Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
humigabi
aktív tag
-
_seth_
veterán
Adott egy MR6400-as TP-Link router, amibe ha átteszem a sim kártyámat és kiteszem az ablakba, amitől cirka 5-600 méter rálátással a legközelebbi cella és jelzi is, hogy 100% a jelerősség, és ennek ellnére a torrent 3-600 kb/sec, ott ahol ha telefonról osztom meg 2-3 mb/sec jól gondolom, hogy valami nem jó?
A router 4G preferredre van állítva.
Érdemes lenne egy jobb 4G routert venni? Milyet lenne érdemes amennyiben a válasz igen? Ez a router a lakás másik felében 12, a lakás közepén 25% jelerősséget mutat, pedig elvben van rajta két nagy antenna, a telefonomban pedig csak egy pici beépítettIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Adott egy telekom sim, ha a telefonomban van és személyes hotspotot csinálok akkor hasít vele a net, ugyanez a sim a routerben használhatatlanul lassú. Van egy telekom adat simem is, de még nem aktív, gondoltam kipróbálom addig a routert.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
arion123hu
csendes tag
-
_seth_
veterán
Még el is fogadnám, de a speedtest is siralmas értékeket mutat + ugyanez a sim telefonon keresztül gyorsan tölt torrentet is, így szerintem nem ez lesz a hiba. Az elmúlt 1.2 hónapban így megosztva a telefonról leszaladt kb 1,5 TB.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
-
_seth_
veterán
Frissítés megvolt, lanon tesztelve is hasonló, bár úgy némileg gyorsabb.
Milyet érdemes venni? 40e alatt jó lenne találni egy olyat ami legalább 10/5 megabitet hoz stabilan (ha több az nem baj), ez még erre sem képes
Telefon egy régi iphone 6s.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Őrült sok próbálgatás után arra jutottam, hogy egy sor SIM-kártya (Vodafone, Telenor, T) még a legjobb routerben is gyengébben teljesít, mint telefonban vagy PC-ben.
Nem tudom az okát, de lehet, hogy valami szolgáltatói trükközés -- ha valakinek van ötlete, ne tartsa magában!
Nagyon sok eszköz keresztül-kasul próbálgatása után én a Mikrotik LTE-modeménél kötöttem ki (SXT, esetleg wAP). A TP-Link router a közlében nem volt sebességben.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
cocka
veterán
válasz MaCS_70 #7014 üzenetére
Azt hogy érted, hogy PC-ben? USB-s modemmel?
Ha már a mobilnetnél tartunk, mondok egy fura anomáliát. Egyszerűen nem tudom mit rontok el egy SIM kártyabehelyezésnél.
Szülinapokra szokott mostanában adni a Telenor 1 napra korlátlan netet. Mondom na itt az alkalom végre kipróbálni, hogy mi a helyzet sebesség terén.
Egy trékomos "kontroll" SIM-et is használtam.
4G router: Archer MR200. Beleteszem a Telenor SIM-et, amire megadták az 1 napos korlátlan okosságot és egyszerűen nem ismerte fel a router. Gyakorlatilag úgy viselkedett, mintha nem is lenne benne SIM. Többször próbáltam, ki-betenni a kártyát, csak egyféleképpen lehet, szóval nem tudom mit ronthattam el.
Átrakom a trékomos kártyát, működik. (APN persze átállítva)Mondom jó, akkor átteszem mifibe: Huawei E5577s. Telenor SIM-et nem ismeri fel, mintha nem is lenne benne SIM, szóval egyszerűen el se jutok odáig a router felületén, hogy APN-t tudjak cserélni, mert nem látja a kártyát. Ha látná, be tudnék lépni abba a menübe, ahol APN cserélhető. Szituáció hasonló: berakom a Trékom SIM-et és működik.
Berakom a telefonba a Telenor SIM-et és működik, bár igaz, hogy az egy butateló, de ott egy kis ajtócska tartja a SIM-et a helyén, a másik két esetben viszont nem.
Berakom Huawei E3372h modembe a Telenor SIM-et és működik. (kihúzni mondjuk borzasztó necces)
Most akkor a kártya hibás vagy az eszközök?
-
_seth_
veterán
válasz MaCS_70 #7014 üzenetére
Most már aktív az adat kártya és ezt produkálta 20 perce:
A jelerosseg is 66% a korábbi 25%-hoz képest, este leszek kiváncsi rá, hogy mit tud, gyanús, hogy olyankor sokan kapcsolódnak rá és ezért lassul be. Mindenesetre úgy tűnik, hogy a router nem teljesen rossz, bár akkor sem értem, hogy este mobilon keresztül megosztva a netet miért gyorsabb mint a router én keresztül. Lehet nem ártana egy nagyobb antennákkal rendelkező router.
Köszi az eddigi infokat
-
humigabi
aktív tag
Szia!
Telenor adatkártyával használok egy Huawei B525-öt. Eddig tökéletesen működik, teljesen meg vagyok vele elégedve. Jelenleg a belső antennáival veszi a mobiljelet, de rövidesen - mivel van rajta külső antenna csatlakozás, méghozzá MIMO - kap egy panelantennát.
