- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #19986 üzenetére
Köszi! Sajnos ez az Antec nem kifejezetten támogatja az élére állított használatot, mert főleg az oldalain vannak a szellőzők, a tetején elég vékonyka van. Az a 150W-os táp sem túlzottan bizalomgerjesztő, főleg ha 95W-os Kaverit rakok a gépbe.
Szerk.: most látom, hogy vannak talpak is a házhoz, csak ügyesen titkolják.
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #19925 üzenetére
A listából az Evercool HPL 815 és attól lefele alacsonyabbak, mint 46mm. De ezen belül is az alsó 4 az, ami érdemben is alacsonyabb.
Bár ott van a Kozuti is a maga 40mm-ével, de az a gyári, lamellák alatti ventivel annyi, amivel meg nem igazán csendesebb a stock cooler-nél. Ha meg nagyobb ventit teszel rá felülről, akkor már nem alacsonyabb.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #19894 üzenetére
A táp kevés neki. A külső kocka 96W-os elvileg és 85-90W-ot mértem a konnektornál. Szóval a pár másodperces teszt után gyorsan le is lőttem az egészet.
Sokat eszik ez a Haswell és/vagy a nagyobb Pentium. Egy tesztet találtam, ahol a G2120/2130 is 10W-tal többet kajált, mint a G2020. A G3420 pedig minimum 15W-tal többet kér. Alulfeszelve is +10W legalább.
Furcsa, mert ezekből a fogyasztási értékekből egy i3-3220 is bőven kijön. Több teszt alapján is ugyanúgy +10W egy i3 a G2020-hoz viszonyítva. Tehát a Haswell Pentiumhoz képest még takarékosabb is simán.Persze nem ezek a 10W-on múlik a dolog, de 75-80W már egy 120-as táppal is vállalható lenne.
Vagy a kényelmes üzemhez 150W-os táppal. Duracellm mesterrel tárgyaltam a tápról, de most kicsit elbizonytalanodtam a fenti mATX gondolatmenet miatt. Költséghatékonyabb és jóval egyszerűbb lenne...
Amúgy is családnál van a konfig, nem nálam. Ránézni, barkácsolni sem tudok rajta csak ritkán, ha kell esetleg a táp miatt.Úgyhogy lehet, hogy rövid életű lesz a konfig.
szerk:
Más: Bay Trail Atomokról van valami újabb hír? 4 magos érdekelne engem is, nem a J1800.
Ill. az, hogy a HTPC képességek hogy alakulnak.
Egy ilyen kommentet találtam, ami csak félig bíztató:
"It has hardware decode, for one. Just fire up mpc-hc to verify. It is true that Youtube doesn't seem to utilize it, which is probably an issue with the graphics drivers. The revamped Intel control panel also doesn't support rgb / ycbcr or full / limited range switching, another oversight. The 24p bug has been fixed, though." -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #19792 üzenetére
az ebayes párdolláros CF to SATA cuccok nagyon hurkák?
-
prmcsk
addikt
válasz
Mercutio_ #19782 üzenetére
Szerintem csakis olyan elrendezésűt tegyél bele, amit linkeltél.
Bármilyen más elrendezésűvel meggyűlhet a bajod. Nem elég, hogy az áramlások is változnának, de szalonképesen barkácsolni is nehéz lenne őket.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #19742 üzenetére
A dirverhibák a legbosszantóbbak amiről talán még külön nem esett szó.
Amikor szétesik a kép... vagy a monitor nem megy le standby-ba és fél évek telnek el, mire kijavítanak egy ilyen alapvető dolgot a dirverben.HTPC szempontból pedig a full/limites range RGB a legrosszabb hiba. Fakó kép: kuka az egész gép. Ezekre is hónapokat kellett várni, mire kijavították. Most jó Ivy-n, de tele a net Sandy Bridge-es ugyanilyen hibákkal 3-4 évre visszamenően és már találtam egy új tesztet, ahol a Bay Trail Atomok driveréből is azt írják hiányzik a menüpont.
Szóval ez a része no comment... előbb-utóbb valószínűleg mind használható lesz, de az beszédes, hogy 4-5-6 éve folyamatosan ugyanazzal a problémával szarakodnak és ugyanúgy elb*sszák sokadszor is. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #19773 üzenetére
Köszi, akkor jól sejtettem! Mert olvastam már olyat, amire fix 19V-ot, meg olyat is amire fix 12V-ot írtak. Így akkor ez eléggé lapspecifikus
A SATA tápcsati ezeddig nem tűnt fel, de láttam már olyat, ahol egy 4p Molex állt ki a lapból (mint ami a régi, PATA-s, 3.5-es HDD-ken van táp gyanánt)szerk:
Még egy olyan kérdésem lenne thin m-ITX deszkáákkal kapcsolatban, hogy ezeken (kommersz) általában kevés a SATA port.
Sőt, van olyan is, ahol nincs is PCI-E rövid slot sem, amibe mondjuk egy 4 Port SATA III PCI-Express kártyát bele tudnék rakni.
Ilyenkor lehet használni a mini-PCI-E portot, csak ott jellemzően a fizikai korlátokból adódóan max 2 portos bővítőt kapok? -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #19768 üzenetére
routernek meg igy is szukos lehet, attol fugg mennyi forgalmat kene tudnia elkezelni, illetve akar-e a kollega valami komolyabb szolgaltatast. de ketsegtelenul jobb otletnek tunik ide a 1037, ha nem kell egyszercsak mediat is streamelni (marmint h a nas jatssza le), mert akkor mindketto keves lehet.
nekem e-350-em van mozigepnek gyari win7-tel (mos me? akcios volt durvan
) es igazibol fajdalmasan lassu mire a vindoz vegez a frissitesekkel. tehat mozizni ugy lehet vele h adni kell neki 5 percecsket (van h csak kettot) mire az operencias rencer es a viruskergeto (avira) is elintezik a sajat ugyeiket, a catalyst is elkeszul es az adobe flash is felrakja a sajat backdoor-jait. na utana mar egesz hasznalhato
-
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #19702 üzenetére
A méretet valóban lehagytam.
Most 500-as 7200-es 3.5-ös HDD van a gépben. Ez már kicsit szűkös, volt elfekvőben egy 750-esem is, amit elővettem, de bad-es lett menet közben.Ezért gondolkodtam el, hogy esetleg veszek valamit használtan bele. Occsóért, kevés ráfizetéssel.
Plussz késztetések a váltásra:
- Kicsit több hely.
- Mindkettőtől erősen rezonál a ház, a 2.5-ös talán nem olyan vészes azt gondoltam.
- Több hely maradna a a vga-nak, most közel van hozzá a 3.5-ös. Bár írtam, hogy nem fűtik fel egymást, nincs gond. De pl. nagyon kipárnázni már nem tudom, hogy ne adja át a háznak a rezgést, mert arra már nincs csak pár mm.SSD-ben azért nem gondolkodom, mert nincs sokat használva a gép, felesleges lenne bele kb.
1TB-ot is néztem, 3.5-ben, mert vannak olcsón és elég gyorsak. 1 tányérral talán kevésbé is rezonálnak.
A másik amit néztem az pont egy WD Black 2.5 750GB 7200. Kb. ugyanabban az árban.Szóval a kérdés továbbra is az, hogy ugyanolyan hangos brummogás lesz-e egy 2.5-össel is vagy nem. Ha nincs előrelépés akkor nem sokat ér a váltás.
De lehet, hogy kipróbálom és majd kiderül.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #19690 üzenetére
Nem. A G2020-nál van. Haswellnél jó kéne, hogy legyen, de nem próbáltam.
Llano jön inkább a helyére, mert 3D is kell, azt meg egyik sem tudja.Meg a 7750 alá is jobb lesz a kisebb fogyasztású Intel. Ezért a komplett cserebere.
Az i5+7850 más történet, kell egy rendes asztali gép is... hogy minek azt nem tudom.
Ez ATX táppal megy nyilván, de ha nagyon kéne ez is beleférne a paneltáppal.Itt is van némi alulfeszelés, főleg a 7850 nagyon jó ilyen szempontból.
Egyébként most tesztként erről az ATX tápról hajtottam az új G3420-as rendszert és kiderült, hogy még így 5-6 éves, kicsit öreg ventivel is alig hallani a tápot.szabi: A 3D sajnos mostoha az Intelnél, de talán nincs is nagy igény rá. A 24p azért Haswelltől már jó. Csak az Atomnál is el kéne hagyni végre és akkor a 3D-t kivéve azért sokaknak megfelelő lenne. (Meg persze a visszatérő driver hibákat is le kéne tudni örökre.)
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #19682 üzenetére
Ez "családi" gép lesz, szülők, tesóm... némi játékra is alkalmas lesz a Llano helyett.
A saját "fő"gépem maradt: i5+7850.(A Llano jön fel hozzám HTPC-nek a G2020 helyére, mert kell a 3D meg a 24p akadozásból is elegem van.)
gere: Ez a paneltápos kis belépő szintű játékra alkalmas gép is elvan 75-90W-ból, de a nagy gépem, i5+7850-el is elvan 130-160W között játékokban. Pedig az már egy jóval erősebb szint.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #19598 üzenetére
Nem szedtem szét végül a gépet, de némi bios állítgatással sikerült lentebb vinni a fogyasztást. (Arra is rájöttem, hogy rajta hagytam lógni egy külső USB-s HDD-t, ami kb. 4W-ot rátett a fogyasztásra a referenciához képest.
)
Az alap 1.130V-ról lementem 0.875V-ra, idle ez 0.575V-ot jelent. ATX táp mellett:
Idle most 36-37W, Zero Core mellett 31W.
Prime95-tel 60-61W.
Ezek paneltáppal a korábbi hatásfokméréseim alapján kb. 25/22/46W-ot jelentenek majd. (vga nélkül 36-38W körül lehetne.) Nem rossz szvsz, így már nagyrészt (0-5W sávon belül) kijönnek az alulfeszelt G2020 eredményei.Ami fura, hogy alapból sokkal nagyobb volt a különbség. A G2020-nak -5W-ot hozott a feszcsökkentés terhelés alatt, a G3420-nak kb. 13W-ot.
Játékban, 3D benchmarkban 88-92W a fogyasztás. 850/1250 tuninggal 92-96W. Ez paneltáppal 75-80W körül lenne. Szvsz nem rossz egy kis "játékos" konfigtól. BF4 1680-ban high-on AA-val 35-40fps, mediumon 45-50fps.
szerk: És szinte hangtalan a konfig. Egyelőre gyári hűtő van, de minimumra, 1000rpm-re leszabályozva. Halkabbnak tűnik, mint a régebbi intel gyárik, nem morog. A Ninja Mini vagy a TX3 jön majd a helyére, ami kicsit a házat is szellőzteti majd hátrafelé.
A Sapphire 7750 is kellemes csalódás. 20%-ra letekert ventivel szinte hangtalan. Auto vezérlés helyett leszabályoztam azt is, kb. 30%-ig kúszik fel és a 60 fokot sem nagyon éri el.
Egyedül a 3.5-ös 7200-es HDD-t hallani, azt viszont eléggé, berezonál az egész ház, hiába áll gumibakokon. Ráadásul pár mm van csak a vga hűtőig. Bár eddig sem a HDD-vel sem a vga hűtésével nincs emiatt gond, de gondoltam lehet, hogy hosszabb távon egy 2.5"-osra cserélném.
Az 5400-esek halkak, de nem szívesen tennék bele 2.5-ösből, mert brutál lassúak. SSD egyelőre nem lesz.
Van valami tapasztalat, hogy a 7200-esek mennyire hangosak ill. hogy bírják hosszabb távon?ps:
Ezen az Asus lapon ill. Haswellen egyébként kb 20db energy saving és feszállítási lehetőség van. Ebből 95%-ban csak a cpu feszcsökkentés segített, a többi vagy nem működött (pl. sajnos az LLC-re nem reagál semmit) vagy semmit nem csinált. A mellékelt Asus sw-vel pedig kb. semmilyen állítás nem működik. Egyedül a fan control, ami jópofa. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #19615 üzenetére
Erre és a modularitásra is van "barbár" módszer: nem kell moduláris tápot venni. Csak azokat a kábeleket hagyod meg-méretre vágva- ami kelleni fog az összeállítás kiszolgálásához.
Más:
4770-et nem illik pico-psu-ról hajtani, akár milyen hókuszpókuszt is verünk be a felvett teljesítmény korlátozására! Ha korlátozzuk miért vettük meg???
Személy szerint 3570-el sem merném bevállalni nyugodt szívvel, pedig a H77m-i-vel együtt "csak" 88-90W-ot zabál full terhelésenMinimum: Rendes táp minimum 15A-es terhelhetőséggel 12V-on!
(#19628) Sir Psycho: egy szavazat a Jetway JNF81-T56N Dual LAN AMD Fusion Mini-ITX Motherboard-ra!
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #19612 üzenetére
ha jobban belegondolunk, akkor legegyszerubb az eredeti mazzagokbol legyartani. es akar maradhat is itt, hiszen mitx-be lesz
de jah, az is jo, ha kap beszerzesi forrast a tapos topikban es ide belinkeli, mert masnak is erdekes lehet. jo otlet a modularis tap mitx-be, de a gyari mazzagok mind rettenet hosszuak, nem o az egyetlen sztem ezzel a problemaval.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #19598 üzenetére
53W a G3420 és 55W a G2020 TDP-je.
De amúgy ez semmit nem jelent, mert csak fogyasztási osztályt jelöl. Ettől még jóval kevesebbet eszik - legalábbis a G2020. Semmiképp nem lehet 55W max TDP-je, ha csontra terhelve konnektorból 35W-ot mérek a komplett gépre.Szóval sajnos ettől még ehetne többet a Haswell-es változat.
De ebből a tesztből indultam ki, itt szinte semmi különbség nincs a modellek között.
http://pclab.pl/art54829-12.htmlUgyanilyen konfigban egy i3-2100 is megállt 55W-ban, ami SB létére (és a 65W TPD-sként) messze a legnagyobb fogyasztású cpu ebből a trióból. Az Ivy-k ugye takarékosabbak, egy Ivy i3-nál ez 45-50W közé esna szvsz. Szerintem reális, hogy az Ivy-s Pentium pedig 35-40W között marad.
A teszt is ugyanezt mutatja, mind egy rakáson vannak a Pentiumok-i3-ak fogyasztásban.Sajnos nem tudtam még ugyanazzal a konfiggal mérni pontosan, mert csak egy rövid időm volt próbálgatni, vga nélkül, vagy a G2020-as konfigot szétrobbantva még nem néztem meg. Egyébként is csak a normál táppal (ami meg a desktop gépből lett kiszedve most átmenetileg) tudnám rendesen kimérni, mert a panel vga-val együtt már nem bírná, csak 75W-os.
Azért megpróbálom majd megnézni az ATX táppal legalább vga nélkül. De Prime95 közben a vga idle-ben van és mégis jóval nagyobb a fogyasztáskülönbség a cpu idle-load között. Szóval ott lehet a gond. Cpu-val vagy a lappal ahogy eteti.
szerk: Már lassan túllövök a célon a kicsi, halk alkalmi játékos géppel, de megfordult a fejemben, hogy a G2020 alatt lévő B75 lap + egy Ivy i3 lehet, hogy takarékosabb lenne ennél... amellett, hogy gyorsabb. És persze árban is alig van különbség.
Az FM1, FM2-t szerintem nincs mire leváltani. Elvannak vele. FM1-et sem éri meg szvsz FM2-re, a Kaveri meg nincs olyan állapotban/árban, hogy rohanjanak cserélni.
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #19550 üzenetére
Igen. Vagy úgy is mondhatjuk, hogy egyszerűen felcserélték egymással az alj- és tetőlemezt és ennek megfelelően állították a talpára.
Cserébe a hátlapon a 3.5"-es meghajtónak meghagyott túlnyúlás is felülre kerül és a VGA fölött tátong kihasználatlanul. Azaz alulra, a meghajtók számára kialakított rögzítési pontokra már csak 2.5"-es meghajtót tehetsz. Az is épp csak elfér, hisz ez amolyan utólagos bűvészkedés, a ház nem ennek megfelelően lett méretezve.Realan-éknál amúgy sem árt résen lenni, mert a leírásokkal néhol igen nagyvonalúan bánnak.
Például az E-M3 oldalán a hosszú függőleges kép azon részén, ahol a HDD-k beépítőkeretes elhelyezhetőségét mutogatják, ott a fényképen a microATX-es E-M5 látható. Az E-M3-nál valójában nem marad ekkora távolság a 3.5"-es és 2.5"-es meghajtók között, szorosan lennének egymás mellett (Mondjuk, ahol a narancssárga csíkon fehér betűvel az áll, hogy: "HDD protruding design", ott még valóban az E-M3 látható).
Ennek megfelelően az sem stimmel, ahol a zöld berajzolt kerettel szemléltetik mekkora alapterületet foglal el a 3.5"-es meghajtó, azt a látszatot keltve, mintha elférne kettő egymás mellett. Ezzel szemben a két zöld kerekített sarkú négyszögnek olyan ~2,5cm-es átfedésben kellene lennie. -
törölt tag
válasz
Nem kell tőle csodát várni, ahhoz egy Ac s1 rev.2 stílusban szét kellene teríteni a hőt a ház felső 1/3-ában hogy a vga által termelt hő/huzat szellőztesse a házat.
Így csak simán nem fűti fel az alatta lévő alkatrészeket, de önmaga nem "hűl" sokkal jobban.
Kelhet még ehhez kényszerített légáram "kellemes" nyári 35C°-ban.(#19553) rover45:
Inkább zsírozni szokták ezeket, miután persze alkohollal ki van takarítva a csapágy.
Ha már szétszeded legyen kéznél egy másik hűtő. -
Enton
addikt
válasz
Először ezt a BTX szabványban kezdték el használni, de az nem lett elég sikeres, de a mai napig vannak gyári gépek amik ilyen felépítéssel jönnek ki, hisz ott annyira nem alapkövetelmény az a nagyfokú bővíthetőség, mint egy costum gépnél.
Viszont sokan átvették ezt a 180 fokban forgatott alaplapelhelyezést, ami elvileg jobb hőleadást eedményez.
-
törölt tag
válasz
igen. jatszik ilyesmivel mas is, bar meg eleg egzotikus cuccok:
inter-tech H2 es H3, valamint bitfenix phenom m -
prmcsk
addikt
válasz
Mercutio_ #19525 üzenetére
Igen, arra gondolok, hogy miért nem lehet "digi-audio" csatlakozót tenni eleve a hátlapra.
Ha a lapon van legalább "tűs csatlakozó" és adnának is hozzá kivezetést, de nem...Ha valaki nem használja, ne tegye, de legyen lehetősége annak, akinek kellene.
Kínát ismerve, százezres tételben rendelve biztos lenne vagy 3 forint darabja. Ez már a tudatos pitiánerség netovábbja. -
-
-
Enton
addikt
válasz
Mercutio_ #19410 üzenetére
Annyi a baj ezzel hogy a táp felfogatás lóg ki, ami tartja a tápot, kéne egy jó erős fémlemez felfogatócsavarhelyekkel meg szellőzéskivágással hogy bentebb kerüljön a táp a házban, ami modding.
Akkor már még mindig inkább megycsinálom az egészet magamnak ahogy tervezem is, és akkor minden olyan lesz amilyet akarok. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_ #19405 üzenetére
Fel szokták tüntetni az oldalon, ha C2-es valamint a gyártói cikkszáma is más a C2-es alaplapoknak.
A dobozán is biztos megtalálható ez az infó, mondjuk átvétel előtt célszerű megnézni.sg22: Asus Z87I-PRO C2 - 90MB0H30-M0EAY5
Szóval a tied C2-es lesz.A sima amúgy ilyen:
Asus Z87I-PRO - 90MB0H30-M0EAY0 -
ST05
őstag
válasz
Mercutio_ #19381 üzenetére
erre a configra plusz 1, az E-350-re egy minusz 1
notiba tapasztalatom vele a két magot egy egyszerübb yutub video igen megterheli már , fogyasztása nagyon kellemes, cpu ereje 1,6GHz viszont már böngészésnél is zavaró tud lenni..
1155-el jár legjobban a kérdező, de már 1150 sem elvetendő jo itx választék, és cerka sem több 14k-nál
-
Rick4
félisten
válasz
Mercutio_ #19213 üzenetére
A probléma ott van, hogy amúgy eléggé elfoglalt vagyok, és nem érdekel a gép téma azon túl, hogy rendben megy, de most úgy jött ki, hogy sok időm volt, annyira olvasgatni kedvem nem volt, ezekkel az új cuccokkal nem voltam képben, aztán ennyi.
Ki se számolom, mennyi pénzt költöttem.
-
Benőke
őstag
válasz
Mercutio_ #19176 üzenetére
Nekem céges notin úgy kezdte a W7 hogy kék halál, aztán csökkentet módban bohóckodtam 2 napot mire talpra állt, de nem volt az igazi, majd meghalt 1,5 év múva az SSD, Szerencsére volt mentés és visszaállítottam HDD -re a rendszert, de újraösszeomlott, és megint macerálás volt vele mire talpra állt, de negyed óra mire elindul. Céges környezet és mivel bonyolult a sok SW licencek és egyéb programok, az újratelepítés nem játszik az alaphangon is 1 hét... 1-2 nap szopás a szokásos win driverezéssel... Kollégám is költözni akart neki is összeoltott és bevállalta a telepítést. Ráadásul az eltolást is jól eltolta a program a partícióknál az SSD -n. Ez a Kingston gyári költöztető csomagja és mindenhol azt írják jól kezeli, a gyakorlatban viszont nem. Szóval nem csak pozitív lehet. Windóznál egy valami biztos a bizonytalanság
-
rover45
őstag
válasz
Mercutio_ #19012 üzenetére
pont tegnap nézegettem őket, ha a saját dolgaim lennének én sem áraztam volna őket kevesebbre, sőt ... ugyanakkor -sajnos- aki komplett gépet szeretne venni, nem hiszem, h itt keresne :s bemegy a tecsóba vagy az ocsmányba, és rábök egy gazdaságos dobozra, vagy esetleg apródon és jófogáson keres valami P4et 15ért :s
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #19000 üzenetére
Én semmit nem éreztem sata2 vs sata3 váltással.
Se lassú, se gyors gépen (i5, G2020, mobil i3) pedig volt Agility3, 830, 840 Evo.Engem is érdekelne miben nyilvánult meg a dolog a teljesen egyértelmű szekvenciális másoláson kívül.
Még ha gyorsítja is a 4k read-et is (fura, mert az nincs a sata2 határán) akkor sem hiszem, hogy érezni lehet mondjuk 30 helyett 40-50MB/s-et. -
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #18954 üzenetére
Már csak annak a "csúnya" kék sata adatkábelnek kéne diszkrétebb helyet találni
Olyan kábel lenne jó neked (is), aminek nem a kébel síkjára merőleges a csati, hanem az élére. Keresgéltem elég sokat, de nem nagyon találtam. Mellesleg nekem az sem lenne mindegy, hogy melyik irányba.
-
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #18912 üzenetére
Ezt mondtam én is.
Ha egy teszt kiméri, hogy 20-25 fokkal melegebb egy ugyanolyan fogyasztású Haswell egy Sandynél ugyanazon a környezeti hőmérsékleten és ugyanazzal a hűtéssel akkor egészen pontosan, mit ne mondjak: tényként, számszerűsítve láthatjuk, hogy kompenzálja-e a nagyobb hőkülönbség a hűtési problémákat.
Épp azért melegebb 20-25 fokkal mert NEM.
Valószínűleg jobban hűl, mint a Sandy és ezért nem 30 fokkal melegebb annál, csak 20-25-tel. De ennyi van a történetben.És ja: Szar vitatkozni olyanról, ami egyértelmű. A Haswell melegebb akkor is, ha relatíve kisebb a környezeti hő a procihoz képest. A fű meg zöld.
-
rover45
őstag
válasz
Mercutio_ #18866 üzenetére
Hmm, egy i3-3220T épp van itthon, igaz használatban, de rugalmasan tudom kezelni
Közben most rádugtam a noname Mentavilles fogyasztásmérőm, bekapcsoláskor 30,4W, de aztán a mérő 0-t mutat, még ha LinX megy akkor is
Ez egy Asrock H77M-ITX-ben van, 8Gb ddr3-mal, 120Gb Kingstone 300V és egy 60-80W-os Morex paneltáppal... -
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #18851 üzenetére
igazából én se játszok
csak a gondolattal játszottam el.
Múlt hétvégén megnéztem mit bír az A6-3620 ilyen szempontból de az eredmény keserves lett. Aztán végignéztem mi is oka, mi kéne hozzá, ha mégis némi normális játék is kellene... és a már leírtakra jutottam.
1. Ez az egyik legkisebb GPU-s cucc -> van nagyobb GPU-s. (kb. +20-30%)
2. Llano. A Trinity még +20-30% ehhez képest.
3. 1866+ ram kell hozzá, leginkább 4GB felett, ami már 8GB-ot jelent: +20-30%.A fentiek persze plussz pénz+extra fogyasztás. Annyiból meg kijön a 7750.
De úgy látom nem ez! Ez bitang drága kis cucc.
Nem gondoltam...
Van egy 7770 a családban, még arra is rá kéne dobni cserénél. -
sb
veterán
válasz
Mercutio_ #18844 üzenetére
Nehéz megállni mikor annyi jóféle kis gépet lehet összepakolni.
A 7750-ed single slotos? Tudom, hogy kincs, de nem akarsz megválni tőle?Iwu, vga csere nem fér bele? A 6950 ha jól tudom egy 7850 szintjén van, de 70W-tal több hővel kell majd megküzdeni a kis házban. Már ha nem lesz vízhűtés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged