Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:36:22

LOGOUT.hu

Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26460) Goose-T válasza littledon (#26454) üzenetére


Goose-T
veterán

Vannak olyan Sony tévék, amik átküldik az 5.1 hangot, itt egy teszt, amit érdemes átnézni a témában. Ettől függetlenül az optikai kábel sávszélessége véges, csak tömörített 5.1-es hangot tud átvinni, így a DTS-HD Master Audio, a Dolby TrueHD és a multichannel PCM biztos, hogy nem fog működni. Esetleg akkor lehet valahogy ezeket működésre bírni, ha van olyan hangkártyád, ami tudja hardveresen a Dolby Digital Live vagy a DTS Connect technológiákat, és ezek engedélyezve is vannak rajta (licencdíjas technológiák, ki szokták spórolni ezt az alaplapgyártók az alaplapi hangkártákból), de ez minőségromlást okoz.

Nagyon egyszerű megnézni egyébként, hogy tudja-e az 5.1-et a tévé: Windows-ban az eszközkezelőben kiírja a HDMI audioeszköz tulajdonságainál, hogy milyen formátumokat támogat, ha van ott 5.1, akkor van remény. Egyébként ha nem akarsz erősítőt cserélni, akkor egyszerűbb, ha optikai kimenettel rendelkező alaplapot veszel. Lesz viszont az optikainak még akkor is egy hátránya, ha közvetlenül az alaplapról kötöd az erősítőre: filmeken kívül mindenhol csak sztereó hang lesz (kivéve ha a hangkártya tudja a fentebb említett DD Live-ot vagy DTS Connect-et).

[ Szerkesztve ]

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  Mini-ITX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.