- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razor1
aktív tag
egy kis adalék az ipod-dilihez: [link]
-
Razor1
aktív tag
ha lenne 60 gb-os nano, olyat biztos vennék
-
Razor1
aktív tag
válasz
Tangerine #110 üzenetére
nem a tagekért, az a funkció nem is működött. a tag alapján történő rendezés úgy néz ki h egy db scan nevű szoftvert kell futtatni mikor rá van kötve a pc-re a gép, és az csinál egy index file-t ami alapján megy a tag szerinti beolvasás. na ez ugye eleve rossz mert minden változásnál újra kell ezt a műveletet csinálni, de a legnagyobb bibi h nem is működik rendesen ez a db scan mert nekem pl a zenéimnek csak a felét rakta be ebbe az index file-ba, ergo ha tag szerinti kereső módban futtattam a lejátszót a zenéim fele alapból kiesett. ezt a szoftveres hibát az iriver 2 év alatt sem javította ki. aztán voltak alternatív szoftverek ugyanerre a mókára amik már több zeneszámot raktak be az index file-ba, de közel nem az összeset. magyarán ez egy olyan funkció a h120-ason ami ugyan rajta van nagy betűkkel a dobozon, de k-ra nem működik.
a h120 minden indításkor végignyalta a vincsit, de nem a tagekért, mert ugye ez nem is működött (tegyük hozzá h ha már megtaláltál egy file-t és elkezded lejátszani akkor természtesen megjeleníti a tag infókat), hanem a könyvtárakat olvasta be, vagy nemtom mi a jóistent csinált, de minél több zene volt rajta, annál tovább tartott, mikor tele volt a 20 gigás lejátszó bő 20 másodperc kellett minden indításkor mire bebootolt és bejutottál a főmenübe. erre írtam h ehhez képest az ipod gombnyomásra feléledése igencsak nagy öröm volt nekem.
[Szerkesztve] -
Razor1
aktív tag
itunesban is be lehet állítani h előadó - album rendszerben rendezze a file-okat a vincsin. teljesen automatikusan működik, eztáltal nem csak id3 szinten van rend, hanem a music könyvtáramban is minden a helyén van.
más: ma végre láttam élőben is nano-t, tényleg nagyon cuki. viszont nekem erről a vékonyságról egyből az ugrott be h a lapát kezeimmel kettétörném mint egy kekszet, de biztos csak sérült gyerek vagyok, azért vannak ilyen kényszerképzeteim.
[Szerkesztve] -
Razor1
aktív tag
én se értem mi a baj az aac formátummal. ilyen alapon más lejátszó ogg-t támogat, azt se kötelező használni. az itunes zeneboltot meg jelenleg úgyse lehet Mo-ról igénybe venni + legyünk őszinték: a mai körülmények közt ki az aki használna egy fizetős zeneboltot amikor egy kis utánajárással bármit be lehet szerezni ingyér? szal ezek erősen mű problémák. amiben igazatok van, h csak az itunesról lehet rátölteni. ez kb annyiban zavaró h nem tudok átmenni a haveromhoz és közvetlen rátölteni zenét, de mivel a saját lejátszómra 99% otthon, a saját gépemről töltöm a számokat amúgy is, ez sem nagy gond. az itunes-os szinkronizálásnak van előnye és hátránya. pl akinek van 30 giga zenéje és nincsenek kitöltve az mp3 ID tagjei az elég nagy szarban van az itunes-sal, viszont ellenkező esetben elég kényelmes, rádugod a lejátszót és megy magától. az ipodra csak itunessal lehet másolni zenét, mert minden fájlt átkódol, ergo kicsit lassabb is lesz az átvitel + a simán felmásolt mp3-akat nem játsza le. ez hátrány, előnye h az ipodon is tökéletesen működik az id3 tag alapján történő rendezés, ami azért 30 gb zenénél már erősen ajánlott + gondolom ennek az ''átkódolásnak'' köszönhető h gombnyomásra indul az ipod. iriver h120-am volt előtte, az simán lejátszotta a rá másolt mp3-akat alá natúr, viszont az id tag szerinti rendezés baromira nem ment neki (pedig elméletileg kellett volna mennie, gyári feature) + mikor már majdnem tele volt a 20 gigás lejátszó minden egyes bekapcsolásnál majd fél percet kellett várni mire kegyeskedett bebootolni a rendszer és lehetett használni.
ebből az egész monológból azt akarom kihozni h minden lejátszónak van előnye és hátránya is, mikor iriverről ipodra váltottam, az egyik szemem sírt, a másik nevetett. az ipod a jó marketingnek köszönhetően egy tipikusan túlmisztifikált termék, aminek vannak baromi jó tulajdonságai és hiányosságai is. éppen ezért nem értek egyet se azokkal, akik agyon fikázzák az ipodot (pláne ha azt félinformációk és pletykák alapján teszik), és azokkal se akik az egekig magasztalják és semmibe veszik a konkurencia szintén zseniális termékeit. nincs az ipoddal semmi baj, de aki kicsit jártasabb a témában az átlát a marketingen és tisztában van vele, h nem ez az egyedüli alternatíva. ismerőseimet is mindig arra bíztatom, h vásárlás előtt nézzék meg más gyártók termékeit is, nem feltétlen azt kell megvenni ami az első óriásplakáton szembeköszön (amúgy ez mindenre igaz, nem csak az mp3 lejátszókra). -
Razor1
aktív tag
a hdd-flash témához hozzászólva: én 2 éve használok hdd-s lejátszókat és eddig semmi hátrányát nem vettem észre, nem értem miért félnek tőle sokan. Jó, biztos sérülékenyebb a hdd-s mint egy flash player, de azért ki vannak ezek találva, én is ejtettem már le a cuccot és semmi baja nem lett. Persze aki kicsit kétbalkezes típus és naponta 10szer vágja a földhöz, annak lehet tényleg nem jó választás a hdd-s, de egyéb esetben sztem nyugodtan meg lehet venni. én annyira megszoktam és megszerettem h mindig nálam van az összes zeném, összes fényképem és emellett még hordozható vincsinek is lehet használni, h én már csak hdd-s lejátszóban gondolkodom. Emellett ha a kapacitását nézzük (ami azért nem utolsó szempont) ár-érték arányban toronymagasan veri az összes flash lejátszót. Gondoljatok csak bele, a 4 Gb-os nano 70 rongy körül van, ennyiért már márkás 20 Gb-os vinyós lejátszót lehet kapni...
-
Razor1
aktív tag
Ezt nem lehet megérteni, egyszerűen divatcikk lett, amit ma már az is ismer aki igaziból azt se tudja mi fán terem az mp3 lejátszó. Sok ember sztem egyáltalán nincs tisztában az alternatívákkal. Én kerek 2 éve döbbentem rá h a discmanről hdd-s lejátszóra kéne átnyergelni. Pár hónapra rá vettem is egy iriver H120-at, ami ugyan nem szép, de szolgáltatásaival még sok mai kütyüt is ver, szal egy nagyon jó lejátszó. Tavaly nyáron cseréltem le egy 60-as color ipodra (hirtelen jött az alkalom, hamar el tudtam adni az irviert és haverom amcsiból hozta leértékelve, átszámolva volt 80e Ft mikor itthon 130e). Hát erősen szokni kellett az iriver után... Egyfelől nagyon tetszett az egyszerű kezelhetősége, és mivel a zenéimet már az iriveres korszakomban is itunes-sal kezeltem, állatira bejön az autosync. Tényleg csak rádugom az usb-re és megy minden magától. A kevés funkció nem zavar, végülis amire én használom azt tudja. Ami nem tetszett, illetve most sem tetszik: hangja az iriverhez képest érezhetően rosszabb, szoftvere néha csinál érdekes dolgokat + iszonyat drágák a gyári kiegészítők. Szerencsére ma már kis utánajárással lehet venni normál összegért utángyártott cuccokat (pl én 7 rongyért szereztem olyan autós szettet ami egyben fm transzmitter, autós töltő és ipod tartó egyben. Ezt gyári cuccokból 20 alatt nem úsztam volna meg...)
Összességében a negatívumok ellenére nem bántam meg, és sztem az itunes szinkronizálás nyújtotta kényelem miatt a következő lejátszóm is ipod lesz. Teljesen egyetértek veled abban, h erősen túl van misztifikálva ez az ipod dolog. Nekem is baromira szúrja a szemem h már szinte bármilyen szemetet el lehet adni tripla pénzért amit fehérre festettek és ráírták h apple, de sajna úgy néz ki a többi gyáró képtelen versenyezni egy ilyen brutálisan erős marketinggel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest