja valaki véletlenül ,hogy a garanciában szereplő szervizben mennyiért bővítenek memóriát?
-
Kata7806
csendes tag
-
Zola007
veterán
válasz
Kata7806
üzenetére
Elméletileg 100%-ig fel kellene nyomnia.
Hogyan töltötted? Bekapcsolt állapotban? Mert akkor előfordulhat.
Merítsd le az akkut 5-10%-ra, majd a végén hibernáltasd a gépet. (Lényeges, mert így áll fell a leghamarabb a rendszer)
Kikapcsolva töltsd 4-5 órán keresztül, de ne húzd le a töltőről.
Ezt követően hibernálásból visszatöltés után minimum 98-99%-n kell lennie. Ha nem ennyit, akkor lehet, hogy gond van az akkuval.miniapu:: több emberes rövid hozzászólásokat is lehet egy postba összeírni, kiemelt névvel, előzmény sorszámával mindenki tudni fogja, viszont így sajnos nem teljesítesz 60 hosszászólást 3 nap alatt egyetlen topicban.
egyébként akár lehetne is kérni, illetve átrakatni a mininotis hsz-okat az általad nyitott topicban. Én napi szinten látogatom a fórumot, van is windem, tehát sok újdonságot már nem olvasok, de így is csak gyorsscrollozva olvasom, amit nap mint nap összeírtok.
Gondolj bele, ha idejön a "zátlagember", hogy valami kis tudást gyűjtsön a windről icipici fejébe, mert nem mindegy, hogy mire adja ki a havi fizetését (és mert rászánja, s nem 20 ezret költene 90 dolláros tetrisre)
Na ők akik nem az elejéről kezdenek végigolvasni egy 4600 postos topicot, hanem csak az utolsó 200-t. Na ebből mire lukad ki: hogy ne menjen ikeába, cserélje le a videómagnóját és vegyen FullHD tv-t, de ne windet, mert azzal nem megy.
Így amennyiben nem gond, valóban átrakathatnád valamelyik modival a fentebb említett topicba ezt a ~200 hsz-t (a többiekével együtt is, remélem nem haragszanak érte)És hidd el, sok topic van itt, ami még csak tervezőasztalon lévő dolgokról szól. Olvass csak bele a "NOTEBOOK, PC" kategória topiclistájába és lentebb bizony sok olyan topicot találsz, ami egyelőre nem létező (v. MO-n nem kapható) gépekről szól.
-
Kata7806
csendes tag
válasz
miniapu
üzenetére
Vki bélyegeket gyűjt, vki műszaki cikkeket... Kinek mire telik, ugye..(persze egy bélyeg is lehet nagyon drága..)de ez semmiképpen nem baj, hiszen szinte minden embernek van vmilyen gyűjtőszenvedélye, vagy ha nincs is, akkor olyan dolog biztosan van, amihez nagyon ragaszkodik.
-
miniapu
tag
válasz
eLioT84
üzenetére
"így jobban megnézve nemis olyan rossz dolog ez, főleg ha ócsóért adják majd"
Ocsóért adják. 98$.
Ha valami kapzsiság miatt nálunk mégis a háromszorosa lenne, egyszerűen az -bay-tól kell megrendelni. Jön "ajándékba", ahogy a többi termék szokott. Magánszemélynek így nincs rá vám és ÁFA. Csak így meg a gar lehet nyűgös picikét. Szerintem egy-másfél hónapon belül ideér. -
PLacc
senior tag
Ezt a kínai ~90 dolláros laptopot (meg kazettát meg IKEÁ-t...) nem itt kéne megbeszélni. Szerintem... (nincs Wind-em
) -
Kata7806
csendes tag
válasz
miniapu
üzenetére
Igazából folyamatosan változik, van hogy fel, van hogy lefelé "megy" a töltöttség szintje, gondolom attól függően, hogy éppen mit csinálok. De aktív használatnál-netezés, letöltés, videó, zenehallgatás, ilyesmi-jó, ha egy órát kibír. Amit kiír a töltöttségre vonatkozóan, arra tuti, hogy nem adhatunk, még megközelítőleg sem. Legfeljebb, ha csak nézegetjük...

-
miniapu
tag
válasz
Kata7806
üzenetére
Nekem is hasonló. Nem kevés. A 3-4 óra csak reklámszöveg. Vehetsz bele 6 cellást, de még nagyon drága. Azzal közel a dupláját megy el mint a mostaniddal. Szerintem jó ez így. Inkább küldő aksitöltő és két pótakku kellene szerintem. Sajnos még nem tudok külső töltőt venni, de szarintem hamarosan lesz az is.
