- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- kemotox: Ki érti ezt?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodee
csendes tag
Sziasztok
1. Van egy bármilyen router, ami kapcsolódik a nethez (nem tud WDS-t). Ehhez kapcsolódna egy WRT54GL kábellel. Volna egy másik WRT54GL (mindkettőn természetesen dd-wrt firm). Az első router átadja a netet a 2.-nak, eddig ok. És a 2. WDS-sel a 3.-nak. A kérdés, hogy tudnék e wirelessel (laptop, akár több is) a 3. routerhez kapcsolódni és persze netezni?
[Szerkesztve] -
gedikart
aktív tag
Hello,
WRT54G routeren Tomato fw-t használva a kliens eszközökre is (WAP54G Client mode, WAP54G Bridge mód) érvényes a prioritás (mint a CfosSpeed-nél) vagy csak a WRT54G LAN 1-4 portokra érvényes? -
And
veterán
válasz
naigen79 #1094 üzenetére
Attól függ, mit szeretnél a belső géppel csinálni. A port forwardot erre találták ki. Ha pl. fájlokat szeretnél elérni kívülről, feldobhatsz a gépedre egy egyszerű FTP-szerver programot, a routeren beállíthatod a 20-21 portok forwardolását a gép belső IP-címére, így a netről egy másik gép ftp-klienssel el tudja érni a gépeden futó szervert. Persze az sem árt ehhez, ha a gépednek fix IP-je van a belsőhálón, ill. a kívülről történő elérést segítheti még, ha a routeren bekonfigurálsz egy dinamikus dns-szolgáltatást az internet felé.
-
naigen79
csendes tag
Sziasztok!
Volna 1 kerdesem: hogy tudom megoldani, hogy kivulrol a routeren keresztul elerjek 1 gepeta belso halozatomon, a routert elerem, de a gephez nem tudom h kell eljussak. hol es mit kell beallitani?WRT 54GL-em van gyari szofttal.
Kosz elore is.... -
xabolcs
őstag
-
biokill1
tag
sziasztok!
Nagy gondban vagyok.
Nem tudom mi történhetett szegény dd-wrt-s kicsikémmel, de ha a webes felületen rámegyek bármilyen alaklmaz gombra, kidobja a http://192.168.1.1/apply.cgi oldalt, ami tök üres és fehér, magyarul a változásokat nem menti le.
Erre gondoltam nyomok egy resetet, majd egy 30mp-s resetet, de semmi. a probléma megmaradt, sőt a resetekkel elszálltak az adsl beállításaim is, szóval épp semmire se tudom használni szegényt.
parancssorból tftp-vel próbáltam ráküldeni a frimw telepítőjét, de időtúllépés történik...
Telnettel be tudok menni, csak azt nem tudom ott mit lehetne kezdeni vele..(illetve switchként működik, csak ahoz kissé drága
. ja és dhcp-vel osztja az ip-t..)
Kérlek segítsetek!
[Szerkesztve] -
And
veterán
válasz
kiskakas #1088 üzenetére
''valami koze csak lehet, ha 100mW-nal csatlakozik, 101-nel meg nem..''
Akkor bizony lehet akár fw-gond is.
''Tobben hasznaljak 250mW-al is, igaz passziv/aktiv hutessel.''
Ez viszont ellentmond neki. Vagy kizárólag 101..200mW közötti beállításnál hülyül? Jelenleg két kliens (két másik WRT54GL) csatlakozik a routeremhez, és kipróbáltam 101, 150, de még 220mW kimenővel is: az átállítás után mindkettő gond nélkül újracsatlakozott.
Mod.: a firmware mindkét kliensen és az AP-n is DD-WRT v23 sp2.
Egyébként érdekes lehet, hogy a valóságban mekkora a WRT54-esek max. teljesítménye (hogy a firmware mennyit enged, csak egy dolog), ill. mennyire áll összefüggésben a valódi kimenőteljesítmény a beállított értékkel.
[Szerkesztve] -
And
veterán
válasz
kiskakas #1086 üzenetére
Szerintem a kimenő teljesítménynek 100 / 150mW viszonylatban nem sok köze van ahhoz, hogy egy egyébként látható ssid-jű AP-ra fel tudsz-e csatlakozni, különösen kis távolságról, (gyenge jelnél meg a kliens teljesítményét is emelni kellene). Ilyen mértékű emelés kevesebb, mint 2dB kimenőszint-növekedést jelent. A másik, hogy a leírások alapján a WRT54Gx-sorozat teljesítményének növelése 70mW fölé nem ajánlott, csak a végfokozat hűtése mellett, mert a plusz hőtermelés jelentősen rövidítheti a várható élettartamot.
-
kiskakas
senior tag
Ki használja a wrt-jét 100mW fölött és milyen fw-vel? Nekem ugyan jelenleg tökéletesen elég a 100mW, de próbaképp felraktam 150-re, a noti hiába látja az ssid-t, nem tud rá csatlakozni. Régebben is szívtam ezzel, érdekes módon több féle wrtvel. Pl régi v2.2-vel,
ill a GL-ből v1.0 és v1.1 is produkált hasonlót. Fw oldalról thibor 15c, ill amióta van tomato, azzal is dettó. -
defter
csendes tag
válasz
lacko22 #1083 üzenetére
köszönöm!
most már megy. az volt a gond, hogy korábban már be volt állítva, úgyhogy csak ki, és újra be kellett kapcsolni a megosztást!
mégegyszer köszönöm!
esetleg van valamilyen ötletetek arra, hogy mitől változhatott ilyen drasztikusan a router jelerőssége?
szerk.: közbe látom, hogy zandrewnek is hasonló problénája van. nekem jelenleg két gép van rákapcsolodva( és ez nagyrészt megy), de a laptop már nem tud 2-3percnél tovább, holott korábban ment...
[Szerkesztve] -
zandrew
csendes tag
Sziasztok!
Par napja vettem egy WRT54G routert, elotte egy kisebb, compact router volt (szinten linksys), az jol mukodott, amig szet nem ment a tapja.
Ez most azt csinalja, hogy bejelentkezik latszolag jo jelerosseggel, majd kb 2-3 perc folyamatos nethasznalat alatt leesik ajelerosseg es a sebesseg szinte nullara, mjad el is veszik. Van, hogy megmarad de nagyon gyenge a jel. Aztan ujra csatlakozik, eros jelerosseggel es kezdodik az egesz elorol. Kicsit olvastam itt, lattam, hogy a v7-esekkel volt baj (ez is olyan), igy frissitettem a gyari v7.0.0.4-re, de semmi valtozas. A router a geptol kb 1 meterre van amugy, a korabbi routerrel persze az egesz lakasban ment max sebesseggel.
Valami otlet, vagy vigyem vissza?
Kosz -
nikopol78
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mert sikerült egy kicsit elszúrnom a LINKSYS WRT 54GL-es routeremet. Az történt, hogy felnyomtam rá a „dd-wrt.v23_sp2_standard”-ot és minden rendbe is volt addig amíg meg nem próbáltam belépni a router menüjébe. Ez sajna többszöri próbálkozás után sem ment. Ekkor fogtam magam és a reset gombot és 30 másodpercig lenyomva tartottam utána lehúztam az áramról és vissza. Sajnos ennek ellenére a gyári szoftver nem állt helyre. Ilyenkor mit lehet tenni? Kérem valaki segítsen nekem!!! Kösz -
defter
csendes tag
sziasztok!
A tanácsotokat kérném, mert megzavarodott a routerem, és nem értem miért. persze lehet alapból elrontottam valamit. Másik fórumon már próbáltam segítséget kérni, onnan másolom be:
''nemrég vettünk linksys wrt54g , sikerült is bekonfigurálni. Itthon két asztali számítógép van és egy laptop.
Az egyik gépre közvetlenül kapcsolódik. Mindez az eneleten van, és a laptoppal, pedig a földszinten lévő nappaliban akarunk netezni. A furcsaság az, hogy eddig teljesen jó volt a jelerősség, ám most lent már nem jó.
Mi lehet a gond?
Érdemes egyébként megbolygatni a router beállításait? Tehát például az alapIPcímét átállítani? Eddig, minden teljesen automatikusan ment, csak jelszavasra állítottam (és a gépeknek fix ipcímet).
És még egy: A merevlemezeket, hogy lehet hálozaton megosztani? Úgyanúgy windows varázslóval? Korábban a két gép kábelen volt összekötve és (tán??) annak ''maradványaként'', az egyik gép látja a másik vinyóját, de fordítva nem.
A segítséget előre is köszi''
kérlek nézzétek el, hogy abszolút kezdő vagyok ebben a témában. Próbáltam utánaolvasgatni, de nagyrészt érthetetlen volt számomra, illetve nehezen találtam olyan információt ami konkrétan nekem kell. -
hlkcica
csendes tag
Xp tűzfal ideiglenesen kikapcsolva. A kábal ugyanaz mint eddig, csak 15 cm-rel odébb dugva...
