Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
pr0bi
senior tag
Sziasztok , segitsetek ! dd-wrt sp1 után felraktam routerre sp2 -t tökéletesen felment rá , de nem hozza be 192.168.1.1 -re webes kezelőfelületet
Mi lehet az oka? Reseteltem / tápot kihuztam de semmi , ugyan az a hiba . Ledek minden zölden világít , most is erröl a routerröl vagyok fent ( beállitások megmaradtak) de nem tudok feljelentkezni rá
HELP!
-
Balage85
tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a cifs-el meg lehet azt csinálni, hogy más elérje a megosztásomat? Azt sikerült beállítanom, hogy mentse a stat-ot. -
gedikart
aktív tag
Üdv.
MAC cím szűrést elég a WRT54G routeren bekapcsolni?
1.) A routerra WAP54G Client módban kapcsolódik, és úgy tudom, hogy kliens eszközre nem lehet kapcsolódni.
2.) A routerra WAP54G Bridge módban kapcsolódik. Amíg nem adom meg a WAP54G Bridge mezőjében a hackelő MAC címét addig csak a WRT54G routerra kapcsolódhat a WAP54G?
Így működik? -
xabolcs
őstag
mar megint en
es mar megint ugyanarra gyanaxok
szal sztem szoftveres kacat ... bar en mar szivtam rossz kabel miatt is, de ott mindig nem osztott ki ip-t, nem csak neha, illetve amikor behalt a dhcp szerver, akkor is egy ido utan mindig nem osztott ki ip-t ... nem neha-neha
linksysek nem valaszolnak?
itt [link]
talan itt is [link]
es itt [link]
[Szerkesztve] -
klambi
addikt
szevasztok
akkor mi a bibi ha a router 1re gyakrabban nem oszt ki ip és a gép megy kinyomja a kapcsolatra a kis sárga x-es táblát... -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1394 üzenetére
aki nem tudja, hogy a tomato, vagy a dd-wrt jobb nála.
-
köszi ezeket nemtudtam
de a simában nincs!
-
ZCoyote
őstag
#1383-ra vki?
-
válasz
Cerebellum87 #1384 üzenetére
adsl -nél fájó pont az egyszerre föl / le történő adatforgalom. gyk. lehetetlen
. ezér javallják ,hogy letöltésnél a max. sebesség fel ugy a legjobb ha a max. 80% -ra állítjuk.
-
bigdigit
addikt
válasz
Cerebellum87 #1384 üzenetére
ez nem a router bibije
régi routered is megfingana ugyanezekkel a töltésekkel.gondolom torrent fut és felfelé enyhén eleve jobban eszi a sávszélt nem is beszélve a csatlakozások számáról.
ha sima ftp-ről zúzok sebességkorlátozás nélkül a pingem sose megy 50 fölé.ugyanez torrenttel lehúzáskor is 1500-2000es pinget eredményez...és most nem is irtam feltöltést... -
Cerebellum87
csendes tag
Hello all! Megmondom őszintén csalódtam egy kicsit a WRT54G-ben. v5.0-ám van, DD-WRT-vel, 4 mbites ADSL kapcsolattal. Jó öreg Gigabyte B40-es vezetékes routeremen minden szépen működött, még 300 kb/s-es letöltési sebesség mellett is lehetett böngészni. Ezzel szemben most Linksys bácsi kb 100-as letöltési seb, és 25-ös fel mellett annyira meghal, hogy még az origot sem képes behozni...van valami ötlet? Egyébként különösebb bajom nincsen a cuccal mert jó, szép, okos, Linksys
De ez azért dühítő...
-
ZCoyote
őstag
Gyári firmware-es wrt54gl 1.1-est lehet vhogy rebootolni vnc-vel vagy szoftveresen?
-
lacko22
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy linksys wrt54GL v1.1 es verziós routert. Melyik firmware-t kell rátenni a DD-WRT -sek közül hogy jó legyen? Jó fullos legyen.
Köszönöm -
ngabor2
nagyúr
válasz
xabolcs #1379 üzenetére
ha nem akarok könyékig a forrásba belenyúlni, akkor 16-bites chip kell. legalábbis én így értelmezem. akkor meg marad a 128 megás modulról levarázsolt 32 megás chip. olyat kapok mobaltól, amiből csak 1 lesz elhasználva. ha sikerül, és érdekel, a többi eljut majd hozzád is
asszem a forrasztós videót is te linkelted. azóta van ónszívó harisnya is már itthon, ''hivatalos'' is egy darab, meg régi hálókábelről leműtütt rézharisnya is
-
xabolcs
őstag
válasz
ngabor2 #1375 üzenetére
hello,
ha sikerul, akkor nem akartok egy vallalkozast beinditani?
alapanyag: [link]
szted hany wrt54g/gs/gl, wl500, .... router tudna belole megokosodni?
mellekesen gyakorolnatok forrasztani mikozben hulyerekeresitek magatokat
meg ha csak sorokert is csinaljatok ... lenne par rekesszel
komolyra teve a szot, majd szamolj be legyszi, h mit/mennyit szivtal vele
ezzel ugye mar talalkoztal: [link]
[Szerkesztve] -
ngabor2: akkor most a rammal milegyen?
-
infectedmann
őstag
Amúgy azt hallottam, hogy nem mindegyik router -t szeretik a Motorola SURFBoard kábel modemek. Köztük persze vannak Linksys routerek is amiket nem szeretnek
Ezért is lett volna jó egy firmware update hátha segít a problémán, de nincs fent firmware a WRT54G ver.7 -hez -
bigdigit
addikt
érdekesség képpen megjegyzem a ddr-wrt frimware-t nem tudtam felrakni a gl-re.upgrade failed....
különben az egészben az a legszebb azért vettem új routert mert sokat szakad a netem.
már 4x kint voltak 3 modemet cseréltek és szerintük a vonalam bőven birja a 8mb-et.már cak a routerben biztem de továbbra is szakad.
pontosabban nem csak szakad.
az a legsűrűbb hiba hogy minden led világit mégis kilép msn ventrilo xfire...honlapok nem érhetek el...
ma jönnek megint de minek nemtom.egyszersem voltak kint műszerrel rámérni vagy valami...
már azon gondolkodom nem megfelelő teljesítésért bontatni kellene a szerződést(invitel)
kábelen egyébként is most jobb netem lehetne.. -
ngabor2
nagyúr
felesleges lementeni, le lehet tölteni a linksys oldaláról. én is lementettem, mielőtt nekikezdtem akármelyik fw-vel.
a gl v1-hez jó a v1.1-es fw-je, kipróbáltam.
a g v7 ''a butítás legalja'', de nemrég jött ki. épp ezért nincs hozzá fw-upgrade. 3rd party fw van rá, a dd-wrt-t asszem fel lehet rá lapátolni úgy, mint az 5-ösre (tftp). -
hu hogy kell lementeni az eredeti fw -t?
-
infectedmann
őstag
Van egy Linksys WRT54G routerem netmegosztásra. Mivel nálam van a router én ugye LAN -on csatlakozok hozzá öcsém pedig egy SMCWCIT-G WLan karival.
Problem a következő ami általában napi problem szokott lenni (bár lehet, hogy ez a routerek sajátossága, de engem baromira idegesít):
Egyszer csak fogja magát és újraindul. Olyan mintha megnyomnám egyszer a reset gombot vagy ki/be a tápegység csatlakozóját.
van amikor 2szer 3szor megcsinálja egymás után. Van amikor meg egyszerűen 2-3 percig nincs net minden led világít ahogy szokott, de net az nincs.
Ha estleg fontos akkor kábelnet van megosztva az pedig Motorola modemen keresztül csordogál! (NEM CHELLO hanem PR-Telecom)
Pontos verzió WRT54G ver.7! Azt kérdem én, hogy ehhez miért nincs support? Miért nincs Firmware update?
[Szerkesztve] -
xabolcs
őstag
válasz
bigdigit #1359 üzenetére
sorry, de ennyire mar nem ertek a tomatohoz
a tererosseget en mar hallottam 83 mW-nak is, de en inkabb visszabbvettem 10mW-re (dd-wrt alatt, szal nem ugyanaz) es meg igy is kielegiti az igenyeimet ...
inkabb antennat cserelja sok milliwattol csak zajosabb lesz
torrenthez portforwardot illetve kevesebb szivassal es biztonsaggal upnp-t ajanlok
mindegyik beallitast meg fogod talalni, csak legy figyelmes + turelmes
en is eltevedtem mar nehanyszor a menujeben, amikor kiprobaltam
de te most ugyis konfigolod a routert, hiszen gyari reset utan vagy ... bele fox botlani
[Szerkesztve] -
bigdigit
addikt
egy hibát azárt elvötettem
nem mentettem le a gyári frimware-t.honlapon csak az 1.0-hoz találok.1.1-est ha valaki mentene nekem megköszönném.
-
xabolcs
őstag
válasz
bigdigit #1357 üzenetére
remelem tudsz angolul
Why doesn't my password work?
Make sure you're entering the username ''admin'' or ''root''. Unlike the Linksys firmware, they are required in Tomato.
If you're upgrading from the DD-WRT firmware, telnet into the router *before* upgrading and type ''nvram get http_passwd''. The result will be your password in Tomato. This is necessary because of a change in DD-WRT's way of using the standard http_passwd variable.
If you have a Buffalo router or a Linksys with a pushable Cisco logo, push the AOSS/Cisco button for at least 20 seconds, then telnet into the router on port 233. Type ''nvram get http_passwd'' to retrieve the password or ''nvram set http_passwd='your_new_password''' followed by ''nvram commit'' to set it manually. Reboot the router using the command ''reboot'' after using this method.
If nothing else works, push the reset button for a few seconds to reset all of the settings. The default password after resetting is ''admin''.
forras: [link]
az en olvasatomban:
- probald az admin, root mindenfele kombinaciojat
- ha igy sem muxik, akkor tartsd nyomva legalabb 20 mp-ig a ses, cisco, amelyik narancssargan + feheren vilagito gombot, aztan telnetelj a 233-as portra, nem fog jelszot kerni
- ha meg mindig nemmegy, akkor reset, meghozza hardszal nyomd nagyon sokaig a reset gombot
sok sikert -
bigdigit
addikt
feltettem a tomato frimware-t.mi lenne a név és a pass?nemtok belépni
restart vagy reset kell neki?eddig még nem volt de érdekes módon még megy a net holott nem állitottam be semmit..
-
Rommel6600
őstag
-
biokill1
tag
válasz
Rommel6600 #1345 üzenetére
Ezek után sztem én is felnyomom a fonra a ddwrt... Jó a link amit küldtél, már én is nézegtettem azt a leírást...
-
hétfő ugynézki ruter
izgis lesz a fleselés. dd-wrt -ben gondolkodom...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1349 üzenetére
letiltják egy idő után. ráadásul utána nem tudsz más netjéhez csatlakozni, csatlakozás előtt ellenőrzi, hogy akkor épp osztod el-a netet...
-
Rommel6600
őstag
válasz
ngabor2 #1348 üzenetére
Hát nézd, az én La Fonerám nem működött azzal a fw-el ami rajta volt, így tettem rá egyet amivel legalább működik.
Innentől kezdve nem tud érdekelni a Fon, ha egyszer szar Fonerát küldtek (vagy elcseszték a firmware-t) amire nem lehet felcsatlakozni akár foneró vagy akár nem. Így ha üzemeltetem tovább csak adok egy pofont a szarnak. De mivel szét nem szedtem, ill vissza is lehet flashelni a fon féle firmware-t, így gondolom nem gáz a dolog, hacsak le nem tiltják egy idő után.
A topicba meg nem értem miért ne lehete betenni, aki meg akarja csinálni úgyis megcsinálja, nem ettől fogja valaki átflashelni a Foneráját. Vagy fordítva: Nem azért nem fogja valaki átflashelni mert nem talál hozzá leírást a Fon topicban. Viszont ez egy értelmes, szájbarágós, nehezen elrontható útmutató, szóval még mindig azt mondom, hogy aki flashelni akar flasheljen, még mindig jobb mitha félreflasheli vmi gagyi leírás alapján.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1347 üzenetére
ja, hogy a gyárival volt a probléma... nekem akkor már dd-wrt volt a linksys-en, mikor megkaptam a fon-t.
megnézem, hogy fonero marad-e, aki ezt megcsinálja. ha nem, akkor teljesen érthető lenne kapcs-ford dühöngése. valszeg én is dühöngenék.
mod: hirtelen átfutva... inkább ne tedd be, mert erősen úgy tűnik, hogy ezzel nem lehet fon-ként használni az eszközt. nekem meg speciel úgy kell -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1345 üzenetére
és elárulod, hogy hogyan?
sose lehet tudni, mikor kinek jön jól.
-
klambi
addikt
válasz
kisherczeg #1339 üzenetére
ha a power villog akkor az a router hardveres hibája tapasztalat!(esetleg szar az agya de az ritka mert tesztelve jönnek ki az ''összerakóból'')
-
xabolcs
őstag
válasz
oooo
az mar telleg gaz, ha egy ''kabel nincs bedugva'' van
ott inkabb mar hardveres hiba lesz ...
amugy ha megiscsak lenne link, akkor static ip cim 192.168.1.10 , mask 255.255.255.0
es tftp meg mindenfele kacat ....
jahh
vki itt a forumon egy delutan alatt osszerakott egy jtag kabelt, ha tudod, kerdd el tole
vagy inkabb csinalj egyet magadnak, s azzal probald meg visszahozni az eletbe ...
de sztem hw hiba
szerintem
jaaaa, ha garis, akkor vidd visszaki fogjak cserelni
ha meg nem, akkor meg vki szakihoz -
ngabor2
nagyúr
válasz
a power villog... az nem jelent jót. nekem akkor villogott, mikor egyszer félreflasheltem.
(ha e-mailben is te kerestél, akkor lehet, hogy egy kicsit macerás lesz a gyógyítása... semmi hálózati elérhetőség, se ping, se egyéb életjel... )
nem tudom, hogy ennél van-e master reset, azaz kb. 30mp-ig nyomni kell a resetet, és akkor minden teljesen alapra visszaáll. ha ez megvan, meg lehet próbálkozni ismét valahogy elérni. ha nem megy, akkor marad a soros portos móka, amit nem tudom, csinált-e már valaki. -
ngabor2
nagyúr
válasz
kisherczeg #1337 üzenetére
a ledek világítanak rajta? reset volt?
-
kisherczeg
csendes tag
Hello!
A routerem eddig tökéletesen működött. Aztán egy költöztetést követően teljesen bekrepált.
Egy új PChez csatlakoztattam. Hiába dugom be viszont az UTP kábelt a gépbe az azt írja, hogy ''egy hálózati kábel nincs bedugva''. Ellenőriztem a kábelt, azzal nincs semmi baj.
A wireless funckció sem működik, mert a laptommal sem látok semmilyen hálózatot.
Arra gondoltam, hogy esetleg megsérült a router a költözésnél. Bár ennek kicsi a valószínűsége ,mert óvatosan bántam vele.
Ha valakinek van ötlete, kérem segítsen!
Köszi
Gábor -
ngabor2
nagyúr
válasz
biokill1 #1333 üzenetére
mármint a fonerán van sdmod?
nekem is villog a középső led, de fel lehetett rá lépni, legalábbis whaskes csak arra tudott fellépni (a másikat nem engedtem neki büntiből), ment az ingyenes oldal (ami természetesen a ph...).
bár a fonos topikba való, de a fon beállításánál ott van a forward lehetősége.
az upnp nálam megy rendesen, persze lehetne 1-1 portot kiengedni, úgy is ment. -
biokill1
tag
válasz
Rommel6600 #1330 üzenetére
Nekem is lóg rajt egy fonera, dhcpn kap mindent. Én simán fel tudok csatlakozni bármelyikre... A gond csak az hogy a fonerán csak net van ( a priváton is) de a belső hálót én se érem el... Szóval én is gondolkozok az átflashelésen
Még sd mod is van hozzá -
költői kérdés
: tomato vs dd-wrt? pro és kontra? (dilemma...)
