- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Nem vagyok biztos benne, hogy a WAP54G-vel ez összehozható. Gyári firmware-rel tuti nem, mert a WAP54G is csak egy AP, amely nem tud egy másik AP-vel (WRT54G, a wlan felől) kommunikálni. A WAP54G pedig alapban nem multifunkciós, nem lehet kliensként beállítani. Kliens módot ugye a WRT54G-sorozat is csak kiokosítva tud, de pl. a DD-WRT a hwsupport.txt szerint nem támogatja a WAP54G-t. Más külső firmware esetleg, de ennek utána kell nézni.
-
pum pal
csendes tag
haho
adott egy wap54g AP.
ezt lanon szeretnem csatlakoztatni a pc-hez es wlanon meg szeretnem osszehozni egy wrt54g-vel, ami a modemhez van csatlakoztatva.
gondolom ez mukodik igy
illetve az meg a kerdes, hogy a wap54g AP, az ugyebar barmilyen routerral tud kommunikalni wlanon? vagy csak linksys routerral?
koszi -
Rival
aktív tag
válasz
krisztián98 #796 üzenetére
Nem tudom, mitől problémás a hely, de vigyázz azzal a 251mW-tal, mert egyrészt az adóteljesítmény növelésével az interferencia is nagyobb lesz, másrészt a rádió chipre is oda kell figyelni, túl ne melegedjen...
Meglepően tapasztaltam, hogy eddig két SMC-t használtam WDS üzemódban a ház két vége között, és most, hogy lecseréltem az egyiket egy WRT54GL-re, ezt 14mW-ra állítva is (a default 28mW) stabilan működik a kapcsolat (ha jól tudom, akkor az előző SMC WBR14G 40mW adóteljsítménnyel működött fixen). A klienseknél is mindenhol a legkisebb adóteljesítmény van beállítva az alapértelmezett profilban, és a lefedett terület nagy részén nagyon jó, vagy kiváló a jel minősége (nem az erősség!).
Mondjuk szabad téren tényleg van értelme a nagyobb adóteljesítménynek, de zárt térben Inter Ferenc beszól...
mod: DD-WRT a barátod...Jó kis firmware. A WRT54G v3.0 is komaptibilis vele, lásd az alábbi listát: [link]
[Szerkesztve] -
krisztián98
tag
Szevasztok szeretnék venni egy linksys routert. Már tudom, hogy a wrt54g-s változatok le lettek butítva. Pedig nekem most ilyeneim vannak v3.0. A lényeg, hogy olyat szeretnék, ami tudja a bizonyos 251mW-ot. Mert eléggé problémás helyre fog kerülni. Szóval a jó választás közzé tartozik a wrt54gl és ehhez tud valaki olyan firmware-t ami tudja a 251mW-ot? Ill még olvastam, hogy van olyan is, amiben van usb-s csatlakozás is, azokhoz vannak ilyen 251mW-os extrák?
-
JockeyEwing
aktív tag
Nekem a Linksys WRT54GL-DE verzióm van. Először megilyedtem h német, de aztán kibontás után rájöttem hogy angol, csak a doboz volt német.
Tegnap kipróbáltam a távoli elérését a routernak. Sikerült is beállítanom a https-t, működött is, csak éppen kívülröl az egész firmware ill cofigfelület német volt. Itthon LAN-ban pedig angol.
Ez hogy lehetséges? Elcseszhették és véletlenül 2-őt tettek rá? Vagy csak rosszul tették fel? Mi a véleményetek illetve mit javasoltok? -
God Vazzeg
veterán
Nekem is volt nemrég, hogy sorozatos áramszünet után kiresetelődött a router alapra, persze a fw megmaradt, csak csodálkoztam h nincs net, belenéztem, és minden alapon volt, elfeljette az összes beállítást. Azóta mentettem már egy backupot
(Eddig is volt, csak más típusú fw volt rajta, azt nem akartam beletölteni
)
-
And
veterán
Ja, hogy áramlökés
.
#791: Sorry. Az azért meglep, hogy erre a határoló kütyüt nem készítették fel. De szerintem ez nem lehet kielégítő magyarázat a firmware, a belső flash-memória tartalmának elvesztésére. Biztos vagy benne, hogy az szállt el (power led bekapcsolás után csak villog)? Ezeket a flash-áramköröket általában úgy tervezik, hogy ne lehessen csak úgy véletlenül írást kezdeményezni bennük. Még kifejezett szándék mellet is trükkös parancsokkal lehet csak elindítani a törlési / újraírási folyamatot, szóval a véletlen sérülés esélye eléggé kicsi. -
jpisti
senior tag
Minden transzformátor az első pillanatban nagyon sok áramot vesz fel mint az köztudott ezért csak un lomha kioldású biztosítékot illik elé rakni. Ezek a tápok alapban kb 5 W-ot képesek fogyasztani ehez jön a felvett W-ok és a veszteségek W-inak száma. ezekkel is illik számolni.
-
And
veterán
Mi a pék lehet az az 'áramsokk'? Ha van egy limitáló áramköröd, az már csak nem cseszi el azt a fogyasztót, amit éppen védeni kéne
.. De 20W egyébként is bőven elegendő kell legyen a Linksys-eknek, hiszen a hozzájuk adott dugasztáp szekunder oldala is mindössze 12V / 0,5A-es, tehát 6W terhelhetőségű.
-
And
veterán
A teljes firmware eltűnését konkrétan a táp kihúzásától nehezen tudom elképzelni (ha csak pont nem azt frissíted közben, de ez más kérdés). Úgyhogy ez normál működés közben szerintem igencsak valószínűtlen. A konfig-memória (nvram) sérülésének már nagyobb lehet az esélye, ha éppen azt menti a router a kihúzás pillanatában, de alapesetben ez sem történik gyakran, csak ha épp elmentesz valamilyen beállítást.
Ha tényleg a firmware száll el, annak már egy sima lekapcsolásnál durvább oka kell, hogy legyen. -
töky12
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztaltok már olyan jelenséget ha véletlenül a tápot huzo ki és nem a router csatiját akkor elmegy a firmware? Ha igen mennyire gyakori ez a jelenség? -
Lacika19
csendes tag
Hali! Van egy WRT54GS v5.1-es ruterom gyári firmware-rel(v1.50.5) és adslem van és tudom hogy 24 óránként bontani kell neki le is bontja de nem kapcsol vissza, másik meg pl tegnap volt hogy elkezdtem tölteni és kb 5 percenként bontott a router valami miatt és nagyon idegesítő volt hogy mindig kapcsolódni kellett vissza. Firmware szar vagy mi lehet vele? Vagy ha tud valaki valami firmware-t ami fix hogy jól müködik várom!
-
JockeyEwing
aktív tag
Azt modnjátok meg nekem h simán modemmel (router nélkül) megmértem a ping -l 1452 -f www.bix.hu parancsal, hogy az MTU értéke 1452-vel még éppen jó, nem darabol. (1492-vel már igen)
Ruterben beállítottam MTU-nak az 1452-őt, végeztem egy új mérést, 1452-vel, és darabol...:S
Nem értem h miért? Ezek szerint akármennyi állítok be routerbe mindíg darabolni fog? -
quby
őstag
válasz
JockeyEwing #783 üzenetére
asszem hogy a gyári fw-vel én is tapasztaltam ilyet de magam megnyugtatására megbeszéltem magammal (+ a hangokkal
) , hogy csak a win-em fos.De szerencsére ez csak pár napig volt mert utánna jött a DD-WRT és minden jóra fordult......
-
ezekiel
aktív tag
Sziasztok! végig próbáltam olvasni a topicot elejétől a végéig!
Nos nekem egy v7 es routerem van! a legfrisseb fw el! nekem oly gondom volt hogy ledobált folyamatosan a netről, persze kemény torrent közben de néha anélkül is4 A gondom ugy oldódott meg hogy dhcp t kikapcsoltam és az upnp -t azóta ugy megy mint a kisangyal!! a wirelessel sincsen semmi gon! nincs net szakaddás net eldobás semmi! és megkell mondjam hgy eddig 5 router fordult meg akezem alatt és eddig egyse szűrte ilyen fa..án a netet mint ez a router!
juhit : ha nem állítottál qqs szabályt akkor kizásrt dolog hogy megfogja a router! nekem a sebességem minden esetben ugyanannyi 3.5 és 3.9 között ingadozik!
max még annyit csinálhatsz hogy vissza állítod gyári beállításokra a routert! de nem hinném hogy megfogná a neted ha csak nincsenek szabályok a qqs menüpont alatt!
[Szerkesztve] -
JockeyEwing
aktív tag
Üdv
A WRT54GL gurukhoz lenne egy kérdésem. (Már elkezdtem olvasni a fórumot előről, kb a közepénél járok.)
Bemértem több sebességmérővel is a Tréonlájnos eredetileg 1Mbit-es, minden nap töbször megszakadó netemet, 2,10 -körül hoz minden mérő. (csak eddig bírták emelni)
Kivettem a routert a gép és a modem közül (hogy kizárjam a router miatti netszakadás esetét), most meg hihetetlen de 2,5 körül stabilan megy. Létezik az hogy a router lefog 400 Kbit-et? Vagy csak rosszul lehet beállítva valami? -
quby
őstag
lehet hogy nem jó helyen kérdezek de nem tom hol kéne!
Nem tudom miért nem müxik a dyndns-em. A regisztrációm rendben van ez biztos!
[link]
ezt irja a router és elérem a routert a belső hálórol a dns domainnal de csak ha van net.Ha nincs akkor csak IP-vel érem el (ebbol gondolom hogy a reg. rendben van)
Remote access bekapcsolva méegsem megy!Miért??
Valaki help!! -
szakigabi
csendes tag
Sziasztok ! Megszorításokat szeretnék beállítani egy GL 1.1-en. Adjatok tanácsot melyik firmware-el hogyan lehetne megcsinálni, hogy alapban minden net elérés tiltva, és egyenként beállíva melyik belső gép IP melyik külső gép (server) IP -t mely porton érheti el. (Draytek Vigor router alapból tudta.) Tomatot néztem ott a server beállítását nem tudtam megoldani, a DD-WRT 23 még annyit sem tud.
Van megoldás ?
Köszönet ! -
GPx
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Valaki le tudná írni, hogy hogyan kell egy firmware frissítést csinálni (pl. a legújabb dd-wrt -re)?
Köszi! -
visit
tag
Sziasztok!
E router alatt van 5db gép. Meg lehet-e csinálni, hogy kívülről (egy másik városból) távoli asztal kapcsolatban, bármelyik gépemet elérjem az öt közül? Mert a forwarding-nál egy port ranger táblázat van, és ebbe ha beleírom a távoli asztal elérési pontját, akkor azt hozzárendhetem egy belső géphez, de hogy lehet egy másikhoz is? Hogy ne kavarodjanak...
köszi,
visit -
gsm88
csendes tag
Sziasztok!
Van már a wrt54g router v.7 helyett felrakható firmware amivel lehet növelni az adó teljesítményét?
Előre is köszönöm
Üdv
????? -
quby
őstag
HI all!
miért van az hogy a dyndns-emet nem érem el netröl!A belső hálórol megy, ha a haveromtol probálom (ő is chello mint én az ip-je sincs messze tőlem) akkor is megy csak akkor utána kall irnom a port számot (alap 8080) de ha pl a barátnőm probálja a kolibol vagy a munkahelyről próbálom ami tréonlájn akkor em megy
méééé'''
-
Rival
aktív tag
válasz
biokill1 #768 üzenetére
A load average linux op. rendszerek esetén a CPU terheltségét jelzi rendre az elmúlt 1, 5, 15 percben. Esetedben az elmúlt 1 percben 119%-os volt a terheltség, tehát 119%-kal több dolgot kapott ezen egységnyi idő alatt, mint amivel végezni tudott. Az elmúlt 5 percben 63%-os, míg az elmúlt 10 percben 25%-os volt a terheltség, tehát negyed annyi dolga volt a CPU-nak, mint amivel elbírt volna.
Ennél persze bonyolultabban számítódik ki az érték, nem csak egyszerű %-os CPU használatról van szó, mint Windows esetén, de mélyebben nem ismerem a módot... Wiki a barátnőnk...
Mivel a cuccban csak egy proci van, a 119% azt jelenti, hogy több volt a tennivaló, mint amivel a proci elbírt egy perc alatt, de sebaj, mert ugye az elmúlt 5 perc eléggé tétlenül telt... ha két CPU lenne benne, akkor 2.00 érték felett lenne úgymond ''túlterhelt''.
Ha esetleg baromságot írnék, a tájékozottabbak javítsanak ki, a linux-szal való kapcsolatom mondjuk úgy csak felhasználói szintű...
[Szerkesztve] -
DeepDish
őstag
Lattam van friss firmware WRT54GL-hez,de igazabol en nem nagoyn szoktam piszkalni csak beallitom dc++ stb,de mivel mostansag nem muxik ugy ahogy akarom a routerre gyanakszom es fel akarok tenni vmi masik firmwaret!
Melyiket javasoljatok? -
GPx
csendes tag
Sziasztok!
A napokban veszek egy Linksys WRT54GL routert. Azt szeretném kérdezni, hogy egyből frissítsem a firmware-t? Ha igen, akkor melyikre? -
gsm88
csendes tag
Sziasztok!
Van már a wrt54g router v.7 helyett felrakható firmware amivel lehet növelni az adó teljesítményét?
Előre is köszönöm
Üdv
[Szerkesztve] -
biokill1
tag
Sziasztok!
Ezek az értékek mit jelentenek: ''load average: 1.19, 0.63, 0.25'' ??? -
DjKoxi
senior tag
Egy kis információ annak aki ilyet akar venni.
Családi házban a két legtávolabbi helyen ( kb 18m és min 4 fal közte 50 és 30cm-esek, betonfödém) Asus A6m notival a jelerősség gyenge azt írja ki. Ennek ellenére 768kbit/sec a netem és 90-92kbyte a letöltési sebesség.
Meg vagyok vele elégedve. Az udvaron még nem próbáltam félek hidegre kivinni a notit.
Gyári firmwire van rajta mert még nagyon nem értek a hálózati cuccokhoz. (meg még sok mindenhez sajnos). -
JockeyEwing
aktív tag
Nekem egy SMC WBR14T-G 108Mbps-es routerem volt. Annyi probléma volt, hogy nem bírt el sok packet-et. Torrent közben sokszor nem ment a HTTP.
Én most vettem egy Linksys WRT54GL -DE (1.1)-t, eddig meg vagyok vele elégedve. Láttam hogy sokan írtak a fórumban hogy a dd-wrt -vel nem megy rendesen a torrent. Igaz ez, vagy mostmár van működő, bugmentes verzió?
Tudja valaki, hogy StrongDC alatt hogyan lehet beállítani az UPNP-t? XP-ben engedélyezve van, routeren is, strongdc haladó beállításaiban is ki van pipálva, de mégsem vagyok aktív.
Mi lehet a bibi? -
Lackó86
tag
Helló!
Én is egy ilyen routert szeretnék! LINKSYS - WRT54GL érdemes elcserélni az SMC 108mbites routert? amúgy szar... még mindig nektek mik a tapasztalatok?LINKSYS - WRT54GL erről...előre is köszi! helló mindenki!
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Ma meghozták a Linksys wrt54G routert. Azt mondták csak ilyet tudnak. Kibontás után a gép alján egy matricán már GL felirat van 1.1 versio. A dobozon is van olyan felirat hogy WRT54GL-DE. Kellemes meglepetés volt!!
A boltos jó ismerősöm, pikk-pakk beüzemelte, tökéletesen működik.
1 asztali és egy laptop van rajta.
Remélem így is marad.
Üdv : Koxi -
CWorm
aktív tag
Akkor lesz a legjobb a pinged, ha egyáltalán nem töltesz fel, ezt priorizálással úgy tudom nem lehet megoldani. Ha torrentezel és dc-zel is, ráadásul egyszerre fut a kettő, akkor soha nem lesz jó pinged a feltöltések miatt, még ha minimálisra is korlátozod azokat szvsz...
-
-FreaK-
veterán
Én arra lennék kiváncsi hogy hogy lehet beállítani bizonyos programok priorizálását a tomato fw qos menüjében, próbálkoztam vele de nem igazán sikerült.Konkrétan azt szeretném belállítani hogy torrent meg dc melett lehessen jáccani, azaz a játéknak(CS) nagy prioritást kéne adni h egy picit se csökkenjen a ping letöltés mellett.
Le tudná ezt nekem írni valaki lépésről lépésre? -
CWorm
aktív tag
Üdv!
Találtam egy érdekes topikot sebesség-elosztás témában: [link]
A topik nyitója írt egy programot, ami scriptet tud generálni a routerünkhoz, és beállíthatjuk, hogy hány számítógép kapcsolódik hozzá, melyik ip-nek mekkora forgalmat engedélyezünk, stb., most fogom próbálgatni. Azt írja a program írója, hogy Tomato firmware-rel jobb a traffic shaping, valakinek van ebben esetleg valamilyen tapasztalata, akinek több gépe van a routeren és Tomato-t használ? -
Rival
aktív tag
Csak akkor van értelme, ha valami sebességérzékeny dolgot futtatsz a routeren (most hirtelen nem tudok ilyet
). Ha pedig túlhúzod, mindenképpen gondoskodni kell a megfelelő proci hűtésről, mert alapértelmezetten nincs rajta pl. hűtőborda... ha keresgélsz a neten, találsz atomra húzott WRT54G-t beépített hűtőventilátorral, meg mindenszösz... csak nemtom, mire jó... pl. számoljunk SETI-t routeren...
-
Sziasztok!
Láttam hogy lehet overclockolni a CPU-t ennek van valami értelme? ha van akkor mennyire érdemes felhuzni 200ról?
meg még olyan kérdésem lenne hogy melyik firmware támogatja a portonkénti tiltást és sávszélállítást?
üdv: Horvee -
KillYou
csendes tag
Hozzá voltam szokva a Vigor luxusához.
2 kattintás és megy a vpn.
De itt valahogy nagyon nem találom hogy kéne létrehozni felhasználokat.
Hogy megy ez? néztem a wikit nem sokat segitett. -
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen wrt54gl routert. Gyárilag német firmware volt rajta. Ezért is, nomeg a nagyobb tudás miatt is frissítettem dd-wrt v.23 sp2-re. Egy dolgot nem találok a dd-wrt-ben, pedig a gyáriban ez megvan: hol lehet letiltani a wirelest a beállítások között, ha történetesen csak sima vezetékes routerként kívánom használni és nem szeretném ha sugározna?
[Szerkesztve] -
quby
őstag
-
nikopol78
csendes tag
Hali!
Nemrég vettem egy LINKSYS WRT54GL routert. Már sikerült beüzemelni, de sajna a strong DC nem igazán műkszik. Tőlem le lehet tölteni, de én nem tok senkiről rádásul még keresni sem tudok. A prtforward. com oldalon leírtakkal már próbálkoztam, de nem jött be. Még azt is kipróbáltam, hogy kikapcsolom a router tűzfalát, de az sem jött be. Valaki tudna nekem segíteni, hogy mi lehet a gond? A TCP és UDP portoknak milyen értékeket kell adni? Nekem már elfogyott az a kevés tudományom is. Előre is kösz, minden hasznos ötletért. -
Rival
aktív tag
A Block Anonymous Internet Requests-nél blokkolja az ismeretlen forrásból származó kapcsolatokat. Általában nem ismert, honnan jön a bejövő kapcsolat (úgy értem, nem jelöltél ki mondjuk egy tartományt, ahonnan jöhetnek a kapcsolatok, hanem mindig máshonnan). Viszont nálam (dd-wrt) mellé van írva, hogy (ping), tehát csak a WAN oldali pingre nem válaszol, egyébként bárhonnan jöhet kapcsolat. Nálam ez be van kapcsolva, ne pingessen engem senki...
A másik Filter Internet NAT Redirection viszont azt csinálja, ha a belső hálón el szeretnéd érni a routered, de annak külső, WAN oldali címével, akkor ezt nem fogja hagyni. Tehát ha futtatsz mondjuk akármilyen szervert a belső hálón, és erre forwardolva van a megfelelő port, és te ki akarod próbálni, hogy kintről működik-e a forward, akkor beírod a router WAN oldali IP címét. Ha engedélyezed ezt a beállítást, akkor nem fog működni, csakis belső IP címmel hivatkozhatsz az adott szerverre.
[Szerkesztve] -
kgbrg
tag
Köszönöm a választ.
Nincs dmz-ben a gép. Port forward van beállítva mindkét gépemre.
Ezek voltak kikapcsolva:
Block Anonymous Internet Requests
Filter Internet NAT Redirection
Miután ezeket bekapcsoltam megszünt a támadás vagyis gondolom blokkolta a router. De igy érezhetően lassúlt a torrent. Gondolom igy nem engedi csatlakozni a gépeket.
Megpróbálok portot váltani a torrentben hátha segít.
Ezek mit is csinálnak pontosan: Block Anonymous Internet Requests,
Filter Internet NAT Redirection? -
Rival
aktív tag
Nézd meg ezt: [link]
Arra felkészülhetsz, ha 11g-s hálózatot akarsz használni, az messze alatta marad a 100 Mbites Ethernetnek. Én a legnagyobb sebességet egy másolásnál úgy 2,5 MB/s körül mértem 54-es kapcsolattal excellent jelszinttel, ahol a kliens egy Intel Pro/Wireless 2200BG miniPCI kártya volt (ehhez hozzá kell tenni, hogy a notebookban csak egy 1,8''-os, 4200-at pörgő vinyó van). Ekkor be volt kapcsolva a frame burst is (ami nem ugyanaz, mint az afterburner). Mivel nekem is ki kellene építeni valahol egy vezeték nélküli hálózatot, ahol a sebesség is nagyon számítana, inkább azt ajánlottam, várják ki, amíg az n-es szabványt véglegesítik, és kijönnek hozzá a megfelelő eszközök...
A router/AP sem mindegy, milyen. Most próbálgatok egy Gigabyte AirCruiser G-t, és egyáltalán nem vagyok meghatódva a sebességtől. Az átvitel ugyanezzel a klienssel nagyjából csak feleannyi, mint a Linksys WRT54GL-emmel.
[Szerkesztve] -
Rival
aktív tag
Leírásod szerint arra tippelek, hogy DMZ-ben van a gép?
Ha igen, akkor vedd ki onnan, és port forward-dal irányítsd át a torrent által használt portot a belső gépre, amihez kitalálsz valami fix IP címet. Tűzfal azért a routerben legyen bekapcsolva. A belső gépeken pedig nem sok értelmét látom, legalábbis én router mögött egyáltalán nem használok semmilyen szoftveres tűzfal megoldást...
Ha nincs DMZ-ben, akkor viszont nem értem, hogy jöhetnek mindenféle támadások a belső gépre. Maximum azon az egy porton, amit forwardoltál rá. Válassz másik portot, válassz másik fix IP címet, válassz másik torrent klienst. Más ötlet nincs...Nálam Azureus tökéletesen üzemel egy-két éve, természetesen csakis Linux distrók letöltésére
, de azok nagyon...
-
Rival
aktív tag
válasz
tomboy84 #737 üzenetére
WRT54GL, DD-WRT v23 SP3 béta van fent, és a torrentet viszi, mint a kisangyal, az instant messengerek sem szakadnak meg. Van úgy, hogy két gépen egyszerre is fut, ha éppen valamit hirtelen le kell letöltsek, és nem akarom beállítani a sorba a másik gépen. Továbbá be van állítva a QoS, miszerint a torrent a legkissebb prioritást kapja, így letöltéskor sem akadozik a VoIP telefon (a 3 db VoIP ATA MAC cím szerint, és külön a skype-to-skype csomagok a legnagyobb prioritást élvezik).
-
kgbrg
tag
Olyan gondom van hogy külföldi ip cimekről támadják a routert és ha nem kapcsolom be a tűzfalát akkor leáll a a net. Ha bekapcsolom akkor meg nem megy rendesen a torrent.
Az outpost blokkolja de router meghal, Ilyenek vannak: RST támadás, Nuke támadás
Mit lehet tenni? -
Uzmany
őstag
Lenne még egy pár kérdésem:
- Valahol azt olvastam, hogy asszem a DD-WRT támogatja a WRT54GL routeren is a SpeedBooster-t. Valós? Ha igern, akkor melyik verzió?
- SpeedBooster használata érezhető, avagy ez is csak valami reklámfogás?
- Melyik PCI-os hálókártya kell hozzá? (Láttam az árlistákon elég sok fajtát, de nem láttam ezt a tulajdonságot kiemelve)
- Szeretném megszüntetni a kábelrengeteget. Ha áttérek Wireless-re és SpeedBooster-es lant használom, jelent sebességkülönbséget a mostani (Gigabyte DS4 integrált) szemben?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is.
[Szerkesztve] -
tomboy84
tag
Sziasztok!
Most szándékozni egy GL-es változatra. Beleolvasgattam a fórumba, de azért rákérdezek: a p2p (torrent, dc) alatt stabil a router? És melyik az a fw, amely legalmasabb erre. Előre is köszi a válaszokat! -
kgbrg
tag
Mit kell beállítani hogy távolról el tudjam érni a router admin felületét?
Én is meg vagyok elégedve, már minden tökéletesn megy. -
KillYou
csendes tag
Valaki már tudta valamire használni a VoIP részt?
Meséljen már róla pár szót. -
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok!
Nekemis egy ilyenrouterem van 1.50.11 firmwareel, és elég érdekes dolgokat produkál... 2 gép van rádugva... Amikor csak az enyém van rajta, akko hibátlanul működik, viszont ha a másikat is rádugom, akkor az internet kacspolat elégfurán viselkedik... msn használhatatlan félpercenként ledob, néha a routerhe se tud csatlakozni, mert nem kap IPt, szóval nem igazán tudom mit tegyek, nem nagyon értek a routerekhez :S -
Rival
aktív tag
Nem bántam meg, hogy rászántam némi többlet pénzt, és egy GL-t választottam.
A DD-WRT-vel olyan dolgokat meg tudok csinálni, amiről az előző router még távolról sem hallott. Pl. legutóbb Erdélyben voltunk, de nekem azért dolgoznom is kellett. Volt broadband net, úgyhogy onnan VPN-en csatlakoztam az itthoni hálózatomhoz, WOL-nal bekapcsoltam az asztali gépem, leszedtem róla, amire szükségem volt, és nem volt nálam, majd kikapcsoltam. Anyu nyomtatójára pedig távolról kinyomtattam, ami neki kellett (össze vagyunk kötve WDS-sel). Mindezt a dd-wrt vpn-es firmware-jével. Emellett később kicsit feltuningoltam a routert egy 256MB-s SD kártyával, így a legszükségesebb dolgokat bárhol is vagyok, a rá telepített FTP szerveren keresztül elérem róla. Persze a biztonság kedvéért előtte SSH-val be kell jelentkezzek, különben nem működik az FTP.
Meg ilyen nyalánkságok...
Nagy segítségemre volt: [link]
Továbbá: [link]
[Szerkesztve] -
töky12
csendes tag
szisztok nagyon stabil dd*wrtv23 micro.
amit hiányolok benne hogy nincsen lan szamlálója csak a wifi-re. Vagy csak nem találtam meg.
siemens tesztelve lett. kb 100méter. nagyon jó.
[Szerkesztve] -
CSABI0013
csendes tag
sziasztok !
abban kérném a segitségeteket ,hogy kaptam egy wrt 54g routert és sajna a telepítőlemeze eltörött,kérnék egy linket esetleg ahonnan lelehetne tölteni
köszönettel
csabi0013 -
kgbrg
tag
Nekem az a gondom hogy látszanak a fájlok a helyi hálón de mikor másolnám át akkor azt írja nem elérhető. Mitől lehet ez? Az internet meg minden más megy.
-
nikopol78
csendes tag
-
nikopol78
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni! Leírná valaki, hgy mit kell beállítani ahhoz, hogy dc++ rendesen fusson a router mögül?
Kösz -
Tiker
csendes tag
Sziasztok most szándokozunk routert venni és az érdekelne hogy a WRT54G/GL/GS közül melyiket érdemes?
Illetve hogy a GL-ből tényleg lehet fw-vel GS-t csinálni?Ha igen valaki legyen szíves feldobni 1 linket.
És még az is hogy honnan tudom megállapítani 1 típuson belül hohy mennyi a memória? -
uniqm1
tag
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, WRT54GS vagy GL routert szeretnék venni, mi a különbség a kettő között?
3 gép lenne rákötve, lehet a sávszélességet beállitani vele?
Előre is köszönöm a segítséget. -
uniqm1
tag
Több dd-wrt-t nem próbáltam, az első flash-eléskor rögtön a standardot raktam fel, mert valahol azt olvastam, hogy GL-nél a nagyobb memória miatt már nem kell feltétlenül a minivel kezdeni. Izgultam is rendesen, de végül is gond nélkül felment. Kábellel tökéletesen működik, csak a wifivel van gond. A bétáktól általában ódzkodok, de ha nem oldódik meg a probléma, jobb híján kipróbálom.
A router hibájára egyébként én is kevés esélyt látok, én inkább a rossz beállításokra gyanakodtam, de ezek szerint azok jók?Láma vagyok a témában
, utánanéztem amennyire tudtam, de akkor is egy hibalehetőség...
A kliens alatt a wlan adaptert érted, vagy a kliensgépet? Az adapter egy belkin usb adapter (nem tudom, az mennyire minősül megbízhatónak), majd megpróbálom tesztelni más routerrel is, a kliensgép hálózati kapcsolatában meg a korábban írt beállításokat alkalmaztam (azok elméletileg jók kell, hogy legyenek). -
Rival
aktív tag
Több ilyen kütyüt is üzembe állítottam dd-wrt-vel, és csak szuperlativuszokban beszélhetek róla. Nálam a VPN, fix DHCP, WPA, QoS, SSH, WDS, FTP szerver, DDNS, MMC kártya mod, minden tökéletesen működik, sokféle dolgot kiszolgál nekem, nem bántam meg, hogy SMC WRT54G után erre váltottam.
Egyre azonban vigyáztam, hogy első flash-eléskor a mini verziót raktam fel, majd utána a teljeset (nekem személy szerint a vpn-es verzióra van szükségem). Mindegyik után persze egy factory reset. Ha ezek után is gond van (és több dd-wrt-t is kipróbáltál, mondjuk a v23 SP3 legújabb bétáját), és ezen felül kábelen is megpróbáltad, azon pedig működik, vagy esetleg másik wifis géppel, akkor gyanítható, hogy a klienssel van valami bibi wifi ügyileg... persze nem zárható ki, hogy a routerrel van gond, de kevesebb esélyt látok rá...
-
Rival
aktív tag
Nálam első, hogy az uPnP-t kikapcsolom (illetve ez a gyári alapértelmezés is), és port forward van csak. Az Azureus is panaszkodott nálam egyszer, hogy nézzem meg az uPnP beállításokat, valami baj van. Hát de mondom, nincs is uPnP bekapcsolva a routeren... de az Azureusban engedélyezve volt, úgy látszik ott pedig default, a bekapcs... de hiába próbálkozott. uPnP kikapcs, azóta megy, mint a kisangyal...
-
uniqm1
tag
A #693-ban feltett kérdésem sajna továbbra is aktuális.
Annyi változás van, hogy a WLAN-os gépen a fix ip-hez most a chello dns-ét adtam meg (213.46.246.51/52), így már működik és van net azon is, és nem kér a routertől állandóan új címet.
Valami viszont még mindig nem stimmel, mert böngészés közben néha 'eltűnik' a net. Bár látszólag van folyamatosan van kapcsolat (''a jelerősség kiváló''), mégsem tudom pingelni a routert. Ilyenkor a router reboot segít, de azért ez mégsem állapot így...
Esetleg valami ötlet? -
M@trixfan
addikt
Tudja valaki, hogy a WRT54GS legfeljebb milyen gyors netet bír el? A sávszélesség emelések kapcsán jutott eszembe.
-
Simi121
aktív tag
Én is ugyanezzel a hibával küzködök. Hiába állitom bármire a router-t nem akar jó lenni. Kiprobáltam már az összes firmware-t de nem lett jó. Addig eljutottam, hogy ha rádugom a gépre a közvetlen net-et, ami fix IP-s wlan internet és beállitom neki ugye a fix IP-ket akkor nyitva van a port. Utána visszadugom a routert, upnp bekapcsolva a gép automatán kéri az IP-t akkor kb 1 napig nyitott a port router-en kersztül is. Ennél tovább sajna én nem jutottam, pedig hidd le kb, 2 hónapja tökölök vele
. Érdekes modon ebbe az 1 napba akárhogy állitom be mindig jó mindegy, hogy fix IP vagy auto, upnp vagy manuális portnyitás, dhcp ki vagy bekapcs. Sajnos nemtudom mi lehet a megoldás.
-
biokill1
tag
Szia!
Én upnp-vel használom, így nem kell manuálisan állítgatni semmit. De ma mikor újraindult, nem akart menni az upnp. Pár resetelés után működött simán. De a sima port fw az ment a resetek előtt is.
Tipp: próbáld meg más portokkal is. (bár gondolom már próbáltad)
Vagy próbáld ki az upnp-t!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Hisense LCD és LED TV-k
- Gurulunk, WAZE?!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest