- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
válasz
biokill1 #1199 üzenetére
az elobb foltettem ramba az optware-t
aszittem belehal, de nem
sajna az openssl csomag mar nem fert el mellette, igy a ctorrent meg mindig hianyolja a libssl.so.0.9.8-at
ezt talaltam a dd-wrt-s wiki-n, sztem ezt kellene fontolora venned...
Do not use VFAT filesystem for /opt. Use ext2 or ext3 instead. Alternatively one can use loop device to mount filesystem in file that resides on VFAT.
nemertek a sambahoz, de az jo lenne, de sztem egy mount loop meg belefer
es onnantol mar olyan fajlrendszered van, es akkora, amekkora szeretned h legyen
mar csak az a para, h a beepitett mount ismeri-e a loopdevice-t
ha igen, akkor sztem muxene
[Szerkesztve] -
tzs84
tag
válasz
biokill1 #1195 üzenetére
az sdre próbálkozz, csak a
TMP=/tmp
írd át
TMP=/opt/tmp-re
az install scriptben (és létezzen is)
szerintem a /tmp telik meg
[Szerkesztve]
most olvasom hogy még nincs sdd
de akkoris így próbáld jffsre, samba-n nem lehet hardlinkelni
esetleg megpróbálhatod azokat a linkeket megcsinálni manuálisan
ln -s cél fájlnév
[Szerkesztve] -
biokill1
tag
ha pedig nem a jffs-t használom,hanem a sambával felmountotl NAS-t, aminek az opt könyvtárát mountolom a linksys optjébe, akkor ezt kapom:[link] Az elején feltelpülpár csomag, aztán semmi
C torrentnek ha jól látom itt a leírásban [link] akkor van webes kezelő felülete ugye? Köszi srácok a válaszokat, előre is.. Jó lenne ha sikerülne egy nyavajás torrent klienst feltenni... -
biokill1
tag
torrent telepítés még mindig...
Sd kártya md hijján egyenlőre megpróbáltam a jffs-be feltenni a dolgokat... csináltam a jffs-be egy opt könyvtárat,majd ezt felmountoltam az opt be. mikor telepítenék, elindul, de ahogy a [link] linkelt képen is látszik, elakad a telepítés...
mi lehet a probléma?
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #1192 üzenetére
megneztem a fenti oldalon linkelt forrasok [link] kozul az egyik mmc.h-t es ilyet lattam:
static unsigned int hd_sizes[64];
static unsigned int hd_blocksizes[64];
static unsigned int hd_hardsectsizes[64];
static unsigned int hd_maxsect[64];
es vhogy igy indul egy sd kartya:
[INFO] mmc_hardware_init: initializing GPIOs
[INFO] mmc_card_init: the period of a 380KHz frequency lasts 524 CPU cycles
[INFO] mmc_card_init: powering card on. sending 80 CLK
[INFO] mmc_card_init: 80 CLK sent in 43675 CPU cycles
[INFO] mmc_card_init: resetting card (CMD0)
[INFO] mmc_card_init: doing initialization loop
[INFO] mmc_card_init: card inited successfully in 567 tries (17492121 CPU cycles).
[INFO] mmc_init: MMC/SD Card ID:
18 49 4e 31 32 38 4d 42 02 30 04 d1 6d 00 51 c3
[INFO] Manufacturer ID : 18
[INFO] OEM/Application ID: IN
[INFO] Product name : 128MB
[INFO] Product revision : 0.2
[INFO] Product SN : 3004d16d
[INFO] Product Date : 2005-1
[INFO] mmc_card_config: size = 122752, hardsectsize = 512, sectors = 245504
[WARN] mmc_init: hd_sizes=122752, hd[0].nr_sects=245504
[INFO] mmc_card_init: set_blocklen (CMD16) succeeded !
Partition check:
mmca: p1 p2
a szereny C tudasomban megbizok es azt mondom, h menni fog a 4G-s kartyad
[Szerkesztve] -
xabolcs
őstag
válasz
ngabor2 #1188 üzenetére
sd-mod:
ha van helyed, akkor minden fol megy ra
ne varj tole sokat, de arra jo, h 24/7-ben menjen pl 100KB/s-el a seed
nemtom mennyi procit eszik a sd kartyazas, csak annyit, h utp-rol wifi-re ftp-zes kozben dd-wrt alatt 0.5~0.7 a load (szamomra erdekes, h windows share alatti masolas az egy kicsit lassabb, de 0.4 alatt van a load)
a sebessege ~300KB/s korul lesz, ami nyilvan nem az sd kartya teteje
sztem hasznalj mellette (u)mount-ot es kartyaolvasot
ugy tervezz ra barmilyen server programot, h figyelembe veszed ezt a sebesseget
helyi kiszolgalonak, nem erdemes, mert megoszulsz, mire befejezi a toltest,
viszont netre ez meg megfelelo (~300K/s >= 2Mbit upload meg nem annyira elterjedt)
rajtad mulik, h van-e eleg turelmed hozzaegy probat meger
itt ([link]) azt irjak, h : The mmc.o driver for OpenWrt only supports 2 GB SD cards because the byte address sent to the mmc/sd card is 32 bits, and the math used to calculate this from the block address uses a SIGNED number. Therefore, mmc.o only supports cards whose size is between -2 GB and +2 GB. I have made extensive changes to MY copy of mmc.c, and I fixed the math to support 4 GB cards. I do not have a 4 GB SD card to test this though.
szal eloszor a 4G-t particionald, vagy expertkedj egy kicsit C-bol, vagy egyeb
de akar az is lehet, h a fw-dbe mar egy frissitett mmc.o kerult
jaaa, most olvaslak
sztem az ipkg, insmod, ... csodakra kepes
most talaltam: [link] nagyon hasonlit a te esetedre
ahogy atneztem, hat nem sokat csinal
wget, mkdir, insmod.... csak emiatt nem hiszem h erdemes mas ''disztribuciora'' (legyszi mondjatok mar meg mik ezek, rovid idon belul mar masodjara hasznalom, de meg most sem tudom
) valtanod!
igen, a dd-wrt tamogatja ... de a micro nem, szal hasznalj std-t belole ...
francba, mar megint talaltam egy jo oldald
a google leforditja angolra: [link]
uhhogy lehet, h tobb is fog menni, mint 300K
azert meg leirom, h dd-wrt micro alatt (majdnem) sikerult beillesztenem az mmc drivert:
insmod mmc utan megnezve a dmesg-et:
[INFO] mmc_hardware_init: initializing GPIOs
[INFO] mmc_card_init: the period of a 380KHz frequency lasts 568 CPU cycles
[INFO] mmc_card_init: 80 CLK sent in 47673 CPU cycles
[FATAL] mmc_card_init: invalid response from card: ff found, waiting for 01
[INFO] mmc_card_init: the period of a 380KHz frequency lasts 568 CPU cycles
[INFO] mmc_card_init: 80 CLK sent in 46769 CPU cycles
[FATAL] mmc_card_init: invalid response from card: ff found, waiting for 01
[ERROR] mmc_init: got an error calling mmc_card_init: 01
[ERROR] mmc_check_media: change detected but was not able to initialize new card: ffffffff
szerintem menni fog, barmilyen fw-d is legyen -
Simi121
aktív tag
válasz
ngabor2 #1188 üzenetére
hali! [link], szerintem ennél jobb képeket nemigen találsz. Én nemrég megcsináltam a modot ezek a képek alapján. 4gb nemigen fog menni. Én egy 2gb A-data karival probáltam. Flopi kábelt haszáltam a kártyaolvasónak és ezzel szenvedtem is egy csomót, mert mint késöbb kiderült ez nem érintekezett rendesen. Nehogy te is ebbe a hibába keveredj. Igazából csak SSH-val lehet konfigurálni, igy elvileg mindegy melyik firm-et használod, vagyis a dd-wrt-ben mmc enabled, de sokra nem mész vele
, csak annyi, hogy felismeri. Szóval csak SSH-val fog menni. Leginkább az openwrt firmet ajánlják hozzá [link]. Én is ezt használtam. Addig eljutottam, hogy oldalról tudtam letölteni, pl. Ati kártya meghajtót
, de a torrent sajnos nem jött össze. Ctorrent-et raktam fel rá, amihez elvileg van kezelőfelület egy magyar úriember jóvoltából
, de nemsikerült beinditani a letöltést. Szóval nem egyszerű a dolog. SSH ismeret nélkül meg nem is lehet megcsinálni. Ja, és WRT54GL-em van.
-
-
biokill1
tag
válasz
xabolcs #1182 üzenetére
Köszi a segítséget. Végülis reggel feltoltam a legfrissebb dd-wrt. Vmi sp2-es verziót
Na ez nagyon szakít. Egyrészt tök jó az új webes felület, mert vannak grafikonok amik kijelzik a terhelést, a memória állapotát meg minden. Másrészt is tök jó, mert megjelent a /opt könyvtár
Ezek után felmountoltam a nasomat az opt-ba, el is indul a telepítés de nem oké. Azt írják máshol hogy nem sambával kellene felmountolni
próbálkozok tovább
-
ngabor2
nagyúr
válasz
xabolcs #1182 üzenetére
ma lesz beleforrasztva a cuccos, innen vettem a linkeket. ha összejön a játék, megírom. leginkább ezt az oldalt vettem alapul: [link]. ha jól látom, ez a sokat keresett ''törölt'' oldal.
mod: feltettem a tomato fw-t. keresgéltem az sd-t benne... nem találtam. érzékeli, ha van benn, és csak akkor adja ki, vagy ez nem támogatja? a dd-wrt-ben screenshoton láttam a támogatást.
illetve még egy kérdés az sd-vel kapcsolatban: azt már hallottam, hogy ftp-szervert lehet feltenni rá. de pl. torrentklienst? pl. beleapplikálok egy 4gb-os sg-t, arra már lehet pakolni. azzal tisztában vagyok, hogy lehet, hogy az a kártya lehet, hogy rövid úton el fog halálozni a sok írástól... de elvileg megoldható? vagy a 200MHz-es célproci összesen 16M rammal nem igazán szeretné? -
Cerebellum87
csendes tag
válasz
Cerebellum87 #1186 üzenetére
Újraflasheltem...
-
Cerebellum87
csendes tag
válasz
Cerebellum87 #1185 üzenetére
Ezt beszoptam, windowsos registryátírós mókával megy, de ugye nem tudok más MAC címet írni az EEPROM-ba...vagy esetleg integrált hálókártya esetén megoldható? Plz, ha tudtok segítsetek! Köszi
-
Cerebellum87
csendes tag
válasz
xabolcs #1184 üzenetére
Köszönöm szépen a hosszas és mindenre kitérő válaszod
Miután beírtam a kérdést, eszembe jutott hogy nem írtam oda, pingeltem én, de nem érkezett válasz. Nos minekután az én gépemen egy nagyon durván agyonbuhert windows van, és nincs rajta TFTP.exe sem, a békésen szunyáló öcsém gépét vettem igénybe egy szinttel lejjebb. Mintaszerűen felrakta a DD-WRT-t...beszarás! Egyébként rájöttem a gondra. Én a killer imaget magam készítettem, és a hálókártyám MAC címét adtam meg neki....lehet röhögni, jogosan, akkora MAC ütközés van mint egy ház
))))) Nem baj, ezt még leküzdöm
-
xabolcs
őstag
válasz
Cerebellum87 #1183 üzenetére
hat nem is tudom ... v5-om nincs, es nem is ertek hozza
de sztem rosszabb mar nem lesz, ha kiprobalod
nemtom eddig mit es hogyan probaltal tftp-zni,
probald ugy, h
- inditasz egy cmd-t benne pedig egy: ping -t 192.168.1.1
- inditasz egy masik cmd-t, benne a megfeleloen parameterezett tftp-t: tftp -i put code.bin 192.168.1.1
- a tftp-t meg nem inditod el
- hanem csak nezed, h milyen ttl-ekkel valaszol a routered nekem pl 64-el
- nyomsz egy resetet neki ( hatul a gomb, roviden)
- kozben figyeled, h hogyan valtozik a ttl (meg egyaltalan a ping, van, nincs, meddig nincs, stb)
- elvileg amikor ttl=100-al valaszol, akkor varja a tftp-zest
- vhogy ugy bokj a tftp -i put ...... -ra , h elkapja ezt a ttl-t es ne legyen timeout
viszont ha folyamatosan ttl=100-al valaszol es ugysem megy a tftp, akkor az para
probald meg akkor is ujrainditas kozeleben tftp-zni
haat, neked is sok szerencset kivanok
nem olvastam el a how-to-get-rid-of-vxworks manualt,
szal lehet, h hulyeseget kerdezek:
biztos h szukseges neked a tftpzes?
jtag-el nem menne fol a cucc, vagy mittomen?
csak mert sztem nem egy hello world amit most te muvelsz -
Cerebellum87
csendes tag
Sziasztok! Egy kis - vagy talán nem is kicsi - segítség kéne! Elkezdtem a DD-WRT flashelési procedúrát. Eljutottam a TFTP-vel való flashelési procedúráig - problémamentesen. Most ott tartok, hogy a router Power ledje villog, és TFTP progival képtelen vagyok feltenni rá a DD-WRT microt. Nem éri el, nincs ''response'' - szerinte. Mit tudnátok ajánlani? Előre is nagyon szépen köszönöm!!!
-
xabolcs
őstag
#1180, biokill1
igen, azt en is eszrevettem, h nem egy wrt54gl frissites az a nasosdi
sztem linux alatt nincs olyan, h lehetetlen, es olyan sem, h kotelezo
persze annyita nem vagyok linux guru
szal ha mas nem, akkor csinalj egyet a memoriaba (/tmp)
legfeljebb egy kicsit rengeteget kell majd konfigolnodde hat a linux mar csak ilyen
szoval sok szerencset ...
... viszont az erdekes, h a /jffs-t nem engedi irni
bizti engedelyezve van neked? az ''ipkg'' szol vissza vmit?
jaaaa persze ... neked nincs is engdelyezevemultkor paste-eltel egy ''df -h'' -t
nekem engedelyezve van, szal ha neked is, akkor nagyon hasonlonak kell lennie:
~ # mount
rootfs on / type rootfs (rw)
/dev/root on / type squashfs (ro)
none on /dev type devfs (rw)
proc on /proc type proc (rw)
ramfs on /tmp type ramfs (rw)
/dev/mtdblock/4 on /jffs type jffs2 (rw)
~ # df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
/dev/root 2.1M 2.1M 0 100% /
/dev/mtdblock/4 1.0M 592.0k 432.0k 58% /jffs
~ #
ha mas nem, akkor osszeallitasz magadnak egy custom firmware-t,
amibe beleteszed a /opt-ot ... de az akkor sem lesz irhato ...
vagy megerdeklodom ngabor2-nal az sdmod kivitelezest
#1181, ngabor2
most neztem meg a gl tapjat, es hat a langyosnal azert melegebb...
amugy sztem boven eleg a fel amper is, legfeljebb nagyobb hatasfokon muxik a tapod
ha nem tolod nagyon 28 mW fole (pl 80+) illetve nem hajtod meg,
meg ha venti sincs benne, akkor sztem nem kellene problemat jelentenie.
a deli hsz-edben irtad, h hijan vagy sdmod leirasokbol.
openwrt wiki: [link]
itt a wrt54g sok verziojahoz megtalalhato a leiras, es linkbol is van egy-ketto
a tomato telepites telleg annyibol all, h klikk-klikk-klikk....
sztem sosem art egy gyari beallitasok visszaallitasa ''disztribucio''-valtaskor,
hatha ossze akarnak veszni a beallitasokon
annyi, h ha dd-wrt-rol tersz at, es nem akarsz gy.b.v.-val kezdeni,
akkor a ''~ # nvram show | grep http_'' kozul a passwd meg talan az username erdekelhet
csak h ne csukd ki magadat a routeredbol
a reszletes konfignal meg a tomatoguruk majd segitenek
orommel olvastam, h ma megokosodik egy sd kartyaval a routered
nagyon megkoszonnem, ha elhalmoznal reszletekkel(ha nagyon uncsi, akkor johet privatba is)
sok sikert az uj fw-hez, illetve az sd kartya projekthez
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
az első lépés megvan, megvan a gl router
egy apró kérdés, elsőre talán furcsának tűnhet: a g v5 adaptere el fogja bírni? azon 12V 0.5A, ezen 12V 1A szerepel. a tápon is 12V 500mA van... most megy, annyira nem forró az adapter.
ha minden sikerül, holnap be lesz kötve a kártyaolvasó. erről majd utána.
a tomato fw-t tényleg annyi feltenni, hogy upgrade firmware? gondolom utána minden vackot be kell állítani ismét. asszem ez vasárnapra marad. -
biokill1
tag
válasz
xabolcs #1120 üzenetére
egyenlőre a zaphot-os frimware-re frissíteni a nas-t project abba marad, ugyanis csak jtagen keresztül lehet flashelni, és ha nm muszáj, akkor inkább nem erőltetem.
viszont sambával felcstoltam a nast, és elvileg erre mehet is a telepítés, tehát nem kell a jffs re, vagy sd kártyára pakolni.
elvileg már csak szimbolikus linket kellene róla csinálni:
''ln -s /www/smb/ /opt''
viszont azt írja h csak olvasható a fájl rendszer. egyszerűen nem tudok opt könyvtárat csinálni. se a jffs-re, se a gyökérbe...
ez feltétlen szükséges?
köszi a segítséget, előre is -
ngabor2
nagyúr
úgy néz ki, sikerül lecserélnem a G V5-öt GL-re. és ha már sikerül, akkor hadd menjen bele sd kártya is. akárhol keresgélem, mindig a [link] oldalra jutok... ami nem elérhető. valakinek megvan ez az oldal, vagy valamelyik használható az olvasó bekötéséről?
-
xabolcs
őstag
válasz
ngabor2 #1176 üzenetére
persze, mindent lehet
bar itt [link] wrt54gl v1.1-rol beszelnek, sztem g v5-t is ugyanigy meg lehet okositani
szal amikortol mar rajta van egy dd-wrt micro, onnantol sztem ugyanolyan, mint a tobbi wrt54g
openwrt forum: [link]
hmmm, kis utana olvasas utan ugy tunik, h nehezen talaljak meg az emberek a szukseges forrasztasi pontokat
viszont a ramon es a flash chipen nincs mit keresni
kedvcsinalo: [link]
sok sikert -
ngabor2
nagyúr
válasz
xabolcs #1173 üzenetére
huh, jól hangzik
van benne egy kérdés, amire nincs válasz, de engem is érdekelne. a 8 megás g v5-öt is meg lehet hekkelni így? ha igen, akkor gl-é is át lehet varázsolni, vagy ahoz más is kell? (valszeg egy kis flash-bővítés se ártana, vagy esetleg mmc/sd támogatás...)
-
ZCoyote
őstag
Sziasztok Mágusok!
Vettem egy wrt54gl-t. Beállítottam a titkosítását wpa2-re de a laptopon lévő netstumbler meg egy másik pc-n lévő vez nélküli kártya szoftvere wep-et ír ki mint titkosítási mód. Mi lehet ennek a magyarázata. Nem szeretném abba a hitbe ringatni magam hogy viszonylag jó a titkosításom közben meg csak gagyi wep. -
xabolcs
őstag
-
quest8
csendes tag
Sziasztok!
Tomato fw van a routeren.
Hogyan tudnám cron-ból bekapcs-lekapcs a wlan-t?
Ha lehetséges, akkor várnék script és cron beállítási javaslatot vagy valami helyet, ahol okosodhatnék a témában. kösz -
Üdv
Nemrég lettem boldog tulaja egy WRT54GL v 1.1 routernek. Részben azért mert sok jót hallottam róla és mert van hozzá többféle 3rd party fw. Olvasgattam és találtam WRT54G típusú routerhez hw mmodokat is (SD mod, stb). Az érdekelne, hogy a hw modok alkalmazhatók-e ezen a routeren is?
Egyellőre max fw cserén gondolkoztam, elvégre amíg garis nem akarok vele túlságosan babrálni. -
egy_senki
csendes tag
egyértelmű válasz: Tomato-t
már persze csak akkor van értelme, ha ki is használod.
itt olvasd el, mit tud: http://www.polarcloud.com/tomato -
Lager
tag
WRT56GL-hez milyen firmet rakjak fel? Most ez van rajta: Firmware Version: v4.30.7
Firm updatatől stabilabb/gyorsabb lesz? Mert extra funkcióra annyira nem vágyok mert nem értek túlságosan hozzá -
GBRDVD
tag
válasz
Rommel6600 #1165 üzenetére
Asszem meggyőztél.
WRT54GL lesz a választás.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1164 üzenetére
de jó... csak win alatt megy
ebben a hálózatban meg nincs win.
-
Rommel6600
őstag
Nem lennék meglepve ha ahhoz speckó (és speckó linksys ugye, nem akármilyen) kártya kéne, hogy ki tudd használni azt a ''plussz'' teljesítményt. Nézz utánna.
De sohasem hittem az ilyenekben, inkább tartom parasztvakításnak az ilyesmiket, mert még ha jobban is teljesítenek az ilyen eszközök, annyival biztos nem mint amennyivel drábábbak.
Pl. ha a speedboostert ki akarod használni speedboosteres router kell (asszem az WRT54GS), ami drágább mint a GL, meg hozzá speedboosteres kártya, szintén drágábban mint egy sima b/g-s kari...)
De ha kicsit is többre vágysz mint egy kék doboz, akkor tegyél fel rá egy nem hivatalos fw-t (Nekem Tomato fut rajta, és nagyon ajánlom!) és meglátod, miket fog tudni a kicsike. Bámulatos.
Szerintem ne variálj, a WRT54GL-el nem járhatsz rosszul, ha pedig 3rd party firmware-t pakolsz rá, mindnent fogsz tudni állítani, még az adóteljesítményt is (csak nehogy leégjen a chip)
-
Rommel6600
őstag
válasz
ngabor2 #1163 üzenetére
WRT54 Script Generator?
[link] itt töltheted le
Itt meg egy kis leírás hogy mi is ez: [link]
''Hivatalos'' oldala [link]
Ha nem jönne be az előző akkor próbáld ezt: pNST1mET98J:www.hyperwrt.org/forum/viewtopic.php%3Fid%3D2002+WRT54+Script+Generator&hl=hu&ct=clnk&cd=1&gl=hu" target="_blank">[link]
UI: Hogy pont az általad használt firmware-el működik-e és hogy, azt nem tudom, de ha tényleg nagy a probléma akkor gondolom nem nagy érvágás feltenni mondjuk Tomato-t.
szerk: Bocsi a hosszú linkemet úgy látszik nem szereti a rendszer
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
áttúrtam a webes beállítófelületet... de nem találtam olyat, ahol az egyes lan portokat lehetne korlátozni. meg van osztva a netem a szomszéddal, és néha (tényleg néha) teljesen lefogja. szeretném kb. 2 mb-re lekorlátozni a letöltését (a feltöltést meg 128kb-re). meg lehet ezt tenni?
ja, dd-wrt v23 sp2 -
GBRDVD
tag
Sziasztok!
A Linksys WRT54GR RangeBoosterről szeretnék infót. Érdemes ilyet vennem szerintetek? [link]
Egy 802.11b/g mini pci wlan kártyával ki tudom használni a 35%-kal nagyobb teljesítményt?
Vagy ne variáljak, vegyek WRT54GL-t?
Az lenne a lényeg, hogy a szomszéd irodaházból átjöjjön a jel rendesen (trolivezeték, trafó, minden van a környéken). Egy 4 évvel ezelőtti ősrégi 2 antennás SMC-vel ez simán működött, csak megsült az ablakban.A mostani SMC WBR14G jelerőssége a töredéke ennek, ezenkívül akad, lefagy, stb., és a kukában fog landolni.
Milyen tapasztalatotok van a Linksys WRT-k jelerősségéről úgy általában?
Köszi! -
Simi121
aktív tag
válasz
Cerebellum87 #1157 üzenetére
hát sok választásod nincs, ha az eredeti nem felel meg. Gyakorlatilag ua. tudja mint a többi firm. Nekem volt már fönt és müködött rendesen.
-
egy_senki
csendes tag
köszönöm a válaszokat.
lenne még egy kérdésem, mégpedig, hogy valaki le tudná írni(vegyük úgy, hogy tök hülye vagyok hozzá, mert nem áll messze a valóságtól), ha van egy WRT54GL 1.1-es routerem, akkor azon van e értelme? melyiket van értelme? és hogyan(ezt kéne részletesen, hogy ne szúrjam el) kellene szoftvert frissíteni?
megintcsak köszönöm. -
kiskakas
senior tag
SORRY, benéztem.. A WAN portja tényleg 10/100-as, tehát elméletben ennyit (ill ennek olyan 70-80%-át) kellene bírnia.
-
Simi121
aktív tag
válasz
Cerebellum87 #1151 üzenetére
-
Eperfa
tag
válasz
Cerebellum87 #1148 üzenetére
rájöttem h az első amit írni akartam az uígy votl az eredetiben is, a másik az meg valami nagoynapró bug volt egyetlen oldalon de arra már nem emlékszem
az install annyira fájdalommentes, hogy még a beállítások se vesztek el (énis v5öst használok), szemben a hyper/dd párossal ahol mindenképp clear nvram kell isntall után.
nem tudom hogy megkínozza-e a routert, de nem hinném h ilyen probléma lenne -
Eperfa
tag
válasz
Cerebellum87 #1144 üzenetére
mindenre igen, torrentre nem: a gyáriban van egy orbitális bug, ami miatt kicsit is aktívabb torrentezés után rendszeresen meghal a net (4 napi akarja eltenni a kapcsolatok adatait, dehát ahhoz kicsit sok van torrentnél), én úgy tudom h ez még a legutolsó gyáriba is bennevan. én tomatot raktam a gyári után, két apró kellemetlenség van de tényleg apró, teljesen elégedett vagyok vele amúgy
-
gabroca
tag
válasz
Cerebellum87 #1144 üzenetére
Újat tegyél fel.
-
ufonauta
aktív tag
válasz
JockeyEwing #1143 üzenetére
Nekem simán hasít 20 Megával a Chello, tehát a WAN része annyit biztos bír.
Viszont a WLAN részéből az istennek sem jön ki 14-15-nél több. -
Cerebellum87
csendes tag
Helló sziasztok! Egy WRT54G-vel rendelkezem (V5.0), és van egy kis gondom vele. Két kliens van hozzákötve kábelen, ezek mellett néha W-lanon csatlakozik hozzá egy notebook, és ilyenkor egész egyszerűen megáll a net...nagyon lassan érem el a kezelőfelületet is. PPPoE kapcsolatom van (T-Online ADSL). Gyári firmware van fent, 2005ös, szerintem a legelső ami csak létezik
Lehet ez firm gond? Mezei netezésre, torrentre, FTP-re ajánljátok a legújabb gyárit, vagy ahhoz is valamilyen 3'rd party firm javallott? Válaszaitokat előre is köszönöm, és bocs amiért nem olvastam végig a hsz-eket
-
egy_senki
csendes tag
Hello!
Egy tapasztalt WRT54GL tulaj, tudna nekem mondani egy adatot arra vonatkozólag, hogy hány Mbit a wan-lan(lehetőleg a pladont szeretném tudni) áteresztése a routernek?
köszönöm. -
drShaman
aktív tag
Adott egy Linksys WRT54GL router gyári firmwarerel, illetve egy ADSL kapcsolat.
Mit kell ahhoz beállítanom a routeren, hogy kivülről is el tudjam érni a gépemen lévő apache szervert?
Előre is köszi mindenkinek a választ! -
biokill1
tag
válasz
xabolcs #1120 üzenetére
köszi a tippeket, sajna rég jártam erre a vizsgák miatt... Hobbi elektronika, szétforrasztom a forrasztópákást is téma nem gond, mert van benne tapasztalatom. Villamosmérnök tanonc vagyok
Ennek a nas-ra teszem a letöltést dolognak utánna járok, mert nekem is szimpibb hogy őt terhelem, nem szegény routert. Csinál úgyis eleget
A NAS meg úgyis kibelezve van az asztalomon, mert nem szellőzik kellően szegény[link]
Szal olvasok és majd megírom mire jutottam. Bár sajna csak a vizsga időszak után vetem bele magam
[Szerkesztve] -
xabolcs
őstag
probald meg kideriteni, h ki a hunyo
ha a router a bibis, akkor eszkozolhetnel egy gyari beallitasok visszaallitasa-t, ha nem jelent gondot egy ujrakonfig
esetleg fw valtas egy regebbire, ha nincs frissebb.
probalj ki ujabb/regebbi IE-t, ha van ra lehetoseged, de akar mas bongeszot is.
tracert, ping es egyeb beepitett windozos dolog muxik?
C:\windows\system32\drivers\etc\ - szinten rendben van?
egyeb otletem most nincs
aztan meselj, h mi tortent -
gedikart
aktív tag
Hello,
WRT54G Advanced wireless menüben van egy Frame Burst opció
Ezt írja róla a help:
WRT54G
Allows packet bursting which will increase overall network speed.
WAP54G
The default setting is Off. Enabling this option should provide your network with greater performance, depending on the manufacturer of your wireless products. If you are not sure how to use this option, keep the default, Off.
Interneten meg ezt találtam
The default value is Disabled. Frame burst allows packet bursting which will increase overall network speed though this is only recommended for approx 1-3 wireless clients, Anymore clients and there can be a negative result and throughput will be affected
Szóval 6 msec-os pingből 5 msec-os lett (8000 adatbájttal). Az adatátvitel biztosan gyorsabb (még nem tudtam kipróbálni másolásnál), de nem tudom hogy az az 1-3 kliens amit fentebb írnak (nem a gyártó csak valahonnét a netről) valóban igaz-e, mert nekem van egy WRT54G. Erre kapcsolódik egy WAP54G kliens, 2 db WAP54G Bridge módban, és egy Notbook.
Valakinek valami tapasztalata erről Frame Burst-ről?
[Szerkesztve] -
makso
tag
válasz
xabolcs #1131 üzenetére
Hát sajna nem tudom,h sikerült.
Komolyra fordítva a szót sok mindent kipróbáltam: újraconfig, reinstall driver, szokásos mókák. Egyszer csak jó lett és kb ennyi. Azóta stabilan megy a vezetékes része.
A Wireless sajna nem megy... Elvileg beállítottam mindent, de a notebook sajnos nem látja a hálót. Még odáig sem jutok el,h vezeték nélküli hálózatként felismerje a hálót a noti.
Kezdek fusztrált lenn... -
And
veterán
válasz
Lackó86 #1128 üzenetére
Wireless network mode: disabled (DD-WRT alatt, de szerintem a gyári fw-nél is hasonló).
Antennát úgy tudod leszedni, hogy a foglalatnál lévő műanyagsapkát kissé lehúzod, hogy hozzáférj az antennán lévő rp-tnc csatlakozó menetes rögzítőgyűrűjéhez. Ha az egyiket leszedted, akkor nézd meg azt, úgy egyértelműbb lesz.
(Nem mondom, hogy ez a komplett elektroszmog dolog egy nagy marhaság, de nem biztos, hogy a 10-20mW -os RF-teljesítményű router a legfontosabb termelője. Ráadásul az ilyen berendezések általánosságban nem szeretik, ha a működőképes adófokozatukról leszedik az antennát, mert ilyenkor az illesztetlenség miatt a végfokozat felé visszaverődő energia tönkreteheti a végfokot. Egy ilyen kisteljesítményű berendezésnél ez valszeg nem jöhet szóba, de egy '3rd party' fw-rel megtuningolt routernél hosszútávon már akár veszélyeztetheti is a belső rádiómodult.)
-
Lackó86
tag
hello minden hozzáértő?
azt szeretném kérdezni h hogyan lehet a wifit kikapcsolni ha nem kell? (így is nagy eletroszmogban élünk...) ha lecsavarom az antennát? ...próbáltam egyiket le is tudtam másikat viszont nem? miért? WRT54GL...köszi! -
makso
tag
Beruháztam egy ilyen routerre én is de sajna nem sikerült életet lehelni bele.
Mindent a telepítő CD utasításai szerint követtem el de a 7-es pontnál megállt a dolog.
Kért egy jelszót én beírtam egyet de innentől nem jutunk tovább. Megáll a folyamat.
Segítsen valaki, pls!
(ADSL, Huawei modem)
-
Lackó86
tag
Hello mindenki most kaptam egy Linksys WRT 54 Gl et.. és csak annyit szeretnék h mit kell állítgatnom h legyen wifim? lanom a gépre (adsl a net) és ne legyek mésooknak látható?
aki tud nekem segíteni írjon köszi további szép napot!
helló mindenkinek! -
Totis
aktív tag
Sziasztok!
Belefutottam egy olyan problémába, hogy a van egy Linksys WRT54G-s router-em. T-Online-os ADSL van. Alapesetben egy ASUS router-el tökéletesen megy a net viszont ha a Linksys van rajta akkor nem megy. Bekonfiguráltam a PPPoE-t. A gép látja a router-t. A router kap IP-t a T-Online-os IP tartományból.
Ha Explorer-be beírok valami címet akkor a www. után bedob egy %20-at.
A router-en 4.21.1-es firmware van.
Előre is köszi!
Üdv:
Totis -
<MZ/X>
őstag
Sziasztok!
Az a nagy problémám lenne hogy WTR54GL routert használnuk. Régebben egy usb-s linksys adapterről vettem a netet, de azzal nagyon szakadozott, megpróbáltam egy wmp54g-vel, ami ugye pci-os, de most az a problémám hogy nagyon ritkán 5 másodpercre lekapcsolódik a nteről, majd vissza, de ennyi elég hogy kidobjon multibó, meg az is hogy 40% fölé nem szokott menni a jelzés. Egy faasztal, két ablaküveg, és ha szigorúan vesszük egy fal van a router és az adapter között. Az lenne a kérdésem hogy mit vegyek/csinálajk ahhoz hogy jobb legyen a jelzésem, és ne is szakadozzak meg? Előre is köszönöm! -
God Vazzeg
veterán
Örömmel jelentem, régebben sveasoft firmmel fagyogatott a ''picim'' de most, több hónap teszt után se fagy dd-wrt-vel. Minden jó, még torrent és dc alatt is
Ja és a típusa: wrt-54g V2.1 (asszem, vagy 2.0 lusta vagyok megnézni)
-
HiperG
addikt
Egy Linksys WRT54G routerrel rendelkezem (v5.1). A hivatalos honlapon elérhető legfrisebb, 1.02-es firmwaret használom. Akad néhány gondom a routerrel
Pl. minden egyes nap éjfélkor behal az internet. Nem, ez nem a szolgáltató napi bontása, ezt ellenőriztem, biztosan nem az. A router hal be. Nem megy a net, azonban nem szakad, mer az IP ugyanaz marad. Kb 1 perc után megy minden rendesen újra. Viszont rettenetesen zavaró
A másik gond, hogy olykor lefagy a cucc. Ilyenkor semmire nem reagál, az áramról való ki-be dugás segít rajta.
Az említetteket kívül azonban más gondom nincs vele... viszont ha tudtok megoldást rá azt megköszönném
Egyébként látom sokan foglalkoznak itt más firmwarekkel. Mire jó, ha egy másik firmware van rajta? Milyen gyakorlati dologra lehet felhasználni ezeket? -
xabolcs
őstag
válasz
biokill1 #1118 üzenetére
pont azon gondolkoztam, h milyen nagy szerencse lenne, ha ezt NASidat egy linuxos box-sza tudnad varazsolni
es hat lehet
kezdd innen: zaphot.org [link]
szoval, hagyni a routeredet szepen rendesen muxeni, osztani a netet, szorni a wifit meg mittomen, h micsoda, es mindenfele kiszolgalo dolgot (samba, torrent, printserver, ... ) a NAS-ra tenni. vagyishogy az erosebb vasra tenni.
sztem mindenki jol jar
a routered, mert nem belezed ki
a nas-od, mert meginkabb kihasznalod a kepessegeit
es persze te is, mert mukodik a dolog, nem is lassan, es kozben meg linuxul is megtanultal
szerintem.
szerk:
ugy tunik nincs valasztasod: jobb ha megkedveled a hobbielektronikat, s a forrasztgatast
[Szerkesztve] -
xabolcs
őstag
válasz
biokill1 #1118 üzenetére
@tzs84:wrt54gl v1.1-em van a szokasos 4mega flashel,16mega rammal
azokra csak az 1.7M-nyi micro fer fel ... bar en is kiprobaltam sok sok hely remenyeben, de persze jffs tamogatas sincs benne
viszont ez igy telleg para, h azok a lib-ek kapasbol 1M+ helyet foglalnak
eppen alig kivitelezhetetlen
@boikill1
ez egy olyan feature a legtobb 3rdparty fw-knek, h a flashchip-ednek a szabad reszet irhatova teszi, s igy lesz nehany szabad 100K-d
szkripteknek, ennek-annak jo, csak az a para, h azt a flasht hasznalja, amin a routeren futo program is van...
szerintem ha kedves a routered elete es komolyabban tervezel, akkor applikalsz bele egy par szaz megas (egyelore max 2G, ha expert C programozo vagyakkor lehet 4G is ) sd kartyat, es majd a 1000000-ik irasnal csak az sd kartyat kell kicserelni, es nem a szazlabu smd flashchipet.
->szerintem sd-kartya. utana meg johet a mar emlitett /opt -os cucci, meg a tobbi extra
igen, ha mar van mukodo torrent kliensed, akkor az mar teljesen mindegy h hova tolt
ajanlom a samba-t (=windozos megosztas by linux), szinte mindegyik fw ismeri.
ja igen, a kartyatol ne varj nagy sebesseget (~300KByte/s olvasas, az iras meg talan kicsit kevesebb... )
no problem, h kerdezel, csak elotte keress & olvass!
de ha mar foltetted a kerdest, akkor a tobbieknek is lehetoseguk van tanulni
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
biokill1
tag
válasz
xabolcs #1116 üzenetére
ha jól értelmezem, akkor nekem már most nincs helyem:
/ # df -h
/dev/root 2.8M 2.8M 0 100% /
/dev/mtdblock # df -h
/dev/root 2.8M 2.8M 0 100% /
illetve mi ez a jfffs? Mert ikor én azt a könyvtárat akarom látrehozni, vagy mountolni, azt írja ki, hogy a fájlrendszer csak olvasható...
Szal ha nincs hely, akkor kell az sd kártyás megoldás? A torrnet meg mehet egy felmountolt hálózati meghajtóra?
OFF
Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de linuxban nem vagyok otthon... -
xabolcs
őstag
foltettem a ctorrentet es a screent es meg maradt hely is
~ # df -h
/dev/root 2.1M 2.1M 0 100% /
/dev/mtdblock/4 1.0M 592.0k 432.0k 58% /jffs
~ # ctorrent
ctorrent: can't load library 'libssl.so.0.9.8'
~ # screen
screen: can't load library 'libncurses.so.5'
~ #
szal felfer, viszont hol er veget ez a can't load library?
500K-ra mar nem fer tul sok
ja, es DD-WRT v23 SP3 (05/16/07) mini (SVN revision 7097M) van most fonn -
biokill1
tag
válasz
xabolcs #1109 üzenetére
köszi szépen, így már full tiszták a parancsok!
Bakker, ez a nagyfloppy kábel vs sdkártya nagyon tetszik!Hatalmas 5let, az életbe nem jutott volna eszembe
SD kártya megkerülhetetlen? Én csak a klienst telepíteném a routerre, az gondolom felfér. A torrentezés pedig egy hálózati meghajtóra történne (ALLNET 6250 es NAS. Frankó és nagyon olcsó cucc).
P3 nekem ios szolgált pár hónapig, csak sok volt a vill számla -
Rommel6600
őstag
válasz
gedikart #1112 üzenetére
Akkor az jó.
Még esetleg ezt nézd meg ezt: [link] WRT54 Script Generator.
Traffic shapping-hez generál scriptet, amivel limitálni tudod gépenként (vagy ip tartományonként is akár) a fel és letöltési sávszélességet, ill prioritást tudsz adni egyes gépeknek.
Nem próbáltam még ki, de nem nagyon hiszem hogy normálisan tudná a bejövő forgalmat szabályozni, de ki tudja, próba cseresznye. Egyszer talán eljutok oda hogy kipróbáljam.
Na meggyőzött a Tomato? -
gedikart
aktív tag
Megkérdeztem a fw szerzőtől:
It works on the WAN/Internet-side. Any client that connects to it, wired or
wireless, as long as the traffic is for the WAN, gets QOS-ed. LAN /WLAN to
LAN/WLAN connection is not touched. -
xabolcs
őstag
válasz
biokill1 #1101 üzenetére
hello,
a ps megmondja h milyen azonositokkal milyen programok futnak,
a kill leallitja az adott azonositoju programot
ujrainditani pedig ugy lehet, h beirod a parancssorba azt, amit a ps listajaban lattal az azonositok mellett.
pl:
14 root 296 S /sbin/watchdog
58 root SWN [jffs2_gcd_mtd4]
118 root 1100 S httpd -p 80
14484 root 296 S resetbutton
14534 root 388 S dnsmasq --conf-file /tmp/dnsmasq.conf
14535 root 304 S /sbin/wland
parancssorba irva a kovetkezoket:
kill 118 - lekapcsolja a http szervert
httpd -p 80 - elinditja a http szervert a 80-as porton
igy mar tisztabb?
hosszabb tavu terveimet en mar attettem egy leendo p3-as gepre
ha ilyeneket akarsz, akkor elotte olvass nehany sd modot: [link]
sztem ha ezt kivitelezted, akkor mar nem allit meg semmi sem
sok szerencset hozza!
de ne varj sokat a routertol, egy wifis masolas mar izzasztja a procit!!
megj: az sd kartya hasznos labai pont belemennek a floppy kabelbe
[link]
[Szerkesztve] -
S e t h
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1106 üzenetére
Valamilyen oknál fogva ha titkosítom akkor a telómmal nem tudok fellépni, ha szűrést alkalmazok és próbálom be engedni a telót az akkor sem tud fellépni.
-
gedikart
aktív tag
válasz
Rommel6600 #1106 üzenetére
Hello, és azt meg tudnád mondani, hogy a QoS csak LAN portokon működik, vagy működik a wrt54-re kapcsolódó vezeték nélküli klienseken is? (AP kliens módban, Noti, AP Bridge módban)
-
Rommel6600
őstag
válasz
S e t h #1105 üzenetére
Állíts be titkosítást, ne WEP-et hanem WPA-t legalább, és a Shared key amit megadsz lesz a jelszó a hálózatodhoz.
Vagy csinálhatod azt hogy kikapcsolod a titkosítást és bekapcsolod MAC cím szűrést és csak a te általad engedélyezett fizikai című kártyák bírnak majd csatlakozni.
Nekem Tomato fut rajta és nagyon pöpec router! Csak ajánlani tudom mind a fw-t mind a WRT54GL-t.
A bandwidth monitor és a QoS ami miatt nagyon megéri a WRT54+Tomato kombó. -
S e t h
nagyúr
Sziasztok!
A problémám a következő.
Nincs telepítő lemezem és kaptam egy ilyen típusú routert.
Egyedül a telefonomat szeretném enegdedélyeztetni de egyelőre a nem tudok kapcsolódni pedig a telóm látja a hálózatot.
Mit kell beállítanom és hol ,hogy a telóval tudjak netezni de más ne tudja használni a hálózatot? -
And
veterán
A válasz az #1-es hozzászólás linkjein részletesen le van írva. Ha módosítani szeretnétek a firmware-t, akkor inkább a GL. Hardververzióra is lehetne figyelni (főleg a G-esetén), de ennek azért nincs jelentősége, mert mostanában nincs többféle - nagyon különböző - hw-verzió forgalomban egy típuson belül, pl. a v6.x és e feletti verziójú WRT54G-típusokra semmiképp nem megy fel külső firmware.
108Mbps nem támogatott, de ilyen szabvány különben sincs, csak egyes gyártók házimegoldásaként lehet vele találkozni, ezért a csak 802.11g-módú eszközökkel nem kompatibilis ez a sebesség. -
gurgo
tag
Hello!
Én is ugyanarra a kérdésre keresem a választ, mint az előttem szóló kolléga: ma melyik betűjelzésűt érdemes vásárolni a WRT54Gx sorozatból, esetleg mik a fontos különbségek, netán kell a hardver verziójára is figyelni?
Még arra lennék kíváncsi, hogy ezek az eszközök képesek-e 108Mb sebességű működésre? Bár ezt nem igazán tartom fontosnak, ismerve hogy alig jelent többletet....
Köszönöm a felvilágosítást! -
Fricy
csendes tag
Sziasztok!
Én elég kezdő vagyok e téren és szeretném a segítségeteket kérni,
most akarok venni 1 routert, amin lenne 1 pc kábellel, 1 lapi és egy pc wifin.
A linksys routereket nézegettem de nem tudom mi a külömbség és melyiket vegyem meg a WRT54G-t, vagy a GL-t.
Elörre is köszi a segítséget.
[Szerkesztve] -
biokill1
tag
válasz
xabolcs #1092 üzenetére
aham. köszi. A kill elvileg kikapcsolja. És újra elindítani hogy kell?
Torrentet temár próbáltál rárakni? Ez egy hosszabbtávú tervem. Hálózati winyót kellene felmountolni, és feltenni rá a torrent klienst. Itt vqan egy leírás: [link] csak még nem igazán mertem belevágni...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szuper Szigettel futott be a HyperOS 3
- Autós kamerák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- Leállítja a legjobb CPU-hűtőinek szállítását az AMD
- YouTube
- További aktív témák...
- !AKCIÓ! Garanciás Klipsch R-120SW 30cm aktív mélysugárzó SubWoofer - 200W RMS / 400W Peak
- Eladó megbízható, szép Toshiba Satelite C850
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I5-14400F / 32GB DDR5 / RTX 4060 Ti / 1TB M.2 SSD
- Ryzen 5600, 32GB RAM, EVGA 3080 Gamer PC
- Asus RT-AC68U router eladó (3 darab - egyben vagy külön is)
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 12GB 256GB 1 év garancia (akksi hibás)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest