Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz imibogyo #51986 üzenetére

Szerintem elbeszéltek egymás mellett.
    Az én 10940x procim vígan el van normál körülmények között max 74 fokos hőmérsékleten(cinebench teszt), egy Prolimatech Megahalems hűtővel, amikor stressz teszt alatt 220W tdp-t vel bírkózik, pedig az adatlapja szerint 200 a plafon.
    De ha ráadom az FPU stressz tesztet, azonnal 100 fok fölé megy, mivel átlépi a 220-at és jön a dyrout...már nem segít hogy feltekerem 1200-ról 1700-ra a ventilátorok fordulatszámát, mert maga az adott hőcsöves kialakítás, adott elrendezésben, adott hosszon, adott alu lemezekkel ennyit bír. Ez csak 1 torony, a hőcsövek egymás mögött, egyvonalban helyezkednek el(a légáramlás irányát tekintve), nem úgy mint a D15 vagy Dark rock pro 4 esetében.

Na most attól még mert működött nektek az adott dolog a hivatalos specifikáción kívüli elrendezésben, nem zárja ki azt hogy egész egyszerűen azért működött, mert messze voltatok az adott hűtőegység maximális hőkapacitásától. De még a biztonsági tényezővel csökkentett adatlap szerintitől is.
    Tehát arra gondolok, hogy hőcsöves hűtésnél ha valamit 200W-ra írnak, de te csak 100W-al terheled, akkor az még simán működni fog akárhogyan helyezed el...de ha oda teszel 190W hőterhelést, akkor már a suboptimális pozícionálás miatt nem biztos hogy fogja tudni tartani, holott ha optimálisan helyeznéd el akkor menne, hisz 200w alatt vagy.

Továbbá erre még rárakódik az hogy valamire a specifikációban 200W-ot írnak még nem jelenti azt hogy nincs benne a technológiában tartalék, hiszen MINDENT kötelező biztonsági tényezővel számolni.
    Az én esetemben is 220-al még gond nélkül megbírkozik a hűtőm, holott hivatalosan 200 a plafon, de jelenleg vízszintesen van az alaplap, tehát az adott technológiát tekintve optimális elrendezésben, a biztonsági tényező határaival számolva még 8 év után is használható a cucc.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés