Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) Toni9 válasza LámaZ (#1496) üzenetére


Toni9
csendes tag

Köszi a linket, de a Voda olcsóbb lesz.
Annyira nincsenek nagy elvárásaim, csak ne az legyen mint most, hogy egy nap 4-5x is elmegy a net, vagy ha van is, használhatatlanul lassú. Meg a sebesség is jó lenne ha több lenne mint 1mbit/s.

Még egy kérdés: Mi a helyzet esőben, illetve ha vihar van? Ilyenkor fordulhat elő kimaradás?

(#1502) LámaZ válasza Toni9 (#1501) üzenetére


LámaZ
addikt

Én a Hipernettel meg vagyok elégedve, nem akarok váltani, de majd számolj be itt a tapasztalataidról. Mindig nyitott vagyok új dolgokra, főleg ha számomra jobbak. :-)
Én egyébként majdnem mindent kipróbáltam már: Digi, T-Home, Vodafone, Telenor (Klikk, Hipernet...)

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#1503) club1 válasza LámaZ (#1502) üzenetére


club1
veterán

Örülj neki, hogy nálad jó a hipernet. Ebben az országban azért nagyobb az a terület, ahol ez hipernyet. Na olyan helyeken a legbiztosabb alternatíva a Vodafone, hozzátéve, hogy az sincs mindenhol.

(#1504) Sobriety


Sobriety
tag

Nem 3G: van, hogy csak töltést a böngésző, de adatforgalom nincs, F5 segít csak, ki kl tapasztalni, mennyi ideig érdemes várni egyáltalán. Valamiféle timeout lehet, le tudná vezetni valaki? Időszakosan jön elő. A "nincs elég slot" nem válasz, mélyebben érdekelne.
A új jelenség (T-mobile) tölt, tölt, forgalomszámláló szerint is valós adatforgalom van, majd random leáll és semmi, nincs letöltött adat. Főleg Operát használok, ez hajlamosabb a timeoutra, de más böngészők alatt is képes előjönni mindkét jelenség.

(#1505) Jazz


Jazz
veterán

Sziasztok!

Melyik a legolcsóbb mobilinternet ár/teljesítmény-re vonatkozóan?

1000ft-ot kell leszurkolni 100MB-ért, ami még csal is, mert 50MB valós forgalom után sipákol hogy adatkerete elfogyott. ("a szolgáltatói adatforgalom számítás eltérhet az ön által mérttől"). Tudom, van lehetőség hogy 3 havonta új sim-kártyát veszel, és regisztrálsz, és úgy csak 300ft, de valami tartósabb megoldás kell.

Elég szemkiverős, hogy míg pár száz km-el odébb külföldön pár ezer ft-ért kapsz korlátlan internetet, :o addig itt a balkáni viszonyok közötti szabad piac mentes monopol szolgáltatók még mindig rablógazdálkodást folytatnak, egy olyan hálózaton amiben nem is rendelkeznek tulajdonjoggal. :(((

Bármilyen szolgáltató vagy lehetőség játszik, dual sim-es a teló.

Köszi!

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#1506) club1 válasza Jazz (#1505) üzenetére


club1
veterán

Sajnos nincs nagy választék. Hűségidő nélkül csak a Klikk (ugye ez túlforgalmazási díj nélküli), a Domino Web (lépcsős forgalmazási díjas), a Digi előfizetéses mobilnetjei (Telenor háttérrel), a domino előfizetés mellé rendelhető Netplusz csomagok és a blue mobile kártyákra rendelhető mobilnet csomagok vannak relatíve elérhető áron.

(#1507) Sobriety válasza Jazz (#1505) üzenetére


Sobriety
tag

T-nél kapsz tényleges korlátlant kártyásként; 1000 Ft/hó, cserébe lassú (4-8Kbyte/sec, inkább 4).

(#1508) club1 válasza Sobriety (#1507) üzenetére


club1
veterán

Konkrétan melyik csomag ez?

(#1509) Jazz válasza club1 (#1506) üzenetére


Jazz
veterán

Ahogy nézem, egységesen (egymás között jól megegyezett módon) ugyan annyi a lehúzás mértéke: blue mob. Ez is 1000/133MB.
4kbyte/sec? Jézusom. (tényleg 20 év a difi 500km után. már az eu is beszólt hogy kéne valamit kezdeni ezzel a mobilinternetes monopol-rablással ami nálunk folyik:( A technológia adott. De ha a szolgáltatók tehetnék, még mindig 10ft-ot fizetnél 10kbyte-ért WAP-on általuk engedélyezett tartalmakon, vagy 500ft-ot egy 100x50 pixeles háttérképpért -.- ).

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#1510) Jazz válasza Jazz (#1509) üzenetére


Jazz
veterán

az ok

free your mind

(#1511) Sobriety válasza Jazz (#1509) üzenetére


Sobriety
tag

Nem tudom mi a gond: van korlátlan csomag, webezni teljesen jó, még teljesértékű weblapoknál is*. Fel van találva a többfüles böngészés, bár jutub így nincs. Igazából mi az igényed? Csak fröcsögni jöttél? A mobilnet soha nem lesz ekvivalens a kábeles nettel, nem fogsz tudni rajta ezerrel torrentezni, korlátlanul.
A T-s csomag neve Domino Go! Start (a Start is a legkisebb opció a csomagon belül), ugyanaz, mint a Telenornál a Klikk, azt még nem tudtam tesztelni.
*kivétel a két, felvetett probléma, ami nem tudom mennyire hely- vagy szolgáltatóspecifikus, ezért is kérdeztem rá, az biztos, hogy terheltség- és időjárásfüggő. Nem a 4Kbyte/sec-en kell elborzadni, hanem azon, hogy mekkora prioritást kapsz a szolgáltatótól, hogy hány cellát tudsz igénybe venni, mennyire stabil vagy hektikus a kapcsolatod. Nem szabad mobilnettel szemben irreális elvárásokat támasztani.

[ Szerkesztve ]

(#1512) club1 válasza Sobriety (#1511) üzenetére


club1
veterán

Go! Start nem létezik. 1000 Ft-os Go! csomag a Domino Go!Net M, ami nagyjából a Klikknek felel meg, csak az a probléma, hogy lezárt díjcsomag. Azaz nem előfizethető...

[ Szerkesztve ]

(#1513) LámaZ válasza Sobriety (#1511) üzenetére


LámaZ
addikt

Nem fröcsögött a kolléga, teljesen jogos kifogásokat emelt.
A 4 kbps semmire nem elég, annál már jobb bármelyik csomag, amit 32 kbps-re korlátoznak az adatkeret elfogyása után.

Legyen minden jó!

(#1514) vgyuri válasza Jazz (#1509) üzenetére


vgyuri
őstag

"A kedvezmény igénybevételére meglévő blue mobile szolgáltatásán akkor van lehetősége, ha azon a bekapcsolást megelőző 90 napban nem aktiválta az adott blue Net adatdíjcsomagot." - A leírás szerint a Blue Mobilnál még működik az akciósra váltogatós trükközés: pl. 1.-2. hónap Blue Net M 2x133 mbyte 2x90 forint, 3.-4. hónap Blue Net S 33 mbyte 2x90 forint, 5. hónap Blue Net L 333 mbyte 790 forint, és kezded előlről.

Vagy veszel 2 Blue Mobile-os sim kártyát, és 2 hónapig SIM1 Blue Net M 133 mbyte, 2 hónapig SIM2 Blue Net M 133 mbyte, 1 hónapig SIM1 Blue Net L 790 forint. 3 sim kártyával mindig megkapsz 90 forintért 133 mbyte mobilnetet.

LámaZ: 32 kbit / sec = 4 kbyte / sec, ez a minimum amire korlátoznak. Opera Minin vagy Opera Androidra + Rally üzemmóddal alig észrevehető a lassítás weboldalak böngészésénél.

[ Szerkesztve ]

(#1515) Sobriety válasza club1 (#1512) üzenetére


Sobriety
tag

Igaz, a Start nem kell, te írtad helyesen. Úgy tudtam, hogy 1000-ért előfizethető, le voltam maradva. A semmire elég/nem elég meg felhasználás kérdése.

(#1516) kokokka válasza Sobriety (#1511) üzenetére


kokokka
őstag

fröcsögni jöttél

Már ne is haragudj, de nem tudom mi jogosít fel erre! Ha neked elég a 21. százaban 4Kbyte/s-es sebesség, hát lelked rajta. De akátrmit is mondasz ez egy vicc, nem pedig mobilinternet. Persze, hogy nem szabad egyenlőség jelet tenni a vezetékes net és e közé, ilyet itt nem is állított senki! De ez a sebesség, bármennyire is bizonygatod, még email-ezni is kevés. Ha az ellenkezőjét állítod akkor vagy még sosem használtál mobilnetet, vagy csak olyan oldalakat nyitogatsz és olyan maileket kapsz, amikben betűkön kívül nincs semmi más! Gondolkodj : egy 1-3Mb-os mellékletet amit mailben kapsz vajon hogyan (mennyi idő alatt) tudnád megnézni? Kaphatsz fontos, talán életbe vágóan fontos dolgot is úgy, hogy nem tudod előre. Akkor mit csinálsz a 4Kbyte-al? Furcsa, hogy ez valakinek elég manapság, de Te tudod.....

(#1517) csernak75 válasza kokokka (#1516) üzenetére


csernak75
senior tag

Abban igazad van hogy szinte semmire se jó ez a sebesség, de abban a másik félnek van igaza hogy pl. Opera mini-vel mobilarena(teljes oldal) 2-3sec. Index(szintén teljes oldal) 3-6 sec. míg betölt, amit szerintem ki lehet bírni!

Az opera mini kis is írja hogy pl. egy 2 MB-os oldalt 320kB-ba zsogorított.(Közepes képminőséggel)

(#1518) LámaZ válasza vgyuri (#1514) üzenetére


LámaZ
addikt

Ja, ha 4 kB/s, akkor okés.
Az majdnem mindenre elég.
Nekem kb. 3 napja az van, és hétfőtől nyílik megint a 10 gigás ablakom.
Böngészek, e-mailezek, fórumozok, voipozok... mi kell ennél több?
Még 5-10 megás drivereket is leszedtem és telepítettem.
----------------------
U.i. = OFF
Ha nem érdekel, ne olvasd el, legyen DEL!
Azt természetesen továbbra is fenntartom, hogy Magyarország a mobilinternet terén nem jól teljesít. Már Románia is megelőzött minket e téren. Talán még Albánia is. :D

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#1519) Jazz válasza Sobriety (#1511) üzenetére


Jazz
veterán

"Nem tudom mi a gond:"
Elég nagy baj. Látom nálad a pénz nem számít, vagy anyu fizeti a számlát. Nyisd ki a szemed, Fókusz helyett nézz kürül az országban és azon kívül.
"Irreális elvárás"? Te miről beszélsz? Meg véded a tolvajokat? Az eszem megáll. Mondom, már az eu cseszeget minket hogy nem állapot ami itthon folyik a mobilinternet-rablás környékén. Több ezer km-el arrébb szemetszúr több országnak, te meg nem hogy észre nem veszed, még meg is magyarázod és véded a tarifa "csomagok" jóságát?? :Y Bár fejjel a homokban marha nehéz lehet tájékozódni.

free your mind

(#1520) Sobriety válasza kokokka (#1516) üzenetére


Sobriety
tag

Azt használom pedig. Ezen teljesen felesleges vitatkozni, fórumozni, hírekre elég, amíg az egyiket olvasom, töltődik a másik, te meg rohanhatsz, de hova. Nem bizonygatás, te azt szoktad meg, én meg ezt, érdemben ugyanannyi információhoz jutunk az írott médiát nézve. Pár megás csatolmány még belefér, ami ennél nagyobb, azt elő kell ütemezni, de ez sem lehetetlen. Az meg, hogy ezen kiakadsz, akkor is, ha próbálod palástolni, számomra teljesen távoli és érthetetlen. A határok gyakorlatilag nyitva állnak, lehet másik országban is élni, idegeskedni felesleges. Itt, nálunk most ez van. Majd egyszer biztosan lesz más is.

(#1521) kokokka válasza Sobriety (#1520) üzenetére


kokokka
őstag

Ha értelmezve olvastad az írásomat rájöhettél, hogy amin kiakadtam az a stílusod (fröcsögni jöttél) Még akkor is zavar ez, ha nem nekem írtad. Szertintem ez itt nem igazán divat, tényleg csak elvétve fordul elő, ne gyarapítsd Te is az ilyen stílusú hozzászólásokat. A többit meg eldöntöd Te, de én most is azt vallom, hogy ez a sebesség amiről beszélgetünk egy vicc! Azt, hogy a "határok gyakorlatilag nyitva állnak" meg nem minősítem, van egy másik topik ahol ezt már kitárgyalruk. Halkan jegyzem meg, hogy ott szinte ugyanezt írta a kollága de nagyon alul maradt ezzel a véleményével! Örülj nyugodtan 2014-ben a 4Kbyte-os sebességnek, én inkább szégyenkezem miatta a hazai szolgáltatók helyett is. Részemről ennyi.

(#1522) Sobriety válasza Jazz (#1519) üzenetére


Sobriety
tag

Picit előre szaladtál. Tudok az EU kezdeményezéséről, miért ne tudnék. De most őszintén mit kellene tennem? Jól kianyázni magam a digitális világban? Tüntetésre menni? Nem magyarázom meg a jóságát. Azt magyarázom, hogy ez egy használható alternatíva másodelőfizetésként, de akár a mélyszegénységben élőknek is! Emlékszünk még, amikor 100 Mbyte került egészen pontosan 3125 Ft-ba? Én emlékszem. AKKOR megállt volna ez a hőbörgés-tenger, ma nem. Mondd meg nekem, azokhoz az állapotokhoz képest nem kifejezett fejlődés ez? De vehetnénk a Telenor 1 Gigás csomagját is 3000-ért, amikor korlátlan még nem volt, hiába volt gyorsabb, nagyon be kellett osztani! Inkább a korlátlan, de lassabb. Lehet frissíteni, tömörítetlen képminőségeket nézni, ha töltés közben eldobja a jóakaratot, akkor újratölteni, korlátlan számban a weboldalt, s kicsit még töltögetni is. Nem értem ezt miért csak én látom. Talán mert nem 2 éve netezek és van rálátásom, bejártam azt az ívet, amit itt sokan nem és nem gondolom, hogy a boldogság kulcsa lenne, hogy mindenben csak a hőbörögnivalót keressem. Ha a YT-ot említed, az egy érv, nem vitatkozom vele (kispinges tevékenységek meg eleve kiesnek, ha mobilnet), minden egyéb más érvelésre azt mondom, hogy a félig üres poharat látod. Indulj ki abból, mennyi weblapot (ráadásul web 2.0 infrastruktúrával), mennyi lehetőséget, mennyi témát, közösséget elérsz egy ilyen "kis" neteléréssel is. Indulj ki abból, hogy eleink assemblyben varázsoltak, ma már röpködnek a tízgigák 1-1 letöltés során. Nem mondom, hogy rossz. Arra mondom, hogy rossz, hogy rengetegen elvesznek saját maguk beléjük plántánt fejlődéstudatukban, tudatosságukban. Röviden: egyenesen arányosan növekszik-e a napi boldogságfaktorod a neted sebességének növekedésével?

[ Szerkesztve ]

(#1523) Jazz válasza LámaZ (#1518) üzenetére


Jazz
veterán

Kb. mindenki.:) Amíg a milliárdos aranyhal üzletből haszont húznak a szolgáltatók és a korrupció ezt lehetővé teszik (a mi kárunkra), és továbbra is három monopol szolgáltató lesz, szabad piac kizárása nélkül, úgy hogy senkit nem engedünk be ide....addig ez így is marad.
Ezeket csak így randomra találtam, ettől hemzseg a net meg a google.

Gusztustalanul olcsó mobiltelefonálás árak Ausztriában! Ugyanez nálunk méregdrága ugyanannál a szolgáltatónál!

Bulgária szintjére süllyedtünk mobilnet használatban

Évek óta stagnál az adatkártyás szegmens a mobilnet-piacon
"A hatóság beszámolója szerint mindebből arra lehet következtetni, hogy az előfizetők nem tekintenek a mobilnetre úgy, mint a vezetékes internet alternatívájára, mindezt a piackutatási adatok is alátámasztják."
Persze hogy nem, hisz lehetetlen, ilyen árak mellett. :R

Külföldön 2-3ezer ft-ért van korlátlan mobil net 3G/4G-n. Ha lenne ilyen tarifacsomag nálunk, akkor kb. 200ezer Ft lenne. De nem akarok én ilyet, nem vagyok telhetetlen, csak valami használhatót normális áron. 5Gb/6ezer forint, az nagyon karcsú. Normális netezés mellett 5Gb simán elszáll, úgy, hogy youtube-ot még be sem kapcsoltad. De mire megy az ember a 4G-vel, ha korlátozzák azt hogy mennyit töltesz le. A sávszélesség helyett ami sokkal logikusabb lenne. Fejétől bűzlik a hal. Már ez önmagában dühítő.
Kb. 500kbyte/sec sávszélesség korált 5000-ért már elfogadható lenne. (és természetesen nem korlátoznák a letöltött mennyiséget)

Neked az a 10gigás mennyibe kerül, és mennyire korlátozzák le ha kimerítetted? Melyik szolgáltató? Miután lelövik, a forgalom reális volt, csináltál ilyen mérést? Csak érdeklődök mert keresek, hátha találok... :)

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#1524) Sobriety válasza kokokka (#1521) üzenetére


Sobriety
tag

Tudod kicsit ironikus. Ne vedd alapértelmezettnek, hogy nem érteném vagy ne látnám a te véleményed vagy ne lenne a tiedből az enyémben is. Ironikus, mert szinte mindennhonnan a pozitív gondolkodás-szirup ömlik, ha kell, ha nem, ész nélkül, itt meg a többség - mint külső, most idecsöppent szemlélő vagyok bátor megjegyezni - el van merülve a szomszéd zöld fövezetének bámulásában. Arra próbálok rámutatni, hogy a falkaösztön mindenhol elviszi a közösséget, az egyéni és objektív mérlegelés meg igencsak háttérbe szorul. Persze, nyilván jó lenne gyorsabb kapcsolat, kisebb árért, én is fogok örülni, ha eljő egy jobbvilág, de mit vársz? Varázspálca-ütésre szempillantás alatt lecserélődő magyar gazdaságra? Jó-jó, csúnya, gonoszak a szolgáltatók is, de nem csak róluk szól a történet, ne menjünk már át konteóba. Mindegy, nekem egy ideggel kevesebb, nektek meg eggyel több, kinek a jobb.

(#1525) Jazz válasza Sobriety (#1522) üzenetére


Jazz
veterán

"De most őszintén mit kellene tennem? Jól kianyázni magam a digitális világban? Tüntetésre menni?"
Akár...talán történne is valami. De azt biztos nem, hogy "lefröcsög-özni" a másikat.
Vagy megmagyarázni, hogy hát jó az a száraz kenyércsücsök a bótban 1000 Ft-ért, mert hát végül is éhen sem halok, meg cukor sincsen benne ami szétmarná a fogam.
Lehet harmóniában élni úgy is hogy néha hangot adsz kultúráltan az igazságtalanságnak. Legalább beszélnek róla az ember. Még mindig jobb mint eltemetni.

"Nem értem ezt miért csak én látom."
Mondom. Ezek szerint te boldog és elégedett lettél volna azokban az időkben, amikor sorbanálltak a kenyérért. Hiszen párzász évvel korábban meg rendeszeresen éhen haltak. Ahhoz képest milyen jó volt már.
Ezzel a felfogással szerintem egyedül vagy.
Nem, nem a sávszélesség adja a boldogságot. De a szemkiverő igazságtalanság és a rablás, mindenkinek kell hogy fájjon. Semmiképpen nem jó hozzá tapsolni meg asszisztálni. Kicsi korrupció felett még én is szemet hunynék. De nézd már meg azt a grafikont. Dolgozol, adót fizetsz, ebből gyarapodik/na az ország, ott a hálózat kihasználatlanul, de kell azaz 1000%-os haszonkulcs (és megtehetik mert van rá tér/lehetőség, és meg is teszik), és a javadalmat meg jogtalanul kiveszik a zsebedből. Ez a baj.

De (#1521) kokokka kollega elmondott helyettem mindent.

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#1526) kokokka válasza Sobriety (#1524) üzenetére


kokokka
őstag

Megint tévedsz, nem több nekem egy "ideggel" sem. Én is használok mobilnet-et, de a szerinted nem problémás szolgáltató(m) olyat ad itt, meg a 20km-es körzetemben ami egy szemét, használhatatlan sz@r. Ennek kéne örülnöm szerinted? Ezért kéne a Te álláspontodon állnom ebben a témában? Nincs falkaszellem, csak te vagy túl nyalókaszemű : azon keresztül sokkal színesebb a világ ez igaz. Lehet, hogy meg kéne fordítani a kérdést : én, mi legalább nem vagyunk birkaszellem, akinek minden jó ami éppen van, mondván úgysincs mit tenni ellene. Szerencsére a világ nem így múlatja a történelmét, különben talán már nem is léteznénk. Én innen nézem, nekem ez a szimpatikusabb. Én is értem a Te véleményedet de képtelen vagyok azonosulni vele, ezért valójában mégsem értem. Na látod ez az irónikus :)

(#1527) janeszgol


janeszgol
félisten

Sziasztok!

Egy nagyon fontos problémám szeretném megoldani, ehhez a segítségetek kell! Feltöltőkártyás internetről lesz szó.

A Telenor 10 kilobájtos (0,01 MB) egységekben mér. A Telekom milyen egységekben méri az adatforgalmat? Mert ha megabájt alapon, akkor a Telenoros 10 kilobájtos mérés alapon a 100 megabájt többet és, mint a Telekomos megabájt alapú mérésen mért 1 gigabájt(!), ha jól számoltam.

Bónusz kérdés: a Telenor 3G lefedettsége jobb, mint a Telekomé?

Köszönöm szépen a válaszokat!

Kiegészítő adat: Domino Web quick-ről (vagy 250 MB-os adatcsomagról, ami 1100ft), Telenor Feltöltőkártyás Hipernetről (vagy 100 MB adatcsoamgról, ami 999 ft) van szó. Azért vagy, mert még gondolkodom, hogy külön csak adatforgalmi simet is fenntartsak vagy elég a telszámmohoz rendelni netet. A kérdés szempontjából ez inkoherens.

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#1528) club1 válasza janeszgol (#1527) üzenetére


club1
veterán

Telekom is 10 kilobájtos egységekben számol. Ha folyamatosan használod a mobilnetet, akkor nincs nagy különbség a különböző méretű egységek között.
Nagyjából ugyanakkora a 3G lefedettségük, csak a Telenornál jobban tudnak rajzolni.

(#1529) janeszgol válasza club1 (#1528) üzenetére


janeszgol
félisten

Köszönöm szépen! :R

Akkor gondolom a Vodafone is 10 kilobájtos egységekben számolhat? Bár náluk nincs ez a feltöltőkártyás kontsrukció, csak a szebnet szabott határral.

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#1530) club1 válasza janeszgol (#1529) üzenetére


club1
veterán

Zsebnet opciók esetében is 10 KB az egység és nem túlforgalmazható. De a Domino Web sem, hiszen sávos díjszabású, azaz ott a túlforgalmazásért sávosan fizetsz. Ilyen lehetőséged pedig van a Vodafone-nál is (igaz, adatopciót kell hozzá vásárolni). De mondom, a számlázási egység csak akkor számít, ha sokszor szakítod meg a kapcsolatot, folyamatos netezésnél nincs jelentősége.
Ha már Telekom, használj Blue Mobile előfizetést opciós mobilnettel...

[ Szerkesztve ]

(#1531) janeszgol válasza club1 (#1530) üzenetére


janeszgol
félisten

Köszönöm szépen, így érthető. :R

(Amúgy sokszor csak rápillantok erre-arra mobilneten.)

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#1532) Sobriety válasza club1 (#1530) üzenetére


Sobriety
tag

Ezek a blumobile-os csomagok túlforgalmazási díjtól mentesek?

(#1533) club1 válasza Sobriety (#1532) üzenetére


club1
veterán

Igen. Max. 32 kbps-ra lassítják őket, a drágább csomagokat pedig 128 kbps-ra.

(#1534) Sobriety válasza club1 (#1533) üzenetére


Sobriety
tag

És honnan kezdődnek azok a drágább csomagok?

(#1535) janeszgol válasza Sobriety (#1534) üzenetére


janeszgol
félisten

Blue Net S 490 Ft 33 MB
Blue Net M 990 Ft 133 MB
Blue Net L 1290 Ft 333 MB
Blue Relax M 4050 Ft 4 GB
Blue Relax L 6500 Ft 8 GB

A Blue Netet max 32 kbps-re, a Relaxokat meg max 128 kbps-re lassítják.

[ Szerkesztve ]

2024: nem lesz kegyelem a HMD-féle hulladékgyáraknak.

(#1536) vape1


vape1
csendes tag

Nem tudjátok, mobilnet sebessége elég SKYPE-ra? Balatoni nyaralóba jönnek vendégek 1 hónapra, és nekik kellene olyan netet intéznem július-augusztus közepéig, hogy tudjanak skypeolni is.

Dual sim független telefon, és egy UPC kábeltv előfizetés adott, és valami hűségidő nélküli megoldást kellene találnom. Semmi torrent, játék vagy töltögetés,csak pár weblap meg email nézés, illetve napi 10-15 perc skype, lehetőleg videóval. Erre ötlet? :F

[ Szerkesztve ]

(#1537) club1 válasza vape1 (#1536) üzenetére


club1
veterán

Sajnos a Balaton nyáron zsákbamacska mobilnet szempontjából (nagyjából mint minden, időszakonként zsúfolt, egyébként viszonylag kis népsűrűséggel megáldott hely). Ott helyszíntől igen erősen függ, hogy mennyire tudják a nyaralók kiterhelni a hálózatot. Ha egy községben csak 20-30 nyaralónak jut eszébe egyszerre, hogy videóval skypeoljon, akkor ott már sávszélesség-gondok lesznek, és még nem beszéltünk a maradék néhány száz felhasználóról, akik éppen webeznek, voipolnak, e-maileket olvasnak/küldenek, vagy épp letöltenek.
Én a UPC-t keresném meg első körben. Már ha tényleg kábeltv és nem UPC Direct van bekötve...

(#1538) Sobriety válasza club1 (#1537) üzenetére


Sobriety
tag

Pingekről nem esik szó? Számos esetben hiába van meg a sebesség, darabos lesz az egész produkció, szavak végei elharapódnak, használhatatlansággal határos.

(#1539) LámaZ


LámaZ
addikt

Hadd irigykedjetek...

Legyen minden jó!

(#1540) vape1 válasza club1 (#1537) üzenetére


vape1
csendes tag

Köszi, akkor mobilnet kilőve. Kábeles UPC előfizetés van, szóval akkor megpróbálom azt az irányt. :K

(#1541) LámaZ válasza LámaZ (#1539) üzenetére


LámaZ
addikt

Ez szerintem még nem bomba, de még két ilyen petárda már nagyot szólna. :D

Legyen minden jó!

(#1542) club1 válasza LámaZ (#1541) üzenetére


club1
veterán

Mi köze a Digi sebességnövelésének egy mobilinternetes topichoz? :F

(#1543) Jazz válasza LámaZ (#1541) üzenetére


Jazz
veterán

Csupán két további feltételnek kell még teljesülni:
1.: Húzzák el a házad előtt a digi kábelt
2.: Költözz egy olyan házba, ahol már elhúzták azt a kábelt -.-

(#1518) LámaZ:
Ez milyen net? Szolgáltató, ár ..stb?
Amúgy az neked valószínűleg nem 32kbps (4kbyte/s)-re lassult, hanem 256 környékére.

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#1544) kokokka


kokokka
őstag

Meg tudja valaki mondani, hogy Siófokon milyen a Telenor mobilnetje? Mert a T-mobile-t nagyon fikázzák a Balatonparton (főleg Siófokon) de van egy független stickem, így a Telenor is jó volna. Vagy esetleg Vodafone ha az a legjobb.
Köszi a válaszokat!

(#1545) club1 válasza kokokka (#1544) üzenetére


club1
veterán

Azt gondolom tudod, hogy a kérdésedre nem lehet válaszolni. Siófok akkora, hogy egy-egy szolgáltatónak több mint két tornya van benne. A Vodafone lefedettségét tudod nagyjából utca szinten megnézni, ha az alábbi térképen átváltasz 3G/HSPA-ra és ránagyítasz az adott utcára.

(#1546) kokokka válasza club1 (#1545) üzenetére


kokokka
őstag

Azért kérdeztem így, mert a T-mobile mobilnetje a felhasználók szerint MINDENHOL rossz Siófokon. Itt is olvastam a másik topikban (éppen ez a téma) és beszéltem is olyannal aki most ért haza onnan. Állítólag katasztrófa. Én a Beszédes Sétány környékén lennék érdekelt ezzel kapcsolatban, de hiába nézem meg a lefedettségi térképet Neked pontosan tudnod kell, hogy az mennyit ér. A gyakorlatban vajon milyen, ez érdekel engem.

(#1547) club1 válasza kokokka (#1546) üzenetére


club1
veterán

A Vodafone lefedettségi térképe legalább megmutatja, hogy merre vannak a 3G cellák. Mivel azok a sétány közelében vannak, azoktól egy-kétszáz méterre csak akkor mérhetsz vacak értékeket ha túlterheltek. De akkor a másik kettőé is azok lesznek...

(#1548) kokokka válasza club1 (#1547) üzenetére


kokokka
őstag

Köszi. Reménykedem, hogy menni fog a T-Mobile, mert a Quick-et akarom feltölteni.

(#1549) FeRkE válasza kokokka (#1548) üzenetére


FeRkE
őstag

Nekem T-mobilos simem van, emlékeim szerint eléggé fos volt, amikor a Club218 apartmanház (Beszédes József sétány 83) kertjében próbáltam netezni, folyton váltogatott 2g/3g között, és lassú volt nagyon.

(#1550) scream


scream
veterán

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem volna, hogy adott egy Vodafone-os flottás előfizu, amihez tartozik egy 100MB-os net csomag (havi 1000HUF) és lehetne-e hozzácsapni valamilyen módon 1 vagy 2GB plusz netet, mondjuk erre a hónapra? Tehát nem fixen kéne, hanem mondjuk feltöltősen. Remélem érthető, hogy mit szeretnék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.