Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Enterpriseeeee!!!!
Első gépünk olyan volt!Xiaomi 13T
-
Bugarov
aktív tag
ha egy magánszemély nyilvános felhívás alapján gyűjt adományokat jótékony célra, úgy azután sem személyi jövedelemadó, sem ajándékozási illetékfizetési kötelezettsége nem keletkezik.
Szja tv 1. melléklet :
A közcélú juttatások körében adómentes:
3.3. * a jótékony célú közadakozásból, (...) magánszemélynek, (...) nem pénzben adott juttatás értéke (ide nem értve az e törvény szerint béren kívüli juttatásnak minősülő juttatásokat), pénzben történő juttatás esetén legfeljebb a minimálbér 50 százalékát meg nem haladó összegben havonta adott támogatás,
Illetéktörvény
17. § (1) * Mentes az ajándékozási illeték alól:
a) * a tudományos, művészeti, oktatási, közművelődési, közjóléti célra juttatott ajándék megszerzése és az ilyen célú közérdekű kötelezettségvállalás (alapítvány) alapján történő vagyonszerzés, továbbá a jótékony célú közadakozásból származó vagyoni érték megszerzése;
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Trailblazer #57 üzenetére
JAja emléxem rátok
Várunk jövőre is! Még nagyobb lesz -
Trailblazer
veterán
Idén voltunk először, és mondhatom, parádés rendezvényen jártunk, megérte alaposan szétnézni és fotózgatni. (Én vagyok az, aki azt mondta, hogy az Árok party-ról jöttünk. ) Ha tudunk, elnézünk máskor is!
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
bacsis
Közösségépítő
Köszi srácok hogy eljöttetek! És a sok pozitív visszajelzést
Jövőre még nagyobbat csinálunk -
5leteseN
senior tag
Egy Covid időszakos online-pub alatt mesélték, hogy egy nyugati cég "nem cicózott": kiírta, hogy adakozásból akarnak fejleszteni valami jó dolgot, de nincs idő, energia a bürokrácia ellen, ezért a 0,5€-s kínai pólókra nyomtattak valamiket(sokat filccel aláírtak, stb...), és árulták 15€-ért. A maguk módján full korrektek volta. Elmondták, hogy a póló töredékét sem éri, nem is azért fizetnek igazán, de ez a módja a meglévő rövid idő alatt az ötlet megvalósításának finanszírozására, hogy ezzel a "túlárazot", +kötelezettség nélküli (T-short-) vásárlással lehet őket ebben támogatni.
Állítólag sikerült a spontán támogatási akció.Szerintem egy ilyen hazai (adó-, ...)viszonyokhoz "honosított" változatú "Támogatói póló árusítás" belefér legközelebb!
TCS: Enemy Terrytory ???
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Akkor annyira nem sírok magam alá, valahogy túlélem jövő nyárig. SC/WC3-ban már elég rozsdás vagyok, bár egy kis AvP-s rakoncátlankodás nem lett volna olyan rossz.
HoMM3? Az kicsit hosszadalmas ilyen eseményhez. : >SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
frescho
addikt
Pantha Rei, a video leirasaban is kiemeltem oket. Szeretem a szamaikat es ez az albumuk bakeliten is megvan. Nem lehet elegge megkoszonni, hogy szabadon felhasznlahatova tettek, a youtube felismeri es be is jeloli oket. Raadasul a munkassaguk szabadon elerheto.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
frescho
addikt
válasz Rozisoft_Bp #49 üzenetére
Egy schnitt erejéig jók lettek volna. Végülis jellemzőek a korszakra, még egy kis Dragonball vagy GI Joe kellett volna melléjük.
-
frescho
addikt
Gyors körbejárós videó azoknak akik esetleg lemaradtak: [link] Pár dolog erről is hiányzik, többek között a hangulat, a forróság és a csillámpónik. Jövőre veletek újra nekifutunk
-
Nagyon jó volt! Beszélgettem jókat a kiállítókkal és pár PH taggal is.
Igényes volt minden téren. Volt igen sok olyan gép amiről még álmodni sem merek. Vigyorogva mentem végig töbször is a sorokon, sok sok emlék ütött be.
Remélem a 10.-re is el tudok majd menni![ Szerkesztve ]
-
Peta
csendes tag
Erről nincs infóm sajnos.
-
V.Milán
tag
Csatlakozom, valóban jó volt (kb egész nap voltunk); de adományos dobozt mi és kerestünk (sikertelenül). Kicsit pofátlanabbak is lehetnétek
K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̆˜”*°•.˜”*°• E-L-I-T-E •°*”˜.•°*”˜K̵̡̮̬̱̜͙͓̪̄̓͝N̷̪̄̾̈́Ų̵̢̦͕̟̰͇͉͂̓͜X̸͖̀͛͝Ǩ̸̻̲̯͂͌̓̎̂̔͛͘͝Ṋ̷̛̺̍U̵̢̦͔̼̺͉̦̲̖̙̽̈̌̋͒X̶͕͔̗́̓̉̈́̑̾̾͝͝K̴̨̹̯̞̂̏̎Ņ̷̰̻̙́́͐̂̏̄͛U̷̬̺̘̩̺͙̮̙͌̌̈X̴͇̠͓͉̭͉̆
-
OPiiPO
veterán
Ismét voltunk, jó volt - köszi a szervezést
( 4 környékén értünk oda, kerestem az adományos dobozt, ami a bejárattól jobbra szokott lenni egy kis külső vinyó rackben, de nem leltem, épp akkor fotózkodtatok, gondolom azért nem volt kinn - mindegy, jövőre betolom azt is amit idénre szántam )[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
mg1992mg
senior tag
Valami eszméletlen jó volt az idei is, megérte a 3 órás vonat utat oda-vissza, jövőre szintén érkezünk
-
Peta
csendes tag
Haverok hülyének néztek, hogy 2x300+ km-t akarok vezetni emiatt, de azt kell mondjam teljesen megérte. Jövőre ugyanitt
-
Nukubá
újonc
Ennyi retró cuccot!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát, sajnos csak jövőre, urak.
Addig gyúrjatok Zandronumra!SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
n4n3x
csendes tag
Idén én is ki tudok látogatni, mert úgy hozta ki a lépés!
-
bitpork
nagyúr
Ne ne csináljunk úgy mintha nem mentem volna el már párra. Amikor Szegedről oda vissza 6 órát vezettem csak ezért...
Most h megtörték a kocsit, folyamatban a felújítás már nem olyan egyszerű. Pláne h az autós tali pont utána lesz harmadikán.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
-
addikt
Talán idén sikerült elmenni.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
nagyúr
válasz dvdbackuper #30 üzenetére
Az akarattyai vasútállomástól 9km biciklivel a BuBán, az nem játszik?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
bitpork
nagyúr
A szavazáskor megtört kocsinkra szarik a biztosító. Gyanús hogy nem tudok átgurulni
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
cintula187
addikt
Az a PDA gyüjtemény csodás lehet, pedig sosem volt sajátom, de régi magazinokban amikor még nagyon High-tech volt, valahogy megmaradt nekem.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Ipse89
tag
UP!
Lenovo E430C; Xiaomi 13 ; Bianchi campione del mondo 1974
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ejjj, úgy néz ki, hogy idén nem sikerül, a cimborám pont Balatonon nyaral azon a hétvégén.
Pedig vettem egy ASUS P5LD2-es vasat XP-s Zandronumhoz. Brühühü.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
bitpork
nagyúr
Szerintem magánember is állíthat ki 'számlát'. Mivel az adományozás is jelentésköteles valaminek lennie kell róla. Más kérdés hogy hogyan kell adózni vagy adózik-e egyáltalán utána az illető. Vannak az ÁFAtv-nek kivételei pl speciális adószámmal vagy melléktevékenység adott körben, ha jól rémlik.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Ha ez nem céges / vállalkozói számlaszám, akkor egyrészt semmilyen módon nem adhatnál erről számlát másrészt pedig ez szürke zóna, ezen a szinten egyszerűen nem érdemes követni a NAV felől a banki pénzmozgásokat.
A könyvelő felől ez inkább egyfajta félelemkeltés, amíg valaki nem akar milliós szinten támogatást küldeni, addig ezzel nem lesz probléma.
-
myckey
veterán
Zseniális
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
bacsis
Közösségépítő
válasz macilaci78 #13 üzenetére
Hát ez a terv igen
-
Z_A_P
addikt
Tavaly voltam, nagyon jo volt!
Lehet iden is sikerul menni!OK
-
macilaci78
nagyúr
A civil társaság létrehozása nem igényel bírósági, vagy hatósági bejegyzést, regisztrációt. Bár nem írja, de gondolom, ebből se adószám, se bankszámlaszám nem lesz.
bacsis: Hajrá! Legyetek nonprofit szervezet, lehet majd pályázni, illetve egyéb bevételetek is lehet.
Feleségem egy amatőr zenekarban játszik évtizedek óta, a nagymúltú zenekar egyesületi formában működik, ilyen-olyan pályázatokat, megbízásokat kapnak, ebből tartják fenn magukat. Például önkormányzati rendezvényeken (szüreti bál) adnak szabadtéri koncertet valami kis gázsiért*, a zeneiskolától kapnak próbatermet, pályázaton nyertek pénzt könyvelőre, fellépő ruhát vesznek, újítanak fel belőle, stb.
*50-200k közötti összeg szokott ez lenni, 20-50 fő áll színpadra. Ebből a tag nem lát egy vasat sem, általában önköltségen jut el a fellépésre is.
De amikor összejön a pénz, mennek erre-arra kirándulni. Idén 4 nap a Dunakanyarban jelképes 20k/fő hozzájárulással, amiben benne van a szállás, napi 3 étkezés és egy 3 órás próba.Hasonló nálatok is összejöhet, például a terembérlés, benzinpénz a kiállításra, marketingre. Közhasznú nonprofit szervezet jogosult adó 1%-ra is. Ideiglenes tárlat más helyszíneken, pl a szegedi Agóra kapható lehet rá. Persze munka nem lesz kevesebb vele, de hátha nem neked kell azért fizetned, hogy dolgozass vele.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz macilaci78 #10 üzenetére
Egész pontosan Civil szervezet leszünk oda is sok ember kell. de hát... 60 fős a BRSZK csapata, szóval nem gond a "humán erőforrás"
Szponzorok? valahogy eddig sem jöttek...
Ne tévesszen meg a Foxpost, és az Ipon, ők tényleg nagy nevek, de első sorban a személyes kapcsolatnak köszönhető a szponzoráció, különben kutya nem áll velünk szóba továbbra se' -
kcsa
veterán
válasz macilaci78 #10 üzenetére
lehet hogy inkább a civil társaság lenne itt a megfelelő megoldás, radikálisan kevesebb formalitás miatt.
[ Szerkesztve ]
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
Igen működik, de mivel nem lehet csak úgy "anonim módon" utalni, (elvileg hajléktalannak sem adhatsz pénzt, ha nem ad róla számlát, bizonylatot, akármit, és nem adózik belőle) Szóval minden támogatást szívesen fogadunk, de azt akkor előre meg kell beszélnünk, és én adok róla számlát
-
Tavaly volt számlaszám is, az még működik? 🙃
-
scdlsc
aktív tag
A cikk végén az iPon linkje is az Elitrora mutat.
-
Necroman_Mk2
őstag
Kár, hogy ennyire félreesik, de impozáns kiállítás, az biztos.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
mg1992mg
senior tag
Tavaly kimaradt, de idén ott leszünk
-
kcsa
veterán
Ennyi év után egyszer csak eljutok már hozzátok, remélem idén tényleg összejön.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest