Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tacsilaci
tag
Sziasztok!
Újonc vagyok és ennek a fórumnak köszönhetően MSI Wind tulajdonos is 2 hete!A segitséget a vásárláshoz és a tanácsokat (igy ismeretlenül is!) köszönöm!A kérdésem az volna ,aki már frissitett a Wind-en Biost /1.07/ hogy csinálta és azóta minden ok?És hálás lennék egy link-ért hogy ahonnan letölthetném!Köszi
-
FPéter
aktív tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
1.07-ben is van RAM kikapcsolás, ezért neki bőven elég lenne az is. Igazából az 1.08-at csak azért nem mondtam, mert ugyebár nem működnek a kék billentyűk (kivétel a felső sor) és ez nem túl bizalomgerjesztő. Ettől függetlenül teljesen hibátlanul megy, de azért látszik, hogy nem végleges.
-
rakal
senior tag
Szépek,kicsik,stb.,de asszem a gyártók csúsztatnak a terminológiával,az árak ügyében pedig szemérmetlenek,ui. ezek nem UMPC-k,hanem netbookok(kijelzőméret,optikai meghajtó hiány stb. alapján egyértelmű).
Ehhez képest 150-180 KHUF-os ár...ezzel csak az Asus,és az MSI malmára hajtják a vizet(persze lehet,hogy találnak balek vevőket....) -
kelzsoca
félisten
válasz
miniapu
üzenetére
Mondjuk neked mint "gyűjtőnek" el fog férni a Wind is otthon

Esetleg ha veszek valami gépet cserélhetünk is egy időre

Nekem mindenképpen kell lassan valami gép, igaz nekem dolgozni kell, szóval az árát elég hamar vissza is hozza majd

FPéter
Nem az 1.08-as BIOS-t akartad mondani? (vagy azt még nem javították ki?)
-
miniapu
tag
Lebeszélni? Azzal már elkéstél. Most nézem a tucatnyi új mininoteszt. Ha még nem vettem volna semmit, hát most még várnék egy kicsit, hogy ideérjenek ezek az új mininoteszek, meg lehessen őket tapogatni. Rengeteg van. Döbbenet, hogy a híradások szerint még mennyi jön. És meglepő tulajdonságokkal bírnak. Szenzoros érzékelő tapiad helyett, meg kábelkapcsolat két noti közöt, cserélhető dokkolóaljzat, meg-meg még hajjaj mennyi minden!. Nem írom le részletesen, mert egyrészről itt offtopic, másrészről a saját topikjába már beírtam. Szóval lehet mondani, hogy elkapkodtam a Wind vásárlást. Nem god, mert elfér az asztalfiókomban, de ma-már biztosan nem ezt venném.

-
balfek
tag
halihó!
az normális,. h. egy video lejátszásánál a windemben a proci 78-80 C-re fut fel???

Video: DIVX 384x288 25.00fps 653Kbps [Video 0]
Audio: MPEG Audio Layer 3 32000Hz mono 56Kbps [Audio 1] -
sazabi
aktív tag
válasz
Gabor970
üzenetére
az tök ugyanaz mint az az active-x-es cucc a honlapjukon..nekem 4 utilityt talált, mind ilyen diagnosztikai vaczak..
viszont nem sikerült belőnöm, hogy a proci órajele dinamikusan változzon..ahhoz kell vmi extra cuccot telepíteni? nhc, speedfan semmi se tudja állítgatni... -
Gabor970
addikt
MSI Live Monitort használja valaki frissítések kereséséhez-telepítéséhez?
Én feltettem a progit, de kékhalállal eldobja magát a gépem félúton a frissítések keresésénél...
Asszem még egy darabig zacsiba marad a szép kétgigás ramom
-
efem
tag
háááááááát igen, valahogy ilyen netbook-ot el tudnék viselni:
[link] -
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Bajban vagyok, nem találom a biosban az alaplapi memória kikapcsolásának lehetőségét. Először biost kell frissítenem?
-
Gabor970
addikt
kingmax 800-as ramot kaptam, viszont mivel ki kell kapcsolnom az alaplapi memóriát, gondolom nem baj a frekvencia difi. 2GB-os a modul. A garancia cimkét hajszárítós melegítést követően sérülésmentesen is le lehet venni könnyedén.
-
rakal
senior tag
Megérkezett az első AMD procis netbook az Everuntól ,igen aranyos lsd.http://jkkmobile.blogspot.com/2008/09/everun-note-unboxed.html
-
efem
tag
válasz
kalapocska
üzenetére
nekem gyönyörűen megy egész nap a munkahelyemen csak wifiről használom, vista alatt egyedül a vga driverrel voltak problémáim, de már az is rendeződött
-
Bandikut
tag
válasz
kalapocska
üzenetére
Nem tudjátok, hogy mikorra várható az 1.07 vagy az 1.08 BIOS?
Mindkettő közkézen forog, de egyik sem hivatalos. Mindegyik működik, csak a frissítésnél kell vigyázni arra, hogy Windows alól csináld, vagy legalább legyen a gépen winflash utility és BIOS file-ok. A hivatalos gondolom már 1.09 lesz, de hogy mikor...
-
Gabor970
addikt
No akkor majd imádkozom hithü ateista létemre :-) Nemtom miért azt találtam ki, hogy egybe vegyem a 2gigás modult, s miért ne egy 1gigásat tegyek be. Az volt az alapötletem, hogy így nem lesz a különbözö ramok miatt gond. Majd írok este, ha sikerült, ha nem, akkor....... nem írok :-)
-
FPéter
aktív tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Igen!
Egyébként nem tudom, hogy hogyan lehet visszahozni a gépet ebből a helyzetből, ha nem lenne jó bele a RAM, ezzel kapcsolatban írhatna valaki.
Szóval érted a problémát, ki van kapcsolva az integrált RAM, belerakod a 2 gigás modult és véletlenül nem lenne kompatibilis, akkor hogy hozod vissza a gépet az életbe? Vehetsz másik ramot, de az idő....Én ennek a veszélyét úgy csökkentettem minimálisra, hogy egy régebbi laptopomból származó 256 megás modult kipróbáltam a gépben és mikor láttam, hogy ment, akkor kapcsoltam ki az integrált ramot. Mert tudtam, hogy ha nem jó a 2 gigás modul, akkor lesz visszaút: belerakom a 256os ramot, bekapcsolom a gépet, visszakapcsolom az integrált ramot és kész....
-
kalapocska
csendes tag
válasz
rohammokus
üzenetére
táp alól gyakran megszakad
-
rohammokus
csendes tag
válasz
kalapocska
üzenetére
Akad a wifi? Ezt hogy érted?
Mert ha néhagyakran megszakad, amikor elemről megy a géped, akkor a windows energia központban állítsd át a wifi energiaellátását maximum teljesítményre.
-
kalapocska
csendes tag
másnál is akad a Wifi Vista alatt? esetleg van vmi megoldás?
-
kalapocska
csendes tag
Nem tudjátok, hogy mikorra várható az 1.07 vagy az 1.08 BIOS?
-
RatSon
aktív tag
válasz
Bandikut
üzenetére
nekem 15%on megy egy darabig, de egyszer csak "eldobja" a billentyuzetet és egeret és nem vesz be belőlük semmit (a vinyo, meg a rendszer szépen dolgozik a háttérben). ilyenkor ha suspendelem a gépet és visszajövök belőle akkor megint mukodik egér és billenytyuzet, de ez nem igazán tuti.
alapvetően Vista élményindex frissítéssel stress-tesztelem a gépet, speedfannal mérve nagyjából 66 fokig csuszik fel a cpu, 59 fokig a temp1, és 44 fokig a HD0 (15% oc mellett). lehet hogy a hűtés kevés neki? nincs ötletetek? eleve nektek mennyire tud max felmenni a hőmérséklet? -
Alukard
senior tag
válasz
miniapu
üzenetére
Mivel a rejtett partíció nem read-only ezért 1 félbesikerült telepítés miatt sérülhet a tartalma, ergo ha elmegy a villany és mivel nem CDről indúl a telepítés ezért sérülhetnek a fájlok.
Az nem a gyártó hibája ha a júzer nem körültekintően végzi a telepítést és nem látom indokát 1 recovery partíciót visszaállító recovery partíciónak, felkészülve az ilyen eshetőségekre...Bár a PDs 5let az tetszik

MÁS: Sorry, hogy hagytam korábban kérdést (GPS és a Wind) megválaszolatlanul, de nem voltam gépközelben...
A megvalósítás a következő volt nálam (HTC Polaris, Wind):
Telepítettem mind a PDAra és a Windre a Franson GPSGate nevü progit, belőttem a PDA-t, hogy adjon GPS jelet ActiveSyncen keresztül, a gépet meg úgy, hogy ActiveSyncen keressen jelet... iGo val megkerestettem a jelet (Autodetect), megtalálta és működik a mai napig.PNAval nem tudom mi a helyzet, olyanom nincs. A sebességre meg nincs panaszom, nem ment rosszabbúl mint a PDAmon.
-
FPéter
aktív tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Nem, először ki kell kapcsolnod az alaplapit ramot és mikor újraindulna akkor már be sem tud bootolni, hiszen nincs memória a gépben. Na ekkor kell szétszedni és belerakni a 2 giga ramot! Ha benne van a 2 gigás modul és az alaplapi is be van kapcsolva, akkor a gép nem csinál semmit.
Ezért BIOS frissítéskor például, mivel elvész az összes beállítás (tehát az Onboard RAM Disable is), mindig szét kell majd szedni a gépet, ki kell szedni a 2 giga ramot, bekapcsolni a gépet, letiltani az alaplapi ramot és megint berakni a 2 gigást. -
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Nno én is membövitési kedvet kaptam. 2 gigás modult simán beletehetem, és lekacsolom a BIOS-ban az alaplapi mem-et? Ennyi az egész? (bövitési engedélyt már megkértem) Simán elindul a gép a berakott +2gb rammal is? Amúgy 8000Ft a 2gigás mem itt Zalaegerszegen.
-
Bandikut
tag
válasz
kalapocska
üzenetére
Igen
-
kalapocska
csendes tag
1.07 -es vagy 1.08 aas BIOS alatt, ha nem kapcsoljátok ki az alaplapi integrált memóriát, és van egy plusz 1 GB-os modul a géppben (Összesen 2GB) ,akkoris kitoldható a videó memória 256 MB-ra ?
-
Bandikut
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Igen, ebben újra elérhetővé tették a turbó üzemmódot, ami a bemutató példányokon is megvolt - ez csak hálózati táplálásnál működik. Az említett bug (PgUp/PgDn) gondolom javítva lesz a hivatalos verzióban. Úgy tűnik az 1.08-ban is megvan még az a hiba is, ami miatt az 1.07-t visszavonták (DOS alól frissítve a BIOS-t néha elszállt az USB), ezért célszerű Win alól frissíteni.
-
RatSon
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
hát eddig nem nagyon volt lehetőség Fn+F10-el overclockolni

-
FPéter
aktív tag
Nekem csont nélkül megy a 24%! Lehet, hogy az a titka, hogy én kikapcsoltam az integrált ramot és raktam bele egy 2 gigás modult?
A pgdn pgup nem megy, de őszintén szólva sosem használom. A Fn kombinációk mennek mint a szél (értitek, wind, kac-kac).Húzva ekkora élményt jelent a Vistának:
Processzor Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz 3,5
Memória (RAM) 1,99 GB 4,8
Videokártya Mobile Intel(R) 945 Express Chipset Family 4,1
Játékra szolgáló videokártya 256 MB - teljes elérhető grafikus memória 3,0
Elsődleges merevlemez 16GB szabad (32GB összesen) 5,0 -
GaYo
csendes tag
1. az igényeimet felmértem, és az itteni értelmes hozzászólások alapján, amit nem csak elolvastam, hanem meg is értettem, döntöttem a gép mellett
2. van akinek olcsó, és van akinek nem
3. nem zúdítottam rá semmit, viszont a Q3 szépen fut rajta
amit leírtam, bár már bánom, max arra jó, hogy más tanuljon belőle, és ne felejtse el, hogy telepítés előtt áram alá helyezze a gépet.ja ja ja válaszolok inkább előre ............ tudom, hogy ez csak velem fordulhatott elő.
-
efem
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
hasonlóképp, akuról kibírta a telepítést, én meg töltődtem közben egy nagy adag "csülök pékné módra"-val
majd a bevásárlóközpontok nyújtotta fríneten élvezkedve kattintgattam párat, hogy megy-e minden(merthátugye ez már a második wind-em) -
stefanitsr
senior tag
Nekem egyébként elnyomta a telepítést akksiról végig meg utána is bohóckodtam vele egy jó nagy kört hsdpa modemről netezgettem gyári töltéssel... De akkor nekem puncsom volt azzal is.
Ja igen ha valaki győr környékén lakik és ilyen telepítési nyűgje van akkor ha meglátogat nálam fellőheti a windózt.
-
GaYo
csendes tag
nem hibáztatom az MSI-t, nem hibáztatom a Wind- et, és nem hibáztatom a gépet sem !!!
mint leírtam, Én voltam a f..., már hagy ne pótoljam ki a pontokat ha lehet .
de tükörbe sem fogok nézni.
viszont ha már ott az a 4gigás rejtett partició amiről a wint lehetne feltenni, örültem volna, ha mondjuk működőképes marad, persze ha az volt, mert ugye ezt már soha nem tudom meg.
de lehet túl nagy az igényem, ezek szerint
na mind1 -
kelzsoca
félisten
válasz
miniapu
üzenetére
"Először is, mi az hogy csak egyszer kezdhetem el? Miért nem akárhányszor? Semmiféle technikai okát nem látom ennek a korlátozásnak. Ergo: ez bizony a gyártócég hibája."
A dolog lényege hogy hibás lett a telepítő, mivel hirtelen megszakadt, ezért hiába is kezdte ujra, nem tudta indítani a telepítést! (olyan lehet ez mint amikor firmware-t frissítesz mondjuk egy alaplapon és elmegy az áram)
Ez egy annyira ritka jelenség hogy még sehol nem olvastam még a külföldi nagy fórumon se hasonlót!
-
miniapu
tag
"Már bocsi, de az nem az MSI hibája, hogy figyelmetlen vagy"
Azért nem egészen!
Először is, mi az hogy csak egyszer kezdhetem el? Miért nem akárhányszor? Semmiféle technikai okát nem látom ennek a korlátozásnak. Ergo: ez bizony a gyártócég hibája.
Másodszor, én el tudtam volna képzelni egy olyan CD-t is hozzá, ami egy másik PC-n preparál nekem egy pendrájvot, amiről aztán kedvemre rakhatom vissza a rendszert. Sőt! A mai pendrájv árak mellett, még azt is el tudnám lépzelni, hogy ezt az egyébként 1GB-nál nem nagyob pendrájvot grátisz kapom mellé...

-
Cyrin
addikt
Eléggé sajátos a nézőpontod, egyik hibáról sem a WIND tehet, ezért a gépet hibáztatni mellékvágány, inkább nézz egy kicsit a tükörbe.
A gépemhez én vettem külső dvd olvasót, de asszem egyszer ha használtam, és akkor is megoldható lett volna pendrive-ról is a dolog, csak az még nem volt itthon.
-
GaYo
csendes tag
Sziasztok!
Nos kb. 1 hónapja én is vettem egy wind-et, de őszintén szólva úgy 5 percig tartott az izgalmam és örömöm.
Elején magyar kiválaszt, majd széles mosoly, ami nagyon hamar lehervadt az arcomról, mivel ha jól rémlik pár msi-s kép felvillanása után a gép kikapcsolt.
Igaz én voltam a f...., mert eufóliás állapotomban a tápot ugyan bedugtam az elosztóba, csak épp a kapcsolóját felejtettem el bekapcsolni, így áram nélkül maradt.
Szóval így kezdtem bele a win telepítésbe.
Innentől kezdve vége is lett a wind láznak, mivel többet nem tudtam rávenni, hogy elkezdje a telepítést.
F3-ra egész addig jutott, hogy nekem már csak egy választásom van /gondolom a magyar win lett volna az / csak épp választani nem lehetett semmit .
Persze mit nekem, hisz ott van a PD, ja csak épp rábírni nem tudtam, hogy telepítsen is róla.
Nem baj, hisz van hálózati telepítés, aha.... csak elfelejtettem egy gurut is venni hozzá, aki meg tudta volna oldani a hálózati telepítést, már ha lehet.
Végül is csak 2 napig szenvedtem az addigra már feltöltött aksis, de rendszer nélküli windel, mire sikerült egy usb-s dvd meghajtót szereznem kölcsönbe, és arról feltettem a wint.
azért ez kissé mellbe vágott, de mind1
viszont lehet, hogy ezek után már mást vennék, mondjuk olyat amibe egy rohadt cd/dvd olvasó is van. -
icezozo
addikt
válasz
kalapocska
üzenetére
köszi ,én is írtam nekik

-
efem
tag
válasz
kalapocska
üzenetére
koszi! mar irtam is nekik

-
efem
tag
volt már olyan valakinek, hogy nem adták meg a "jogosultságot" hogy upgradeljen memóriát? illetve kihez kell fordulni ilyen kérés esetén? már megcsináltam az upgradet (kb 3perc
) de jólenne ha lenne erről papír is, hogy csinálhatok ilyet 
-
neldor
csendes tag
most keszulok egy msi windet venni az elkovetkezo szemeszteremhez a suliba, de ahogy korbeneztem az orszagban nem nagyon latok boltot ahol elerheto lenne a 6 cellas akuval.
olvasgattam itt a forumot es ugy latom hogy eleg uj, varhato hogy majd betoppan magyarorszagra is, vagy csak kulon lehet vasarolni,
sajnos a 3 cellas nem nagyon birna ki egy hosszabb eloadast...tud vki egy helyet ahol elerheto a 6 cellas aksival
-
Gabor970
addikt
válasz
elkurtuk
üzenetére
Ez valamiért elég zsenge. Én szinte csak online pokerre használom, múltkor tettem egy próbát, 2:34perc alatt esett 5%-ra az akku töltöttségem, 1600Mhz-n voltam végig (kikapcsoltam a BIOS-ban azt, hogy levehesse, nem észrevehetö a +üzemidö, ellenben nagyon belassul 800-on néha) Wifi volt bekapcs, tapipadot használtam, tehát BT off.
-
kelzsoca
félisten
Mivel páran priviben megkerestek az aláírásomban szereplő külső usb-s optikai szettel kapcsolatban, (valós képet követelve
) ide is betennék pár képet!

-
miniapu
tag
"azert ezzel veszekednek egy sort"
Amiket sorolsz azok észérvek. A piac jobbára az emberek érzelmi állapotát tükrözi. Tény kérdése, hogy a piacnak nem kell a Vista. Ezt te nem tudod megvitatni. Így van és kész. Törje rajta a fejét a picipuha. Mellesleg én sem szeretem a Vistát, de nem tudom megmondani, hogy miért. Valószínűleg a 'sajtó' beszélt rá...

-
efem
tag
válasz
miniapu
üzenetére
azert ezzel veszekednek egy sort, nekem mind3 gepen vista van (igen a winden is, csak hogy ON legyen) betonstabil, heteket is elmegy, és egy sw eldöglése nem rántja magával az egész OS-t (es kékhalát se láttam még csak SATA driver nemléte miatt) és winden a 720as hd is akadásmentesen fut vista alatt.
Viszont próbálta-e valaki még rajtam kívül Campus-os dvd-vel felrakni a vistát, és tapasztalt e "bios licenszelési problémát" esetleg az újabb verzióju BIOS orvosolja-e a problémát? -
phpmoli
tag
válasz
Zola007
üzenetére
errol nekem az jut eszembe, ami az index forum counterstrike topikjaval tortent. mikor mar sok lett az anyazas es ez elkezdett masokat zavarni, csinaltunk egy counterstrikebazz topikot, ahol lehetett anyazni. kesobb ez atalakult oncelu/viccesnek szant anyazasokka. ennek ellensulyozasara letrejott a counterstrikepussz topik, ahol mindenki tul kedves kellett legyen a masikkal. aztan volt meg vagy tiz egyeb topik (mapteszt), ahova senki se jart, mert nem volt benne a mainstreamben. vegul kibasztak az indexrol, mert a moderatorok nem ertettek meg a counterstrikebazz -altalunk hozott- szabalyait, es leszoltuk oket

-
miniapu
tag
Nem jól értelmezed ezt a dolgot. Ez a nagytömegű OEM partnerek megrendelésére vonatkozik. A picipuha a saját érdekeit védi amikor az új termke felé (Vista) igyekszik terelni a vevőket és a gyártókat egyaránt. Az más kérdés hogy a piacot tartósan még ő sem tudja megerőszakolni. Nem kell a Vista ingyen sem senkinek. Ezért aztán most megint (még mindig) szabad a vásár az XP előtt. De csak korlátokkal. Nem olyan bonyolult ez csak nem magyarázzák el rendesen. Remélem mostmár érted.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

,különben pedig már egy ilyenről írnék 

) ide is betennék pár képet!