Hirdetés

2023. február 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3001) LámaZ válasza Adamfzr (#3000) üzenetére


LámaZ
addikt

imho:
Router gondok

Legyen minden jó!

(#3002) csz329 válasza Viktor0610 (#2836) üzenetére


csz329
csendes tag

"Csomagfüggő.
Amennyiben hangalapú kártya mellé rendelsz plusz netet, leállítják az adatforgalmat a keret elfogyása után."

Ez teljes baromság, lásd díjszabás.
A Telekomnál jelenleg még nincs olyan leállítós net csomag mint a Vodánál vagy a Telenornál.
Minden havidíjas csomag esetében 32/32-re lassítanak.

(#3003) 4Grider válasza csz329 (#3002) üzenetére


4Grider
veterán

Telenorról volt szó, nem Telekomról.

(#3004) csz329 válasza 4Grider (#3003) üzenetére


csz329
csendes tag

Jogos, sorry.

(#3005) bernel


bernel
tag

Használ itt valaki mobilnettel Opera Minit? Mitől lehet, hogy az utóbbi hetekben teljesen belassult nálam, és kapcsolódási hibákat meg ilyeneket ír sokszor?

Egy régi nagyon pici mobilnet csomagom van, amivel jól elvoltam eddig, mert ha elfogyott a keret, az opera minivel tudtam tovább használni lekorlátozva is, mert az ugye a tömörít az opera szerverén, ezért sokkal kevesebb adatforgalom kell a böngészéshez.

De az utóbbi hetekben gyakran alig használható, csigalassan tölti be az oldalakat, megszakad a kapcsolata, meg ilyesmi. Eddig ilyen nem volt.

Tapasztal más is ilyen belassulást Minivel újabban? Ha nem, akkor csak arra tudnék gyanakodni, hogy a Telekom szándékosan megzavarja, belassítja az Opera Minis kapcsolatokat, hogy ezzel késztesse a usereket arra, hogy elhagyják a régi kis csomagokat, és nagyobbra váltsanak.

Szerintetek?

[ Szerkesztve ]

(#3006) bernel válasza bernel (#3005) üzenetére


bernel
tag

Még hozzátenném, hogy wifi-n át teljesen jó a mini, csak mobilnettel jön elő a leírt hiba.

(#3007) LámaZ válasza bernel (#3006) üzenetére


LámaZ
addikt

töröld a cache-t, indítsd újra

Legyen minden jó!

(#3008) bernel válasza LámaZ (#3007) üzenetére


bernel
tag

Köszi, sajna ez nem vált be. Ugyanúgy csigalassú minden, nem jönnek be az oldalak, vagy csak percek alatt, stb. még a mini beépített hírolvasója is, ami csak hírfejléceket tölt be, is azzal áll le, hogy kapcsolódási hiba. Wifin viszont minden megy, és pár hete még mobilneten is teljesen jó volt, úgyhogy csak arra tudok gondolni, hogy nem szeretik azokat, akik ragaszkodnak a rég kivezetett és már nem árusított minicsomagokhoz.

(#3009) Viktor0610 válasza bernel (#3008) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Szerintem a szolgáltatód netjében történt valami változás (főleg, ha wifin működik). Őket kellene erről megkérdezned. ;)

[ Szerkesztve ]

"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait!" :D

(#3010) bernel válasza Viktor0610 (#3009) üzenetére


bernel
tag

A furcsa az, hogy pl. a google maps működik mobilneten, szóval csak az opera mini kapcsolódásával van baj, és azzal is csak mobilneten, ezzel nehéz odamenni, mert azt mondhatják, hogy ha mással megy a mobilnet, akkor nekik nem dolguk az opera minit supportálni.

Viszont az ilyen kis csomag gyakorlatilag csak opera minivel használható, más böngészővel nemigen, ezért gyanús, hogy eddig teljesen jól ment, az utóbbi hetekben meg egyszerre praktikusan használhatatlanná vált.

(#3011) #71835392 válasza bernel (#3010) üzenetére


#71835392
törölt tag

Kérdezz körbe a szolgáltatód topikjába vagy ha van ismerősöd aki szinten Telekomos mint te kérd, hogy próbálja ki nála jelentkezik-e a hiba. Úgy már könnyű lesz azt kiszűrni, hogy egyedi hiba vagy a szolgáltatód mókolt valamit a nettel.
Megnéztem neked Androidos telefonon Telenoros és Vodás mobilnettel, nem tapasztalok ilyen problémát az Opera minivel.

[ Szerkesztve ]

(#3012) LámaZ válasza bernel (#3008) üzenetére


LámaZ
addikt

Távolítsd el az Opera minit, majd telepítsd újra.
Esetleg használd a gyári böngészőt! Én sokszor azt használom, letiltva a képeket, amikor az O-mini egy-egy oldalt nem tudott megfelelően megjeleníteni. (Tipikus hiba: az idézetek (QUOTE tagek között) nem jelentek meg.)
Le voltam sokszor korlátozva 32 kbps-re, és azért, ha lassan is, de működött.
Nem hiszem, hogy a szolgáltató akarna téged szívatni, nem vagy nekik ellenfél. A VoIP-ot szokták tiltani, de a böngésződbe nem fognak belemászni.
A hiba nálad van (esetleg kicsi a tárhelyed, RAM-od stb.).

Amúgy, ha fut a háttérben olyan app, pl. Facebook, Linkedin, WhatsApp, Twitter stb. amely állandóan kikandikál a netre, az eléggé megeszi a sávszélességet, ott másnak már nem nagyon marad, ha eleve kicsi az elosztandó. Ezeket le kell ilyenkor tiltani.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#3013) bernel válasza LámaZ (#3012) üzenetére


bernel
tag

Elindult az új számlázási ciklus, és megint használható a mini most, hogy újra van adat. A furcsa az, hogy korábban amikor elfogyott az adatkeret, akkor a mini lekorlátozva is elég jól használható volt, úgyhogy vagy a belassított netet tették még nyomorultabbá, vagy a miniben csináltak valami változtatást, ami miatt a korábbinál rosszabbul tűri a nyomornetet.

Köszi a tippet a képekkel, kikapcsoltam őket a rendes böngészőben, és majd teszek vele egy próbát, ha megint lekorlátoznak.

(#3014) radio100jozs


radio100jozs
őstag

Kedd óta 8 év után Vodából Telenoros lettem, így érdekes ez a 4G+mobilinternet kombó. Egyenlőre semmi különbséget nem tapasztaltam, tekintve, hogy a 3G hálója elég jó lefedettségű a Telenornak is, nem sokkal kisebb, mint a Voda. Ami viszont meglepett, a metróban a Telenornak is van végig 4G Pesten, nem csak a Vodának ezek szerint. De ami még jobban meglepett, hogy a munkahelyen a Népliget center irodaház -2 garázs szintjén teljes ful 4G lefedettség van a Telenornak. A Vodának csak 2G-je van lent a garázsszinteken. Őszinte legyek nem tudom végül is ki az aki netezik egy garázsban, de mindegy is, csak az a meglepő, hogy most már a 4G hálókkal ilyen helyeket is elkezdtek lefedni. Lényegében akkor a 4G háló az egy az egyben átveszi a 2G háló lefedettségét.

(#3015) #71835392 válasza radio100jozs (#3014) üzenetére


#71835392
törölt tag

a 3G hálója elég jó lefedettségű a Telenornak is nem sokkal kisebb, mint a Voda.

Höhö..az év vicce. A három közül pont a Telenor 3g a legszarabb minden tekintetben.
A garázsban pedig azért van 4g, mert a Telenornak 4gs femtocellái vannak, a Vodának meg nem. Ugye azt te sem gondolod hogy lemegy odáig a jel?

[ Szerkesztve ]

(#3016) Zeki válasza #71835392 (#3015) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem érthet mindenki ehhez. Most hogy írtad, kicsit utánaolvastam. Nálunk a város egyetlen plázájában is vannak femtocellák, fehér és mint egy repülő csészealj alsó része. Jó vastag kábel megy bele.
De le van fedve minden szint.

[ Szerkesztve ]

(#3017) LámaZ válasza #71835392 (#3015) üzenetére


LámaZ
addikt

Mi a túró a femtocella?

Legyen minden jó!

(#3018) 4Grider válasza LámaZ (#3017) üzenetére


4Grider
veterán

Google első találat a femtocella szóra...

(#3019) radio100jozs válasza #71835392 (#3015) üzenetére


radio100jozs
őstag

Nem tudom honnan feltételezted rólam, hogy nem tudom, hogy a garázsban nem volnának antennák mindhárom szolgáltatónak, hanem az a meglepő, hogy már ilyenre is költ egy szolgáltató, hogy egy épület garázsában 4G-s cellákat is beépítsen. Prioritásban nem biztos, hogy ez lenne az első, de ez jó, mert azt jelenti, hogy kész az országos 4G háló, és most már ahogy anno a 2G-nél is történt jönnek a femtocellák, és az ilyen garázsok, áruházak, épületek belső lefedése is 4G-vel.

(#3020) radio100jozs válasza #71835392 (#3015) üzenetére


radio100jozs
őstag

Amúgy meg le tud menni a jel a garázsba femtocella nélkül is, mert van ugye a repeater, ami nem egy önálló cella, csak a meglévő ismétlése lent a garázsban.

(#3021) felhasználóx


felhasználóx
tag

Sziasztok! Kis adatforgalmat bonyolitanék (GPRS), elég lenne havi 100mb. Van olyan szolgáltatói feltöltős adat sim kártya a Telenor hiperneten kívül? Vagy a legolcsóban a bluemobile 100mb os 490 ft os havi feltöltéssel járnék? Köszönöm, ha megosztjátok a javaslataitokat.

(#3022) Qmi


Qmi
tag

Sziasztok!
Most vettem egy számomra kedvezőnek tűnő UPC Mobil előfizetést, Freedom M csomagot amely korlátlan internet hozzáférést biztosít 1 Mbps le -és 0,5Mbps feltöltési sebességgel.
Ahogy én látom a szolgáltató 3G/HSDPA/HSUPA lefedettséggel bír csak. (Tehát nincs 4g UPC-nél right?).

Ehhez keresek épp most is Okostelefont. Kinéztem magamnak relatív olcsó telefont külföldről Xiaomi Redmi Note 3.
Na most ezek a Kínai készülékek nem támogatják a B2 (800) frekvenciát (ami kis olvasás után úgy vettem ki hozzászólásokból hogy) a 4g elengedhetetlen kelléke.

Lényegi kérdésem tulajdonképpen az lenne, hogy ilyen Mobil internet sebesség mellett a sima 3G amit a készülék tud, kiszolgálna-e maradéktalanul (böngészés, videó nézegetés, stb.) vagy néznem kéne EU szabvány szerinti készüléket inkább?

[ Szerkesztve ]

(#3023) Viktor0610 válasza Qmi (#3022) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Nem a kínai telefonok nem támogatják a B20 LTE-t, hanem a Xiaomi készülékei.
(Sajnos, bár ebből nem vettem eddig észre sok mindent telenorosként. :) )

[ Szerkesztve ]

"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait!" :D

(#3024) Zeki válasza Viktor0610 (#3023) üzenetére


Zeki
nagyúr

Meg a Meizu sem.

(#3025) 4Grider válasza Qmi (#3022) üzenetére


4Grider
veterán

A UPC-nél egyelőre nincs 4G, de mivel a bluemobile-nál is most kezdi a T felengedni 4G-re az előfizetőket, van rá esély, hogy a UPC-seket is rá fogja engedni a Voda a 4G hálózatára. Én biztos, hogy nem vennék B3/B7/B20-at egyben nem tudó készüléket, akármilyen jó egyéb paraméterekkel is próbálják őket eladni.

(#3026) LámaZ válasza Zeki (#3024) üzenetére


LámaZ
addikt

Inkább azt írjátok ide, hogy melyik támogatja.

Legyen minden jó!

(#3027) bernel válasza felhasználóx (#3021) üzenetére


bernel
tag

Én is keresgéltem ilyet, és én is ezt találtam a legolcsóbbnak.

Mondjuk azt nem egészen értettem, hogy ha a bluemobile mögött a telekom van (pl. az 1777 van megadva ügyfélszolgálatnak), akkor kell-e nekem szolgálatóváltást csinálni a telekomról, új sim kártyával meg mindennel. Elvben úgy tűnt, de elég értelmetlennek tűnik, ha úgyis a telekom áll mindkettő mögött, biztos meg lehetne oldani valami beállítással az adatbázisban.

(#3028) radio100jozs válasza bernel (#3027) üzenetére


radio100jozs
őstag

Nem kell szolgáltatóváltást csinálnod, hanem márkaváltást kell csinálni, mert ez a Telekomnak a Lidl-el közös márkázott tarifája. http://bluemobile.hu/index.php?route=information/information&information_id=12

(#3029) bernel válasza radio100jozs (#3028) üzenetére


bernel
tag

Na igen, de ez is új SIM kártyával jár: " A márkaváltás során futárral juttatjuk el Önnek új blue mobile SIM kártyáját"

http://bluemobile.hu/index.php?route=information/information&information_id=12

Számomra az nem érthető, hogy miért nem mehetek be egy Telekom üzletbe, és azt mondom, hogy mostantól blue mobilos akarok lenni, mire kattintgat valamit a gépen, és végbemegy a dolog. Miért kell kitöltött papírokat visszaküldözgetni nekik, meg SIM kártyát cserélni, meg ilyesmi.

(#3030) H.Istvan25 válasza bernel (#3029) üzenetére


H.Istvan25
senior tag

Mert a márka más. De ez a világon minden hasonlo cégnél igy van

Huawei Mate 9

(#3031) 4Grider válasza bernel (#3029) üzenetére


4Grider
veterán

Az egyik perc- és havidíjaival fizeted az országos személyes ügyfélszolgálatot is, a másikéval nem. Egy cég, az ok, de első osztályon sem utazhatsz ugyanazon a vonaton, ha a másodosztályra szól a jegyed.

(#3032) #71835392 válasza 4Grider (#3025) üzenetére


#71835392
törölt tag

Azért nem ilyen egyszerű, mert mindhárom cég felárat kér a 4gért, ezért sincs gyakorlatilag egyik rebrandelt márkánál, mert a UPC-DIGI-Vidanet, stb nem fizet ezért felárat, a blue esetében meg ez csak stratégiai döntés, ott a Telekom vélhetően nem fog saját magától pénzt kérni ezért, és ezt a logikát követve a Tesco Mobile az egyetlen esélyes ahol megjelenhet a 4g.

[ Szerkesztve ]

(#3033) Viktor0610 válasza #71835392 (#3032) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

"mindhárom cég felárat kér a 4gért"

Mi? Nem emlékszem olyanra, hogy a 4G-elérést biztosító csomagok többe kerülnének. :F
A Telenornál tutira nem, de a többiek sem hiszem, hogy ebben eltérnének. :)

"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait!" :D

(#3034) Zeki válasza bernel (#3029) üzenetére


Zeki
nagyúr

És még az is van, hogy hiába telekomot használ a bluemobile, telekom függő készülékben nem mükszik,

(#3035) #71835392 válasza Viktor0610 (#3033) üzenetére


#71835392
törölt tag

Ezen mit nem lehet érteni?
A rebrandelt mobilnetes csomagok nem kaptak 4g hozzáférést, mert a partnerszolgáltató nem fizeti ki a felárat a szolgáltatónak amit kér a 4g hozzáférésért. Ezért nincs 4g a DigiMove-nál Inviteles mobilnetnél ha csak a Telenort nézzük, de a másik két cég ugyanezt csinálja.

(#3036) LámaZ


LámaZ
addikt

Én még valamikor a 2000-es évek elején azt javasoltam – ifjú titánok! –, hogy csináljunk freeware Wifi-t.
Olyan lett volna, mint a torrent. Osztogatjuk, töltögetjük, vagyis mindenki megosztja az épp rendelkezésére álló internetet, így gyakorlatilag településen belül mindig&mindenütt lenne interneted.
De ti nem és nem!
OK, egyes pénzéhes cégek rábuktak erre, hogy veszel tőlük rútert, és akkor úgy azzal együtt. Meg most már a Skkype is valami hasonlót promózik. Persze egyik sem fizetett nekem egy vasat sem az ötletért.

Legyen minden jó!

(#3037) felhasználóx válasza LámaZ (#3036) üzenetére


felhasználóx
tag

:K elképzelhető, hogy egy kicsit szerényebb lehetőséged volt promótálni az ügyet, mint mondjuk a hárombetűs gázlángos multinak? :F :)

(#3038) 4Grider válasza felhasználóx (#3037) üzenetére


4Grider
veterán

A gázlángos multi szolgáltató, hozzá nem tör be a TEK, ha valahol valaki visszaél a free WLAN-al. (Csak megkérdezi tőle, hogy kinek a nevében jelentkezett be az elkövető.)
Míg ha magánszemély vagy, rögtön rád rúgják az ajtót.
Ötletelni mindenki tud tehát, a problémák általában a megvalósítással indulnak...

[ Szerkesztve ]

(#3039) hommeros


hommeros
őstag

Sziasztok!

Elég laikus vagyok és most váltanék T-ről Vodára a kedvezőbb roaming miatt.

Viszont a mobil netsebessége kicsit elijeszt. Létezik, hogy tényleg ilyen lassú, mint amit itt közzétettek?
[link]

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

(#3040) #23310336 válasza hommeros (#3039) üzenetére


#23310336
törölt tag

Csak saját tapasztalatról tudok beszámolni főként Gy-M-S megyéből: (igaz nem szoktam sokat tölteni) a letöltési sebesség 4G-n nekem letöltésnél 40-60Mb/s körül van, 3G-n meg 15-20Mb/s körül, ellentétben a másik két céggel 3G szinte mindenhol van nekik és a 4G lefedettség sem olyan rossz már.
Én Telekomról váltottam, mert ott városban beltéren, valamint városon kívül utazás közben folyamatosan ugrált 2G és 4G között a hálózat, ezáltal élvezhetetlenné téve pl a netrádió hallgatását és használhatatlanná a VOIP-os telefonálást, a Vodánál viszont teljesen stabil a kapcsolat.
Lényeg, hogy olyan készüléked legyen, ami támogatja a 900MHz-es 3G-t és a 800MHz-es 4G-t.

[ Szerkesztve ]

(#3041) hommeros válasza #23310336 (#3040) üzenetére


hommeros
őstag

Köszi a sok infót :R

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

(#3042) radio100jozs válasza hommeros (#3039) üzenetére


radio100jozs
őstag

Nem kell hinni ennek az oldalnak, tekintve, hogy a saját tapasztalat ugyan azokon a pontokon, ahol mértek teljesen más, na meg a 4G hálózat hónapról-hónapra nő a Vodánál is, így ez is befolyásoló tényező. A 4G-3G hálózat teljesen stabil, és a 4G-n 35-55 Mbps letöltésben, 3G-nél 7-25 Mbps a tapasztalatom.

(#3043) Zeki


Zeki
nagyúr

Telekom 10/2-es mobilnet Domino Surf csomag
3G

4G

(#3044) hommeros válasza radio100jozs (#3042) üzenetére


hommeros
őstag

Igen, én is furcsállom, mert nekem T mobilnet 500MB csomagban LTE-vel 33/8MBPS a sebességem. Sehol nem hozza ezt a nagyobb értéket, mint amit írnak. Bár szükségem sincs rá, csak megjegyeztem. :)

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

(#3045) Zeki válasza hommeros (#3044) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem mindegy hol van az ember. Én már mértem 72/49-et, Domino 1gigás netes csomaggal.
Otthon ahol 800MHz van, 40/30 körül szokott menni.

(#3046) 4Grider válasza hommeros (#3044) üzenetére


4Grider
veterán

Abszolút helyszíntől és időszaktól függ a sebesség. Hétvégén a Badacsony mellett (szerintem 800 MHz-es rendszerben) 70-77/21-29 Mbps között voltak a méréseim. Itt Dél-Budán pedig a 1800 MHz-es hálózaton 45-60/15-30 Mbps-okat mérek.
HD streamek nézéséhez messze nem kell ennyi, amíg azok nem szakadoznak, tök mindegy, hogy mennyi az annyi. Ja, természetesen nem Voda, hanem Telenor.

(#3047) Armando_19


Armando_19
őstag

Sziasztok.
Lehet, hogy nem jó helyen járok, de kéne egy kis segítség.
Lenne 2db 3G 4G LTE MOBILE BROADBAND MIFI WIFI router/modem cuccom, és semmi rendes infót nem találok róla. Kifüggetlenítettem őket, kaptam a szolgáltatótól valami apropó folytán, és szeretnék megválni tőlük, mert már nem használom egyiket sem.
Lehet, hogy valami Angliai, csak ennek a szolgáltatónak gyártott belpiacos cucc, de hátha valaki tud róla egy kicsit többet.
Bármi infó amit találtam, az benne van ebben az ebay hirdetésben.

Pont ugyan ez van nekem is, 2db, független, kb 1 hónapot használt. A hátoldalon lévő matricára ez van írva, mint típusszám:
Y853VB-2ae8gb3

Találkozott már valaki ilyennel? van ennek valami rendes neve? van valakinek fogalma, hogy esetleg ez Magyar forintban mennyit érhet?

Válaszokat előre is köszönöm, és bocsi, ha kicsit reklámosra sikerült a komment.

A válaszokat előre is köszönöm.
További szép napot.

(#3048) 4Grider válasza Armando_19 (#3047) üzenetére


4Grider
veterán

Az látszik, hogy mindenki 50 USD körüli áron árulja újonnan. Meg az is látszik, hogy gyakorlatilag 0 támogatása van, azaz se leírás, se új firmware, se gyári garancia. Így összességében elég nehéz megmondani, hogy mennyiért lehet eladni. Én biztos nem vennék, mert nem igazán tudni, hogy mennyire stabil vele a mobilnet, tehát számomra pont 0 Ft az értéke. De ismerek elég sok legyet is, azoknak esetleg megérhet 10e Ft-tól többet is.

(#3049) Armando_19 válasza 4Grider (#3048) üzenetére


Armando_19
őstag

Én kb 1 hónapig használtam egyiket másikat, játszottam vele, letöltöttem, stb stb, tökéletesen meg voltam elégedve azzal amit nyújtottak. De nekem is pont ez volt a bajom, hogy sehol egy gyári leírás , nem tudsz semminek rendesen utána nézni. Kiraktam apróra 9-ért darabját, ha elviszik elviszik, ha nem nem. A szolgáltatónak gyártotta ezt a típust az Alcatel, még az ő oldalukon sem találtam semmi kézzel fogható infót.

(#3050) #71835392


#71835392
törölt tag

Ha esetleg még valaki nem hallott volna róla, létezik korlálan mobilnet a Telenornál havi 6.500Ft-ért két éves hűséggel ingyenes modemmel/zsebrouterrel. Szó szerint korlátlan, akár egy otthoni vezetékes net.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.