Meg kellene próbálnod rendelni egyet és kipróbálni, van rá 14 napod, visszaküldheted ha nem válik be. A TP-Link, amit használsz csak belső Lte antennákkal rendelkezik és nincs antenna csatlakozója. Egy próbát megérne, ha van rá kereted. Most 38k a Huawei.Üdv:
humigabi
[ Szerkesztve ]
humigabi
-
akerbis
aktív tag
Sziasztok!
Hol érdemes most korlátlan mobilinternetre előfizetni?
IT Phone :) Gábor
-
akerbis
aktív tag
Sziasztok! Koszonom. Ez a szamlakontrollos eleg jonak tunik.
IT Phone :) Gábor
-
_seth_
veterán
Közben tovább "teszteltem", bár korlátlanként árulják, egyértelműen le van korlátozva az adatkártya. A telefonomból átrakott sim még csúcsidőben is tud 30 mbps sebességet, amikor csak 0,08-at az adatkártya. A routert is kicseréltem, most egy dlink dwr-953 lte ac-s külső 4G antennás van beállítva teszt jelleggel.
Már csak annyi a feladat, hogy kiderüljön, hogy ez a korlát feloldható-e vagy sem, ha nem akkor marad egy vezetékes megoldás.
-
Soma01
veterán
válasz MaCS_70 #7003 üzenetére
Most ahogy így kerestem, a HUAWEI B311S-220 típust találtam, 22.000 forint körül. (ebay) Ez gigabites, tudja B20-at, igaz, hogy csak 150 Mbps-ot tud 4G-n, 1 külső antenna csatlakozója van, de tud bridge módot is.
Azok az eszközök, amiknek csak 100-as portja(i) van(nak) azok sokkal olcsóbbak. 10.000 ft alatt vannak. -
félisten
Ez nagyon jól hangzik, kszönet a megosztásért!
Szerintem amúgy nagyon sokaknak pont elég lenne a 100 Mbps-os port, mivel LTE-n bőven ez alatt van és marad is a tényleges sebesség.
A briddge módot hol látod?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Soma01
veterán
Bocsánat, nem néztem a postázás költségét. Akkor inkább B315s-22 az ami megéri. Az is B20, LTE Cat4 (150 Mbps), 4 db gigabites lan, 2 db külső antenna csati (adják hozzá a beltéri antennát, 25.000 ft-ért ahol néztem, ebay). A bridge mód kérdéses. De van ahol azt írták, hogy van. Jobban utána kell nézni.
[ Szerkesztve ]
-
coqito
tag
Feldobom a dolgot, mert látom sokan szenvedtek a router kérdéssel. Én kb 15 000 forintból oldottam meg, úgy, hogy egy xiaomi router (nem 4g-s) és egy usb modem stick amire lehet csatalakoztatni külső antennát is. A lényege, hogy a xiaomi routerre custom firmware van felrakva. Felismeri az usb sticket, és még azt is ha valamiért beragad, ekkor ujraindítja, megy mint az álom. Fél éve bármilyen hozzányúlás nélkül mőködik. Kitudom használni a teljes sávszélt amit el lehet érni telenor hipernettel. Ha valakit érdekel összeszedettebben is leírom.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
-
coqito
tag
Cikkírásnyi időm nem lesz de azért röviden igyekszem összefoglalni.
Két verzióban raktam már össze.
A router a Xiaomi Mi router 3, valamint a Mi router 3G is kipróbálásra került. Ehhez szükséges egy custom firmware a Padavan telepítése. Ezután ehhez vásároljunk egy Huawei E3372 usb modemet, melyet a router usb csatalkozójába csatalkoztatunk.
A router USB beállításainál be kell konfigurálni az usb modemet és boldogan használni a továbbiakban. Az usb modemhez lehetséges csatlakoztatni külső antennát is, ezzel a rosszabb lefedettségű területeken is javíthatjuk a jelminőséget.
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz 4Grider #7029 üzenetére
Nekem Archer C7 v2 van és leteszteltem az USB2-es portjait, kb. 14 megabájt/secet tudnak (SMB-n). Szóval valójában felezve van a sebesség, de szerintem mivel egy modem több áramot vesz fel, mint egy pendrive, ott még ebből a sebességből is faragva van talán. Telenoron szerintem így még nem mértem többet 40 megabitnél.
De az Archer MR200 is bőven tud ennyit, már amikor hajlandó felismerni a telenoros SIM-et.
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, ha nem, akkor kérlek irányítsatok át.
Probléma: Vodafone HomeNet+ Huawei B315 eszközön és bármit csinálok, nem tudok jobb SINR értéket kicsikarni belőle, mint 10 dB. A többi érték teljesen rendben van.
Átlag értékek:
- RSRP: -80 dBm
- RSSI: -59 dBm
- RSRQ: -6.9 dB
- SINR: 7.1 dBEzen kép alapján minden érték kiváló, kivéve a SINR.
Mi lehet a probléma?
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
Akhilles01
junior tag
sziasztok. Az utolsó 10 kommentet olvasva kijelenthetem hogy Magasak nekem ezek az ábrák, beszélgetések, ezért inkább nem pocsékolok arra időt hogy visszalapozgassak, hátha találok valaki hozzám hasonló nyomorult tudatlant. Nekem egy éve van a Pannon-tól egy kis dobozkám, amire wi-fin keresztül tudok kapcsolódni PC, PS, telefonnal. A gond csak az hogy 150gb korlátolt a legnagyobb csomag, es mostanaba már hó vége fele mindíg el is fogy. Váltani szeretnék valami hasonló metódusra épülő hordozható netre, ebben szeretnék tanácsot kérni.
-
Akhilles01
junior tag
van ilyen hordozható net, ami mondjuk korlátlan? Aktív Ncore felhasznaló vagyok, vezetékes netnél mindíg ment valami letöltés egész nap, erre alkalmasak ezek a mobilnetek?
-
4Grider
nagyúr
válasz Akhilles01 #7038 üzenetére
Nem, torrentre nem alkalmas a mobilnet. Néhányan egy cellában ugyan tudják futtatni, de azzal nehezítik vagy megakadályozzák, hogy mások pl. tv-t nézzenek, mivel a mobilnet osztott erőforrás, csak korlátozottan áll rendelkezésre. Torrentezni tehát légyszi vezetéken torrentezz...
Korlátlan mobilnetet a mobil flották topikban találsz, most az ajánlott a szamlakontroll.hu. -
Akhilles01
junior tag
válasz 4Grider #7039 üzenetére
lehet hogy rossz topikban vagyok. https://www.telenor.hu/tablet/tablet-router?filter%5Bspecification%5D%5Btariff%5D%5B%5D=HOMEPL&filter%5Border%5D=weight_desc&filter%5Blimit%5D=20&filter%5Btariff%5D%5Btariff%5D=HOMEPL Ez mobilnetnek számít? nem volt gont a torrentel, szépen szedte csak korlátolt, de valami hasonlót keresek korlátlanba.
-
4Grider
nagyúr
válasz Akhilles01 #7040 üzenetére
A Telenor mobilnetnek számít. De ha torrentezel rajta, akkor azzal kiszúrsz a cellaszomszédjaiddal. Nagyon sok helyen már teljesen lehalt a hálózat a magadfélétől, így pl. a Telenor MyTV-sek sem tudják már mindenütt normális minőségben nézni a tv-t. Légyszi vezetékes neten torrentezz, erre ne használd a mobilnetet, mert korlátozottan állnak rendelkezésre az erőforrásai.
-
cocka
veterán
válasz 4Grider #7041 üzenetére
Hmm.. én úgy tudtam, hogy le van tiltva mobilneten a torrentezés.
Legalábbis amikor próbáltam tán Telenorral torrentezni, akkor visszaesett a sebesség a béka segge alá, a ping óriásira nőtt és kb. a dialup korszakot idézte az egész, mondom jó, akkor ennyit a torrentezésről.
Ezek szerint nem minden előfizetőnél alkalmazzák ezt. -
totron
addikt
Úgy fest, a most startolt Digi csak kültéren simogatja a házfalat, be nem jön a jele. Arra az esetre, ha ez a jövőben sem változna, milyen, kültéri antennát is kezelni képes mobileszköz vált be nektek? S persze tudnia kell új barátunk technikai feltételeit is.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a Huawei E518 használható csak modemként? Tehát kikapcsolom a DHCP-t és a wifit rajta és a LAN portja menne egy Wifi router WAN portjába. Megengedi ezt a szoftvere? (Vodafone-os fw. van rajta, ha jól tudom)
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz szabifotos #7045 üzenetére
Te nem tudod ezt megnézni. A szolgáltatói szoftverek (firmware) eltérő a gyáritól. Ip passthrough lehetőséget keress, vagy bridge módot a menüben.
-
4Grider
nagyúr
válasz szabifotos #7045 üzenetére
A Vodafone letilt minden olyan lehetőséget a 4G eszközein, amivel mögé saját routert lehet kötni. Nem értem miért, de ez a szókásuk...
-
4Grider
nagyúr
válasz szabifotos #7049 üzenetére
Nem találkoztam még olyan emberrel, aki látott olyan embert, aki tudta debrandelni a modemjét/routerét. De biztos léteznek olyan firmware-ek néhány modellhez, amivel akár gond nélkül sikerülhet a dolog. Utána kell nézni a neten (nemzetközi fórumokban), hogy adott modellhez ilyen létezik-e/elérhető-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Annak, aki NAGYban gondolkodik: Jonsbo N3 ház (8+1 lemez), NAS alaplap Intel 8505 processzorral
- GAMER PC: Új i5-10400F/11400F -RTX 3080 GDDR6X -512GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó ASUS ROG Strix G15 (G513RW-HQ035) - Erős hardver, hibátlan állapot, MacBook váltás miatt!
- Új Sony Alpha 7 IV BONTATLAN GARANCIÁS
- Új Sony Alpha 7 IV + FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS objektív BONTATLAN GARANCIÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest