Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Husky

aktív tag

válasz rumos14 #150 üzenetére

Vagy utolsó alatt a linket kell érteni?

Erre szokták mondani hogy csak a saját fülemnek hiszek, nehogy már más mondja meg hogy mi szól jól. Nekik veszek lejátszót vagy magamnak? :)

Tök simán elfogadom hogy a Sonynak van a világon a legjobb hangja. Továbbá rengeteg ember van a világon akiknek jobb a szeme mint az enyém. Na és? :)

A hordozható lejátszó hangját a következő dolgok szokták hazavágni: a gyári fülhallgató, autók, buszok, vonat, ''kérem tessenek vigyázni, az ajtók záródnak'', légkalapács, madarak, meg az az idegesítő súrlódó hang amit a csigák adnak ki.

• Husky

aktív tag

> az iTunes dalokat CSAK az iPod tudja lejátszani, míg a PlayForSure dolgokat minden lejátszó ami támogatja

Ez kicsit ilyen ''lövöldözzünk egymásra ugyanazért'' dolog. :D

A Motorola telefonja tényleg gyenge példa lenne hogy mi játszik még FairPlay-t, így más irányból közelítem a problémát: iTunes-ban kijelölöd a FairPlay-es számokat, és az iTunes jobb felső sarkában sárguló nagy sárga ikonra bökve audiocd lesz belőle. Kérdések és riadó nélkül. Innentől bármi játssza. Full legális, és nem igazán értem hogy miért baj hogy gyárilag nem könnyítik meg a felhasználók dolgát. Aki akarja, a frissen vásárolt számokat átnyomja mp3-ba, és úgy rakja fel az iPodra.

Bevallom, 6 éve nem láttam Windózt, de nem rémlik hogy a Media Player önként és dalolva ajánlotta volna fel a CD-re írást. Legalábbis jogvédett tartalmaknál nehezen hinném, a PlaysForSure meg ráadásul ugyanúgy playerre van lockolva mint a FairPlay. Hiába veszel új lejátszót ha az előző kettő pl már kilőtte a felhasználható lejátszó-keretszámot.

Viszont elég gyenge vita olyasmit összehasonlítani amit egyikünk sem használ, gondolom neked is kb. annyi PlaysForSure-rel védett számod van mint ahány FairPlay-es, nekem. :DDD

> 128-as és 192-es mp3 közt igenis lehet különbséget hallani,

Természetesen, azt még én is hallom, gagyi fülhallgatón át is. :)

> feltételezem hogy az aac-ből átkonvertált mp3 sem lesz csúcsszuuper

Miért konvertálna bárki egy 128-as AAC-t ugyanolyan mp3-ba amikor tudja, hogy veszteséges az eljárás? Lame/192/VBR alá én sem mennék, innentől meg egy tök hétköznapi otthoni hifivel aac->mp3 után nincs igazán kimutatható különbség a kettő között, ami elveszett a zenéből az már az AAC-ba konvertálódásnál megtörtént. Ha minőségre vágyok akkor nem fél üveg kóla áráért veszek valami tömörített izét, hanem elszuttyogok a sarki SACD bótba. :DDD

> főleg az utolsó lenne megszívlelendő (a tesztelt merevlemezes lejátszók közül az ippod szólt a leggyengébben)

Ebben az esetben hozzád képest audiofilnek számítok, pedig ha valamitől falra szoktam mászni, ők azok. :DDD ... Az EQ megöli a zenét. Komolyan. :) ... Arra meg pláne nem való hogy azzal korrigálja az ember a fülhallgató hibáját.

Oké, bevallom, nem a gyári fülest használom hozzá. :DDD

• Macilaci457

őstag

Azért kár ''sértegetni'' , (bocsánat, nem ez a jó szó) bárkit is. A tények, azok tények. De lássuk be, nem mindneki a motor miatt vesz Mercedest.

Másfelől meg az is igaz, hogy mindannyian akik itt mp3 lejátszó tulajdonosként írunk, azt vettük meg, ami nekünk legjobban tetszett. Kinek a hangminőség, kinek a design, kinek a szines kijelző miatt.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés