Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2495) radio100jozs


radio100jozs
őstag

Tanúságos eset ami most a kollégámmal történt. Vett a b-tel webáruházon új nem is olcsó HTC mobilt. Mivel micro sim kell bele, ezért azt is cserélt a Vodánál, majd mikor mutatja, nézem, hogy ez csak 3G-n lóg, mondom az enyém maximum 4G, hogy lehet ez, pedig Go+ csomagja van, amit felenged a Voda 4G-re. Telefonálás, majd már a HTC ügyfélszolgálat, ahol az IMEI szám alapján leellenőrzik, hogy ez a telefon az indiai piacra készült, és nem támogatja az Európai 800 MHz-es LTE sávot, ahogy a gyártó honlapján is ez szerepel. Mármint régiónként sorolva, hogy a 3G, 4G esetében milyen frekvenciákat támogat.

A tanulságos ebből, hogy ha nem Vodás volna, lehet észre sem vette volna, hogy gond van a 4G-vel, mert az 1800-as frekit veszi az adatlap szerint, így a T-sek hálóján működött volna, csak az user állandóan az FB-n, meg minden fórumban alázta volna a szolgáltatókat, hogy nem is igaz, hogy 97%-os 4G lefedettség...stb. Ja mert 800 MHz-en nem megy. Mivel Vodás, így rögtön kiderült, hogy ez nem működik, mert a Voda még csak ezen a frekin adja a 4G-t.

Amúgy anno én egy speedshopos mifivel jártam így, ami a 3G-n csak a 2100 Mhz-et vette, és a Vodánál meg ugye 900 MHz-en működik több helyen, főleg vidéken a 3G, így az üzletben sem értették ezt, mire meg lett a talány fejtve, hogy a frekivel van gond, és vissza is vették a készüléket.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.