Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2051) kali válasza etejedu (#2049) üzenetére


kali
legenda

azonos használati mód mellett nem, hiszen nem történik nagyobb mennyiségű forgalom, csak gyorsabban megkapod az adatcsomagokat.

(#2052) etejedu válasza kali (#2051) üzenetére


etejedu
őstag

Na most akkor mi is az igazság? :D

Nem lehet hogy a telekom adott idő alatt pl 10kbit/s számolja a forgalmat? Így , mivel a 4g gyorsabb gyorsabban el is fogy? Most a 10kbit/sec az egy fiktív érték. Nem tudom értitek e mire gondolok és hogy lehetséges e?
Mert nekem játék alatt mikor azt hittem nem működik a 4g-s modem; csak 3g --vel ment, nem fogyott le a havi keretem teljesen. Mig 4g vel miután most szoftvert frissítettek újra lett 4g, látványosabban hamarabb elfogyott a keretem.

(#2053) kali válasza etejedu (#2052) üzenetére


kali
legenda

azonos adatmennyiség a 2g, 3g és 4g különböző sebességein is pont annyi lesz, attól, hogy gyorsabban vagy lassabban forgalmazódik az adat, meghatározott mennyiség terjedelme nem nő vagy csökken.
legyen a példa mondjuk egy kép, aminek a mérete 1 MB, letöltöd lomhán 2g kapcsolaton, de akkor is 1 MB kerül letöltésre, csak sokat kell várnod, hogy leérjen a szerverről, aztán letöltöd valamelyik 3g módban, úgy már gyorsabban letöltődik, de akkor is csak 1 MB adatforgalom keletkezik, végül lehúzod 4g/lte hálón, ahol villámgyorsan megkapod, de akkor is csak 1 MB forgalmazódik, mert a kép mérete nem változik.
4g/lte hálón gyorsabban megkapod az adatokat, így több időd marad még másra is, legfeljebb amiatt forgalmazhatsz többet, de ha csak pont azokat nézed és/vagy olvasod, mint korábban 3g módban, akkor semmivel sem fogalmazol több adatot, tehát úgy nem merülhet ki hamarabb az adatkereted.

(#2054) Bferibörs válasza kali (#2053) üzenetére


Bferibörs
addikt

Én csak teszteltem a t-mobile,voda 3 és 4 G-t, a tapasztalat, ua. teszt egyéb net használat nélkül.t-mobile 4 G 1.1 GB, voda 3 G 800 MB ,t-mobile 3 G 400 MB ?

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2055) kali válasza Bferibörs (#2054) üzenetére


kali
legenda

mit és miként tesztelsz?
azonos eszközzel és böngészővel/alkalmazással?
amennyiben minden feltétel azonos, úgy sebességteszteknél lehet ilyen eltérés - meghatározott szerverek esetén -, de ott érthető okból, hiszen a gyorsabb nethez nagyobb méretű állományt szokás párosítani (3g esetén is vannak fokozatok; 3g, h és h+), hogy teljesebb értékű lehessen az eredmény.
a korábban írtak igazak ettől függetlenül, hogy azonos használati mód esetén mindegy, miszerint 3g vagy 4g, ha nem specifikus feladatról van szó - a sebesség mérésén kívül nem is nagyon jut eszembe más, ahol eltérés jelentkezhet.

[ Szerkesztve ]

(#2056) dajani


dajani
tag

Sziasztok.
Zte MF680 független modemben használnék Telekomos Domino Net&Roll simet, de nincs hozzá programom, milyen program kell és honnan lehet letölteni? Google nem vezetett értelmes eredményre.
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.

(#2057) oncsi válasza dajani (#2056) üzenetére


oncsi
őstag

Maga a modem tartalmazza a telepitendő programot. Ha USB-n csatlakozol, akkor megjelenik egy ismeretlen "pendrive " és arról indul is a telepités. Vagy szintén USB kapcsolatnál beírod a böngészöbe, a web címét (készüléken rajta van), és az inditja a web-es felületen a beállitásokat. Ha kér jelszót, akkor az eredetileg admin
(nincs pont ilyen modemem, de ami eddig volt, az kb mind igy mükődött.)

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#2058) oncsi válasza kali (#2055) üzenetére


oncsi
őstag

Lehet különbség 2G-3G-4G között adatmannyiségben is. De ez egyedi, mert függ a térerőtől, a jel tisztaságától, a hibajavitástól, meg millio más dologtól is. Bár ezek szerintem csak pár %-ban befolyásolhatják

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#2059) kali válasza oncsi (#2058) üzenetére


kali
legenda

szélsőséges esetben is nagyon elenyésző mértékben szabadna csak befolyásolniuk a dolgot, amely eltérést a felhasználó nem hiszem, hogy olyan szinten észlelne, miként itt szóvá tesz.
régebben, a(z) 4g/lte indulásakor direkt készült ilyen teszt - pont annak a bizonyítására, hogy a gyorsabb net nem jelent hamarabb elfogyó adatkeretet, ha valaki nem változtat a felhasználói szokásokon és a feltételeken -, de ahogy nézem, a képek sajnos nem elérhetők már, bár otthon is egyszerűen rápróbálhat bárki, de azért csinálok majd néhány mentést én is, edge, 3g (h+) és 4g/lte is elérhető itt.

(#2060) dajani válasza oncsi (#2057) üzenetére


dajani
tag

A modem sajnos csak az előzőleg használt Telenor Hipernet programot tartalmazza :( Tabon tudom használni, mert ott programot nem kér, de laptopon valamilyen connect managert kellene telepíteni.

(#2061) dajani válasza dajani (#2060) üzenetére


dajani
tag

Univerzálisra gondolnék, mint a Huaweinek a MobilPartner programja.

(#2062) dajani


dajani
tag

ZTE Connection Manager-t hol lehet letölteni?

(#2063) csernak75 válasza dajani (#2062) üzenetére


csernak75
senior tag

helló

Esetleg itt: [link]

(#2064) Bferibörs válasza kali (#2055) üzenetére


Bferibörs
addikt

Sebességet és lefedettséget teszteltem, 3 különböző cuccban,azonos helyen és időben mindhármon speedtesttel.Mobil szolgáltatót keresek újat,ezért a teszt.Kb. 40 tesztet végeztem készülékenként.Alcatel ot 8008 scribe T-mobile 10Mbit/s csomag 3 G csak nincs hozzá lte, samsung g. tab 4 sm t335 T-mobile 150 Mbit/s csomag lte , Acer e700 voda 42 Mbit/s csomag csak 3G a 4G- jük nem elérhető arra amerre járok.A 10 Mbit/s csomag lefedettség és térerő viszonyában verte a többit, ahol ez a csomag még fullon futott 10.3 körúli sebességen ott a 150-es 18-23 -t tudott, a voda a 42-ből 8-12-őt.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2065) kali válasza Bferibörs (#2064) üzenetére


kali
legenda

eltérő eszközök esetén pláne lehet/adott különbözet, akár már sima böngészésnél is, sőt, elég csak böngészőt cserélni.
a sebesség nem csak díjcsomag függvénye, hiába van például 150-es, ha adott helyen nem annak megfelelő cella (1800 vagy 2600 MHz) van, hanem csak a felére képes (nem összevont 800 MHz) és abból jut el valamennyi hozzád.
a 3g térerő jellemzően jobb problémásabb helyeken is, mint a 4g/lte, de ennek technikai oka van, azt viszont érdemes figyelmbe venni a választásnál, hogy a telekom esetén már most is sokkal jobb az országos 4g/lte lefedettség, mint a 3g, rádásul ez az arány csak nőni fog, mert 4g/lte fejlesztések folynak, illetve vannak előirányozva.
régebbi, vagy eredetileg nem ebbe a régióba szánt eszközöknél az is szempont, hogy minden szükséges frekvenciát kezeljenek.

(#2066) btz válasza kali (#2065) üzenetére


btz
addikt

Mért, van nem összevont 800-as cella?

ⓑⓣⓩ

(#2067) kali válasza btz (#2066) üzenetére


kali
legenda

nem olyan régen, a legutóbbi vidéki kiruccanásunk során még jelzett olyat néhány helyen a telefon.
példának csak, hogy miből látom, bárt most a lakásban vagyok és itt 1800 MHz van;

n

(#2068) Bferibörs válasza kali (#2065) üzenetére


Bferibörs
addikt

Sajnos ezek az értékek lefedett helyen sem túl jók a saját készülékeimmel, ezekhez még egy saját samsung note 8020 is hoźzá jön.De az xperia z1 sem produkált jobbat.olyan helyen ahol a t. térképe szerint is teljes lefedettség,maximális térerő van.Ami ugye azért relatív.Nagyon sokat teszteltem és sem a t. 150 lte sem a voda 42 3G nem tudott megnyerni,főleg vidéken nem amerre járok , elég sok helyen.A 3G t. pedig júli 1-től megszűnt, ámit addig használtam.

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2069) kali válasza Bferibörs (#2068) üzenetére


kali
legenda

nekem nem a sebesség az elsődleges szempont, a lényeg az, hogy 4g/lte legyen - a frekvencia mindegy -, az már másodlagos, hogy csak 30 - 40 Mbps, vagy 100 Mbps környékén mozog, esetleg belecsap a 150 Mbps értékbe, netán bőven 200 Mbps felett megy ott, ahol a fővárosban összevont 1800 és 2600 MHz cellák vannak.
a(z) 4g/lte hálóban a tartalék is több, a 3g hálóval az a bajom, hogy ahol viszonylag kis területen nagy a felcsatlakozók/forgalmazók száma, akkor hajlamosabb látványosan belassulni, a válaszidő is az egekbe szökik, így néha még a sima böngészés is érezhetően problémásabb lesz, amíg azonos helyen a 4g/lte nem szenved ilyen csorbát.
régebben még ráfogtam arra egy fesztiválon...stb., hogy kevesebb előfizetőnek van 4g/lte képes előfizetése és/vagy telefonja, azért fekszik el jobban a 3g háló, de mióta a szolgáltató szinte minden díjcsomagban biztosítja a 4g/lte elérést, meg már az olcsóbb telefonok is tudják egy ideje, azóta ez sem annyira igaz, ám ennek ellenére sem süllyed(t) a 4g/lte hálózat a 3g szintjére.

(#2070) Bferibörs válasza kali (#2069) üzenetére


Bferibörs
addikt

Alapvetően nekem sem a sebesség a lényeg, inkább az elérhetőseg, netezni nagyon sok helyen nem tudok amerre járok, végül is ezeket helyeket próbáltam meg kiszűrni a tesztekkelA sebesség értékek a teszt alatt adódtak.Sajnos nem sokat használom a m.netet jól lefedett helyen mert ott van vezetékes netem.A tesztelés célja is az volt,hogy a lefedettséget mérjem fel,hol melyik szolgáltató működik még elfogadhatóan,használhatóan.A 0-0,75 Mbit/ s nem túl vonzó mint a nulla sem.A tesztek alapján valszeg t-mobile 30 Mbit/s csomag lesz ,remélem nem lesz túlterhelt a közeljövőben.Jelenleg a t 150 tesztcsomagját használom,meg van időm tesztelgetni ezt is.

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2071) oncsi


oncsi
őstag

Nem lehetne ezeket az eseti, és előgizetői kátóryákat táblázaba foglalni? Tudom, hogy melós, de nagy segitség lenne. Én megcsinálnám ha értenék hozzá.

Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél

(#2072) etejedu


etejedu
őstag

Lenne egy kérdésem: Ha megrendelem a korlátlan böngészési opciót ami, ha az emlékeztem nem csal 1890HUF, akkor a keretem nem csökken vagy akkor aktiválóduk ha a keretem elfogyott?
Sokat töltök le illetve online játszom (és dolgozom googledrive)ami miatt jelentősen megcsappan a leforgalmazhatóságom.
30GB nem volt elég, vennem kellett +3GB-ot 2690 -ért :U és 15. e a fordulónap. :O

(#2073) radio100jozs válasza etejedu (#2072) üzenetére


radio100jozs
őstag

A Telekomnál a korlátlan opciók nem csökkentik az alap csomag adatmennyiségét.

(#2074) radio100jozs válasza Bferibörs (#2070) üzenetére


radio100jozs
őstag

Én hétvégéken az ország hegyeit járom túrázás miatt, és a Voda 3G tudja tényleg a 98%-ot. Több esetben is szükséges a túrán a mobilnet használata, és eddig nem volt velem gond. Bár az is igaz, hogy vannak kritikus területek, de ott mivel van még Telekom kártyám is mobilnettel, az sem működött. Annyi előny lesz a Telekomnak, hogy a 4G-t felnyomják 97%-ra az év végére, a Voda addig csak 80%-ra megy fel. De míg a Telekom 3G szerintem 60-70%-os országos lefedettségű, és nem fejlesztik, addig a Voda lesz egy 98,4%-os 3G, és mellé egy szintén 98,4% 4G (ennyit ígérnek jövő év végére), azaz dupla erőforrás ál rendelkezésre az egész országban, ráadásként a Voda az egyedüli, aki főleg vidéken 900 Mhz-en adja a 3G-t, nem 1800-on. A sebesség relatív, én a faluban 4G-t nem tudtam mérni a Telekomnál 30 Mbps-nél többet letöltésben. Eddig a csúcs az Europarki T üzletben volt 92 Mbps, azóta sem mértem sehol 40-nél többet az országban.

Engemet ami idegesít, hogy bármely szolgáltatót használom (Voda, Telekom), egyik sem tudja azt, hogy Monor-Köki között a vonattal utazva ne szakadna meg az online rádió hallgatás egyes részeken, akár 3G, akár Telekomnál csak 4G-t nézem. Innentől kezdve csak mézes madzag ez a 3G, meg 4G ámítás.

(#2075) Bferibörs válasza radio100jozs (#2074) üzenetére


Bferibörs
addikt

Sajna az általam járt területen a t- mobile 3 G ami még műxik,na nem hasít,a voda sok helyen ezek közúl meghal az az 0.A telenor is gyengus ,jelenleg D.haraszti ipari parkban vagyok, telenor 1 alatt,Tmob. 2-3 között a 3 G, 20 körüli a 4G.A 4 G nekem azért gond mert csak tabletjaim vannk 4G-sek, a telóim csak 3G t tudnak.2-3 simesek 3 simesben sajna nem gyártanak 4G t,szükségem van a 3 simre vagy több telót hurcibálok,amit nem szeretnék.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2076) dajani válasza csernak75 (#2063) üzenetére


dajani
tag

Igen a google ezt dobja, de nem ér semmit.

(#2077) etejedu válasza dajani (#2076) üzenetére


etejedu
őstag

Uraim ez nonszensz!
Aug 1. -jén kb este 9kor csilingelt a huawei hogy jött a +3GB . Tegnap este ugy fél 10kor csilingelt hogy ELFOGYOTT!!! Csak este volt bekapcsolva kb 6 tól minden nap kb 10-de max éjfélig. Eközben többször lejöttem a hálóról hogy spóroljak. (vacsora, fürdés, stb.)
Megnéztem pár hd videót kb 5 percesek, tegnap volt egy 20 perces. Volt ügyintézést drive meló(táblázat szerk.) és persze játék nade nem egész nap!!!
Lehetséges, hogy a windows 8.1 csmpéiben lévő felesleges widgetek pl árfolyam időjárás stb generálják az adatforgalmat?

(#2078) Werkly


Werkly
őstag

Ha nincs netes csomagom akkor van értelme kicseréltetni a SIM-et 4G képesre? Kösz!

(#2079) csernak75 válasza Werkly (#2078) üzenetére


csernak75
senior tag

Hát rosszabb nem lesz. :D És ha valamikor mégis lenne net-ed nem kell akkor törődni vele.

(#2080) #71835392


#71835392
törölt tag

Sziasztok!
Attól kérdeznék elsősorban aki sokat utazik az országban. Én most kezdek bele egy új munkahely által és mivel fontos a mobilnet, navigáció és VOIP telefonálás miatt szeretném megkérdezni, hogy vajon a Voda országos 3G vagy a Telekom országos 4G ad jobb, teljesebb lefedettséget? Tudom, hogy vannak fedetlen részek, de azért nekem az lenne az első cél, hogy minimum 3G legyen ahol csak van térerő. Kis falvakban, települések között is. Azt tudom, hogy a Telekom még építi a 4G-t, de az évből már olyan sok nincs hátra, szóval nem az a kérdés, hogy melyik cég jobb marketingben, hanem, hogy melyik biztosít nagyobb valódi szélessáv lefedettséget. Értem ezáltal azt is, hogy pl épületekben a Telekom vagy a Voda rendszere biztosít jobb térerőt, mert nem egy helyen jártam már, ahol a Voda hálózata ha átmentünk a falon eltünt, de Telekom meg vigan ment.
A Voda országos 3G-jéhez képest a Telekom 3G mennyire van lemaradva, mert ugye a Voda oldalán nem területi, hanem lakossági lefedettség van, vajon mennyi hely van ahol a Voda is max EDGE-t tud? És hallottam hogy van ahol a Telekomnak csak GPRSe van, igaz ez?
És légyszives tényleg olyanok írjanak akik járják az országot, mert az rajtam nem segít, hogy megírja valaki, hogy X városban melyik cég teljesít jobban, engem az összhatás ami inkább érdekelne.
A Telenort nem veszem számításba arról rosszat hallottam mindenkitől, hogy olyan a lefedettsége, hogy egy rövidebb utcában sem egyenletes, stb.
Köszönöm.

(#2081) kali válasza Bferibörs (#2070) üzenetére


kali
legenda

amiatt nem aggódom, hogy túlterhelt lesz.

oncsi; jó lenne, csak nem mindenki követi az összes szolgáltató kapcsolódó kínálatát és a változásokat.

etejedu; a hd videók is eszik az adatkeretet, de az asztali oprendszer esetén alapban sok szinkronizáció és frissítés van engedélyezve, így azokat pláne érdemes ellenőrizni.
(a havi rendszerességű nagy frissítésnél rendre 1 GB felett szokott lenni a windows és office frissítés.)

(#2082) Bferibörs válasza kali (#2081) üzenetére


Bferibörs
addikt

T-mobile Net&Roll S társkártyás lett végül, csak azt nem tudom,hogy 3490 vagy 3440 lesz az ára-szerződésbe 3440-et írtak :-)
8Gb 30 Mbit/s lte .

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2083) kali válasza Bferibörs (#2082) üzenetére


kali
legenda

3490 ft, illetve ha írtál alá 2 év tarifahűséget, akkor az első három hónapban 990 ft.

(#2084) Bferibörs válasza kali (#2083) üzenetére


Bferibörs
addikt

Igent tudom,hogy ennyi csak a szerződésbe írtak 3440-et, nem lehet csak 2 évvel új előfizetőként megvenni.Egyébként akár mikor felmondható a szerződés 5000 Ft-ba fáj ha idő előtt lemondja valaki.Módosítani persze lehet más csomagra le is fel is.

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2085) 7ER válasza etejedu (#2077) üzenetére


7ER
aktív tag

Azért arról ne feledkezz meg, hogy a W8 és más program frissítés is lehet oka a nagy adatletöltésnek. Ezeket ki kell kapcsolni, vagy olyan tűzfalat használni ami bizonyos kapcsolatokat nem engedélyez, tehát tiltható a programok internetes kommunikációjuk.
Nálam pl. minden frissítés ki van kapcsolva és Outpost Firewal Pro tűzfalam van, amivel teljesen tiltani lehet a kívánt programok internetes kapcsolatát.

(#2086) Bferibörs válasza etejedu (#2077) üzenetére


Bferibörs
addikt

na de ennyit ? nekem nem fogy 1,5 GB havonta úgy,hogy éjjel nappal fut a net a telón.Megnézném azokat a HD videókat,hogy mekkorák voltak.Semmi nincs letiltva net kapcsolat viszonylatban,fut a a whatsap,viber,f.mesenger meg minden ami gyárilag rákerül,böngészek naponta több órát,chetelek-így fogy a max. 1,5 GB,filmeket nem nézek m.neten.Persze android.Program frissítések wifiről.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2087) etejedu válasza kali (#2081) üzenetére


etejedu
őstag

+ 7ER

Köszönöm a válaszokat és az eddigi segítségeket is szeretném utólag megköszönni azoknak is akik most nincsenek itt!

Nekem még új a 8.1 Win és nem tudom mit lehet és nem lehet kikapcsolni illetve letiltani a netről!

Van esetleg erre vonatkozó súgó vagy link ami elmagyarázza lépésről lépésre mit kell csinálnom?

Vagy ez a Outpost Firewal Pro mindent elvégez helyettem?

(#2088) radio100jozs válasza #71835392 (#2080) üzenetére


radio100jozs
őstag

Nekem már több mint 1 éve két sim-es telefonom van, az egyik Voda, a másik Telekom. A Vodás hálózat csak 3G-re van állítva, a T-s meg a készülék alapból ilyenkor csak GSM-et tud. Majd minden hétvégén túrázok az ország szegleteiben, de nagyon elvétve volt olyan, hogy nem volt Voda, de volt Telekom. Ha egyik nem volt, akkor a másik sem. A Voda 3 G-nél számít az, hogy 900 Mhz-en megy vidéken. A T-s 3G nem elsz fejlesztve már, és főleg a Dunántúlon nagyon nem lefedett, csak egy-egy településen van vétel. Összességében nincs olyan, hogy 100%, de az biztos, hogy 2G-ben a Telekom a legnagyobb, a 3G-ben meg a Voda itthon lefedettségben.

(#2089) kali válasza etejedu (#2087) üzenetére


kali
legenda

a tűzfal akkor ér valamit, ha manuálisan konfigurálod, hogy mi mehet át rajta, ellenkező esetben az a jellemző, hogy a windows...stb. folyamatoknak utat enged alapban, mivel azok nem problémásak az ő szemszögéből.
az automatikus frissítést érdemes kikapcsolnod és manuálisan elvégezni akkor, amikor nem mobilinternetről megy a munkaállomás; bal alul jobb klikk a start menü ikonjára -> vezérlőpult -> rendszer és biztonság -> windows update -> beállítások módosítása
a csempék, illetve a különböző forgalmat bonyolító alkalmazások esetén külön kell mindegyiket beállítani, vagy a már korábban említett módon, hogy a tűzfalban manuálisan csak azt engedélyezed, ami neked fontos.

[ Szerkesztve ]

(#2090) etejedu válasza kali (#2089) üzenetére


etejedu
őstag

:R

(#2091) radio100jozs válasza radio100jozs (#2088) üzenetére


radio100jozs
őstag

Egy friss sajtós cikk a Telekomtól. A lényeg, hogy a 3G nem lesz fejlesztve, sőt lassan ki is kopik majd, és jelenleg 83%-os kültéri lakossági lefedettségű, a Vodánál ez a 98,4%. A 4G pedig már 90,8%-os ami lényegében azonos a Telekom és a Telenor a közös hálózatfejlesztés okán. A cikkben viszont az nem tiszta, mert az egy dolog, hogy a 2100 Mhz-es sáv használati joga lejár mindhárom szolgáltatónak 2019.12.22-én, de ez ahogy írta 7,5 évre meghosszabbítható, de miért pont 3G-re használva, hisz ezt is lehet más szolgáltatásra használni, akár 4G-re is. Bár a készülékek nem biztos, hogy tudják. De az sokat mond, hogy a jelenleg is épülő Digi mobilhálózata csak 4G-s lesz, és ha minden igaz, az év végefelé indulnak, karácsonyi bummban.

http://www.hwsw.hu/hirek/54366/4g-lte-3g-mobilhalozat-mobilnet-lefedettseg-frekvencia-savszelesseg-umts.html

[ Szerkesztve ]

(#2092) kali válasza radio100jozs (#2091) üzenetére


kali
legenda

a megfelelő mobiltelefonok kezelik a 2100 MHz lte frekvenciát és a hozzá tartozó csatorná(ka)t is.
akiknek nagyon eltérő régióba szánt, nagyon külföldről így vagy úgy behozott készüléke van, azok meg már most is érezhetnek hátrányt, mert sok olyan telefon nem kezeli a már használatban lévő 800 és 2600 MHz sávot sem, jellemzően csak 1800 MHz - és néhány hazánkban nem használt - frekvencia képesek.

(#2093) szemtelen


szemtelen
tag

Sztok!
Nemrég kiköltöztem vidékre egy új utcába ahol nincs kábeles szolgáltató. T-s vagyok 7gigás vállalati nettel, de megkeseríti életem? A vodafonnak van egy mobilnetes szolgáltatása routerral, csak zavar a két év hűség, a helyszín Győrzámoly van valami lehetőségem kábeleshez hasonló netre?

FACEBOOK trükk! Nyisd meg a saját üzenőfalad, majd nyomd meg az f13-at! Nézd meg mi történik! ;)

(#2094) Bferibörs válasza szemtelen (#2093) üzenetére


Bferibörs
addikt

Először próbáld ki a vodát,kérj kölcsön sim kártyát ha van rá lehetőséged.Nekem nem működött több helyen sem a voda ahol a t- mobile még tette a dolgát.Ráadásul számlázással is szivatni akarnak miután lemondtam a nem hűséges csomagjukat.

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2095) radio100jozs


radio100jozs
őstag

Augusztus 1-től változtak a Lidl bluemobile netes tarifák, a régiek kivonásra kerülnek 08.31-el, utána nem rendelhetőek.

Azért 3 GB 2490-ért hűség nélkül nem rossz, ha azt veszem, hogy a Voda 2 év hűséggel 2.990 Ft/hó.

https://lidl.4i.hu/bluemobile/?route=information/information&information_id=10

(#2096) radio100jozs válasza radio100jozs (#2095) üzenetére


radio100jozs
őstag

Tovább nézve ez a bluemobile netes opciók simán verik a T-Mobile Dominós, vagy előfizetéses netes opciókat is. Bár nem tudom mekkora itt a sebesség, de 4G-n nem megy a Lidl mobilja szerintem továbbra sem.

(#2097) radio100jozs válasza radio100jozs (#2096) üzenetére


radio100jozs
őstag

Ugrott a VOIP a bluemobile új internetcsomagjaiban!

"A blue net, blue net plusz és blue net XXL adat díjcsomagok nem használhatók internet alapú hang és video
hívásokra."

(#2098) rsanyi18


rsanyi18
tag

Sziasztok. Olyan feltöltőkártyás mobilnetet szeretnék ami esetleg az adatkeret elfogyása után lassított, de még használható. Jelenleg telenor klikkem van, de "már ez se a régi", mert a lassítás után a sima böngészés is nehezen megy, bár megy. Ha jól tudom 32kpbs-ra lassítanak. Van olyan szolgáltató ahol esetleg a lassítás mértéke nem ekkora?
Ja azt elfelejtettem írni hogy más szolgáltatónál levő hangalapú előfizetés mellé is okés lenne, ugyan úgy mint ez a klikkes megoldás. Szerencsére dual simes telefonom van:D

[ Szerkesztve ]

Szeretem az energiaitalt. Az energiaital is szeret engem.

(#2099) Bferibörs válasza radio100jozs (#2095) üzenetére


Bferibörs
addikt

"Voda 2 év hűséggel 2.990 Ft/hó." csak E számla csökkent az áron 500 pénzt, 3490 Ft-ról, hűség nélkül is annyi, csak nem kapsz bóvli kütyüt hozzá.

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2100) Malamute


Malamute
tag

Sziasztok!

Egy olyan kerdesem lenne, hogy olyan esetben, ha en mobilnetet csak messenger es whatsapp hasznalatahoz szeretnek, milyet erdemes venni? Mondjuk azt, hogy nagyon max. napi 2 ora lenne amig kellene... Jah es Dual SIM telefonom van ha ez szamit valamit.

Elore is koszi a valaszokat!

Ami nem öl meg, az megerősít... Kivéve a halál, mert az megöl.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.