Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagynagy
kezdő
Van szikra , de vagy nem jokor adja le , es a durogás is ere utal!
Szoval nekem volt igazam!
Gyujtas kuka!köszi a segitséget! :) -
Nagynagy
kezdő
Nos hengerel nincs gond ! Beszeltem szerelovel , azt monda mivel o ezt mar szerelte! Hogy 90% hogy a gyujtás a ludas!
Ajanlotta hogy rendeljek uj gyujtast! Es szerinte avval menni fog! -
Rivaul
addikt
válasz
Nagynagy #83521 üzenetére
Ugyan, pont nem úgy fényképezted ahogy kellett volna. A "fény belül". De ezen a hengeren nincs olyan ami indokolná. A beöntésre pöccen meg... Eddig nem ezt írtad. A gyújtás is több részből áll. Egy rutinos szerelőnek ha előtte van akkor cca 10 perc. Nem kell darabokra bontania. Nem tartom jó ötletnek új gyújtást venni. Utána ott fogsz állni hogy még mindig nem megy de -10k. Az elején 3-ért mondtam a kompressziómérőt amivel elkerültük volna az elmúlt napokat. Akkor nem erőltettem mert gondoltam nincs rá keret. Ezt megértettem. De így hogy vaktába vásárolgatnál, már nem értem. A henger összerakásánál figyelj a tisztaságra, mert ahogy látom a földre raktad.
-
forandor
tag
válasz
Nagynagy #83531 üzenetére
Ilyen esetben egy új gyertya az alap, illetve a kábel cseréje, vagy ha a hossza engedi, akkor az újra csavarása.
Ha már ennyire bele lendülsz a gyújtás kipatikázásába, akkor már egy CDI is mehet bele, és akkor legalább a gyújtás rendben van. És ha még ezek után sem jó, lehet tovább keresni.Bennem már felmerült pár apróság. Lehet, hogy valamiért túl sok benzint kapott, és azért nem is volt ereje. Végül eltelítődött benzinnel, és már esélye sincs indulni, főleg most, hogy már a sokadik oltását kapta a henger. Ezt könnyen kiderítheted, ha a karbitól megvonod a benzint. Rugdosod egy darabig benzin nélkül. Ha ez volt a baj, akkor el fog indulni így bezin nélkül.
Ha a gyújtást rendbe raktad, és a feltételezett túladagolt benzint kidolgoztad, és még mindig nem indul, akkor megnézném, hogy mi a szitu a szimmeringekkel. -
KTMHobby3
tag
válasz
FeniX- #83542 üzenetére
Pontosan tudom hogy milyen hengerszettet szeretnék. 5 évvel ezelőtt vettem egy tuning szettet, aminek a dugattyúja most megsérült, a főtengely hibája miatt. Most is ilyent fogok rá venni, de jelenleg a Motomotors-nál készlethiányt írnak. Tőlük vettem korábban is, akkor 20 ezerért kaptam, most 30 ezer lenne, nem egy nagy összeg, de sajna nincs. E-baj-en van ahol 38 Euró, van ahol 54 ugyanez a szett. Ez lenne:
Külföldről még nem rendeltem, nem ismerem a folyamatát, ezért idegenkedek tőle.
-
perge666
veterán
válasz
macilaci78 #83541 üzenetére
Ott a pont.
-
KTMHobby3
tag
válasz
perge666 #83535 üzenetére
Sajnos a főtengely hajtókar csapágy megadta magát. 34 évet bírt. Tisztában voltam vele hogy a tuningolást majd valamelyik alkatrész nem fogja sokáig bírni, de 5 évig nagyon jól ment a motor. Öröm volt motorozni vele, minden percét élveztem. Új főtengelyt hozott a barátom, aki Ausztriában dolgozik, már össze is szereltem a blokkot, de a komplett hengerszett, amit itthon is lehetett venni, jelenleg készlethiány miatt nem lehet venni. Bíztam benne hogy majd itthon megveszem, mert 5 évvel ezelőtt tőlük vettem azt a hengerszettet, ami idáig bírta. A dugattyú és a gyűrű is sérült, ezért új hengerszettet vennék rá. E-bay-en lehetne venni, nagyon kedvező áron, de onnan még eddig nem rendeltem semmit. Nem vagyok otthon ebben a témában. Az biztos hogy megoldom valahogy ezt is, mert szeretek motorozni.
-
FeniX-
senior tag
válasz
KTMHobby3 #83534 üzenetére
Nem annyira vészes mutatvány. Érdemes a bankodnál 'kiváltani' (ha van rá mód) egy - csak internetes vásárlásra használható - kártyát, és azzal regisztrálni egy PayPal fiókot.
Utána mehet a vásárlás, és arról a kártyáról csak annyit tudnak levonni, amennyit átvezetsz rá.
A PayPal amúgyis egyfajta biztosíték módszerrel dolgozik, szóval a vevő nem kapja meg egyből a Te pénzedet, csak ha megkapad az árút, vagy valahogy így. -
Tamás9x
őstag
Ez valami ragály lehet, mert nekem pedig elkezdett szökni a kompresszió, van, hogy szinte ellenállás nélkül elforog a főtengely, mintha nem is lennének szelepek, van, hogy olyan mint 0km-es korában... dinamikára, nyomatékra is változik mikor miylen kedve van. Október után szerettem volna széthúzni
-
KTMHobby3
tag
válasz
perge666 #83533 üzenetére
Megértelek. Ezzel én is így vagyok, de szeretnék segíteni. Most én is bajban vagyok, mert a motoromhoz szerettem volna rendelni hengerszettet, de sajnos készlethiány miatt most nem lehet. E-bay-on lehet kapni, de én még onnan sose rendeltem. Nem tudom hogyan kell. Remélem hamarosan megoldódik, mert én is szeretem a "száguldást".
-
perge666
veterán
válasz
KTMHobby3 #83532 üzenetére
Szerintem engedjük el,3perc alatt 3egymást követő hozzászólás……
Én már valamelyik nap megfogadtam magamnak hogy nem reagálok,de ma csak nem tudtam megállni.
Egyszer minden jó de mégsem indul,utána meg hasamra ütök és ez lesz a rossz……..
Inkább megyek gurulok egyet a motorral,jaaaa mégsem mert már este van,megfürödtem és TV-t nézek,inkább majd reggel munkábamenet. -
Nagynagy
kezdő
Maximum meg nezem elotte uj gyujto trafoval gyujto kabelel, pipával uj gyertyaval! Az van itthon!
Ha ugy se ak uj gyujtas! -
Nagynagy
kezdő
De en azt mondom gyujtas lesz a hibas ! Szerintem!
Alitani nem lehet rajta mert fixen van!
Azt alitani nem lehet! -
Nagynagy
kezdő
Vennek igen mert erre nagyon drágan dolgoznak a szerelök!
Abol hogy at nézi es mire ra jon hogy mi a baja szet szedi osze rakja stb! Abol az ora dijabol jo formán ki cserélem a gyujtast meg majdnem meg a hengerszettet is! Amit en is ki tudok cserelni! -
nyogo83
Topikgazda
Fura. Nekem az NZI-ben eredeti (marmint a Pinlock markaju) van, meg 2017-ben vettem, akkor lehuzott 3 evet a sarga Combi Duoban. Tavaly kaptam a mostani piros Duot, abba atraktam. Semmi nem latszodik meg rajta, se durvabb karcosodas, se foltosodas. Annyi, hogy nekem allandoan benne van.
Nem szabad lenne ilyen hamar tonkremennie. -
NYPD
aktív tag
Hali. Pinlocknak mennyi az élettartama? Létezik h egy "szezon" alatt gatya? Elővettem, reggel azért már kell, eltörölgettem szépen mikroszálassal meg kicsit elmostam, de valahogy nem az igazi, homályos, foltos... Karcos is eléggé, pedig rendes törlőkendővel törölgettem tavaly is..
-
perge666
veterán
válasz
Nagynagy #83522 üzenetére
Ezt írtam neked még az elején amikor még nem szedted le a hengert.
Előjel nélkül nem fog elmenni csak úgy a kompresszió hogy be se induljon.
Komolyan vennél új gyújtást hasraütésre?
Míért nem nézeted meg egy szerelővel?Lehet 1-2 ezer forintos cucc kell bele,vagy csak állítani kell valamit….. -
Nagynagy
kezdő
Lehetséges hogy a gyujtas a rossz , van szikra de lehet hogy nem akor adja vagy akor adja at amikor kellene!
Jobban járnek egy uj gyujtásal?? Hogy ugy mit csinál?!!, -
Nagynagy
kezdő
https://photos.app.goo.gl/HrLTyQpqzrzvUuZx7
https://photos.app.goo.gl/mSD4G9iwhGz3gZMw9
https://photos.app.goo.gl/33Up86KzmWZ8G4Qn6https://photos.app.goo.gl/NV37ujhrBZNmvTe56
Igy tudtam be linkelni!
Enél jobb képet sajnos nem tudok csinalni!
Itt en nem talaltam hibát!
Hengerbe öntötem benzint! Pöcen , de valamiert nem kapja el! És nem indul meg 50 rugásra sem! -
-
Nagynagy
kezdő
Értem köszönöm a választ!
Képet is és videot is lehet csatolni?? -
nyogo83
Topikgazda
válasz
Nagynagy #83513 üzenetére
Nezd, ebben az esetben eleg nehez otletet adni igy tavolrol.
Amit eddig tudunk a leirtak alapjan:
- karbi teljesen tiszta, minden fuvoka, kehelycso patika, benzinszint ellenorizve, szivato resz szinten
- keverek egy picit dusra allitva karbi tisztitas utan, hogy beinduljon es be lehessen allitani
- benzincsappal, vakum resszel nincs gond, kap benzint
- gyujtassal nincs gond, szikra van
- kompresszio van, henger/dugo jo allapotban van
(legalabbis nalam ezt jelenti a "karbi tiszta","benzin van","kompresszio van", "henger jo")Marpedig az elmult napokban az jott le a valaszaidbol, hogy kb minden nagyjabol rendben van, akkor pedig nincs az az isten hogy legalabb egy poffenest ne adjon. Felteve, ha megsem okes valami es igy nehez otletet adni.
CDI-t meglehet probalni cserere(esetleg gyujtotekercset), illetve gyertyapipat/gyujtokabelt atnezni, mert nyomas alatt nem feltetlenul ugy keletkezik a szikra mint szabadlevegon(gyenge szikra).
Ahhoz hogy egyaltalan bepoffenjen, kompresszio,benzin,szikra szukseges. Marpedig azt irod, ezek mind vannak, akkor nehez igy lataltanban otletet adni, mert nem latjuk/tudjuk, hogy mit jelent a jo.
Nem bantasbol, de mindenkinek mast jelent az hogy "jo" vagy "nincs gond vele". -
Nagynagy
kezdő
De ha otthon leszek készitek majd képet!
-
Nagynagy
kezdő
Hernger az jo ! Nem sérult semmi!
En arra lennék kivancsi hogy itt lehet e a gond! Vagy sem! -
Nagynagy
kezdő
Köszi hogy linkesitetted!
Varom az ötleteket!
Tanacstalan vagyok!
Kipufogo durogassal kezdte, menet kozbe helyre alt!
Utana mentem vele , le alt az ota nem indul el sehogy!
Szikta van, benzint kap!
Henger jo, gyuru nem szorult be !
Hengerbe benzin ugy se indul!
Karbi pucolva!
En mar csak dugatyura gondolok, vagy gyujtás ! -
nyogo83
Topikgazda
válasz
Tamás9x #83504 üzenetére
Igazabol "allitani" itt is kell, mert dusitast/szegenyitest lehet/kell allitani rajta. Inkabb verseny gepeknel lehet elony, foleg ahol valtozo magassagokban hasznaljak a motort es nem kell allitagni/fuvokazni a legkori nyomasvaltozashoz.
Ilyen karbi mar van par eve, csak annyira nem elterjedt(Edelbrock, Lectron), ha valakit erdekel a mukodese, akkor erdemes ranezni google-n "metering rod carb" talalatokra.
-
DJGABI
addikt
válasz
macilaci78 #83505 üzenetére
meg még ronda is
-
Tamás9x
őstag
Ha nem szeretnétek vacakolni a karbi állítással, akkor igaz nem olcsó, de okos karbi:
[link]
26-40mm-ig -
macilaci78
nagyúr
válasz
Nagynagy #83500 üzenetére
Linkesítve:
[link]
[link]
[link]
[link]Addig is kis know-how a fórum használatáról. Topik kezdő fórumozóknak.
Sajnos egy korábbi arculat alapján szemléltet, amit már csak a Logout lap őriz, ami még nem a reszponzív megjelenés nevében készült. Logout-on is elérhető a robogós topik. Előfordulhat, hogy a logoutra külön be kell lépni, a lapcsalád összes oldalára ugyanazok a bejelentkezési adatok és jogosultságok tartoznak a júzerekhez. -
Nagynagy
kezdő
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 7 - nota bene
- LED világítás a lakásban
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- EAFC 25