Hirdetés

2023. február 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5001) radio100jozs válasza AcCEsS (#5000) üzenetére


radio100jozs
őstag

Csak a Telekomnál vannak a Maraton opciók, amik nem járnak le 30 nap alatt, hanem akkor, ha elfogy, vagy letelik a sim kártya érvényessége.

Vegyél egy Domino Fix-et 990-ért, ahhoz már adnak 500 MB-ot, és arra tudod megrendelni a Maraton opciót. a 4 GB-os 4000 Ft.

Hanghívás nélkülibe nem fogsz ilyet találni, ami nem jár le, és az ára sem csillagászati.

(#5002) AcCEsS válasza radio100jozs (#5001) üzenetére


AcCEsS
senior tag

Köszönöm, meg is rendeltem! :R

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#5003) Zeki válasza AcCEsS (#5002) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ha online veszed a Domino fix-et, akkor 1giga netet kapsz, meg 80 perc dumát minden hálóba, 990Ft-ért.
És max 366 nap a lejárati idejük.

(#5004) AcCEsS válasza Zeki (#5003) üzenetére


AcCEsS
senior tag

Igen, épp emiatt rendeltem meg online! Hétfői kiszállítással igazolták vissza... Nagyon köszönöm! :R

AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)

(#5005) ELG


ELG
senior tag

Ha még kevesebb adat kéne havonta, hasonló kritériumok mellett, akkor ott van még a telenor feltöltőkártyás adasimje, Hipernet Praktikum, 7Ft/MB és évente egyszer kell rá feltölteni minimum 3000Ft-ot (ez ~35MB/hó).
Nyilván neked sokkal jobb a t-mobile maraton, csak azért írom ide ezt is, hátha keres valaki hasonlót, esetleg a telenort preferálja. GPS nyomkövetőkbe, mobiladatos autóriasztóba stb tökéletes.

⭐ ️🧬️️

(#5006) radio100jozs válasza ELG (#5005) üzenetére


radio100jozs
őstag

Erre próbáltam kicsit célozni az 5001-ben. Csak a Domino Maratonnál még a 100 MB-os csomagnál is 4,55 Ft/MB ár jön ki, de a 4GB-osnál meg 0,98 Ft/MB. Ki az aki 7 Ft/MB-ot akarna ezek után fizetni?
Még hálózati előny sincs, tekintve, hogy Budapesten kívül a 4G hálózata közös a Telekomnak, Telenornak, így ebbe sincs előny a Telenornak.

[ Szerkesztve ]

(#5007) ELG válasza radio100jozs (#5006) üzenetére


ELG
senior tag

"Még hálózati előny sincs"

Ha hiszed ha nem, vannak olyan helyek, főleg vidéken, erdősebb területeken, hegyes-völgyes környéken, ahol tmobile egyáltalán nincs, vagy nagyon-nagyon gyenge, de telenor van. Vagy épp fordítva.

De egyéb preferencia/kényszerítő tényezők miatt is előfordulhat, hogy valaki nem akar/tud valaki tmobile-nál új kártyát venni, és ha kevés adatra van szüksége (mondjuk 10-20MB/hó m2m adat) akkor elenyésző a többletköltség. Pl. ahol használni akarja ott éppen jobb a telenor lefedettsége (beltéren vagy kültéren) vagy tmobilenak nincs is, vagy a tmobile nem ad neki fennálló vagy múltbéli tartozás miatt, vagy vmiért feketelistás náluk, vagy valaki a többi telenor előfizetése mellé ki tud alkudni 7Ft/MB-nál kedvezőbb árat, vagy mondjuk a közelében csak telenor kirendeltség van és nem akar sokat utazni ha valamiért személyesen be kell menni ügyet intézni, vagy csak mert nem szereti tmobilet.

Sok ok lehet a gazdasági megfontoláson kívül, akkor is, ha fillérre kiszámolva olcsóbb valami.

[ Szerkesztve ]

⭐ ️🧬️️

(#5008) ELG


ELG
senior tag

EU roaming téma:

Észrevettem a Blue Mobile június 1-től érvényes ÁSZF-jében egy érdekes kitételt a díjmentes EU roaming méltányos felhasználásával kapcsolatban, 15. oldal:
"A hívásfogadás tekintetében a Szolgáltató 30 napos időszakra 100 percben határozza meg a méltányos használatot."
Ez kicsit kevésnek tűnik nekem, nem is tudom a szabályozás szerint egyáltalán jogosultak-e ilyen limitet meghatározni a hívásfogadásra.

A Voda és a UPC nem tett ilyen kitételt a fogadott hívásokra (a június 1-től érvényes aszfben). A voda még csak a hívásfogadásra sem határozott meg fizetendő többletdíjat nem méltányos felhasználás esetén. Sőt UPC-nél egyáltalán nincsenek megfogalmazva az eu roaminggal kapcsolatos méltányos használat felételei (legalábbis én nem láttam) - jelenleg úgy néz ki, annyit használod eu-ban hazai feltételekkel, amennyit akarod, korlátlan adatot ad eu roamingban is, és a csomagban levő percek/smsek felhasználhatóságát kiterjeszti eu irányba is (itthonról és euból).
Telenor és T-mobile még nem ismert (május 11-én).

Továbbá furcsa bluemobile és voda aszf-ben:
Ha Magyarországról indítasz hívást EU országba akkor az országnak megfelelő roaming zóna percdíjat fizeted. Ha EU-ból indítasz hívást EU-ba, akkor viszont csak a díjcsomagodnak megfelelő belföldi, hálózaton kívüli percdíjat fizeted.

A bluemobile persze elhanyagolható szereplő, de mivel a t-mobile még nem tette közzé a júniusi változásokat, lehet, hogy ez előrevetíti, mit fognak lépni az eu roaming szabályozásra?

⭐ ️🧬️️

(#5009) cocka válasza ELG (#5007) üzenetére


cocka
veterán

Igen jól mondod.

Vidék:

Kinézek az ablakon és a szomszéd tízemeletes tetején vannak az adótornyocskák.
Kiteszem az Archer MR200-at az ablakba (külső 4G antennás ugye), ami lan kábellel van a gigabites hálókártyás géphez kötve és a sebességek a következők:

Telenor: nonstop full térerő, le: 56 megabit, fel: 41 megabit.
Trékom: 50% térerő vagy még annyi se, le: 22, fel: 3.

Egyébként most még júliusig elhasználom az adatkeretet, aztán én is pát mondok a trének. Mert nemhogy a 4G térerő nincs rendben, de sokszor a 2G is gagyi. Hót sicher, hogy nem fogok adatot egyeztetni. Egyszer már meg akartam szüntetni, de az utolsó pillanatban meggondoltam magam, szerintem most nem fogom.

(#5010) ELG


ELG
senior tag

Ma reggel a Telenor is közzétette a 2017. június 15-től érvényes ÁSZF-et.

Eszerint náluk a méltányos felhasználás díjmentes EU Roaming szempontjából:
"(...) az Előfizető az 1. roaming díjzónában való tartózkodása, vagy fogyasztása 4 hónap átlagában nem haladhatja meg
• belföldi és a 2-3. roaming díjzónában való mobilhálózatra való bejelentkezésének 50%-át; vagy
• belföldi és a 2-3. roaming díjzónában bonyolított forgalmának (hang, sms, mms, adat) 50%-át."

Mobiladat: a díjcsomagban foglalt adatmennyiséget lehet leforgalmazni díjmentesen.
A korlátlan mobiladatos előfizetésekre nem térnek ki külön.

Vagyis ebből én azt olvasom ki, hogy ha valakinek korlátlan telenoros mobiladata van (pl IQpro flotta), akkor az a Roaming 1 zónában is korlátlan.

Náluk a Roaming 1 díjzóna:

"Andorra, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus (Észak-Ciprus 2-es zóna), Cseh Köztársaság, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Francia Guyana, Guadeloupe, Martinique, Franciaország, Gibraltár, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Kanári-szigetek, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, St. Martin, Svédország, Szlovákia, Szlovénia"

[ Szerkesztve ]

⭐ ️🧬️️

(#5011) ripo05


ripo05
tag

Hétfőn lesz valami bejelentés új csomagokról a Telenornál:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#5012) ripo05


ripo05
tag

Hipernet roaming keretek az új ÁSZF-ből:

A Havidíjba foglalt belföldi forgalmi keretből 1. roaming díjzónában felhasználható adatmennyiség*
Hipernet Home S 4 GB
Hipernet Home M 4,5 GB
Hipernet Home L 5,5 GB

Valamint ez továbbra is szerepel benne:
Amennyiben Előfizető a szolgáltatást nem a telepítési címen veszi igénybe, úgy a Szolgáltató jogosult a szolgáltatás elérési sebességét korlátozni.

Bár ha jól emlékszem, többen írták már, hogy ezt nem alkalmazzák.

(#5013) ELG válasza ELG (#5010) üzenetére


ELG
senior tag

Kiegészítés a saját hozzászólásomhoz :)
Mobiladat: a díjcsomagban foglalt adatmennyiségnél (illetve adatjegyeknél a megvásárolt belföldi adatmennyiségnél) sokszor csak kevesebbet lehet Roaming 1 zónában leforgalmazni! (lásd alábbi méltányossági rész)
A korlátlan adatcsomagokat nem említik, de akkor ez alapján gondolom, hogy azok sem lesznek korlátlanok a Roaming 1-ben...
Hacsak hétfőn nem jelentik be.

Idézet a méltányossági részből:
"Szolgáltató a méltányossági használat feltételei részeként egyes adatcsomagok esetében meghatározza, hogy az adott adatcsomag(ok)ból mekkora mennyiségű adatkeret használható fel az Európai Unión (és 1. roaming díjzóna egyéb országain) belül többletdíj felszámítása nélkül. Amennyiben a megjelölt adatmennyiség leforgalmazásra kerül, úgy a a belföldi adatkeret felhasználásáig Szolgáltató jogosulttá válik a belföldi díjon túl többletdíj (III. fejezet 8.3.1.) felszámítására. A belföldi adatkeret felhasználását követően a roaming adatszolgáltatás kiegészítő adatjegy megrendelésével érhető el."

[ Szerkesztve ]

⭐ ️🧬️️

(#5014) radio100jozs válasza ELG (#5007) üzenetére


radio100jozs
őstag

A Hipernet Praktikumban változás június 15-től, hogy már csak 6,50 Ft/MB lesz a tarifa, és ez belföldön, és EU roaming helyzetben is használható ezen az áron.

(#5015) Zeki válasza ELG (#5013) üzenetére


Zeki
nagyúr

Azért nincs az ÁSZF-ben a korlátlan netről szó, mert ilyen publikusan NINCS! NINCS ILYEN NET!
Az hogy céges flottákban meg mi hogy van, az nem ÁSZF dolog, hanem cégre szabott ajánlat.
Tehát majd ha a flották vezetői megkapják erről az infót a Telenortól, akkor majd megtudjuk mi van a korlátlan nettel.

(#5016) adalbert1 válasza Zeki (#5003) üzenetére


adalbert1
addikt

Ez a lehetőség nekem is tetszik a Maraton opcióval - egy második SIM-et szeretnék ugyanis a dual sim-es telefonomba, amin csak mobilinternet lenne igénybe véve. Ha esetleg itt lejárna a kártya érvényessége 366 nap után, akkor bukom a fel nem használt mobilnetet, vagy feltöltés után megmarad?
Jól gondolom, hogy ennél jobb opció nincs prepaid mobilnetre, ami több mint 1-2 hónapig megmarad?

(#5017) ELG válasza adalbert1 (#5016) üzenetére


ELG
senior tag

Ha lejár a kártya, utána egy évig visszaigényelheted a rajta hagyott összeget és visszautalják bankszámlára. A rajta hagyott mobilinternet természetesen elvész.

[ Szerkesztve ]

⭐ ️🧬️️

(#5018) radio100jozs válasza adalbert1 (#5016) üzenetére


radio100jozs
őstag

Feltöltés után megmarad. A Maraton opció a kártya érvényességi idejéig használható fel, és az érvényességi idő a feltöltéssel meg persze meghosszabbodik.

(#5019) castiels


castiels
addikt

Sziasztok!
[
Huawei B315s-22 ]

Mi a véleményetek róla? 4G re kéne hipernet simhez, van olyan mint a B25?

(#5020) Bluesummers


Bluesummers
őstag

Kérném szépen a segítségetek!
Telenor - 5GB-os adatcsomagot kértem 2017.05.09-én, 5000Ft-osat.
Első SMS:
"Kedves Ügyfelünk! Plusz 5 GB csomagod ismét aktiválásra került. Élvezd a Hipernet élményt!
Üdvözlettel: Telenor
"
Érdekes ez az "ismét" szó, hiszen most életemben először vettem kártyát, s aktiváltam rá internetet.
Kb. 250MB-ot használtam, adatforgalmat figyeltem, erre pár napra jön az értesítő:
"Kedves Ügyfelünk! Adatcsomag szolgáltatásod egyenleghiány miatt felfüggesztésre került. újbóli aktiváláshoz töltsd fel egyenleged. Üdvözlettel: Telenor"

Anyád... Lekérdeztem *111#-gyel.
4 - Egyenleginfó
1 - Általános egyenleginfó
Egyenleg: 1751Ft
Vásárlási keret: 0Ft
Akciós keret: 0Ft
Az egyenleg 18.05.09-ig használható fel.
...

Kérdésem: Mi történhetett? Ezeknél a szemeteknél 1MB az nem 1MB?
Ma mindenképpen bemegyek Telenorhoz, de úgy tűnik elszoktam az ilyesfajta köcsögösködésektől, pl. Lengyelrországban nem így mennek a dolgok, mint idehaza. :((

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#5021) DrBubo77 válasza Bluesummers (#5020) üzenetére


DrBubo77
addikt

A Telenornál van egy "fordulónapnak" nevezett csoda. Minden hónapban azon a napon vonják le a havidíjas szolgáltatások árát. Ez független a szolgáltatás megrendelésének napjától. Ha visszaolvasol a topikban, láthatod, hogy többen pórul jártak vele.

https://bit.ly/poirot-oldal

(#5022) Bluesummers válasza DrBubo77 (#5021) üzenetére


Bluesummers
őstag

Tehát amikor a kedves eladó hölgy azt mondta a képembe, hogy 30 naponta kell feltöltenem, akkor arra azt mondtam, rendben van, de ha ezt az információt elhallgatta, s nem igaz az, hogy 30 napig él (jelen esetemben ez most 5 nap), akkor finoman szólva átk..ta az agyam. Ez a fogyasztó megkárosítása, mivel pont reggel 1 órán belül lett volna üzleti megbeszélésem.
Ma bemegyek, s javaslom nekik legyen úgy, hogy 30 naponta feltöltöm, ezt a sz@rságot meg legyenek kedvesek korrigálni, mivel ez nem az én saram.

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#5023) DrBubo77 válasza Bluesummers (#5022) üzenetére


DrBubo77
addikt

Ha írásban jelzed nekik, kaphatsz valamekkora jóváírást.

https://bit.ly/poirot-oldal

(#5024) Bluesummers válasza DrBubo77 (#5023) üzenetére


Bluesummers
őstag

Köszönöm! Megnézem ma mit mondanak nekem. Ez nem "fair"

Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

(#5026) Grougon válasza ELG (#5025) üzenetére


Grougon
tag

az 50 perc után mennyi lehet a percdíj?

(#5027) ELG válasza ELG (#5025) üzenetére


ELG
senior tag

(#5028) ELG válasza Grougon (#5026) üzenetére


ELG
senior tag

SMS 35Ft/db
Percdíj szintén 35Ft/perc :Y

[ Szerkesztve ]

⭐ ️🧬️️

(#5029) ripo05


ripo05
tag

A honlapon még nincs semmi fent, de kérdés pl. esetleg minden csomagnál ugyannyi-e a sávszélesség. Hipernet Home-nál is csak a legnagyobbnál van meg a 150mbit lefele.

(#5030) radio100jozs válasza ripo05 (#5029) üzenetére


radio100jozs
őstag

Nincs sebesség differenciálás az új csomagnál. De már jó ideje a Telenornál egy csomagnál sincs, mindenki a hálózati maxot használhatja, és ez igaz minden Hipernet Home csomagra is.

Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy adatmegosztó sim rendelhető-e az új csomagokhoz.

(#5031) radio100jozs válasza ELG (#5028) üzenetére


radio100jozs
őstag

Igen ez ugyan olyan magas, mint a többi cégnél, ha elfogy a havi beszédkereted. De ez inkább arra van, hogy mobilnet+hozzá akkor voip+és csak másodsorban normál mobilhívás.

(#5032) ripo05 válasza radio100jozs (#5030) üzenetére


ripo05
tag

Az ÁSZF-ben láttam, de akkor ez olyan, mint a helyhezkötés a Home-nál. Van de nincs.
Az adatmegosztó jó kérdés. Eddig a Hipernet Home L-et néztem, de a Start csomag gyakorlatilag ugyanannyiba kerül, csak korlátlan.

(#5033) g0dl


g0dl
addikt

https://www.telenor.hu/telenor-hello-data

Tehát akkor most torrentpisitikék miatt kevés lesz a sávszél.

(#5034) ripo05


ripo05
tag

Hát sajnos a Hipernet home-t nem váltja fel nálam.

Nem számít normál felhasználásnak, ha számlázási időszakonként az Előfizető nem kezdeményez legalább egy hanghívást,

(#5035) _Karesz_ válasza ripo05 (#5034) üzenetére


_Karesz_
tag

Modemben sem lehet használni, az is szerződésszegés. Plusz ehhez ugye felhasználható extra keret sem jár, amit MyTV-re vagy HBO-ra lehet fordítani.

(#5036) g0dl válasza _Karesz_ (#5035) üzenetére


g0dl
addikt

Mit jelentene az extra keret, ha egyszer korlátlan?

(#5037) _Karesz_ válasza _Karesz_ (#5035) üzenetére


_Karesz_
tag

Pénzre gondoltam, nem adatforgalomra.

(#5038) #71835392 válasza g0dl (#5033) üzenetére


#71835392
törölt tag

Ennél több eszük van (nagyon helyesen)!

A Telenor elkötelezett aziránt, hogy a hálózati kapacitások magas kihasználása mellett is a lehető legmagasabb ügyfélélményt biztosítsa előfizetői számára. A Telenor ezért a mobilinternet erőforrásainak megfelelő elosztása, optimális felhasználás érdekében dinamikus hálózatmenedzsmentet alkalmazhat, melynek hatására a szolgáltatás jellemzői változhatnak.a Telenor Hello Data szolgáltatásra vállalni kívánja, hogy a fentiek szerinti hálózatmenedzsment útján nem csökkenti a letöltési sebességet 2 Mbit/s alá
https://www.telenor.hu/telenor-hello-data

Azaz: simán megteheti, hogy bármilyen indoklás nélkül lekorlátozza a sebességet 2Mb/sra. És a torrentpistikéknél alkalmazni is fogják!

(#5039) vampire17 válasza #71835392 (#5038) üzenetére


vampire17
addikt

2 megabites korlatlan net ennyiert meg mindig egesz jo ajanlat :)

Vegre megszunne az az erzes az emberben, hogy van egy "korlat " :)

(#5040) #71835392


#71835392
törölt tag

Amúgy aki sokallja a magyarországi mobilnet árakat, nézte valaha a szlovák árakat?

(#5041) Slukkica válasza #71835392 (#5040) üzenetére


Slukkica
őstag

Hát ez az oldal nem igazán fedi a valóságot!
Köszönö viszonyben sincs a tényleges árakkal :(

₪₪₪ 4K streaming /-GL / ₪₪₪

(#5042) tsteve válasza Slukkica (#5041) üzenetére


tsteve
senior tag

hát igen.. korlátlan mobil 300 mbit pl. a szlovák telekomnál is csak bruttó 20 euró havonta

[ Szerkesztve ]

(#5043) cocka


cocka
veterán

Nem tudom nagy kérés-e, de a következőt szeretném kérni. Aki megteszi, annak teljes mértékben elhiszem, hogy ez így van, minden más csak duma egyelőre.

Valaki dokumentálja már egy videofelvétel segítségével, hogy éppen hol tartózkodik Magyarországon és milyen 4G-s eszközzel mér 150 és 300 megabit közti sebességet és melyik szolgáltatónál. Kizárásos alapon, csak a Telenor és a Telekom jöhet szóba.

Ja és beltérben vagy kültérben.

Nekem eddig külső antennás routerrel beltérben max. 71 megabit/sec volt a sebesség Telenornál, szóval még a büdös életben nem sikerült meg se közelíteni a 150 megabitet. Most nem azért írom ezt, mert ekkora sebességekre vágyok, de ha már látok egy legalább 250-es mérést, akkor esetleg hihetőnek is fogom tartani, hogy a gyakorlatban is létezik ilyen.

(#5044) tsteve válasza cocka (#5043) üzenetére


tsteve
senior tag

a Telenor itteni topic-jában láthatsz fotókat a mai napról is....

[link]

[ Szerkesztve ]

(#5045) cocka válasza tsteve (#5044) üzenetére


cocka
veterán

Köszi. Ezzel csak az a gond, hogy nem igazán derül ki, hogy hol volt az illető a mérés pillanatában. Az kevéske, hogy Szeged az meg pláne, hogy Budapest. Na mindegy.

Ha jól sejtem, akkor a 4G+ nem érhető el minden nagyvárosban ugye?

(#5046) _Karesz_ válasza cocka (#5043) üzenetére


_Karesz_
tag

Óbuda, Kunigunda útja beltérben 172 megabit.

(#5047) tsteve válasza cocka (#5045) üzenetére


tsteve
senior tag

a lefedettségi térképek a te jóbarátaid ebben az esetben...

[link]

[ Szerkesztve ]

(#5048) gr8tjoey


gr8tjoey
tag

Hello
Telenor 4G-t vettem, a kártya meg is van, mobilban 58Mbps-ot mértem már, ez jó is lenne, most vagyok ott, hogy a maxot szeretném kicsavarni belőle sebességben, és ehhez keresek routert.
Olvastam itt picit, hogy a Huawei B593-t ajánljátok sokan, 16-ért e-bayen meg is találtam (köszi a linkeket).
Ez elegendő, vagy van jobb megoldás?

Először arra gondoltam, hogy a tp-link 1043ND V3-ba (Suste FW) rakok majd egy sticket, de lebeszéltek róla, mondván sokszor szakad, nem elég stabil.

------((-----))------

(#5049) Zeki válasza gr8tjoey (#5048) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem biztos hogy routerrel több lenne a sebesség, mert ha a torony annyit bír a terhelések miatt, akkor annyit bír.

(#5050) gr8tjoey válasza Zeki (#5049) üzenetére


gr8tjoey
tag

Ez egy gagyi kínai telefon, bent a városban se tud többet sehol, max 60 volt amit láttam rajta, ugyanakkor mások jobb számokat mérnek.
De a lényeg: maradjak ennél a routernél, vagy van combosabb ami ajánlott?

------((-----))------

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.