Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• miniapu

tag

válasz klaczi #4537 üzenetére

"Valld be! Azért vagy ilyen lelkes, mert csak Linoxot lehet rátenni."

Lelkes? Szerintem félreérted a helyzetet. Nem vagyok én lelkes. Egyáltalán nem örülök ezeknek a kínai világuralmi törekvéseknek mininotesz ügyben sem. Miért? Mert ha mindent kína csinál, mit fogunk csinálni például mi? Ha ez így folytatódik tovább akkor:

"Amerika lesz a világ tervezőintézete, Kína az ipari műhelye, Európa pedig a múzeuma" /Baroso/

"Vagyunk egy páran akik szeretjük, ha egyformán működnek a számítógépeink."

Kína mást gondol. Nem áll messze a te gondolatodtól:

"Vagyunk egy páran akik szeretjük, ha működnek a számítógépeink."

A funkcionalitáson van a hangsúly. Nem hiszem, hogy a Windows XP önmagában egy szeretni való dolog lenne. Sokkal inkább egy szükséges rossz, ami tele van hibával és kijavíthatatlanul hatalmas internetes támadási felülettel. Valójában nem kell az embereknek. Az embereknek az kell, hogy a számítógéppel gyorsan és gondtalanul megoldhassák azokat a feladatokat amikre a számítógép ki van találva.

Ha nem hiszed el amit mondtam, kérlek számold össze, hogy jelenleg a ti otthoni gépeiteken hány eredeti feladatot megoldó szoftver működik. És azt is, hogy hány olyan, ami olyan feladatot old meg csupán, amit maga a számítógép, annak eszetlenül hibás működése hívott életre. Mit gondolsz mi e két szoftvercsoport között az arány? Más is kíváncsi volt erre. Egyes becslések szerint 1:10.000-nél is magasabb az arány. Vagyis egy eredendő megoldásra több mint tízezer haszontalan, de szükséges szoftver jut. Kína most egycsapásra véget vet ennek. Tudom, nehéz ezt mezei felhasználói aggyal és gyakorlattal felfogni, de ez az igazság. Csak a láncainkat veszthetjük. Van akinek ez tetszik. Akár tapsikolhatnánk is neki, de lásd az előző megjegyzésemet. Munkahelyek milliói vesznek majd el. És mit fognak helyette csinálni? Kapálnak majd, vagy mit? Ez a hamarosan felmerülő kérdés ebből a dologból adódóan itt európában? :((

Új hozzászólás Aktív témák