Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Újabban amikor megnyitok a böngészőben (109.0.1 böngészőverzió) egy PDF dokumentumot, az rögtön le is töltődik. Ezt a kéretlen azonnali letöltési funkciót hol lehet kikapcsolni?
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Dhampir #67152 üzenetére
Szia, nyisd meg a beállításokat, azon belül az általános részt, görgesd le fájlok és alkalmazások részig itt pedig lesz egy sor ahol ott lesz a PDF és mellette hogy mit csináljon nálam az van beállítva, hogy "megnyitás Firefox-ban" erre a sorra kattints itt van egy lenyíló menü és tudsz módosítani.
-
Dhampir
félisten
Amit Cs1csó fórumtárs nekem a válaszában leírt, az egyszerű és működő böngészői beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a firefox szinkronizáló lehetőség, egy központi firefox szerveren tárolt "fiókomhoz" szinkronizál, vagy egy másik saját eszközömmel, amin szintén fut a firefox?
A második kérdésem az lenne, hogy ha 3 klf. eszközön fut a böngésző, akkor melyiket tekinti "elsődlegesnek"?
Vagy bármelyiken törlök egy könyvjelzőt, akkor mindhárom eszközön törli?
Segítségeteket előre is köszönöm szépen -
ledgeri
nagyúr
válasz balazs1956 #67158 üzenetére
Én ezt olvasva nem kezelném felhő-tárhelyként, de sokan itt írták, hogy simán lejátszották, hogy böngésző sync, gép reinstall, vagy gép csere, böngésző belép, vissza sync, anélkül, hogy lett volna másik böngésző, vagy adatvesztés (bár lehet, hogy nem a teljes igasságot olvastam.
Az mondjuk az egészet megint árnyalja, hogy lehet, hogy van egy munka géped meg egy otthoni, munkában syncelsz, de zárod is, rohansz, mert 10 nap nyaralás, majd 10 nap után nyitod az otthonit, akkor -talán- valahonnan le kell szednie a dolgot ha szigorúan vesszük... és a 10 nap lehet, hogy csak 10 perc... Szerintem nem peer-to-peer...Én személyesen nem használtam már egy jó ideje! Ha nagyon megnéznéd, ugyanazokra a gépekre feltehetsz külön-külön firefox telepítéseket, külön profilokkal, amiket külön tesztprofilba be-sync-el-hetsz, és letesztelheted, hogy miként viselkedik a rendszer!
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Kékes525
félisten
Megtudnátok mondani, hogy mik a különbségek a Firefox Multi-Account Containers és a Containerise addonok között? Az egyik lényegileg helyettesítheti a másikat?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz Salamander #67161 üzenetére
Én is így gondolom, csak megerősítés miatt írtam. Köszi a választ!
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
chungee
addikt
Estét!
Nem találok leírás hogy hova hogyan másoljam be ezt hogy tudjam használni több sorban a könyvjelző eszköztárt Valaki jártas ebben/* Source file https://github.com/MrOtherGuy/firefox-csshacks/tree/master/chrome/multi-row_bookmarks.css made available under Mozilla Public License v. 2.0 See the above repository for updates as well as full license text. */ /* Makes bookmarks toolbar span multiple rows */ #PersonalToolbar{ --multirow-bmb-n-rows: 3; /* Control how many rows are shown before scrolling */ --multirow-bmb-row-margin: 2px; /* Control how much spacing is between rows */ max-height: none !important; } #PlacesToolbar > hbox:not(#PlacesToolbarDropIndicatorHolder){ display: block; width: 100vw; } #PlacesToolbarItems{ display: flex; flex-wrap: wrap; /* --uc-bm-padding is defined in autohide_bookmarks_toolbar.css */ max-height: calc(var(--multirow-bmb-n-rows) * (4px + 1em + (2 * (var(--multirow-bmb-row-margin) + var(--uc-bm-padding,var(--bookmark-block-padding)))))) !important; overflow-y:auto; scrollbar-color: var(--lwt-accent-color) var(--toolbar-bgcolor) ; scrollbar-width: thin; } /* Hide the all-bookmarks button */ #PlacesChevron{ display: none } /* Add some spacing between rows */ #PlacesToolbarItems > .bookmark-item{ margin: var(--multirow-bmb-row-margin) 3px !important; visibility: visible !important; /* Just in case they would be hidden for some reason */ }
-
Rimuru
veterán
válasz chungee #67163 üzenetére
Roviden mar leirtak parszor itt a topicban is, pl ez a comment. Amugy userChrome.css kulcsszoval erdemes keresni.
Vigyázat, csalok!
-
Kiskokó
veterán
válasz balazs1956 #67158 üzenetére
Azt nem tudom, hogy szinkronizál e valami felhőbe is vagy sem. (Bár nekem volt már, hogy nem volt más gépen Firefox profil, és újra telepétískor simán leszinkronizálta amit kell.)
