Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zalaymate
senior tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Kedves Gabor970!
Azért neked címzem az írásomat, mert a te postod volt az első amit elolvastam!
Szóval hogy fontos a minőség, ebben egyet értünk. DE! Sajnálatos módon manapság szerintem Magyarországon az átlag ember átlag keresete olyan 110-130.000 ft körül mozog. Vegyünk példának okáért egy átlagos 4 tagú családot, ahol még csak az egyik gyerek jár iskolába! Mindkét szülő rendelkezik saját autóval. Az össz keresetük tehát legyen 240.000ft. (Vegyük nettó jövedelemnek!) Tegyük fel, hogy minden hónapban elköltenek gázszámlára 15.000 forintot. Emellett jön vízszámla is, ami szintén 15.000forint. Jön egy villany számla ami 5000 forint.Van kábel TV ami UPC és havi 7000ft a gyerekek mesecsatornái miatt. (Családi csomag) Van egy Chellós netük, ami 4000ft. Mindkét szülő havi mobiltelefon számlája 10-10.000 forint (Ez egyébként szerintem kevés). Minden hónapban ruhára van kiadásuk, mert kell venni, az egész családnak mondjuk 30.000 forint (Nevetségesen kevés. kb 2 farmer és egy ing) Tankolnak is havonta 20-20.000 forintért. Az iskolás gyermeküknek a menzája 4000 forint havonta. Emellett sportol, aminek a díja 5000 forint. Havonta élelmiszerre költenek 40.000 forintot (Majdhogy nem egész hónapban kenyeret vajat sajtot és szalámit esznek reggel, délben este) (215) Az egyik autón van részlet még ami 30.000ft havonta.
Tehát a végén szerencsétleneknek marad 25.000 forintjuk elmenni moziba, csokit venni, meg mittom én....
Namost ebből a 25.000 forintból sajnos nem hogy a minőséget nem tudják megfizetni, hanem ha bármi plusz kiadásuk lesz azt csak hitelből tudják finanszírozni.
Tudom, hogy a helyzet elkeserítő, de teljesen megértem azt az embert, akinek nincs pénze és megvesz az Accer laptopot illetve az olcsóbb rossz minőségű termékeket, hiszen lehet, hogy szegény teljesen tisztában van azzal, hogy nem a jót veszi meg, de másra nincs pénze, és ez is ugyan úgy működik, ha meg gond van vele akkor ott a gari!
Tehát ne jelentsük ki, hogy az emberekkel van a gond, mert itt kis hazánkban a fejétől bűzlik a hal.....
Hanee: Nem tom mi a gondod az IKEÁ-val, a termékeik sokkal több teszten mennek át, mint a legtöbb cég termékei.
Rakal: Sajnos butaság amit írsz. Levezetem ezt is!
Tehát mondjuk a laptop piacon, csak az Asus van és az MSI mint konkurens cég. Mindkettő laptopokat gyárt, nagyjából 50-50%-os a piaci megoszlás. Mindkettő cég rendelkezik 12"-os subnotival mert ez kell a menedzsereknek, viszik mint a cukrot. De ez drága, csak a menő menedzserek tudják kifizetni. Mindkét cég rájön, hogy ha csinálnának egy olyan netbook ot, ami belépő szintű lenne és kicsi (kisebb mint a subnoti) és könnyű nagyon, csak épp akkorka, hogy a net rendesen látszódjon széltében, akkor jóval inkább megelőzhetné a versenytársát, igaz, hogy a subnoti és egyébként a noti eladásai romlanának valamelyest. Viszont ha kijön az ötlettel, megbontja az egyensúlyt és erre a konkurencia is válaszolni fog,mégpedig lehet, hogy egy jobb termékkel. De hát akkor most mi legyen. A legjobb lehetőség, ha gyorsan ő jön ki előbb az ötlettel, így piaci többletre tesz szert, és időelőnyre is, hogy mire a konkurencia kijön a saját az alap pici nattopnál jobb gépével, addigra ő a többletbevételből kijöhet már egy mégjobbal, így megtartva az előnyét a piacon. És máris a semleges piacból ő jött ki vezető cégként!
Srácok! Én nem szeretnék senkit megbántani eme irományommal, ez természetesen az én véleményem, és mivel nem ismerjük egymást, így csak annira adhattok rá, mint bárki máséra. Egyszerűen szerettem volna elmagyarázni egy két dolgot. Elég hosszúra sikerült sorry érte!
+ topic indítóként rendkívül örülök, hogy így pörög ez a topic és hogy érdemi viták is zajlanak, mert ezek szerintem rendkívül fontosak, sokszor sokkal jobban rávilágítanak egy-egy tényre mint ha valaki véleményként beírná!
Kösszi!

Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Peugeot, Citroën topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Dell G15 5511 15.6" FHD IPS i7-11800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G4 - i5-G7 I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest