- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- Candy: IGPU dGPU passthrough, avagy a nem minden arany, amin megy a Furmark
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
phpmoli
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
a wind muanyag elemei nagyon vekonyak es puhak, hajlekonyak.
persze nyilvan a masik se jobb, es ez biztos jol jon onigazolasnak, hogy azt valassza valaki ami eleve megtetszett neki - egy ujabb erv. szerintem vagy meg kell venni azt, amibe szerelmes vagy, vagy csinalni kell egy excel tablat es pontozni. -
-
Na kedden + kaptam,és hétfőn már viszik is vissza!(előszőr azt mondták,h bevállalják a + 1év gart,ma + már nem,inkább visszaveszik
)
1 év garral nem kell 100K-ért,( egyébként bíztos vagyok benne,h nem bírja 2 évig hiba nélkűl a wind,nem véletlen,h az MSI csak erre ad 1 év gart,minden másra 2 évet))inkább +várom az 1000H-t,arra alapból 2 év van,és az asus háztól-házig garit vállal
-
^Clown
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Csak legyen már itthon is kapható!

-
exy
tag
válasz
Gabor970
üzenetére
"Ez alapján nekem pl az a jó, ha 1-1,5m a max érzékenység. Melyikünknek van igaza?"
Nekem. Én ugyanis le tudom halkítani a mic érzékenységét, de te nem tudod felerősítani a tiédet. (Ezt most a HAMA-s drótosomra mondtam.) Egyébként pedig én nem viaskodni jöttem ide. Légyszíves ne ilyen stílusban közelítsd meg a kérdést.
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
keress vissza, már beírtam a 6 cellás típusát. Most nem emlékszem pontosan, annyi a difi, hogy a 3 cellásnak 1-re végzödik, a 6 cellásnak, meg kettöre.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
http://www.liliputing.com/2008/07/msi-wind-with-6-cell-battery-now-available.html
-
exy
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
...és mennyivel lett drágább? Így már pont egy árkategória a két rivális?
-
stefanitsr
senior tag
Rá akartam keresni a egy 6 cellás akku képére a neten, hogy part numbert vagy hasonlót lessek le róla és több helyen is arra bukkantam hogy már szállítják a hat cellás akksival szerelt windeket. Furi. Kíváncsi leszek magyarhonban mikor jelennek meg ezek.
-
kelzsoca
félisten
Nem tudja valaki véletlenül hogy Pesten az Aréna plázában (Keleti mellett) az Electro World-ben nincs kiállítva Wind notesz??
-
exy
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Már meg is nyitottam. Légyszíves gyere és írd meg a winded pozitív tulajdonságait. Köszi!
-
Imibácsi
aktív tag
Lement a PR210 szubnoti ára iponnál 137-re. eléggé versenyképes

-
exy
tag
Közben a EEPC-s topikban is beszélgetek. Igazán ez nem tartozik se ide se oda. Kellene nyitni egy új topikot az összehasonlítások kibeszélésére nem?
-
exy
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
"Nem gyenge, hanem ilyen."
Van egy 300 ft-os HAMA-ás, azzap a szoba másik feléből (kb 6m) is tökéletes, pedig nem emelem fel a hangomat, csendben beszélek. Szóval nem arról van szó, hogy nem tudom megoldani. Arról van szó, hogy keresem melyikbe nem kell bedugnom semmi vezetéket.
Egyébként miért spórolnak ezekkel az olcsó vackokkal? Most meddig tartott volna, hogy rendeset raknak bele?
Nekem igenis ezek a részletek a fontosak. Most szedjem szét az új gépet és cseréljem ki a microfonát? Azért az már nem. Akkor már a rivális. Csak még azt sem tudom milyen.Egyébként látom az eeepc alulról minden további nélkül bontható. A windnél meg hajszárítózhatok?
-
stefanitsr
senior tag
-
exy
tag
válasz
Alukard
üzenetére
Átolvastam a két cikket. Igazán nem vagyok meggyőzve a WIND-ről. És persze nem az 1000-es EEEPC-ről szóltak. Így azért nehéz, da azt látom, hogy az eeepc-nek skkal nagyobb az érintőpadja és az 1,3 Mpixeles wibkamera sem lehet annyira vacakos mint a windé. Még azt nem tudom, hogy a kijelző tekintetében az 1000-enek is LED-es a világítása?
-
RatSon
aktív tag
Everest 4.5 szerint memoriavezérlő dual channel képes ami nálam spec singlebe megy. ha valaki tud rá megoldást szóljon

-
exy
tag
válasz
Alukard
üzenetére
Csak egy vezetéket szeretnék, a tápvezetéket. Ha már fejhallgató, meg egér, meg külső monitor, meg stb., akkor éppen meg tudom oldani hagyományos alkatrészekkel is. Én nem akarom hurcolni, de rendet szeretnék az asztalomon. És azt szeretném, ha kis helyet foglalna csak el. Gépelni sem fogok sokat és a képrnyő is csak inkább a Skype beszélgetőpartnerem képét fogja mutatni. Szóval amolyan képtelefont szeretnék belőle csinálni.
A kékfogas dolgokat pedig nem szeretm magamon. Elég sugárzást kap a fejem a WiFitől is. Meg még kényelmetlen is. Nem véletlenül kérdezem a mic hatásfokát. Jó lenne tudni, hogy az EEEPCben is ilyen gyenge-e, vagy ott jobb?
-
vadani
tag
és pesten ki van valahol állítva wind? megnézném azért mielött megveszem bár a 6 cellásra pályázom szóval még várhatok picit sajna

-
exy
tag
Köszi a válaszokat!
Nekem kapcsolattartásra kell. Egész nap a Skype fog menni rajta. Nem akarok kábeleket, mert akkor egy meztelen alaplap is mettenné egy használt monitorral ennek az árnak a töredékéért. Szóval a microfonos fejhallgató kiesik a számításból. Jó lenne tudni még a webkamerák használhatóságát is.
-
phpmoli
tag
-
Ne haragudj, de ez nem kérdés...
!Msi wind, nem lehet olyat mondani, amiben az eee jobb lenne ( az ár meg még nem emelkedett föl, nem kell megriadni )
Akinek ssd kell az persze kivétel (lehet az 1000-es első verzióiban nem lesz ), de csak szintetikus tesztekben gyorsabb, ha üzemidő a para, akkor meg +6 cellás aksi ha jön és akkor az sem gáz
!Minden más a wind mellett szól
A kijelzője tényleg brutál fényes ( felraktam a színprofilt, amit a ph-s tesztben készítettek a kijelzőhöz, nem sok változást vettem észre--> semmit biztos rossz a szemem ). Rendszerint minimumon használom! -
róland
veterán
Veszel agy BT headsetet és azzal használod a Skype-ot, ha mászkálni akarsz beszélgetés közben. (Nem ördöngösség beállítani, s ráadásul a többi program marad a rendes audió kimeneten.)
Amúgy van benne mikrofon, a kijelző jobb felső sarkában: [link]
Amennyiben a WIN és az EeePC között kell döntened, úgy az EeePC-t válaszd! (Abban van WIN is.
) Különben az MSI Wind-et ajánlom. -
Alukard
senior tag
Van benne mikorfon, de kb 1 méterről már hangosan kellett beszélnem, hogy halljanak... személy szerint azon filózom, hogy szerzek 1 olcsó BT Headsetet és azt használom skypehoz... így már jobban hasonlít telefonos beszélgetésre mint 2 ember közti kiabálásra...
Az összehasonlításra pedíg csak 2 cikket tudok ajánlani: [Wind] [EEE]
Ami 1előre az EEE mellett szól, hogy 6 cellás akksival szállítják, de 2 jószerivel ugyan az... a dizájnt leszámítva.
-
exy
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
Van-e benne microfon, hol, és mennyire érzékeny? Ha néhány méterről beszélek (járkálok a szobában) azt még veszi? Skype-re gondolok.
A másik, hogy nem találok igazi jó összehasonlítást az eeepc1000-el. Most, hogy a wind árát ilyen csúnyán megemelték, már egy árba kerültek.
A jövő héten lesz rá pénzem (kb 120e Ft. Kérdés, hogy melyiket veszem meg. Segítsetek légyszíves a win vs eeepc1000 döntésben!
-
phpmoli
tag
tegnapi nap eredmenye:
2*1gb memoria teszek (ddr2-667) everest 4.5
olvasas 3786 MB/s
iras 2844 MB/s
masolas 1153 MB/s
kesleltetes 119.9 nsa hdd-n 3 particio van:
1) 4.2GB (nem GiB!) 'compaq install' tipusu (ezert nem latja a windows), amin 380MB adat van, ami kezeli az installalast es a recoveryt. tartalmat lementettem.
2) 42GB ntfs, amin 5 nyelven darabonkent 2.8GB windows felinstallalt imagefile van, benne a driverekkel, ajandek szoftverekkel. elso installalaskor innen mozgatja el a kivalasztott nyelvi image-et az elso particio ures reszere es a tobbi nyelvu image-t torli. kesobb mar az elso particiorol image-eli meg a masodik particiot. az installalas akkor is mukodik, ha elso bekapcsolaskor egybol torlod a tobbi nyelvet (kiprobaltam). a magyar nyelvi image-t lementettem. (tartalma NEM egyezik a recovery cd-vel (ami NEM dvd!), ezt nem kell installalni)
3) 34GB ntfsa fekete boritas rettento kenyes - en olyan ember vagyok, aki ESD kesztyuvel szereli a szamitogepet es kadban nem olvas konyvet, nehogy az vizes legyen es 'tonkremenjen', megis 12 ora alatt ugy osszekarcoltam, hogy meg nem volt semmilyen kutyum, ami ilyen csunyan nezett volna ki. raadasul ujjlenyomatoktol zsiros. oriasi hiba volt a felso boritast erre a fenyes feluletre csinalni, es meg giccses is.
viszont eddig nem igazan ertettem masok rigojajat a feher besargulasaval kapcsolatban, egesz addig, mig tegnap le nem tettem a wind feher bortaskajat a feheren vasarolt kisasztalomra a nappaliban.. hat egy ev alatt ugy besargult az asztal, hogy csak na.
a matricakat termeszetesen azonnal leszedtem, de az intel atom matrica ragasztoja rajta maradt. nem jott le alkohollal sem.
ha az also szellozok el vannak takarva, akkor bar melegszik, de nem kapcsolja hangosra a ventillatort. a hdd hangja egyertelmuen hangosabb, mint a szellozes, de ez nyilvanvalo, ez nekem a desktop gepemnel is igy van.a kartyaolvasobol ~4mm-re log ki a kartya. ha van sd kartya az olvasoban es be van allitva, hogy arrol bootoljon, hiaba nincs SEMMI a kartyan, bootolaskor akkor is all es bambul a gep.
billentyuzetet meglepoen hamar meg lehet szokni.
kijelzo annyira fenyes, hogy nem maxon hasznalom.
az usb portnal nem a hangszoro magnese huzza be a pendriveot, hanem maga a csatlakozo van megmagnesezve (szetszedve kiprobaltam, a hangszoro nem vonza). eddig ez az egyetlen gep, ami el tudja latni arammal az idetlen, 200ft-ert vett usb-s ledes kislampamat. se a desktop gepeim, se a T30 nem tudta.
-
stefanitsr
senior tag
Az egyik srác egy pixelhiba miatt eladja a fekete windjét a hwsw-n, 85k-s áron. Ha valakit érdekelne itt megtalálja az illetőt.
-
Cyrin
addikt
folytatva esztétikai rovatomat, hogy mi illik a fehér Windhez:
1. Logitech V470 fehéregér bluetooth
2. Vodafone E172 USB stick modem, bár ezt csak külsőre tudom a ajánlani, a vodanetet semmiképpen nem
-
stefanitsr
senior tag
Wind határozottan nagyobb billentyűzettel van ellátva mint az 700-900 sorozatú eee-k. Volt szerencsém egymás mellett próbálgatni a kettőt, a kijelző és a billentyűzet nem sokkal tűnik nagyobbnak, de úgy érzem pont ez a kis ugrás jelenti a könnyed használat határát...
Csak győrben tudok mondani sajna, a saturnban volt kiállítva egymás mellett eeepc 700, 900, és egy pink wind.
-
sazabi
aktív tag
Tud valaki boltot ahol meg lehetne tapizni a windet Tatabánya(nem, a plázában nincs) környékén? Vagy rosszabb esetben pest keleti pu környéke..
Volt alkalmam megtapizni egy asus eeeeet(900) de az túúl kicsi..kicsit para, hogy a wind is kicsi lenne. -
Alukard
senior tag
Öszintén szólva, ha fönn van a kamera (be van kapcsolva), akkor a sajátgépen megjelnik 1 olyan hogy "USB Videóeszköz"... duplakatt és jön a kép a kamerából...
A vezérlőpultról meg lehet állítgani a gammát, fényerőt,... de ha extra dolgokat akarsz akkor le kell hozzá szedni 3rd party progit és nem drivert...
Ilyen pl a Dorgem nevü progi amivel mozgásérzékelő fényképezőt lehet csinálni a gépből...
leírás itt...És igen, kipróbáltam, müxik!
-
karantÉN
aktív tag
próbáld ki hátha jó windhez is
-
fishbone973
csendes tag
én is a Windemről írok, teljesen meggyőzött a tudása, egyedül az aksi lehetne kitartóbb. Mostanra már minden fontosat rátelepítettem.
a bluetooth drivere nem volt a mellékelt cd-n, azt az msi honlapjáról kellett letöltenem [link], és wlan driver frissítése után meg kellett ismételnem az installálást, mert nem kapcsolt be a bluetooth.
azóta viszont minden simán megy.
a kamerának nincs külön drivere, az msn felismeri és használja is, ha be van kapcsolva (fn+f6) de külön nem sikerült használnom, igaz nem is látom értelmét..az ujjlenyomatok nagyon látszanak a fényes fekete felületen (majd lefóliáztatom, már úgyis van ötletem..), és sajnos megfogtam izzadt ujjakkal a kijelzőt is,- van valakinek valami ötlete, hogyan lehet csíkmentesre törölni egy matt lcd-t? Segítsetek, lécci!
-
Alukard
senior tag
A webkamere 1 standard beépített USBs webkamera... bármire lehet használni amire a többit is... mozgás érzékelés a gép elött, stb... ami eszedbe jut (és találsz rá progit)...
A BT meg úgy müxik, hogy addíg nyomogatod az "Fn+F11" komibánciót amíg a kis kék led is világít.
Amúgy nekem nem kellett megszokni, hogy az Fn másutt van... a FuSimon is pont ugyan ott van

-
Marc71
csendes tag
Hali. Nekem tegnap érkezett meg a kicsike. Mázlim volt, tegnapelőtt láttam, hogy 1 db fekete van a usersnél, meg is rendeltem, szerda reggelre ki is hozták.
Eddig borzasztóan meg vagyok elégedve. Abszolút tetszik, nem gondoltam volna, hogy ennyire használható. A billentyűzet kiváló a maga méretében, alig kisebb mint a 15.4-es notimé. Kicsit több az "Fn"-es kék gomb, de talán pont ezért rakták jobb szélre a ctrl-helyett (felcserélve, ahogy többen panaszkodtak). Engem is zavart eleinte, de kezdem megszokni.
A képernyő is remek, kicsit szokni kell hogy csak 600 sor, de az 1024 abszolúte korrekt visszintesen. A 10 coll pedig pont a használható képernyő alsó határa szerintem.
Teljesítményre nincs panaszom, semmivel sem lassúbb, mint a Pentium M-es acer travelmate-em. Igaz abban csak 512 ran van.Jelenleg is a Windről írok, miközben rá van dugva egy usb-s WD Passport (erről megy az mp3), meg egy külső creative hangkártya, és két lejátszó progi fut (a sajátján, és a creative-on). Épp aláfestő zenét szolgáltat két helyre egy kiülős "kocsmában"...
Emellett meg megy a skype, és az opera browser. Szóval, meg se nyekken, teszi a dolgát multitaskban. Ja, és hihetetlen csendes és "hűvös"...
Aki eddig meglátta, mindenki odavolt- meg vissza. Hihetetlen "must have" érzést vált ki a masina, szép fényes (egyenlőre
) birodalmi feketében. És amikor megfogják, hitetlenkednek, milyen könnyű. Jah, kérem aki csak a 15.4-esekhez van szokva... És itt értik meg élőben, súlyt-méretet tapasztalva, miért is jó ez a gépezet.Az akkuját teszteltem, hát attól nem vagyok elájulva. 2-2.5 órát bír, bekapcsolt wifivel, kikapcsolt kamerával, fényerőtől függően. Azt mondom inkább, max. két órát lehet számolni. Ennél spec többet tud a feljebb említett "nagy" Acer-em. (3 óra minimumon)
A kijelzővel kapcsolatban viszont meg kell említenem, hogy (bár biztos én nem láttam még sokféle notit) ilyen erősségűt nem igen látni máshol. Maxra állítva simán olvashatő napfényben, teraszon, kertben, stb. Ez nagyonjó, eddig egy notim sem tudta.
Hirtelen ennyi.
Pár kérdésem lenne még:- A webkamerával lehet valamit mókolni? Én nem találtam semmi progit hozzá, igaz a skype azonnal felismerte/használta. De csak úgy magában jó valamire?
- A blutooth-ot hogy kell használni/bekapcsolni? Erre még nem volt időm rájönni..üdv.
-
vadkörte
addikt
Tiszteletem Hölgyek és Urak!
Rég jártam errefelé. A Vodá-s netem nem szeresse a prohardver fórummotorját így egy vékonka csíkban jeleníti meg a topikokat. Ennek örömére CTRL + C/V-vel tudom csak olvasni a topikot. (doc-ban) Rá is ment vagy fél napom... Szépen meglódult a topik...

"Örömmel" értesültem az MSI áremeléséről. Nos ez sajnos várható volt. Eddig egyértelműen Wind párti voltam. Azonban, ha az Asus nem lépi meg az emelést (80%, hogy meglépi) akkor nagyon sokan fognak átpártolni az 1000H-hoz. A kicsit melegebb gépet el lehet viselni, ha 11(2)0.000 helyett 80-90.000-ért megkapom a notit. Annál is inkább, hogy az alapból 6 cellás akkuval jön.
Nade Van Ábrahám szavaival élve:
"Majd meglátjuk!" -
Gergő_
őstag
valaki megtenne egy nagy szivességet?
2.táblázat
le lehetne futtatni a második táblázatban szereplő teszteket,így szépen össze lehetne hasonlítani asusékkal
köszi -
stefanitsr
senior tag
Rég tartotta ennyire mozgásban valami a fantáziám, mint ez a kis gép.
Most épp sokadszor olvasgatom át a prohardver tesztjét róla és a képeket nézegetem. Bár korábbról ismert volt hogy számos gyártó minipci vagy minipci express slotba rakja a wlan modult, meglepett, hogy a windben is ezt a megoldást alkalmazták, mikor egy lépcsővel egyszerűsíthető és olcsóbbítható lett volna a gyártás ha a chipet az alaplapra integrálják.
Nemzetközi fórumokon olvasgatom a nagy wind (és klón) rajongók alap hackjeit és számos esetben látom hogy ilyen-olyan, de nem realtek wlan kártya van benne - többek között intel és atheros chipsetes megoldások - gondoltam megnézem ebayen milyen lehetőségek vannak arra az esetre ha elégedetlenek volnánk a wifi teljesítménnyel. Az eredmény: Ezek a modulok még csak nem is drágák, pár ezer forintból beszerezhetőek az alap intel és atheros g modulok de ha az ember rászán egy combosabb összeget, akkor n-es kártyát is vásárolhat.
Nekem alapvetően eddig sehol nem volt komoly problémám a wifivel, de ez egy kellemes tudat, hogy cserélhetem és még csak nem is drága a cseredarab... Persze ehhez kell engedély a hátlap lebontásához...
-
Az edigitalnal 2 év garral hirdetik,és 1-el adják
ez kicsit bosszantó...
Magyar nyelvű használati + nem volt benne...,ez is érdekes kicsit.
Most a wind tudja a gigabites lant vagy nem??? erről tudtok v.mit?
Amúgy, kedd óta van +,de nagyon jó...eddig. -
RatSon
aktív tag
válasz
Imibácsi
üzenetére
nem mindenben értek egyet, nekem pl semmi szükségem optikai meghajtóra, a gépet és töltőt cipelem, azt is csak addig amíg nem lesz még egy 6 cellás aksim is, onnantól a pótaksit fogom hurcolni
nem mellesleg a windnek gyakorlatilag nincs hangja és nem melegszik. ez is nagy előny. -
phpmoli
tag
válasz
phpmoli
üzenetére
MEGVAN! memoriabovites kulon erkezett, igy holnap reggel el kell mennem az albacomphoz, ahol fel ora munkadijert 4000ft beszerelik.. utana lemerem, hogy mukodik-e a dual channel
digitaltrend-tol vettek, a szamlan 2 ev garancia van irva.
a toltoje szabvanynak nez ki, a csatlakozo is, a kimenet 20V 2A. plusz toltot nem kaptam hozza, az msinek irtam, azt valaszoltak, hogy majd lesz. de habar nem ertek hozza szerintem nincs kulonbseg.
akku nyilvan nincs meg.
a taskaja szamomra ubergagyinak nez ki :/ tul nagy is es a cipzar tenyleg karcol mar szemre is
nagy kar, hogy a kulseje nem matt fekete :/
-
stefanitsr
senior tag
válasz
NagyMesterB
üzenetére
Most jött msn-en, megosztom veletek:
Zoli üzenete (4:21 PM):
védd a WIND-et!!!
Zoli üzenete (4:21 PM):
egyél Dell-t
-
NagyMesterB
tag
-
Imibácsi
aktív tag
Igazából szerintem a kábelrengeteg is gáz. Ugye a 3 cellás akksival nem bír sokat a wind. tehát a táskába berakod a windet tokban, töltőt, dvd-t 2 kábellel, plusz egyéb igények. És ha ennek a súlyát is összeadod simán meglesz a 2 kiló.
Egy subnotiban minden benne van. Én legalábbis nem cipelek töltőt sem, mert minek. 4-5 óra nekem elég. Persze, drágább, csak azért gondoljuk végig végülis melyik a kifizetődőbb.
-
phpmoli
tag
nekem elvileg ma delutan erkezik..
viszont tegnap a regi gepemen ubuntuztam. hat, gyerekek, en utoljara 5 eve probaltam hasznalni desktop linuxot, akkor meg nem gyozott meg. most viszont erosen tetszik. raadasul ezt is talaltam. nagyon kivancsi vagyok, hogy mennyire gordulekeny az ubuntut hasznalni, lehet a vegen meg lecserelem a vistaimat wine-ra? (a desktop xp installom tuti marad a jatek miatt.) -
sazabi
aktív tag
tud vki (netes)helyet ahol van raktáron fekete wind 2 év garral?
edit: ja és thanx RatSon..akkor majd ütöm az asztalt ha arra kerül a sor ;D -
^Clown
addikt
válasz
Imibácsi
üzenetére
Olvastam a tesztedet, szűk 150K-ért tényleg pofás darab. Viszont elsődleges szempont a kis tömeg ( ~1kg), második szempont pedig a hosszú akkuidő (és persze nulladik a jó ár
). De ha felmegy a Wind ára mondjuk 110-115K-ra, a jelenlegi, nemrégi ~95K-ról, akkor lehet, hogy jobban megérné az erősebb, tartósabb, DVD-meghajtóval rendelkező 210. Majd szeptemberben kiderül, mi hogyan lesz 
-
Alukard
senior tag
válasz
NagyMesterB
üzenetére
Igen, engedi... és ez most eléggé biztos

-
stefanitsr
senior tag
válasz
NagyMesterB
üzenetére
Szerintem semmi akadálya...
-
NagyMesterB
tag
Bocsi a láma kérdésért de eddig nem volt laptopom

Szóval azt lehet ugy csinálni hogy akksi nélkül csak töltővel kapcsolom be elsőnek és telepítgetek, majd este amikor végzek csak akkor teszem rá az akksit és egész este töltöm?
Köszönöm előre is a türelmes választ

-
devians
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nem egyértelműen fogalmaztam.
Én meg csak azt írtam hozzáfűzve ehhez, hogy a tápkábel is kell a teljes írási sebesség eléréséhez. Láttam, hogy azt írta, hogy másik kábel van hozzá. Hogy hosszabb.
És így már teljes a kép is.
Összefoglalva:
A lényeg, hogy hosszabb kábel nagyobb feszültség esés, ahogy írtad.
Tápkábel nélkül meg kisebb írási sebesség. -
RatSon
aktív tag
Az albacomp mondja ki a végső szót hiszen ők az MSI magyarországi szervízparterei. ők hivatalosan 1et mondanak, ettől függetlenül sztem ha kisker 2t igér és van vér a pucájában akkor érvényesíteni is tudja, vagy magára vállalja az esetlegesen felmerült költségeket (nem túl valószínű) esetleg ha a vásárlás helyszínén megpróbálsz meggyőződni a 2 éves garancia írásos jeléről, mondjuk számlán ez van feltüntetve vagy írásos nyilatkozatot kérsz tőlük akkor ezt később egy esetleges meghibásodásnál lobogtathatod. nekem albacomptól van emailem amiben biztosítanak a 2 évről (nem mellesleg engedélyezik a saját kezű ram cserét is), bár utána küldtek egy helyesbítő mailt hogy 1év az a 2, de ha szervizre kerülne a sor valszeg ütném az asztalt ;) a 2év azért pörgött mert általánosságban az MSI laptopokra 2 év a gari, kivéve Wind :|
-
stefanitsr
senior tag
válasz
devians
üzenetére
"viszont a budafoki úti mcdonaldsban hagytam az lg eredeti micro-usb kábelét.

van másik, de az 50 centis volt, ez meg 120. és ezzel nem mindig kap elég szuflát, mellé kell dugnom az usb-s powerkábelt is. létezhet, hogy az usb-kábelen is múlik mennyi energiát kap az optikai meghajtó?"Én ebből arra következtetek hogy az eredeti, rövidebb kábellel, ám kiegészítő kábel nélkül belefutott egy olyan problémába ami az új, hosszabb kábellel, ám szintén kiegészítő power kábel nélkül fenn áll. A gondolatot korábban leírtam, hosszabb kábel = nagyobb feszültség esés, a végén kevesebb hasznosítható teljesítmény.
-
sazabi
aktív tag
Hi all
Na mi lett a 1 vs 2 év garanciás történet vége? Ahol 2 évet írnak ott 2 év, ahol meg 1-et ott 1? Vagy mindenhol 2 év mer az msi asszonta? -
válasz
devians
üzenetére
Persze hogy számít, lényeg hogy minnél rövidebb legyen az usb kábel, mert minnél hosszabb annál nagyobb az ellenállása és csökken az átviteli sebessége.
Pl.: Mobil rackem ( külső tápos 3,5" ) erdeti (~30cm) kábel: 30-35Mbyte/s írás
másik (~50cm) kábel: 25-30Mbyet/s írásAz majdnem mind1 hogy eredeti vagy nem ( kivétel persze van ) a méret a lényeg
! -
devians
tag
válasz
fishbone973
üzenetére
„USB-s, notebookos alapokra épülő meghajtóról lévén szó, maximális DVD-írási és -olvasási sebessége nyolcszoros. Ezt csak akkor éri el, ha az USB-s tápcsatlakozót is használjuk, egyébként a felére veszi vissza a tempót. A kétrétegű DVD-ket hatszorosan, a DVD-RAM-ot eggyel lassabban kezeli. CD-ben a 24-szeres pörgetés a csúcs.”
http://prohardver.hu/teszt/mini_dvd-iro_az_lg-tol/lg_gsa-e50n.html
volt már különben linkelve itt a fórumon.
Igaz, hogy ez e50n-re vonatkozik, de a lightscribe-on kívül ugyanaz. Szvsz. -
stefanitsr
senior tag
válasz
fishbone973
üzenetére
Ezek szerint sajna igen. No meg ha hosszabb akkor az eredő ellenállása is nagyobb, nagyobbat esik rajta a feszültség és a végén kevesebb teljesítmény fordítható írásra...
-
dmon
aktív tag
Vennék egy ilyet. Valahol lehet még ezt fehérben kapni ? Mert akiket én hívtam csak fekete van, meg esetleg pink. Fehér jobban tetszik.

-
kelzsoca
félisten
válasz
fishbone973
üzenetére
Esetleg a kábel minősége miatt lehet hogy egy másik nem gyári kábellel ezt produkálja
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Lightyear - befektetési app
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- Beszámítás! MSI Gaming Cyborg A15 FHD Gamer notebook - R5 240 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
- Beszámítás! Asus TUF A17 FA707RR FHD Gamer notebook - R7 6800H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB W11
- Beszámítás! Asus TUF A16 FA608UH FHD Gamer notebook - R7 260 16GB DDR5 512GB SSD RTX 5050 8GB
- Beszámítás! Lenovo LOQ 17IRX10 FHD Gamer notebook - i7 13650HX 24GB DDR5 1TB SSD RTX 5050 8GB
- iKing.hu Nothing Phone 2 Pro 8/128GB White használt karcmentes 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De nem akarok bűncselekményre buzdítani senkit sem
Vistával biztos ez is legalább 180ba kerülne mint a pr200. De 137e HUF-ot még oprendszer nélkül is megér. még a 145.000 Ft-ot is megérte.
)

Nekem igenis ezek a részletek a fontosak. Most szedjem szét az új gépet és cseréljem ki a microfonát? Azért az már nem. Akkor már a rivális. Csak még azt sem tudom milyen.
A kijelzője tényleg brutál fényes ( felraktam a színprofilt, amit a ph-s tesztben készítettek a kijelzőhöz, nem sok változást vettem észre--> semmit biztos rossz a szemem ). Rendszerint minimumon használom!
)