Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Octi
aktív tag
-
hanee
senior tag
válasz
blackspeed
üzenetére
Ez legyen a legnagyobb szériahibája ennek a kis drágának

Nem akartok még ilyen jó kis háttérképes oldalakat küldeni? Vannak olyan szuper képek, de még nem találtam olyat, amit be is tennék háttérnek, mert nekem ezek a WOW meg StarWars képek annyira nem jönnek be

-
blackspeed
csendes tag
válasz
adam182
üzenetére
Sajnos ez a probléma nálam is jelentkezett, és el kell, hogy keserítselek, az Albacomposok azt mondták, hogy ilyen már előfordult párszor. A ventillátor csapágya ( kicsit sem értek ezekhez, nekem a telefonban ezt mondták) nem működik megfelelően, szinte biztos, hogy cserére lesz szükség, amit ugye garanciálisan elvégeznek. Amikor én hivtam nem volt raktáron ventijük és csak amíg megérkezik hozzájuk, az egy hét... :S
Én nem cseréltettem ki, mivel külföldön vagyok, de itt is van MSI service és oda fogom elvinni.
Reméljük kicserélik és el is felejthetjük ezt a hibát. -
phpmoli
tag
europlug schuko - iec-60320-c5 kabel viszontelado: mekka.hu ar: 640ft brutto
-
vadkörte
addikt
Sentelic-es kérdéseim még élnek! 4060. sz. hsz.
OFF:
Talán elmegy a régi noteszem a közeljövőben. Van pár érdeklődő...
Ha elmegy, gyűjtögetek még kicsit és beruházunk valamire. - Wind/Eee1000H - Talán Karácsonyi ajándéknak meglesz...
ON: -
Zola007
veterán
Ne csak kérjek: [még egy kis háttérkép]
jól elbeszélgetek itt magamban, mi
-
Zola007
veterán
hopp 2x
-
Zola007
veterán
kicsit egyértelműbben, de nem tudom, hogy van-e ráció a következő dologban, de egy próbát megér. Sehol sem találtam és régebben nekem sikerült pl hangkártyából kicsikarnom egy kis plusz tudást egy driver-összvérrel.
Sikerülhet-e átverni a synaptics drivert? Én nem tudom megnézni, mert párom gépén ugyan synap driver van, de vistával.
Ezért jó lenne, ha valaki megpróbálná felrakni a recovery cd-ről újra a működő januári synaptic drivert és közben figyeltetni softtal, esetleg totalcommanderben megnézni az utolsó 10 percben módosított fájlok listáját (keresés-->további), hogy mit rak fel, mit módosít és hol?
de pl az egér tulajdonságai --> hardver --> tulajdonságok --> illesztőprogram --> részletek fülnél is fel vannak sorolva a használt fájlok
Ezt követően összeszedni ezeket az elérési útvonalakkal együtt, betömöríteni és felrakni pl. data.hu-ra
BÁRKI megtehetné, akinek még synaptics van, de nem fontos feltétenül a windről leszedni.
A SENTELICesek nevében előre is THX.
hátha.... -
-
pagrus
csendes tag
-
pagrus
csendes tag
válasz
csabicsepp
üzenetére
Nekem synaptic van, a tapipad jobb szélén huzogatva az ujjamat nagyon jól lehet szkrollozni finoman is és nagy léptékben is, ha nagyon megrántom, megy folyamatosan. Nem kell a görgetősávra menni, elég, ha valahol az ablakban van a kurzor és úgy elindítom. De lehet, hogy a sentelic is ilyen, azt meg én nem ismerem.
-
Zola007
veterán
Egyébként kijött a linux verzió is, kemény 4 ezer forinttal olcsóbb a mobilx-nél mint az XP-s.
Ennyiért talán még nekem is - egyetemistaként - megérte XP-vel venni. -
adam182
csendes tag
több hónap használat során teljesen halk volt a gép, de az utóbbi 1-2 napban elkezdett ijesztő hangokat adni a venti. bootoláskor 1-2 secig mindig és nagy ritkán működés közben is. más is találkozott ezzel?
-
csabicsepp
aktív tag
Az 1.07-es biosban jól gondoltam, ha lekapcsolod az alaplapi ramot, tehetsz bele 2 gigás modult és 2 giga ramod lesz. (a 3 giga sajna nem megy...)
Másik amit már lehet írtak, xp alatt is 224 mega video ramod lesz (2giga esetén, 1 gigánál 128mb)
bár igaz visszahívta az msi, mert pár embernél vmi usb mizéria volt...pedig írták hogy ne kapcsolják ki a gépet flash közben
-
Alukard
senior tag
Kár [érte]
-
Zola007
veterán
Tényleg apróságok miatt kérdeztem: Ami feltűnt, hogy a windé aranyszínű a 3 likas végnél, illetve más a kábelvastagság.
Semmi lényeges, én is futtattam már a toshibáéval, de azért jobb a békesség, s csak reméltem, hogy ugyanúgy van bekötve a 3 szál, mint a másikon (a windén jelölik, de a toshin nem).
A különbségről annyit, hogy:
wind: [h05vv-f], csati 3-as: [I-sheng IS-034]
toshiba: [h03vv-f], 3x0,75, 300/300, csati 3-as: [Volex VAC5S]Mivel a kábel is eltért, illetve a csatik jelölése is (a windé a jobb
), így töprengtem egy kicsit rajta.
User, meg otthoni forrasztgató szinten vagyok elektromossságtanból, így nem feltétlenül merek bármit is bármivel összedugni.Ejjdeszép színes is volt, mikor a szomszéd új kapcsolót rakott a kukoricadarálóba és máshogy volt jelölve mint ahogy a régi. Na ezért.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Alukard
üzenetére
Mindenkinek ezt a választ küldik ki, tehát a gép megbontható, alkatrészek cserélhetőek, de ha esetleg meghibásodik valami a gépben és azt az új komponens okozza akkor a garancia érvényét veszti!
Idézet egy korábbi hsz-ből:
"most beszéltem az Albacomp központi szervízzel, azt mondták hogy minden további nélkül elvégezhető a RAM bővítés otthon is, ha bármilyen garanciális probléma van akkor úgyis hozzájuk kerül a készülék és ha nem a ram szakszerűtlen beszereléséből adódik a probléma akkor természetesen a garancia érvényességének lejártáig javítják"
"Amennyiben a bővítéshez megfelelő memóriával, és szaktudással rendelkezik, az esetben a bővítést Ön is elvégezheti.Ha 2 éven belül a notebook-ja meghibásodik, és a hiba nem a bővítésből adódik, gépét garanciálisan javítjuk."
-
Alukard
senior tag
Végre megjött a levél az albacomptól...
[I]Tisztelt Uram!
A kívánt bővítést elvégezheti. Amennyiben a későbbiekben a készüléke meghibásodik, - és a hibát nem a memória bővítése okozza – a javítást garanciálisan végezzük
Üdvözlettel: xyz[/I]
Gondolom ez érvényesíthető minden cserélhető alkatrészre azaz a vinyóra, RAMra és a WLAN kártyára...
-
csabicsepp
aktív tag
No asta la vista lett, már nekem is visszakerült az ixpó. Így élesben a vista valahogy nem jött be nekem.
Én ezt a tapimizériát nem értem, előző asusomon synaptec volt, most sentelic. A scroll valamivel ügyesebb, de nagyobb is. Nekem a 2 kicsi gomb volt idegen eleinte.
Használatban sztem ugyanaz a 2, leszámítva a méretet, de lehet a wind-be valami profi synaptec került, most már kíváncsi vagyok egy ilyen wind-re.
Viszont belepasszintottam egy 250-es samsungot, most örülök
Ennek nincs az a búgó hangja, nem kalappol, de van neki egy susogó hangja ha asztalon van. kicsit kevesebbet fogyaszt (2w-ot 2,5 helyett). Garivesztés sztem nix emiatt, ha vigyázol, észre se lehet venni a cserét (kb.10perc), hacsak nem az új winyóval megy szervízbe 
Na, uff, meg miaszösz...
-
bary48
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére
Szerintem ebből nincs több féle. Ez egy szabványos 3 eres csatlakozó. A notebook töltőkön én még csak ilyet láttam esetleg előfordulhat a 2 eres kivitel az olyan mint a fényképezőgép aksi töltőn van. A másik 3 eres hálózati kábel amit még árulnak az olyan mint ami az asztali számítógépek 220 V-os csatlakozója. Ha nálad van a töltőd akkor a boltban össze tudod hasonlítani.
Azért vettem, mert a táskámban nincs túl sok hely: iratok, kulcsok, pénztárca, kaja.
Nagyobb táskát meg lusta vagyok cipelni. A HÉV-en utazva filmet nézek és bent megint feltöltöm az aksit.
Itt a fórumon valaki írta, hogy tönkre mehet a sok ki-be húzogatástól, de tapasztalatom szerint az emberek többsége széthúzva teszi be a notebookok táskájába, mert merev a kábel és nehezen fér el. A suliban ahol dolgozom elég sok notebook van, de még nem hozták hozzám ilyen hibával. -
Zola007
veterán
Na hogy vmi ON is legyen: [másik monitor driver és lőn 1280x1024]
illetve: [fórum]
ha valaki még jobban meg akarna vakulni
-
Zola007
veterán
Hát a 9 cellás se ártana, mondjuk azzal már asztal se kellene a gép alá
Nadekomolyrafordítvaaszót: a 9"-es wind elég nagy baromság, még fordítva megértettem volna (mint eee 900-ról 1000-re)A körítés meg valóban semmilyen szintű. Bezzeg 1000h-hoz már táskától kezdve díszítő hülyeségeken át pótakku, minden vehető.
Nem igaz, hogy nem kapnak észbe!
Én már arra is gondoltam, hogy fű alatt a versenytársak fogták vissza a windet.
Azért azt el kell fogadnunk, hogy az asus nagyobb cég, így simán "hathatnak" az MSI-re.Pár éve zajlott le hasonló dolog winchestereknél: finoman rászóltak a samsungra, hogy fogja vissza a terjeszkedést (nem sokkal előtte kezdett vinyógyártásba) és egyből elkezdett romlani a vinyók minősége (5 éves 80 Gb-s samum még mindig megy, 3 évvel ezelőtti 120-200-as széria szinte mind behalt valamilyen szinten
)
Ismételten elnézést mindenkitől, jelzem: én is imádom a kicsikét, de a tényekkel nem lehet mit kezdeni (ja, persze, elhallgatni):
pl ilyenek miatt mondom a "ráhatást": [link] -
Marc71
csendes tag
Hát ennek tényleg semmi teteje... Ugyanaz a ház, ua. a belső, ua a külső, csak 1 collal kisebb kijelző?? Kinek kell ez?
Ahelyett, hogy a 6 cellás aksis géppel, meg egyebekkel feglalkoznának.
Én lennék az MSI
, akkor mindenféle kiegészítőkkel nyomatnám a Wind-et. Árulnék külső optikát, (még ha nem is én gyártanám, de a dizájnt igazítanám egy pofás házzal), egyéb dolgokat, DE LEGFŐKÉPP AZ A NYOMORULT 9 CELLÁS AKKSIT dobnám végre piacra.Tökre meglovagolhatta volna az MSI a WInd pozitív fogadtatását és egy egész komoly brand-et építhetett volna ki a netbook köré. Fogadjunk, majd ha az Apple jön netbookkal, ott bezzeg minden lesz.
Ehelyett szórakozik a taccspaddal, meg jön ezzel a marhasággal...
Na mindegy, ettől még imádom a Windem.
Bár most nincs nálam - húgom 14'1-es travelmate-jéről gépelek. Ugyanis a igen népszerű a kicsike...
Nyáron már többször is volt nyaralni
. Egyszerűen mindenki elkunyizza - mert ugye "ezt mennyivel könnyebb bárhova elvinni"... hehe. -
pagrus
csendes tag
A notebook táskagyártók elaludtak... Van viszont az MM-ben T'nB márkájú táska hozdozható DVD lejátszóhoz 5 eFt alatt. Vettem egyet, kivágtam belőle az autós rögzítéshez szükséges belső hevedereket és karikákat, csak a tépőzáras notebook rögzítőt hagytam meg, és van egy passzentos táskám a Windhez, a tápegység és a külső egér is elfér az első zsebben.
http://www.t-nb.com/2produit-1437-expert-case-for-portable-dvd-player-and-umpc.html -
Cyrin
addikt
Ennek a 8,9-es Wind-nek sztem semmi értelme sincs.
Bezzeg az Acer Aspire One Synaptics touchpaddal jön.
-
Zola007
veterán
És típusra mégis milyet sikerült találni?
Csatlakozókról (rajta lévő feliratok) tudnál képet dobni? (esetleg leírni)Egyébként mi okból vettél még egyet?
Párom toshibájának egy-két nagyon apró momentumban eltér a kábele és nem szeretném, ha hosszú távon nem esne jól a töltőnek, ezért is kérdem.
Én is csak magát a töltőt szándékszom hurcolni a frekventáltabb helyek közt, ezért is a kábelmizéria. Így a sajátomat bevinném az egyetemre, a másik otthon maradna. -
bary48
csendes tag
Ha valaki gondolkodik a töltőhöz 220 V-os kábel beszerzésén akkor ne lepődjön meg:
pénteken körülnéztem - MM-ben (Westend) 2600 Ft a körúton az Oktogonnál a Conrad-ban a legolcsóbb - 2000 Ft. A laptop.hu és a notebook.hu boltokban 2400-3000 Ft.
Kérdeztem az extreme digitelben is nekik nem volt, de az eladó szerint 200-300 Ft körül lehet.
Mikor mondtam mennyiért láttam ő is meglepődött.
Végül 2000 csak megvettem. -
Alukard
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Általában ez a standard... régi az XP ahhoz, hogy teljes mértékben tudja támogatni a nem 4:3as képarányt segítség (lásd driver) nélkül... ezért torzítja a képet így.
-
stefanitsr
senior tag
http://www.mivvy.eu/en/index.php?page=m310
Érdekességképpen rámutatnék az intelre cserélt wifi modulra... Egész jól hangzik ez a reinkarnáció...
Jut eszembe backup miatt bebootoltam egy minipe cd-ről és ha jól látom 1024*768 felbontásom van összenyomva 1024*600-asra. Wind hardware-ből összenyomja az 1024*768-at 600-ra ? Vagy mi a szitu.
Windows xp alatt sikerült valakinek 1024*768-at csiholnia úgy hogy összenyomta a wind 600-ra ?
-
bary48
csendes tag
Olvasom a fórumot, de nem tiszta még mindig: az új tapipad (sentelic) akár a legújabb meghajtó progival, működik valakinek? Mármint a scroll. Én bárhogy kísérletezek nem sikerül a sroll részt működésre bírnom. Nekem is először a syn. driv. volt fenn, de azzal nem jelent meg a beállítási lehetőségeknél csak a két gomb. Mivel a munkahelyemen most telepítettem egy notebookot amiben synap. tapi volt látom, hogyan kellene működni.
Ha felrakom az MSI re a sentelic meghajtót akkor megjelenik a scroll beállítása de még így sem működik. A jobb oldal alján és tetején a PgUp és PgDn eddig is működött.
Vagy lehet, hogy a scroll csak bizonyos programoknál használható?
Én Mozilla Firefoxot használok, de próbáltam az OOO writal is ott sem ment. -
vadkörte
addikt
Hali!
Ezek szerint Neked van egy tökéletesen működő Sentelic tapipaddal szerelt Wind-ed. Légy oly széles és regéld el a fórum Wind-del nem rendelkező és/vagy nem Sentelic-es Wind-del rendelkező lakóinak, hogy mit is tud a Sentelic motkány?
1., Hagyományos tapipad funkciók?
2., Érzékenysége állítható-e, vagy konstans?
2.1., Ha állítható milyen határok között?
2.2., Ha nem állítható mennyire kell taposni?
3., Scroll-bar-ok hogyléte, vannak/nincsenek?
3.1., Ha vannak, mekkora méretűek, állítható-e a méret, mint a Synaptic-nál?
4., Vannak-e programozható sarkok, mint a Synaptic-nál?
4.2., Ha vannak, mennyire testreszabhatóak?
5., Gépelés alatt kikapcsolható-e a tapipad, mint a Synaptic?
6., Milyen használati értéke van, ergonómia, felület? -
hanee
senior tag
válasz
Yoshida
üzenetére
Szia!
Szerintem relatíve a Wind-et nem adják drágán a többi notebook-hoz képest (ha pl. azt nézem, hogy az én Acerem nagykerben volt 220 Linux-al, és annyival nem tud többet -- t.i. nem tudja a dupláját semmiben, csak súlyban
).
Viszont Magyarországon a notebook, mint olyan drága. Nem tudom miért (érdekelne ha valaki tudja!), mire ide beér valami, sokkal többe kerül mint máshol.. Utána már országon belül a nagyker és a boltok között nincs akkora árdifferencia, viszonylag kis árréssel dolgoznak a boltok számtech téren.hanee
-
tybaa
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére

Kösz, ezzel végre normálisan működik.
Mikor feltelepült a rendszer (win), azt írta, hogy Synaptic, de persze a két gombon kívül semmit sem lehetett állítani. Megnéztem a hozzá adott lemezt, azon is Synaptic driver van, biztos ami biztos újraraktam, nincs változás.
Leszedtem a linkelt drivert, Synaptic uninstall, újat felrak, és örül, hogy nem csak a két gomb állítható.

-
efem
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
én ezt a drivert tettem fel hozzá, és működik.
1. driver feltelepít (van egy install.bat)
2. ujraindít
3. ahci bekapcsol
4. ha nyekereg, újra megad driver elérést
5. élvezkedik
-
^Clown
addikt
válasz
TomcsyG
üzenetére
Úgy érzem, nekem szóltál. Nézd, nem fikáztam a Windet. Amit bíráltam (és nem fikáztam), az az MSI. De azt is leírtam már korábban, hogy az MSI akárhogy is akarja elrontani a Wind-et, szerencsére nem megy neki, mert még így is megveri az 1000h-t szvsz. Azt hiszem, az érveimmel a Wind használók is egyetértenek...
-
-
TomcsyG
csendes tag
Már kérdeztem, de nem jött válasz: Ti vista alatt rábírtátok már a scrollos 1024x768 képernyőre? Nekem xp alatt ment, de vistán nem boldogulok vele. Plíz help!
-
TomcsyG
csendes tag
Nem tudom itt miért fikázzátok a windet. Meg hogy ez a jobb meg az a jobb... Ha szerintetek az a jobb, és más tetszik jobban, akkor vegyetek olyat. Ennnyi. Akinek meg a wind tetszik, az vegyen windet.
-
RatSon
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
vista és xp alatt sem bonyolult, google-lel keress rá "enable ahci after instelling vista/xp" ha elakadsz szólj, nekem megy.
-
kelzsoca
félisten
Hát ezek a problémák a wind körül
Én megvárom a Lenovo vagy az uj Asus N10-es gépet és valószínűleg ezekből kerül ki a győztes gép, amit meg fogok venni
-
csabicsepp
aktív tag
Én is majdnem beleugrottam egy 901-esbe, de szerencsémre pont időben érkezett mindegyik modell az MM-be, így személyesen tudtam őket megtaperolni. Nálam is a súly, a melegedés, a bill volt a döntő, az akksi és tapipad annyira nem, de tényleg nincs akkora különbség az 1000h és a wind közt, hogy egyértelmű legyen a győztes. Én is inkább a wind szállítási problémák miatt akadtam ki.
No fent a pista nekem is, egyelőre minden ok, 2d-ben kicsit lassabb tán, egyébként kicsit gördülékenyebb a rendszer, de ez majd holnap élesben derül ki igazán. A control center érdekes hogy többet tud, pedig u.a. a verzsön. Akksiidő tényleg jobb.
Csak a cccp codec pack van fent, egyelőre mindent visz pöccre (akksiról is), 720p nem akad felirattal sem.Ja, a wow kicsit lassabb (-1-2fps), de ez asztalin is így van sajna.
-
Yoshida
aktív tag
Ami 100% hogy viszi a 720p-t, az a coreavc codec-je, a kmplayert máshol is ajánlották, én nem próbáltam.
A ventije a wind-nek bekapcsolás után iszonyatosan kerreg, amikor max fordulaton pörgeti kicsit, utána viszont amikor lelassul, hangja alig, egyátalán nem kerreg...
Kicsit most értékelem a wind-et, megvan már 1-2 hónapja, nem is tudom mióta pontosan, az első szállítmányokból kb.
Sok apró hibája van, de nem annyira bosszantó, hogy a használat rovására menjen.
Legnagyobb gondom (soha ne legyen nagyobb), hogyha éjjel tölteni akarom hagyni a gépet, és lecsukom a kijelzőt (beállítom hogy ne menjen sleep-be) akkor felerősödik egy kis búgó hang, és jobban idegesít mint a nagy asztali gépbe lévő 5ventillátor (igaz azok max 1300-on forognak). A megoldás hogy nyitvahagyom a kijelzőt, de akkor meg belemegy a por a bill-be, meg a kijelzőt is sűrűbben kell tisztogatni.
A lusta munkatársakat viszont, akik 15-ös, sőt 17-es notit vettek lehet állandóan oltani, mert lusták hurcolni. (puhányak
)Ami az árát illeti a wind-nek, most hírdetnek a tesco fő oldalán (jó oké cipőt a cipőboltból, tudom) egy 15.4-es acer notebookot, 80-as winyó, 512ram, celeron prockó, intel gma integrált videókari, és ha jól emlékszem még oprendszer sincs benne, és ez 99.000HUF
Ehhez képest teljesen okés a wind ára. (ez a noti máshol mondjuk lehet hogy 90.000, meg 1giga ramos, de még akkor is okés)UFF
-
hanee
senior tag
Ez szerintem kicsit ilyen Közép-Európai sajátosság.. Egy csomó országban mindkét akksival árulják és választhatsz.. Amúgy nem értem, minek gyártanak hozzá kisebb aksit? Azon kívül, hogy picit vékonyabb vele a gép és pár dekával könnyebb, nem sok haszna van
Egy ilyen kis hordozható gépnél az akkuidő nagyon sokat számít, főleg hogy a két gép hardware szempontból gyakorlatilag ugyanaz.hanee
-
^Clown
addikt
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Nos, ez igaz. De a Wind védelmében: nagyobb billentyűzet, jobb minőség. És ezeket nem lehet cserélni!
-
Tuco Ramirez
őstag
Nyilván cserélhető, de ez valószínűleg súlyos ezresekbe fog fájni. Egy ilyen, kifejezetten hordozhatóságra kihegyezett gépnél szerintem kiemelten fontos a hosszú akkuidő. Én is a Wind-del szemeztem sokáig, de miután láttam, hogy a 6 cellás aksival szerelt változat csak nem akar megérkezni a magyar piacra, inkább az 1000h mellett döntöttem.
-
Zola007
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Értve. Azonnili notis v. milyen notit vegyek topicban tárgyalták ki ezt anno, ha jól emlékszem. Akkor csak rákerestem, mert nem tudtam mi az a 4 betű, de ott volt több ember kérdése, hogy hogyan, mit, minek állítsanak.
-
Zola007
veterán
Tegnap mikor 6 cellás akku után kutattam, vmelyik msiwind.netes fórumban írták, hogy több nagy online áruháznál (newegg, mwave, buy) nagyságrendileg több tízezres számra tehető, akik vagy először windet jegyeztek elő és utána módosították 1000h-ra, illetve akik írják, hogy a kettő közül ezen okok miatt vették az asust.
összességében csak 100.000 db-al számolva meg 10.000 ft/db-os kiesett MSI nyereséggel, amivel szerintem enyhén alábecsülök mindkét számnál, akkor is 1 milliárd Ft mínusz, ami az asusnak jut. Ők viszont kimondottan időben és jól reagáltak az msi kezdeti balfszkodásaira (ami még sajna mindig tart)
-
Zola007
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Biosban belőtted?
-
^Clown
addikt
válasz
vadkörte
üzenetére
Sajnos egyet kell, hogy érsek az Ui.-ban foglaltakkal, de ezt már többször is leírtam. Tényleg érthetetlen, hogy megalkotják a kategória legjobbját, erre belerondítanak a saját levesükbe: 3 cellás akksival, a tapipad visszafokozásával, az egy év garival... Ezek miatt szerintem elég sokan átpártoltak az 1000H-ra.
