Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: A sor végén
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MisiPapi
újonc
Tiszteletem mindenkinek!
Komoly gonddal állok szemben, aminek a végkimenetele remélem nem végzetes. Tegnap este meghibásodott az alaplapom, legalább is látszólag csak az.
Konfigom:
AMD FX 8150 8magos proc, Cooler master TX2 hűtéssel
Kingston hyperX fury 1866Mhz O.C gyárilag
GAINWARD GTS 450 1GB 128bit DDR5
ASUS m5a78l-m/usb3 alap
Chieftec i Arena 500W tápszerEset:
működés közben, gyakorlatilag terhelésmentes állapotban leállta PC, és a gépházból szikracsóvák látszódtak ki. A gép leoldás után megpróbált újraindulni, ekkor sárga fény kíséretében megjelent a szokott égett "nyák/műanyag" szag, azonnal kinyomtam.
Mellékelt képemen jól látható lesz, milyen pusztítást végzett a "szeretném tudni mi"...Az alaplapom "Anti-Surge" védelemmel el van látva, a táp pedig mint utólag megtudtam, "tiltólistás" darab, elvileg van védelme, ellenjavallott darab.Óvatos és figyelmes szétszerelés mellett a vidikari csatlakozóin ill a PCI-E foglalaton égésnyom nem található, ugyanezt tapasztaltam a RAM-oknál is.
Prociról a hűtő nem túl könnyen, de nem is nehezen lejött, a paszta idén szeptemberi, még szürkés/ezüstös színű, hát... krémes, picit mint valami zselés állagú volt, de ezt így leírni nehézkes. Fehér lámpa alatt megvizsgálva a lábai épnek látszanak, égésnek nyomát nem találtam.
Megoldásként: szervíz és a megmaradt alkatrészeket bevizsgálva menteni ami menthető, vagy kuka az egész, ahogy van?
Aki jártas, látja, ez nem 2 fillér, (nagyvonalakban is 100ezres kategória) és nem engedhetem meg, hogy csak úgy kidobáljak mindent. Ezt kérem vegyék figyelembe, ha lehet !

Válaszokat előre is köszönöm, itt vagy privátban egyaránt!!

[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Milyen TV-t vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3604
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest