Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz Rick4 #52554 üzenetére

Sajnos tapasztalatból írom hogy a globális válság részeként érthetetlen okokból de a 1151-es procik használt árai is irgalmatlan elszálltak.
    30 de inkább 35k egy olyan belépő lap+cpu amit nem fogsz folyamatosan átkozni. Óvatosan, mert sok a valójában nem valós, vagy egyenesen lopott tételt a HA-n.
    Persze vannak olyan, nagy mennyiségben használt piacon ténykedők akik tényleg 10k/db-ért megveszik, így ha 15-ért eladja már akkor is nyer, de nem ez a jellemző jelenleg, mert őket is lefosztották. :D

Szerk azthittem ez a Q1900 és DC dugaszos.

Egyébként egyetértek, szintén tapasztalatból írom hogy otthoni serverként sincs akkora különbség hogy megérje 50k-ért az integrált procis alaplap szemben egy rendes itx konfiggal.

Ha tényleg a valós, 35k körüli értéken lehetne 5040-est, az "M" verziót szerezni újonnan garival, akkor jó vétel lenne.

Én a fenti Odroid H2+-al versenyeztettem az árat...azt decemberben netto 119 dodóért hirdették, + szállítás, + a kettőra áfa ....57k huf lett volna a legalacsonyabb értéken, de nincs rajta sok PCie slot és ebben nincs benne a ram, a procija 4 magos celerony.
    De idleben 5W alatt eszik+ veszteség.
    Ehhez képest használt piacról mAtx lap, proci, 2x4gb legolcsóbb rammal 40, meg egy 2,5G lan kártya boltból nettó 10k, szal 50k tápegység nélkül.
    Ez idleben 20-35W között eszik konnektorból.
    1.000W kerül Bp-n 36,3 forintba.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés