Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
WRT54G vagy WRT54GL? A gl sokkal jobb? Az a bolt ahol szoktam vásárolni csak G-st tud hozni, és a garancia meg egyéb dolgok (beállítás, segítségnyújtás) miatt nem akarok máshol vásárolni.
Egy asztali meg egy laptop lenne rátéve, internetmegosztás és LAN-ra használnám egy családi házban.
A gl-ben több memória van, vagy gyorsabb esetleg stabilabb?
Kezdő vagyok, olvasgattam valamennyit vissza de konkrétan nem tudom a választ.
Köszi a segítséget! -
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Ma meghozták a Linksys wrt54G routert. Azt mondták csak ilyet tudnak. Kibontás után a gép alján egy matricán már GL felirat van 1.1 versio. A dobozon is van olyan felirat hogy WRT54GL-DE. Kellemes meglepetés volt!!
A boltos jó ismerősöm, pikk-pakk beüzemelte, tökéletesen működik.
1 asztali és egy laptop van rajta.
Remélem így is marad.
Üdv : Koxi -
DjKoxi
senior tag
Egy kis információ annak aki ilyet akar venni.
Családi házban a két legtávolabbi helyen ( kb 18m és min 4 fal közte 50 és 30cm-esek, betonfödém) Asus A6m notival a jelerősség gyenge azt írja ki. Ennek ellenére 768kbit/sec a netem és 90-92kbyte a letöltési sebesség.
Meg vagyok vele elégedve. Az udvaron még nem próbáltam félek hidegre kivinni a notit.
Gyári firmwire van rajta mert még nagyon nem értek a hálózati cuccokhoz. (meg még sok mindenhez sajnos). -
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Kb 3 éve nekem is van egy ilyen WRT54GL routerem, tökéletesen működik. Eddig csak alapbeállításban használtam, mostanában látom, hogy valaki szokta a wifit használni.
A verzió V4.30.9.
Hol állítsam be, hogy csak a laptop, és a telom tudjon csatlakozni? A titkosítások közül melyik a legjobb, melyiket válasszam?
Köszi előre is a választ! -
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem.
Adott egy linksys 54GL router. Szükségem lesz gigabites hálózatra, és a TP- Link1043-at választottam. Tudom, hogy használtan nem sokat ér a linksys, ezért inkább megtartom switch helyett, azon eszközöknek amik nem igénylik a gigabites hálózatot.
Mit, és hogyan kell beállítanom, hogy a rendszer működjön? Tehát a TP link wan-ba bedugom a rádiós netem kábelét, és az egyik lan portot összekötöm a linksys wan portjával.
Mik a további teendők?
Gigabitre lenne kötve egy NAS, meg egy médialejátszó, plusz egy pc. Wifin menne tv, laptopok, telefon, ezeknek elég a "g" is egyelőre.Köszönöm a segítséget!
-
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Ha a routeren DHCP van beállítva, és pl kiosztotta az asztalinak a 192.168.1.103-at, akkor azt másnak már nem fogja osztani akkor mikor nem megy az asztali gép? Van 7 eszközöm, egyszer mindenki megkapta a maga IP-jét, akkor máskor is azt fogja kapni?
Tehát automatikusan MAC cím szerint eltárolja a kiosztandó IP címeket? Próbálgattam különböző sorrendben bekapcsolni az eszközöket, de mindig uazt kapták. Ez így nagyon jó lenne.
Nem találtam rajta olyan lehetőséget, hogy manuálisan lehessen egymáshoz rendelni, a DHCP funkció megtartása mellet. GL típus, és gyári firm van rajta.
Olvastam, hogy a TP-linkek tudnak ilyet.
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Ilyen routerem van GL, gyári firm-mel. Ezen nincs statikus DHCP sajnos.The Client Lease Time is the amount of time a network user will be allowed connection to the Router with their current dynamic IP address. Enter the amount of time, in minutes, that the user will be "leased" this dynamic IP address.
Ez a szöveg a DHCP fül alatt van. Ha jól értelmezem, ez a már kiosztott IP címek birtoklási idejére vonatkozik? 0 a beállított érték. Ha átállítom sokkal többre, akkor annyi ideig az adott IP-t mindig ugyanannak a MAC - nak fogja adni?
Nem akarok más firmet feltenni, mert félek hogy elrontom.
Köszönettel : Laci
-
DjKoxi
senior tag
Köszönöm szépen a választ!
Igazából az is visszatart a 3rd firmektől, hogy eltérő véleményeket olvasok róluk. Van akinek betonstabil a dd-wrt, van akinek meg ugyanaz a verzió hibázgat, más meg a tomato-t használja elégedetten.
Most van meg 5 éve, sokat már nem ér, lehet megkockáztatom a szoftverezést. Bosszantó hiányossága ez a funkció egy ilyen komoly eszköznek.
-
DjKoxi
senior tag
A router mögött van egy gigás switch, van egy HP mikroszerverem ( 6 USB ), OMV op-rendszerrel NAS-nak, a net elérésem meg sokára fogja meghaladni a Linksys tudását. Gondolkoztam milyen lenne jó, talán a 1043 TP Link, de már az sem mai gép. Marad ez a félig ipari készülék.
Az 1.28.1816-ot tettem fel. Szépen felment, reset, konfig, és akkor a titász lekapcsolta az áramot....Egy félórán múlt a bukta.
Off : Köszönöm szépen a bátorítást! Jókedvemben, meg húsvét alkalmából, koccintok az egészségetekre saját meggypálinkával
-
DjKoxi
senior tag
válasz Intruder2k5 #12383 üzenetére
Az nem gond, hogy ez nem .bin fájl? Csak simán update?
-
DjKoxi
senior tag
válasz Intruder2k5 #12385 üzenetére
Köszönöm a linket, felraktam. Itt is kell csinálni " erase all data in nvram memory ( trough ) " opciót? Nem csináltam, de megy minden.
-
DjKoxi
senior tag
válasz Intruder2k5 #12389 üzenetére
Akkor így marad. Remélem sokáig stabil lesz. Igaz, nálam csak a net-et osztja.
Köszönöm szépen a segítségedet!
-
DjKoxi
senior tag
válasz eclipse99314 #12413 üzenetére
A naracomos szerelők segítőkészek, ( akikkel eddig találkoztam ), értenek is hozzá, biztos beállítják a routert.
Routert kell venni, ahogy írták is előttem. A switch nem oszt IP címeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest