- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csongi #66328 üzenetére
Én csak azért is erőltetem a másik variátort, mert úgy vettem észre, hogy ő is nyitott a dologra. A többi alkatrészből (szíj stb) sem az olcsóbbat válogatta ki ezért gondolom azt, hogy az a 20 ezres variátor sem okoz gondot neki. Ha meg ez a helyzet akkor inkább vegyen egy normális variátort, legalább is én így látom a dolgot.
A hüvely alatt pontosan mit értesz? Mert pl olyan eset már nálam is volt, hogy a gyári vadi új csapszegből le kellett venni szintén kb 1 mm-ert.Nem, hogy hézagolni nem kellett, hanem ráadásul még túl is lógott a szíjon. Érthetetlen. Viszont, hogy ha megfelelő minden, rendesen ki van hézagolva, a szíj a csapszeghez viszonyítva megfelelő magasságban van, akkor ki kell futnia teljesen a szíjnak (persze nem kopott szíjról beszélünk). Így van tervezve a variátor. Persze normális esetben. Lehet, hogy léteznek aztán olyan távol keleti gyöngyszemek ahol kicsit elvannak számolva a szögek és mindez nem lehetséges.
Kényes dolog egyébként ez a hézagolás, mert ha túl felemeled alaphelyzetben a szíjat a csapszegtől, akkor meg odalesz az elindulási dinamika. De egy jó, nem no name variátor úgy van megtervezve, hogy egészen le lehessen rakni szinte a csapszegig a szíjat, és utána az ki is fut maximálisan a végsebességnél. Én ezért is javaslom itt mindig, hogy érdemes a minőségnél maradni ha valaki úgy dönt, hogy megbolygatja a gyári rendszert és bele akar kicsit piszkálni a dolgokba.
"Mint pl te, de kontrollalt keretek kozott mogosz gondolom, es nem ontod a vegtelenul a penzt bele?"
Régebben volt 1-2 motor ahol ez sajnos nem így volt, de mára ezt már teljesen beszüntettem, befejeztem a dolgot.
Aluhengeres robogót én már nem rakok össze magamnak, szigorúan csak vas. Télen összeraktam egyet ami elég jól sikerült, az asszony kapta meg.De egyébként még egy 70-es vas is tudja nyelni a pénzt ha mindenből a minőséget veszed.
Egyébként nagyon be tudja szippantani az embert a dolog csak úgy, mint a legtöbb hobbi, és nem normális összegeket is bele lehet verni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest