Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2201) Bferibörs válasza #71835392 (#2195) üzenetére


Bferibörs
addikt

Nem mondtam , hogy minden telefon szar, leírtam amit tapasztaltam. 2 x cseréltettem a fö szolgáltatómnál sim kártyát mert a teló szerviz azt mondta,hogy a teló jó. Mindössze azért írtam mert én is a szolgáltatómat szidtam anno, hogy lassú, gagyi a szolgáltatása. Nálam az derült ki, hogy nem a szolgáltatás rossz hanem a cuccaim gyengék.

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2202) Dolphine válasza Bferibörs (#2201) üzenetére


Dolphine
addikt

Sziasztok!

Látom, elég heves viták folynak itt a fórumban.
Bár még teszt fázisban vagyok, de amit Bferibörs írt, azzal egyet tudok érteni.
Nekem is van egy olyan MiFi készülékem, mint neki (Ő volt az, aki ajánlotta nekem is!) és eddig főleg vidéken (Kiskunfélegyháza, Szeged) nincs semmi gondom az LTE hálózattal. Oly' annyira, amikor egy telefonboltban említettem, hogy 4G hálózatot használok, az eladó srác sajnálkozott, hogy Félegyházán ez nagyon gyenge, sőt nem is nagyon van! Akkor mutattam neki, hogy a MiFi-n 3-4 térerő mozgott (4 a teljes!), a srác az állát kereste a padlón! Épületben sincs semmi gond. A hétvégén Szegeden az egyetemen, több mint 6 (!) keresztül szórta a netet a notebooknak, és nem volt vele gond.
A mostani hétvége vonat, Szolnok, illetve Budapest felé. Kíváncsi leszek az eredményre!

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#2203) andatti


andatti
senior tag

Nna most én is kipróbáltam a mobilnetet Félegyházán Telenor Alcatel 4G képes stick, 60/10-es csomag. 55%-ban 50 felett volt, további 30% 30-50 megabit között, az alja 6 megabit volt, illetve éjfél után lement 25-re.
Amit viszont nem értek, hogy a korlát nélküli 1Gigabites szerverről FTP-n 1200-1300 kilobájtal jött át a fájl, ami csak 10 megabitnek felel meg, ami picit csalódás.
A speedtest.net mért 6, és 58 kilobitet is 10 percen belül ami a mobilnet sajátosságából fakad a mindenkori leterheltségtől függően, de akkor is csalódás.
Amúgy hosszú távon, flottában routeres korlát nélküli csomagom lesz, (sebesség és adat is), de ezek után nem remélek többet a 10 kilobitnél. Vagy elvesztem a bájt és bit "erdőben".
Esetleg van e olyan progi, amivel pc-n lehet mérni a sebességet hosszú távon, esetleg grafikonos formában.

(#2204) #71835392 válasza Dolphine (#2202) üzenetére


#71835392
törölt tag

Szupi, de remélem azt te sem gondolod komolyan, hogy ez így normális, hogy "turbó" antennás eszköz (mifi), meg 4g online mód kell ahhoz, hogy normálisan lehessen használni a 4g-t, mert a szolgáltató cseszte normálisra megcsinálni a lefedettséget. És most olyan helyekről beszélek, ahol a szolgáltató szerint lezárult a kiépítés. Igen nagy a baj ha ennyit tud a hazai 4g...

Kíváncsi lennék a szomszédos országokban is ez a helyzet vagy ott telefonnal ügyeskedés nélkül is használható lefedettségű a 4g...

[ Szerkesztve ]

(#2205) kali válasza #71835392 (#2204) üzenetére


kali
legenda

valahol jobb, máshol meg sokkal rosszabb, más tekintetben jobbnak mondott országokban lakó fórumozók is írtak már itt a fórumon olyan szélsőséges negatívumokat is, hogy a nagyobb városban szuper, onnan kiérve meg halott, magyarorszgáon ez azért már nem igaz, legalábbis a két t-nél.
az év végéig, illetve a jövő év elejéig nincs értelme ezen problémázni, utána fog kiderülni, hogy összességében mi a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#2206) radio100jozs


radio100jozs
őstag

Nekem Asus Tablet van, abban van LTE üzemmód, abban is használom, de nekem csak netes sim kártyám van, így beszédhívás nincs is rajta, sms-re meg nem használom, mikor ott a normál előfizetésem. De üzen is a készülék a módváltásnál, hogy LTE-nél nem megy a hanghívás, és az sms üzenet, de mivel Monoron nincs 4G antenna a Vodának, így csak kényszerítve választja ezt a hálózatot, mert a 3G maximumon jön. Máshol már Pestig, és Pesten nem kéne, mert automatikusan 4G-re vált a 3G-ről. A biztos, hogy a Voda is rohamléptekkel építi a hálózatát (a napokban ismét frissült a térkép), így tavasszal már nem lesz releváns azt mondani, hogy a T-s cégeké a legnagyobb 4G, az meg, hogy 150, vagy 75 Mbps a max sebesség csak marketing szöveg, mert hasonló sebesség van mindhárom cégnél a gyakorlatban.

(#2207) kali válasza radio100jozs (#2206) üzenetére


kali
legenda

a telekom és a telenor együttműködési megállapodást írt alá februárban a 800 MHz tekintetében, ez jelentősen megnehezítheti a vodafone helyzetét, így nehezebb felzárkóznia, ha az országos viszonylatot nézzük.
a sebesség nem csak marketing, bár frekvencia...stb. függvénye is, de a gyakorlatban sem minden esetben azonos, a telekom hálózatán legalábbis sok helyen mérek 100 Mbps felett, nem beszélve az összevont 1800 + 2600 cellákról, ahol 200 Mbps környékén és felette is tud.
nem érdekel persze a sebesség, a töredéke is elég mobiltelefonra - 30 - 40 Mbps környékén meg mindenhol adott, alatta nem nagyon mértem sehol -, a jó lefedettség fontosabb.

[ Szerkesztve ]

(#2208) Bferibörs válasza #71835392 (#2204) üzenetére


Bferibörs
addikt

Nézd nekem a 10 colos samsung galaxy notem rendesen viszi a 4G-t , ( a mifi azért jobb nála 3-5 Mbittel )de mivel nem akarok mindenhova ekkora cuccal rohangálni azért vettem a " mifit" . Választhattam hogy vagy új teló 100 felett,hogy esetleg jó is legyen vagy ez.A többi kütyüm meg mint írtam gyengén muzsikál 4 G-n.

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2209) Dolphine válasza #71835392 (#2204) üzenetére


Dolphine
addikt

Nem, ez így valóban nem normális, nem is állítottam! :U
Én csak azt írtam le, hogy MiFi készülékkel nekem is rendesen működik minden.

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#2210) 7ER


7ER
aktív tag

Nem értem, hogy miért vannak egyesek kiakadva azon, ha nincs kellő 4G térerő a telefonjukon?! Tudni kellene azt, hogy a 4G-s cellák 2 antennával működnek. Az egyik vízszintes a másik függőlegesen polarizált. 4G cella esetében az egyik az adó, a másik a vevőantenna. Ugyanez kell a készülékben is, a kifogástalan kommunikációhoz.
Sok telefon van, mely alkalmas a 4G-re de csak egy antenna van beépítve.
Vannak úgynevezett "Mifi" Routerek, amikkel nincs ilyen térerő gond, hiszen beépített duál antenna van. Én is beszálltam egy Telenor 4G előfizetésbe és kaptam egy Huawei LTE CPE Routert. Feltettem a szekrényre, irányba állítottam és kifogástalanul működik.
Igaz, csak 2 "pálcika" ritkábban 1 világít mint térerő, de letöltés rendszerint 30Megabit/s, ráadásul a 4G cella tőlem 5 km távolságban van.
Hát erről ennyit.

(#2211) 7ER válasza #71835392 (#2195) üzenetére


7ER
aktív tag

Bizony, bizony. Kali [#2194] válaszával nagyon is igazat mondott, illetve írt.
Először tisztában kellene lenni bizonyos dolgokkal és utána kritizálni.
Nem vagyok Telenor imádó, de az előbbi bejegyzésemet ne hagyd ki és olvasd el, mielőtt ismét kiborulnál idegileg.

(#2212) kali válasza 7ER (#2211) üzenetére


kali
legenda

közben elgondolkodtam azért, nehogy csapdába essek, hátha valaki azon szolgáltatónál van, amelyik a hazai három közül tesztelget VoLTE terén, mert akkor meghatározott készülékekkel - nem túl sok van még sajnos - működik a hanghívás is a 4g/lte hálón, de ez még a jövő zenéje, publikusan nem elérhető, illetve tesztelős környezetben is speciális feltételeket támasztó dolog.
kíváncsian várom, hogy jövőre eljutnak az indulásig, vagy tovább kell várni vele...

[ Szerkesztve ]

(#2213) Bferibörs válasza 7ER (#2210) üzenetére


Bferibörs
addikt

ezek szerint ez a magyarázat, hogy miért jó a "mifi" routerrel a 4G és miért nem jó telón,tableten.
Viszont a galaxy cuccaimon sokkal jobb- ezek tabletek - mint telón. Lehet a tab mérete miatt nagyobb, erősebb az az egy antenna ? -gondolom egy van ezekben is.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2214) soadzoor


soadzoor
csendes tag

Sziasztok,
remélem jó helyre írok, egy kis segítségre lenne szükségem.

Jelenleg a telenornál van ún. okostarifa 90 előfizetésem, ami kb havi 3000-3500 forintba kerül, és korlátlan böngészés+email is benne foglaltatik, + valamennyi perc (talán 90) lebeszélhető. Nemrég hívtak a telenortól, hogy ez megszünik, és keressek valami mást. Hát az összes többi az sokkal rosszabbnak tünik, tehát elkezdtem kutakodni jó mobilnetes előfizetés után, egyelőre sikertelenül. Azért írok, mert ti biztos jobban/régebb óta ismeritek a dolgot. Nem zárkózom el semmilyen szolgáltatótól. Tehát néhány tudnivaló, szempontok:

1) Mobiltelefonnal fogom használni a csomagot, tehát lehessen vele telefonálni! Az nem baj, ha drága, mert én alig beszélek néhány percet havonta, de mindenképpen legyen rá lehetőség.

2) Élvezhető, stabil internetet foglaljon magába, legalább 1 gigát havonta, de jobb lenne a korlátlan (az nem baj, ha ez levan korlátozva "böngészés"-re, bár ilyet már nem találtam sehol..))

3) Árban 4000 forintnál ne legyen több, ha megoldható. Eddig se fizettem többet, ezután se szeretnék.

Az egyetlen ésszerű, amit találtam, az a UPC-től valami olyasmi, hogy kb 3200 forintért korlátlan netet ígér, de sebességben csak 1 Mbit/s, és ez a kisebbik gond. A nagyobb, hogy látok valami olyat a weblapon, hogy ez az ajánlat csak akkor vehető igénybe, ha az embernek már van UPC vezetékes szolgáltatása. Hát nekem nincs.

Köszi előre is! Szép napot

(#2215) yongman88


yongman88
csendes újonc

Helló
szeretnék segítséget kérni . melyiket válasszam ?

T-mobile Társkártya Net&Roll M 6090 Ft + éjszakai net opció 5590ft
Net&Roll M
, vagy

Telenor Hipernet L csomag 7990FT + 100 GB éjszakai adatforgalom 990FT Telenor Hipernet L

, hogy teljesítenek ezek a csomagok éjszakai net keretében ?
mik a tapasztalatok ?
köszönöm ! :) :)) :R

[ Szerkesztve ]

(#2216) #71835392 válasza 7ER (#2211) üzenetére


#71835392
törölt tag

Bocs, de az átlag előfizetőnek mi a bánatért kellene tisztában lennie az LTE működésével? Megmondanád? Ez kb olyan mintha elvárnád a légi utastól, hogy szakmai ismeretekkel rendelkezzen, mert amíg ne ismeri addig mit reklamál ha nem indul a repülő holott milyen szép színe van?! Főleg úgy, hogy a szolgáltatók "elfelejtik" ezt a tényt említeni amit te is leírsz a technológiáról pl.
Vannak olyanok, nem is kevesen akik CSAK normálisan szeretnék használni az agyonreklámozott 4g-t a telefonjukon 4g only üzemmód, mifi. meg anélkül, hogy vadásznia kellene a térerőt. Nagyon szépen fest az egész országot kitöltő magenta szín a térképen, csak akkor nehogy már az ügyfél legyen a hülye, ha mer reklamálni azért, mert többet lát EDGE-t, mint 4G-t...

(#2217) kali válasza soadzoor (#2214) üzenetére


kali
legenda

szia,

telekom előfizetésem van, ott úgy oldom meg a kevés telefonálás és több mobilinternet dolgot, hogy; move xs (e-pack 1990 ft, ami teljesen leforgalmazható) + netplusz l (1 GB 150/50 Mbps 4g/lte, 1590 ft - igaz, nekem még 1290 ft, mert még a drágítás előtt aktiváltam)
amennyiben több netre van szükségem, úgy vannak nagyobb adatkerettel rendelkező adatbővítők, minél több benne foglalt adatmennyiségről van szó, annál jobb az ár/érték arány is; 3 GB 2590 ft, 5 GB 3290 ft
írtad, hogy a csak böngészés is elég, akkor pedig a move xs mellé jó lehet a korlátlan böngészés és e-mail opció is, ami 1890 ft.

kovlaj122; akiktől én panaszt hallottam, hogy az országban sok helyen csak edge van, pedig 4g/lte lefedettséget is mutat a térkép, azoknál jellemzően az derült ki, miszerint külföldről rendelt/behozott, a 800 MHz (b20) frekvenciát nem kezelő készüléke van, de arról meg nem tehet a szolgáltató, hiszen ő csak olyat árusít, ami minden tekintetben megfelelő.

(#2218) 7ER válasza #71835392 (#2216) üzenetére


7ER
aktív tag

Egy biztos: Ha igénybe akarod venni a 4G, vagy más szolgáltatást, akkor neked kell a készüléket beszerezni és olyant szerzel be amilyent akarsz. A szolgáltatás igénybevételének feltétele adott, de a tájékozódásod hiányosságáról nem a szolgáltató tehet. A szolgáltatónak mindegy milyen készülékkel akarod igénybe venni a szolgáltatást, legfeljebb nem lesz eredményes, vagy tökéletes. Tőlük, és tőlem is, akár tölcséres gramofonnal is veheted, használhatod a 4G-t.
- Tudnod kellene, hogy van erősebb és gyengébb PC, van jobb és rosszabb hardver és nem lehet ugyanazokat a paramétereket elvárni, mert azok eltérő minőségűek.
Azért, mert te okoskodsz (a szemellenződ miatt) attól még nem leszel okosabb és tájékozottabb. Ha a goggle barátod lenne, akkor bizony a 4G szolgáltatásról és működéséről sokat olvashatnál és nem lennének feleslegesen okoskodó gondolataid.

kali Teljes mértékben igazad van!

[ Szerkesztve ]

(#2219) radio100jozs válasza kali (#2192) üzenetére


radio100jozs
őstag

Az Asus tableten most frissítettem az 5.0-ás androidra, azon továbbra is megvan a 4G-mód (most már nem LTE-t, meg GSM-et, vagy WCDMA-t írnak ki, hanem 2G, 3G, 4G), és ha csak erre váltok, akkor most már a figyelmeztető üzenet nem jön, hogy nem fogok tudni hanghívást, vagy rövid szöveges üzenetet funkciót használni ebben a módban. Ki is próbáltam, és az sms gond nélkül működik. Hanghívást nem tudom, mert netes csomagom van.

(#2220) kali válasza radio100jozs (#2219) üzenetére


kali
legenda

azért csak nézz utána, hogy valójában mi is történik a háttérben.
a mobiltelefonok egyértelműen kijelzik a 4g ->3g/2g átkapcsolást a hívás, sms...stb. idejére, mert 4g hálón nem menne a dolog, a tablet ha esetleg nem is jelzi ki, attól még muszáj annak is átugrani a megfelelő hálózatra arra az időre.
annak is utána tudsz nézni, hogy adott tablet VoLTE képes vagy sem, ha igen, akkor lehetséges lenne - ha egy szolgáltató nem csak tesztfázisban lenne még - a hanghívás a 4g hálón.

[ Szerkesztve ]

(#2221) szabogabor10 válasza radio100jozs (#2219) üzenetére


szabogabor10
veterán

Az SMS megy LTE hálón (legalábbis nálam, jóval gyorsabban is küld azon SMS-t a telóm).

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#2222) #23310336


#23310336
törölt tag

Vodás LTE Győr egyik kervárosi részén:

Ami még érdekes, hogy ugyanebben a telefonban, ugyanitt a Telekomos LTE a maximum térerő helyett max hármas, pedig ugyanazon az fémtornyon vannak mindkét cég antennái egymás felett.

(#2224) csernak75


csernak75
senior tag

Telenor LTE: 7 ezres kisváros Putnok

és több is lenne csak 60/10 es csomag :D

(#2225) #71835392 válasza 7ER (#2210) üzenetére


#71835392
törölt tag

Na nyuszikám, MIFI...
kértem egyet kölcsön (TP-Link) mert itt annyira agyon lett dicsérve. Telekom, Telenor hálózaton kipróbálva, semmivel nem jobb a 4g térerő a MIFIvel, mint a gagyi Samsung telefonommal, sőt! Van olyan hely, ahol a telefon még 4gn lóg, a MIFI meg már jelet se talál.

Meg szálljál már le légyszives a magas lóról és igenis hadd verje a juzer az asztalt ha nincs kellő 4G térerő a telefonján, főleg ha ez vidéken 800as cellánál van.
Igenis dugja fel magának a 4g hálózatát mindkét Té, ha nem voltak képesek normálisan megcsinálni.

[ Szerkesztve ]

(#2226) #23310336


#23310336
törölt tag

Jut eszembe, akik szidják a vidéki LTE lefedettséget, azok az ország melyik részében laknak?
Csak azért kérdezem, mert az ország nyugati részén a 800MHz-es hálózatot a Telenor építette ki, és sajnos ugyanaz vele a gond tapasztalataim szerint, mint a Telenor 3G hálózatával, gyenge teljesítményű cellák, pontszerű lefedettség.
Ellenben az ország keleti felén ahol a 800MHz-es cellák Telekomosak, ott tapasztalataim alapján tényleg nincs probléma, ott megy rendesen.

(#2227) 4Grider válasza #71835392 (#2225) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nekem egy TP-Link M7350-es csak 4G módban működik az autóban korlátlan Telenor előfizetéssel. Az autó hangrendszere netes rádiót használ, így rögtön hallom, ha valahol lyukra futok vele.

Leggyakrabban Budapesten és környékén használom, itt nincs vele gond.

Második leggyakrabb útvonalam a Budapest-Balaton-felvidék. Ott először a Balaton észak-keleti partjánál a 710-es úton szakad meg kb. 1 percre a net, majd Veszprém és Pula között félúton kb. 5 percre, majd Kapolcson 2-3 percre, majd néhány másodpercre Monostorapáti és Tapolca között.

A harmadik leggyakoribb útvonalam az M5-ös autópálya Kiskunfélegyházáig, majd az alföldi tanyavilág. Az M5 full lefedettségű, az alföldi tanyavilágban néha van egy-egy néhány másodperces szakadás.

Most abszolváltam a Hortobágy-Kiskunfélegyháza útvonalat, talán ha egy szakadás volt.

Külföldön is használok mobilnetet, a fentiek alapján azt kell mondjam, hogy abszolút nem rossz a hazai LTE lefedettség (kivéve Vodafone). Az persze óriási előny, hogy a két T összeállt, így Kelet-Magyarországon a Telekom hálózatát tudom használni, ami a leírtak alapján jobb lefedettségű. Ezen persze nem csodálkozom, ismerve a Telenor korábbi hálózatait illetve a Dunántúl-Kelet-Magyarország domborzati viszonyait.

[ Szerkesztve ]

(#2228) Bferibörs válasza #71835392 (#2225) üzenetére


Bferibörs
addikt

azt hiszem nem költözök Győrbe , mert ott jó a voda 4G-je :-)

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2229) etejedu


etejedu
őstag

Hali!
Huawei E3372 esetében két antenna csatlakoztatható!
Kérdés: Megoldja e a nagy csomagvesztést (játékok), ha antennám van vagy csak stabilabb illetve jobb lesz a jelerősség? Alapból 2 csíkkal is stabil a netem átlag 30mb/s letöltési sebesség. 150mb/sec a max. Budakeszi.

(#2230) #71835392 válasza Bferibörs (#2228) üzenetére


#71835392
törölt tag

Ezt most nem értem... Baj? Nincs Vodás 4g kártyám, fogalmam sincs az milyen, mert ott eddig csak a legdrágább csomagokhoz adtak 4gt, de a térkép alapján nagyon gyér a lefedettségük és idővel súlyos kapacitásproblémáik lesznek.

(#2231) etejedu válasza etejedu (#2229) üzenetére


etejedu
őstag

Bocs 4g a hálozat

(#2232) Bferibörs válasza #71835392 (#2230) üzenetére


Bferibörs
addikt

dehogy baj, csak olvastam,hogy :DDD

Győrben a voda :-)

Nekem itt jó a 4G meg amerre járok, a 3G-vel szopok rendesen az egyik telómmal ,2 samsungon,alcatelen
normálisan fut 25-30 Mbit/s-el ( 30 Mbit/s csomag), az acer E700-on meg 3-5 Mbit/s , szükségem lenne 3 sim-es telóra erre nem kezeli a 3G-t stb. rendesen, pedig a speckója ua. mint samsungoknak. 2x kártya csere, 2x szerviz és nincs megoldás ,másnak meg elvileg jól muzsikál a teló. ;] :O ( vagy van net oszt jónapot)

ui: nekem gyorsabb a TP-linken a 4G mint a 2 samsungomon.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2233) Dolphine


Dolphine
addikt

Sziasztok!

Nekem is egy TP-Link M7350 MiFi Routerem van Telekom előfizetéssel.
Kiskunfélegyházán, Szegeden, Budapesten, Szolnokon használtam eddig, nem volt vele gond!
Vonatozás közben már érdekesebb volt a helyzet! Budapest felé volt olyan szakasz (Nyársapát), ahol 2G-re váltott a készülék. Mondjuk volt, hogy éppen a telefonon beszéltem menyasszonyommal (Telenor) és Budapesttől nem messze térerő sem volt! :DDD

Az eszközt azért is szeretem, mivel memóriakártya foglalattal rendelkezik, így az azon található filmeket a tableten tudom nézni és nem a tablet belső memóriát foglalja. (A Nexus 7-be nem lehet SD-kártyát tenni!)

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#2234) 4Grider válasza Dolphine (#2233) üzenetére


4Grider
nagyúr

Próbáltad 4G only üzemmódban is használni?

(#2235) Dolphine válasza 4Grider (#2234) üzenetére


Dolphine
addikt

Nem, csak preferált 4G van beállítva.

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#2236) 4Grider válasza Dolphine (#2235) üzenetére


4Grider
nagyúr

Csak azért, mert ha 4G preferált módban megyek végig az M5-ösön, akkor vagy 4 helyen megszakad az online rádió, mert levált 2G-re. Ha 4G only-val, akkor meg max. egy helyen és igen rövid időre nincs net...

(#2237) Dolphine válasza 4Grider (#2236) üzenetére


Dolphine
addikt

Értem!
Ma is tanultam valamit! :R
Átállítom akkor!

[ Szerkesztve ]

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#2238) radio100jozs válasza 4Grider (#2236) üzenetére


radio100jozs
őstag

Ezért jobb a Voda, mert ott 4G-ről 3G-re vált le.

(#2239) radio100jozs válasza #71835392 (#2230) üzenetére


radio100jozs
őstag

Milyen súlyos kapacitás gondokról van szó a Vodánál? Ugyan annyi 800 MHz-es sávszélességet vett, mint a T-sek. Sőt 2600 Mhz-ben a Vodának van a legtöbb. Ott van a 3G, amire bármikor át lehet váltani, míg a T-snél ez nem országos.Meg hasonlítsuk már össze az előfizetők számát is a cégeknél.

(#2240) Bferibörs válasza radio100jozs (#2239) üzenetére


Bferibörs
addikt

nem tudom merre lax, 4 nap után vissza adtam a vodás előfizetésemet olyan car volt.

Galaxy S23 ultra, Xiaomi 12T, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual

(#2241) 4Grider válasza radio100jozs (#2239) üzenetére


4Grider
nagyúr

Szerintem nem kell tenni a hülét, érted te, hogy mire gondolt.
A két T egyrészt összedobta a saját 800 MHz-es blokkjait, másrészt nagyobb városokban 1800 MHz-et használnak 4G-re, nem kell szenvedniük a 800 MHz-el, mert az egyszerűen nem oda való. Nem véletlen, hogy a Voda kezdte el megszüntetni a lassítós mobilnet csomagokat...
Az országos 3G lakossági lefedettség olyan, amilyen. Az Alföld közepén autózva nekem vígan szólt az online rádió 4G-n, amikor a kormányzati flottás utastársam mellettem csak hallózott, mert épp megszakadt a hívás. Tudta a telefonja a 900 MHz-et is...

(#2242) radio100jozs válasza 4Grider (#2241) üzenetére


radio100jozs
őstag

Továbbra sem volt ez meggyőző érv. A 2x800 Mhz-re jut majd 9 millió előfizető, míg a Vodára meg 2,6 millió. Azaz 2x akkora sávszélre jut 3,5x annyi előfizető, nem tudom kinek lesz kapacitás gondja. Az 1800 Mhz meg pont érdekes, mert a Telenornak van 2x annyi, mint a Telekomnak, miközben az előfizetői szám fordítva van, azaz a Telekomnak ez is bukó kapacitásban. A városi környezetben meg eleve a Vodának nagyobb 3G sávszéle van a 900 Mhz miatt, na meg a 2600 Mhz miatt a 4G-ben van több sávszéle, mint a T-seknek. Így továbbra sem tudom milyen számítás alapján jön ki, hogy a Vodánál lenen kapacitás gond. Ezt alátámasztja az, hogy most az AH-val kötnek szerződést, és a Tesco, meg az UPC is a Voda hálót használja, sőt utóbbi korlátlan mobilnetet biztosítva akár 4 Mbps letöltési sebességgel is.

(#2243) radio100jozs válasza Bferibörs (#2240) üzenetére


radio100jozs
őstag

Vidéken, és midnen hétvégén túrázok az országban kétkártyás mobillal (Voda+Telekom), ahol nincs Voda 3G, ott T sincs 2G-ben, eddig 2 év alatt ez a tapasztalatom.

(#2244) 4Grider válasza radio100jozs (#2242) üzenetére


4Grider
nagyúr

Kezdjük azzal, hogy a két T saját 1800 MHz-es frekvenciablokkal lefedte LTE-vel a hazai lakosság 35-45%-át. 800 MHz-en meg 1800 MHz-en ugye nem ugyanannyi adatot tolsz át egységnyi idő alatt... Azaz már itt megbukott a gondolatmeneted. Nagyvárosi környezetben a 800 MHz használata meg egyértelműen kényszermegoldás. De nem akarlak meggyőzni semmiről, mert a te gondolkozásod nagyon messze áll az enyémtől. Igazából csak azért szóltam hozzá, nehogy a csendes többség fejében az maradjon meg, hogy a harmadik szolgáltatónál hú de tuti lesz netezni, mert az aktuális mérési eredmények alapján ez egyáltalán nem így van.

(#2245) szabogabor10 válasza 4Grider (#2244) üzenetére


szabogabor10
veterán

Pontosan. Még BP-t is 800-on fedték le, ami hosszú távon súlyos hiba. Egyértelműen kényszermegoldás, rohanniuk kell a lefedéssel, hogy meglegyen év végére a vállalásuk.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#2246) radio100jozs válasza 4Grider (#2244) üzenetére


radio100jozs
őstag

Milyen mérési eredmények támasztják ezt alá, mert sehol nincs erről semmi infó. A userek meg ha visszaolvasunk pont a T-sek 4G-jét szapulja, és nem a Vodáét.

(#2247) kali válasza 4Grider (#2244) üzenetére


kali
legenda

arról nem is beszélve, hogy a telekom esetén az 1800 és 800 MHz mellett 2600 MHz is adott (főként a határ mentén elhelyezkedő városokban, mint például kőszeg...stb.), illetve a fővárosban összevont 1800 és 2600 MHz cellák (lte+, amin akár 270 Mbps környékén is lehet mérni), szóval nagyon pontatlanok az infói, amikor csak 2 * 800 MHz-ről ír, de aki egy meghatározott szolgáltatót ajnároz, a többivel kapcsolatban csak a rosszat akarja meglátni és néhány problémát taglaló hozzászóláson kapva minősíti azokat, azzal nem feltétlenül érdemes "vitatkozni", szóval hagyjátok csak...

[ Szerkesztve ]

(#2248) radio100jozs válasza kali (#2247) üzenetére


radio100jozs
őstag

Tekintve, hogy nem mondtam egy szóval sem, hogy a T-s cégekkel bármi gondom lenne a mobilnettel kapcsolatban, így nem értem ezt a leírást. Azt meg továbbra sem támasztotta alá senki, hogy a Voda adott ügyfélbázisa, és internet forgalma miben is lenne korlátozottabb kapacitású a T-sekhez viszonyítva, erről senki semmi adatot nem közölt még. Azt, meg, hogy ki melyik szolgáltatót preferálja vica-verza, mert ti meg csak a T-s cégekét.

(#2249) kali válasza radio100jozs (#2248) üzenetére


kali
legenda

igaz, ne haragudj, jobban elkülöníthettem volna a második részt, mert abban másik profilra/felhasználóra gondoltam és nem akartam ennyire általánosítani!
a vodafone esetén én csupán annyit írtam, hogy gyenge az orszégos 4g/lte lefedettsége, kell még neki idő bőven, hogy beérje a másik két szolgáltatót, főként utóbbiak közösködése miatt.
a telekom évekkel ezelőtt az 1800 MHz frekvencián fedte le a fővárost és a nagyobb városokat, illetve azok környékét, tehát nem csak a 800 MHz adott, az a korábbiakra segített rá a kisebb városokban és falvakban, illetve a korábban írt 2600 MHz is aszerint.
a sebesség is emiatt (is) eltérő a szolgáltatóknál, bár arra már reagáltam korábban, amikor írtad, hogy csak marketing és a gyakorlatban hasonló mind a három szolgáltatónál, de alapesetben az 1800 és 2600 MHz duplát tud, mint a 800 MHz, nem beszélve a 300 Mbps képes összevont 1800 és 2600 MHz cellákról.
igaz, a privát előfizetéseim a telekomhoz kapcsolódnak már a westel 900 óta, de attól még leírom, ha valami jobb a másik szolgáltatónál, meg is tettem ezt sokszor anno a jobb vodafone 3g elérhetőség kapcsán, csak azóta nem izgat a dolog, mióta korrekt lett a telekom 4g/lte országos lefedettsége.

(#2250) radio100jozs válasza kali (#2249) üzenetére


radio100jozs
őstag

A lefedettség szempontjából teljesen egyezik a meglátás. Én erre csak azt tudom mondani, amit eddig is, hogy ha a Voda tartja az ígéretét, akkor tavaszra eltűnik ez az előnye a T-sek lefedettsége terén. Utána már lehet vitatkozni, hogy hol milyen sebesség, meg kapacitás áll rendelkezésre. Viszont én úgy tartom, hogy a mobilinternet, ahogy a nevében is van, számomra arra szolgál, ha A-ból B-be megyek, akkor legyen közben internet elérésem, az mellékes, hogy most 20 vagy 100 Mega, mert ha nem filmeket tölt le az ember, akkor totálisan mindegy. Az A-ban, meg a B-ben meg azért nem érdekel, mert ott meg úgy is van, és lesz is a jövőben is vezetékes internet, mert azért egy optikai hozzáférést, ami remélhetőleg lassan leváltja az ADSL-t nem lehet összehasonlítani egy mobilinternettel. Persze aztán az 5G mit hoz jó kérdés, de ez szerintem 5 évig még nem alternatíva hazánkban sem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.