Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
JamesHun
üzenetére
Várj, megkeresem a linket és a leírást
Megvan: [link]
Nem mindegy, hogy melyik sarkánál kezded a szétbontást, mivel el is törheted.
Egy az, hogy nem vastag a műanyag, a másik, hogy qrva erősen tartják a kis fülek a burkolatot.[link]
Na mint a képen látod, oda megy be a modul, de ha annyira nincs tapasztalatod és mázsás önbizalmad, akkor tényleg óvatosan érdemes csinálni, tehát ajánlott előtte rákészülni lelkileg egy kicsit és NEM SIETNI. Nyugi, megvár, ha nem pattan kik könnyen, nem kelle erőltetni (na jó, egy kis egészséges erőhatás kell a kipattintáshoz) -
JamesHun
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
köszi szépen a gyors választ
holnap megnézem expertbe mennyiért vesztegetnek 1 gigás noti ramot remélem nem túl sokért és írok emilt a bővítésről
Van valami extra dolog amire figyelni kell szétszedéskor (nehezen lepattanó dolgok , vagy ilyesmi?), mert rég szedtem szét notebookot és nem szeretném pont a sajátomat megsérteni
Kis pufikat nézek a rakiból és arra teszem rá a gépet az tuti

-
Zola007
veterán
válasz
JamesHun
üzenetére
Ezt valahol elnézted, éppen fordítva van, ez a 2 gigás modulokra vonatkozik.
Szóval egy 1 gigás modul berakása után nem kell semmit állítani. Nekem egy 1 gigás Corsair került a gyári mellé.Tehát a 2 gigára bővítéshez nem kell 2 gigás ramot venni bele!!!!!!!!!!
Veszel egy 1 gigás 667 Mhz-s (PC5300) SO-DIMM noti ramot (pl kingmax) és slussz
1, hátlapot lecsavarozni (feljebb többször is szerepel bővítés vidóról és leírásról lin)
2, ferdén (ezt a ram csomagolásán is leírják) becsúsztatod a ramot a helyére, majd lenyomod vízszintesbe míg az oldasó tartó fémlapkák megfogják stabilan
3, érdemes vmi távtartóra (mondjuk 2 könyv) rárakva meggyőződni, hogy jól fekszik-é a ram, tehát biosban is 2 gigát lát
4, mehet a hátlap visszarakása.Előtte írj egy mailt az albacomp szervíznek, hogy bővítenéd a ramot, milyen modullal, mikor, stb, amire ők visszaírnak, hogy "ha kellő szaktudással rendelkezik, a memóriabővítést ön is elvégezheti, ha bla-bla-bla....gépét garanciában javítjuk, ha a probléma nem a bővítésből ered"
szóval mehet a bővítés, de közben mást ne ronts el benne, mert az már gond.
-
blackspeed
csendes tag
Köszönöm a segítséget, ezt találtam én is csak. Tehát Windows-hoz nicsen (új) driver. Akkor meg kell elégedni a webcam jelenlegi minőségével (szokott csúszni, valamint eléggé zajos is...).
-
JamesHun
addikt
válasz
blackspeed
üzenetére
[link]
itt vannak a driveek, bios, firmware, utilityk stb-k -
mindkilla
tag
halo
közeljövöben fogok venni egy akksit a wind-emhez.
kinéztem egy 5200mah-s 6cellás akksit, de utánaolvastam, és páran írták, hogy ez valojában olyan 4800 körül van (mah).
tud erröl valaki valamit? -
blackspeed
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére
Hello!
Írtad, hogy új webcam driver. Én nem tettem fel, az biztos, és nem vagyok teljesen megelégedve a minőséggel. Eléggé járatlan vagyok a témában, honnan tudom letölteni a drivert? Ha nem nagy gond, egy linket betehetnél...
Előre is köszönöm!Ui.: Ahogy néztem a global.msi oldalon csak linux-hoz van driver...
-
JamesHun
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Szia
Köszi a segítséget
2. próbára felment jól az 1.09-es biosLenne egy újabb jó kérdésem
Régebben ment a beszélgetés itt, hogy ram bővítésnél gubancok vannak
ha veszek 1 giga ram ot és beleteszem a windbe akkor ha jól rémlik szintén csak 1 gigát fog látni és ahhoz hogy 2 gigám legyen 1 db 2 gigás ramot kell betenni a windbe és letiltani a beépített memóriát és ha bios-t frissítek akkor meg ki kell venni a plusz betett ramot és engedélyezni a beépítettet újra -
sazabi
aktív tag
1.09 telepítés:
1. kör: valami leszed, win alól felrak, reboot, welcome to medion akoya(akadozó usb bill/egér stb)
2. kör: jó bios leszed, win alól felrak, reboot, nem postol. kikapcs, bekapcs, megy, de nem működik pár dolog(wlan, bt, webcam).
3. kör: pendrive beboot dosba, felrak, minden pöpec, overlock megy 1984 mhz.
summázva: overlock szép, de továbbra sem működik a speedstep, és nem megy 1600mhz alá még aksis üzemben sem
ja és ez egy u100.. -
TomcsyG
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdés: lehet eladósorba kerül az eddigi 3 cellás akksim nagyobbra cserélés miatt. Érdekelné vkit?
tomy-g@freemail.hu -
JamesHun
addikt
-
JamesHun
addikt
sziasztok
1.09 el járt valaki úgy, hogy a wifi és a USB eltűnt?
melóhelyen az egyik WIND frissítés után ezt produkálta
No wifi és 1 USB se megy, még BIOS nál boot kor se :SVan valami ötlet erre?
Köszi
-
Wajk
addikt
én biztos nem spórolnék pár ezrest és (de ha nagyon kutakodik az ember szerintem még olcsóbban is) meg lehet venni az MSI Windet.
a diszkont dolgokról és garanciáról nem is beszélve (-Bluetooth és gyengébb Webcam)
szerintem ez elég gáz, az akksiról nem írnak a reklámban, ha 6 cellás lenne, akkor azt mondom lehet, de ha 3 cellás és senki nem ajánlanám az biztos.

aki ennyin spórol az meg is érdemli ha megveszi...
-
McKane
senior tag
Üdv. Urak/Hölgyek!
Már régóta nézegetem ezt a fórumrészt szép csendben..
Mostanra érlelődött meg az elhatározás bennem, hogy karácsonyra veszek a kedvesemnek egy ilyen netbookot... Ő ideális jelölt,mert egyetemista,kell neki az hogy sokat menjen akksiról.. De bivalyerős gép nem kell neki.. Nem játék,csak egy kis jegyzetelés a felsőoktatásban..
Csak annyi lenne a kérdésem, hogy már nézegettem MSI-ket, és egyéb más notikat/nettopokat - no reklám
- hogy miért van annyiféle változatban? Mert én láttam már BT nélkülit 99 000 Ft-ért, meg BT-set 109.990 Ft-ért.. A BT jelenléte lenne a drágító tényező? /+10.000FT. / Vagy esetleg van más extra is benne? Jah, amugy a győri Saturnban láttam majd egy hete ezeket a gépeket.. A másik sárga-kék műszaki-áruházláncról nincs sok jó véleményem,tapasztalatom. Mondjuk lehet hogy ott nem is lehet kapni..Szerk1.: Nagyon jó ez a topic, főleg így vásárlás előtt, sok értelmes, kicsiny-de ugyanakkor nagy dolgokat tudtam meg belőle..

Üdv.: McKane
-
^Clown
addikt
Igen,tényleg jó lenne ez az ALDI-s Wind, csak egy dolog aggaszt: a garancia. Vajon hová szólhat? És milyen minőségű lehet ez a Wind az eredetihez képest? (szerintem is elhanyagolható dolog a VGA kamera és a BT hiánya, feltéve, hogy az ember nem skype és telefon őrült
)Lenne egy kérdésem: hogyan lehet újraindítani a Wind-et csökkentett módban? Úgy néz ki, bekapott valami malware-t, amit ugyan megtalált csökkentett mód nélkül is, de azért nyugodtabb lennék egy csökkentett mód alatti keresés után. Próbálgattam nyomogatni az F8-at indulásnál, jó sokszor (kb. 10 újraindítás és nyomogatás), de egyszer sem akart összejönni. Köszi előre is!
-
FPéter
aktív tag
-
rakal
senior tag
Hali!
Ha van MSI Winded,persze,hogy ne vegyél
Végülis egy MSI Wind,csak nincs meg az összes feature(nincs BT,gyengébb kamera)
DE,ha az átlag user szemével nézzük a dolgokat,a nagyobb felbontású kamera Skype-hoz,stb. nem igazán kell,ha BT-s egeret vesz a user,2 USB portja marad a stickkkel elfoglalt helyen kívül,szóval alapjában véve megkapja,ami jár.
És kap még több legális szoftvert is(amiről sokan hajlamosak elfeledkezni)
Igaz,másodvonalbeli cuccok(a'la diszkont),de jól használhatók.(pl. a Wordperfect Office)
Összefoglalva:az összeállítás megéri az árát szvsz.. -
Jetyke
tag
Srácok! Nekem mért megy folyton a procim 1600 Mhz körül? Everest ezt mutatja. Sose megy kb 1599 alá. Nektek is így van?
-
róland
veterán
-
rakal
senior tag
Végre Magyarországon is megjelent....
http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offers/2867_8583.htm
160 GB-s merevlemezzel,fekete és fehér színben a Medion Akoya.
3 év garanciával,elég jó ingyenes szoftvercsomaggal.
Aki most akar beruházni,meggondolandó..
99900 FT-ot szerintem megér,sőt,jelenleg ez a best buy..
-
paix
tag
így van. acer 2492ből is 2 mozdulat kikapni.. de egyáltalán ki kell még venni ezeket az aksikat, ha az ember hálózatról használja, és már teljesen fel van töltve? vagy az elektronika ilyenkor "ki tudja kapcsolni" az akkut a folyamatból? egyáltalán nem értek hozzá.. ha tényleg csökkenti az akku élettartamát, ha feltöltve és be van rakva miközben hálóról megy a gép, akkor inkább birkózok vele, de ha nem számít, akkor mint írtam, bennehagynám, mert nem akarom, hogy esetleg megsérüljön..
-
Jamy
csendes tag
Összeszedtem a bátorságomat és megcsináltam a bios frissítést.
És tényleg müxik
-
quby
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
Én használom folyamatosan a gépet, denagyon soxor hálózatrol. Ilyenkor kéne kivenni, de nemtudom mások hogy vannak vele, de nekem kifejezetten macerás kivenni az akksit!Nem ugy van hogy csak ugy kioldom azt a kis zárszerkezetet és lehuzom, hanem küzdeni kell vele mint állat.
középen huzva meg sem mozdul, hanem a két szélén kell ovatosan kis mozdulatokkal lehúzni. igazán három kézzel lenne a legeccerübb de így hogy csak kettö van legalább 30 másodperet igénybe vesz a művelet ugy , hpgy már rutinos vagyok. a régi dell gépemböl kétujjal 3 mp alatt megvolt 
A merülösdit én is tapasztalom. alig merül gyorsabban készenlétben mint kikapcsolva

-
Zola007
veterán
ha valaki ebayezik, légyszi keressen már meg priviben, lenne egy-két kérdésem a dologról
(én nem, nem fórumokra vagyok kíváncsi, mert mindenki mást ír) -
Zola007
veterán
és ha beállítás után a teszsorban kipróbálod, ott megváltozik egyáltalán a sebesség?
Registry naplóztatást tudsz csinálni esetleg, hogy mit is módosít mikor átállítod, s nincs kizárva hogy a default user és te mint rendszergazda beállítása nem egyezik meg, ezért néha nem tudja mitévő legyen.
-
Shad0w
senior tag
Ööö, lenne nekem is egy problémám az XP-vel. Aza bajom, hogy hiába állítom be a billentyűzetnél az első ismétlés előtti időt, ennek ellenére újraindításnál nincs hatása és default értéken működik. Persze ha bemegyek a beállításokhoz akkor ugyanott van a csúszka. Aztán működés közben random (ill. még nem jöttem rá, hogy mitől) néha rendesen működik azátn megint lassú lesz. Esetleg más is belefutott már ebbe? Miatököm csinálja ezt? (eredeti home-al is csinálta, és a próval is csinálja)
-
hehe23
tag
na most nem használtam 2 hétig a windet, nem volt rá szükség. bennehagytam az akksit, most bekapcsoltam és 3%-on van. asszem elkezdem tölteni.
-
paix
tag
válasz
Zola007
üzenetére
Nekem pont ez a gondom, a ki-be rakosgatás..
Barátnőm kezdetek óta úgy használja a gépét, hogy még akkor is kiveszi az akkut ha töltőről használja, és az akku már fel van töltve.. Nem mondom, hogy feltétlenül indokolt, de mivel anno ezt javasolták neki a boltban, ő inkább így csinálja. Gondoltam én is, hogy hasonlóképpen fogok eljárni, h nem kell az akku, fölöslegesen ne legyen a gépben. De (én nem tudom, hogy ez csak az én gépemre jellemző, vagy általános) a windből elég nehezen jön ki az akku. Épp ezért inkább nem bántom, folyamatosan benthagyom, nehogy még a végén valami fizikai sérülést okozzak.
-
Zola007
veterán
A mostani második akku tesztem alapján ajánlom mindenkinek, hogy NE a windben tárolja az akkut, amennyiben hosszabb ideig nem használja.
akkor hivatalos rész:
--> 0.nap 0. óra: 100 %-os töltöttségig kikapcsolva feltöltöttem
--> 72 órával a teszt megkezdése után akku berak, ikszpó indít, s lőn 98%-os töltöttség.
Korábbi eredmények 72 órával 100%-os töltés után windben hagyott akkuval 85%.
Tehát ekkora óriási különbség van ezeknél az akkuknál, hogy érintkezik-é a géppel, or no.Na akkor lehet kezdeni gondolkodni, hogy mi árt jobban, az állandó merülés vagy a ki-be rakosgatás ???
-
Zola007
veterán
sajnos bejött
a legelső tippem. Amit azért zártam ki, mert vagy 5 éve zonealarmozok.
Hát a ksi aranyos ZoneAlarm szolíd 36 másodperc boot-időt rak a rendszerbe, legalábbis ha fennt van, akkor 1m22sec, ha nincs, akkor 45-47
három vezióval is megnéztem: 7.0.462, 7.0.483, 8.02 ezeket használom a másik három gépen. Hát a windre még kitalálok valamit.
A baj az, hogy a ZoneAlarmot szinte az egyetemi hálóra öntötték minden funkciójával együtt

-
Zola007
veterán
No eddig rendben van, bekapcstól kezdve 43 sec. Driver mind fennt van, illetve firefox, flashget.
Most jön az érdekesebb része.
Most majd kiderül, hogy tűzfal/antivir vagy a windows updata akaszt be neki?Nálam lehet fogadni: a tűzfalra és antivirre 10x, a windows updatera 1,0001x a szorzó

-
Zola007
veterán
Ez történt (eredeti XP lemezről) miután beírtam a dolgot, most pakolom egyenként a cuccokat rá, majd meglátjuk mi lesz.
Ha elbsz az ideg, akkor leghostolom az asztalimat, s lehet, hogy első bootnál kiakad a rendszer, de majd visszapofozom. (raktam már fel az aláírásomban lévő gép rendszerét HP laptopra ghosttal, úgyhogy csak elbírná ez is
) -
-
Zola007
veterán
Az XP topicban is leírtam a problémát, itt nem említett, hogy az sp3-nál sem csak a boot diőből vett vissza, hanem a rendszer sebességéből is ~20%-t
Egyébként jó dolog a hibernálás, ellenben pár naponta nem árt rendesen beindítani, de egyként is a 3 éves asztali rendszerem bebootol egy perc alatt, úgy hogy jópár progi megfordult már alatta, akkor legyen már szíves egy fél órás XP is normálisan működni.
A másik dolog, amiért kérdezem, hogy nem fordult-e esetleg mással is elő ilyesmi, mivel akkor esélyes, hogy valamely közös megegyező program vagy gyári driver okozza galibát, azt pedig jobb kiszűrni.
A legproblemásabb, hogy services, gpedit, msconfigot átnézve sem találtam rosszalkodásra utaló nyomot, spyware, vírus kizárnám (mai database) meg fél óra alatt nem is nagyon lepheti el semmi sem.Boot idő nőtt meg, és valahogy nem tölt olyan dinamikával, ahogy kellene
Sleepezés nálam nem jó, mert igaz, hogy egy épületen belül, de hurcolom a lapostMég a végén így sok év után visszamászom a linuxra.
-
jozf
tag
válasz
Zola007
üzenetére
S ha már be boot-ol érzékelsz vmi lassulást is, a korább állapothoz képest vagy csak a boot idö nö meg? Én a office 2003-al jártam ugy, hogy a win updates frissitése után folyamatosan 100% pörgette procit egy folyamat, s ezen csak az office 2003 számüzése segitett (mig nem update-eltem nem volt vele ilyen gond). Ugy hogy elöfordulhat hogy vmi hülye windows-os program frissitése kavar be vmit.
Egyébként ha csak a boot idö, nyulik meg akkor nem tudom minek szenvedsz vele, én szinte sose kapcsolom ki, sleep-böl feljön pár másodperc alatt s onnan folyatod ahol abba hagytad. De még hibernációból is feljön olyan 5-10mp alatt az meg még mindig sokkal jobb mint akármelyik boot idö. S hálisten az esetek 99% simán le is áll meg fel is a sleepböl, az meg hogy esetelg havonta 1x-2 nem, az tul sokat nem zavar. (amugy napi szinten 10-20x biztos lerakom sleepbe s tényleg nagyon ritkán van csak vele gond) Ugy is van be állitva, hogy ha lecsukom akkor automatice sleep, s onnan egy fél óra mulva ha nem nyulok hozzá lehibernálja magát.
-
Zola007
veterán
Na most forrt el az agyvizem.
Mint írtam, reggel felkerült egy zsír új Ikszpó, ami a driverek felrakása során és követően szépen hozta a 35 másodperc alatti teljes boot időket (2007-ig integrált frissítésekkel)
Azóta felraktam a szokásos programjaim, illetve talált még szerencsétlen vagy 30 updatet, s lőn, ismét 1 perc 20-30 másodperces boot időnél járok, mint régen.
Anno az sp3-as home mellett is szépen ment 40-45 seces bootot, de szintén a programtelepítéseknél vagy sanda gyanúm szerint valamelyik 2008as wind update után buktam bő fél percet a booton.
Most már tényleg egységenként végignézem, hogy mit rak fel egy és mennyit is tesz hozzá a felállás idejéhez. (boot figyelő persze semmi proglémát sem talál) esetleg valakinek ötlet???
2 XP-s asztali és egy Vista-s noti fut jelenleg is a winden kívül, ebből az xp-sek egymás tükörképei, de még egyszer sem tapasztaltam ilyen mértékű lassulást, pedig azok a rendszerek 3 éve mennek gond és reinstall nélkül -
Zola007
veterán
SuperPI 1.5 8% hajtással: 1m25 (alapon legutóbb 1m34)

Majd 24-re is megnézem, tippem szerint 1m10 körül kellene mennie
-
Zola007
veterán
Yah, majd este ránézek az akkura, hogy hogy áll 3 nap után a töltöttség
-
Zola007
veterán
Feltoltam az új biost, tényleg pofás a kis ledecske
Mondjuk én nem nagyon fogom hajtani, mert olyan dolgot ritkán csinálok rajta, amin nagyot dobna (nem is ad ugye túl nagy pluszt), de azért hátha kipofoztak rajta egy-két dolgot, amiről még nem is tudunk.Illetve még számíthatunk majd újdonságokra, mert marha nagy a húzóerő netbook téren és bizony a későbbi típusokat is nagyrészt az elődök alapján ítélik meg. (pl amiért sokan nem vettek asus-t, akku, melegedés, bill stb)
Most pakoltam rá új rendszert, egy sp2-es profot, s bizony jó volt látni, hogy tiszta rendszerrel jól megy a szekér.
Egy full új XP+driverek és (f3)-tól mérve 26 másodperces boot kikapcsolt kapozófájllal a vinyó elhallgatásáig. Jó kis cumó ez és csak fejlődik szépen lassan, a tapipaddal már nem is foglalkozom, pedig nekem az volt egy Achilles-sarok, ami nagyon bántotta a csőrömet -
Imibácsi
aktív tag
Testvéremnek volt egy FuSi L1300-as notija, aminek állandóan maxon pörgött a ventije. Gondoltam frissítek egy biost. A bios chip egyik szektora hibás volt, így a frissítés közben lefagyott és többet nem indult be a gép. Azóta eladtam alkatrészben. Ennyit a bios frissítésről. Egyébként nem egy nagy dolog. Na csak azért írtam le, hogy ennyit arról, hogy önhibádon kívül elrontod az amúgy nem túl faszán de azért még működő gépet

-
Shad0w
senior tag
Nekem sem változott a venti hangja, annyi hogyha benyomom a turbót (24%) akkor lesz egy kis alaphangja, de ez sztm érthető. Ne kérj elnézést, ezért van a fórum, hogyha vmit nem tudsz akkor segítsünk, az a lényeg, hogy nem romlott el a géped.
szerk.: amúgymeg osztom rakal véleményét, aki nem ért hozzá az inkább ne álljon neki babrálni..

-
maláj
addikt
válasz
Garga Pitics
üzenetére
hmmm...teccik(a fekete wind is
) -
rakal
senior tag
Ezek szerint a Medion Akoya meg a Wind nem teljesen ugyanaz(korábbi hírek szerint pedig ua.)
Az MSI-nél is ügyelhetnének arra,hogy automatikusan menjen a BIOS frissítés.
Elég lamer döntés volt az updatelők tapasztalatára stb.hivatkozni szvsz.
Ilyenkor egy bolondbiztos megoldást kell kitenni az oldalra MSI Wind-re,meg Medion Akoyára,márcsak a későbbi reklamációs,szervíz stb. gondok miatt is,úgy látszik,nem figyeltek kellőképpen. -
Jetyke
tag
Na gyerekek, valóban benne maradt, és mikor töröltem, szépen futott, a venti iszonyatosan felbőgött, és utána rendesen írta, hogy "done" mindenre, majd a recept szerint indult újra.
Kösz és bocs a vaklármáért, sztem én kapom túl a fúváson. Ha nekted is bebeindul pl net közben(?) akkor megnyugszom! mostmár csak erre válaszoljatok!
-
-
Shad0w
senior tag
Ha eddig nem csinálta, akkor vmi bibi történt.
Amúgy én úgy kezdtem a bios frissítést, hogy megpróbáltam lementeni a benne lévőt, biztos ami biztos, erre meg elszállt a billentyűzet, mondom sebaj, nemcsak parancssorbol lehet elinditani a runflasht, de az meg aszondja, hogy nyomjon meg egy gombot a folytatashoz, anyád... De aztán sikerült megoldani.
Szal a lényeg, hogy óvatosan kell a bios-szal játszani. -
Jetyke
tag
Pontosítok: ha semmit nem cisnálok vele, nem megy a venti, de ahogy benyomom pl a netet egy ből megszólal. Ez nektek is így van? Lehet hogy csak túlkapom az egész dolgot mert annyira féltem a kis notit.
Új hozzászólás Aktív témák
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

középen huzva meg sem mozdul, hanem a két szélén kell ovatosan kis mozdulatokkal lehúzni. igazán három kézzel lenne a legeccerübb de így hogy csak kettö van legalább 30 másodperet igénybe vesz a művelet ugy , hpgy már rutinos vagyok. a régi dell gépemböl kétujjal 3 mp alatt megvolt 

sajnos bejött
a legelső tippem. Amit azért zártam ki, mert vagy 5 éve zonealarmozok.
Nem baj... ráfogom, hogy autóbalesetem volt és bevertem a fejem és még igaz is
)