Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2278) radio100jozs válasza csz329 (#2275) üzenetére


radio100jozs
őstag

A Telenornak 60 Mhz-nyi sávszélessége van 1800 MHz-ben, az jogos, hogy a Telekomnak meg a pályáztatás után lett 50 Mhz-nyi. Itt egyértelmű szívott a Voda, hogy nem nyert 1800 MHz-en, és itt jönnek a piaci pletykák a Digivel kapcsolatban... De ott van a 900 MHz- amiben a Voda is kapott még egy szeletet, ahogy a másik 2 T-s cég is, így sok kicsi sokra megy alapon ezt be tudja hasznosítani 3G.-re, tekintve, hogy a technológia felhasználás részéről adott. A 2600 Mhz-es TDD még tényleg nem kiforrott, de már vannak készülékek, amik használják, és lehet pár év, és hétköznapi technológia lesz, vagy akár más dologra is lehet használni (pl: 5G), azaz gondolom nem fog majd kárba veszni. De van még egy dolog a 2100 Mhz-es frekvencia, amit a Voda is ha akar át tud állítani 4G-re.

Összességében én továbbra sem osztom, hogy kapacitás gond lenne a Vodánál, mint felhasználó sem érzékelem, és szerintem van akkora frekvencia készlete, amivel meg tud gyürkőzni egy ekkora világcég, hogy azt optimálisan használja fel, ahogy tette eddig is.

Az meg, hogy mekkora a sebesség teljesen másodlagos, ha már elértük legalább a 30 Mbps letöltést, jelenleg, és az elkövetkező pár évben nem igényli a mobiltechnológia a felhasználók részéről a nagyobb sebességet, főleg ha 2018-ra az ígért nagysebességű net minden háztartásban elérhető lesz, helyette fontosabb az, hogy legyen elérhető az adott mobilinternet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.