-
miniapu
tag
válasz
eLioT84
üzenetére
"de persze arra jó, hogy minimális dolgokat meg tudjon az ember csinálni..."
Sajnos nem csak arra jó. Eredendő feladatokat old meg szinte tökéletesen, egymagában. Minden másra már az Interneről várhatjuk a megoldást. Az operácoós rendszerek levelezőinek leváltásával kezdődött a folymat és most a komplett irodai szoftverekleváltásánál tart. Szépen lassan (vagy gyorsabban mint gondolnánk?) kidobhatjuk az összes szoftverünket. Előbb-utóbb minden megoldás közvetlenül az Internetről jön majd.
-
Kata7806
csendes tag
Sziasztok!Srácok, csajszik!Az eredeti témára visszatérve:Van vkinek MSI Windje közületek?Nekem egy U100-asom van. Normális dolog, ha full feltöltve a töltöttségre azt írja ki, hogy 96 %, és 1óra 44perc? Nem kevés ez egy kicsit?
-
miniapu
tag
"Valld be! Azért vagy ilyen lelkes, mert csak Linoxot lehet rátenni."
Lelkes? Szerintem félreérted a helyzetet. Nem vagyok én lelkes. Egyáltalán nem örülök ezeknek a kínai világuralmi törekvéseknek mininotesz ügyben sem. Miért? Mert ha mindent kína csinál, mit fogunk csinálni például mi? Ha ez így folytatódik tovább akkor:
"Amerika lesz a világ tervezőintézete, Kína az ipari műhelye, Európa pedig a múzeuma" /Baroso/
"Vagyunk egy páran akik szeretjük, ha egyformán működnek a számítógépeink."
Kína mást gondol. Nem áll messze a te gondolatodtól:
"Vagyunk egy páran akik szeretjük, ha működnek a számítógépeink."
A funkcionalitáson van a hangsúly. Nem hiszem, hogy a Windows XP önmagában egy szeretni való dolog lenne. Sokkal inkább egy szükséges rossz, ami tele van hibával és kijavíthatatlanul hatalmas internetes támadási felülettel. Valójában nem kell az embereknek. Az embereknek az kell, hogy a számítógéppel gyorsan és gondtalanul megoldhassák azokat a feladatokat amikre a számítógép ki van találva.
Ha nem hiszed el amit mondtam, kérlek számold össze, hogy jelenleg a ti otthoni gépeiteken hány eredeti feladatot megoldó szoftver működik. És azt is, hogy hány olyan, ami olyan feladatot old meg csupán, amit maga a számítógép, annak eszetlenül hibás működése hívott életre. Mit gondolsz mi e két szoftvercsoport között az arány? Más is kíváncsi volt erre. Egyes becslések szerint 1:10.000-nél is magasabb az arány. Vagyis egy eredendő megoldásra több mint tízezer haszontalan, de szükséges szoftver jut. Kína most egycsapásra véget vet ennek. Tudom, nehéz ezt mezei felhasználói aggyal és gyakorlattal felfogni, de ez az igazság. Csak a láncainkat veszthetjük. Van akinek ez tetszik. Akár tapsikolhatnánk is neki, de lásd az előző megjegyzésemet. Munkahelyek milliói vesznek majd el. És mit fognak helyette csinálni? Kapálnak majd, vagy mit? Ez a hamarosan felmerülő kérdés ebből a dologból adódóan itt európában?

-
eLioT84
tag
nekem az a kínai cuccos nem tetszik, márha ez a video amit láttam az erről szólt (vmi HiVision-MiniNote)
túl butának tartom tudásügyileg, meg nemigen lehet testreszabni benne a dolgokat...csakígy hirtelen ennyi jutott eszembe a videóról
de persze arra jó, hogy minimális dolgokat meg tudjon az ember csinálni...akinek az nem elég vesz egy okosabb gépet

-
Stoto
tag
Egyébként általában konkurrencia van a konkurensek között és a konkurensek jelentik a konkurenciát.
Mindkét szó létezik, különboző jelentéssel!
-
hanee
senior tag
válasz
Zalaymate
üzenetére
Szia!
IKEA: a nagy lemez-bútoraik (amik megfizethetőek) nem tűnnek számomra elég strapabírónak (most az egy dolog, hogy a gép ott huzigálja a fiókjait az orrod előtt, de ez egy szuper marketing fogás szerintem, az én íróasztalom fiókja már szétesett pl. 3x). Adott esetben egy igazi fából készült bútor (pl. fenyőbútor) sokkal tovább bírja, mint az alkatrészekből álló lemezes bútor (tudom, van az IKEA-ban is fabútor, de az meg olyan drága, hogy nem tudjuk megfizetni). Ez nem az IKEA ellen szól, hanem a fabútorok MELLETT. Sajnos nekünk sincs arra pénzünk hogy kizárólag fabútorokkal rendezzük be a lakásunkat, de pl. a kislányomnak inkább elmentem csináltatni egy ágyat, mert ez biztos nem fog szétesni 3 év múlva, és gyakorlatilag olcsóbban is jöttem ki.. (amit bútoráruházakban hasonló minőséget láttunk fabútorból, gyakorlatilag a háromszorosa volt árban, és most nem túlzok egy cseppet sem!).
hanee
-
klaczi
aktív tag
Köszi
Akkor nem is tudom miről miről volt szó fentebb. Használhatatlan!
Mellesleg a nagyobb notik ára is szivárog lassan lefelé.
Most egy rossz hír: az egyik Windünk úgy néz ki meghibásodott! A jelenség: rendlívül rövid akkuidő (a másik2,5 órát bír) majd akku módban kikapcsol. Utána töltőröl is nehezen indul. Állítólag akku nélkül vidáman megy. Ugylátszik fel kell keressük az Albacomp szervizt. A fejleményeket megírom majd, ha valakit érdekel.
Akkut nem tudom össze-vissza cserélni mert messze vannak egymástól. -
kelzsoca
félisten
Arra a 90$-os gépre gondolsz, nem lehet tenni semmit, van egy beágyazott egyedi linux szerű valami rajta és ennyi, mondjuk 1Gb belső tárra nem is igen férne több!
A processzor is egyedi 400MHz-en dübörög![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az alap dolgokkal fel van szerelve szoftver téren, de ne gondolj itt nagy nevek szoftvereire hanem amit a kínaiak alkottak és pakoltak fel rá!
-
klaczi
aktív tag
miniapu
Valld be! Azért vagy ilyen lelkes, mert csak Linoxot lehet rátenni. Mi a családban 2 darab MsiWindet is vettünk. XP nélkül ez eszünkbe sem jutott volna. Az olcsó XP tólja előre egyenlőre ezeket a kütyüket. Vagyunk egy páran akik szeretjük, ha egyformán működnek a számítógépeink.
Elnézést a Linux rajongóktól. -
Gergő_
őstag
válasz
Lortech
üzenetére
utánaolvastam hogy egy ideje megváltozott pedig logikusabb dupla r-rel már csak a jelentése miatt is
maradjunk annyiban hogy én ezt így írom továbbra is,gyakorlatilag mindkettő helyes(vagy nem),az is könnyen előfordulhat hogy tévedek de akkor valaki korrektül világosítson fel
egyébként nem neked írtam -
Zalaymate
senior tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Kedves Gabor970!
Azért neked címzem az írásomat, mert a te postod volt az első amit elolvastam!
Szóval hogy fontos a minőség, ebben egyet értünk. DE! Sajnálatos módon manapság szerintem Magyarországon az átlag ember átlag keresete olyan 110-130.000 ft körül mozog. Vegyünk példának okáért egy átlagos 4 tagú családot, ahol még csak az egyik gyerek jár iskolába! Mindkét szülő rendelkezik saját autóval. Az össz keresetük tehát legyen 240.000ft. (Vegyük nettó jövedelemnek!) Tegyük fel, hogy minden hónapban elköltenek gázszámlára 15.000 forintot. Emellett jön vízszámla is, ami szintén 15.000forint. Jön egy villany számla ami 5000 forint.Van kábel TV ami UPC és havi 7000ft a gyerekek mesecsatornái miatt. (Családi csomag) Van egy Chellós netük, ami 4000ft. Mindkét szülő havi mobiltelefon számlája 10-10.000 forint (Ez egyébként szerintem kevés). Minden hónapban ruhára van kiadásuk, mert kell venni, az egész családnak mondjuk 30.000 forint (Nevetségesen kevés. kb 2 farmer és egy ing) Tankolnak is havonta 20-20.000 forintért. Az iskolás gyermeküknek a menzája 4000 forint havonta. Emellett sportol, aminek a díja 5000 forint. Havonta élelmiszerre költenek 40.000 forintot (Majdhogy nem egész hónapban kenyeret vajat sajtot és szalámit esznek reggel, délben este) (215) Az egyik autón van részlet még ami 30.000ft havonta.
Tehát a végén szerencsétleneknek marad 25.000 forintjuk elmenni moziba, csokit venni, meg mittom én....
Namost ebből a 25.000 forintból sajnos nem hogy a minőséget nem tudják megfizetni, hanem ha bármi plusz kiadásuk lesz azt csak hitelből tudják finanszírozni.
Tudom, hogy a helyzet elkeserítő, de teljesen megértem azt az embert, akinek nincs pénze és megvesz az Accer laptopot illetve az olcsóbb rossz minőségű termékeket, hiszen lehet, hogy szegény teljesen tisztában van azzal, hogy nem a jót veszi meg, de másra nincs pénze, és ez is ugyan úgy működik, ha meg gond van vele akkor ott a gari!
Tehát ne jelentsük ki, hogy az emberekkel van a gond, mert itt kis hazánkban a fejétől bűzlik a hal.....
Hanee: Nem tom mi a gondod az IKEÁ-val, a termékeik sokkal több teszten mennek át, mint a legtöbb cég termékei.
Rakal: Sajnos butaság amit írsz. Levezetem ezt is!
Tehát mondjuk a laptop piacon, csak az Asus van és az MSI mint konkurens cég. Mindkettő laptopokat gyárt, nagyjából 50-50%-os a piaci megoszlás. Mindkettő cég rendelkezik 12"-os subnotival mert ez kell a menedzsereknek, viszik mint a cukrot. De ez drága, csak a menő menedzserek tudják kifizetni. Mindkét cég rájön, hogy ha csinálnának egy olyan netbook ot, ami belépő szintű lenne és kicsi (kisebb mint a subnoti) és könnyű nagyon, csak épp akkorka, hogy a net rendesen látszódjon széltében, akkor jóval inkább megelőzhetné a versenytársát, igaz, hogy a subnoti és egyébként a noti eladásai romlanának valamelyest. Viszont ha kijön az ötlettel, megbontja az egyensúlyt és erre a konkurencia is válaszolni fog,mégpedig lehet, hogy egy jobb termékkel. De hát akkor most mi legyen. A legjobb lehetőség, ha gyorsan ő jön ki előbb az ötlettel, így piaci többletre tesz szert, és időelőnyre is, hogy mire a konkurencia kijön a saját az alap pici nattopnál jobb gépével, addigra ő a többletbevételből kijöhet már egy mégjobbal, így megtartva az előnyét a piacon. És máris a semleges piacból ő jött ki vezető cégként!
Srácok! Én nem szeretnék senkit megbántani eme irományommal, ez természetesen az én véleményem, és mivel nem ismerjük egymást, így csak annira adhattok rá, mint bárki máséra. Egyszerűen szerettem volna elmagyarázni egy két dolgot. Elég hosszúra sikerült sorry érte!
+ topic indítóként rendkívül örülök, hogy így pörög ez a topic és hogy érdemi viták is zajlanak, mert ezek szerintem rendkívül fontosak, sokszor sokkal jobban rávilágítanak egy-egy tényre mint ha valaki véleményként beírná!
Kösszi!

-
miniapu
tag
"Csak melyik mai típusra hajaz majd"
Mondom, egyikre sem. MIPS-proc és célszoftver. Csak így lehet olcsó. Ha belegondolsz rájössz miért. A sok megfizetendő licecc már kitenné a 100$-nak a háromnegyedét. Muszáj lépni a kínaiaknak a fejlesztés terén. belépett a tudományos akadémiájuk is. Csak figyelni kell a híreket. nyiltan megmondják, nem akarnak jogdíjakat fizetni. Szóval semmi linux, semmi microsoft oprendszer. Csak kínai célprogramok és kínai célprocesszorok, kínai összeszereléssel. Ez az olcsóság ára.
-
miniapu
tag
"ugyanakkor egyetértek veled minapu hogy nagyon nagy jövője van akár itthon is"
Egyrészről baj, mert igénytelenséget hoz magával. Mésrészről valóban az olcsó célgépeké a jövő. Elég gyorsan letisztult a GPS-piac is. Most a mininoteszek következnek. Jövő ilyenkor már szerintem nem is lesznek a boltokban olyan ígényes kis műszerek mint a Wind. A tej-kenyér mellett ott állnak majd sorba a 10-20 e forintos mininoteszek, mégis közönyös arccal mennek majd el mellettük az emberek. Mint például ma a tévék előtt. Nincs nagy tolongás, pedig tudásukhoz képest már valóvban elég olcsóak.
-
miniapu
tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
"Részemről nincs harag"
Remek! Maradjon is így! Hidd el nincs bennem bántó szándék!
"pl: a Tesco is árul 99ft-ért kenyeret és mégsem zárnak be a pékségek stb.."
Hát erre azért ne köss nagy összegben fogadást.
Rengeteg kiscéget tettek tönkre a hájperek pusztán a megjelenésükkel. Volt köztük pékség is hidd el. De szerintem nem érdemes ezen mélázni. Erefelé megy a világ és kész. Alkalmazkodni kell a pékeknek is meg a PC-gyártóknak, forgalmazóknak is. A vevők meg "eszi-nem eszi, nem kap mást" alapon eléggé ki van szolgáltatva. Modom, nekem is van Windem. Sőt, úgy gondolom, hogy még egy ezres Eee-t is valószínűleg beszerzek. Nem azért mintha használnám. A Windet sem használom. Egyszerűen a bírtoklási vágy okán. Ez is egy magyar átok. 
-
rakal
senior tag
Hali!
Én itt és most garantálom Neked,hogy 1 év múlva ott lesz a Tesco vitrinben szép fűzöld dobozban a Tesco Technika Netbook(lehet,hogy nem egészen így fogják hívni..,de valami hasonló).Csak melyik mai típusra hajaz majd,esetleg ez a kérdés(Asus,Gigabyte,HP,MSI Wind?)Ócsó lesz,de el fog veszni a hasonló netbookok tengerében,úgyhogy nem lesz gond az alsó szegmensben...
-
miniapu
tag
"de a filmben volt egy jelenet, ahol megtört a fény a notebook kijelzőjén és nem vol teljesen egyenes.."
Látom nem hagysz békén.
Én most külön a te kedvedér megint belenéztem a filmbe, de nem látom amit írsz. Ezek mintadarabok. Még a tömeggyártás előtt készültek, jobbára kézi munkával. Bármi lehet. Szerintem ne ítélj elhamarkodottan. Különösen azért ne, mert valószínűleg nemsokára megtapogathatod a hazai hájperekben is. Annyit mondhatok: kizárt, hogy a kijelzővel valami lenne. Ezeb a bolygón csak pár gyártócég van aki LCD-ket csinál. Könnyen lehet, hogy ugyanaz a panel lesz bennük mint a windben. Más szavakkal: nem ez adja egy ilyen szerkezetnek az árszintjét. -
hanee
senior tag
Nem akarom tovább szítani a dolgot, de pont a 60 év feletti korosztály nem sok gépet vesz magának (9 év alatti korosztálynak pedig inkább asztali gépet szerintem).. de ezt csak a hovatovább végett írom
(legalább is én és legjobb tudomásom szerint más anyuka ismerőseim sem vennének vagy vesznek notebook-ot egy 7-9 éves gyereknek, olcsót sem, asztalit kapnak, amin megtanulják használni).Egyébként, amikor anyukámnak mondtam, hogy veszek egy MSI Wind-et, mondta nekem, hogy látott egy eee PC-t a főnöknőjénél, de az a kisebb változat, és neki is nagyon tetszik, úgyhogy lehet, hogy majd ő is vesz magának egyet, de inkább a nagyobbikat, mert szerinte az már túl kicsi! (van otthon egy asztali gépe amit mi raktunk neki össze, P3-as szintű, Win98-al). Anyukám csak arra használja a gépet, hogy word-ben írjon rajta dolgokat és passziánszozzon. Annyira ért hozzá kb., hogy néha felhív telefonon, hogy magyarázzam el neki, hogy kell lementeni egy dokumentumot lemezre, vagy hogy formázzon valamit a wordben!
Ennek ellenére ennyit még ő is meg tudott állapítani, hogy neki a kissebbik nem kell.. Ezt most csak azért mondom, mert ő pont az, aki totál nem ért hozzá, mégis észrevett egy ilyen dolgot, és nem venne meg szerintem egy gagyit akkor sem, ha olcsó és kielégíti a felhasználási igényét..Különben nem tudom közületek ki ismerte vagy ismeri a PSION-t. Az már akkor tudott ennyit mint ez az olcsó gép, amikor még csak P1-es gépek léteztek asztaliban
Persze sokkal drágább volt, de létezett.. 
hanee
-
Gabor970
addikt
nekem ez: Gigabyte M912X most került a látókörömbe. Nagyon szimpi, elsősorban a kijelző miatt!
-
hanee
senior tag
Összességében nekem is kb. az 5. lesz, mert előtte volt 2 asztali is
Csak nem egyszerre.. de én már látom előre, hogy egy év múlva megint veszek egy új notit és ez így megy majd, amíg gyűjtőszenvedéllyé nem válik a dolog
(na jó ez csak vicc ám, de nyugodtan hozzátok fel ezt a hozzászólásomat egy év múlva, ha mégis vennék mégegyet
) -
Gergő_
őstag
a wind nem egy nagytudású valami,de ez a windhez képest egy gagyi kvarcjáték,ugyanakkor egyetértek veled minapu hogy nagyon nagy jövője van akár itthon is,főleg a 9 év alatt és a 60 feletti korosztálynál és lehet hogy ünnepek előtt 20k-ért lesz kapható multiknál
jah
és a konkurrencia szót az emberek kis része írja csak helyesen 2 r-rel
-
Kata7806
csendes tag
Nekem Windem van, de meg voltam őrülve egy Asus-ért. A barátom eléggé hozzáértő és nagyon tájékozott a témában, rengeteget utánaolvasott és ő a windre szavazott. Én pedig hallgattam rá. Ezt most csak azért írom le, mert van egy olyan rétege a társadalomnak, mint én is , akinek igazából majdnem mindegy, hogy recsegő-ropogó wc tető anyagból készül-e a notebook-ja (speciel nem vettem észre, amikor a mm-ban nézegettem). Örültem neki, hogy lesz egy saját notebook-om és ennyi. Ha nem lenne hozzáértő ember az ismeretségi körömben, valszeg megvenném még az olcsóbb "technika notebook"-ot is, bár azért a neve mégsem mindegy. Viszont nagyon sok szegény ember van Magyarországon, akik nem tehetik meg, hogy 80-100e ft-os gépet vegyenek, nekik biztos jó lesz a 40-50e ft-os is. Lényeg a lényeg, pénz beszél...
De azért mégiscsak örülök, hogy a Windre esett a választásom (pedig tényleg nagyon rá voltam kattanva az Asusra..)
Szerintem felesleges vitatkoznotok...mindenki azt vesz, amire pénze van... -
kelzsoca
félisten
válasz
miniapu
üzenetére
Részemről nincs harag, miért is lenne, egyébként azért vannak a beszúrható smiley-k hogy azzal ki tudod fejezni éppen milyen mondanivalója van egy mondatnak vagy gondolatsornak, mert ugye lehet kétértelmű is!
Én teljes mértékben megértem amiről itt szó van és beszélsz és érvelsz mellette, de ezt a gondolatot nagyon sok mindenre át lehet vetíteni:
pl: a Tesco is árul 99ft-ért kenyeret és mégsem zárnak be a pékségek stb..

-
rakal
senior tag
Én nem vitakozom,már miért is tenném,de mindenki a pénztárcája,meg a funkció mellett dönt,és ez a jó,minél több termék van annál nagyobb a választék,szóval no offence,de asszem jó helyen kapirgálok,egyébként mindenki azt vesz,amit akar,de a netbookok asszem simán kiváltják a klasszikus notebook funkciókat,ebben egyetérthetünk.
-
hanee
senior tag
Nézd, mindig is voltak és lesznek, akik a Tescoba a kaja mellé bedobják az olcsó notit / számítógépet, de szerintem azért világösszesítésben ezeknek a felhasználóknak a száma relatíve kicsi azokéhoz képest, akik boltban veszik (például MM-ban és ehhez hasonló boltokban, vagy spéci notebook üzletben)

hanee
-
rakal
senior tag
Szerintem nem kell pár hónapot várnunk,és a Tesco meg az Auchan is tele lesz ilyen-és hasonló "netbook"-okkal és hasonló mutációikkal,40-50 KHUF-ért.(Technika Netbook-pl.)
Egy előnye lesz:a populáris számítástechnika demokratizálása(nagyon fellengzős vagyok,sorry,de asszem igaz lesz)
-
FefeeX
veterán
ez hülyeség, sok ismim van aki mindentől független a nagyobbat veszi meg. Ezeket többnyire nem azok veszik (mármint a piciket) akik megvették a nagyokat, hanem azok, akiknek eddig nem volt mit. Mint ahogy a gagyi 1 gigás linuxos szutyoknak is megvan a célcsoportja. Az hogy ebből valaki elkezd kioktatni másokat, tényeket gyárt és ráerőszakolja másokra - a legnagyobb baromság, már bocsánat.
Ezt amúgy piagszegmentációnak hívják, az egyiknek ezt, a másiknak azt adják el, windet meg olyanok vesznek egyébként többnyire, akiknek van másik gépük mellette, vagy eddig nem is volt, de jött ez és ez kell (mást nem vettek volna meg). Kannibalizáció mindig van valamekkora, mert egyik piac sem tiszta, itt mondjuk az átlagosnál kicsit erősebb is, de attól még megéri nekik (naná hogy, különben nem csinálnák)
És még valamit: egy marketingessel ne vitatkozz (ez nem neked szól, csak általános igazság - legalábbis marketing témában)
-
hanee
senior tag
válasz
miniapu
üzenetére
Azt történetesen nem neked címeztem, hanem Gábornak

Pont, hogy vettem a fáradtságot és megnéztem a filmjét a notinak, amit belinkeltél. Nem mindenhol látszik, de a filmben volt egy jelenet, ahol megtört a fény a notebook kijelzőjén és nem vol teljesen egyenes.. nem olyan volt mint pl. az Acer-emé, hogy látszik, hogy teljesen sík a felülete, hanem mintha egy olyan műanyaggal lenne bevonva, ami nincs is teljesen kiegyenesítve. Lehet, hogy tévedek de a filmen ez látszik!
hanee
-
miniapu
tag
"Én igényes embernek tartom magamat, épp ezért engem zavar, ha gagyinak néz ki a notebook-om"
Bocs hane, de nem vagy valami figyelmes. Én külön neked belinkeltem a filmjét is. Ha vetted volna a fáradságot és letöltöd, figyelmesen megnézed, akkor láthattad volna, hogy nincs a világon semm baj sem a kijelzőüvegével. Az egyébb műanyag alkatrészek minőségével sem. Van az olyan mint a többi.
Kérdezek valamit tőled: Értesz valamit a műanyagokhoz? Például tudo hogy a LEXAN műanyagok milyen tulajdonságokkal bírnak és mennyibe kerülnek? Ugye nem. Akkor elmondom, nagyon olcsó, víztiszta műanyag aminek jól tűri a karcokat. Óraüvegeket is készítenek belőle. Például a SEIKO óráké is ilyen. Nos annak az általad megnevezett csúnya műanyag pont LEXAN-ból készül. Más: Volt már a kezedben TIK-TAK-os doboz? Buta kérdés, kinek ne lett volna? Nos akkor láthatod, hogy bizonys műanyagok, mint a kis dobozka ajtaja mennyit képesek kibírni törés nélkül. És képzeld, ez egy nagyon-nagyon olcsó műanyag. Miért mesélem el neked ezeket? mert nem vagy műszaki. Különben tudnád, hogy külön tudomány úgy megtervezni egy notebook vázat, hogy az valóban kis koccanástól elrepedjen, eltörjön. Drágább mintha a tiktakos dobozos ajtajából készült olcsó műanyagból lenne az egész. Csak akkor soha nem menne tönkre. A jónép megbeszopja az ilyesmit. Magnéziumváz és mindjárt százezerrel drágább. Közben pedig a magnéziumos létra mellett sétál el az OBIBAN ami csak párezerbe kerül, de nem tudja a szerencsétlen mit lát, mivel palizzák be a hozzánemértése miatt. Ez is piac. Aki keveset tud, azt leszedik. Így működik a világ. A mai világ. De én ennek nem tapsikolok. Én csak szeretném, ha más is tudná az igazat. És mi jár az igazér? Rendszerint betörik a fejed...
Nah, megyek filmet nézni.

-
rakal
senior tag
válasz
miniapu
üzenetére
Szerintem a fő probléma a gyártók részéről merül fel,ugyanis ezek az új típusú gépek teljesen tönkreteszik,kannibalizálják az "igazi" notebookok/laptopok piacát.
Magyarán ha új,olcsó netbookokat dobnak a piacra,a saját,top cuccaik sírját ássák meg,mert ha igazán a felhasználó magába néz,be fogja látni,hogy a legújabb notebook erőgépre igazán nincs szükség a céges prezentációhoz,Excel tábla futtatáshoz,stb.,ezekre untig jó a hónalj alá csapható netbook is.
Magyarán a mobil számítástechnika teljes újraértékelése várható a közeljövőben,a notebook alap/középkategória előbb-utóbb el fog tűnni szvsz.mert a netbook teljesen ki fogja váltani. -
miniapu
tag
"pl nem tud rá percek alatt felkovácsolni egy chat programot,vagy szovegszerkesztot, akkor az funkcioit tekintve nem kielegito"
Van rajta. Ez mind van rajta. Nyugi, nem a kis kínai nem hülye. A kínai az kínai. Ha érted mire gondolok. És egyébként meg nem mindenki buherálós magyar. Vannak nagyon normális népek is, akik jól beszélik az angolt. Igaz, nem olyan találékonyak mint a magyar, de ők az a tömeg aki a meghatározó. Ők a piac. Nekik szól a fejlesztés, nem nekünk. Én is azért vettem Windet, mert látom, hamar kifogyunk majd belőle. Ennél már csak sz@rabb jön majd szerintem.....
-
hanee
senior tag
válasz
Gabor970
üzenetére
"Én mindenkit bíztatok, hogy ne engedje egy bizonyos minimális szint alá az igényeit! A fiatalokat meg kellene tanítani felismerni az értéket!"
Véleményem szerint egy fórumon keresztül a nickemből és pár hozzászólásomból nem sok következtetést tudsz levonni velem kapcsolatban. Sem a koromat, sem az igényességemet illetően, és szerintem másét sem!
Én igényes embernek tartom magamat, épp ezért engem zavar, ha gagyinak néz ki a notebook-om és nem tudok rátelepíteni egy 1 GB-os programot ha olyan kedvem van (vagy épp szükségem van rá).[ULTRAOFF] (de felhozhatnám azt is példának, hogy pl. nem az IKEA-ba mentem a gyerekemnek bútort venni, mert szerintem nem elég tartós, inkább csináltattam neki ágyat egy céggel, akik gyönyörű fenyőbútorokat készítenek) [/ULTRAOFF]
hanee
-
efem
tag
válasz
miniapu
üzenetére
Megragadtad a lényeget:kompromisszumok nélkül! Nekem ez az 5. Laptopom, és egyik sem volt 12"-nál nagyobb.. Viszont ha valami már funkcióit tekintve nem elégíti ki a mezei felhasználót: pl nem tud rá percek alatt felkovácsolni egy chat programot,vagy szovegszerkesztot, akkor az funkcioit tekintve nem kielegito.
Minoseg: tortenetesen en csak azert vettem windet,mert a recsego-ropogo wcteto muanyagbol szerelt asus egyszeruen nincs rendesen osszerakva...
Es az is igaz, hogy 20-30e ft-ert mar egy olyan telefont is kapsz,amin tudsz mp3at hallgatni,bongeszni,szoveget szerkeszteni,forumozni,skype/msnezni (akar hanghivassal is!) tortenetesen egy ilyenrol irom meg ezt a postot is,ugy hivjak nokia e61 (alias szamologep)
csak hogy ON is legyen... Kivancsi vagyok mikor dobnak ki msi wind tablet editiont
-
miniapu
tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled! Mintha csak én írtam volna ezeket a sorokat. Ha látnád az én felszerelésemet, még jobban értenéd. Vagyunk még páran akik állják a sarat minőség tekintetében. De ez már egyre jobban nem a mi világunk. A tényekkel nem lehet túl sok mindent kezdeni. El kell őket fogadni és kész. De mi köze ennek a dolognak pont a Wind fórumhoz? Megmondom: semmi. Ezért aztán nem győzöm eléggé beszürkíteni a soraimat.
-
Gabor970
addikt
Attól, hogy a társadalom nagy része megeszi a gagyit, még nem biztos, hogy mindenki ezt teszi, és a mennyiség nem igazolja valaminek a minőségét. Győzikét is sokan nézik, mégsem az a minségi műsor. Az MP3 megeshet, hogy sokak igényét kielégíti, ellenben vagyunk még mindíg jópáran akik csak bakelitről tudják elképzelni a zenehallgatást, ha az nem a munka melletti háttérzenéről szól, hanem szórakozásként önnálló tevékenységként történik. Sajnos meglehetősen feje tetején áll a világ, szomorú, hogy inkább további romlás várható. Én mindenkit bíztatok, hogy ne engedje egy bizonyos minimális szint alá az igényeit! A fiatalokat meg kellene tanítani felismerni az értéket!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

örülj neki, hogy van rá lehetőséged, hogy megvedd azt a sokmindent

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)