- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Napkollektor - csak úgy
Új hozzászólás Aktív témák
-
Derrrick
tag
válasz
<Adamsky> #190 üzenetére
Így már szimpatikusabb a megközelítésed. Ez már valóban vita szerű felvetés.
Nálam ezek egyformán fontosak.
Persze ha a kinézet és a használhatóság 5-ös lenne, a hang viszont 1-es, akkor nem ezt venném meg.
Ott volt pl. a Creative Zen Micro-m, aminek hangja 5-ös volt, viszont használhatatlan, stb. Le is cseréltem az eleinte megvetett, majd használat közben megszeretett iPod-ra.
Hiába, én már csak ilyen nagyképű, öreg szar vagyok. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Derrrick #188 üzenetére
''...akarod bebizonyítani, hogy hülye vagyok...''
Írtam én ilyet? Nem, hát akkor?
Egyszerűen csak arra voltam kíváncsi, hogy tényleg jól látom/értem-e, hogy neked a kinézet, és kezelhetőség fontosabb egy zenelejátszónál, mint a hangminőség.
Nálam ugyanis a fontossági sorrend a következő:
1. hangminőség
2. szolgáltatások
3. kezelhetőség
4. kinézet/forma
''... csak gyenge szellemi képességeket...''
...én viszont nem ilyen reakciót vártam volna egy harmincas éveiben járó embertől, mint amilyen te is vagy. -
fotel
aktív tag
válasz
Derrrick #188 üzenetére
Azt írtad, hgoy bármihez hozzá lehet szokni az AutoGain miatt, és a dobozhang is eltűnik 10 perc után. A két mondatod között ok-okozati összefüggés van, tehát az értelme az, hogy hozzá lehet szokni a dobozhanghoz (te hozzá tudsz szokni) és 10 perc után olyan, mintha nem is lenne.
A szövegértelmezés lehet, hogy jobban megy Adamsky-nak, mint neked a szabatos fogalmazás. De ha ezt akartad leírni, akkor szvsz Adamsky semmit sem ferdített el. -
Derrrick
tag
válasz
<Adamsky> #184 üzenetére
Ne sértődözz, mikor tőlem hibásan - a szövegkörnyezetből kiemelt részek egymás mellé tételével és így híbás kijelentést - idézve akarod bebizonyítani, hogy hülye vagyok!
Ahogy írtam, nem feltételeztem rosszindulatot, csak gyenge szellemi képességeket, amiért nem értetted meg amit leírok. Ezért is írtam le mégegyszer részletesen kifejtve, hátha most sikerülni fog a szövegértelmezés.
Egyébként ez nem vita, hanem ostoba civakodás. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Derrrick #174 üzenetére
''...hogy a gyengébbek is megértsék...''
Ha jól emlékszem, nem adtam rá okot, hogy ilyen megalázó stílusban válaszolj, ugye? Akkor meg mire fel? Már az első nekem címzett hsz.-ed is kissé bicskanyitogató volt, de próbáltam visszafogni magam...
Asszem az ilyen emberekkel, mint amilyen te vagy nem érdemes vitázni.
[Szerkesztve] -
fotel
aktív tag
Én is hasonlókat, azzal a kitétellel, hogy kezelhetőség remote nélkül 4, remottal 5.
SW: 3.5, Pc szinkronizálás 5: meg tudom csinálni, amit akarok, és ugyanabban a strukturában köszön vissza, mint PC-n (pedig ott könyvtárakat használok)
Hozzávéve az elem-élettartamot 4.5 [referencia: MiniDisc]
Egyébként ha a creative ezt a feature-t elgáncsolta, az nagy hiba volt. Még a Sony is egyben látszik drive-ként, pedig híresek a DRM őrületről (rootkit pl) -
rumos14
nagyúr
válasz
Derrrick #174 üzenetére
hello Derrrick, itt Hans
szóval elfogadom a te értékrendedet, leírom, hogy én a Sony NW-HD5-re milyen potokat adnák.
kinézet: 4 (amúgy meg nem érdekel, nem kell hányom ha ránézek, csajoknak meg nem ezzel akarok villogni.)
SW: 4 (ha ezalatt a felmásoló programot érted)
kezelés: 4,5 (van külön hangerő állító gomb, unlike iPod. az clickwheel vagy hogy hívják nekem nem teccik, próbáltam. nem használható így ''vakon'' a pléjer.)
PC-vel szinkronizálás: ez számomra értelmezhetetlen, ne szinkrózzon nekem senki semmit, köszönöm rá tudom másolni amir akarok.
Hang: 5 és ez a legfontosabb nekem. -
rumos14
nagyúr
jaja ez így van, sőt kizárólag az újabbaknál van így, és ez így nagyon ócska. pedig volt egy olyan pillanat az életemben hogy elgondolkodtam egy zen touch-on, de annál úgy van, hogy adatot is CSAK saját programmal lehet rá felerőltetni, nem jelenik meg külön meghajtóként, particionálni sem lehet.
-
fotel
aktív tag
válasz
Derrrick #174 üzenetére
Creative vinyóként működik nem? Minek hozzá bármilyen program?
Egyébként kreditrendszerről hallottál? Szeirntem az alapvető különbség itt van, van aki a hangot egy szinten említi a többivel.
A hangról pedig: RightMark-al még mérhető is az alsó frekvenciatartományban az iPodok erőtlensége és a magas tartományban is. -
Derrrick
tag
válasz
<Adamsky> #173 üzenetére
Na akkor elmondom mégegyszer, lassan, tagoltan, hogy a gyengébbek is megértsék:
Osztályozzunk mint az iskolában:
Creative:
kinézet: 2
SW: 2
kezelés: 3
PC-bel szinkronizálás: 1 (ezért adtam el végül)
Hang: 5
Átlag: 2,6
iPod:
kinézet: 5
SW: 5
kezelés: 4,5
PC-bel szinkronizálás: 4
Hang: 4
Átlag: 4,5
Tehát a mérleg az iPod felé billen az én értékrendemben. Megismétlem, hogy először azért nem iPod-ot vettem mert viszolyogtam az iPod sznobériától, de a Creative használata után immár jobban viszolygok a használhatatlanságától. Hát így lett iPod-om.
Neked pedig ebből annyi jött le, hogy az iPod hangja gyengébb, ezért vettem azt. Gratulálok a képességeidhez!
Sajnos az iPod-ról itt vitázni lehetetlen, mert nemcsak az iPod táborban vannak elvakult tagok, hanem az iPod ellenesek között is. Ebben a topikban pedig most ez utóbbiak dominálnak. Az elvakultság ellen pedig az észérvek nem használnak.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Derrrick #169 üzenetére
Marhára nem vágom mi bajod van, úgyhogy légyszíves kicsit konkrétabban.
Asszem én -- jelentését tekintve -- nem változtattam semmit az általad leírtakon. Tény, hogy kihagytam egy-két dolgot, de ezt is csak a lényeg kiemelése miatt.
Én ebből [link] a hsz.-ből azt olvastam ki, hogy te az iPOD hangját ''négyes alá''-ra értékeled. Így van vagy sem? -
fotel
aktív tag
Kis poén:
[link] -
fotel
aktív tag
Nem az extra funkciók hiányára célzok (személyesen nekem nem kell rádió, akkor azt vennék, diktafon sem kell, mert 5 év alatt sosem vettem fel semmit minidisc-kel sem) hanem arra, hogy egy _zene_lejátszó úgy népszerű, hogy mindenhol az hallatszik a neten, hogy szarul szól - az árához képest. Az iPod topicban rengeteg hibásról esik szó, ez sem érdekel senkit. Mindegy, ti tudjátok, az meg hogy egyszerűen használható-e... a legbonyolultabb sem nehezett, mint egy ATM! Ma MuVo-ztam egy kicsit, először próbáltam Creative cuccot, és egyből megtaláltam mindent.
-
Husky
aktív tag
Jaj, megint megöltem egy topikot.
De én még azért elolvasnék pár hozzászólást azoktól, akik tényleg istenítik.
Attól aki csak zenét akar hallgatni miért kell elvárni hogy olyan lejátszót vegyen amiben van hátvakaró, körömcsipesz, és nokedlireszelő is? It's just a bloody mp3-player, f' God's sake.
Ez a topik kicsit olyan, mint nyáron röhögni azokon akik forró tea helyett fagyit tesznek a fejükbe...
Egyébként azokból az emberekből van több, akik félnek attól ha egy rossz gombnyomás miatt a következő tíz percben zene nélkül maradnak és közben feldiktafonálják a fél városi közlekedést, vagy egy másik bökés hatására hopp, törlődik egy könyvtár zene, egy harmadik gomb miatt meg baromi sok lesz a mély hang. (Egyik munkám, hogy ilyen emberek problémáit oldjam meg - tényleg sokan vannak.)
Az Apple rengeteg évet áldozott arra hogy olyan cég legyen amiről mindenkinek az ugrik be hogy egyszerűen kezelhető cuccokat gyárt. (Hazudnék, ha azt mondanám hogy napi X óra bsd, linux, és router hegesztés után - menet közben helyrerakva néhány kék képernyőt - sz.r lenne elővenni valamit ami (c)Just Works, és nem nekem kell noszogatnom hogy működjön hanem önfrissít, öntölt, és önműködik.)
Szerintem elsősorban ezt veszik, és ezért lett sok iPod tulaj. Innentől a ''trendy'' (sic!) már öngerjesztő folyamat, de attól hogy sok van egy relatív buta lejátszóból a piacon, még nem fognám rá hogy csak azért mert mindenkit agymostak. Pár évvel ezelőtt még meglepődtem ha középkorúnál láttam mp3-lejátszót, és szinte mindegyik iPod volt. Nem hiszem hogy azért mert nagyon utánanéztek volna hogy ez-e a divat, vagy mert a gép előtt buzulva tudnák hogy apple=zisten. Hanem mert látták hogy ennyi gombbal még ők is elboldogulnak. Miért vegyenek olcsóbbért olyant, amit nem mernek kezelni?
A kérdés inkább az, hogy akik kihasználnának olyan funkciókat is ami egy default ipodban nincs benne, azok végül miért vesznek mégis azt? -
Husky
aktív tag
válasz
<Adamsky> #163 üzenetére
> Én egy kicsit furának tartom, hogy én ''alkalmazkodjak'' a készülék hangjához.
Ezt a ''Koss - The Plug''-nak dobozhangja van dolgot már több embertől hallottam, viszont nekem nem tűnt fel... vagy nem annyira karakteres hogy zavarjon, vagy csak egyszerűen olyan fülformám van hogy az összes többi fülhallgatóhoz képest velem csak ez kompatibilis. Nemtom, sosem fogok más fülével hallani. Nekem jó.
Fejhallgatót egyébként rengeteget hallottam már ami szebben szól, de fülesből eddig tényleg ez a legjobb amit ettem. De ez iPod topic, egy füles hangzása meg még ráadásul zenefüggő is, így ami nekem jól nyomja BB Kinget az másnak lehet h vartyogást csinál Linkin Parkból...
> Átolvastam a topic-ot, és próbálom megérteni az IPOD tulajokat, de megy
Gondolom ''nem megy'' akart lenni.
Az a vicces, hogy itt az embert próbálják megérteni, pedig nincs rajta mit. Vettünk egy mp3 lejátszót. Én azért ezt, mert ennek volt a legkevésbé műanyag fílingje, és sok giga ráfér. Ennyi. Tudom hogy egy versenyautón lehet kerekenként szabályozni a felfüggesztés merevségét és a nyomást, meg a szikraidőt és az ív hőmérsékletét annak függvényében hogy milyen motorhangot szeretnék, egy kisteherautónak meg baromi jó az ár-érték aránya, de vannak emberek akiknek csak egy autó kell. Az olyanok pedig vesznek egy pirosat. -
<Adamsky>
nagyúr
''...ráadásul van az embernek egy olyan funkciója, hogy AutoGain. Tök könnyen hozzá lehet szokni ... A dobozhang is elmúlik 1 perc alatt...''
Hát nem is tudom. Én egy kicsit furának tartom, hogy én ''alkalmazkodjak'' a készülék hangjához.
Derrrick írta:
''...click wheel használhatósága négyes-ötös, iTunes ötös, hangja négyes alá.''
''Úgyhogy a következő is iPOd lesz...''
Átolvastam a topic-ot, és próbálom megérteni az IPOD tulajokat, de megy. -
Husky
aktív tag
Kicsit szériahibás vagyok középmagas-magas téren, idegesít a TV-k fütyülő sorfrekije és az ''ultrahangos'' egér- és patkányriasztók is legalább két nappal előbb űznek el engem mint a rágcsáló kollégákat, ráadásul van az embernek egy olyan funkciója, hogy AutoGain. Tök könnyen hozzá lehet szokni X hangerőhöz, Y sötéthez, vagy Z színhőmérséklethez. A dobozhang is elmúlik 1 perc alatt... nálam.
(Legalábbis azon emberek közé tartozom akiknek a következő fülese is Plug lesz, EQ nélkül...)
Igen, vannak gyári EQ beállítások, meg Normalizer, meg VolumeLimit meg világidő meg mittomén - egyszer végigzongoráztam őket, a Rock beállítás még egész tűrhetőt csinál a chillout/ambient zenékből, de nem igazán erőltetem, emígy is jól szól. -
rumos14
nagyúr
huh, koss-t alap EQ-n? volt plugom, a magasokat csont maxra kellett felnyomni, és még úgy is tök dobozhangzása volt, csak iAudio-val tudtam belőni a - szentségtörés következik - BBE hangzásjavító effektel.
úgy már szépen szólt.
amúgy meg a podon is vannak gyári EQ-k, rock, jazz, mittomén, nemde? -
vili13
őstag
Ha a nano-val is csodát tesz a Rockbox, az viszont jelentős eredmény, mert az említett iRiver-ekkel ellentétben viszonylag olcsó, kicsi, de jó minőségű hardver. Ha most keresnék lejátszót, és túl tudnám tenni magam a beépített akkun és a rádió hiányán, komolyan megfontolnám a nano-t, mert (a divatot leszámítva) az összes többi problémám a gyári szoftverből következett, és ezek szerint már megoldották. (A 2GB-os G3-at 4GB-os nano-ra azért még nem cserélném le, de ha kijönne olcsón valami 8..16GB memóriás nano II+, elkezdenék rá spórolni...
)
-
Husky
aktív tag
Mac-es helyett linuxos vagyok, abból is a tökölgetős-mindentbeállítós Gentoo-s fajta, de ennek ellenére nem zavar hogy ezt ''nem lehet beállítani''.
Igaz, néhányszor már elkezdtem guglizni hogy akkor most rakjunk rá linuxot, de aztán lusta voltam, a geekness factor mellett nem hoz olyan extrát amire szükségem lenne...
Fülesként pedig itt is agybagyógyítós fajta dolgozik, Koss-féle Gyugó. Nem éreztem még szükségét az equalizernek, pedig a Koss-nál a középtartomány jellemzően gyenge.
De innentől már tényleg ízlések-pofonok topic. -
rumos14
nagyúr
1. ha még a finoman szólva is ipod rajongó cnet oldal a sony-t hozza ki győztesnek, az jelent vmit. akkor nem kicsi a különbség
nyílván én is szívesen kipróbálnám fé óra erejéig az összes szóba jöhető lejáccót de erre nincs lehetőségem ezért kénytelen vagyok részben a netes tesztekre hagyatkozni.
2. én ezt úgy oldóttam meg hogy vettem egy fülbenyomós fülest. a külső zajok túlnyomó részét ezzel kizárom. -
rumos14
nagyúr
először is ha bántó volt a hsz-em bármelyik része akkor elnézést.
ha valaki Mac-es, bőven meg tudom érteni hogy szimpi számára az iPod, hiszen u.az a cég gyártotta, u.az a stílus, stb.
a ''jogvédett'' zenék ügyében igazad van, számomra is tárgytalan az egész téma. azt is leírom, hogy az általam jelenleg használt Sony NW-HD5 is csak a saját Sony-féle ''boltból'' letöltött zenéket támogatja, amiket viszont más lejáccó nem.
a belinkelt tesztben flat EQ-val (semmi módosítás) hasonlították össze a lejátszókat. amúgy meg kövezz meg, de én igenis kihasználom a sávosan állítható EQ-t. miért kéne elfogadnom azt ami alapból kijön belőle? tömörített zenéről van szó, az audiofil felfogásnak itt már eleve lőttek. kipróbáltam jópár fülest (kicsi, fülbedughatót, mert én ilyet használok, és tök máshogy szóltak. most akkor melyiket kell elfogadni, mint ''referenciahangzás''? egy párezer forintos fülesnél igenis fel kell nyomni a basszust, mert nekem úgy teccik. a sennheiser cx300-nál ami fülbenyomós fajta, nagyon szép az alapra állított mélyekkel, viszont egy kis magas kiemelés kell neki. száz szónak is egy a vége: nem értek azzal egyet hogy az EQ megöli a zenét, amennyiben párezer ft-os fülesekről és tömörített zenéről beszélünk. -
vili13
őstag
válasz
Macilaci457 #122 üzenetére
''Ezzel a Rockbox fw-el lehet rá normálisan másolni zenét is?''
Nincs ipodom, hogy kipróbálhassam, de állítólag nem csak felmásolni lehet normálisan a zenéket, és tetszőleges könyvtárakba rendezni, de azokat lejátszani is lehet... ([link]). Meg tud más érdekes dolgokat is a Rockbox (gapless lejátszás, crossfade, 5-sávos eq, stb), bár még erősen fejlesztés alatt áll. Viszont ha még javítgatják egy kicsit, és lesz a nano-ra egy tényleg jól használható nyílt forráskódú firmware, azzal szvsz ki lesz húzva az apple méregfoga, lassan tényleg érdemes lesz nano-t venni! -
Husky
aktív tag
Vagy utolsó alatt a linket kell érteni?
Erre szokták mondani hogy csak a saját fülemnek hiszek, nehogy már más mondja meg hogy mi szól jól. Nekik veszek lejátszót vagy magamnak?
Tök simán elfogadom hogy a Sonynak van a világon a legjobb hangja. Továbbá rengeteg ember van a világon akiknek jobb a szeme mint az enyém. Na és?
A hordozható lejátszó hangját a következő dolgok szokták hazavágni: a gyári fülhallgató, autók, buszok, vonat, ''kérem tessenek vigyázni, az ajtók záródnak'', légkalapács, madarak, meg az az idegesítő súrlódó hang amit a csigák adnak ki. -
rumos14
nagyúr
válasz
Macilaci457 #151 üzenetére
bocsesz az első mondatodat nem értem teljesen.
-
Husky
aktív tag
> az iTunes dalokat CSAK az iPod tudja lejátszani, míg a PlayForSure dolgokat minden lejátszó ami támogatja
Ez kicsit ilyen ''lövöldözzünk egymásra ugyanazért'' dolog.
A Motorola telefonja tényleg gyenge példa lenne hogy mi játszik még FairPlay-t, így más irányból közelítem a problémát: iTunes-ban kijelölöd a FairPlay-es számokat, és az iTunes jobb felső sarkában sárguló nagy sárga ikonra bökve audiocd lesz belőle. Kérdések és riadó nélkül. Innentől bármi játssza. Full legális, és nem igazán értem hogy miért baj hogy gyárilag nem könnyítik meg a felhasználók dolgát. Aki akarja, a frissen vásárolt számokat átnyomja mp3-ba, és úgy rakja fel az iPodra.
Bevallom, 6 éve nem láttam Windózt, de nem rémlik hogy a Media Player önként és dalolva ajánlotta volna fel a CD-re írást. Legalábbis jogvédett tartalmaknál nehezen hinném, a PlaysForSure meg ráadásul ugyanúgy playerre van lockolva mint a FairPlay. Hiába veszel új lejátszót ha az előző kettő pl már kilőtte a felhasználható lejátszó-keretszámot.
Viszont elég gyenge vita olyasmit összehasonlítani amit egyikünk sem használ, gondolom neked is kb. annyi PlaysForSure-rel védett számod van mint ahány FairPlay-es, nekem.
> 128-as és 192-es mp3 közt igenis lehet különbséget hallani,
Természetesen, azt még én is hallom, gagyi fülhallgatón át is.
> feltételezem hogy az aac-ből átkonvertált mp3 sem lesz csúcsszuuper
Miért konvertálna bárki egy 128-as AAC-t ugyanolyan mp3-ba amikor tudja, hogy veszteséges az eljárás? Lame/192/VBR alá én sem mennék, innentől meg egy tök hétköznapi otthoni hifivel aac->mp3 után nincs igazán kimutatható különbség a kettő között, ami elveszett a zenéből az már az AAC-ba konvertálódásnál megtörtént. Ha minőségre vágyok akkor nem fél üveg kóla áráért veszek valami tömörített izét, hanem elszuttyogok a sarki SACD bótba.
> főleg az utolsó lenne megszívlelendő (a tesztelt merevlemezes lejátszók közül az ippod szólt a leggyengébben)
Ebben az esetben hozzád képest audiofilnek számítok, pedig ha valamitől falra szoktam mászni, ők azok.... Az EQ megöli a zenét. Komolyan.
... Arra meg pláne nem való hogy azzal korrigálja az ember a fülhallgató hibáját.
Oké, bevallom, nem a gyári fülest használom hozzá. -
Macilaci457
őstag
Azért kár ''sértegetni'' , (bocsánat, nem ez a jó szó) bárkit is. A tények, azok tények. De lássuk be, nem mindneki a motor miatt vesz Mercedest.
Másfelől meg az is igaz, hogy mindannyian akik itt mp3 lejátszó tulajdonosként írunk, azt vettük meg, ami nekünk legjobban tetszett. Kinek a hangminőség, kinek a design, kinek a szines kijelző miatt.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rumos14
nagyúr
bár nem nagyon tudom elkpépzelni magamról hogy igénybe vegyem a fizetős szolgáltatásokat, de ami felett elsiklasz, az az hogy az iTunes dalokat CSAK az iPod tudja lejátszani, míg a PlayForSure dolgokat minden lejátszó ami támogatja, tehát kb. az összes friss model. ha ilyen dalokat veszel, nem csak az aktuális lejátszód fogja tudni kezelni, hanem a következő is, ha esetleg márkát váltasz.
amúgy meg mivel a 128-as és 192-es mp3 közt igenis lehet különbséget hallani, feltételezem hogy az aac-ből átkonvertált mp3 sem lesz csúcsszuuper. (az iTunes-ról letöltött dalok milyen bitrate-tel vannak kódolva?)
ja és a #27-ben leírtam még pár bibit, főleg az utolsó lenne megszívlelendő (a tesztelt merevlemezes lejátszók közül az ippod szólt a leggyengébben). talán az mindenkinek szempont, hogy szépen szóljon az eszköze. persze lehet hogy az ájpodfíling hatására a hallóidegek engedékenyebbek lesznek egyeseknél : -
Husky
aktív tag
Mit eszek rajta? Semmit.
Kellett egy mp3-lejátszó. Diktafonra nincs szükségem, mp3-at meg azért teszek a fülembe hogy ne kelljen rádiót hallgatnom. ~4 év használatra veszem, innentől édesmindegy hogy napi 30 vagy 50 forintot szánok egy lejátszóra, a filmlejátszás vagy a passziánsz meg csak jópofa extra.
Tehát a kinézet és a kapacitás alapján döntöttem. (Na jó, ez nem teljesen igaz, azt is értékeltem hogy csak rádugom a gépre és az új podcastok mellett autosynceli a határidőnaplót meg a contactlistet is.)
Egyébként nem igazán értem mi ez a para hogy saját/zárt formátumot használ. Az alternatív legális lehetőség (PlaysForSure) is saját/zárt, ráadásul mindkettőt lehet konvertálni mp3-ba. Tudom, minőségvesztés; de amíg fülhallgatón szól és nem B&W Nautiluson addig lesz.rom, hogy műszerekkel van kimutatható romlás.
Az egyetlen bosszantó dolog talán az, hogy nem lehet csak simán rámásolni a számokat/filmeket mert addig nem hajlandó hozzájuk nyúlni amíg nem látja őket az adatbázisban. De erre meg nincs szükségem, a csillagozás/CD borítók miatt úgyis valami iPod kompatibilis cuccal töltök rá műsort. -
Razor1
aktív tag
egy kis adalék az ipod-dilihez: [link]
-
capain
csendes tag
hmmm, nemtom... nekem valahogy a 10ezer forintos takajama mp3lejatszoval nincs meg az a fíling mint az ipodommal...erted, nem jon at
-
sowi
őstag
viszont talaltam egy sony nw-a 1000 nevezetu kutyut, na ez teccik
-
sowi
őstag
utanaolvasgattam az e200asnak amit belinkeltel, szar a hangja, fagyizik (ezt olyan arc review-jaban olvastam akinek a creative-tol az iriver-ig mindenfele lejatszoja van), remelem az is kiderul hogy konnyen karcos lesz...engedtessek mar meg hogy a sandisk, mpio meg ilyen szupermarkas keszulekektol ne vagjam hanyatt magam, nekem ez nem brand
-
fotel
aktív tag
Egyik körül sincs akkora hype, mint az iPod körül. nomatica.com-on külön kategoria van: ipod és mp3 lejátszók.
iPod shuffle: 1Gb 30e Ft-ért LCD nélkül - LOL kategoria pl, és mégis veszik, mert tud véletlenszerűen lejátsani, naja, mert a többi nem!
Az összes rewiev részrehajló, pl a cnet: az összesnél megemlítik, hogy szépen szól, jól bírja szuflával ,egyszerű ezelni, de nincs FM rádió és diktason, ezért vak 8/10. Ezzel szemben az iPod 8,3, legyen az bármelyik is! -
sowi
őstag
ennyi erovel nyithatnank 1 mit esztek a creative zen-en, sony hd5-on, iriver mittomenmiabubanaton topicot is, kb hasonlo lenne mint ez
-
Zull
senior tag
OMG!!! Az iPod minőség! Azert veszik, mert konnyen kezelheto, nagy a tudasa, soha nem lex semmi baja, es akinek megkarcolodott, mar annak is visszaveszik garisan. (ez halal komoly, van ien ismerosom) Lehet hogy itthon dragabb, mint a hasonlo tarhelyu tarsai, de pl az USA-ban sokkal olcsobb az osszes Apple cucc. Meghogy ''trendy''..., inkabb azt mutatja, ki mennyire igényes. A ''trendy'' az ha Disel poloban villogsz melirozott hajjal, es koptaott farmerban...
[Szerkesztve] -
Omni
aktív tag
válasz
Dare2Live #127 üzenetére
Nekem tetszik az Ipod /nano/. Ha a mostani lejátszom nem lenne olyan szuper mint amilyen, és nem sajnálnám rá a 60e Ft pénzt lehet beújítanék egy nanot. Csak az a fehér füllhalgató nem tetszik, azt tuti kidobnám.
De egyelőre jol megvagyok a Sonyval.
Tényleg az ipod milyen gyorsan éled fel? Mert a Sonyban az is tetszik, hogy azonnal. -
Derrrick
tag
válasz
Macilaci457 #122 üzenetére
''''... és az fel sem merül benned, hogy a tulajdonosok ... végigolvasták a fellelhető termékek specifikációit, majd végignézték és meghalgatták ..., és ez alapján a márkanévtől függetlenül kiválasztották...''
Szerintem is kizárt! ''
Felhívom figyelmedet a #63 hozzászólásomra. Én nem csak végigolvastam... és meghallgattam, hanem megvettem a Creative-ot, használni próbáltam majd lecseréltem iPod-ra. Pedig előtte a papírokat olvasva tényleg jobbnak tűnt a Creative (de csak elméletben, a gyakorlat sajnos mást bizonyított) és magam is viszolyogtam az iPod-os sznobériától. Míg eljutottam az Apple-höz sokat szívtam és idegeskedtem és anyáztam és hajamat téptem, stb. Azóta ugyan nincs rádióm, ami hiányzik, de ráncaim kisimultak.
[Szerkesztve] -
Macilaci457
őstag
Válaszok vegyesen:
''Szvsz azért nincs az iTunes ellen nagy sírás-rívás, mert használható, sőt kifejezetten jól tudom kezelni vele a zenéimet...''
Korrekt. Nem is az itunest bántanám, (az egy alkalmazás) ha Itunes (vagy bármi) mellett Total Commander is tudna rá másolni. Mindössze ennyi.
''... és az fel sem merül benned, hogy a tulajdonosok ... végigolvasták a fellelhető termékek specifikációit, majd végignézték és meghalgatták ..., és ez alapján a márkanévtől függetlenül kiválasztották...''
Szerintem is kizárt!
''Pl. azt, hogy amikor a rádiót hiányolom az ipodból, az ipodosok jönnek, hogy persze, jó hogy nem akarok bele...''
Apple azt mondja, van minden tartozék, csak meg kell venni.
Szóval picit olyan, bemész a szalonba, veszel egy autót. Ha tetszik, akkor vehetsz bele hátsó ülést, vagy letekerhető ablakot. De csak ha nem autózásra akarod használni.
''mutass nekem 4gbsflashes alternatívát 73Kért!''
Bruttó? 38k-ért Sd-vel bővíthető, és 3x 12k/db SD kártya...
És a fényképezőbe is van egy rakás tartalék. Meg a laptoppal is tudom olvasni/írni az SD-t. Na?
vili13: Ezzel a Rockbox fw-el lehet rá normálisan másolni zenét is? -
rumos14
nagyúr
válasz
Tangerine #110 üzenetére
erre az indexelésre olyan lejátszóknál van szükség, amiknél simán drag and drop módszerrel másolsz (nem célszoftverrel), de mégis alkalmasak a id3 tag alapján történő keresésre. pl az említett iRiver és az Archos, asszem Neked pont ilyen van. mik a tapasztalatok, mennyit molyol bekapcsnál az indexeléssel?
-
Egy gyors kérdés: 1GB az máshol is ~890MB-t jelent, vagy csak az én nanom számol ilyen nagyvonalúan...?
Nehéz elhinnem hogy száz mega fölött lenne a firmware...
-
vili13
őstag
Nem szeretném, ha flame lenne belőle, de ha már ennyi mindent kérdeztél, legalább megpróbálok személyeskedés és fikázás nélkül válaszolni...
''melyik az a flash memóriás lejátszó számára fontos formátum, amelyiket a Te ''normális'' lejátszód le tud játszani és egy Nano nem?''
Elsősorban az ogg (vorbis). Nyílt, ingyenes, és ma már elég sok lejátszó támogatja. Minőségre kb. csak a musepack tud versenyezni vele, amihez viszont még lejátszók nem nagyon vannak. Elég sok zeném van eleve ebben a formátumban, ezért egy lejátszótól elvárom, hogy konvertálás nélkül kezelni tudja. (Másrészt pc-t használok és windows-t, ezért - bár nem kedvelem túlságosan - a wma-t sem szeretném nélkülözni, mert elég széles körben elterjedt.)
Hozzáteszem, hogy most már tulajdonképpen az ipod is lejátszik ogg-ot... csak a tetves apple firmware helyett kell rá Rockbox([link], [link]). Ezzel van MP3, OGG, FLAC, AAC, ALAC, AC3, WavPack - ráadásul gapless. Bár nem tudom, a garanciát hogy befolyásolhatja, jól hangzik!
''Értem én, hogy az lenne a jó, ha a Music Store egy ingyenes letöltési lehetőség lenne''
Ne legyen ingyenes, persze lehetne olcsóbb is. De ha már fizettem egy zenéért, jobban szeretem korlátozás nélkül hallgatni azt bármilyen lejátszón, és nem örülök, ha ehhez időigényes konvertálással kell rontani a minőségét. Technikai értelemben sokkal korrektebbnek gondolom azt a - nemzetközileg nem feltétlenül jogtiszta - orosz oldalt, ahonnan olcsón, választható formátumban és bitrátával lehet zenét letölteni.
''Mit érzel szemellenzőnek?''
- AMIT NEM:
''Azt, hogy le mertem írni, hogy számomra egy (számodra ördögi) termék felelt meg a kínálatból?''
- Kevés nekem az apple/ipod ''ördögi''-nek, szimplán ellenszenves több okból. Neked is lehet igazad a saját szempontjaid alapján, de szerintem ez a topic se jött volna létre, ha az ipod körül nem oszlanak meg - akár szélsőségesen is - a vélemények!
''Esetleg azt, hogy azt írtam, hogy mindenki döntse el magában, hogy neki mi a fontos, és az alapján válasszon?''
- Ebben például egyetértünk! De ha lehet az eltérő véleményeket nyilvánosan és kulturált formában is ütköztetni, az szerintem kevésbé gáz, mint az ellenkezője...
''Azt nem érzed szemellenzőnek, hogy büszkén hírdeted, hogy sose vennél, mégis jobban tudsz róla mindent a tulajdonosoknál...''
- Ha lesz egyszer olyan ipod, ami nekem pont a legmegfelelőbb az aktuális kínálatból, majd talán veszek... De attól, hogy valakinek van egy ipodja, még nem feltétlenül tud róla többet, mint én akár csak a ''száraz'' műszaki adatok, leírások alapján.
''... és az fel sem merül benned, hogy a tulajdonosok ... végigolvasták a fellelhető termékek specifikációit, majd végignézték és meghalgatták ..., és ez alapján a márkanévtől függetlenül kiválasztották...''
- Ez bizony okkal nem merül fel, tisztelet a kivételnek, de szerintem az ipodosok legalább 98%-a azt sem tudja, mi az a decibel... Legtöbben a reklámok/divat miatt veszik, ez szvsz nyilvánvaló.
- AMIT IGEN:
Pl. azt, hogy amikor a rádiót hiányolom az ipodból, az ipodosok jönnek, hogy persze, jó hogy nem akarok bele villanyborotvát, körömreszelőt és konzervnyitót is... Keveset használom ugyan a rádiót, de néha jól jön, és a lejátszó sem lesz lényegesen nagyobb vagy drágább tőle. Szerintem az ipodból sem a leendő felhasználók határozott követelésére hagyták ki...
Meg pl. azt, hogy még egyetlen ipodos sem tudta megérteni, hogy én nem vagyok hajlandó egy lejátszó kedvéért rendbe tenni a tag-eket sok GB mp3-ban. De ha megyek valahova, és még gyorsan 1-2 CD-t le akarok tömöríteni a lejátszómra, időm sincs gépelgetni, és nem szeretném, ha kellene. Számomra a könyvtárszerkezetre és fájlnevekre alapuló rendezés a legjobb, és jobban tetszene az ipod is, ha ezt plusz munka nélkül lehetővé tenné.
Meg azt is, amikor csak a 4GB/8mm paramétereket hajtogatják, tekintet nélkül a többire... Sorolhatnám még a beépített akkuval, a videolejátszással, stb. kapcsolatos fenntartásaimat, de mások is megtették már, és ezek tényleg csak szubjektív részletkérdések. -
Tangerine
senior tag
Érdekes. A Gmini teljesen korrektül csinálja. Van egy ''arclibrary'' nevű adatbázis, amit on/off/auto-ra lehet állítani. Ha off, akkor csak fájlok/könyvtárak között tudok mászkálni, ha on akkor a tagok alapján is, de előtte kézzel fel kell építeni az adatbázist ''update arclibrary''. Auto esetén magától megcsinálja, de nem minden bekapcskor, hanem csak akkor, ha elméletileg módosult a vincsi tartalma, azaz miután lehúztam az USB-ről. Ilyenkor kb. 30 másodpercig szöszmötöl 1800 mp3 és teljesen üres adatbázis esetén.
Ha nem nulláról indul, akkor még annyit sem.
Bekapcsoláskor mindig ~5 mp után használható, bármennyire tele van.
Márpedig szinte mindig tele van. -
Razor1
aktív tag
ha lenne 60 gb-os nano, olyat biztos vennék
-
Razor1
aktív tag
válasz
Tangerine #110 üzenetére
nem a tagekért, az a funkció nem is működött. a tag alapján történő rendezés úgy néz ki h egy db scan nevű szoftvert kell futtatni mikor rá van kötve a pc-re a gép, és az csinál egy index file-t ami alapján megy a tag szerinti beolvasás. na ez ugye eleve rossz mert minden változásnál újra kell ezt a műveletet csinálni, de a legnagyobb bibi h nem is működik rendesen ez a db scan mert nekem pl a zenéimnek csak a felét rakta be ebbe az index file-ba, ergo ha tag szerinti kereső módban futtattam a lejátszót a zenéim fele alapból kiesett. ezt a szoftveres hibát az iriver 2 év alatt sem javította ki. aztán voltak alternatív szoftverek ugyanerre a mókára amik már több zeneszámot raktak be az index file-ba, de közel nem az összeset. magyarán ez egy olyan funkció a h120-ason ami ugyan rajta van nagy betűkkel a dobozon, de k-ra nem működik.
a h120 minden indításkor végignyalta a vincsit, de nem a tagekért, mert ugye ez nem is működött (tegyük hozzá h ha már megtaláltál egy file-t és elkezded lejátszani akkor természtesen megjeleníti a tag infókat), hanem a könyvtárakat olvasta be, vagy nemtom mi a jóistent csinált, de minél több zene volt rajta, annál tovább tartott, mikor tele volt a 20 gigás lejátszó bő 20 másodperc kellett minden indításkor mire bebootolt és bejutottál a főmenübe. erre írtam h ehhez képest az ipod gombnyomásra feléledése igencsak nagy öröm volt nekem.
[Szerkesztve] -
Razor1
aktív tag
itunesban is be lehet állítani h előadó - album rendszerben rendezze a file-okat a vincsin. teljesen automatikusan működik, eztáltal nem csak id3 szinten van rend, hanem a music könyvtáramban is minden a helyén van.
más: ma végre láttam élőben is nano-t, tényleg nagyon cuki. viszont nekem erről a vékonyságról egyből az ugrott be h a lapát kezeimmel kettétörném mint egy kekszet, de biztos csak sérült gyerek vagyok, azért vannak ilyen kényszerképzeteim.
[Szerkesztve] -
fotel
aktív tag
Egyébként az önmagában szeirntem nem hátrány, hogy karanténfileokba kell csomagolni a zenét a lejászáshoz, mivel egy ilyen átalakítás egyik (ezt alkalmazó) gyártónál sem jár a nélkül, hogy korrekten indexelje a fileokat, és pl az ID3 keresés egy adatbázisból, és ne a fileok végigolvasásából menjen.
Az iTunes-al (és az összes többivel) az a baj, hogy ha ott veszel zenét, akkor kvázi HW-hez is kötve maradsz, de ez a zenebolt rész. Az más kérdés, hogy én pl a gépemen a zenét könyvtárakba rendezem, de a könvtárstruktura előadó - album, így korrelál az ID3-al, csak kényelmesebb így kezelni, megszokásból. -
X@b3e
addikt
Mi jaza Ipod?
-
Razor1
aktív tag
én se értem mi a baj az aac formátummal. ilyen alapon más lejátszó ogg-t támogat, azt se kötelező használni. az itunes zeneboltot meg jelenleg úgyse lehet Mo-ról igénybe venni + legyünk őszinték: a mai körülmények közt ki az aki használna egy fizetős zeneboltot amikor egy kis utánajárással bármit be lehet szerezni ingyér? szal ezek erősen mű problémák. amiben igazatok van, h csak az itunesról lehet rátölteni. ez kb annyiban zavaró h nem tudok átmenni a haveromhoz és közvetlen rátölteni zenét, de mivel a saját lejátszómra 99% otthon, a saját gépemről töltöm a számokat amúgy is, ez sem nagy gond. az itunes-os szinkronizálásnak van előnye és hátránya. pl akinek van 30 giga zenéje és nincsenek kitöltve az mp3 ID tagjei az elég nagy szarban van az itunes-sal, viszont ellenkező esetben elég kényelmes, rádugod a lejátszót és megy magától. az ipodra csak itunessal lehet másolni zenét, mert minden fájlt átkódol, ergo kicsit lassabb is lesz az átvitel + a simán felmásolt mp3-akat nem játsza le. ez hátrány, előnye h az ipodon is tökéletesen működik az id3 tag alapján történő rendezés, ami azért 30 gb zenénél már erősen ajánlott + gondolom ennek az ''átkódolásnak'' köszönhető h gombnyomásra indul az ipod. iriver h120-am volt előtte, az simán lejátszotta a rá másolt mp3-akat alá natúr, viszont az id tag szerinti rendezés baromira nem ment neki (pedig elméletileg kellett volna mennie, gyári feature) + mikor már majdnem tele volt a 20 gigás lejátszó minden egyes bekapcsolásnál majd fél percet kellett várni mire kegyeskedett bebootolni a rendszer és lehetett használni.
ebből az egész monológból azt akarom kihozni h minden lejátszónak van előnye és hátránya is, mikor iriverről ipodra váltottam, az egyik szemem sírt, a másik nevetett. az ipod a jó marketingnek köszönhetően egy tipikusan túlmisztifikált termék, aminek vannak baromi jó tulajdonságai és hiányosságai is. éppen ezért nem értek egyet se azokkal, akik agyon fikázzák az ipodot (pláne ha azt félinformációk és pletykák alapján teszik), és azokkal se akik az egekig magasztalják és semmibe veszik a konkurencia szintén zseniális termékeit. nincs az ipoddal semmi baj, de aki kicsit jártasabb a témában az átlát a marketingen és tisztában van vele, h nem ez az egyedüli alternatíva. ismerőseimet is mindig arra bíztatom, h vásárlás előtt nézzék meg más gyártók termékeit is, nem feltétlen azt kell megvenni ami az első óriásplakáton szembeköszön (amúgy ez mindenre igaz, nem csak az mp3 lejátszókra). -
BennyRay
tag
válasz
Macilaci457 #102 üzenetére
Szvsz azért nincs az iTunes ellen nagy sírás-rívás, mert használható, sőt kifejezetten jól tudom kezelni vele a zenéimet, így nem bosszant fel minden használatkor, mint pl.: a fényképezőgépemhez adott borzalmak. Gondolom Mac-eseknek meg még jobb, de arról nincs tapasztalatom.
Én írtam a videókártyát, igazad van, mondjuk PATA bővítőkártya jobb példa lett volna
Te megindokoltad, hogy miért nem felel meg az Apple rendszer, ez ennyi, ilyen felhasználásra én is mást választanék. De szép lenne, ha a fórumokon érvekre épülő, hasonlóan kulturált eszmecserét lehetne folytatni...
Szerintem a cégek is egyensúlyoznak a korlátozásokkal, mert ők is félnek a piacvesztéstől, ezért csak azt a minimális kényelmetlenséget igyekeznek okozni, ami a céljukhoz okvetlenül szükséges. -
Macilaci457
őstag
Nekem az a bajom, hogy pl. azok az ipod használók akik szintén érzik hogy nem jó hogy nem lehet csak spec. szoftverrel zenét másolni, miért nem panaszkodnak Appleéknál. Leírhatták volna, a történetet, amikor átballagtak legjobb haverjukhoz, rádugták a számítógépére a lejátszót, de kiderült, hogy nincs neki Itunes, ezért lőttek az új zenekari próba felvételeinek.
Az egérmozi engem sem hat meg, előbb vennék lcd kijelzős cuccot AA-s akksival, mint csoda OLED lejátszót cserélhetetlen li-ion akksival.
Erről tudni kell, hogy akksi utánpótlás az apple-nél van, és ha nem Magyarországon veszed meg, még nem is vészes.
Lehet alapból gyűlölni az Apple-t, én nem teszem, mert ha nem kellene installálni a másoláshoz, lehet hogy egy NANO-val mászkálnák!!!
Valaki írta, hogy csak annyi nyűg, mint amikor videókártya drivert kell telepíteni.
1. az én videókártyámat a windows is felismeri!
2. a videókártyát nem rakosgatom haver, egyetem, testvér, stb. számítógépébe.
Másrészről ennyi erővel már tehette volna hardware kulcsossá a lejátszót, hogy csak a TE számítógépeden tudjál amúgy is bármit csinálni vele. -
BennyRay
tag
Hadd kérdezzem meg, melyik az a flash memóriás lejátszó számára fontos formátum, amelyiket a Te ''normális'' lejátszód le tud játszani és egy Nano nem?
Csatlakozván az eredménytelenül előttem szólókhoz... igyekszem 1000-szerre leírni, hogy a lejátszó sima mp3-mat minden további nélkül képes lejátszani, csak EZEN FELÜL képes jogvédetteket is. Értem én, hogy az lenne a jó, ha a Music Store egy ingyenes letöltési lehetőség lenne, de a világ már csak olyan, hogy ''néhányan'' nem felebaráti szeretetből dolgoznak, javaslom koncold fel az összes gyártót, kereskedőt, szolgáltatót, mindenkit, aki pénzt mer kérni... Teréz Anya meghalt, magányos lennél a Földön
Mit érzel szemellenzőnek? Azt, hogy le mertem írni, hogy számomra egy (számodra ördögi) termék felelt meg a kínálatból? Esetleg azt, hogy azt írtam, hogy mindenki döntse el magában, hogy neki mi a fontos, és az alapján válasszon? Azt nem érzed szemellenzőnek, hogy büszkén hírdeted, hogy sose vennél, mégis jobban tudsz róla mindent a tulajdonosoknál, és az fel sem merül benned, hogy a tulajdonosok nem azért vették meg, mert Apple, hanem mert végigolvasták a fellelhető termékek specifikációit, majd végignézték és meghalgatták a termékeket élőben, és ez alapján a márkanévtől függetlenül kiválasztották a számukra megfelelőt? -
fotel
aktív tag
válasz
Papa-Georgo #96 üzenetére
Egérmozi :]
-
jasszer
őstag
válasz
Papa-Georgo #96 üzenetére
Nekem még tv-m sincs. Meg az a kijelző sem 25 colos...
-
AusWolf
őstag
Nekem egy olcsó Thomson PDP 2556 van. 256 megás, elemes, nekem tetszik, még ha semmi extra nincs is benne. Na jó, talán a karpánt. Nekem az iPod tuti, hogy fölösleges lenne. Nem tudom, miért kell pl. színes kijelző a zenehallgatáshoz.
Másik meg amit mondtál, a divat. Nem szeretem a tömegcuccokat. Meg drága is.
-
jasszer
őstag
Nekem nem szimpatikus 1*űen az Ipod (régen sem volt) most pedig már csak azért sem fogom megvenni, mert divat.
Jól megvagyok helyette az Iaudio U2-val: pici, tölti magát, 2*13 mW, egy giga, pendrive, két év gari (és normálisan is működik a gariztatás).
-
vili13
őstag
''Értem, tehát az a normális lejátszó, amelyikre az adott zenét nem tudod felrakni...''
- Nekem az a nem normális lejátszó, amelyik saját formátumokat használ saját programokkal... és ez akárki akármit mond, nem a felhasználók kényelme, hanem a hülye DRM miatt van... Olyan olcsón meg nem tudják adni, hogy én egy fillérrel is támogatni akarjak egy a magáncélú másoláshoz fűződő jogomat korlátozó technológiát, inkább veszek (akár valamivel drágábban is) normális lejátszót!
A 8mm-es vastagság és a 4GB memória jó dolog, de amúgy a nano összes többi tulajdonsága szubjektív, számomra inkább hátrányos és/vagy visszataszító. Már többször leírtam ezeket, de valószínűleg az ipodokhoz szemellenzőt is csomagolnak... Nem kötelező az apple zeneboltját használni, nem kötelező gyári tartozékokat venni, de szerencsére az apple-t kedvelni sem kötelező. -
Deluxe00
senior tag
Én ugyanezeket irtam le nagyjából mint te, de úgy tűnik, hogy még pár embernek le kell írnia hogy megértsék
Amúgy szerintem páran azt is hihetik, hogy Steve Jobs csatlósai ostorral a szék mögött állnak, és a hátunkat ápolják, amennyiben napi 50 dollárt nem hagyunk ott a zeneboltban!
iTunes problémát már én is érintettem pár alkalommal... -
BennyRay
tag
Értem, tehát az a normális lejátszó, amelyikre az adott zenét nem tudod felrakni...
Szerintem Te valamiféle megmagyarázhatlan okból utálod az Apple-t és ezt próbálod megideologizálni.
Nekem az első Apple termékem a Nano-m, tehát nem márkahűség okán választottam hanem azért mert azt tudja, amit ÉN elvárok tőle. Természetesen nem tökéletes, de egyik lejátszó sem az, mindegyik másban erős, így a kedves ELU kiválaszthatja neki személy szerint mi fontos.
Azt meg nem értem, hogy miért akkora bűn, hogy az Apple kínál egy szolgáltatást (Music Store), ellentétben a legtöbb konkurens gyártóval, akiknek nincs. Kötelező használni? Szerintem nem.
Olvasom itt az állandó iTunes anyázást olyanoktól, akik várhatóan még sosem használták. Egyetértek, hogy nem előny, hogy csak külön programmal lehet a lejátszóra zenét tölteni, de mivel jól használható, hátránynak sem érzem. Kb. annyira érzem nagy problémának az egészet, mint a monitorkártyához történő driverinstallálást... Azt se felejtsük el, hogy amellett, hogy az iTunes ingyenes, mégis léteznek alternatívái, ha valaki mást szeretne használni.
Iszonytató probléma szokott még lenni az érzékeny felület. Avval is egyetértek, jó lenne, ha esélye sem lenne a karcnak, de én a discman-emet, a palm-omat is tokban tartom, így nem érzem át, miért olyan katasztrofális. Szerintem, ha valaki a kulcsa és az aprópénze mellett hordja bármilyen elektronikai eszközét, azt semmi sem fogja túlélni.
Még arról szoktam olvasni, hogy az akksi rövid ideig bírja. Szerintem a Nano az akksis lejátszók között abszolút átlagos üzemidővel bír, az meg, hogy nem cserélhető elemes, az meg nem hibája, hanem olyan tulajdonsága, amit mérlegelni kell, hogy mi a fontos. Én a 8 mm-es vékonyságot fontosabbnak tartottam, mint a cserélhető akksit és a vele járó 20- 30 mm-es vastagságot. Nyilván, aki sokat utazik, annak más a fontossági sorrend, de én sajnos nem, csak Bp-n belül ingázok.
Esetleg nézzük még meg az árakat is. Egy hasonlóan márkás lejátszó 2 Gb flash memóriával 69-70 kHUF, míg a 4 Gb-os Nano 73 kHUF. A mocskos Apple fele árban adja a lejátszóját...
Az egész hosszúra nyúlt irománnyal azt próbáltam bizonyítani, hogy mindenki nézze meg, hogy neki személyesen mi a megfelelő, ne fogadja el a fikázók véleményét fenntartások nélkül, ugyanúgy mint ezt se -
lajo
senior tag
Nekem sonyericsson telefonom van, WALKMAN-es. A hangzása vsz nagyon jó és ha veszek külön mp3 lejátszót több mint valószínű hogy sony-t.Mondjuk azt a bab formájút, engem az fogott meg.
( iPodot még csak láttam nem hallgattam ezért nem véleményezem de az tény hogy jól néz ki.)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rumos14
nagyúr
az sg.hu-n és/vagy az indexen volt egy cikk, hogy a francia bíróság rosszallását fejezte ki az iTunes-ról letölthető, fizetős zenék miatt, mivel azok alapesetben CSAK iPod-dal játszhatók le. megveszed a zenét, és az iPod-hoz láncolod magad ezzel, hiszen csak az játssza le a pénzért megvett muzsikát.
természetesen lehet az aac-ból (iTunes formátuma) wav-ot/audio cd-t csinálni, és abból megint mp3-at, de 1. az egyszeri júzer nem akar/tud szarakodni ezzel 2. romlik a minőség.
tanulság: az jár rosszul aki fizetni akar a zenéért. -
villamos
őstag
válasz
Macilaci457 #76 üzenetére
Nem kell felrakni ahhoz a kvikktájm pléjert, hogy kvikktájm videokat nézz! Léteznek alternatív kodekek(kvikktájmra, és real-ra is => pl itt: www.free-codecs.com), amelyek segítségével megtekinthetőek ezek a videók bármely ingyenes médialejátszó progival, online videóknál is működik.
-
fotel
aktív tag
válasz
Macilaci457 #78 üzenetére
Apple...
Egyébként az meg mi, hgoy lesz iTunes a wondowsban? Ott a MediaPlayer... -
emelon
csendes tag
válasz
Macilaci457 #76 üzenetére
Valoszinuleg regisztralni kellene Quicktime pro-ra.
-
Macilaci457
őstag
Hülye kérdés MAC usereknek:
Ez most komoly. Van Windowsra is Quicktime player. Hogy a jó égbe lehet azon megnézni egy filmet, mert nincs fullscreen, csak 1x, 2x, stb nagyítás! Mi a megoldás? A választ privátban is elfogadom.
[Szerkesztve] -
Macilaci457
őstag
Előbb utóbb az Itunes (vagy hasonló) be lesz gyömöszölve a Windows-ba is, és akkor az is úgy fog működni mint bármi más. De én azt is utálom, hogy az Explorert belerakták, mert webre soha nem használom. Kiszedni meg öngyilkosság.
[Szerkesztve] -
Macilaci457
őstag
válasz
Race-Face #73 üzenetére
Belátom, vannak olyan típusú emberek, akik így szeretnek zenét hallgatni:
-feltöltöm a kedvenc zenéimet
-rendezem stílus, stb szerint
-összeállítom a hangulatomnak megfelelő pl.-et
-stb.
Én az a fajta vagyok, aki bárhol, bármenyik számítógépbe be akarom dugni a kütyüt, installálás nélkül ráönteni a fájlokat, zenéket, és ha megunok valamit, nyomok egy SKIP-et. Winamp-ot használok, de még életemben nem mentettem el pl.-et.... A media library meg még mindíg nem olyan nekem, mint amikor behúzok egy könyvrátat ahogy van, és hagy szóljon. Hozzáteszem, válogtásokat, mixeket nem hallgatok. Ha meg akarok hallgatni egy albumot, akkor úgy teszem, mint ha a cd-t tenném fel. Mincs Playlist, nincsenek válogatott micsodák, nincsenek mixek, és nincs okom panaszra. -
Race-Face
tag
Szerintem ennyi erővel lehetne ''Mit esztek Kate Beckinsale-en?'' topikot is nyitni. Mert például Pamela Andersonnak nagyobb a melle, Paris Hilton gazdagabb, a nagymamám meg jobban főz.
Az Apple valamit nagyon tud. Jól tud pl. szép és könnyen használható dolgokat készíteni. Az egygombos egeret meg biztosan azért csinálták, mert látták keresztanyámat számítógép előtt. Ő egyik kezével megfogta az egeret, a másikkal meg megnyomta a gombot. Neki a bal gomb meg a jobb gomb egy szörnyűség kezdete, a görgő meg már maga a földre szállt sátán.
De hogy legyen szó az iPodról is: még most leszögezem, hogy mp3 lejátszónak én egy SanDisk Sansa-t vettem. Előtte majdnem 2 hétig volt nálam egy iPod nano, egy ismerősöm árulta, és naivan elhitte, hogy tényleg meg akarom venni... Na jó, azt mondta, hogy azért adja oda, mert tudja, ha nálam lesz, nem fogom visszaadni. Nem nyert, visszaadtam. Egyetlen okból: nem akartam egy (akármilyen típusú) mp3 lejátszóért annyi pénzt adni. Viszont azt kell mondjam, ennek ellenére meggyőzött. Sőt, már kicsit bánom is, hogy nem az iPodot vettem.
iTunes. Van egy PowerMac-em, így az iTunes-szal már az iPod előtt is sokat találkoztam. Lejátszásra azelőtt a winamp-ot használtam, aztán mikor átszálltam mac-re, ''kénytelen'' voltam mást keresni. Illetve nem kellett keresni, ott volt a gépen. Először nem tetszett az én vindózos ''hozzáadom a könyvtárat/fájlt a playlist-hez'' gondolkodásomnak, de elkezdtem ráérezni a szépségére. Nem kellett sok, hogy megtanuljam kezelni, és garantálom, hogy iTunes-ban sokkal hamarabb összerakom az aktuális hangulatomnak megfelelő playlistet, mint bármilyen más programban, könyvtárakkal tökölve. Innentől kezdve nekem az iTunes inkább előny, mint hátrány.
Végezetül annyit: nem vagyok Apple-megszállott, sem sznob. Az iPod shuffle-t például semmire se becsülöm. Viszont szeretem, ha a dolgok működnek rendesen, és jó érzéssel használom. Mai napig eszembe jut, amikor a SanDisk-et használom, hogy bezzeg az iPod mennyire jobb minőségű volt kézbe véve... -
Deluxe00
senior tag
válasz
Macilaci457 #68 üzenetére
Ezt imádom a legjobban mikor iTunes-al jönnek az emberek
Úgy mondják, mintha nem adnák az iPodhoz az iTunest, hanem egy olyan programról lenne szó, amikor sehol a világon nem lehet beszerezni
Nekem pl a dobozban volt, de lehet ezzel egyedül vagyok -
ponti_ak
addikt
Kissé off, de érdekes...
Tipikus jelenség: Ami jó (illetve amit jól el lehet adni..), azt utánozzák. [link]
E-RONIX EMP-502-t..256MB memóriával... gratulálok... a legjobb a szöveg: ''újratölthető lítium akkumulátor''... Mér'? Van eldobhatós akkuval is?
[Szerkesztve] -
Macilaci457
őstag
Most lehet hogy nem ért sokmindenki egyet, de van egy rövidke gondolatom, én ezt gondolom az apple-ról, még ha vicces is, akkor fogjátok fel kabarénak:
Az Apple kicsit hasonlít a ''mindent el lehet adni'' projekthez
Csinálunk 1 gombos egeret, ami sehol sincs máshol. Csinálunk lejátszót, amire csak a mi szoftverünkkel lehet zenét másolni
. Csinálunk displayt, ami nem működik csak egy bizonyos kártyával
(volt ilyen).
És mi történik? Az emberek megveszik!!!Ez tiszta pszichologia!
Röhelyes, de bejön! -
Bigya
őstag
Én nem vagyok oda érte. Nem is jön be az érintő''tárcsa'' megoldás sem.
Évek óta MiniDisc-ezek. Lehet, hogy lassabb a hang anyagot felvinni rá, de a hangja az nagyon szép. Klasszisokkal jobb mint az iPod-é! A fülesről nem is beszélve.
Jó OK, ez cserélhető...
(Az MD fülese meghal jónak lenni egy iPod-ba dugva...)
MD-re vehetek fel Digitális forrásból, mikrofon, nem beépített akksija van, bla bla bla...
Csak saját, egyéni véleményem írtam le! -
sowi
őstag
válasz
Csabifater #64 üzenetére
igen
-
Derrrick
tag
Én már közelebb vagyok a negyvenhez mint a harminchoz, három édes gyerkőccel a hátam mögött. Úgyhogy a fiatalos meggondolatlanság már nem rám jellemző, s a divatkövetés is csak mérsékkel foglalkoztat. Vannak dolgok amik sokkal fonotosabbak már nekem.
Nade, vettem egy éve egy Creative zen micro-t, amit hosszas mérlegelés előzött meg (ár/értek, szolgáltatások, stb.) Igyekeztem is nagy lelkesedéssel használni, DE a kinézete be kell vallani gagyi (vacak műanyag, rossz illesztésekkel), a hozzá adott SW hányinger, a kezelése közepes, a pc-mmel pedig egyszerűen nem tudtam szinkronizálni, habár a hangja szép volt. Úgyhogy el kellett adjam, pedig ár/érték alapján a legjobb volt a piacon.
Vettem helyette egy iPod mini-t. Kinézete ötös (fém ház, pontos illesztés), click wheel használhatósága négyes-ötös, iTunes ötös, hangja négyes alá.
A mérleg az iPod felé billen. Pedig tényleg nem érdekelt a márka és lelkesen akartam szeretni a Creative-ot. Úgyhogy a következő is iPOd lesz (habár nem fél éven belül).
[Szerkesztve] -
BennyRay
tag
válasz
Csabifater #61 üzenetére
Természetesen lejátszik ''hozott'' mp3-mat. A félreértésre az adhat okot, hogy az iTunes egy ''mindentbele'' program: vele kell az iPod-okra zenét másolni, van netes zenebolt funkciója és lejátszóprogram is.
-
Csabifater
tag
Hy!
Visszautalva a #39-re, az oké hogy felrakom az mp3-as zenéket. De le is fogja játszani vagy csak a hivatalosan megvásárolt számokat játsza le? -
fotel
aktív tag
Azt írtátok többen iPod tulajdonosok, hogy ezt egyszerű kezelni, és amíg nem próbálta ki valaki az iPod-ot, addig nem érti meg úgysem. Az lenne a kérdésem, hogy ti próbáltatok mást (pozitiv hozzáállással persze)? Nekem eddig valahogy minden kütyü minden gyártótól teljesen intuitiv kezelésű volt.
-
sowi
őstag
válasz
bagyulajuve #56 üzenetére
mindent meg lehet tanulni, nekem ez jon be, neked az iaudio...masnak a creative...en senkit nem akarok meggyozni rola hogy csak es kizarolag ipodot vegyen, meg kell nezni az osszes playert, merlegelni kell az ar/dizajn/tudas haromszoget es utana mindenki maga donti el mit vesz, nope?
-
Deluxe00
senior tag
válasz
bagyulajuve #56 üzenetére
sowi egy szóval sem mondta, hogy az iPodon kivűl nincs más használhatóságban kiváló lejátszó...
-
sowi
őstag
válasz
Motion_Blur #43 üzenetére
ocsibogyo tudod mit? ha jonne ki 3 havonta uj ipod, akkor 3 havonta cserelnem le, remelem elegge megalapoztam a divatmajom sznobsagomat te fotudor
-
sowi
őstag
miert ne lenne kiemelkedo a hasznalhatosaga? ilyen egyszeruen kezelheto mp3 playert meg nem lattam...tudomasul kell venni, egyvalamire jo zenehallgatasra, de arra nagyon...audiofilek kimeljenek pliz...en pl. anno MD-t nem vettem volna semmi penzert, ugyanazert amiert te ipodot nem vettel
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Nekem ezért tökéletes..nem kellenek kiemelkedő tulajdonságok, ugyanakkor fontos a küllem!Ennél ez mind megvan!
Az, hogy mekkora hype-ja van arról a legkevésbé azok tehetnek akik megvették, hanem a reklám management Apple-éknél
Megtérül nekik böséggel, akkor meg miért ne csinálják? -
fotel
aktív tag
De a használhatósága nem kiemelkedő a mezőnyből.
Gánynak nem tartom, mert a maga nemében biztos szép, jónak meg biztos jó, különben zengene a net. A hype mérete lep csak meg, mert látszólag fizikai termékkel nincs ennyire alátámasztva.
Igazából az Apple jókor volt jó helyen, éss akkor jöttek a MacSOS cikkek, és ez a kis cucc húzta ki őket a gödörből.
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Ugye jól tudom, hogy nem volt még iPodod...innentöl fogva minden vita felesleges!
Nem is kiemelkedően jó- ez állati
A design az legalábbis nekem nagyon fontos mert hát rá kell néznem..magára valamit is adó ember még ha utálja is az iPodot elismeri h style-ban verhetetlen!
Nem kell nekem ilyen mindenféle integrált szar...rádió meg diktafon meg sajtreszelő meg körömvágóolló meg mittomén má miket tesznek 10.000 ftos lejátszókba
Használhatósága legalábbis nekem tökéletes...akkor meg nincs semmi probléma
Nekem van örülök neki...neked nincs örülj neki!
Aztán lehet h én igénytelen ember vok, és megelégszem a gánnyal...de ismétlen..nekem legalábbis tökéletes -
fotel
aktív tag
Te vagy az én emberem
Mi az a plusz, amitől - az egyébként nem is olyan kiemelkedően jó - iPod ilyen hatással van egyes emberekre?
Azért, mert nagy? Biztos nem. Ezzel kiesnek a HDD-s iPod-ok.
Azért, mert karcolódik? Biztos nem. kiesik a Nano.
Akkor miért?
''de az csak egy lejátszó..''
Az iPod mi? Ha azt mondod életérzés, akkor lakatot kérek a topicra. Mitől lenne életérzés valami, ami zenét játszik és a zsebedben lapul? -
Deluxe00
senior tag
válasz
Ha valaki kiad 100.000 ft-ot egy lejátszóra, mert neki az tetszik, az kell neki, de neked ezzel közvetlenül, de talán még közvetetten sem árt, akkor azzal mi a probléma?
Ha van rá pénze vegye...
Ilyenkor sajnálom, hogy hsz postolás előtt a rendszer nem kérdez rá 5-ször, hogy ''De biztos, hogy elküldi, és nem gondolja át még 10-szer azt amit írt???'' -
Deluxe00
senior tag
Akinek nem volt még iPodja az nem tudja, hogy milyen az!
Töredék árért lehet kapni lejátszót ami lejátsza ugyanazt a zenét...de az csak egy lejátszó..
hát emlékszem mikor megjött a szobámba az iPod U2..mikor kibontottam láttam, hogy ez valami egész komoly berendezés
Én megértem azokat is akik nem iPodot vesznek, és megértem azokat is akik iPodot vesznek.Mondjuk aki egyszer vesz iPodot 90 %, hogy nem fog arról az útról letérni -
Zpepe
tag
válasz
Had gartuláljak ehhez a hozzászólásodhoz. Igazán értelmes volt. Gondolt át mégegyszer és utána írj megint.
-
Motion_Blur
félisten
sznobok, divatmajmok, nagyjából ennyi a véleményem
(főleg arról, aki félévente cseréli...) -
sowi
őstag
válasz
Csabifater #39 üzenetére
csak az itunes progi kell hozza, az meg ingyen van
-
Csabifater
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy az Ipodra simán egy usb-s csatlakozóval tudok zenéket, videókat, képeket másolni vagy ehhez valami speciális dolog kell? Amiért még esetleg fizetnem kell?
Bocs a láma kérdésért. -
sowi
őstag
nekem is 4 gigas nano van, amiert ezt vettem: tetszett a dizajn, 4 giga nekem eleg, konnyu kezelni, radiot soha a budos eletben nem hallgatok,eq-t nem akarok buzeral, szimplan csak zenet akarok hallgatni diktafon meg ilyen baromsagok nelkul,mar nagyon regota ipodot hasznalok, volt mindenfelem ugyhogy engem behulyitett az apple de nem sajnalom, azt kapom amiert fizettem
viszont teny hogy a gyari cuccok horror aron vannak hozza
-
vili13
őstag
Én például határozottan utálom az olyan lejátszókat, amelyek nehezíteni igyekeznek a zenék kötetlen ide-oda másolgatását, és a pénzéhes multik háziszabványainál is jobban kedvelem a nyílt audio formátumokat (pl. Ogg Vorbis). Az ipoddal szerintem az a legnagyobb baj, hogy ha az lesz a standard, idővel lőttek az efféle szabadságnak...
-
karib
addikt
Miért lett annyira sikeres, de facto standard anno a Sony Walkman? Hasonló az iPod sikerének az oka.
Megfelelő funkciók, megkapó dizájn, jó marketing.
Általában nem a technológiailag legjobb termék a legsikeresebb. A legfontosabb: legyen kellően jó és nagyon kívánatos. A legtöbb embernek nem az összetett funkcionalitás, hanem a könnyű, egyértelmű kezelhetőség a fontos.
Plusz az egyszerű vásárlási döntés. Van az iPod, és vannak a többiek. Amíg ez így van, addig az iPod tarolni fog. Mert aki nem ismeri a teljes piacot, az amikor hordozható médialejátszóra gondol, ez ugrik be neki. Vehetek egy jól csengő iPodot, vagy válogathatok a sok egyéb közül, ami viszont bonyolult, sok a zavaros funkció és specifikáció. Áh, megveszem az iPodot, az jó, szép és egyszerű.
Az iPod esetében az iTunes is sokban hozzájárul a sikerhez minden bizonnyal. Nem is azzal, hogy online lehet zenét venni, hanem azzal, hogy az egész működik, méghozzá könnyen. Ebben pedig sokkal nehezebb lesz behozni az Apple-t. Zene mellett ott vannak a podcastek, most már zenei videókat, sőt sorozatokat is le lehet tölteni az újabb iPodokra, pofonegyszerűen.
Ők lettek a de facto standard, a Walkman, a Coca-Cola, és nem is hülyék.
Még egy példa: az USA-ban eladott autók jelentős hányada idén már iPod-ready, azaz használhatod az autódban is az iPodod. Persze más eszközzel is meg lehet ezt csinálni, csak az iPoddal könnyebben: az autókereskedőnél beikszeled az iPod csatit a rendeléskor, majd helyére pattintod az ismerős fehér kütyüdet, és már megy is. Ez hallatlan előny.
Ez nem jelenti azt, hogy más termékek nem jobbak és magamnak akár nem is vennék mást. Az elsöprő piaci sikert azonban tömeg fogyasztási cikkek esetében kevéssé befolyásolja a ''szakértők'' preferenciája és véleménye. És tegyük hozzá, hogy az iPod egyáltalán nem rossz termék,
Közben eszembe jutottak a régi idők Walkmanjai, az eredeti, kazettás hordozható zenelejátszók. A vége felé azért ott is produkáltak döbbenetes megoldásokat, némelyik eszköz alig volt nagyobb a kazettánál... milyen szép mechanikus megoldások voltak azok... hej, a régi szép idők. -
Méregdrága kiegészítők, cserélhetetlen akksi (vagyis csak szakszervízben), nincs rádió.. stb.stb.stb Nagyon Trendi meg jaffa, meg menő, meg a TVben is olyan volt a feka maffiózó kezében...
-
_az
senior tag
sonyt használok, szerintem jobb
igaz, hogy az ipodnak nem szabványos a jack kimenete? (azért nem vettem nanot, mert hülye drága a sok kieg hozzá...) -
Sianis
addikt
Nekem csak Flash jöhet szóba. Keményen bicajozok, közben megy a zene. Nincs kedvem tönkrevágni egy hdd-set, jó lehet bírja a gyűrődést, de meddig? Én arra esküszöm, hogy minnél kevesebbmozgó alkatrész legyen, egy ilyen kis kézi készülékben, legalább kisebb az esélye, hogy elromlik. Tudom, hogy nem romlik el...dehogynem.
-
Razor1
aktív tag
a hdd-flash témához hozzászólva: én 2 éve használok hdd-s lejátszókat és eddig semmi hátrányát nem vettem észre, nem értem miért félnek tőle sokan. Jó, biztos sérülékenyebb a hdd-s mint egy flash player, de azért ki vannak ezek találva, én is ejtettem már le a cuccot és semmi baja nem lett. Persze aki kicsit kétbalkezes típus és naponta 10szer vágja a földhöz, annak lehet tényleg nem jó választás a hdd-s, de egyéb esetben sztem nyugodtan meg lehet venni. én annyira megszoktam és megszerettem h mindig nálam van az összes zeném, összes fényképem és emellett még hordozható vincsinek is lehet használni, h én már csak hdd-s lejátszóban gondolkodom. Emellett ha a kapacitását nézzük (ami azért nem utolsó szempont) ár-érték arányban toronymagasan veri az összes flash lejátszót. Gondoljatok csak bele, a 4 Gb-os nano 70 rongy körül van, ennyiért már márkás 20 Gb-os vinyós lejátszót lehet kapni...
-
rumos14
nagyúr
na igen, iPod. kicsit régebben még az is kizáró ok lett volna nálam hogy nem lehet drag and drop másolni rá zenét, és nincs benne rádió, mikrofon, line in stb. de ezeken túlléptem már a Sony megvásárlásával.
ami továbbra is kizáró ok:
-extra érzékeny, karcolódó felület
-clickwheel, ez nem nyomódik összevissza ha zsebben van?
-nincs rajta külön hangerő gomb (csak a ''now playing'' képernyőn lehet hangerőt állítani)
-nincs sávosan állítható EQ
-[link] -
FPéter
aktív tag
Azért jobb a flash mert ha leesik a földre vagy egyéb erős fizikai behatás éri akkor kevésbé esélyes, hogy tönkremegy az adattárolója vagy befolyásolja az élettartamát
Ugyanez vonatkozik a szélsőséges hőmérséklet-ingadozásra is - a flash bírja a gyűrődést és ráadásul keveset is fogyaszt.
A HDD-re több fér, de a mozgó alkatrészek miatt rövidebb az élettartama és kevésbé bírja a kiképzést. Pedig bírja rendesen, de a flash jobban....
Egyébként ennek a gondolatmenetnek amúgy semmi értelme, mert egyik se fog 3-4 évnél tovább szolgálni, más okok miatt(új modell érkezése pl)
-
BennyRay
tag
Tényleg lassan reggel van, a Nano alapcsomagban csak USB-s töltő van
De tényleg bunkóság, hogy 2,7 kHUF-ért kell hozzá külön hálózati töltőt venni.
-
Sianis
addikt
Látszik, hogy reggel van....
Én egy kis 1 GB-os Samsungot veszek most magamnak. Az ráfér amennyi kell, méretben meg akkora mint egy pendrive, és nem kell 5k-t kifizetnem hogy USB-ről is tölthessem. Ez is nagy bunkóság, hogy mindenféle kiegészítőért is milyen pénzeket kérnek... -
fotel
aktív tag
Egyébként sokaknak fontos, hogy flash bázisú legyen, miért?
-
BennyRay
tag
Én pár hete váltottam Nano-ra. Flash memóriás lejátszót kerestem, hamar leredukáltam a számomra szóbajöhető alternatívákat Nano-ra és iAudio G3 vagy 5-re. Az iAudio-k nagy előnye a cserélhető akksi, a Nano-é a 4 Gb tárterület és a clickwheel. Ezek számomra többet értek, mert minden nap van lehetőségem tölteni a cuccost, így a gyengébb üzemidő sem elfogadhatatlan. A végső lökést az adta a döntéshez, hogy a 2 Gb-os iAudio 68 kHUF, míg a 4 Gb-os Nano 73, tehát a Nano jóval olcsóbb fajlagosan. 2 hét használat után jónak találom az eszközt.
-
Razor1
aktív tag
Ezt nem lehet megérteni, egyszerűen divatcikk lett, amit ma már az is ismer aki igaziból azt se tudja mi fán terem az mp3 lejátszó. Sok ember sztem egyáltalán nincs tisztában az alternatívákkal. Én kerek 2 éve döbbentem rá h a discmanről hdd-s lejátszóra kéne átnyergelni. Pár hónapra rá vettem is egy iriver H120-at, ami ugyan nem szép, de szolgáltatásaival még sok mai kütyüt is ver, szal egy nagyon jó lejátszó. Tavaly nyáron cseréltem le egy 60-as color ipodra (hirtelen jött az alkalom, hamar el tudtam adni az irviert és haverom amcsiból hozta leértékelve, átszámolva volt 80e Ft mikor itthon 130e). Hát erősen szokni kellett az iriver után... Egyfelől nagyon tetszett az egyszerű kezelhetősége, és mivel a zenéimet már az iriveres korszakomban is itunes-sal kezeltem, állatira bejön az autosync. Tényleg csak rádugom az usb-re és megy minden magától. A kevés funkció nem zavar, végülis amire én használom azt tudja. Ami nem tetszett, illetve most sem tetszik: hangja az iriverhez képest érezhetően rosszabb, szoftvere néha csinál érdekes dolgokat + iszonyat drágák a gyári kiegészítők. Szerencsére ma már kis utánajárással lehet venni normál összegért utángyártott cuccokat (pl én 7 rongyért szereztem olyan autós szettet ami egyben fm transzmitter, autós töltő és ipod tartó egyben. Ezt gyári cuccokból 20 alatt nem úsztam volna meg...)
Összességében a negatívumok ellenére nem bántam meg, és sztem az itunes szinkronizálás nyújtotta kényelem miatt a következő lejátszóm is ipod lesz. Teljesen egyetértek veled abban, h erősen túl van misztifikálva ez az ipod dolog. Nekem is baromira szúrja a szemem h már szinte bármilyen szemetet el lehet adni tripla pénzért amit fehérre festettek és ráírták h apple, de sajna úgy néz ki a többi gyáró képtelen versenyezni egy ilyen brutálisan erős marketinggel. -
fotel
aktív tag
válasz
Papa-Georgo #13 üzenetére
Ne érts félre, örülök hogy ''bejön'', ezt a nagyméretű hype-ot akarom csak megérteni, ami az egész körül kialakult.
-
Papa-Georgo
senior tag
Hát...nézd, lehet ha most kéne választani, nem ezt választanám. Jelenleg egy fekete iPod Videom van, 30gb-os és a hátlapja egyedileg lézergravírozott...karácsonyi akció USA-ba volt...
Én ezt 63e-t szereztem, sztem elég jó áron. Zsír újonnan. Video lejátszás ami szeretek még benne, mert tényleg nagyonszép képe van.
Igazából ami iPodba még nagyon jó, hogy értékálló. És ez jó dolog, ha 1-2év múlva elakarod még adni.
Nekem többi mp3 lejátszóval nincs rossz tapasztalatom, vagy nem akarok rájuk rosszat mondani. Nekem egyszerűen eddig ez jött be. Biztos pár év múlva lesz vmi más ami jobban bejön, akkor talán eladom ezt. De igazából, kiszolgálja azt ami nekem kell. Bár tény, hogy könnyen karcolódik. Sajnos, pedig én tényleg rettentően vigyázok mindenemre, erre is, eleje tiszta hajszálkarcmár. Pedig semmi extra behatás nem érte. Másik mondjuk, hogy gyártó 18órát ír akksira...nekem ezt még nem sikerült hoznomde mondjk ez nem jelent semmit. Nekem belefér, hazajövök úyis rátolom gépre és töltődik.
Kényesség ami para inkább. Előző iPodom azért nem volt eből a szempontból ennyire parás. az nem karcolódott. -
fotel
aktív tag
válasz
Papa-Georgo #11 üzenetére
És miért kellett volan kísérletezni? Tonnaszámra tesztelik a konkurens gyártók cuccait is, nem nehéz információt szerezni egyikről sem.
Én is nézegettem 5 éve az iPod-ot, mert az akkori konkurens a Creative 20G-s jukeboxa volt, ami kétszer nagyobb volt, mint a discman-em, aztán vettem egy MiniDiscet, ami akkor elég jónak számított (Sony MZ-R900) és cserélgettem a lemezeket, $/perc arányban még mindig reális alternativa volt. Aztán ezt lecseréltem egy másik MD-re (MZ-N1). És hogy miért vettem ezt mp3 lejátszó helyett? Mert 50 órát bírt egy feltöltéssel, és 2500Ft egy tölthető lapcella bele, és egy lemez meg 400Ft. Most már MP3 lejátszóra váltottam, mert mégiscsak egyszerűbb és sokat fejlődtek 4 év alatt. Eddig ezt sem bántam meg, de a távirányítóit megszoktam a Sony-nak ezért maradt a Sony mint gyártó és a HD5 mint tipus, egyszerűen 47e Ft-ért jobbat nem lehetett találni, ugyanazok az előnyei, mint anno a MiniDiscnek voltak, csak nincsenek hátrányai. iPod NANO-t is nézegetem, de túl sérülékenynek tűnik, Saturnban megtapizva sem győzött meg.
[Szerkesztve] -
Papa-Georgo
senior tag
Sztem ez pont olyan, minthogy kinek milyen nő jön be.
Mindenkinek más tetszik. Igazából, nekem sokféle lejátszó tetszik ezen kívül, de vhogy nem volt kedvem kísérletezni.
Anno mikor első mp3 lejátszómat megvettem még elég drága volt, 50e, ez kb. 6-7éve volt.
Volt benne 64mb memo, egy egy 128as smartcard volt benne. így közel 200megám volt.Elég volt. Aztán úgyalakult, hogy letudtam cserélni egy iPodra. Aztán rövid idő után azt egy újabb iPodra...és igazából nem bántam meg. -
ithomas
őstag
Szerintem annó az IPod a minimal designal teremtett egy új stílust ami rendkívül sikeressé vált!Az akkori sikeréhez az is hozzátartozhatott hogy JÓVAL nagyobb tárkapacitással rendelkezett mint a legtöbb akkori társa!Azt se felejtsük el hogy amerikai,márpedig ez is igen sokat nyomott a latba az amerikai vásárlóknál.
Mindez megfűszerezve egy rendkívűl agresszív és agymosó marketingal elég volt ahhoz hogy amerikában rendkívül sikeressé váljon.
Itt meg azért sikeres mert amerikában sikeres...mert mi ügye mindig utánozni akarjuk őket(tisztelet a kivételnek),mert a sok agymosott erre izgúl...
Mielőtt bárki megsértődne NEM azt állitom hogy aki IPodot vesz az agymosott vagy hülye,de hogy nagyon sok embernél csak a divat meg a marketing miatt van ilyen lejátszó az 100%!
Vannak persze előnyei:a jó kezelhetőség ,a design(ez persze szubjelktív,nekem pont nem jön be,de sokakat megfog)...és nagyjából itt ki is merűlt a dolog! -
Papa-Georgo
senior tag
Őszintén..nekem már 2. iPodom van...igazából nem jobb annyival, mint amennyivel drágább...viszont egy valami van. Sztem sokkal elgánsabb.
Én ipodot elsőre úgy láttam, hogy még nem tudtam miaz. De ahogy kézbe vettem, egyből tudtam hogy ilyen kell nekem, de mondom még aztsem tudtam mire jó, csak éreztem hogy ez annyira jó, hogy kell
Szóval engem megragadott. Első iPodom elött elég sokáig egy noname flash memóriás mp3-am volt, legalább 4évig. max. 192mb zene ment rá... Ehhez képest, most van 30Gb helyem
Nemtudom, az iPod az iPod egyszerüen. Én nem vagyok egy márkabuzi, mert amúgy nincsenek márkás cucciam, nem jellemző rám. De ez vhogy megragadott és úgyéreztem ezzel jól érzem magam. Igazából egy dolgot hiányolok beleőle az a rádió...
legjobban azt szeretem benne, hogy akár zseben keresztü lis tudom buzerálni, nem kell távírtó hozzá...
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
Jól gondolod, az Apple cuccait azért veszi a nép mert ''trendy'', és ez hatványozottan igaz az iPod-ra. Mert míg egy Mac annyival többet nyújt egy PC-nél hogy valóban jobb oprendszer jár hozzá alapból mint amit egy brand PC-hez kapsz (ami általában ugye egy XP Prof.), addig az iPod nem ad semmi pluszt egy hasonló kategóriájú más lejátszóhoz képest.
-
vili13
őstag
Szvsz az ipod tulajok döntő többségét nem különösebben érdeklik a technikai specifikációk, a divat ellenben annál inkább. Az ipodból meg sajnos divatcikk lett, hála az agresszív marketingnek, meg az itunes online zeneboltnak, ami - az amerikai fiataloknak legalábbis - az ipoddal együtt is csak aprópénz.
-
fotel
aktív tag
Először is leszögezném, hogy nem azért indítom a topicot, hogy Apple/iPod fika legyen belőle, csak egyszerűen képtelen vagyok megérteni, miért van szinte mindenki oda ezekért a kütyükért. Mi vezetett oda, hogy mp3 lejátszó=iPod? A konkurens gyártók (iRiver, iAudio, Archos, Samsung, Creative, Sony, MPIO, MobiBLU) mind reális alternativák alacsonyabb áron jóval több szolgáltatással.
Miért van ez? Ennyire erős a marketing, hogy egy végeredményben ''gyengébb'' terméket magasabb áron nagyobb mennyiségben lehet értékesíteni? Hordozható lejátszókról van szó, nem számít a tömeg, strapabírás és elem-élettartam? Ezekre a kérdésekre keresem a választ, flame nélkül. Sosem volt iPod-om, és nem is lesz, egyszerűen a száraz specifikációk nem indokolják az árat, ezért nem tudom, mi lehet benne annyira varázslatos, világosítsatok fel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Micro Four Thirds
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox Classic / Xbox 360
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest