- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- -szabi-: Könyvtár megosztás windows 10 és KODI között SMB használatával
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
hossszú
őstag
válasz
Topiccsendőr #4092 üzenetére
Na arra azért kívácsi vagyok hogyan fogják megoldani a hengerürtartalom mérését és a rendszámozást
-
rebel56
tag
válasz
Topiccsendőr #4096 üzenetére
Minisztériumi forrásból értesültél?
A szándék célját értem, és ki is nézem a döntéshozókból (miután egy szakadt Trabant átiratása súrolja az 50.000 Ft-ot), de a megvalósítása szerintem problémás lesz. Ezentúl minden segédmotort át kell majd iratni, nyilván lesznek tartva? Lesz törzskönyvük, forgalmi engedélyük? Milyen alapon jegyeznek be valakit jogos tulajdonosként, aki felmutat egy kósza adásvételit?
Nem nagyon örülök, két moped büszke tulajdonosaként..[link] -
rebel56
tag
válasz
Topiccsendőr #4094 üzenetére
De miért ez a dátum? Ezeket most is le kellene rendszámoztatni. Vagy onnantól mozgó hengerűrtartalommérő állomások vizsgálják majd tényleg 50ccm-e a rendszámnélküli motor?
-
jasszer
őstag
válasz
Topiccsendőr #4092 üzenetére
És mi végre? Szerviz / bontó lesz a kert végében?
-
Topiccsendőr
addikt
Végre! Ha jól értesült vagyok, 2009.01.01 től az égből 125-ös pályamotorok fognak potyogni. Eljő a kétütemű nyolcadliteres kánaán - csak pályára, ugyanis mindent lerendszámoztatnak. Na, ekkor jövök a képbe én, és amennyit csak tudok megveszek a teljesen illegális, jó állapotú tézéerek, mitók, meg ergévékből. Fillérekből. Már alig várom.
-
válasz
Topiccsendőr #4089 üzenetére
Az azért szopás, amikor 250nél köpi be a szelepet...
-
válasz
Topiccsendőr #4088 üzenetére
Nekem szerencsém volt a 400RR-el
Aki megveszi (nem eladó) annak is szerencséje lesz -
-
Boci_83
őstag
Remélem azért nem ir senki sem mert motorozik!
Én nagyon jót motoroztam ma is.... igaz 200 körül már hideg van de sebaj.
Nagyon szép az idő!! Újra születtem adrenalin megint fent. Baszott jó.
Talmácsi meg első lett. -
Flashback
addikt
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr #4080 üzenetére
120 korul vagy egy picit felette. akkoris egy rettenet jo geprol van szo
soxor meg lehet lepni vele az uj kivagyi motorosokat, akik feszitenek a csillivilli szerkojukban a vadiuj ezresen es lesajnaloan neznek at h 'ezmegmi'. aztan lampanal amikor mennenek el h majdokmegmutatjak, addigra rajonnek h az elejetol kemenyen kell kuldeni, kulonben nem fognak meg 200-ig
mod: jah a lenyeg: ha mar megindult, akkor lehet neki huzni kegyetlenul, mert orrnehez vas (vagy csak nehez ?
) es nem emelgeti az orrat (nagyon
). a ficsur meg az ezres gixxeren ha kiall kerekre akkor azert nem gyorsabb, ha meg nem, akkor meg azert
-
Boci_83
őstag
válasz
Topiccsendőr #4080 üzenetére
Akkor a főtengelyen... de még lehet hogy ott sem.
Azt úgy gondoltam hogy leszedtem az egész légszűrő házat és úgy inditottam be, meg a kettes hengeren a karbi alját is leszedtem mert azt hittem felakadt az úszó, és ennél a hengernél jóval többet lök vissza mint a többinél. Természetesen visszaraktam a légszűrőházat és a légszűrőt is úgy mentem vele, annyir allat nem vagyok hogy légszűrő nélkül menjek vele... -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Boci_83 #4075 üzenetére
150 ló sajnos még új korában sem volt a hátsó keréken...
Légszűrőt meg tegyél bele, persze hogy visszaköpköd, ha a karbitolattyúid rugói a légszűrő fojtásához vannak számolva, illetve minden, ami ott van. Az nem hiba. Azonnal vissza a légszűrőt. Meg az exupot is vissza bele. -
Stalker-2572
veterán
Elindult a Long Way Down vetítése!
-
SzalaiG
addikt
Jó az idő!
Mindenki motorra!!! -
Boci_83
őstag
ÁÁÁÁÁ
Már el is felejtettem milyen a 150Le a hátsó keréken!! nagyon jóóóóóó!
De a motoros kabátomat kihíztam, átkozott gyúrás..De megvan mi volt a hiba a motoromnak. Nagyon úgy fest hogy ez vezeték forrasztás eltört, visszaforrasztottam és már megy is. Bár egy karbi beállitás nagyon elkelne rajta nem szépen jár alacsony fordulaton, meg légszűrő nélkül beindítottam és nagyon visszaköpködi a benzint. Tavasszal rááldozom azt a pénzt, de vinni kell műszakira is.
Mindegy ez ezzel jár. Lehet nem nagyon örültak ma nekem, de megrángattam a szarvát egy kicsit és ha valaki esetleg délutáni pihenést tervezett az ma nagyon szidhat a környéken. -
Flashback
addikt
-
SzalaiG
addikt
Klikkelj Talmára!
[link]
-
rebel56
tag
Hétvégén gurultam egyet, és 100 km-re otthontól egyszer csak eltűnt minden villany. A kezdeti pánikroham után a főbiztosíték cseréje megoldotta a problémát, de akkor vettem észre hogy elszállt a markolatfűtésem, és a mögöttem jövő szerint kontaktos a hátsó világításom is. Félek kicsit tőle, de valószínű muszáj lesz átnéznem a valszeg nem a Wallisnál összeszigszalagozott kábeleket az ülés alatt.
Most kezdek jelentőséget tulajdonítani annak is, hogy ha ráadom az indexet, akkor olyasmi hang hallatszik, mint mikor a vakmerő viaszmoly násztáncra perdül az elektromos rovarcsapdával. Ez üzemszerű lehet, vagy egyértelműen nem? Valami zizegésszerű zaj, persze csak simán ráadott gyújtásnál hallható, az alapjárat elnyomja. -
válasz
Topiccsendőr #4038 üzenetére
hmmm...
-
törölt tag
válasz
[lAyCsI] #4057 üzenetére
Fuel consumption
The M1 will need approximately 300 gallons every eight hours; this will vary depending on mission, terrain, and weather. A single tank takes 10 minutes to refuel. Refueling and rearming of a tank platoon - four tanks - takes approximately 30 minutes under ideal conditions.
Fuel consumption (average):
* 0.6 miles per gallon;
* 60 gallons per hour when traveling cross-country;
* 30+ gallons per hour while operating at a tactical ideal;
* 10 gallons basic idle;
* A mine plough will increase the fuel consummation rate of a tank by 25 percent.http://www.fprado.com/armorsite/abrams.htm
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr #4051 üzenetére
a gázturbinás M1A1-re lennék még kíváncsi mennyit kajál,
mer a NatGeo-n csak annyit mondtak hogy elképesztően sokat -
SzalaiG
addikt
Nem is rossz ötlet valami kisfogyasztású, de brutálnyomatékos Diesel mocit kéne gyártani...
-
SzalaiG
addikt
válasz
Topiccsendőr #4051 üzenetére
De legalább nyomatékos volt...
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr #4047 üzenetére
na jóvan,
T34 terepen 100 km-en 250 litéér -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Topiccsendőr #4038 üzenetére
Lefelejtettem a rengeteg szmájlit a végéről...
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
Topiccsendőr #4024 üzenetére
ha nagyon megrángatom talán eléri a 6.5-et
-
Boci_83
őstag
Hát nem tudom miért nem tudod megnézni, nem nagy, a kettő együtt 100kb 640x480-ban.
Én is úgy tudom hogy 94-től jöttek ki ezzel a fejidommal, de a forgalmiban 93 van, és a motorkód alapján is 93-as lehet, de biztos hogy estek ezzel a motorral mert annak látható jelei is vannak, de hát egy ennyi idős motornál nem ritka, sőt elég nehéz ilyen áron sérülésmentes gépet venni.
Feltételezem akkor cserélték erre a fejidomot ami most van rajta...mod: Persuader: Igen elektromos áram.
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr #4032 üzenetére
aram. amikor raadod a gyujtast, akkor kattog picit, feltolti a rendszert
-
törölt tag
válasz
Boci_83 #4003 üzenetére
exup szelepnek nem az a dolga h fokozatosan adja le a teljesitmenyt. az a dolga h alul is legyen nyomatek es kozepen is legyen jo gazreakcio.
a hivatalos duma szerint az osszes 4-az-1-be rendszernek van kozeptartomanyban egy olyan tulajdonsaga h a kipuffogo-rendszer rezonanciaja miatt ellennyomas(torlonyomas?-de az teljesen mas
) keletkezik es ez abban az idoben, amikor mindket oldali szelepek nyitva vannak (beomlo+kipuff) a visszaomlo gaz higitja a hengerbe bekerulo benzin+levego turmixot, rontva a hatasfokot. szukitve a rendszer keresztmetszetet kikuszobolheto (csokkentheto) ez a hatas.
nalad valszeg azert van a lorugas, mert huzol egy gazt es 4000 korul atesik vegre azon a 'lapos' ponton es megindul.
nekem 1500-tol tolt egyenletesen az ezresem es 8 korul indult meg megegyszer.a karbihoz meno gumicsoveket en is megneznem, a sajatomon is keszultem lecserelni.
mod: nem csak '94-tol voltak a rokaszemu fzr-ek?
-
Flashback
addikt
Ugyan nem gyorsasági, de olcsó
Vélemény?
-
Taki81
csendes tag
Akkor most a sok vélemény-ellenvélemény elolvasása után tennám fel a költői kérdést, hogy akkor most teletank vagy csontszáraz a nyerő?
-
feca81
aktív tag
válasz
dabadab #4012 üzenetére
egyszer egy ismerosom vett 5 L benzint egy muanyag kannaba.aztan azt lerakta (zart kanna volt,semmi nem mehetett bele,v tavozhatott el).fel ev mulva elovette, es ugy dontott nem rakja bele a motorba. tiszta benzin volt,hangsulyozom,nem keverek. a benzin fel ev utan ugy nezett ki,h az aljara vmi leulepedett, ez volt a benzin szine.surubb,mint a benzin.a lotyi nagyobb resze meg vizre emlekezteto vmi. ennyit a benzinrol es msot beszeljunk a nokrol
-
dabadab
titán
válasz
rebel56 #4007 üzenetére
"Láttatok már olyan elb@*% motort, aminél ha ki akarjuk venni az akksit, le kell bontani a bal oldali idomzatot?"
Ja, az enyem is ilyen (DR-Z 400), legalabb egy percig tart, amig szetszedem
Bar nincs ra igazan szukseg, a toltohoz adtak egy remek kis hosszabitot, amit ra lehet kotni az akksira es ki lehet vezetni vmi emberi helyre, igy csak a bal panelt kell lekapnom (ahhoz szerszam se kell) hogy radughassam a toltore.
Tuzi: "én láttam már olyan tankot, amit a tél alatt kievett lukasra a jó magyar benzin"
Biztos, hogy a benzin volt? Mert ha a benzin szet is tudna szedni a tankot, akkor azt sokkal inkabb csinalna olyankor, amikor mindig friss kerul bele, mert ugy folyamatosan tudna oxidalni, ha viszont ugyanaz a cucc all benne, az elobb-utobb stabilizalodik, amikor minden elektron megtalalja a maga palyajat.
-
feca81
aktív tag
(bocsi,h hozzad postolok,de lusta voltam letekerni) sztem nem artana a gyujtast is megnezni. nekem az FZR akkor durrogott,mikor kihagyott a gyujtas, es akkor huzhattam neki a gazt,lefulladt
elkepzelheto,h vmi letestel,v a fesszab kiment. nekem a 4 hibabol ez az egyik
nem sokbol tart ramerni,h van-e toltes a motoron.
-
Boci_83
őstag
Szerintem a karbiból egy hét alatt elpárolog a benzin, igy én ezt nem szoktam leengedni, de a tankot érdemes csurig tölteni, mert rozsdásodhat, benzinnel feltöltve ugye nem.
A keréknyomást szerintem is túl kellene tölteni, de ezt sem szoktam.
Akksit mindenképpen kiszedni, és legalább a kazánházba bevinni. A hideg nagy ellensége az akksinak. -
válasz
rebel56 #4007 üzenetére
Én azért szoktam, hogy mozogjon a csapágy, meg az olaj is a rendszerben.
A benzint azért szoktam, mert ha tudnád, hogy milyen nyálat adnak a benzinkúton, és az mivé tud szétbomlani a tankban, karbiban, akkro te is leengednédLegyen elég annyi, hogy én láttam már olyan tankot, amit a tél alatt kievett lukasra a jó magyar benzin...
A pára előbb eltűnik a kipuffból, mint hogy az elérné az üzemi hőt
A rövid távon használt kocsikban a katalizátor, meg a hosszú kipuff miatt, a végén a dobban megállhata pára ez igaz. De egy motoron nem fog. Nem két perces beindításról beszéltem ;)
Gumit én így szoktam, nem tom miért, így maradt meg =) -
rebel56
tag
Miért kell beindítani havonta egyszer?
Szerintem ha a karburátorból leengeded a benzint, akkor nem rakódik le benne semmi, így ez több kárt okoz, mint hasznot. Rövid idő alatt eléri az üzemi hőmérsékletet, pára csapódik le a kipufogó belsejében, és elkezdi rohasztani. Új motoroknál nyilván nem lehet észrevenni egyik évről a másikra a hatását, de ha megnézed az idős, főleg rövid távon használt gépkocsik dobjait, azok se kívülről rohadnak át, inkább belülről, épp a fenti jelenség miatt.
Az első kereket nem bakolod fel, de leengeded a guminyomást a felére? Ha súly van a keréken, akkor pont hogy nem leengedni kellene, hanem az előírtnál 10-20%-kal többet belenyomni, nem?Aztán javítsatok ki ha nem így van.
Én is most készülök eltenni. Láttatok már olyan elb@*% motort, aminél ha ki akarjuk venni az akksit, le kell bontani a bal oldali idomzatot? Én igen.. -
Boci_83
őstag
Húú begyorsultunk.
Nem vákumos, hanem szivattyús. A szivattyú nyom rendesen, azt néztem. Hogy a hengerek rendesen kapnak-e üzemanyagot azt nem tudom. Tavaszal volt bontva a karbi, mert elég sokat eszik amúgy, és bevittem Tátrai Robihoz (nem tudom mond-e neketek valamit a neve) hogy nézzük meg a fúvókákat, nem-e valamikor valaki megdörzsárazta, de a gyári méretűek a fúvókák.Egy karbi szinkron biztos jól jönne rajta, de ettől még mennie kellene, egy szinkronhiba nem hoz ekkora gondot. A hiba egyik pillanatról a másikra jött.
A benzincsap is kizárva mert pillanatok alatt felnyomta a benzinpumpa a karbikat benzinnel.
Viszont ha az egyik tűszelep felakadt akkor csinálhat ilyet. A hosszú 7 végén neki állok szerintem és megnézem mit lehet vele kezdeni.mod: Ja az exup szelepnek pedig szerintem az a szerepe hogy fokozatosan adja le a teljesitményt, én ne egyszerre. Tehát alacsonyabb fordulaton zárt állásban van a szelep, ahogy nől a fordulat úgy nyitja a kipufogó gáznak az utat, és olyan 7000 1/min körül nyit ki teljesen. Na már most mivel nincs benne igy lentről megy egyből mint atom.
A te esetedben pedig az volt a gond hogy nem fokozatosan nyitott, hanem egy bizonyos fordulaton egyből, és azért volt lórúgás. Na nekem 4000nél van a lórúgás. De ez szigoruan csak szvsz.
Igazából nem a legbiztonságosabb igy, egyszer kikapta a kormányt a kezemből... Be is zinneztem rendesen. Majdnem piritás lett belőle. -
válasz
Topiccsendőr #4000 üzenetére
jó hát, csakhogy, amint húzza neki, befullad. nekem ez akkor volt, amikor lefolytottam a motort, és nem értettem, miért nem megy
azok a gumicsövek amik a blokk, meg a karbisor között vannak, azok is beszarhattak (húzd meg a csavarokat rajta). meg a blokkon is van olyan dugó, ahol a karbiszinkront csinálják, nézd meg, megvannak-e még
megnézném én azt a karbisort...
benzinpumpa meg egyszerű. Cső le a pumpa után, és indít. Ha tolja a benzint mint az állat, akkor jó.
Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy ruhás topik
- RoadCraft - Akár négyen is játszhatunk a teljes változattal
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- PlayStation 5
- Politika
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest