Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-06-07 08:51:53

LOGOUT.hu



Mobil flottát, de milyet?

Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.

Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!

Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!

A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.

Készült egy összefoglaló táblázat a népszerűbb flottákról, észrevételekkel a topikgazdát keressétek:
KATTINTS IDE A TÁBLÁZATÉRT! (Utolsó frissítés: 2024.06.05.)
Ebben megtalálhatók az adott flották kapcsolati adatai is.

A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58051) DrBubo77 válasza Baltazár123 (#58050) üzenetére


DrBubo77
Topikgazda
LOGOUT blog

Ha egy hónap múlva megjelenik a rendelet, akkor mindegy hova mennek, ebben a formában nem működhetnek tovább.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#58052) domper2015


domper2015
senior tag

[link]
Nem foglalkoznak a FUP-val és VoWifi is működik.
Én maradok az osztrák prepaid kártyamnál korlátlan hívás VoWifi-n az összes EU-s számra, 500 perc, 500 sms és 5g net havi 6,6 Euró.

(#58053) Papix


Papix
tag

Keresi mindenki az okot, hogy miért bontott szerződést a yeti a küf-el, ez üzleti titok, valszeg sose fog kiderülni.

Addig amíg nem tudjuk melyik szolgáltatóval egyeznek meg addig meg nem mindegy. Használd addig a küf csomagod amíg lehet. Ha már nem lehet na akkor jöhet a keresgélés, h merre tovább.
Ha nem lehet ezt tovább csinálni törvényileg mint ahogy a küf tette és még sokan mások akkor a többi hasonló flotta is erre sorsa jut, mindegy ki biztosítja a szolgáltatást. Vagyis szívni fogunk!

(#58054) Papix válasza domper2015 (#58052) üzenetére


Papix
tag

Na, nálunk ilyen sose lesz mint a román diginél.

[ Szerkesztve ]

(#58055) Baltazár123 válasza DrBubo77 (#58051) üzenetére


Baltazár123
senior tag

Nem lesz népszerű intézkedés, ha meglépik, szóval az időzítése érthetetlen, bár a pénz nagy úr és mindenki nagyon éhes most. Értem, hogy a lakosságot akarják a kormány és a szolgáltatók még jobban kizsigerelni, de én biztosan keresni fogok akkor alternatív megoldásokat.

A számok átmennek feltöltősre, talán a nejemnek nézünk valami publikus csomagot vagy ha marad(hat) a vállalati flotta csomagja, akkor oda átmegy. Talán lesznek kivételezett flották, akkor szerzek oda ismerőst aki ad ajánlást. Volt osztálytárs, kolléga, ismerős ismerőse, valaki.

Ha semmi ilyesmi nem működhet, akkor nekem elég lesz egy net kártya, meg a gyerekemnek is, az jöhet tovább számlázós flottából.

Aztán ugyanúgy voipról fogok újra telefonálni, mint tettem kb 10 éve jó sokáig. Viccesen olcsó percdíjakért és a mostani net sebesség mellett már a minőség is vállalható lesz. Tudom, hogy a szolgáltatók egy időben tiltották, de majd utána nézek, hogy most mi a helyzet.

Ennyi és mehetnek ahova akarnak. Persze nem mindenki tud alkalmazkodni, szóval ha ezt meglépik, akkor vagy kockáztatja a számát egy tovább számlázós flottában vagy fizet egy kisebb vagyont minden hónapban.

Őszintén szólva csak egy lista kell, hogy hol adtam meg a telefonszámomat és számváltásnál kiküldeni egy körlevelet vagy sms-t azoknak, akikkel még tartani akarom a kapcsolatot. Havi sok ezer, évi sok tízezer forintért én biztosan meg fogok mozdulni. Szerencsére nincs igazán szükségem a mostani számra, ez inkább csak kényelem kérdése, hogy nem szívesen cserélném le, meg akkor értesíteni mindenkit, de amikor ilyen összegekről beszélünk, akkor a kényelem az utolsó szempont lesz.

[ Szerkesztve ]

(#58056) tamikomac válasza domper2015 (#58052) üzenetére


tamikomac
aktív tag

Én ezeket a szomszéd SIM-eket nehezen tudom elképzelni magyarországi használatra.
Ezzel nem azt írom, hogy nem lehet, csak olyan "nagyon UFO". Nem tudom mennyi ismerősöm venné fel a telefont, ha azt látná: +43......... Pláne mennyi hívna fel, ha még tudnák is, hogy én vagyok, az ugye már nemzetközi hívásnak számít. Csak kérdezem, csak beszélgetünk, aki ilyet használ, az azért tart legalább egy feltöltős magyar hívószámot? Ha ilyen +43......... tennék be egy önéletrajzba és küldeném szét, nem tudom mennyi cég hívna fel, hogy "te lehetsz a mi emberünk, gyere már be beszélgetni".

Amit birtokolsz, az birtokba vesz.

(#58057) Papix válasza tamikomac (#58056) üzenetére


Papix
tag

Az állandó roaming miatt meg annak díját is fizetni kell majd.

(#58058) domper2015 válasza tamikomac (#58056) üzenetére


domper2015
senior tag

Amit leírtál azzal egyetértek, nekem is van magyar feltöltőkártyás számom. Akivel sokat szeretnék beszélni azt az osztrákon hívon. A magyar számon tudnak hívni
az ismerőseim. A paranoiásak félnek a +43-tól, sokan azt hiszik az is plusz költség nekik:) .
A kockázat, ha a külföldi túlzott barangolás miatt pótdíjaznak. Nálam az osztrák 2 éve játszik itthon.

(#58059) domper2015


domper2015
senior tag

De nem ez megoldás, hanem normális árazásra lenne szükség itthon.

(#58060) kano válasza domper2015 (#58058) üzenetére


kano
nagyúr

Sajnos a magyarok nem túl okosak, így gondolkodás helyett elöítéleteket gyártanak.

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#58061) tamikomac


tamikomac
aktív tag

Nem látunk a színfalak mögé, találgatunk. Én nem vagyok benne biztos, hogy csak a Yettel a "főgonosz", hisz elméletileg a flottát nem használhatja bárki: Gyakori kérdések
Ki veheti igénybe a flottakedvezményt?

Amit ír DrBubo77 simán az is benne lehet a pakliban, hogy "holnap szevasz-tavasz" és ennyi volt. Igen, a 40.000 előfizető nem kevés, de... 14 millió darab SIM van, ebből 11 millió a számlás. Kb. 26% lehet most a "Y" piaci részesedése, 11 millió számlás SIM 26% -> 2.860.000. És a KÜF-ösök ha azt nézzük nem fizetnek sokat egy publikushoz képest (mondjuk azok tényleg elképesztő árakon mennek), ha pl. egyoldalúan emel a Y pl. 15%-ot, esetleg a korlátlan netet meglassítja, akkor sem biztos, hogy odébb állnak még kötbér nélkül sem, mert nem nagyon lesz hová. Hűség végén meg publikus csomag, már aki kivárja. A továbbszámlázós nagy kérdés, nem tudom ez hogyan tud működni, mennyire néznek be ez mögé is. Azt pl. sose értettem, hogy ez 6-9 fős cég hogyan tud birtokolni több ezer olyan előfizetést amiket a KÜF is árul(t), cégnevet most nem írok. Voltam ilyenben, probléma nem volt vele, ügyintézés általában (jó esetben) egy hét alatt le is ment, csak erre kellett figyelni.
Azt azért megnézném, ha hirtelen a fél ország menne DPI-be mi lenne, a jogosultság adott... :)
Arról nem is beszélve, hogy vagyunk itt 800-an vagy nem tudom akik ezt figyelik, plusz a kb. 80.000 majdnem legális flottások, a teljesen legális flottások, nem tudom mennyi lehet ez összesen a 11 millió darab számlásból? 400-500, esetleg 800e? A többi polgártárs pedig mind-mind publikusban, nagyon ők vannak többségben.
Lehet óriási tévedésben vagyok, hamarosan többet fogunk tudni, a magam részéről lezárom ezt a KÜF-Yettel-Flotta-miért-hogyan-mi lesz-hova mennek történetet.
---------------------------

Mondanám, hogy játszunk olyat, hogy hétfőtől nem létezik semmilyen flotta, legális vállalati sem, semmi, mindent(!) legyalultak és ki mit választ a publikus közül és választani kell, mert ha nem akkor marad a vezetékes vagy fülkés telefon, de ezzel szét lenne spammelve a fórum. Vagy nyissunk egy ilyet :)

Amit birtokolsz, az birtokba vesz.

(#58062) gabor9991 válasza tamikomac (#58061) üzenetére


gabor9991
őstag

Azt egyébként lehet tudni hogy egy szolgáltató hogyan szabályozható egy rendelettel abban hogy kinek és mit mennyiért szolgáltat?
Miben más egy flotta mint mondjuk a vodánál egy ügyfélmegtartó tarifa ami szintén jóval kedvezőbb mint egy publikus?Ennyi erővel holnap minden küf tag kaptatna egyedi megtartó ajánlatot és minden martadna ahogy van csak az appban át lenne írva a tarifa neve "special retention"-ra mint a vodánál.
Vagy miért lehet továbbszámlázós flotta a jövőben egy küf -féle ahol magamnak intézek mindent az meg már nem.

(#58063) adika4444 válasza Baltazár123 (#58055) üzenetére


adika4444
addikt

Tiltották, csak aztán valami rendelet leszoktatta őket erről a gyakorlatról. Vissza a netsemlegesség miatt nem vezethetik, maximum szürkezónásan priorizálhatnak, de erre megint remek megoldásokat lehet találni...

üdv, adika4444

(#58064) lasz10 válasza DrBubo77 (#58048) üzenetére


lasz10
junior tag

Én tegnap reggel felhívtam a Yettelt, megkérdeztem, hogy módosíthatom-e a flottás (BUMM) tarifámat, azt mondták, hogy nem, mert az lezárt, átmehetek publikusba, de akkor a jelenlegi kötbérét ki kell fizetni. Úgyhogy osztottam, szoroztam, és arra jutottam, hogy a korlátlan net flottás helyett kihúzunk 400 méter optikait, és lesz ugyanannyiért 500-as Telekom optikai net, a BUMM helyett pedig Domino+ külföldi esim.
Ha már a turáni átok arra is kiterjed, hogy a mobil és net is itt legyen a legdrágább, pedig ezer éve nem is volt még smartphone és ISP..... :)

https://bit.ly/3UUXZYw

(#58065) snooze válasza lasz10 (#58064) üzenetére


snooze
veterán

akkor ezek szerint a kinek van még hüsége,az addig használhatja a küf elöfizut?

GO Gunners!!!

(#58066) goop


goop
őstag

Na igen, ha te akarsz módosítani az nem megy, mert te kezdeményezed a változtatást, majd ha a yettel keres, hogy mindenképpen változtass, akkor jöhet a képbe, hogy nem kötbérezhet, mert ez számodra hátrányos lenne. Ez meg a yettelnek nem éri meg, szóval szerintem elsősorban azokat keresik majd, akinek már nincs hűsége.

(#58067) lasz10 válasza snooze (#58065) üzenetére


lasz10
junior tag

Mivel Magyarországon élünk, semmi sem biztos, az sem, hogy ami ma érvényes, az holnap is az lesz....

https://bit.ly/3UUXZYw

(#58068) snooze válasza lasz10 (#58067) üzenetére


snooze
veterán

persze,jogos..és a korábbi lezárt yettel csomagokkal mi van?azok siman hasznalhatóak..vagy az más kategória?🤔

GO Gunners!!!

(#58069) adika4444 válasza snooze (#58068) üzenetére


adika4444
addikt

A HD-nál nagyon sokáig nem raktak senkit sehová, hanem értékesítők próbálták push-olni, hogy önmaguktól váltsanak, gondolom így akarták kieszközölni, hogy a legtöbbek ne a HD-k kivezetése miatt, hanem maguktól váltsanak. Maradt itt a fórumon is, aki szívósan ellenállt nekik, néhány éve vezették ki a csomagokat, addig vígan használták jónéhányan. Itt sem hiszem, hogy más lesz a gyakorlat, mert biztosan lesz, akit váltásra tudnak bírni, no meg a hirtelen kivezetés miatti ügyféligények extrém terhelést rónának az ügyfélszolgálatra, amit nem akarnak vállalni...

üdv, adika4444

(#58070) DrBubo77 válasza Baltazár123 (#58055) üzenetére


DrBubo77
Topikgazda
LOGOUT blog

Az egy hónap múlvát nem véletlenül mondtam. ;] Június 10-én várható, hogy megjelenik a Közlönyben, de lehet már 9-én éjszaka, azonnali hatállyal.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#58071) DrBubo77 válasza Papix (#58053) üzenetére


DrBubo77
Topikgazda
LOGOUT blog

Megmondom én neked:
Tudnak a várható rendeletről, és divatos szóval élve proaktívan léptek. Vagyis elébe mentek a dolgoknak.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#58072) trec12 válasza snooze (#58065) üzenetére


trec12
addikt

Csodálkoznék ha felmondanák. Sőt azon is, hogy a lejárt hűsegeseknek is. Azon csak vesztenének az ügyfelek legnagyobb része lelépne. Jó üzlet lenne?

(#58073) SztiviVander válasza snooze (#58065) üzenetére


SztiviVander
őstag

En pont erre szamitok. Sot szerintem a huseg utan is, mert egyore csak lezarjak ezeket a vallalati csomagokat (kuf es tarsai elol biztos) nem megszuntetik. Volt mar ilyen nem egyszer. Csak huseg lejarat utan mar jonnek a megkeresesek majd hogy valtsal mert ugye milyen jo lenne neked ket-haromszor tobbet fizetni :DD

[ Szerkesztve ]

(#58074) snooze válasza SztiviVander (#58073) üzenetére


snooze
veterán

igy legyen..🙂 akkor még van 10hónapom..🙂🙂 addig meg kialakul más..🤔

GO Gunners!!!

(#58075) sifarr válasza DrBubo77 (#58071) üzenetére


sifarr
senior tag

Tudnak a várható rendeletről, és divatos szóval élve proaktívan léptek.
Nem tudom, mi lesz a rendeletben, de nem valószínű, hogy hogy visszamenő hatályú lesz. Tehát egy cég létező keretszerződését lejáratig nem szünteti meg.
Azt sem tudom, hogy a KÜF esetében nem az történt-e, hogy a keretszerződés lejárófélben volt, és nem felmondta a Yeti, hanem egyszerűen nem hosszabbították/újították meg.
Ha nem járt le a KÜF-ös keretszerződés a felmondást akkor is megtehette a Yeti. Munkavállalói csomagokról beszélünk. A Yeti nem hinném, hogy szerződésbe foglalta volnak, hogy a CP Kft. bárkinek adjon munkavállalói igazolást. Hallgatólagos egyezség volt ez a felelk között eddig is. Most pedig a Yetinek elég volt elméletileg arra hivatkozni, a Kft. évi bevételei (a beszámolók nyilvánosak) kizárják a közel 40 ezres munkavállalót. Arról nem is beszélve, hogy az évi cégadatok szerint a munkavállalók száma 6-8.
Ezt a trükköt egy jogszabály valóban kizárhatja.

De ez igaz a továbbszámlázós flottákra is. Ott is pl. van egy mini kft., az évi cégadatok szerint pár fős alkalmazotti létszámmal, és közben van egy mobiszolgáltatóknál pl. 3-5 ezer előfizetése. Ezt a trükköt is egy jogszabályban ki lehet zárni. Szóval a továbbszámlázós flottákra se kalkulálnék a mostani helyzetben.

Szóval én érdeklődve és kíváncsian várom a rendeletet.
Mondjuk örülnék, ha nem csak a flottázások kiskapuit zárná be, hanem egyidejűleg arra mozdítaná el a mobilpiacot, ahol a végre virtuális szolgáltatók (több is) teret nyerhetnek és növelnék az (ár)versenyt.

(#58076) wolf88 válasza sifarr (#58075) üzenetére


wolf88
tag

Itthon, Magyarországon verseny???? Lett volna, de gyorsan kivéreztették a Digit is pár éve. Itt sose lesz verseny.

(#58077) trec12 válasza sifarr (#58075) üzenetére


trec12
addikt

Azt sem tudom, hogy a KÜF esetében nem az történt-e, hogy a keretszerződés lejárófélben volt, és nem felmondta a Yeti, hanem egyszerűen nem hosszabbították/újították meg.

Felmondta, leírták a face-n.

(#58078) Lauda válasza DrBubo77 (#58071) üzenetére


Lauda
félisten

Pontosan milyen rendelet várható?

(#58079) devast válasza Lauda (#58078) üzenetére


devast
addikt

Senki nem tudja, de a vodára valószínűleg nem lesz érvényes.

(#58080) sifarr válasza wolf88 (#58076) üzenetére


sifarr
senior tag

Itt sose lesz verseny.
1. A remény hal meg utoljára. ;)

2. Volt korábban egy moderátori kérés és figyelmeztetés, miszerint a KÜF-ügy kapcsán (se) politizáljunk a topicban, mert automatikus kitiltás lesz a "jutalma".
Én most minden KÜF-höz kapcsolódó hsz-emben igyekeztem a lehetséges mértékig kerülni a politikát. Visszaellenőrizhető! :K
Bár ha a távközlési támában (de akár bankosban is) kerüljük a politikát, akkor nem nagyon lesz miről beszélni. Legfeljebb a lefedettségi kérdésekről. Már az a kérdés is necces, hogy melyik szolgáltatónak ki a hálózati beszállítója ... Tarifákról nem is beszélve. :N

(#58081) tsabeekaa válasza SztiviVander (#58073) üzenetére


tsabeekaa
aktív tag

+1

(#58082) Lauda válasza devast (#58079) üzenetére


Lauda
félisten

Gondolom azt sem tudja senki, egyáltalán lesz-e bármilyen rendelet.

(#58083) sifarr válasza trec12 (#58077) üzenetére


sifarr
senior tag

Felmondta, leírták a face-n.
Lehet. De az, amit én tőlük ide beidézve olvastam, az nem volt jogilag a legszakszerűbb.
Én pedig láttam olyan keretszerződést, amiben az szerepelt, hogy a szerződés lejárat után meghosszabbodik újabb x évvel, kivéve ha bármelyik fél eltérően nem nyilatkozik. Ilyen esetben a nyilatkozat nem felmondás, a szerződés mégis kuka.
De a lényeget tekintve mindegy.
Valamint az is tény, hogy az egész ügyet eddig egyoldalúan, csak a CP oldaláról ismerjük, a Yeti nem nyilatkozott. Szerintem nem is fog, legfeljebb a rendelet megjelenése után.

(#58084) goop válasza sifarr (#58075) üzenetére


goop
őstag

Aztán az is lehet, hogy a lehúzós meg tovább számlázós flottákat akarták megfogni, (a küf már nem ilyen volt) de belekerült a szórásba, anyagi okok miatt...

(#58085) lasz10 válasza goop (#58084) üzenetére


lasz10
junior tag

Mivel a bejelentés 10 nappal a kormány- Yettel közötti megállapodás után született, óhatatlanul is felmerül a kérdés, Cui prodest?

https://bit.ly/3UUXZYw

(#58086) DrBubo77 válasza lasz10 (#58085) üzenetére


DrBubo77
Topikgazda
LOGOUT blog

Az egybeesés elgondolkodtató.
De inkább ne politizáljunk!

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#58087) SztiviVander válasza trec12 (#58077) üzenetére


SztiviVander
őstag

Ja, csak aztan el is tunt az a poszt eleg gyorsan, na vajon miert... Talan a nagy face jogaszkodashoz hozzaszolt annyit a yettel hogy nem kene rossz hiret kelteni es valotlansgokat posztolni mert abbol valodi jogaszkodas lehet a vegen :C

(#58088) yanna válasza DrBubo77 (#58086) üzenetére


yanna
őstag

Ebben az országban nincs olyan téma, ahová ne betonozta volna be magát a "politika"... A születéstől a halálig, a mezőgazdaságtól az egészségügyig, az ipartól az oktatásig, a sporttól az üdülésig,az élelmiszertől az energiaszolgáltatásig...stb. Innentől kezdve PH mehet a kukába... :U

(#58089) Viktor0610 válasza yanna (#58088) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Az utolsó mondatot nem értem.
Miért a PH-nak kellene bárhova is mennie?
Csak annyit kellene tenni, amit DrBubo77 kért.

Xiaomi 13T

(#58090) yanna válasza Viktor0610 (#58089) üzenetére


yanna
őstag

Csak annyi, hogy nem marad miről fórumozni, kivéve a politika topikot.

(#58091) SztiviVander válasza yanna (#58088) üzenetére


SztiviVander
őstag

Sajnalom azokat akik ezekben a temakban (is) csak politikai alapon tudnak gondolkozni es megszolalni. Tenyleg nehez lehet ugy az amugy sem konnyu elet :U Ez inkabb arrol szol hogy egyes emberek (es egyre tobb) imadnak mindent a politikara fogni, mert az kenyelmes es egyszeru. Csak tobbek kozt talan ezert is tehetik meg a multik hogy hatradolve rohognek rajtunk fejosteheneken, es az arverseny (amit a yeti igazgatoja emlegetett vastag arcborrel az arbeveteles cikkben) tizenhuszonsok eve valojaban azt jelenti hogy harmuk kozul epp ki mer tobbet kerni kevesebbert, amit aztan a tobbiek is majd kovetnek.

(#58092) sifarr válasza yanna (#58090) üzenetére


sifarr
senior tag

Csak annyi, hogy nem marad miről fórumozni, kivéve a politika topikot.
Várjuk ki a végét, s akkor minden kiderül.

1. Nem is lesz rendelet, hisz eddig ez is csak egyes "bennfentesek" infója. Ebben az esetben az egész KÜF-ügynek nincs politikai aspektusa, hanem csak a Yeti üzletpolitikai döntése, amihez joga van.

2. Lesz rendelet, megjelenik és el is olvashatjuk. Ebben az esetben a jogszabály szövegéből, tartalmából egyértelműen kilvasható minden. A joglakotói szándék is. Ha van hátsó szándék, akkor az is.

A 2. esetben a politikai elemzésre érdemes visszatérni. Ebben az esetben nem érezném indokoltnak ha lenne moderátori kérés, hogy ne politizáljunk, ha van miről politizálni.
Ha akkor mégis lenne ilyen kérés, az téged igazol, hogy PH mobilos topicjainak semmi értelme.
Addig viszont fogadjuk el a modorátori kérést.

[ Szerkesztve ]

(#58093) Zssom válasza SztiviVander (#58091) üzenetére


Zssom
tag

Osztom a véleményed a témában.
Az én meglátásom szerint van több lehetőségünk. Az egyik az, hogy puffogva beállunk a sorba és fizetjük szó nélkül a többet a kevesebbért, mondván, hogy jól van az úgy. A másik, hogy megváltoztatjuk a szokásainkat és kevesebbet telefonálunk, elhagyjuk az sms-eket, esetleg alternatív alkalmazásokat használunk, feltöltő kártyás, mondjuk dominó maratonnal biztosítjuk hozzá az útközbeni elérhetőséget. Vagy, ami eddig mindig is volt valahogy, megoldjuk okosban. A Magyar mindig is leleményes volt, a kiskapuk megtalálásában és kihasználásában a Magyar a legjobb. Ha egy ajtó bezárul, nyílik egy másik ("tudom, nekem is volt trabantom"). Bízom benne, hogy előbb utóbb erre a problémára is hamar megleljük a megoldást. Korábban is szivattak minket sok mindennel (pl. Bokros és egyéb csomagok), de feltaláltuk magunkat. Akkor is valahogy bejöttek az országba a Gorenje hűtők, amikor nem is lehetett érte kimenni, szinte minden elérhető volt okosban. Ennek a problémának is biztosan fogalmazódik már a megoldása. Egy régi, ma már idős barátom mondta mindig, hogy "Nyugalom, a hosszú élet ritka, sosem szabad abbahagyni a csüggedést..." Én arra szavaznék, hogy várjuk ki a végét, és amikor már nincs tovább, akkor keressük meg az új lehetőséget

(#58094) axioma


axioma
veterán

Lazan kapcsolodik a flottakhoz, valtas eldontese miatt kene az info. Telekomnal mukodik az, hogy flottaba behozhatok +4 szamot [=innentol en vagyok a tulaja azoknak is], de ahogy a yettel-nel, tobb szamlafizeto lehet, es mindenki a hozza tartozo szam[ok]rol kap szamlat, allithat be sajat csoportos beszedest ra? Vagy ez yettel-only? Ott megy, idos csaladtag ugyintezes szandekosan nalam [szam szerzodoje], de o fizeti a sajatjat kulon.

(#58095) yanna válasza sifarr (#58092) üzenetére


yanna
őstag

"Addig viszont fogadjuk el a modorátori kérést."
Egy szóval sem vitattam.

(#58096) Baltazár123 válasza Zssom (#58093) üzenetére


Baltazár123
senior tag

Ennek a fórumnak alapvetően arról kéne szólni, hogy a mobil flottákról információt osztunk meg egymással. Azt nem gondolom politikai véleménynek, ha mondjuk valaki beszél a különböző adók és rendeletek hatásáról a flottákra. Ebben semmi politika sincs, egyszerű üzleti körülmény. Felesleges is erre nagyon rápörögni, mert úgyse lehet egy fórum hőbörgéssel megváltoztatni és vannak sokkal jobb fórumok a politikai frusztráltság kiélésére :)

A KÜF kapcsán most nyomás alá kerülhetnek a felhasználók, mint én. Ezért gyűjtöm az információkat, ha megtudok valamit, meg is osztom természetesen. Mindenki keresi a megoldást és persze várja az információkat, hogy vajon mit lép a yettel és milyen más csomaggal tud újra jelentkezni a KÜF.

Van egy jó hozzászólás FB-n, egy embernek korlátlan net kártyája van adatmegosztóval (gondolom még régebben köthette, sok éve) és a yettel máris megtalálta őt. Jelenleg fizet 7100ft-ot a két kártyára összesen. A yettel ajánlata 2x8700ft :) kedvezményesen :) Sajnos arról nem beszélt, pedig kérdezték, hogy mi fog történni, ha nem fogadja el az ajánlatot.

szerk: pont most válaszolt, hogy a yettel is azt javasolja, ne nyúljon senki a KÜFös csomagjához, majd lesz valami később. Mindenkit értesít a yettel, de azért jó tudni, hogy kb milyen nagyságrendű emelés jöhet, ha mégis más csomagot kell választani.

[ Szerkesztve ]

(#58097) DrBubo77 válasza sifarr (#58092) üzenetére


DrBubo77
Topikgazda
LOGOUT blog

ÁSZF III. 10. 16.
A politika és a vallás mint téma csak a linkelt topikokban kaphat helyet.

ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)

(#58098) Akelaus válasza sifarr (#58092) üzenetére


Akelaus
senior tag

Az 1.-es pontnál a bennfentes infó...ő már jópár hete leírta, hogy hozzányúlnak az ilyen flottákhoz, és bejött.
Na meg látva ahogy működnek a dolgok pár éve...a rendeletről írt szösszenet is bejön a végén.

Mondjuk én qrva nyugodt vagyok igy Küf-ös flottásként is, ha kedvezőtlen változás lesz, lehet lépni.
Nem mondom, hogy sok lehetőség van, de azért akad még.
Ha véletlenül sikerül valahogy a Telekom irányába elmozdulni a Küf-nek, én csak örülök neki. 🤗

Addig meg úgy teszek, mintha mi sem történt volna. Nulla hivatalos tájékoztatás történt ebben az ügyben eddig. Egy Fb. poszt ami el is tűnt. 🙄

(#58099) sifarr válasza DrBubo77 (#58097) üzenetére


sifarr
senior tag

A politika és a vallás mint téma csak a linkelt topikokban kaphat helyet.
Számomra a helyzet de jure tiszta - viszont de facto ... :F
Szerintem az eddigi hozzászólások közül is több volt, amely politizálás szempontjából ha akarom vemhes, ha akarom nem.
Nekem nem világos, hogy akár a moderátoroknál, akár nálad hol kezdődik a politizálás, amelynek csak a megadott topicban van helye. Lehet, hogy még közöttetek is van eltérés a megítélés rekintetében.

Csak hogy tisztábban lássak hoznék egy példát, s kérném, hogy akár te, akár bármelyik moderátor mutasson rá, hol kezdődik benne a politizálás.

Nálunk 2 vezetékes internetszolgáltató van: a Telekom és a Digi. Egyik gyerekemnél is kettő: UPC/Voda és a Digi. Nálunk van verseny a szolgáltatók között, náluk volt, már nincs.
Amikor a Vodát (benne UPC-t) és a Digit felvásárolták és egy cég, akkor ezt az ügyletet az EU legfeljebb 1-2 országában engedélyezték volna versenyjogi okokból, a legfeljebb kettőből az egyik mi vagyunk. Magyarázni nem kell különösebben: csökkenti a versenyt, az árversenyt is.
Ha máshol a felvásárlást engedték volnak, akkor kikötik, hogy az egyik vezetékest az új tulajnak el kell (egyben) adnia.
Mára nekem nem egyértelmű, hogy a mobiloknál a Telekom a legdrágább. A Yeti utolérte.
De! A Yetit nem akarták eladni a csehek, mert reménykedtek/bíztak a Digi felvásárlásában, esetleg fúzióban. Ez lett volna a verseny szempontjából is normális, ésszerű, a lakosság, a fogyasztók érdeke. A Digit azonban más vehette meg. Nem tisztán piaci alapon.
Most a Yeti kétségbeesetten próbálkozik mobilalapon kiépíteni a "vezetékes" internetes és TV-s lábát. Persze ez így sokkal drágább, valamint minőségileg sem lesz ugyanaz mint egy valódi optikai hálózaton. A Yeti horror publikus tarifájában ez is benne van.
Ha leírom, konkrétan megnevezem, hogy miért, kinek a döntése által, kiknek az érdekében történt mindez, és hogy ez kárt (drágább tarifát) jelent a fogyasztóknak, akkor én politizálok? Vagy csak elemzem a való világot?
Az "igen" és a "nem" válasz is jó - szerintem. Csak ha a válasz igen és ez tilos, akkor egy mobilos topicban tényleg csak a lefedettségről lehet eszmét cserélni.

(#58100) 4Grider válasza sifarr (#58099) üzenetére


4Grider
nagyúr

Mikor tett vételi ajánlatot a PPF csoport a Digire?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.