- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
vili13
őstag
Nem szeretném, ha flame lenne belőle, de ha már ennyi mindent kérdeztél, legalább megpróbálok személyeskedés és fikázás nélkül válaszolni...
''melyik az a flash memóriás lejátszó számára fontos formátum, amelyiket a Te ''normális'' lejátszód le tud játszani és egy Nano nem?''
Elsősorban az ogg (vorbis). Nyílt, ingyenes, és ma már elég sok lejátszó támogatja. Minőségre kb. csak a musepack tud versenyezni vele, amihez viszont még lejátszók nem nagyon vannak. Elég sok zeném van eleve ebben a formátumban, ezért egy lejátszótól elvárom, hogy konvertálás nélkül kezelni tudja. (Másrészt pc-t használok és windows-t, ezért - bár nem kedvelem túlságosan - a wma-t sem szeretném nélkülözni, mert elég széles körben elterjedt.)
Hozzáteszem, hogy most már tulajdonképpen az ipod is lejátszik ogg-ot... csak a tetves apple firmware helyett kell rá Rockbox([link], [link]). Ezzel van MP3, OGG, FLAC, AAC, ALAC, AC3, WavPack - ráadásul gapless. Bár nem tudom, a garanciát hogy befolyásolhatja, jól hangzik!
''Értem én, hogy az lenne a jó, ha a Music Store egy ingyenes letöltési lehetőség lenne''
Ne legyen ingyenes, persze lehetne olcsóbb is. De ha már fizettem egy zenéért, jobban szeretem korlátozás nélkül hallgatni azt bármilyen lejátszón, és nem örülök, ha ehhez időigényes konvertálással kell rontani a minőségét. Technikai értelemben sokkal korrektebbnek gondolom azt a - nemzetközileg nem feltétlenül jogtiszta - orosz oldalt, ahonnan olcsón, választható formátumban és bitrátával lehet zenét letölteni.
''Mit érzel szemellenzőnek?''
- AMIT NEM:
''Azt, hogy le mertem írni, hogy számomra egy (számodra ördögi) termék felelt meg a kínálatból?''
- Kevés nekem az apple/ipod ''ördögi''-nek, szimplán ellenszenves több okból. Neked is lehet igazad a saját szempontjaid alapján, de szerintem ez a topic se jött volna létre, ha az ipod körül nem oszlanak meg - akár szélsőségesen is - a vélemények!
''Esetleg azt, hogy azt írtam, hogy mindenki döntse el magában, hogy neki mi a fontos, és az alapján válasszon?''
- Ebben például egyetértünk! De ha lehet az eltérő véleményeket nyilvánosan és kulturált formában is ütköztetni, az szerintem kevésbé gáz, mint az ellenkezője...
''Azt nem érzed szemellenzőnek, hogy büszkén hírdeted, hogy sose vennél, mégis jobban tudsz róla mindent a tulajdonosoknál...''
- Ha lesz egyszer olyan ipod, ami nekem pont a legmegfelelőbb az aktuális kínálatból, majd talán veszek... De attól, hogy valakinek van egy ipodja, még nem feltétlenül tud róla többet, mint én akár csak a ''száraz'' műszaki adatok, leírások alapján.
''... és az fel sem merül benned, hogy a tulajdonosok ... végigolvasták a fellelhető termékek specifikációit, majd végignézték és meghalgatták ..., és ez alapján a márkanévtől függetlenül kiválasztották...''
- Ez bizony okkal nem merül fel, tisztelet a kivételnek, de szerintem az ipodosok legalább 98%-a azt sem tudja, mi az a decibel... Legtöbben a reklámok/divat miatt veszik, ez szvsz nyilvánvaló.
- AMIT IGEN:
Pl. azt, hogy amikor a rádiót hiányolom az ipodból, az ipodosok jönnek, hogy persze, jó hogy nem akarok bele villanyborotvát, körömreszelőt és konzervnyitót is... Keveset használom ugyan a rádiót, de néha jól jön, és a lejátszó sem lesz lényegesen nagyobb vagy drágább tőle. Szerintem az ipodból sem a leendő felhasználók határozott követelésére hagyták ki...
Meg pl. azt, hogy még egyetlen ipodos sem tudta megérteni, hogy én nem vagyok hajlandó egy lejátszó kedvéért rendbe tenni a tag-eket sok GB mp3-ban. De ha megyek valahova, és még gyorsan 1-2 CD-t le akarok tömöríteni a lejátszómra, időm sincs gépelgetni, és nem szeretném, ha kellene. Számomra a könyvtárszerkezetre és fájlnevekre alapuló rendezés a legjobb, és jobban tetszene az ipod is, ha ezt plusz munka nélkül lehetővé tenné.
Meg azt is, amikor csak a 4GB/8mm paramétereket hajtogatják, tekintet nélkül a többire... Sorolhatnám még a beépített akkuval, a videolejátszással, stb. kapcsolatos fenntartásaimat, de mások is megtették már, és ezek tényleg csak szubjektív részletkérdések. -
vili13
őstag
''Értem, tehát az a normális lejátszó, amelyikre az adott zenét nem tudod felrakni...''
- Nekem az a nem normális lejátszó, amelyik saját formátumokat használ saját programokkal... és ez akárki akármit mond, nem a felhasználók kényelme, hanem a hülye DRM miatt van... Olyan olcsón meg nem tudják adni, hogy én egy fillérrel is támogatni akarjak egy a magáncélú másoláshoz fűződő jogomat korlátozó technológiát, inkább veszek (akár valamivel drágábban is) normális lejátszót!
A 8mm-es vastagság és a 4GB memória jó dolog, de amúgy a nano összes többi tulajdonsága szubjektív, számomra inkább hátrányos és/vagy visszataszító. Már többször leírtam ezeket, de valószínűleg az ipodokhoz szemellenzőt is csomagolnak... Nem kötelező az apple zeneboltját használni, nem kötelező gyári tartozékokat venni, de szerencsére az apple-t kedvelni sem kötelező. -
Deluxe00
senior tag
Én ugyanezeket irtam le nagyjából mint te, de úgy tűnik, hogy még pár embernek le kell írnia hogy megértsék
Amúgy szerintem páran azt is hihetik, hogy Steve Jobs csatlósai ostorral a szék mögött állnak, és a hátunkat ápolják, amennyiben napi 50 dollárt nem hagyunk ott a zeneboltban!
iTunes problémát már én is érintettem pár alkalommal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest