Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) LámaZ válasza 7ER (#999) üzenetére


LámaZ
addikt

Aki jelerősítő antennát szeretne venni, annak javasolom, hogy az itteni mellébeszélés helyett tájékozódjon pl. itt, ebben a fórumban: Hipernet-hez (ZTE 688A) jelerősítő antenna?
Vannak ilyen antennák, működnek is, törvényesen forgalmazzák őket a kiskereskedelemben, nem százezer forintokba kerülnek, hanem csak pár ezerbe stb. Mindösszesen arról kell tájékozódni, hogy neked, a konkrét eszközödhöz milyen antenna ajánlott.
A viszontlátásra!

Legyen minden jó!

(#1002) bacus válasza LámaZ (#998) üzenetére


bacus
őstag

"Miért van itt ennyi hozzád hasonló fórumozó, aki ezt a fórumozást egy harcnak tekinti, amelyben le kell győzni a másikat, bebizonyítani, hogy hülye?"

1. Harc a megtévesztő információk ellen. Ird be egy hentes topikba, hogy az igazán jóizű párizsi ZÖLD. Szerinted annyiban hagyják? Nagyon remélem, hogy nem.

2. Itt nem arról van szó, hogy le akarok (más nevében nem tudok nyilatkozni) győzni valakit, sőt, az első hszben még melléd is álltam, hogy TE nem passziv antennáról beszéltél, hanem átjátszó repeaterről.
A baj, hogy utána kifejtetted, hogy márpedig de, holmi alufóliával árnyékolt, irányba állitott házi barkács gányolást is már repeaternek nevezel, meg antenna boosternek, amivel kinyilatkoztattad, hogy nem elég, hogy nem tudod miről beszélsz, fogalmi zavaraid vannak, de még ragaszkodsz is az álláspontodhoz.

Összefoglalva:
- minden hamis információ ellen küzdeni kell, mert ez az egyetlen módja, ha majd párizsi témában keresem a tutit, akkor bízhatok benne, hogy nem vezetnek félre, ott is lesz valaki aki harcol a "zöld" elmélet ellen.
- a pokolhoz vezető út is jószándékkal van kikövezve, így elhiszem, hogy segíteni szeretnél, de légyszives, tedd ezt olyan témában, amiben 100% biztos vagy, legalábbis azután, miután 4en elmondták, hogy nincs igazad. Az első hozzászólásoddal semmi baj nincs, megirtad, segiteni akartál, kijavitottak. Itt kell abbahagyni.

Ha még szeretnél valamit, akkor azt tedd privátban.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#1003) 7ER válasza LámaZ (#1001) üzenetére


7ER
aktív tag

Bár megfogadtam, hogy nem szállok többé vitába, legalább is ez ügyben nem.
De: Te nem érted a dolgok lényegét és a fizika törvényeit sem ismered.
Ismétlem: Jelerősítős GSM vagy 3G antenna NEM létezik.
Egy külső több elemes antenna ahhoz hasonlítható, mint amikor a sötétben világítasz egy sima izzóval. A környékét körkörös irányban bevilágítja, de távolabbra képtelen megfelelő fényerőt kibocsátani. Ha lencsével vagy reflektorral fókuszálod a fényt, akkor körkörösen nem szórja szét, (fény)jelet, de a hasznos fénynyaláb nagyobb távolságban is érzékelhető. Ez a "lencse" a rádiófrekvenciás külső antennák esetében az elemek pontos, hullámhossznak megfelelő méretezésével, darabszámával eszközölhető. Most mi van akkor ha: Van egy antenna. Az antenna kimenet rá van kötve egy erősítő bemenetére és a vett jelet felerősíti, majd ezt a jelet a telefon bemenetére vezetjük? Abban a pillanatban tönkremehet az antennára kapcsolt készülék. Miért? Mert a telefon adó és vevő egysége egy időben működik (duál üzemmód). -Persze erről mit sem kell tudnia a felhasználónak. Nem folytatom, de ettől még GSM vagy 3G erősítős antenna nem létezik.
Bacus ! Igazad van. ( [link] )

(#1004) Coyote2000


Coyote2000
őstag

Sziasztok!

Ötleteket várok, hogy miért lassulhatott be a Telenor Hipernetem.

Február közepén vettem, 30mbites csomaggal. Kb egy hónapon át 26-30mbiten ment a letöltés.

Az utóbbi 8-10 napban azonban lelassult, max. 14-16mbitre. A jelerősség ugyanolyan kiváló, a ping és a feltöltés ugyanolyan jó, mint korábban.

EGYÉRTELMŰEN minden jel arra mutat, hogy szándékosan korlátozták a netem, mert mondjuk elfogyott az adatforgalom. A gond csak az, hogy:
- a mérések szerint nem fogyhatott el;
- 80% felhasználtságnál már küldene SMS-t a Telenor, 100%-nál meg főleg, de nem kaptam semmi üzenetet.

Lehetséges-e hogy köze van ahhoz, hogy torrenteztem éjszaka? Előfizettem a 100 GB éjszakai adatforgalom szolgáltatásra, ebből kb. 50 GB-ot használtam el.

Hangsúlyozom, nem kaptam semmiféle jelzést a Telenortól, és szigorúan figyeltem, hogy ne a nappali időszakban pazaroljam a letöltésekre a gigabájtokat.

Tudja valaki, hogy mitől meddig tart egy hónap a Telenornál? A számlák minden hónap 12-éig szólnak, vajon a nethasználat is ekkor nullázódik, vagy az minden hónap elsején?

köszi

(#1005) Coyote2000 válasza Coyote2000 (#1004) üzenetére


Coyote2000
őstag

Basszus az előbb megint felugrott 31 mbit letöltésre.

Átjátszó-leterheltség lehet az ok, ami most épp megszűnt?

[ Szerkesztve ]

(#1006) bacus válasza Coyote2000 (#1005) üzenetére


bacus
őstag

Először is, hogyan méred? Mert bármit töltesz le, ott a "küldő" oldalnak is van némi szerepe.

A torrent tipikusan ilyen, néha van elég seeder és jöhet max sebességgel, néha meg látszólag van elég seeder, de nekik még sincs meg az a darabka ami neked hiányzik.

A másik, hogy soha egyetlen szolgáltató sem igért olyat, hogy a mindig meg lesz a max letöltési sebességed. Ez függhet a környező letöltőktől, az egyéb adatforgalomtól az adótornyon, de akár a szolgáltatód sávszélességétől is.

Méregess hajnaltájt akkor lehet, hogy rájössz, hogy nincs semmi lassitás.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#1007) N95 8Gb válasza Coyote2000 (#1005) üzenetére


N95 8Gb
tag

Te is Telenoros vagy. Hogyan regisztráljak, ha az a nyüves stick nem fogadja az sms-t? Fajingyerek azt mondta az ügyfélszolgálaton, hogy tegyem át egy független telefonba a mobilnetes simet és akkor jön az aktiváló sms. De úgy hogyan netezzek, ha a telefonban van a sim, kérdeztem tőle. Csak hallgatott és nem tudott válaszolni. Nehogy már ne jöjjön az sms, ha a stickben van a sim. :DDD

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=N95+8Gb&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#1008) bacus válasza N95 8Gb (#1007) üzenetére


bacus
őstag

De fogadja az sms-t ! Azt a számra küldik ki, nekem a stickem is tudta, ill. a mobile hot spot is tudja fogadni, és meg tudom nézni a gépen. A mobil hotspoton még csak telepiteni sem kell semmit, mert webes admin felületen van az sms.

Természetesen küldeni is lehet SMSt.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#1009) N95 8Gb válasza bacus (#1008) üzenetére


N95 8Gb
tag

Elméletileg ez így is van. De a madár az ügyfélszolgálaton azt mondta, hogy nem jön át a regisztrációhoz szükséges sms, csak telefonba rakva. Ki is próbáltam, valóban jött, akármennyi megerősítő kódot is kértem, de mikor visszaraktam a stickbe a simet és be akartam élesíteni a reget, már mindre azt írta, hogy lejárt az adott kód és kérjek újat. :DDD

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=N95+8Gb&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#1010) 7ER válasza Coyote2000 (#1004) üzenetére


7ER
aktív tag

Mert letelt a beetetési időszak.
A Telenor mindenkit lekorlátoz kb. 1hónap után de ezt soha nem fogják bevallani.

(#1011) club1 válasza Coyote2000 (#1004) üzenetére


club1
veterán

Ha lassít a Telenyomor, azt nem 15 Mbps-ra fogja megoldani.
Sokkal jellemzőbb, hogy a celládra került egy másik letöltőhuszár is, vagy csak egy kicsit állítottak az antenna irányszögén (pl. mert valaki panaszkodott 400 méterrel odébb, hogy 0.5 Mbps-nál többet nem tud kihozni a rendszerből). Egy cellára egyébként nem jutnak gigabitek, így ne csodálkozz, hogy változik a sávszélesség. Gondolom nem te laksz egyedül a környéken...

(#1012) Coyote2000 válasza 7ER (#1010) üzenetére


Coyote2000
őstag

Gondolod, hogy arra plusz erőforrást pazarolnak, hogy korlátozzák a netet? Kicsit paranoiás elméletnek tűnik. Főleg úgy, hogy este sikerült elérnem a 31 mbitet.

(#1013) Coyote2000 válasza club1 (#1011) üzenetére


Coyote2000
őstag

ez már sokkal valószínűbb, igazad lehet.

De vajon hány mbit egy cella kapacitása? Mert ha gyakorlatilag megfeleződik a sebességem egyik pillanatról a másikra, majd máskor egyik pillanatról a másira visszaduplázódik, akkor olyan, mintha egyetlen egy "letöltőhuszár" garázdálkodna rajtam kívül a környéken, 30mbites sebességgel, és mintha ketten osztoznánk 30mbiten...

Legalábbis kicsi a valószínűsége annak, hogy 10 másik emberről van szó, akik pont egyszerre kapcsolják ki-be a letöltéseket...

Mindenesetre panaszkodni nem fogok amíg 5mbit alá nem megy - eddig éveken keresztül tökéletesen meg voltam elégedve az 5mbittel is, éjszaka töltögetve a torrenteket... Most egy másfél gigás film kb 10 perc alatt lejön, panaszra nincs okom.

(#1014) Coyote2000 válasza bacus (#1006) üzenetére


Coyote2000
őstag

természetesen nem a torrent sebességét mérem, hanem a speedtest.net oldalt használom :D

nem is várom el a max letöltési sebességet folyamatosan, csak tudni akartam, hogy strukturált probléma van a háttérben (az új wifi routerem, szoftveres lassítás, bármi), vagy csak pillanatnyi hálózati terheltség miatti megingás. De már a másodikra gyanakszom.

(#1015) Coyote2000 válasza N95 8Gb (#1007) üzenetére


Coyote2000
őstag

a "nyüves stickhez" kaptál programot PC-re, azon meg kell jelennie az SMS-nek az üzeneteknél.

(#1016) vgyuri


vgyuri
őstag

NMHH: versenyképes mobilinternet-árakat! - szép szavak, remélem egyszer eljön az olcsóbb mobilinternet.

(#1017) LámaZ válasza vgyuri (#1016) üzenetére


LámaZ
addikt

Remélem, hogy a háttérben már dolgoznak ennek a "rezsinek" a csökkentésén is. Nálam most kis nyugi van, mert Digi ügyfélként 1 gigát kapok havi 1500-ér'.

Legyen minden jó!

(#1018) hun005a


hun005a
tag

Miért nem tudom a netjegyet aktiválni?
Azt irja hogy
Hibásan töltöttél ki egy vagy több mezőt! Kérünk, ellenőrizd!
A mező, amit hibásan töltöttél ki: "SIM kártyához tartozó telefonszám"
A mező, amit hibásan töltöttél ki: "SIM kártya azonosító utolsó 4 számjegye"

Pedig jó számokat irok be még nem vakultam meg!!!!!

(#1019) runner 125


runner 125
nagyúr

Fentebbi válaszokat köszi mindenkinek.
Magyar szolgáltató SIM-jével próbáltam, bevált a kábellevágós megoldás. Most az antennát rádugva a Voda jele végig 100%-os. Majd leghúzva 30-40 között ugrál.

Még egy kérdés:
Yesss szolgáltató SIM-je megy bele a stick-be. Véletlenül le lett törölve a gépről, és az eredeti stick most nincs nálam.
Vajon le lehet tölteni a gyári német sw-t valahonnan? Yesss honlapján néztem, de nem találtam semmit sajna.

Köszi!

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#1020) LámaZ válasza runner 125 (#1019) üzenetére


LámaZ
addikt

miféle kábellevágásról írsz?

Legyen minden jó!

(#1021) runner 125 válasza LámaZ (#1020) üzenetére


runner 125
nagyúr

Itt linkeltem még korábban a kérdésem.
A stick-hez vásárolt antenna 5 méteres kábeléből vágtam ki úgy 4,7m-et.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#1022) Flyme


Flyme
senior tag

Sziasztok, vettem egy T-Mobile-os Huawei E3131 modemet mobilnethez, mikor az Internet Manager programban rákattintok a kapcsolódásra kiírja, hogy kapcsolat lezárva, és nincs netem, ez miért lehet? Nem, most nem mobilnettel írok :)

Kép:

[ Szerkesztve ]

(#1023) Flyme válasza Flyme (#1022) üzenetére


Flyme
senior tag

Sorry, müxik, én bénáztam.

(#1024) LámaZ válasza Flyme (#1023) üzenetére


LámaZ
addikt

A megoldást is írd le, mert másokat is érinthet.

Legyen minden jó!

(#1025) LámaZ


LámaZ
addikt

Ezért kell átállni mobilinternetre: Több, emeletes lakóházban szünetelt a telefon- és az internetszolgáltatás a napokban Kazincbarcikán, mert levágták és ellopták a kábeleket az épületek alagsorából.

Én a napokban rendeltem meg a Telenor Hipernetet, és a kezdeti nehézségek után sikerült működésre bírni (meg kellett adni az APN-nél a "net" nevet, és a hitelesítés módja PAP, nem CHAP).

Legyen minden jó!

(#1026) kali válasza LámaZ (#1025) üzenetére


kali
legenda

én nem tudom elképzelni, hogy teljesen átálljak mobilinternetre - pedig nem torrentezek, vagy ilyesmi -, de az is kell, mivel nem csak otthon szoktam netezni, mobilon is sokat nyomom.
az a baj, hogy a mobilinternet is behal néha, illetve nem mindenhol okés a sebesség.

(#1027) club1 válasza LámaZ (#1025) üzenetére


club1
veterán

Azért hüleség aláírni 2 évet mobilnetre (pláne a Telenyomornál), hogy évi egy hetet áthidalj a vezetékes net kiesése miatt.

(#1028) LámaZ válasza club1 (#1027) üzenetére


LámaZ
addikt

Nem fogadtam hűséget. Havi 5k-ért van 5 GB nappal + 100 GB éjféltől reggel 8-ig.

Van még a Digitől havi 1 GB-om 1500-ért, de lehet, hogy ezt lemondom. Ha megszorulok a T-Mobil-os kártyám is fel tudom tölteni.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#1029) SüdiLaller


SüdiLaller
aktív tag

Sziasztok! Sajnos telefonról vagyok, és folyamatosan úton ezt csak azért írom mert nem szokásom keresés nélkül bekérdezni. Tudnátok nekem abban segíteni hogy Pesten hol van egy jó antenna üzlet ahol crc9 csatijú antennát tudnék venni mobilinternet stickhez? Tényleg bocs ha már volt kérdezve!

Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.

(#1030) Jim Tonic


Jim Tonic
nagyúr

Sziasztok,

időszűkében vagyok, ezért nem keresgélek a neten, elnézést.
A kérdésem az lenne, hogy wwan kártyával ellátott notimon hogyan állítom be a T-mobilos hozzáférést?

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#1031) lalakov


lalakov
senior tag

Sziasztok!

Létezik itthon előrefizetéses mobilnet csomag? Külföldről jön ismerős, a roamingja drága lenne. Kéne neki csak net, két hétre, olyan 500MB-t, előfizetés nélkül(nem stickkel, hanem sim kártyával). Tudom Google a barátom, de ilyen itthoni szolgáltatást nem találtam. :(

Köszi. :)

Lehet mégis találtam: Vodafone Netjegy Ha van valakinek jobb ötlete, ossza meg kérem.

[ Szerkesztve ]

(#1032) vgyuri válasza lalakov (#1031) üzenetére


vgyuri
őstag

Szia,

ha kijön az 500 mbyte-ból, akkor T-Mobile Domino Domino Go!Net L (500 mbyte) vagy Domino Go!Net XL (1 gb), 2x30 napig akciós az előfizetés rá, a kártyát online rendelve kb ugyanannyiba kerülne mint a Vodás.

Telenor hasonló ajánlat: Hipernet Praktikum: 5 ft / mbyte (500 mbyte = 2.500 ft) vagy 1 gb 3.000 ft.

Vodánál ha elfogy az adatkeret, akkor általában nem lehet tovább netezni, T-Mobile és Telenor csak lelassít 4 kbyte-ra.

A döntésnél fontos, hogy hol szeretné az ismerősöd használni a netet. Budapesten nincs nagy gond, de kisebb lakosságú területen előfordulhat, hogy csak 1 vagy 2 szolgáltató netje elérhető.

(#1033) club1 válasza lalakov (#1031) üzenetére


club1
veterán

Mindegyik szolgáltatónál létezik ilyen. Ha van független modemje, akkor a legjobban a netjeggyel jár, mert elég nagy a 3G lefedettség.
T-nél ott a domino web.
Telenyomornál pedig ott a gagyinet praktikum.

(#1034) lalakov


lalakov
senior tag

Köszönöm a válaszotokat. :R

(#1035) hun005a


hun005a
tag

ELNÉZÉSÉT KÉRJÜK, HONLAPUNKON
JELENLEG NEM ÉRHETŐ EL AZ ONLINE
megrendelés
ügyintézés
személyes információk lekérdezése
és a My T-Mobile
Előfordulhat, hogy egyes alkalmazások átmenetileg szintén nem, vagy csak részben használhatók

Nem tudok online feltölteni és feltöltős internetet aktiválni,beszarás:)))

(#1036) club1 válasza hun005a (#1035) üzenetére


club1
veterán

Jó előre beharangozta a Telekom, hogy a héten lecserélik a régi ügyviteli rendszerüket, és ez ilyesmivel fog járni.

(#1037) BodicsekAtti


BodicsekAtti
csendes tag

Üdv!
A következő lenne a problémám, ha valaki tudja a megoldást légyszi' segítsen:

Telenor-os mobilinternet előfizetésem van, már évek óta. Működik is rendesen, eddig nem volt probléma.
A napokban vettem egy új Laptop-ot, amire Windows7 operációs rendszer került. Az eddigi gépemen XP volt.
A mobilinternetes ezköz rácsatlakoztatása után automatikusan elindult a telepítőprogram, fel is sikerült telepíteni a modemhez tartozó Connection Manager neveztű programot. Amúgy a modem maga egy SAMSUNG SGH-Z810 model, szóval nem mai gyerek.
A probléma az, hogy miután megadtam a hálózai beállításokat és az internetkapcsolat beállításait, nem hajlandó csatlakozni a hálózathoz, sőt ha elindítom a Connection Manager nevezetű programot az fut ugyan, de azt kéri, hogy csatlakoztassam a modemet, miközben csatlakoztatva van.
Az USB csatlakozók működnek, sőt ki lett próbálva egy másik típusú mobilinternettel is, azzal működik az internet. Felismeri és automatikusan csatlakozik. De ezzel nem.
A kérdés az, hogy mit kell beállítanom ahhoz, hogy felismerje a Win7 hogy csatlakoztatva van a modem? Magát az ezközt valamilyen szinten felismeri, hiszen feltelepítette a szükséges programot a működéséhez, de mégsem érzékeli, hogy csatlakoztatva van.
Remélem érthetően fogalmaztam; nem vagyok túl játras a témában.

Előre is köszi a választ!

(#1039) BodicsekAtti válasza club1 (#1038) üzenetére


BodicsekAtti
csendes tag

Köszi, akkor eszerint a Virtual XP lenne a megoldás...vagy legalábbis a megoldás egy része.

(#1040) dogi01


dogi01
aktív tag

Abból lehet bajom hogy Like 300as elofizetesem van és már 700nál járok viszont nem korlátozták még le?

(#1041) club1 válasza dogi01 (#1040) üzenetére


club1
veterán

A díjcsomagban foglalt adatmennyiség felhasználása esetén nincs túlforgalmazási díj. <- Ez itt egy pont.
Ha esetleg nem tiszta: Ez azt jelenti hogy ha azt jelentősen túlléped (pl. mert a szolgáltatónak éppen nem működik a korlátozó rendszere), ha akarnának sem tudnának mi alapján számlázni.

(#1042) dogi01 válasza club1 (#1041) üzenetére


dogi01
aktív tag

:R adott kiélvezem amíg lehet!

(#1043) Mateosz


Mateosz
aktív tag

Sziasztok!

Már feltettem a mobilnetes kérdésem a djiuce topicban, de kihaltak a fórumozók.
Ezt írtam.

Köszi, ha válaszoltok!

*** Be prepared! ***

(#1044) vgyuri válasza Mateosz (#1043) üzenetére


vgyuri
őstag

Belinkelem ide is a megfejtést, anno nekem sem volt ez tiszta, McLaca válasza: [link]

[ Szerkesztve ]

(#1045) Mateosz válasza vgyuri (#1044) üzenetére


Mateosz
aktív tag

Köszi! Így már világos!

*** Be prepared! ***

(#1046) albinolynx


albinolynx
őstag

Sziasztok!

Az lenne a kerdesem, hogy mobilinternetezes eseten tortenik valamifele cellainfonal pontosabb helymeghatarozas loggolas barhol is a lancban? Egyszerubben, tudjak meter pontosan, hogy honnan neteztem adott sim kartyaval?

A masik, hogy van 2db usb modemem. Egyik vodas, masik invitel (telenor). Ezek szolgaltato fuggok, vagy mindegy milyen kartyat kapnak?

Koszonom!

Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.

(#1047) club1 válasza albinolynx (#1046) üzenetére


club1
veterán

Alapból csak azt loggolják, hogy melyik cellán neteztél. Ez utólagosan több kilométer pontosságú helymeghatározást jelent vidéken, nagyvárosokban (ahol sok cell van) néhány vagy egy-két száz méteres átmérőjú területet. Tehát méter pontosságról nem beszélhetünk. De ha rádállnak (nem a szolgáltató), akkor meg lehet határozni néhány 10 méter pontossággal mobilnetezés közben a helyzetedet. Ehhez körülötted mozogni kell, és rá kell venni a modemedet, hogy a mobil cellákon keresztül netezzen.
Szolgáltatófüggő modemeket adnak a szolgáltatók.

(#1048) albinolynx válasza club1 (#1047) üzenetére


albinolynx
őstag

Ez teljesen jó. A szolgáltató függő modem már nem annyira. Köszönöm!

Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.

(#1049) 7ER válasza albinolynx (#1046) üzenetére


7ER
aktív tag

Szóval: Ahhoz, hogy bemérjenek, nem kell semmiféle forgalmazás. Elegendő az, ha a készülék be van kapcsolva és a kártya benne van. Minden GSM készülék kommunikál anélkül, hogy kapcsolódnál a hálózatra. Ezt teszi már a bekapcsolás alkalmával, még akkor is ha a SIM-kártya már esetleg le van tiltva. Ezeket az információkat titkosított formában több évig tárolják. A tárolt információ tartalmazza a készülék és a SIM-kártya adatait, valamint a "fülelő" cella, vagy cellák adatait.
Amennyiben (kivételes eset) csak 1 cella érhető el, abban az esetben a tartózkodási hely meghatározása eléggé bizonytalan, de az irány behatárolható, mivel az adó-vevő tornyon több, (3-4) irányban felhelyezett egység van.
Ha két torony (cella) látja a készüléket, akkor a helymeghatározás nem pontos, ez általában 2-300 méter lehet. Három toronynál (cellánál) már akár pár méter is lehet a helymeghatározás pontossága. Ezt nevezik háromszögelésnek.
Ezek az adatok mint írtam, több évig tárolva vannak és automatikusan törlődnek. Ezekhez az adatokhoz csak a titkosszolgálat illetve a rendőrség férhet hozzá és csak megfelelően célzott esetekben. Ezek az adatok minden országban rendelkezésre állnak, de titkosságuk a legszigorúbb nemzetbiztonsági érdekek egyike.

(#1050) RÁCZ ZSOLT


RÁCZ ZSOLT
csendes tag

Sziasztok!
Megtudná valaki mondani,hogy minden feltöltős internetkártyához a saját stickje kell?
Most viszem ki NO.-ba a laptopom először,itt egyszerüen a teskóba vettem együtt T-mobilos sticket-kártyával,1GB --1hét ingyen, aztán töltöm.Kint az O2-nál vagyok mobilon,odamegyek a nettel is.Elég jó áraik vannak,de van olyan ahol 5€ a kárta ára +töltés.Van amelyiknél az eszköz"(gondolom a stick+kártya)29,90+töltés.De ha a T-mobilos stickem nem ok.az O2-s kártyához,lehet a nagy spórolás többe kerül,mint a komplett.Lehet túlokoskodom,de ha valakinek van tapasztalata ossza meg velem.
A Netpédia.hu-n komplettek az ajánlatok erre vonatkoztatva,ott keresgéltem.Köszi! :F

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.