-
vadkörte
addikt
"Csak legalább tudnám egyértelműen, h milyen az a ku..a tapipad. Csakhogy melyik (nemműködő) progit haggyam rajta."
Esetleg kipróbálhatnád mondjuk [ezt] a programot. Talán megmondja milyen tapi is van benne.
Ui.:
Ezek után a felhasználóbarát "fejlesztések" után - pl. 2 helyett 1 év gari, szarabb tapi, stb... - után kezdek egyre jobban kiábrándulni a Wind-ből. Pedig nagyon tetszett. Ha ezt így folytatja az MSI, vagy szubnot lesz a vége, majd valamikor egyszer, vagy átpártolok Asus-ékhoz. Oszt vagy EEE1000H, vagy E10 lesz...
Nagyon unom már a töketlenkedésüket. Mintha szánt szándékkal csesznék el a jó bizniszüket. -
stefanitsr
senior tag
Hogyan lehet az ahci módot beizzítani ? Miképp fel felhekkelni a matrix storage drivert ?
-
zezoka
őstag
válasz
fishbone973
üzenetére
Télleg ez a HD audio mit takar? Gondolom nem a kis speakeren, hanem a fejhallgatócsatin? Vagy van a fejhallgatócsati végében egy optika is? Vagy hogy HD?
-
zezoka
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
Azt csináltam, progi uninstall, egér eszközkezelőben töröl, felajánl újraindítást, újraindul, belép, Sen új szoft telepítés, újraindít, szar... :-(
Asszem feladom. Csak legalább tudnám egyértelműen, h milyen az a ku..a tapipad. Csakhogy melyik (nemműködő) progit haggyam rajta.
-
-
-
JamesHun
addikt
sziasztok
a halk hangszóróval lehet valamit kezdeni?
van pár filmem ami baromi halk és csutkán is épphogy érteni, de van ami meg jó és szinte halkítani kell rajtavalami progival nem lehet fejlebbvenni a filmek hangját?
-
MTbc
senior tag
Aki vistát használ nem érzitek lassúnak a gépelést nálam a gépelésnél szaggat pl.msn vagy akár hol kb. két betűt gépelek és csak egyszerre jelenik meg.Ez mitől lehet?
-
Zola007
veterán
Úgy látszik, a felháborodás meghozta gyümölcsét.
Remélem még sikerült kisajtolni abból az egy-két programozójukból normálsi scrollt, netalántán érzékenység állítást és programozható sarkokat!!!
Tudom, álmodik a nyomor és vegyem ki a kezem a biliből.De hátha, végülis mi vagyunk az egyedüli támogatói a sentelicnek, msiwind.neten is írják, hogy ők sem találtak más gyártót, akinek szállítana tapipadot. H meg már "kizárólagos alkatrész gyártó", akkor akár alkalmazkodhat is egy kicsit a felhasználói igényekhez.
-
Alukard
senior tag
Nem tom ki nézte a Wind oldalát az utóbbi időben, de +1 színnel bővült az U100 palettája... piros...
-
Zola007
veterán
Elnézést, ha már valaki linkelte, ha nem, akkor mindenki örömére: [az új sentelic driver]
DANCE

-
csabicsepp
aktív tag
válasz
Zola007
üzenetére
thx, de csak volt, pár hónapja eladtam, nincs idő és energia rá sajna
Teszem fel most én is a pistát (enterprise sp1 32 bit, vlite-val lecsupaszolva), majd írok én is valami haszontalant róla

Láttam a bios-ban hogy az alaplapi ram-ot le lehet kapcsolni, nemtom akkor látja-e a 2 gigás modulokat. (csak ha valakit aggaszt a ram párosítás, lehet ez a megoldás)
-
Zola007
veterán
válasz
csabicsepp
üzenetére
Szép az akváriumod
-
kelzsoca
félisten
Ajánlom mindenki figyelmébe az : Elephant Dreams videókat:
-
Imibácsi
aktív tag
Őszintén szólva már várom a dupla magos atomot. Mert a mostani atom is elég jól muzsikál, szóval a dupla mag már felér majd egy olcsóbb ÁCore Duoval. Leginkább az AMD procija érdekel. Az új igazgatójukat egy zseninek tartom. Ő vitte sikerre az Athlon processzorokat. Szóval én drukkolok az AMD-nek

Visszatéve a windre: Mennyivel lett végülis rosszabb ez az új taccspad? Csak a scrollbar hiányzik? Vagy bőrradír az előzőhöz képest?

-
RatSon
aktív tag
megnéztem, bár nem tul szerencsés választás mivel alapbol rengetek a slow motion a filmben illetve a kép-hang szinkront se tudtam így leellenőrizni, de nálam folyamatosan játszotta smplayer, directx output driverrel. ~90% procitrehelés mellett, aero, winfos sidebar mentek.
-
efem
tag
nemnem, felreertettel!
nem uzemeltetni akarok rajta, hanem par alapveto feladathoz nem artana, es ruhellem cipelni a regi nagy dog ceges laptopot (4kg mindennel) amugy az umpc mint olyan a maniam
egy rdpre, egy puttyra eleg ez is, egyeb szolgaltatasok miatt jo ha van egy win server keznel
toshiba libretto ct110
fujitsu siemens lifebook p series (mar nemtudom mi volt a tipusa, de meg most is mukodik, kb akkorka volt mint a wind)
dell d430
msi s270
es most a wind
-
rakal
senior tag
Hali!
Megfelelő eszközt,megfelelő feladatra.
Akkor neked inkább egy erős UMPC,vagy desktop cucc kell,rosszul választottál hardvert.
Valahol a mobilitás és teljesítmény között határt kell szabni,tudomásul kell venni,hogy ez egy netbook és semmi több,más ,komolyabb feladatokra ezer egyéb lehetőség van. -
P3Dr0
senior tag
Itt van egy.Hírtelen ezt találtam.Igaz,hogy nem .mkv hanem .wmv de tesztnek lehet ez is megfelel.Wind saját display-en nézném mint ahogy néztem is XP alatt már filmeket.
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
Tanker21
üzenetére
Attól függ, hogy mekkora a kezed.

Egyébként - szerintem - maximálisan elegendő bármire, ahol nem kell sokat számolni. Arra gyenge.
Egyébként egy M$ Office-al, vagy OpenOffice-al teljesen jól elboldogul, jól pattog, meg ilyenek... ami zárlat, az a 3 cellás akksi életképessége, jó esetben max 3 órát viszi el a kis szüttyöt. Nekem az eddigi rekordom 3 óra 40 perc volt, igaz akkor csak drótos lanon, kikapcsolt kijelzővel dumpot rögzítettem a kis genyával. Bekapcsolt wifivel és minimumra állitott kijelzővel jó eséllyel meglesz a három óra - nekem konkrét rekord 3 óra 10 perc.
-
efem
tag
uzemeltetes fronton dolgozok, es neha nem jonne rosszul egy tftp server, es egyeb dolgok,amik mondjuk win2k3-ba alapbol bennevannak
win2k8 pedig az onmagam fejlesztesere..
ahogy elneztem hw-es virtualizacioban atom procinak nem kifelyezett erossege, kulonben megoldanam ugy. -
RatSon
aktív tag
szia, nem vagyok egy nagy filmes, de ha adsz egy linket ahonnan letölthetek sample moviet megnézem hogy hogy megy nálam a 720as. Külső képernyőre tennéd? mert ugye az 1024*600 miatt wind nem igazán alkalmas 720p-s filmekre... kipróbálásra azért kmplayer vagy smplayer beválhat... illetve próbáld meg kikapcsolni az aerot, lehet hogy kevés a nafta az 1.6os prociban.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Inspiron 1525 (PP29L) Pentium T2370 1.73 GHz 4GB DDR2 ~300 GB HDD
- ASUS X540S Intel Celeron N3160 2.24GHz 4GB DDR3 128GB SSD
- LENOVO IdeaPad G50-30 Intel Celeron N2830 2.16GHz 4GB DDR3 128GB SSD
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), így töprengtem egy kicsit rajta.

)