-
lacko22
aktív tag
Lehet kábelhiba is vagy Crosslinkes kábel kell lehet.
-
lacko22
aktív tag
Sziasztok. Tomato firmware van a routeremen és ha belépek erre az oldalra [link] akkor kéri a routerem belépési kódját meg hitelesítést. Mitől lehet ez?
-
hlkcica
csendes tag
Segítsetek pls, mert lassan agyvérzést kapok...
Megvettem (GL), össszedugtam, konfigoltam. ADSL, PPPoE, felhasználó, MTU miegymás
. Mac klón szintén. A ruoterről szépen felkonnektel ADSL-en keresztül, tudom pingelni a netet (pl. az Indexet). A gépekről tudom pingelni az ADSL modemet. Kábelek ugyanazok (3 gép, csak kábel, WIFI egyenlőre nem érdekel). Miért nincs akkor internetem??? Se DHCP-vel, se fix IP-vel... Explorer elindít, valamit pöttyöget a modemen az ADSL ACT led, aztán... nincs kiszolgáló. -
And
veterán
Nem csupán attól lesz más, hogy linux lesz rajta, hisz pl. a -GL -en gyárilag is linux-alapú a firmware. De ettől még ez a gyári program funkciójában és kinézetében teljesen olyan, mint a v5.0-ás verzió feletti G-jelű hardvereken lévő VxWorks.
A '3rd party' firmware-ek viszont rengeteg olyan lehetőséget adnak a felhasználónak, amelyet a gyári oprendszer sosem fog biztosítani (kliens mód, WDS, AP-k szkennelése, adóteljesítmény fokozása, QOS, részletes netelérési korlátozás, stb., stb.). Részletekért lásd az #1-es hsz-t. Sima netmegosztó routerként használva az eszközt különben a gyári alap firmware is megteszi. -
klambi
addikt
Helló
Halottam hogy ezekhez a routerekhez van olyan update hogy linux lesz rajta...ez mennyire éri meg és mennyire jó,miben lesz más a cucc? -
xabolcs
őstag
válasz
hbruce000 #1068 üzenetére
igen,
eloszor erdemes eldonteni, h milyen celokra akarod hasznalni a routert
ezzel a routertol a kovetkezo ftp sebessegek varhatok el:
wifi->vezetek ~2,5MByte/s, vezetek->wifi 1,6MByte/s
joval tobbre ne szamits, sot windozos megosztas az meglassubb
ha nagyon advanced vagy akkor applikalhatsz bele +16MByte ramot
ha kevesbe vagy ugyes, attol meg az sd-kartya mod sikerulhetannak ~300KByte/s lesz a sebessege
bar sztem ha egy routerre fol lehet tenni egy linux alapu fw-t, es van rajta usb port ( netan (s)ata), akkor mar minden kihozhato belole: torrent, samba-, print-, web, ...server.
ha asus akkor wl500g.info([link])
-
tomboy84
tag
Sziasztok!
WRT54-GL-em van és a DD-wrt-s firmware be láttam, h ismeri a router az ad hoc módot. Megoldható szerintetek, hogy egy ad hoc hálózat részeként internettel lássa el a többi, ehhez a hálózathoz kapcsolódott gépet?. Előre is köszi a választ!
[Szerkesztve] -
hbruce000
tag
válasz
xabolcs #1067 üzenetére
Ja asszem igen!
Nekem saccra az jön le, hogy a gyáriban nincs.
Egyébként baromira nem vágom ezeket a hálózatos routeres cuccokat, csak nem akarok szart venni a pénzemért!
Nézelödtem itt ott, kb 5k val drágábbért lehet olyan cuccokat venni amik alapból tudják a ''Bandwidth Management '' et (ha jól sejtem a QoS is ilyesmi lehet), + van usb je, tudja a printservert, némelyik még az ftp-t is! Pl azok, amiket korábban sorolt Cleoa ''Milyen routert'' topikban[link], elég szimpatikusak, különösen a ZyXEL 335TW és 335U, walamint az asus WL 500G Premium, WL 600G
Azt hiszem rádobom azt a + 5000 et, csak még azt kell kitalálnom melyiket szeressem!
[Szerkesztve] -
xabolcs
őstag
válasz
hbruce000 #1066 üzenetére
a Robson's WRT54 Script Generator -ral szinte minden 3rd party fw tudja ...
enelkul pedig a kozelmultban emlegetett tomato ... errol hires!
ja, ne tevesszen meg, h pl a dd-wrt-ben is van qos oldal ... az leginkabb csak mutiba keszult ...
latva a tomato konfigolhatosagat ...
... van nehany tomato user itt a forumon, esetleg ha te is csatlakozol hozzajuk,
akkor kerdezd oket
script generator: [link]
tomato: http://www.polarcloud.com/tomato
ja igen: gyari fw-vel egy perc tapasztalatom nem volt, es az is regen
szal arrol nem tok nyilatkozni, h van-e benne avagy nincs.
remelem, tudtam segiteni -
hbruce000
tag
Hali!
A WRT54G tudja ezt a szolgáltatást: [link] ?
Köszi -
t-shirt
veterán
A WPA biztonságosnak mondható? Mert ahogy olvasom a WEP nem igazán...
-
csudri
őstag
Sziasztok, sehogy nem sikerül netet csinálnom a routeren keresztül. (Arról meg még álmodni sem merek, hogy a két laptop-on is legyen net.
Szóval, chello mediumról van szó Webstar modemmel. Megcsináltam a MAC klónozást, autómata DHCP-re van téve. Ha belemászok a router beállításaiba, akkor látom, hogy megkapja az IP-címet, de oldalak mégsem jönnek be. A chello regisztrációs oldala sem!
Soha nem osztottam meg még itthon netet (csak barátnőmnél, de az nem volt nagy cucc, sima SMC router rádugtam a két gépet és már ment is, pedig az is chello), úgyhogy elég láma vagyok hozzá.
Nincsen esetleg valahol leírva pontról pontra, hogy hogyan is kell? 4.30-as firmware van a cuccon.
Előre is köszi! -
xabolcs
őstag
csak tipp:
the D-link 624 uses atheros chipset its better performance, its has more sensibility that the prism based card (WRT54GL)
so atheros rules
cheers
forras: [link]
tudom, ott 624-rol beszelnek, te meg itt 524-rol, de sztem hasonlo gyokere lehet a problemadnak.
@hxy, #1055:
igen, csak ugy tudsz meg mac cimeket.
a kodot pedig generalt extra forgalommal, asszem
de ez mar ugyis benne van a howto-ban
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
zolnagy
őstag
Sziasztok!
WRT54 GL routerem van. Eddig DD-WRT volt fenn, de kb. 2 havonta visszaállt a default beállításokra magától, ezért gondoltam megpróbálom a Thibort. Nos itt az a gond, hogy nem tudom a default felh. nevet és jelszót, így nem tudok belépni a konfig oldalra. Próbáltam az admin és root mindenféle variációját, de nem jött be. Nos, tudja valaki mi az alap? (A thibor oldalán ezt nem találtam meg) -
lacko22
aktív tag
Hogy mi a különbség az USA -s és az EU-s firmware között azt sajna nem tudom.
-
HXY
addikt
válasz
xabolcs #1054 üzenetére
a netstumbler-t ismerem, frankón látja a hálózatokat.
a sajátomat -nem tudom miért- 3-4 mp-ként egy kis névváltoztatással a végén újként érzékeli.
a kismet meg kipróbáljuk, de ezt már a saját ap-men, mert nem akarok semmi törvénytelent csinálni. be is állítottam a wepet, hogy könnyű legyen.
de elvileg csak úgy tudhatom meg a kódomat, ha van adatforgalom is... nem? -
lacko22
aktív tag
Sziasztok. Hátha hasznos lesz ez a link a WRT54GL v1.1-es gyári firmware innen letölthető :
[link]
De a többi is itt van....
[Szerkesztve] -
HXY
addikt
és azt hogy tudhatom meg, hogy neki mi a mac címe?
nem akarom használni a netét, de már kiváncsi vagyok...
meg gondolom ha ugyanaz a mac címünk, akkor egyszerre csak 1nek menne.
[Szerkesztve] -
HXY
addikt
Internet
Configuration Type
Connection Type
Automatic Configuration - DHCP
Login Status
IP Address
0.0.0.0
Subnet Mask
0.0.0.0
Gateway
0.0.0.0
DNS 1
DNS 2
DNS 3
Remaining Lease Time
0 days 00:00:00
a pingelés se megy se notiról, se pc-ről.
amit kicsit csodállok, hogy az xp wifi csatlakozó progija azt irja, hogy csatlakoztatva, pedig nem megy semmi se... -
xabolcs
őstag
elvileg automata a cuccos,
szal join, turelem, es muxik...
join utan nezegesd az status / router ful legaljat, h kap-e ipcimet ...
ha par percig nem kap(0.0.0.0) akkor valszeg mac szuros dolog lesz rajta.
ooo mikozben varakozol a dhcp-re megnezheted a status / wireless lapon a statisztikakat:
terero, hiba%, stb ...
ize
emlitetted, h notival be tudsz menni, csak netezni mar keves a kaja.
szal addig tedd ide-oda a routert, amig nem kap vmi jo tererot.
aztan ha van ip cim, akkor probalj pingelni routert, h milyen packet loss van,
es utana pingelhetsz pl bix.hu-t is
sztem az a legeccerubb, h klikk a join-ra, utana ping -t www.bix.hu
hostname not found, destinaniton net unreachable, timeout ez mind hasznos infok
kozben meg nezed a status / sys-info lapot -
HXY
addikt
egyébként nem tudom, hogy kinek a wlan-ja, csak gondoltan mivel nincs rajta se wpa, se wep, így elvileg szabadon használható, nem?
de lehet, hogy van rajta mac szűrés, ezért nem megy a net...
egyébkét ha itt: [link] join-ra, akkor egyből mindennek mennie kellene? vagy még egy router restartot, kelle eszközölni, vagy vmit még állítgatni? -
xabolcs
őstag
#968 -tol kezdve megjelent ez a tema
de ahhoz, h notival, wifin keresztul kolcsonozd a routered segitsegevel a szomszed wlanjat, az kell, h a szomszed is, meg a routerja is tamogassa a wds-t ...
az utobbi nelkul felejtos a vezeteknelkuliseg!
ha tamogatja a szomszednak a routerje a wds-t, akkor be kell allitani, azt is, meg a tiedet is,
h keressek egymast, blablabla (howto, faq, stb)
kulonben marad a 20m utp kabelazzal is korbelehet setalni a szobat
sok sikert!! -
HXY
addikt
felraktam a tomatot, nem tudom, hogy innen mit kellene csinálni. [link]
[Szerkesztve] -
HXY
addikt
válasz
xabolcs #1043 üzenetére
tehát amit szeretnék:
találtam 3 számomra új wifi routert, ebből egy nyílvános, ehhez szeretnék csatlakozni.
a jel annyira gyenge, hogy notival éppen csak csatlakozni tudok hozzá, de a net már nem megyen...
arra gondoltam, hogy a routerem csatlakozna a másikhoz, én meg wifin keresztül a routeremhez -
xabolcs
őstag
szia,
gyari fw-vel nemtom h hogyan, nem sokaig volt rajta
helyette tudom ajanlani barmelyik 3rd party fw-t, szerintem mindegyik tudja
linkek az elso hszban [link]
es meg a tomato, mert az kimaradt az elsobol[link]
frissites elott mindig olvass howto-t, faq-t, egyebet, hatha nem hal le a routered, hatha nem zarod ki magad a routeredbol, stb
en DD-WRT v23 SP3 (04/06/07) mini-t hasznalok, itt pl a status / wireless fulnel,
az oldal aljan klikk a site survey-re majd a talalt halozatok mellett a join-ra... ennyi
ekkor atvalt kliens modba, s csak vezetekesen tudsz kapcsolodni
erre azert ugyelj, mert ha notirol nyomod, akkor kapkopdhatsz utp kabel utan -
klambi
addikt
Egy WRT54GR tipusú router vettem amiben van ''RangeBooster2 technika ami
azt jelenti hogy 2x nagyobb elvileg a hatótávolsága.
Nemrég volt nállam 1 Dlink 524 es router és még azis továb vitt el mi ez
most!
fizikai hibája van esetleg, vagy nemállítottunk be valamit rajta? -
HXY
addikt
sziasztok!
hogyan tudnék egy WRT54GL router-rel más access point urán nézni, vagy akár csatlakozni hozzá?
[Szerkesztve] -
And
veterán
válasz
God Vazzeg #1036 üzenetére
Szerintem ilyet nem tud a dd-wrt (mármint log-ban, a logja szvsz. amúgy sem túl részletes). A bekapcsolás figyelését biztos meg lehetne oldani, ha a kliens dhcp-n kéri a címet, de a kilépést ezzel is gázos lenne. Valamilyen scripttel biztos meg lehet oldani, pl. adott időközönkénti pingeléssel v. netstat-tal.
#1037: Nincs értelme, de ha külső firmware-t teszel rá, akkor amúgy is engedélyezhető a Speedbooster (avagy afterburner, ahogy pl. a dd-wrt -nél hívják), mert teljesen szoftveres a dolog. Viszont akkor már inkább -GL, mint -G, mert utóbbiakra az újabb hardververzióknál már csak körülményesen v. egyáltalán nem tudsz 'okos' firmware-t rátolni. Átlagos használatra különben jó a sima G is.
[Szerkesztve] -
t-shirt
veterán
Van értelme több pénzért megvenni a GS-t, vagy egy álagos otthoni használatra jó a G-is?
-
God Vazzeg
veterán
Hali
Olyat lehet-e loggolni dd-wrt firmel, hogy egy adott kliens gép mikor csatlakozik a hálózatba, illetve mikor hagyja el.. (Mikor kapcsolják be, és ki a gépet)Mert sehol se találok ilyen beállítást, de logikusnak tartom, hogy lennie kellene ilyennek
Köszi előre is -
biokill1
tag
válasz
Krissz22 #1024 üzenetére
Hát, elvileg a routerben semmit nem kell állítanod a fájl megosztáshoz. A wines résszel lehet a gond. ami a lényeg: egy munkacsoportban legyenek, fájl és nyomtató megosztás engedélyezve legyen (+ oszd is meg az egyik meghajtódat).
A gépek látják egymást ha bemész a hálózati helyekre és ott a munkacsoport számítógépeinek megjelenítésére?
DC: portot kell nyitnod neki a routerben, annak a gépnek az IP címéhez, amelyiken megy a dc. Az hogy ez a rész hol van, az frimwarenként változó. ddwrt-ben pl applications and gaming/port range forwald részben van. -
biokill1
tag
válasz
hbruce000 #1033 üzenetére
Így van. Alapból tök felhasználóbarátra van összerakva, ha többre vágysz, jöhetnek a speckó frimek... De ez azt hiszem az asusoknál is így van, ott az Oleg féle frimet rakják fel a ''tuningosok''
Ha ilyen kicsi az árkülönbség, akkor én mindenképpen a Linksyst javaslom. -
hbruce000
tag
válasz
biokill1 #1031 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Gondolom akkor egy ''mezei halandónak'' tökéletesen megfelelnek azok a szolgáltatások, amelyeket a Linksys nyújt, rögtön a dobozból való kivétel után.Ha pedig valaki többlet szolgáltatásra vágyik, jöhet a ''tuning'', és olvassa végig a topikot!
Jól értelmeztem a helyzetet?
Amúgy az asus kb 6-800ft tal olcsóbb, ezért nem jutottam igazi döntésre! -
-
hbruce000
tag
Hali!
Routert szeretnék venni, ezért gondoltam elolvasgatom a topicot, de kicsit csalódtam, mert nem igazán jutok közelebb a döntéshez!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy az átlag felhasználónak (pl én, csak internetet akarok megosztani, hálozatot 2 pc(1kábel 1 Wlan)+ 1 laptop (Wlan) között , p2p) is
ennyi mindent be kell állítgatni a WRT54G nél?
A másik egy asus wl520g lenne, aminek a leírásában elég 1xünek tünt a beállítása, de minöségben, tudásban foggalmam sincs, hogyan viszonyul a linksys-hez!
Esetleg tudna valaki tippet adni melyik lenne a praktikusabb, jobb?
Elöre is köszi a segítséget, nagyon jó lenne! -
Overmind
aktív tag
Üdv all!
Ki mit tud arról, hogy az Allnet ALL0277 az relabeled WRT54G? Több fórumon is olvastam, ami azért fura, mert olyat is láttam, hogy ADSL modem is egyben. Namármost az 54G az meg ugye nem ADSL modem. Viszont ha tényleg Linksys belső lenne elrejtve egy Allnetes dobozban, akkor ez nagyon jó vétel. Elvégre a gyártó 3 év garit mer adni rá, nagy gáz csak nem lehet. Vkinek tapasztalat? -
OttoU
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WRT54GL routerem, amin szeretnék port mirroringot előidézni. Van-e valakinek ilyen irányú tapasztalata? Melyik fw-t érdemes ehhez feltenni? -
klambi
addikt
mért van az hogy ebben a routerben van elvileg ''RangeBooster'' de még a DL-524-es is tovább vitt el?!
-
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen routerem: WRT54GL
Egyáltalán nem vagyok otthon a routerben, akitől vettem az csak gyorsan megmutatta, hogy az ADSL-re hogy kell beállítani. Amit állítottam: felhasználó név, jelszó.és a DHCP Server: Enable. That's all! A net az működik, igaz vezetékesen használjuk, de nekünk fölösleges a wireless, ezért azt le is tiltottam. Ha szeretnénk látni, egymás gépén az adatokat, akkor kell a routerben valamit állítani? (megpróbáltam beállítani a winben, de valahogy nem jön össze a dolog - azt jól csináltam...., ezért is gondolom, hogy a routerben kell). Meg még valami: Ha DC++ -t szeretnék használni, ahhoz is kell valamit állítani? Mert úgy tűnik, hogy az sem megy.....
Megköszönném a válaszokat!
És ha tudtok magyar nyelvű részletes leírással rendelkező oldalt, vagy ahol tudok csemegézni, azt is megköszönném! -
klambi
addikt
Aki jó a linksys router config ban az pls privizzen rám mert lehet hogy nem voltam tökéletes...
köszi előre is -
biokill1
tag
Sziasztok!
Erősen mélyvízes kérdésem lenne...
Szerintetek megoldható hogy a wrt 54 gl utp-n összekötve egy Allnet 6250-es fájl szerverrel (NAS), tudjon torrentezni? Kb azt akarom megvalósítani amit az asus wl500-g tud, vagyis torrentezni gép nélkül. csakhát ott ugye van usb port, reá lehet akasztani a vinyót. Itt meg max utp-n keresztül.
Tehát létezik torrent kliens az wrt 54gl-re? -
Balage85
tag
Üdv!
Plz vki segítsen a wol beállításával kapcsolatban! -
válasz
Kaslerka #1016 üzenetére
nyomd be a hátulján a reset gombot majd húzd ki az áramból , de közen nyomd a resetet még 30 mp -ig majd dugd vissza áramba még mindig nyomod a resetet 10 mp -ig. most sinálsz egy ''hard resetet'' tehát gyári alapra teszed. ha utána sem éred el akkor aumm lerontottál vmit
szval:
resetnyom + kihuz + 30mp resetnyom + bedug + 10 mp reset nyom (benyomod reset és a végén engeded csak fel!)
remélem érthetően helpelek -
Kaslerka
tag
Sziasztok!
Vettem egy Gl-es routert frankón ment is én meg voltam olyan ügyes és firmware-t frissitettem. Továbbra is megy tökéletesen, de a beállitásokat (192.168.1.1) már nem érem el. Fehér ablak az' viszlát. Leírná nekem valaki szájbarágósan, hogy mit kéne tennem. Segítségét elöre is köszönöm. -
nikopol78
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Van egy LINKSYS WRT54 GL routerem. Amióta beüzemeltem a kicsikét azóta nem tudok letölteni sem pedig keresni a Strong DC-vel és az Azureus-al sem. Tőlem bárki le tud tölteni, de fordítva nem működik. A portforwarding-al [link] már próbálkoztam, de valamiért nem jött össze. Tudna nekem segíteni valaki? Légysz?! -
xabolcs
őstag
ha mar tomato linkeket osztogatsz, akkor veszem a batorsagot es kerdezek tomatoval kapcsolatban:
a 7vegen szorakoztam vele.
feltettem, bekonfigoltam, s orultem is nagyon amikor tobb, mint 4 mega a szabad memoria
viszont csinaltam egy lan->wlan tesztet (ftp), eshat nem vitte tulzasba a megabiteket.
a szokasos 20+ MBit helyett csak kb 5 korul volt, es nagyon ingadozott!
szal kenytelen voltam visszatenni a dd-wrt-t
pedig az emlitett wiki is azt irja, h gyors, meg jo, meg okos is ...
a qos a helyi halozatba is beleszol?! nem hiszem
varom az otleteket -
xabolcs
őstag
válasz
nikopol78 #1010 üzenetére
a wrt54g es a wrt54gl kozott az l mint linux a kulonbseg
a manapsag kaphato wrt54g-k kb mar 8. verzional tartanak,
es a legutolso ''normalis'' az v4 volt ...
normalis alatt azt ertem, h konnyen-gyorsan lehet ra foltenni nemhivatalos fw-t.
a v5-re meg hagyjan h nagyon korulmenyesen megy fol,
de a folott mar egyre jobban konvergal a nullahoz az esely
a dd-wrt verziokrol:
There are several different distributions of the DD-WRT firmware. The mini contains all the features of the standard distribution, with the exception of chillispot, nocat, rflow, kaid, CIFS client, SNMP, IPv6, and MMC/SD card support. The standard (std) distribution includes all features, with the exception of VOIP. The standard-nokaid (std-nokaid) distribution includes all features of standard, with kaid removed to free some flash space. The VOIP distribution includes all features, with kaid removed to make room for SiPath. The VPN edition includes OpenVPN but does not include IPv6, CIFS client, or kaid. The micro edition is a stripped down version designed for the WRT54G v5 and other 2MB router models.
leginkabb van std, mini meg micro
az stb-ben szinte minden benne van, a microban meg szinte semmi
std = sok szolgaltatas -> kenyelmesebb, kevesebb memoria marad
mini = kevesebb szolgaltatas, tobb memoria marad
ja es ertelem szeruent wrt54g, vagy generic fw-t hasznalj,
ugyanis a tobbi mas routerekhez keszult (asus, buffalo, linksys wrt54gs, stb) es konnyen hazavaghatod vele a routeredet
angol tudas nelkul izgi lesz
na jo a dd-wrt tud tobbek kozt nemetul es hollandul is
udv! -
xabolcs
őstag
válasz
nikopol78 #1008 üzenetére
ha az ott LINKSYS WRT 54GL akarna lenni, akkor sec-perc alatt....
eloszor mini-generic-et toljal fel, aztan barmelyik masikat ....
ja es elotte jegyezd meg a beallitasaidat,
s sikeres frissites utan csinalj full factory resetet ...
jahh es a legfontosabb: dafault user = root default password = admin
amugy meg rtfm meg forum ([link]) meg wiki ([link])
szal frissites elott wiki -
nikopol78
csendes tag
Hali!
Nekem egy LINKSYS WRT 54Gl típusú masinám van. Az lenne a kérdésem, hogy erre fel lehet e dobni a DD-WRT-t vagy sem?
Előre is kösz a választ. -
PEPE85
senior tag
Hello mindenki, hosszú a topic és sajnos nincs időm végigolvasni, de már a kezdetektől fogva csak Linksys hálózati eszközöket használok és teljesen meg vagyok velük elégedve(különösen az RV042 tetszett), adtam is már el egy jónéhány Linksys terméket és nemgyakran érkezett panasz.
Amiért most írtam az az, hogy régebben megvolt valahol az a frimware amivel ment kliens módban a WRT54G-m, de egyszerűen sehol sem találom.
Már egy ideje WRT54GL-m van és most jutottam el oda, hogy fel akartam rakni, de nincs sehol, ezért kérnék valakitől egy linket. -
Lala6
őstag
válasz
xabolcs #1003 üzenetére
Na sikerült
A Jtag nem működött, nem tudom miért. Leellenőriztem a kábelem másik rajz alapján is, kipróbáltam másik PC-n is. Sajnos semmi.
Aztán keresgettem: [link]
Itt a flash IC 16-os lábát említi a földhöz kapcsolva. Így lett ping-re válaszAztán addig nyomkodtam, tftp-vel meg a gyári progival, hogy egyszercsak elmúlt a LED villogása és bejött minden
Köszi a segítséget mindenkienk! -
xabolcs
őstag
hat ize, nekem meg sosem volt szerencsem jtag-hez
orulok, h ennyire gyorsan osszebarkacsoltad
hat eleg erdekes chip id-t ir ... de sajna nekem is csak eddig tart a tudomanyom
szal csak annyit tok tanacsolni, h meg 2x megnezed a possible cause-kat,
h hatha
meg dd-wrt, openwrt forumon, wikin utanaolvasol ...
sorry
kerdezz okosabbtol
[Szerkesztve] -
Lala6
őstag
Már ilyet ír...
C:\Lala\Linksys\JTAG\Hairy\windows>wrt54g -erase:wholeflash
====================================
WRT54G/GS EJTAG Debrick Utility v4.8
Probing bus ... Done
Instruction Length set to 5
CPU Chip ID: 11111111111111111111111111111111 (FFFFFFFF)
*** Unknown or NO CPU Chip ID Detected ***
*** Possible Causes:
1) WRT54G/GS is not Connected.
2) WRT54G/GS is not Powered On.
3) Improper JTAG Cable.
4) Unrecognized CPU Chip ID. -
Lala6
őstag
Megcsináltam a kábelt, elvileg jó is, de a progi nem akar kapcsolódni. A dll install megvolt. Mit hagytam ki?
Ezt írja:
D:\Lala\JTAG\Hairy\windows>wrt54g -erase:wholeflash
WRT54G/GS EJTAG Debrick Utility v4.5
Couldn't access giveio device
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hálózati / IP kamera
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Dolce Gusto
- Haditechnika, harcászat
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest