Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
P2470HD + noname erősítős szoba antenna + 2 nagy fa a hétvégi kecó mellett = 85% jel 0 bithiba Bp. Rákoshegy.
F1 kvalit néztem így.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz donjohnson #2902 üzenetére
azt már digikábelen néztem itthon
de 100%-os a jel a lakásban szóval szerintem nem lett volna gond.viszont 1 hét múlva a Sportklubbon lesz az Indycarnak a Riói utcai versenye..azt már a szoba antennával nézem
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
sirarcheer
senior tag
válasz darvinya #2893 üzenetére
Az EPG hibán kívül van még más baja a készüléknek(HD-95CX) vagy teljesen jó?
Holnap vennék egyet + erősítős antennaElőször kipróbálom a free-t, hogy működik ezzel a párosítással, majd veszek egy kártyát egy évre.
Full HD mkv-t lejátszik a készülék vagy konvertálgatni kell?PSN: sirarcheer
-
darvinya
titán
válasz sirarcheer #2904 üzenetére
Ez az EPG hiba nem annyira zavaró, vagy csak nálam fordul elő (ezt jó lenne már kideríteni).
Az mkv filmet csak x.264-es kodekest játsza le biztonságosan.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
HUNited
őstag
Sziasztok, van valaki esetleg Pécsről, tapasztalat, hogy milyen antenna kell a jó minőségű vételhez?
A tv tartalmazza a dekódert (Samsung UE40D6570WS), már csak valami antennát kéne szereznem (akár használtan is)
-
Kernel
nagyúr
válasz darvinya #2885 üzenetére
A splitter nem engedi át az 5V-ot, evvel én is megjártam.
De ez érthető, mert ha átengedné akkor már nem lenne splitter.Már megint olyasmiről firkálsz, amiről fogalmad sincs. A második mondatod is gyakorlatilag egy butaság. Láttál már splittert belülről? Vékony tekercshuzal, ferritgyűrűn átvezetve, tökéletes DC-kapcsolat van minden melegpontja között.
Ha nem engedné át az egyenáramot, akkor azt már DC-leválasztónak neveznék, kapacitív csatolás lenne benne.
Problémát inkább az okozhat, ha a splitter valamelyik kimenetére egy normál tunert is rákötnek, melyek bemenete lezárja testre a másik készülékből érkező 5 V-ot. Hagyományos (5 V tápot nem adó) tunerek ugyanis induktív csatolású bemenettel kezdődnek, ahol egy tekercs zár a test irányába, ami DC rövidzárat képvisel (nagyfrekvencia persze átmegy).
Ilyen esetben szükséges lehet egy DC-leválasztó, hogy a splitter minden pontján jelen lévő 5 V-ot ne tudja földelni a másik TV, vagy az első képen látható splitter alkalmazható, ahol baloldalon Power Pass felirat látható, míg a másik irányba DC-leválasztás van.
Normál splittereken ilyen megkülönböztetést nem látsz, DC-kapcsolat van minden irányba.
Második képen pedig egy szétberhelt splitter látható, egyik csatlakozóját is kifűrészeltem, mert kellett valamilyen barkácscélra. DC-leválasztó kondenzátor soha nem volt benne, darab drót vezeti át a jelet, teljesen nyugodt lehetsz, hogy az 5 V is átmegy rajta. Biztos ami biztos, kimértem még pár splittert a lomtárban (ennél komolyabb minőségű darabokat is), 0 ohm minden irányba, erről ennyit.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
(5-12V-ot kér, de sok méter kábelen az eredeti 5V leeshet 2-3ra). Hasonló problémánk volt utp kábelezésen keresztül táplált eszközzel,
...és az milyen eszköz volt egyébként?
Antennaerősítők igen kevés áramot vesznek fel, néhányszor 10 mA nagyságrendben. Van itt nálam kéznél például egy 10 méteres koax. kábel, nem egy komoly minőség, rendes harisnyája sincs (alufólia+néhány vékony szál) 0,6 ohm ellenállást mértem rajta (külső+belső).
Antennaerősítő vegyen fel mondjuk 30 mA tápáramot.
30 mA x 0,6 ohm = 18 mV
De lehet, ezzel még túloztam is, mert már 10-20 mA is elég egy ilyen erősítőnek, típustól függően (nem teljesítményerősítőről beszélünk, csak feszültségerősítés).
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
darvinya
titán
Ha szerinted, meg a szétszedett nem is tudom mi.
Egy darab dróttal eszkábált összekötő fém burkolatban.
De ez hogyan osza meg egyenlően jelet?
Mert ha az egyik kábel 2m a másik 5m akárhogy is számolom nem lesz egyenlő az összekötőnél.Vagy akkor az enyém sz@…r, mert a dekodert önmagában is rákötöttem és akkor sem ment át az +5V-t.
akkor biztos csak egy drót darabMade Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Kernel
nagyúr
válasz darvinya #2910 üzenetére
Másik oldalát is megmutathatom. Csak a szokásos gagyi, kínai splitter. De nehogy azt hidd, hogy a márkásnak bonyolultabb a belseje, csak az jobb minőségű anyagokból van, jobb az árnyékolás, rendesen körbe van forrasztva, jó az érintkezője, szigetelése, nem esik le róla a menet stb. Ezek miatt a gagyit nem is ajánlom egyébként.
Neked amúgy ki mondta, hogy egy splitternek kábelhossz-kiegyenlítő szerepe is van? Egyáltalán, szerinted minek kellene benne lenni?
Az apró ferritgyűrű, amin ellenirányban át van fűzve a zománcozott huzal, többet tud, mint gondolnád. Nézz utána esetleg a ferrites iránycsatoló fogalmának.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz bolcsodal #2914 üzenetére
Két box 5 voltját párhuzamosítottad? Az nem jó, mert megbolondítja a rövidzárvédelmet. Az 5 V kimenet védelemmel van ellátva, hiszen zárlat könnyen előfordul kábelen, csatlakozásoknál.
Eleve ilyenkor mér az ember, hogy hol van feszültség, hol nincs, eljut-e az erősítőhöz.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz darvinya #2916 üzenetére
Mindig praktikusabb boxból táplálni, például egy olyan splitterrel, ami egyik irányba DC-leválasztós, lejjebb egyik fotón is látható.
De amúgy két boxot legjobb lehetőleg felfűzéssel beiktatni, pont arra való a loop-csatlakozó. Ilyenkor csak az egyiken kell aktiválni az 5 V-ot, amelyik az antenna irányába esik.
-
azbest
félisten
Na ma is tanultam valami hasznosat. Azt hittem bonyolultabb egy ilyen splitter.
Minden esetre akkor érdemes neki splitter nélkül csak az egyik boxot bekötni egy próba erejéig.A loop csatlakozó annyiból hátrányos lehet, hogy kikapcsolt boxnál nem megy. Legalábbis s hd90cx boxnál nem sikerült értelmesen beállítani, igaz én ugyanarra a tévére akartam kötni, mint amin a digitálist is nézzük, csak tartaléknak ha digitális kimaradás vagy probléma van, hogy az analógot is befogja. Ha kikapcsoltam a box-ot, akkor nem ment át rajta a jel, ha bekapcsoltam akkor meg a tévé av-ra váltott. Persze lehet fake kikapcsolással ment volna, de anyám úgytudom áramtalanítani szokta amikor nem használja és úgy megint nem menne
Amit korábban írtam feszültség esést, ott power over ethernet megoldás tápolt volna egy router boardot. Annak sokkal nagyobb a fogyasztása persze. A megoldás a rézzel futtatott utp kábel cserélje volt valódi rézből készült kábelre. Durva volt, hogy minden boltban a gagyi volt... rendelésre hozattunk egy tekercs rezeset (a vicc, hogy nem is volt drágább, mint a gagyi).
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz darvinya #2919 üzenetére
5 V így is 5 V, meg úgy is, ilyen szempontból teljesen mindegy. Praktikusabb azonban, ha nem kell külön adapterrel és tápfeladóval növelni a kábelgubancot.
Nekem is volt ilyen tápfeladóm. Először is van egy adapter, ami hőt termel, vagyis energiát fogyaszt, igen rossz hatásfokkal működve, hiszen az antennaerősítő csak minimális teljesítményt igényel. Vezetéke mindennel összetekeredik. Folyamatosan áram alatt szokták tartani az emberek, én mondjuk csak azért nem, mert megoldott a távszabályzós lekapcsolás egyéb módon. (Erősítő hátán lévő kapcsolt hálózati aljzatról mennek a készülékek.)
Van egy bumfordi, kínai gyagyi dugasz hozzá, ami csak egyel több hibaforrás, a box hátulján adott esetben nehézkesen fér el, derékszögben csatlakozik, holott gyakran jobb lenne egy egyenes csatlakozás.
Ezzel szemben a box 5 V kimenete adja magát, semmi nem kell hozzá, egyszerűen elegánsabb megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Ma felhívtam tvextra-t. Társkártyát csak telefonon illetve személyesen lehet rendelni, weben nem. Megrendeltem, 10k az eszköz, 1.5k a posta, meg ~3k az aktiválás...
-
sirarcheer
senior tag
Meglett a Extra családi csomag!
Minden adó bejön, Hama szoba-antennával.
Most van HBO-is gondolom pár napig ingyenes, lehet hangot váltani (Dolby hun, aac hun, aac eng), és nagyon szép képe van.
Beállítottam estére egy felvételt kíváncsi vagyok jó lesz-e.PSN: sirarcheer
-
Watt25
veterán
Szerintem azért nem is lett olyan haszontalan a táblázatom. Elég sok infót sikerült begyűjtenem, bár még mindig vannak hiányosságok.
Az talán mindenképpen kimondható, hogy egyelőre a műholdas Digi adja a legpocsékabb minőséget (ez nem meglepő) és sajnos a MindigTV is inkább a "toplista" alja környékén lehet. (A nyers számok alapján végül is csak a műholdas Digi-t előzi meg...)
Ezen a téren még talán változhat a helyzet, mert a Hello Digital adatai teljesen hiányoznak, pedig nekem az is gyanús, hogy ott is nagyon spórolnak.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Watt25
veterán
válasz Flashget #2926 üzenetére
Úgy gondolom, hogy nem annyira a csatornák egyedi bitráta értéke a fontos, (mivel ugye nem is állandó) hanem összességében egy szolgáltató által adott sávszélesség. Tehát én szerintem a táblázatnak csak az első néhány sora a lényeg, a többi végül is csak azért van ott, hogy látható legyen, hogy hogyan jöttek ki az átlag értékek.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
sirarcheer
senior tag
Sziasztok!
Tegnapi használat során néha előfordult a nincs jel hibaüzenet és lefagyott a kép.
Pár másodperc után megjavult.
Ez antenna pozicionálással kiküszöbölhető?
Ha igen, Wayteq dekódernél hol tudom megnézni mikor legerősebb a jel?PSN: sirarcheer
-
club1
veterán
válasz sirarcheer #2928 üzenetére
Az ilyen jelenségek leginkább külső antennával küszöbölhetők ki, mivel a belső antennák összeszednek a szobában mindenféle szemetet (mobiltelefon, wlan és társai). Szobán belül minél magasabbra kell tenni az antennát (ha feletted nem laknak, telefonálnak, rádióznak...).
-
Watt25
veterán
Wayteq dekódernél hol tudom megnézni mikor legerősebb a jel?
A kézikönyvben nincsen benne?Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
darvinya
titán
3-szor infó gomb, vagy menü>telepítés>antenna beállítások(de itt a sípoló hang elég zavaró lehet.
-
zichie
senior tag
A táblázatban a Hello HD és az MTVA oszlopokban a négy HD közszolgálati valójában ugyan az, mivel a Hello HD az MTVA transzponderéről rakja be a gyárik boxok csatornakínálatába a közszolgálati csatornákat műholdról. Emiatt a táblázatban azonos bitrátáknak kellene szerepelnie az MTVA és Hello HD oszlopokban.
-
-
azbest
félisten
válasz sirarcheer #2933 üzenetére
le kell némitani a tévét előtte
-
Csabroncka
addikt
válasz sirarcheer #2935 üzenetére
A szobaantennát mi zavarja saját benyomás alapján, sencor SDA 310:
A TV adó toronyra merőlegesen, minden elektronikai cucctól távol (1, 1,5m), legalább egy méter magasan a szobában. (fal árnyékol, szekrény árnyékol, ablak közelében néha jó megoldás)
Nem mindegy, hogy az antenna kábel merre fut, lehetőleg 220-tól távol.
A jel minősége az erősítéssel egy bizonyos ideig javul, majd romlik, az arany középutat kell beállítani. A Jel minősége legyen 80 vagy a feletti, mert ez alatt biztosan kockásodni fog néha vagy megszakad (változik és ugrál a minőség). A jel erőssége 60% felett már jó!
"in medias res"
-
raziel01
veterán
Sziasztok
Most akciósan lesz 7500 Ft-ért a Tescoban ez a beltéri egység:
[link]Ezzel ingyenes foghatóak az ingyenes csatornák akár régi TV-n is a Scart csatlakozó miatt. Eddig oké. De most ehhez kell még valami antenna?
-
sirarcheer
senior tag
válasz Csabroncka #2936 üzenetére
Neked is köszönöm a segítséget.
A felsoroltaknak mind megfelelt az antenna helye, nem kellett átpakolnom semmit.
83%-on volt mindkettőt, erősítőn tekerve lett 87% jelerősség, minőség maradt.@raziel01
Ebben a boxban nincs Conax kártyahely ha jól látom.[ Szerkesztve ]
PSN: sirarcheer
-
donjohnson
addikt
válasz sirarcheer #2939 üzenetére
ha csak ingyenes csatornákat akar vele nézni most is meg a jövőben is, akkor felesleges a kártyahely.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
darvinya
titán
válasz donjohnson #2940 üzenetére
Teljesen felesleges ingyenes box-ot venni.
7500 kontra 10000 és ekkor már gondoltunk a jövőre is.Ha már tényleg csak a FTA kell neki akkor inkább ruházon be egy olyan tv-re ami fogja, mert eleve szebb minőséget kap.
Tudom ez pénztárca függő.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz Csabroncka #2942 üzenetére
Hát azért én nem lennék olyan biztos, hogy HD90 ugyan az nyújtja mint a tv.
Elsősorban ez a dekóder a hangot downgradeli és hiába HDMI csatlakozás csak sztereót tud.
Ez egyik.
A kép sem tökélezesen adja át, ez tapasztalat.
Ha felvenni is akar akkor az „olcsóbb” megoldás a dekóder.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz Csabroncka #2944 üzenetére
De itt arról van szó ami kijönn a dekóderből!
-
azbest
félisten
A tévék beépített vevője csak azért adhat jobb képminőséget, mert gyakran komolyabb képjavító "varázslatokat" csinál, mint a sima dekóder. Ez típus függő. A blu-ray lejátszós dvb vevőknél is ezért szokták dicsérni a képminőséget. Persze a képjavítástól nem lesz több az információtartalma az agyontömörített képnek, csupán elfedi a durva hibákat (pl kockásodás).
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
Lenne egy lehet buta kérdésem. A UPC set top box (tányéros) al lehet fogni a digitális tv adásokat földi antennával? Szóval a Upc-s box képes nem parabola antennán fogni a 7 ingyenes csatornát? Köszi.
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
válasz Csabroncka #2948 üzenetére
Hát az elejére csak DVB van írva lehet kipróbálom mit veszthetek....max időt
Tipusa egyébként: Philips DSR 4101/58[ Szerkesztve ]
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
Watt25
veterán
válasz akoska23 #2949 üzenetére
Mivel műholdas, ezért nem C (Cable), hanem S (Satelite). Vagyis az DVB-S vevő. A földfelszíni sugárzás pedig a T (Terrestrial), vagyis DVB-T. Ezek a típusú tunerek egymással nem felcserélhetőek. (Ha egy eszköz képes többfélét fogni, akkor van benne többfajta tuner.)
Tehát NEM fog működni.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
- Nikon D810 és természetfotós objektívek!
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest