Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz sb #62288 üzenetére

Túl sok gép? Ezt nem értem... Lehet ilyen?? ;] :P

5-10 éve???
    - 2010-11 körül jöttek már az Alienware notik, más márkának nem néztem utána.
    - A Dell XPS-ek is 2010 óta vannak, Lenowo W széria még régebben pl.: W500, W700, W701, stb(?). Mini-ITX? 2010-ben a Mod Tech Hall-on a mini-ITX méretű gépem nagyobb teljesítményű volt, mint a szomszédos nagy torony, és nem volt kimaxolva! Mehetett volna bele i7 is! Természetesen 1366 alapon lehetett volna akkor is még erősebb gépet építeni, abból nem volt mini-ITX, de azért abban az időben az i5-760 4 giga rammal és 1 gigás 5770-nel elég sok mindenre elég volt. Akinek nem, az tehett bele i7-870-et és 8 giga ramot valami korabeli csúcs Quadroval vagy Fireproval.
    - 2014-ben vettem az akkor már kifutó szériás 2. generációs Intel NUC-omat 3. gen i3-mal.
    - Ha "rendes" szerverre gondolsz, 45 watt TDP-s Xeon volt már Lynnfieldből is (1. gen. core i), ha háziszerverre akkor 2010-ben a D5xx Atomok 2 maggal és HT-vel bőven jók voltak otthoni kiszolgálónak, és elérhetők voltak mini-ITX vagy micro-ATX alaplapon is.

5-10 éve már nagy vonalakban minden megvolt, ami ma is, sőt már 15 éve is.

Új hozzászólás Aktív témák