Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
gresha
csendes tag
Sziasztok!
Egy MSI U100 boldog tulajdonosa vagyok, a segítségeteket kérném...
Újra szeretném telepíteni a win-t, de a bootolásnál mindig a következő hibaüzit kapom:
"Directory "CDBOOT" not found0, DL=FD) Block=00000000"A lemezzel más gépen simán lehet bootolni, illetve linuxos bootlemezt beolvas.
Az optikai meghajtó amit használok: HL-DT-ST GE20LU10 (USB 2-es LG). -
Gabor970
addikt
Ha a Feleséged átlag user, netezni, meg receptet olvasni kell, akkor mindenképp!
A teljesítményéhez képest nem olcsó ez a masina, a kicsi méret okoz némi felárat. Cserébe viccesen keveset fogyaszt, és ha tényleg csak mindennapi netezgetéshez kell, szerintem nincs jobb. Eddig az enyimet a család minden hölgytagja le szeretné nyúlni, és akinek 15 colos notija van, az is odanyilatkozott, hogy amint lehet lecseréli azt a böszme nagy notit, egy ilyenre. Arra készülj fel, hogy ha lesz wifi a lakásban, akkor ezt a gépet nagyon kényelmesen lehet ágyban is használni.... -
paix
tag
Sziasztok!
Most tervezek windet vásárolni, és nekem is a processzorral kapcsolatban lenne kérdésem:
mi a különbség az N270-es és a Z530-as között?Tudom, hogy a kérdés már felmerült, akkor az volt a válasz, hogy az utóbbi egy kicsit erősebb.. fogyasztásban van különbség? az ide vonatkozó oldalakból nem igazán jöttem rá semmire..
köszi!
-
HEMP
aktív tag
Feleségemnek vennék egyet, annyit kérdezek megéri?? Van különbség az U100 és az U100W között a vinyón kívül? Kösz a válaszokat!
-
kelzsoca
félisten
Igaz hogy nem egy Wind, de mondjuk árban is van (tudom tudásban is) nem kis eltérés
34.900 vs. 89.000FtÉn azért vettem mert gondolkoztam hogy összedobok egy letöltőgépet (atomos alaplap stb..)
De ez a kisgép most olyan áron volt elérhető, amire azt mondtam hogy megéri megvenni, ennyiből talán meglenne egy kis asztali gép is amihez monitor is kell+hely ahová teszem
(+fogyasztás ugye) és a kisgép fogyasztása maximum 22W (a mai villanyárakat figyelembe véve jónak mondható) és ez mellett könnyű és ha akarom hordozható is, ha valahová megyek üzleti útra viszem magammal és útközben is online tudok maradni, ami azt jelenti hogy elég gyorsan visszahozza az árát 
Ez mellett egy Wind vagy nagyobb Asus még mindig a tervek között szerepel

eLioT84
Privát ment!
-
rakal
senior tag
Ennyiért megérte.
Igaz nekem volt Asus EEE701-em,most pedig Windem van,a tapasztalataim alapján azt mondom:a Wind lényegesen komolyabb cucc,ha használom,olyan érzés mintha valódi nagy laptopot használék(a mérettől eltekintve).Az Asusnál a feeling inkább olyan volt,mintha Psiontvagy egy nagyobb zsebszámológépet használtam volna.Az Asus billentyűzete igen nehezen használható egyébként,komolyabb munkára nem ok. -
gdarvas
csendes tag
Hogyan lehet a legegyszerűbben frissítenem a BIOS-t a Wind-on?
-
icezozo
addikt
lehetne egy Wind parti

-
rakal
senior tag
Szia!
Szerintem nem.Nem véletlenül fejlesztették ki az SDD-ket(multiredundancia stb.)
Nem hiszem,hogy sokáig bírná egy SD vagy CF kártya a gyűrődést.
Lehet,hogy egy hétig elmenne vele aztán ko,vehetnéd a következő SD kártyát.
Semmiképpen nem üzembiztos megoldás,esetleg vésztartaléknak,20-30 perces munkára.
Másra nem jó szvsz...
Kelzsoca:
Meg fogod bánni,nekem volt,el is adtam(melegedett,meg egy idő után az állandó oldalra scrollozás az agyamra ment)--bár Te tudod...Apropos van hozzá egy vadiúj 6600 mAH-s akksim olcsón,ha érdekel...
-
kelzsoca
félisten
Először is azt kell mondjam ilyen adapterem nekem is van DE nem fogod tudni használni egyik kisgépben sem mivel ez IDE csatolós amit te linkeltél a kisgépekben pedig SATA csatolós a háttértár!
A mai napon szerintem egész jó áron rendeltem egy Asus Eee 701-es kisgépet!
kemény 34.900Ft-ot fizettem érte, természetesen ez bruttó ár, boltból 2 év garival!Annyi hogy nincs hozzá OP rendszer, de majd megoldom valahogy
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
hulkel
csendes tag
Egy másik fajtáról.
-
hulkel
csendes tag
Talátlatam egy sd-hdd átalakítót.
Szerintetek ez jó lenne a Windbe vinyó helyett? -
Zola007
veterán
válasz
Adamka1999
üzenetére
Itt nem szorítja őket a 15 munkanap, vagy a mi a fene.
Gondolom ráfogják arra, hogy ha nincs alkatrész, akkor nem érvényes ezen kötelezettségük.
Szerintem hívd fel őket és mond meg, hogy te ezt a gépet munkaeszköznek vetted és
1, menjenek a pba (lehet, hogy ezt inkább a végén)
2, fogjanak le az importált készletből egy darabot és vagy cakkom pakk cseréljék ki a tiéddel vagy szedjék ki abból az alkatrész és majd azt ráérnek renoválni, hiszen arra még nem vár senki.
mivan zsoca, bejött a 32-es ssd, hogy árulod a Toshibát?

-
kelzsoca
félisten
válasz
Adamka1999
üzenetére
Csapj az asztalra, mert annak mindjárt 1 hónapja!
Ha csak vársz és vársz sosem fog semmi történni, nyúzni kell őket, vagy kérni kell hogy az egész gépet cseréljék ki!
-
Adamka1999
csendes tag
2008.08.25 óta van szervízben a Wind-em, nem érzékelte az akksit a gépben, csak hálózatról ment, valami alkatrészt várnak állítólag.
-
Sziasztok.Kb. 1 hónapja vettem én is windet idáig csak olvastam a fórumot most lenne 1 kérdésem.Szinte soha nem játszom,de ki akartam próbálni 1 játékot ,hogy fut a winden(GTA San a.) Azt írja ki hogy legalább directx 9.0 kell hozzá.Letöltöttem telepítettem,(nem változott semmi)de így is ua.Szerintetek hogy tudnám rábírni a játékra?
-
Zola007
veterán
Ez jó: "lábon", mint a kukoricát

De amúgy teljesen igazad van, de 'mér pont a sectelicet

Főleg, hogy jönnek be az újabb netbookok, így még nagyobb lesz a hiány. Nem tudom, hogy időben el fogják-e tudni kezdeni gyártani pl. a dualcore-t. Mert vagy épít az intel újabb gyártósort, ami szintén nem két nap, ha pedig a sima atomot gyártó robotokat programozza át, akkor az egymagos gyártási kapacitását rúgja fenékbe, de izomból.
És bizony ez a legfőbb limitje szvsz a szállításnak, hiszen ebből nem választhat más gyártót egyikük sem
Mert vinyótól kezdve ramon, wifin, de még kijelzőt is tud más csinálni, de az egész netbook kategória alapját nem fogják és nem is tudják más alternatívára lecserélni. -
rakal
senior tag
Sziasztok!
Fontos cikk,aki dual core-os Atomos netbookra vár:
http://jkkmobile.blogspot.com/2008/09/dual-core-atom-on-netbook.html
25%-al csökkent akksiidő,és ez még nem elég:
Az Intel OEM gyártóknak nem fogja engedélyezni a netbookokba szerelést!
Ki érti ezt? -
rakal
senior tag
válasz
korysoft
üzenetére
Szia!
Szerintem jelentős áresésre nemigen számíthatsz,az egész termelést lábon megveszik gyakorlatilag,az ebayen is alig van eladó készülék,és ez pár hónapig vsz így is lesz.
Nyilván a tapipad ,és a WiFI PCI-E card probléma is ebből ered(nincs elég beépíthető eredeti alkatrész-nem tudják a beszállítók követni az iramot-a gyár más beszállítókra kénytelen fanyalodni) -
JamesHun
addikt
sziasztok
új bios ról nincs infótok?
1.06 a hivatalos oldalon ami van, de 1.08 amit állítólag be lehet szerezni, de valaki pedzegette, hogy jön az 1.09 nemsokára -
icezozo
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
ha egy hónapon belül nem jelenik meg a 6 vagy 9 cellás akksi akkor kénytelen leszek én is megválni tőle.
nem szeretnék, de a kényszer az nagy úr ! -
róland
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Elég korrekt ár.
Bár én most október közepéig-végéig kivárok. Akkor nyílik Zalaegerszege a MM, s lehet, hogy nyitási akcióban még jobb áron is beszerezhető lesz a "kicsike".
-
icezozo
addikt
azért az megnyugtató számomra,hogy használt Wind nincs is a piacon.
( annyira jó ,hogy nem is adják el )
bezzeg eee
abból van rengeteg eladó!
( gondolom Windet akarnak venni
) -
Marc71
csendes tag
válasz
Imibácsi
üzenetére
Nem igazán...
Most mégis, miről lehet fórumozni? Amiről kell, arról megtesszük... wifi, bios, oprendszerek a winden, stb.Akinek igazán szüksége volt/van a Windre, az megvette már rég, és most élvezi, használja. Akinek meg nem igazán kell egy netbook, az itt görcsöl, hátha a másik, a másfajta jobb lesz, hátha lesz még újabb/jobb netbook.
Erről sokmindent nem lehet fórumozni, ezredszer is elmondjuk, a wind mire jó a többi netbook mire jó... választani kell. Árban egetverő különbségek nincsenek - tényleg csak elhatározás kérdése, ha valakinek valóban kell egy ilyesmi masina.
A folyton várogatókkal - "háthaleszjobbolcsóbb" - nincs mit csinálni... maximum a kérdéseikre korrekten válaszolni, mint wind tulaj. Ajánlani, exy után
szerintem már nem mer senki sem...
Vegye mindenki azt, ami jó neki, és ami valóban kell neki, amire valóban szüksége van.
Legyen az netbook (acerdellasuswindstb), vagy subnotebook, vagy akármi.Ezvan, kéremkapcsojjaki

Ettől még ez a fórum kell és szükséges, sok hasznos dolog van itt, és a wind használata során biztos lesz is még sok-sok infó.
Max nem pörög úgy, mint exyminiapu idejében
-
Imibácsi
aktív tag
Eltelt a nyár. Júliusban exyről és a 6 cellásról vitatkoztunk. Mindjárt itt az október, és mi továbbra is exyről és a 6 cellásról vitatkozunk. Így tudnám összefoglalni eddigi olvasmányaimat ebben a topicban
Ti nem érzitek, hogy van egy kis desszert íze a dolognak?
De komolyan. Vegyetek már windet, vagy bármit
Tudom, én könnyen dumálok, mert nem akarok windet
De azért mégis, elgondolkodtató az egész.szerk: És ha megjön a 6 cellás akkor csak exy marad, vagy mi?

-
korysoft
csendes tag
Sziasztok!
Jómagam is szeretnék hamarosan beszerezni egy ilyen kis masinát. Viszont annyira nem hajt a tatár...
Szóval azt kérdem itt a szakavatott emberkéktől, hogy nem lenne e célravezetőbb részemről, ha jegelem a beruházást ünnepek tájára??? Vagy ne nagyon számítsak akkortájt árzuhanásra? Ha mégis akkor szerintetek milyen mértékeket ölthet a dolog... -10k ? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Előre is köszi a véleményeket!
-
Stoto
tag
Ezért kell asust venni

-
Stoto
tag
Proval is mennie kéne, legalábbis nekem az 1000h-n megy. Próbáld meg újra felrakni az acpit vagy ha nincs külön akkor a chipset drivert.
-
icezozo
addikt
mondjuk az utolsó driver frissítés után megoldódtak a wifi gondjaim
csak még arra kellene megoldást találni,hogy készenlét után keresés nélkül felálljon a wifi hálózatra úgy 10 mp belül
-
icezozo
addikt
új wlan driverek
[link] -
-
bejmuller
aktív tag
Itt Romaniaban lehet kapni U90-es linuxos Windet ~78e Ft-ert. minden ugyanaz mint az eredeti Windben, kiveve persze a kijelzo.
A meretei: 260 x 180 x 19-31.5. Az U100as is ennyi nem? -
TomcsyG
csendes tag
Akinek nem ment a speedstep, hogyan oldotta meg?
-
Stoto
tag
Windes kollegáknak is érdemes átnézni az 1000h topicba, főleg a 412-es hozzászólásomtól.
Röviden: kapott az 1000h egy ssd-t és 2 giga ramot...eredmény a másik topicban

-
stefanitsr
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
Azt írják in development, fejlesztés alatt... Nos, mire ez magyarhonban kapható lesz, az szvsz 6 hónap.
Mindenesetre érdekes a hír. Más kérdés, hogy ilyen eszközökbe kell-e a duál atom funkciójuk ellátásához. Az viszont pl érdekelne, hogy a chipset mi lesz a duál atom alatt, de ezek itt 2gb max ramról hadoválnak, szóval gyanítom nem lesz változás...
-
Zola007
veterán
Csak azért kérdeztem, mert 2 évvel hirdeti és azért az én etikettem szerint ez elég bunkó reklámfogás. Csak volt egy sejtésem, hogy a 2 év csak a hirdetésben 2 év.
De egyébként nem volt se rá panasz se pedig a windre mint típusra eddig, tehát egyáltalán nem csináltál rossz vételt, sőt, olcsóbban kaptad meg, mint bárhol az országban.
Ne haragudj, nem akartam megbolydítani az örömöd.
-
rakal
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
Haáát ilyen erővel az ember soha ne vegyen semmit,mert az új modellek mindig tervezési fázisban,megjelenés előtt vannak,mindig lesz új modell.
Ami tény:az MSI Wind U100 a jelen operációs rendszerekkel,és applikációkkal(amire tervezték)
K.Ezt nyugodtan higgyétek el nekem,már 1 hónapja tesztelem...
Legyen az Ubuntu Linux,Windows XP,Windows Vista---minden megy....-korlátokkal.
Persze amire nem volt eleve sem alkalmas(játékok)---az nyilván nem,vagy töredezve fut.
Bocsi:nem neked címeztem Zola007,átalános bölcselkedés akart lenni.
-
Zola007
veterán
Hogy lenyugodjon mindenkinek a lelkivilága és kicsit feljebb tolódjon a képernyőn az a rohadt sok pattogó smájli. [link]
-
Zalaymate
senior tag
Mivel én csak január végén tervezek Windet venni, így nálam igencsak esélyes lehet az U120
Jöhetne róla egy link!!!!!!

-
Shad0w
senior tag
válasz
TomcsyG
üzenetére
Én kérek elnézést. Ott volt az eszközök között egy "PCI Device" sárga kerdőjellel jellel, a többit már mindenki kitalálhatja.

Viszont eszembe jutott egy másik probláma is. A synaptics driverben nem találtam scroll-os beállítást szal feltettem a sentelic drivert, ahol már megtaláltam ezt a beállítást, de azis csak a sarkokban tapicskolva működik. Olyan beállítás nincs ahol valóban scrollozni fog?
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Latitude 5540 27% 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(+fogyasztás ugye) és a kisgép fogyasztása maximum 22W (a mai villanyárakat figyelembe véve jónak mondható) és ez mellett könnyű és ha akarom hordozható is, ha valahová megyek üzleti útra viszem magammal és útközben is online tudok maradni, ami azt jelenti hogy elég gyorsan visszahozza az árát
letöltőgépnek nálam is jó lessz

K.Ezt nyugodtan higgyétek el nekem,már 1 hónapja tesztelem...