Viszont ettől függetlenül, ha több gépen vagy bejelentkezve akkor bármelyiken végzel módosítást az megtörténnik az összes többin is ez tuti!
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
őstag
Üdv all! A napokban frissült a FireFox és ismét elqrtak valamit...
Vannak ezek a könyvjelzők, amikből ha van mondjuk több száz, és oldalt lejönnek a ">>" gombra kattintva, akkor eddig úgy volt, hogy ha megnéztem pl. a 140ediket, aztán ha letudtam és mentem tovább pl. a 141edikre, akkor pontosan ugyanoda jött le ez a rész, és tök jó volt így.
Azonban a legutóbbi frissítés előtt valakinek az volt a dolga (lehet pénzt is kapott érte...), hogy már nem marad ott, hanem mindig visszatér a legelejére, ezért mindig le kell görgetni és ez nagyon nem jó így...
Amíg a support reagál erre, valaki tud hatásos gyógymódot ennek orvoslására, vagy rakjak vissza egyel korábbi verziót, kockáztatva egy kibertámadás lehetőségét?
Köszönöm előre is!
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
akaido
addikt
válasz SchumiBácsi #67166 üzenetére
A magam részéről régóta úgy használom a Firefoxot, hogy a Nézet menüben az Eszköztáraknál bekapcsolom a Menüsort, és onnan nyitom meg a Könyvjelzőket. Ezen a módon használva még nem tapasztaltam azt, amit vázoltál, a legfrissebb kiadásnál sem.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Fred23 #67168 üzenetére
Nagyon gyors tippre about:about egyik cache-t érintő elemének max méreteinek állítgatása. De na, ha merész vagy rápróbálgatsz (Nem ettől lesz a HTTPS HTTP, miközben HTTPS van kiírva... ilyesmi veszélyt nem hordoz magában, képed meg már van róla mi is volt az alap )
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Jack Oneill
veterán
Másnak is feltűnt, vagy csak én képzelem be, hogy Firefox alatt szebbek a videók youtube-on, mint pl Edge alatt? Úgy értem, ugyanabban a felbontásban és képméretben sokkal tisztább, élesebb a kép. (Bár nekem mostanság nagyon sokat szarakodik az Edge, nem jegyez meg beállításokat, kilép, stb.)
-
Csupingo
veterán
válasz Jack Oneill #67171 üzenetére
Nézd meg, hogy melyik milyen codec-et használ lejátszáskor, lehet, hogy abban van eltérés.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-szabi-
addikt
Nálam youtube továbbra is vacakol.
Csakúgy, mint a többi google szolgáltatás.
Van amikor ennyit sem tölt be.
Ha elindítom mellette az edge-t ott minden jól működik. -
svgyula
addikt
válasz -szabi- #67173 üzenetére
Szia! Szinkronizáld le a firefox-ot. Utána töröld a programfiles könyvtáron kívül az összes könyvtárat. Aztán indítsd el a firefoxot és kapcsold be a szinkronizálást! Valószínűleg megjavul.
Amit törölni kell:
Felhasználók-"saját név"-AppData(engedélyezni kell! mezítlábas luzer nem látja)-Local->Mozilla
LocalLow->Mozilla
Roaming->Mozilla
ProgramData->Mozilla......
Én ezeket szoktam törölni ha frissítés után szopat. Ajánlott frissítés előtt szinkronizálni! Ami tulajdonképpen egyfajta mentés.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
-szabi-
addikt
válasz svgyula #67174 üzenetére
Ezeket már megcsináltam, kezdve a hibakereséssel és bezárva a tiszta újratelepítéssel.
-
-szabi-
addikt
Keresgélés közben azért többször is találtam olyan véleményeket, hogy mr google szándékosan lassítja a nem crome alapú böngészőket.
Google services slow only in Firefox?
All Google sites loading extremely slow, or not at all
Is it just me or does Google slow YouTube down on Firefox
Google Allegedly Slowing Down YouTube On Purpose When Using Firefox -
ledgeri
nagyúr
válasz -szabi- #67176 üzenetére
Most már szerintem ez olyanba torkollot, hogy ők úgy fejlesztenek, és optimalizálnak chromiumra, ahogy akarnak, akár még kb háttérben is simítva a dolgokat (release előtt nem igazán publikusan), míg szegény Mozilla meg kapkod maga után, amennyire teszi...
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
válasz ledgeri #67177 üzenetére
Rosszabb, mint amit anno microsoft csinált az internet explorer csúcsán.
Firefox részesedése 6-7% körül van a böngészők között de mr google azt is akarja, mert mindent akar. -
svgyula
addikt
válasz -szabi- #67178 üzenetére
Szia! Én konkrétan azt tapasztaltam win11-nél, hogy indulás után a firefox akár 2 percig is dadogósra veszi a figurát! Nálam ezen az segített, hogy a tűzfalnál adtam meg egy új szabályt ahol a firefox teljes hozzáférést kapott a ki és bejövő kapcsolatokra! Ezt korlátozta alapjáraton a win egy frissítés után. Nyilván a következő frissítés is bele fog ugatni. De ugye nálam az edge és chrome teljesen le vam takarítva!!! Még az edge írmagja is! Van belőle pár anomália de nem érint. Most pár napja a telón kezdett szopatni mivel a chrome olyan szinten beépült a rendszerbe, hogy a teljes takarítás után is annak van engedélye ~15 link megnyitásra! Egy letakarított-törölt alkalmazás szerepel a linkek megnyitása között engedéllyel! Ez ugye kicsit sem erőszakos!?
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Golyobis
aktív tag
Sziasztok, a firefox gyakran autómatikusan és kéretlenül lefordítja az idegen nyelvű oldalakat, ami engem zavar. Tudja valaki esetleg, hogy hogyan lehet ezt a funkciót kikapcsolni?
-
Golyobis
aktív tag
válasz Jack Oneill #67183 üzenetére
Nem telepítettem semmilyen fordítót, csak a firefox lett feltelepítve.
Lehet akkor, hogy nem is a firefox, hanem a google kereső csinálja (egyellőre ott sem találtam meg a fordítás kikapcsolását)?
A keresési találatok között szoktam találni néha .com és .ru meg hasonló végződésű találtatokat full magyarra fordítva, de gyakran csak utólag jövök rá, hogy nem is magyar oldalt olvasok.
#67184 Grg
Ja, meglehetősen idegesítő...
[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
-
svgyula
addikt
Urak! Talált/lehet megoldás arra, hogy megjegyezze azt a könyvjelző pozíciót amit utoljára megnyitottam? Eddig működött. Most megint frissítés és már folyamatosan visszaugrik a legelsőre Miszart csesztek el megint?
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
ledgeri
nagyúr
válasz Golyobis #67185 üzenetére
Azért egy weboldal működése ne legyen már a böngészőé. Bárhova is mész ezután problémával, picit több infót adj kezdetekben!
-
rsa4c
csendes tag
válasz svgyula #67187 üzenetére
Már két hónapja jelentették ezt a bugot és a 110-ben nem is fogják már javítani...
-
ledgeri
nagyúr
Nem tudom mennyire éri meg a főticketet (amit nem tudom hol is kéne megcsinálni), de:
Jelszókezelős-bonyolultjelszavas firefox sync használók figyelmébe ajánlom,
hogy jelenleg nem egyezik meg a beviteli mezőkbe írható karakterek hossza a sync/FF-account körüli oldalakon. Ha belépénénk, vagy emailcímes "elfelejtettjelszavas" helyreállítást igénylunk, hosszabb jelszó fér oda, mint a belépés utáni jelszóváltoztató felületen! Szituáció:Volt egy régebbi hosszú, bonyolult jelszavam, most megváltoztattam :
Belépek A jelszóval, elfogadja.
Váltanám B jelszóra, azt írja password incorrect.
Jelszóhelyreállítok emaillel, az az oldal elfogadja B jelszót.
Belépek B jelszóval, elfogadja.
Váltanám C jelszóra, azt irja incorrect.A-val, és B-vel is be tudtam lépni, de A-ról B-re nem tudtam váltani!
Oké 80 karakteres, tényleg mindent tartalmazó jelszavak, DE:
Egyik felület nem fogadja el, másik igen.
Ahol el lehetne róla váltani az nem fogadja el, és az emailes reset SYNC-adat törlésével jár (csak a szerókon).
Nem tudom, hogy mi a limit, lehet, hogy "TE" már felette vagy, így SOS jelszócserénél lehet, hogy megy a sync a levesbe.Nem, nem szűrtem rá, hogy mi a limit, és hogy melyik mező tényleg ami nem fogadja el a dolgokat, mert nincs sync-em így nem izgat. De nem látok más okot arra, hogy ha egy adott jelszóval be tudok lépni, akkor az más felületen miért nem elfogadható, mint rossz szerver oldali beállítás.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Üdv! Tegnap óta az www.atv.hu firefoxban nagyon lassan és hiányosan töltődik be (se képek, se videók nincsenek semennyi idő után sem), letiltott kiegészítős hibakeresési módban és portable firefoxal is rossz. Nem gép/hálózati hiba, mert chromeban meg azonnal megjelenik minden. Nálatok?
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
addikt
válasz Salamander #67193 üzenetére
Valaki a normál aktuális asztali verzióval?
-
addikt
Kösz mindenkinek. Akkor mi marad még? Hogy lehet nálam rossz a frissen letöltött üres portable-el is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest