- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
quby
őstag
válasz
Simi121 #1527 üzenetére
kösz a segítséget már megoldódott!
Próbáltam azt is amit a #1481-ben irtak de a tftp ott sem müködött invalid password hibaüzvel!
A Másik:A legtöbb gl ben intel flash chip van amit valóban 16-17-láb zárással kell okositani, de ebben samsung chip van (állitólag ritka) amit - mint később kiderült - asszem 10-11 vagy 11-12 vel kellett volna.
A gond az volt hogy a GS-es firmware tartalmaz valamiféle irásvédelmet pont az ilyen okosítások ellen, és ezért nem engedte az upgrade-t. Amit nem tudtam hogy a dd-wrt micro generic-je direkt erre van igy három lépésben kellett feltegyem (micro generic, mini g, standard g) de már megy mint szél.... -
Rival
aktív tag
Ha mindegyik gép, amit rákötsz ugyanazt az IP-t akarja használni? Akkor nagy valószínűséggel Client Bridge üzemmódban van a router, amin a net jön. De amin a net jön, az nem csak egy egyszerű wireless bridge (távol álljon tőlem a kötekedés, csak a tisztán látás kedvéért
? Sima client üzemmódban lenne az, hogy a router megkapja kintről azt a bizonyos fix IP címet, és az utána lévő hálózat külön alhálózat lenne más IP tartománnyal (pl. 192.168.1.x). Tehát ha az a szituáció, hogy wireless neted van fix címmel, akkor egy olyan router kell (pl. WRT54GL DD-WRT-vel), ami tudja a client módot (nem client bridge), és így csatlakozik a központi access pointhoz (amire az antennád néz). A router megkapja (vagy te állítod be) a fix IP-t, amit kiosztottak neked, és a router LAN oldalára csatlakoztatott vezetékes, vagy vezeték nélküli kütyük külön alhálót alkotva mind tudják használni az Internetet...
-
pum pal
csendes tag
talaltam egy leirast, azthiszem meg te linkelted be.
azt kovettem.
folyamatosan pingeltem a routert, es kozben ugy ahogy ott le van irva, feszko nelkul zartam a 15-16-ot, majd ra a feszkot, es utana levettem a zarast.
kozben figyeltem a folyamatos pingeles eredmenyet, es az elejen azt irta hogy
idotullepes miatt nem jo, aztan mikor raadtam a feszkot akkor pfuuuu mit is irt akkor?
akkor is valami hulyeseget, de pingelni nem pingelt.
aztan gondoltam tok mindegy mostmar, ugyhogy probaltam a 16-17-et, es az 5-6-ot is.
de nem pingelt
es utana probaltam tftp2.exe-vel, ott 12.168.1.1, admin, meg az eleresi ut, es odaig jutottam, hogy felugrik az ablak, de par sec utan be is zarja, es probalja megint, de semmi.
ha a folyamatos pingeles kozben levo szoveg nagyon fontos, akkor megnezem megegyszer, de valami sablon szoveget irt. -
pum pal
csendes tag
na hat nemjutottam elobbre.
sok hasznos infot megtudtam, amit eddig nem is gondoltam hogy letezik, de erdembeli elorelepes nemtortent a routerem sorsat illetoen.
nemtudom pingelni fix IP-rol sem.
a power led tovabbra is vidaman villog.
az erdekes ebben az, hogy mig Thoky routere flasheles kozben romlott el, az enyem nem. tehat nem flasheltem ra masik firmware-t, de meg csak nem is probaltam.
egy dolgot allitottam el szerintem rajta, a DHCP-t.
bar tisztan mar nem emlekszem, hogy milyen korulmenyek voltak akkor amikor elromlott, de mintha az lett volna az utolso allitas a setupban.
valaki tud nekem segiteni? -
KILLSCLAPS
csendes tag
Szia ! Köszi a segitséget. A routet kinyirtam csak kölcsön volt egy üzletböl még nincs leszámlázva simán kicserélnék de nekem szükségem van rá ugyhogy marad .Még nem szedtem szét .De ha forrasztgatni kell akkor beleépitünk e csatit hogyha megint ellővőm ne keljen ujra szétszedni azt a flashelöt fixre belerakjúk ha megoldhato.
A freemannek a gyári jelszavát nemtudom Most a lan része fix ip vel megy ,de elérni nemlehet. Köszi majd probálkozom. -
KILLSCLAPS
csendes tag
Szia ! Még nem, nem tudom mi az. Valami tftp probáltam de nem ment .A ping re válaszolnia kéne a routernek.? Amugy garis holnap fogom hivatalosan megvenni.De semmi gond ha kell akkor szétszedem.csak azt kéne tudnom hol van valami info .Meg ,hogy ha sikerül megcsinálni akkor mit lehet ráküldeni.
-
-FreaK-
veterán
Tényleg, neked nem voltak problémáid torrentezéssel? Én már tudom előre h nekem lesznek, amilyen peches vagyok..
Kérdés: létezik valami olyasmi megoldás h a router tűzfala ha blokkol valami kifelé v befelé jövő adatot akkor win alatt jelezzen nekem h engedélyezni szertném-e vagy blokkolni?
u.i.: már alíg várom h megjöjjön.. -
And
veterán
Mondom, rém fapados módszer: [link], [link], de ha már nincs más lehetőség, ez a biztos. Régebben, amíg nem volt lehetőség csupán webfelületen / tftp-n frissíteni a v5-öt, sokkal több leírás volt erről, de azóta a nagyrészük eltűnt.
Mod: az első linken lévő, már nem elérhető hivatkozások helyett: [link]. A dd-wrt 'micro' verzió pedig innen szedhető le: [link].
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Napelem
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- War Thunder - MMO Combat Game
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged