Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

Átalakulóban van az itthoni hálózat és a jelenleg "nagy" szerveres koncepciót szeretném elbontani. Ennek egyik lépése, hogy a router feladatokat kiszervezem egy kisebb ITX alapú gépre... Ez annyit jelent, hogy Proxmox-on telepítenék egy Opnsense virtuális gépet, és egy Pihole-t konténerben. Ha a jövőben jönne még domain szinten ide tartozó funkció akkor az is ide lenne telepítve...de nem várható sok minden.
    Itt 2 alternatíva van versenyben. Az egyik a kvázi kész megoldás.: [link] A második, hogy építek egy ITX alapú gépet.
    Nem kell extra teljesítmény. Ilyen Intel N150-es szint bőven elég... ezért ha van ilyen integrált alaplap jó áron az külön öröm...
    De ami miatt írok, hogy megerősítést vagy cáfolatot kapjak arra vonatkozóan amit az első vizsgálatom alapján látok...

Passzív hűtéses megoldást szeretnék. Még ha nyitott is a ház, vagy van rajta szellőzés nem szeretnék ventilátort tenni bele... Ez prioritás, de ha nagyon izomszagú akkor el tudom engedni. Viszont a konfig és a felhasználás nem indokolja.
    Összenézve a ház+alaplap(integrált cpu) + hálózati kártya + táp együttest, én úgy láttam, hogy költségben és így ár/érték arányban az épített megoldás messze rosszabbul jön ki mint az Aliexpresses változat.
    Igaz, hogy utóbbi hordoz némi kompromisszumot. Mert nem tudok 2 teljes értékű, nvme ssd-t beletenni amit belemegy az x1 nvme + sata. Igazából a többi tulajdonságával meg tudok békélni...

TL;DR: Ki lehet hozni szerintetek építéssel egy N150-es passzív ITX gépet nem durván elszállt áron az Aliexpresses megoldáshoz képest?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés