Hirdetés
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanthomee
tag
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Ez sajnos nem igazán egyszerű. Először is a pent bootolhatóvá kell tenned. Erre a legjobb a HP-nek egy ingyenes progija. Ezután kell rá pakolnod egy alap DOS-t, amivel boot után el tudod érni a fájlaidat. Ha ez megvan, a cd-ről az i386 könyvtárat kell felmásolni a penre, majd bebootolva a setupot elindítani. Jobb ha kölcsönkérsz egy külsős olvasót azzal gördülékenyebb...
-
Mr.Grincs
veterán
Rakott már föl valaki Új oprendszert a Windra? Esetleg XP professionalt vagy mást. várom a tapsztalatokat..
Kíváncsiságból mielőtt megveszem. -
fanthomee
tag
válasz
Zola007
üzenetére
Zola007: hát szerintem nem túl jó húzás az MSI-től a downgrade, inkább jobban örültem volna egy 11"-es kijelzőnek
Azt hiszem ilyenről lemondhatunk ha egy netbook kategóriás gépet olcsón akarunk vásárolni. Nem csak a gyártási költség miatt értem, hanem kedvenc Billünk megmondta, ad xp-t de max 10"-os képernyőre.
Szóval az ennél nagyobb kijelzős számítógép mát nem netbook hanem notebook így hivatalosan csak vista telepíthető. Ezzel együtt meg már elég magas lenne a bekerülési érték. Szerintem... -
Zola007
veterán
válasz
Imibácsi
üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy nem netbook
A probléma, hogy egészen mostanáig érett a gondolat, hogy mi mindenre is tudnám használni, s ezért is nem vágtam bele a megvételbe (no meg ki akartam várni a hibáit és ne a legelső tömeggyártású sorozatból vegyek vmi seftes kofától, hanem boltban, magyar garral, billel, winfossal, ft-ért).Na a lényeg: nekem nem a varázs a lényeg, hanem, hogy egy olyan gépem legyen, amit berakok egy mappába és viszem...bármikor...
Ujjlenyomatolvasó annyira nem gázos, mert ott nem hagyon sehol sem, ismerősöknél, laborban meg olyan emberek vesznek körül, akik csak akkor nyúlnának a géphez, ha én kérem rá őket (szóval megbízható egytől-egyig)Szakdogára főleg gyors jegyzetelésre/emlékeztetőkre, aktuális eredmény táblázatba, grafikonra lökésére, illetve speckó laborszoftverek futtatására kellene.
Ezért is gondolkodom, hogy pr legyen-é, mert az jobban elbírja a linuxot és mac os-t,
Az előbbi azért, mert több intézeti progi is van, amik csak unix/linux alatt futnak, illetve az utóbbi sem villogásra (mint egyeseknek), hanem mert a műszerek nagy részét mac-rendszerrel szerelték és csak rádugom és mehet a kiértékelés a saját gépemen.Viszont teljesítményben nekem a wind is elég, amire kevés, arra a pr210 is tuti képtelen, tehát cserélni nem fogom (a műszerparkot sem fogják, az tuti, mert nem 10 milla volt az fix)
Amire meg nem elég, az általában nem hipersürgős dolgok, így arra ott az asztali, egyelőre AMD, 2Gb, 6600Gt, 250+80+640 Gb meg 19"Pixelkérdés a windeseknek szólt. Egyébként örülök, hogy még nem láttál, én sajna már több gépem is és a legnagyobb problem, hogy az egyik a páromé. Mikor elhozták nem volt rajta (Budapest), mikor Debrecenben beindítottam, ott éktelenkedett majd középen egy beragadt kék subpixel, csak már nem akartunk Pestre visszamászni vele, meg őt nem zavarja, így részemről Ámen.
Akkuidőm, mint írtam, gondolkodom még. -
fanthomee
tag
No akkor mégegyszer. Nem a 901-ével van gond hanem a 900-éval. És még ez sem biztos, csak az itteni eee-s fórumban olvashattunk arról hogy néhányan (2 user) panaszkodnak. Amúgy erről máshol, más fórumokban még csak szó sem esett. Szóval ha a 900-al netán baj van, az a 901 / 1000 szériát nem érinti, mivel a felépítésük, akkumuláturuk más mint az előző típusé.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
Zola007
üzenetére
Örülök ha megtetszett.
Azt azért szögezd le magadban, hogy a pr nem netbook. Sokkal többre képes annál. A windet 1 év után a userek 90%-ka lecseréli majd az éppen aktuális sláger netbookra, de a pr az gép lesz 2-3 év múlva is. Sőt, már most is sokan lepasszolják a windet mert elmúlik a varázs és az instant get érzés. Nekem is egyetemre kell. Hozom, viszem, prezentálok, szakdogát írok, net, zene, filmek, tervezés, néha egy kis játék, és persze kell a hosszú akkuidő és a pehelysúly is. Továbbá nekem adatvédelem szempontjából nem volt utolsó megoldás az ujjlenyomat olvasó. Ezért választottam a pr-t. Ha gyors, stabil, könnyű, és nagy akksis gépet akarsz, akkor megéri a pr azt a plusz pénzt. Ha csak néha neteznél meg word-öznél, akkor inkább vegyél windet, aztán majd lecseréled jövő nyáron.Ha a pixelkérdés a pr-hez tartozik, akkor a válaszom: nem. Őszintén szólva még pixelhibát sem láttam soha.
-
Zola007
veterán
válasz
kleinguru
üzenetére
kleinguru: Users mennyire megbízható, első vételed tőlük?
mod: most nézem, hogy egy év garival adják, úgy meg nem kőImibácsi: Ma láttam pr-t élőben, hát kisebb, mint gondoltam. Lehet, hogy nekem az is megfelelne, mert már benne van a méretkívánalmamban.
Mondjuk wind méret alá én sem mennék, ezért eee700 és 900/901 is kizárva, de mos, hogy láttam a pr-t, lehet, hogy még ezen is elgondolkodom. Az igazság az, hogy ami megfog benne, az az akkuidő, vinyó és ram. De összességében, amire kellene arra a wind is majdnem sok (jegyzetelés órán, laborban, diplomameló, mp3, net stb)tényleg: Volt már vkinek pixelhibás darabja, valahogy nem láttam ilyen hszt a topicban, s ha ez így van, akkor penge kis kijelző.
^Clown: hát szerintem nem túl jó húzás az MSI-től a downgrade, inkább jobban örültem volna egy 11"-es kijelzőnek, az még szvsz kényelmesen elférne rajta és még mindig nagy ugrás lenne. Számomra legalábbis ideális lenne. Mondjuk a szélesvásznat is szokni kell majd, mert párom notiján sem szeretem, munkára 4/3 v. 5/4 arány való. Tudom, ódivatú vagyok (.."és mit eszik")
Hát az 1000 akkuja meg elgondolkodtat, mert kellene a sok time, amikor csak megy a gép én pár percenként rápillantok egy táblázatra, docra, protokollra,stb vagy órán jegyzeteléskor. Az első esetben még nem is annyira gáz, mert a laborban van vagy 40 aljzat, leginkább a tantermek szegényesek (hosszabítóval meg nem fogok rohangálni)
-
pollo
csendes tag
Hát én azért zenét nem hallgatnék a windről...

-
^Clown
addikt
Most nézem, hát tényleg lesz U90-es, ami 8,9"-os lesz. Ahelyett, hogy inkább a mostani igényeket próbálnák meg kielégíteni... Na mindegy...
Nikitan: elég új még ez a masinak, idáig mindenkinek stabil a HDD-je, semmi baja. De maximum 1 hónapos gépről beszélünk, azt se felejtsd el.
-
Nikitan
csendes tag
halnak a wind-ekben a hdd-k??
-
zezoka
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Egy mobil kütyünél igazából nem is az a gond, hogy klattyan e vagy nem, az ritka, hanem a mozgó alkatrész, és a mobil kütyü keresztezése... Ütődés, rázkódás, zötyögés, bekapcsolt gépnél... Bár a laptopwincsik elvileg bírják. De azért egy mozgó alkatrész nélküli lenne az ideális.
-
zezoka
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Én se tudtam volna szebben megfogalmazni, csak nekem nincs gyerkőc, de a lényeg ugyanez. :-)
-
MTbc
senior tag
Pár napja leadtam a rendelést kíváncsiságból a eDigital felé és ugye ők folyamatosan tájékoztatnak a állapotról most kaptam hogy várható érkezés FEHÉR Wind szept.10.(Pont a név napom
) -
Imibácsi
aktív tag
Csak jó itt a társaság.
Amikor először jöttem ebbe a topicba, akkor még nem volt meg a pr és ugyanúgy voltam mint Clown, hogy fogalmam sem volt melyik legyen. Végül a sub mellett döntöttem, de azért még érdekel a wind sorsa. Persze akkor még csak EEE701 volt, és minden másra várni kellett.rakal: És az a 10-15K pénz, ami van a kettő közt

-
rakal
senior tag
Egyedül a merevlemez a különbség(80 GB 2,5 c MSI Wind vs 20 GB-12 GB SDD Asus EEE901)
-
rakal
senior tag
Az MSI Wind neten láttátok a 8,9 collos képernyős,90-es Windet?
Kínálatban konvergálni látszanak az Asussal(ez a 8,9 collos Wind nekem kísértetiesen Asus EEE 901-nek tűnik) -
stefanitsr
senior tag
-
phpmoli
tag
válasz
Gabor970
üzenetére
tegnap raraktam egy rakat filmet a wind 80gb-os vinyojara, nemreg neztem rola egyet, hihetetlen elmeny - szelesvasznu personal movie player. plusz az osszes zenem is rajta van, az elobb szunyokaltam egyet hallgatva oket. es ha kesobb olcsobb lesz az ssd, egyszeruen kicserelem. es a wifit is kicserelhetem barmikor N-esre, nehany ezer forint.
viszont az eee sulyat, melegedeset, hangossagat, csunyasagat nem fogom tudni kicserelni soha.en imadom ezt a gepet. mostmar - a kezdeti 15-20 ezer forint utan - talan mar 40-50-et is adnek erte, miutan rajottem, hogy mennyire hasznos.
egyedul az expresscard es plusz egy szabad minipcie hianyzik. potakku pedig biztos lesz valamikor utangyartottban, mert annyira nagy az erdeklodes, hogy ezt a lehetoseget csak nem hagyjak ki a gyarak.
-
Gabor970
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
nem a wind cserélésén gondolkodok, hanem csak a winyócserén winden belül. És nincs több kluttyanás :-)))) meg mehet bele egy kosszal 1Gb memó. Gyorsabb procira semmi szükségem, ez teljesen jó. A kijelző is teljesen megfelel az igényeimnek (3 asztalon elég egyszerre verni a blattot)
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Őszintén szólva én nem cserélgetnék. Mondjuk két év múlva lesznek olyan netbookok nagy ssd-vel bagóért, amire a windet kicserélném, és ennyi idő azért még kell az ssd kiforrásához is, többmagos alacsonyfogyasztású erősebb procikhoz, pl atom utód, olcsóbbodik a memória és nő kicsit a kijelző felbontása - mondjuk a hp mininote építésével mindez tetszene - ezt meg odaadom a gyereknek az iskolakezdésre...
Addig is teljes megelégedéssel használom ezt... -
Gabor970
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
osztom a véleményed, bár az SSD nekem pl szimpatikusabb. Gondolkodom is a windben egy cserén, igaz még sajna nagyon drága megoldás. Van akinek nincs igénye nagy tárhelyre. Pókerprogram nem foglal nagy helyet :-)))))) Én egy 32gigás ssd-vel bőven ellennék, bár igazából egy 16-os is elég lenne biztosan, csak olyan hülyén kevésnek hangzik. Sztem nekem kb 4gb foglalt a 80-ból :-) A pókeren nyert pénz nem foglalja a tárhelyet

-
Imibácsi
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Az 1000h-nak ereszt az akksija, a windből pedig se hat cellás, se fehér.
Ezeket figyelembe véve szerintem egész versenyképes lett ez. Mondjuk neked már van winded, szóval téged az annyira nem érint. Inkább azoknak írtam ki akik szeptember közepére várják a sajátjukat

-
Alukard
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nah, a 14es Ghost kellemes szolgáltatással lepett meg... nem egészen klasszikus Recovery Partíció, de majdnem... a Recovery CD segítségével a friss XP installból lehet image -t csinálni, ezt elteszi az OS mellé és "klasszikus" 1 Boot menüből vissza lehet állítani...
-
Imibácsi
aktív tag
Itt az alternatíva, tessék! Nem is drága. Asus EEE901
Igaz rendelhető, de biztos ideér szeptember közepe előtt
Figyeld a felbontást és az akksi időt is. -
Marc71
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére
A tapipadról.
Semmi extra, csak az, hogy ugyanúgy konfigolható, mint egy drágább normál notiban. Azaz alapon scroll csík jobboldalt és alul, valamint a négy sarokban négy "funkció-tapit" adhatsz, aminek az érzékelő területét is beállíthatod-méretezheted.Nekem pl. a jobb felső sarok a pgUP, a jobb alsó a PgDn gombot helyettesíti, a bal felső az egér középsője, a bal alsó meg mikor mi... És a vicces, hogy a kis méret ellenére is kiválóan használható még így is, hogy ezek a "funkció-területek" lecsípnek a sarkokból.
a hír lényege pedig, hogy a további windek-be "állítólag" már nem ez a synaptics, hanem egy egyszerűbb tapi kerül, ami nem konfigolható ennyire.
-
Alukard
senior tag
Na végre, ha kicsit küzdelmesen is, de sikerült le ghostolni a Recovery partíciót... 2.5 GB lett max tömörítés mellett... a másik 2 partícióról majd 2 óra múlva...
(miután letettem a DOS aloli Ghostolásról minden simán megy...)
-
Zola007
veterán
Pedig szerintem szétkopoghatsz egy asztalt, akkor is 106-110 körülre tippelem a 6 cellásat, legalábbis a magyar piacon. Nem igaz, hogy sok év alatt nem jöttek rá, hogy nem az első nap kell meggazdagodni egy terméken, illetve, hogy a kevesebb (ár) néha több (vásárló).
Én most úgy vagyok vele, hogy várok még egy hetet, addig nézelődöm, aztán fogok egy huszast és fej/írás.
Mindig is sokat olvastam a cuccaimról, mielőtt megvettem volna, de itt már egy kicsit kezd fogyni a türelem, viszont nemsokára kell egy mobilgépNa meg az, hogy egyik magyar bolt sem meri vállalni a két év garit, az asus meg alapból annyival jön, bár inkább ne legyen szerencsém a szervizükhöz, de mégiscsak két év és megcsinálják ingyér.
Valamikor korábban írta egyik kollega, hogy szerinte úgyis pár hónapon belül kijönnek a bajok. Nem megcáfolni akarom, de nekem amim eddig elromlott, az 1 év után tette.
legelső cd-meghajtóm 1 év 1 hónap
vinyó 1 év 1 nap (!)
modem 1 év 2 hónap
Úgyhogy ha lehet, lassan már a fogkefét is két év garival veszem -
^Clown
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Abszolút hasonló cipőben járunk. 103K-ért van fehér, raktáron! A Wind meg késik, nem tudni semmit, még céldátum sincs. Viszont ami az EEE ellen szól: akksiproblémák, és melegedés. Nagyon kezd fogyni a türelmem, az az igazság. Mert ha lehetne legalább kapni 3 cellás fehéret, akkor azt mondom oké, legyen az. De az sincs, csak szeptember közepén lesz (annak alapján, amit írtatok).
Akkor fogom eldobni az agyam, ha megjön a 6 cellás Wind, és elkérnek érte 110-115K-t (nehogy így legyen, kopp-kopp). -
Zola007
veterán
válasz
Imibácsi
üzenetére
Már néztem hozzá tatyót, csak egyszerűen kíváncsi voltam, hogy volt-e olyan idióta a cég, hogy szürke táskát ad a fekete és rózsaszín gépekhez is?
mod: Hát visszanéztem az egyik youtube-os videóra és látom, hogy tényleg fehéret adnak a fekete géphez is. Na meg fekete töltőt a fehérhez.
az asus miért tudnak minden színében adnmi a géphez? Nem is kellene külön gyártósor, csak a műanyag/műbőr színezőjét változtatni. Na mindegy, ettől még az 1000h előtt van a listámon a gép, csak sajna napról napra csökken az előnye
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
Zola007
üzenetére
A táskával kapcsolatban lenne néhány gondolatom. Az amcsik fejlesztettek fire&forget rakétákat a hadseregüknek, ami annyit jelent, hogy lődd ki és felejtsd el. Én ezt átültetném az wind táskájára is annyi módosítással, hogy gyújtsd fel és felejtsd el
Vegyél hozzá egy normális táskát 5ezerért. -
Zola007
veterán
Agyam eldobom, legyen szives nyugtasson meg már valaki, hogy még az évszázadban ideér a 6 cellás, illetve, hogy nem bas...zák még jobban tönkre a Windet ilyen hülyeségekkel, mint tapicsere, késések, áremelés, stb. Nem igaz hogy ennyire hülyék vagy balfékek az MSI-nél, hogy két baltával vágják maguk alatt a fát.
Tegnap már majdnem megrendeltem egy 3 cellást, annyira bennem volt az inger.
Egy hete még kizártnak tartottam, de most már ott bujkál a kisördög nekem is egy 1000h felirattal a homlokán és bizony elgondolkodtat, főleg, hogy az 1000h már 100-102 k körül (Wind még mindig 97-98) kapható és hátrány ide vagy oda, de legalább VAN.Nekem vmiért nem jön be az tapipados cikk, vki össze tudná foglalni, hogy mit is írnak benne (párom Tosijában is Synaptics tapi van, nem tudom, hogy a windé mennyiben tér el ettől a méreten kívül, sajna még nem láttam Windet élőben, úgy hogy egyelőre plátói a dolog
)Mégvalami: a feketéhez is világos színű tatyót adnak?
-
Marc71
csendes tag
Nos. 3 hete van meg a Wind-em, ezt nevezhetjük akár "hossz(abb)ú"-távú használatnak is.

Főleg, hogy szinte 7/24-ben megy a gép. Van egy asztali "nagy" gépem, meg egy acer travelmate pentium M-es "nagy" notim is, de gyakorlatilag egyiket sem kapcsoltam be sűrűn, max 1-2 cd-dvd írásra. Ez azért sokmindent elmond a használhatóságról...Munkára is használom a Windet (zenélek róla egy koktélbárban), azaz egy mixelő program meg egy lejátszó-adatbázis program fut rajta gyakorlatilag minden este. Élőben mixelek rajta az egyik hangkártyán, míg a másikat belehallgatásra, szerkesztésre használom párhuzamosan. (egy SB külső hangkártya USB-ről). Emellett az adatok egy külső vinyón vannak, onnan használom őket. (zenék egy WD Passporton). És zokszó, akadás nélkül megy minden. Közben meg, ha épp nem kell kevergetni, netezek mindezek mellett, jó pár tab-al az Operában.
Hajnalban-napközben meg megy a torrent rajta - gyakorlatilag alig kapcsoltam még ki.
Egyébként letöltő gépnek ideális éjszakára, mert semmi hangja, meg sem hallom a szobámban, ha megy - márpedig megy, töltöget ezerrel. Persze nem óriási adatmennyiségre van tervezve, de egypár dolog töltésére, seed-elésére elég a belső vinyó is, ha meg kell a hely, rákötöm az egyik Passportot.Ja, és vágni, szerkeszteni, konvertálni (zenéket) is kielégítő, persze a Pentium M azért combosabb e téren, de kisebb műveleteket is a Winden végzek, simán megy a háttérben letöltés és netezés mellett a konvertálás. Kicsit lassul csak tőle - persze kinek mi a kicsi, és még nem zavaró lassulás.
Szóval működésre még nem volt panaszom, borzasztóan kielégítő számomra.
Ergonómiailag szinte tökéletes a méretéhez képest. A tapipadtól féltem kicsit, de nincs okom panaszra. Ráadásul a synaptics tényleg jól konfogolható, ha meg pontos műveletek kellenek, még mindig ott az usb-s egér. (pont elég a 3 usb - 1 egér, 1 hangkártya, 1 vincseszter - és mindet kiszolgálja, kábé 45-60 percet még így is elmegy akkuról!!)
Míg az acer-em már sikongat a Passport-ra, hogy kevés a kraft az usb-ken. (Ott ki is kell húznom az egeret pl.)Mechanikai sérülés szerencsére nincs rajta, mondjuk én - valami megérzésből lehet
- alapon, kezdetektől a saját nejlonzacsijába rakom szállításkor, aztán a tatyóba.
Mondjuk vadászok továbbra is valami kicsi, praktikus táskát, amibe a töltő is elfér. Ha a teljes zeneszettel megyek, akkor meg úgyis a 15.4-es táskába pakolok, mert akkor abba minden elfér (hangkártya, füles, kábelek, töltő, egér, stb.), mégis fele olyan nehéz mintha a nagy noti lenne benne.Ami valóban hátrány, az az akksi. Na nem mintha bármi gond lenne vele. Gyorsan tölt, nem "szivárog" mint az EEE-s topicban, és amit egy 3 cellástól elvárhatok, azt hozza follyamatosan. Azaz ~ 2óra.
Ha 4-5 órás lenne ez is, akkor ez a gép lenne maga a tökéletesség - számomra.
Úgyhogy ezen még dolgoznom kell, meglátjuk a köv. hónapokat, érdemes lesz-e majd valami pótakkus, vagy nagyobb akkus megoldást keresni. Na persze ez árfüggő, 20-30 ezer pénzér' nem fogok venni, annyit semmiképpen nem ér meg egy akkku - mármint magához a Wind árához képest.
Úgyhogy, akinek ez a legfontosabb szempont (több mint 2 óra normál használat madzag nélkül) annak viszont tényleg nem lehet jó szívvel ajánlani, oda valszleg egy eee 1000H kell.
De minden másban kiváló cucc... (eddig...!)
Bocs a hosszért!
-
Cyrin
addikt
Hát én váltottam, a Wind helyett megrendeltem az 1000H-t, miután összehasonlítottam őket élőben is. A döntés oka, hogy kell a munkahelyre, nem lehet már tovább halasztani. Semmi biztató hír nem volt a fehér Wind beérkezéséről.
-
vadkörte
addikt
válasz
Imibácsi
üzenetére
Onnan volt annyira ismerős...

OFF:
Így készül(het)ett a 3 markolattal rendelkező Canon EOS 1D Mk III* is... Azon is alul és jobb/bal oldalon is volt markolat.
Aztán elterjedt a köztudatban is, hogy lesz 3 markolatos EOS 1D Mk III.*:
Professzionális DSLR fényképezőgép, beépített vertikális markolattal, hogy pl. portré állásban se kelljen idióta pózokat felvnni a fotózáshoz. -
^Clown
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Köszi, de végül az illető, akinek lesz, fehéret szeretne.
-
vadkörte
addikt
Hmm... Ez roppant érdekes. Nameg furcsállom. Eléggé hülye lépés lenne az MSI-től, hogy fizikailag kissebb tapipadot épít a gépbe. Nem igazán értem a lényegét. Saját maga alatt akarja vágni a fát?
Instant get érzés:
Nemtom nekem nem feltétlenül kell élő, fizikai kontaktus, hogy elfogjon ez az érzés. A Wind majd minden téren megtestesülése azon elvárásaimnak, amik bennem egy notebookkal szemben megfogalmazódn(t)ak...Kicsi, könnyű, megfelelő teljesítménnyel rendelezik a felhasználók ~90 %-a által futtatott programokkal történő általános munkára.
Ez mellett nem süti pirosra sem a lábikáimat, sem az emberi reprodukcióban elengedhetetlen fontossággal bíró egyéb testrészeimet. -
RatSon
aktív tag
[link] asszem aki Windet akar érdemes minél hamarabb beszereznie egyet. erről jut eszembe, nekem elég régen volt utoljára laptopom a wind előtt, de meglepett a kis synaptic touchpad funkciógazdagsága (2 irányú scroll, programozható zónák, állítható érzékenység, véletlen érintés érzékelő, ...) én beállítottam a sajátomat, és bár nem vagyok nagy tapipados, de még egeret nem dugtam a windre mert nem hiányzott, mindent meg tudtam csinálni a paddal.
-
Imibácsi
aktív tag
Minden elfogultságomat félretéve: semmi hiba nem ütközött ki idáig a pr210 notimon. Nem kopott meg csuklónál, nem lett rajta egy darab karc sem, nem látszanak az ujjlenyomatok, nem ropog, nem nyikorog. Fagyni sem szokott, de talán annyi van hogy a driverekkel van némi szívás mire felrakom, de ha már egyszer rájön az ember, akkor máskor is menni fog. Wifije stabil, BT is oké, DVD is jó. Akksi ugyanúgy üzemel mint mikor megvettem.
Mondjuk a webkamerával kapcsolatosan ért pozitív csalódás. Nekem ezelőtt nem volt, és nem is használtam soha webkamot. Először azt hittem trágya képe van, meg a digit fényképezőmhöz szoktam. De aztán webkamoztam egy ismerősömmel akinek még classic 640x480 webcamja volt és hát ahhoz képest a pr210 kamerája istenkirály éles képet adott.
Amúgy nagyrészt nem hajtom a notit. Leveszem az órajelet és úgyis simán viszi a vistát plusz firefox 4-5 ablakkal, plusz msn, nem is lassú. Ha már emellé jön 2-3 youtube videó is, akkor már célszerű felrakni az órajelet. Nem szaggat de néha-néha egy picit megakad már a kép ilyen terhelésnél, és ugye a minimum órajel 2x800MHz. Talán még annyi, hogy ha meleg van a szobában, mondjuk 26-27 fok, akkor nagyon melegszik. 20-23 foknál teljesen rendben van szerintem, de azért nem lesz jeges. A winyó tök jó. Eddig mindig samsung legolcsóbb vinyókat vettem, mert gondoltam nagy különbség úgysincs. De ez a Toshiba ami benne van ez egyszerűen hibátlan. Halk és gyors. Ennyi
A zsanérok szorosak mint új korában, de én mindig középen nyitom és lassan nyitom-zárom a notit. Aki rángatni akarja, annak lehet hamar lesz szalagkábeltörés, fene tudja.Összefoglalva teljesen rendben van a noti. Szoktam hurcolászni is, de bírja. Karbantartani nagyon nem kell, én heti egyszer letörlöm a port róla, vizes szivaccsal lepucolom a kijelzőt és a hozzá adott kendővel szárazra törlöm. Well, nem túl kényes, és ez azért elég nagy előny. Talán a beépített mikrofon lehetne érzékenyebb. Ennyi a tapasztalatom. Abszolút megbízható masinának tartom és megérte nekem a 145K pénzt. Mostmár 130K körül is meg lehet kapni. Én ajánlani tudom csak.
-
^Clown
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Köszönjük a tesztet! Az utolsó mondatod végképp meggyőzött

-
Imibácsi
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
A windhez nem adott az MSI törlőkendőt? Csak még én kaptam a pr-hez. Azt hittem minden notihoz adnak, elvégre nem egy drága valami.
Egyébként ha minőséget akarsz akkor ugye a HP 2133 a tuti netbook, csak hát a via proci, meg ára is gázos. Az ujjlenyomatok pedig nem lesznek olyan feltűnőek ha már tele lesz hajszálkarcokkal a fényes felület
Persze lehet gumikesztyűben is használni, kinek mi. Őszintén szólva én Asus 900-ra szavazok, meg is mondom miért. Az olcsó és semmivel sem használható kevesebb dologra mint egy 1000H. Illetve az a néhány extra nem ér meg 20-30K forintot pluszban. És még azt mondják masszívabb is mint a wind. És ha az emlékeim nem csalnak, akkor amit anno a MM-ban tapiztam az matt fekete volt, ergó nem lesz ujjlenyomatos. -
stefanitsr
senior tag
Ma (illetve most az órát nézve ez tegnap) elhoztam a kolléganő pink windjét amit szintén sógin keresztül intéztem és meglepetés, de erre is két év gart vállalt a disztribútor ( e hét szerdai beszerzés). Mikor asszonynak megmutattam, keményen elkezdte ráncolni a homlokát, de nem pinken gondolkozott, hanem olyan fehéren mint az enyém, szóval az élőben wind nézegetés és tapizás veszedelmes dolog, elhatalmasodik az emberen az instant get érzése, és jön a pénzköltés.
Megtapizgattam a 1000h-t is, és elsőre csakugyan összerakottabb gép látszatát kelti a kiálló és látványos fém zsanérok miatt, de kicsit hosszasabb játszadozás után kiderül, hogy bizony vannak ott is hiányosságok, ha már a wind összerakását is szó érte, pl a kijelzőt sarkánál fogva kinyitva kis fáziskéséssel követi a jobb oldalt a bal oldal, ha a szélébe kapaszkodunk, szóval az a bizonyos jobb összerakás feeling az főleg feeling, borzasztó nagy csodát ilyen árazású és súlyú géptől ne várjunk. Az összerakottság érzéshez hozzájárul, hogy az 1000h papíron leírt 0.3-0.4 kg súlytöbblete windhez szokva érezhető, ez tudat alatt kiváltja az érzést, hogy ami nehezebb az jobb.
A kiálló kerek hengeres zsanérokkal nálam egy rosszpontot szerzett a masina, a wind designját szépnek, letisztultnak, nemesen egyszerűnek találom ehhez képes 1000h-ból alul kiáll az akksi, felül-hátul a zsanérok, stb...
A touchpad ugyan multitouch, de nekem valahogy nem volt elég érzékeny és a windhez képest érzékelhető késéssel működött, reagált a kurzor, stb. Előnyeit ismerjük, pl draft n wifi és nagyobb akksi, amely 4x százalékos töltéssel is 1 óra 45 perc hátralevő üzemidőt jelzett vissza az xp.
A felületén a fényes fekete eléggé látványos, tetszetős, enyhe barnás gyöngyház beütése van neki, szép és jó ránézni, de oly mértékben meglátszik rajta a tapicskolás, ujjlenyomatok hogy az durva. Juteszembe, megnéztem a sógorét, és előtte pár órával egy frissen kicsomagolt vitrinben tárolt bemutatódarabot, sajna a sógié full tele van ujjnyomokkal, ami a természetes használat velejárója, de látványos volt a difi. Nem tudom a fekete wind mennyire fényes és mennyire szenved ugyanettől a problémától, mindenesetre lehet én tartanék mellette egy mikroszálas kendőt és gyakran törölgetném. Amúgy a bemutató darab mellett volt pár 701 és 900-as eee is, azoknak matt volt a felülete és abszolút nem volt jellemző egyikre sem az ezres ujjnyomgyűjtő hajlama.
Azt kell mondjam, hogy az ismert előnyei ellenére nem mondom azt, hogy az 1000h jobb választás lenne mint a wind. A nagyobb akksi és jobb wifi mellé kapunk kompromisszumokat, amikkel együtt lehet élni, sőt nem is igazán zavaróak pláne ha nem volt előtte winded, de szerintem a wind összességében meggyőzőbb.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Megmondom őszintén, hogy az egyetlen bajom a BT egérrel hogy tölteni kell. Meg ha egeret használok, akkor sem távolodok el nagyon a géptől, az egér kábelét hátracsapom és már nem is zavar. Szóval nem látom értelmét hogy pénzt költsek egérre, mikor tökéletesen megteszi az USB-s is, amit adtak a gépemhez (pr210). Annyi pénzből inkább vennék bele még ramot, de egyenlőre ez az 1 db 2 gigás modul is megteszi ami benne van
Ergo nincsenek nagyon bővítési vágyaim, még kellékek terén sem.Mondjuk ha beesne ebayre egy 2GHz feletti turion proci olcsón, akkor lehet beruháznék. De a mobil procik a használt piacon ritkák mint a fehér zorró

-
Trucker39
tag
Üdv mindenkinek!
Magam is egy MSI Wind tulajdonosává váltam néhány napja. Méghozzá egy fekete szinü verzióhoz jutottam hozzá.
Próbálok az élesztésröl némi képet belinkelni, nem biztos, hogy sikerrel járok

A saját benyomásaim (hátha valakit még érdekel ennyi teszt után ) :
- Elöször is nagyon kicsi, nekem legalábbis annak tünik kézbe fogva.
- Rettentöen csendben teszi a dolgát, ami meglepö, mert közben nem melegszik szinte sehol
- Akku kapacitás kicsinyke. 2 óra 30 percnél tovább még egyszer sem birta.
- Rendkivül meglepett a billentyüzete. Jónéhány oldalt gépeltem már rajta és nem nevezném fárasztónak a használatát.
- A kijelzö mérete és minösége, kifejezetten tetszik nekem.
- Tapi padot soha nem fogom megszokni. Gyorsan vettem hozzá egy noti mérethez való rágcsálót (persze az is fekete)
- Csillogó fényezés... nos ez annyira nem tetszik. Levettem a fóliát a tetejéröl és egyböl minden meglátszik rajta. (venni kell hozzá egy pár fehér, cérnakesztyüt)
- Háttértár. Nos, arra, amire szánták megfelelö. Nekem nincs vele gondom. Szépen csendben teszi a dolgát.
- Webkamera mikrofon. Használom mindkettöt a skype-l. Elégedett vagyok én is meg a vonal tulfélen levö is.
- BT kipróbáltam a telefonommal (6600) szépen együtt dolgoznak, nincs ezzel sem gondom.
- Wireless. Nos itt az elsö két napban semmi gond nem volt a kapcsolattal, Otthoni hálózatra próbáltam még csak ki. Utána sajnos, szinte percenként lecsatlakozott róla. A korábban emlitett honlapról letöltöttem a wireless drivert és feltelepitettem. Azóta ezek a gondok megszünni látszanak.
- Matricák. Nagyot baloldalról leszedtem mert az olvasó lámpában mindig tükrözödött a fény és zavarta a szemem. A többi maradt eredeti helyén.
- op. rendszer, programok. WinXp-t használok és mást nem is szeretnék rajta használni. Szükséges egyéb szoftvereket feltelepítettem, hiba nélkül, szépen dolgoznak.
- Játék. Csak úgy, ször mentén kipóbáltam néhányat azok közül, amikkel szoktam néha játszani. Warcraft 3 szépen fut, semmi hiba, Il-2 (régi elsö kiadás) csak probaképpen, hogy min kezd az Opengl-l.Nos, meglepöen szépen fut rajta, persze nem ezen repülök. És feltettem egy komplett, lementett wow-t is. Nos ezzel sem érdemes rajta játszani, mert 10-15 fps-t tud, addonok nélkül.Most igy, röviden ennyi. A többit már ugy is kivesézte a tisztelt publikum.
Egy kérdésem volna, most így hirtelen. Emlékszik, valaki annak az oldalnak a linkjére, ahol az MSI Wind -hez érdekességeket, ötleteket, stb. lehetett találni. Valaki belinkelte csak már nem emlékszem, melyik 1000-s csoportban volt. Végig olvastam a topic-t, bár nem egy óra alatt

-
Alukard
senior tag
Papír, papír és megint csak papír... meg 1 kis nylon... de ennyi, nincs hungarocell csak műbör (a táska amit adnak hozzá)...
Más:Ismerősömmel kidolgoztunk 1 megoldást a recovery partíció létrehozására...
1, pendrive boot
2, dos install a ghost-hoz
3, elrejteni - PQMagic Vagy rögtön diag-part-ra tenni
4, dos install xp-hez
5, öszes file felmásol vinyóra
6, dos-os install XP-t
7, (átconv FAT-> NTFS - vagy a telepítővel, vagy utána)
8, dos be-config, hogy a ghost induljon, meg minden.
9, hidden-ből diagnosztikaira, ha még nincsA 4-5-6 opcionálisan BartPEvel is megoldható USBről, de 1 legalább 2 GBs PD kell hozzá, és az XP setupot /noreboot -al kell indítani...
Ha valakinek van jobb és 1szerűbb 5lete szívesen várjuk (amúgy még nem próbáltam ki...)
A DELL DSR partíciót vettük alapul és igyekeztük megkerülni az USBs CD olvasó használtatát, persze ha van akkor egyszerűűb a helyzet... nem kell dos installal vagy BartPEvel küzdeni... -
Vegha
senior tag
Nem mintha sokat nyomna a latba (még váráslás előtt vagyok), de valaki meg tudná mondani, hogy mennyire környezetkímélő a Wind csomagolása ? Értem ezalatt a sok-sok nylont, a hungarocellek garmadát illetve a vastag, hasznavehetetlen ázsiai nyelvű dokumentációkat.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
blackspeed
üzenetére
Az msi az olcsó gépeket elég tré ventivel szereli. Venticsere lesz belőle, ha sokáig ezt csinálja.
Esetleg nézz be az "MSI notebookok" fórumba, ott éppen aktuális ez a ventiprobléma más típusoknál.
-
blackspeed
csendes tag
Hello mindenkinek!
Először is köszönöm mindenkinek itt a segítségét, hiszen attól, hogy csak most regisztráltam már elég régóta olvasom a fórumot, és a sok hozzászólás a segítségemre volt abban, hogy eldöntsem, megveszem a laptopot.
Kb. 2 hete vettem meg a laptopot, de ma valami olyasmit tapasztaltam, ami miatt kikérem a véleményeteket. A laptop kb 4-5 perc működés után kissé zörög, mintha a ventillátora rezonálna. Aztán amikor egyszer felemeltem az alját, és kb 2-3 centiről visszaraktam az asztalra. na akkor aztán elkezdett pörögni-zörögni rendesen. Ez vagy 15-20 másodpercig tartott, majd vége lett. Eléggé zavaró... Tapasztalt már más is ilyet esetleg?! A válaszokat előre is köszönöm,
Dávid -
phpmoli
tag
válasz
phpmoli
üzenetére
Az E sorozat előnyei közt említhető a jelentősen megnövelt akkumulátoros üzemidő – bizonyos modellek esetében (E6400, E6500) ez egy kilenccellás és egy opcionális kiegészítő telep együttes használatával akár 19 órát is jelenthet.
jo. de az hagyjan! az en msi wind-em birja 2847194732 oran at. csak ra kell kotnom egy aggregatorra es egy benzinkutra...
-
RatSon
aktív tag
Vistat tett fel valaki? hogy muzsikál, tényleg gyorsabb mint xpvel?
-
PNP
őstag
Mai Blikkben netbookok összehasonlítása

Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- Óvodások homokozója
- Google Pixel topik
- Trollok komolyan
- Bittorrent topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- További aktív témák...
- új bontatlan 13 hüvelykes MacBook Air M2 256GB SSD space gray asztroszürke Apple 1 év garancia
- MacBook Pro 13" 2019 i7 négymagos / 16GB / 256GB / 99% AKKSI
- DELL Inspiron 1525 (PP29L) Pentium T2370 1.73 GHz 4GB DDR2 ~300 GB HDD
- ASUS X540S Intel Celeron N3160 2.24GHz 4GB DDR3 128GB SSD
- LENOVO IdeaPad G50-30 Intel Celeron N2830 2.16GHz 4GB DDR3 128GB SSD
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 160 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szóval az ennél nagyobb kijelzős számítógép mát nem netbook hanem notebook így hivatalosan csak vista telepíthető. Ezzel együtt meg már elég magas lenne a bekerülési érték. Szerintem...
Amikor először jöttem ebbe a topicba, akkor még nem volt meg a pr és ugyanúgy voltam mint Clown, hogy fogalmam sem volt melyik legyen. Végül a sub mellett döntöttem, de azért még érdekel a wind sorsa. Persze akkor még csak EEE701 volt, és minden másra várni kellett.

Csak gondoltam a figyelmetekbe ajánlom.

Figyeld a felbontást és az akksi időt is.