-
xabolcs
őstag
talan tenyleg az a megoldas lenne a legegyszerubb, ha kicsereltetned
zsebbenyulasod es igenyeidhez megfeleloen valaszthatnal esetleg akar teljesen mas gyartotol is
volt itt szo mar wifin jobban teljesito atheros chippel szerelt routerekrol (pl d-link?),
linux + usb-vel szerelt kicsit dragabbrol (asus), es persze leginkabb az sdmoddolhatoLINKSYS WRT54GL-rol, arra az esetre, ha megis maradnal linksyseknel
sok sikert!
@Rommel6600
már megfordult az is a fejemben, hogy átflashelem a Fonerát
openwrt, dd-wrt mar tud menni rajta
bar egyik sem egy kimondott tomatode legalabb linux
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz
ngabor2 #1326 üzenetére
Az upnp windows alatt sp2-től tiltva van, nem? Mellesleg nem értem miért javasolod, elég nagy biztonsági rés, portforward lenne a jó megoldás, bár kétségtelen hogy bepipálni az upnp-t egyszerűbb.
Én úgy tudom 70mW-ig meg lehet emelni hűtés nélkül is, de ennél jobban már tényleg nem mert ettől nagyobb teljesítményen már sokkal több hőt termel a chip.
Még egy kérdés mert Neked is ugye, lóg egy Fonera a cuccon. Mióta ezt a routert használom a Fonera középső ledje (internet) folyamatosan (kb. 3 másodpercenként) villog. Kap állandó ip-t, pingelni tudom, meg is van a két háló amit sugároz, de most jön a bibi: Felcsatlakozni egyikre sem tudokOtt elakad a folyamat, hogy kiosztaná az ip-t. Akármeddig várok nem oszt ip-t, így pedig nem lehet felkapcsolódni. Így nincs sok értelme a cuccnak, teljesen kiábrándultam belőle, már megfordult az is a fejemben, hogy átflashelem a Fonerát
-
bigdigit
addikt
köszi a válaszokat.este lehet még kérdezek...
a frimware mérete számít valamit?mert tomato ha jól láttam csak 2.3mb a másik meg több mint 3mb..
régebbi wrt54-nél volt olyan felkellett tenni valami korábbi vagy mittom én milyen frimware-t és csak utána mehetett a nagyobb.most nincs ilyen játék már?wrt54gl
[Szerkesztve] -
-
bigdigit
addikt
nos végül is megrendeltem ma a wrt54gl-t.
megköszönném ha valaki szájbarágósan magyarul leírná akkor végül is melyik frimware lenne a jobb rá illetve hogy kell felrakni és mik lennének a főbb beállításai.
mit hol mire
invitel adsl 8mb...utorrent...és ésszerűsség határára emelt wifi adóteljesítmény.
asszem ezek amik fontossak..
köszönöm
ez a dd-wrt frimware abszolutt nemtiszta számomra viszont.a linkelt oldalon egész más router van és még downloadot se találtam.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1321 üzenetére
ha viszont engem, akkor alternatívaként dd-wrt. ha meg az 1. hsz-t megnézi, akkor még válogathat is
-
moczo
csendes tag
Hali!
Ha a WRT54GL gyári fw-je nem jó torrentezésre, akkor melyiket ajánljátok hejette?
köszi -
ZCoyote
őstag
Sziasztok!
Van egy wrt54gl v1.1-es routerem és szeretnék vnc-vel rácsatlakozni a belső hálón lévő gépemre. Dyndns címet csináltam. A port forwardingban beállítottam a portot és a célgép ip-jét. De vmiért nem enged csatlakozni.
A router menüjében mit kell beállítani ahhoz hogy működjön?
Software verzió 4.30.x.
Előre is köszi! -
szeva000
addikt
Ha veszek egy WRT54GL típusú toutert és a haverommal tervezem a net megosztását kb2-300m-re amibe lehet belóg 1tető+fa is...,szerintetek ide milyen antenna kellene amivel igen nagy biztonsággal lesz az adatátvitel stabil??
-
sziasztok. a karomvastag antenna nem fekszik mert irányított
másik kérdés alapból 0db -s antenna van a cumóhóz? érdemes venni 5db -st? ( <nagyobb jel) másik lehet kapni 5db+ os antennát is?
-
biokill1
tag
válasz
ngabor2 #1296 üzenetére
hát ez az sd-cf átalakítás vonal szerintem felejtős. Mert amennyire tudom sd kártyát tud átalakítani cf-re, fordítva nem tudom működne-e. Valaki szerezze be és próbáljuk ki
Kártya olvasónak meg én nem ilyen frankesz 5in1 szétberhelését gondoltam, hanem pár 100 ftos sd-usb-sét.De a sörös megoldás még olcsóbb
USBnek meg utánna kéne járni, de szerintem nem nagyon lehet megoldani. Már biztos tele lenne vele a netNa meg a sebesség is elég gyér lenne szvsz
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Rommel6600 #1311 üzenetére
erőteljesen gondolkodom, hogy a korlátozandó gépnek is megszerzem a mac addressét, és azt is stat dhcp-re teszem, és azt korlátozom.
jelenleg 1 gép van a stst dhcp-ben, wlanon, mert az A szerver, amit dyndns-en keresztül lehet elérni. van egy másik gép is wlanon, azt igen ritkán használom, de nem árt, ha fel lehet lépni róla. ennek a 2-nek a mac addresse benne van a mac filterben, csak ezek tudnak wlanon csatlakozni. meg van kábelen egy ap (fon), és egy másik gép, amit korlátozni szeretnék.
mod: no, nem szkripttel oldottam meg. dd-wrt, applications and gaming, QoS. ennél lehet portonként szabályozni. az 1. portba van dugva a korlátozandó cucc, adtam neki normál priorityt és 2M sávot (a bejövő 8-ból). majd kiderül... -
Rommel6600
őstag
válasz
ngabor2 #1310 üzenetére
Húúú feltétlen számolj be az eredményről!
Mondjuk engem inkább a letöltési sebesség korlátozása érdekelne.
Jaja, azon csodálkoztam én is, hogy nem lehet portra szűrni, pedig mintha a gyári firmware-ben lett volna ilyen opció, de ott ennyivel ki is merült a QoS
De gondolom nálad is statikus dhcp van, így nem gond beállítani egy ip-t vagy ip tartományt. -
ngabor2
nagyúr
megnéztem melóhelyen ezt a scriptgenerátort. sajnos olyat nem találtam benne, hogy lan-portra lehetne szűrni, úgyhogy egy statikus dhcp-s ip-re beállítottam a high priorityt, és majd meglátom.
ilyenkor szoktam irigyelni azt, aki kisujjból vágja az iptables-t oda-vissza, és arcból beszól egy működő szabályt -
Rommel6600
őstag
A router log-ját megnézve, pár napja volt néhány ilyen bejegyzés:
Jun 12 19:53:02 user.warn kernel: ip_conntrack: table full, dropping packet.
Jun 12 19:53:06 user.warn kernel: NET: 178 messages suppressed.
Jun 12 19:53:06 user.warn kernel: ip_conntrack: table full, dropping packet.
Már csak az a kérdés mi a rák volt képes több mint 2048 kapcsolatot létrehozni
A hiba nem a készülékben lehet, előbb gyanakodnék mondjuk a µTorrent-re ami nem törekszik a beállított maximum kapcsolatok számát betartani.
De ha nem a torrent a hibás akkor gőzöm nincs, de az tuti hogy az ip tábla magától nem telik meg. -
hruodnand
senior tag
Jólvan, köszönöm a válaszokat. Remélem a hétvégén összejön a vásár.
-
Rommel6600
őstag
válasz
hruodnand #1298 üzenetére
Ezt is te állíthatod, nálam spec 2048-ra van állítva a max kapcsolatok száma.
De érdemes a TCP Timeout-ot is átállítgatni, mert alapból ez úgy működik, hogy pl.:
Kívülről kapcsolódik valaki a routerhez és mondjuk torrenten küldi az adatot.
Erre a router nyit egy kapcsolatot a Te géped felé és oda lapátolja át az adatokat.
Nos az alapértelmezés szerint a router 5 napig meghagyja ezt a kapcsolatot(!) ami ugye hülyeség, mert ha minden egyes kapcsolatot 5 napig fenntart nagyon hamar el fog fogyni még akár 2048 létesíthető kapcsolat is. Ezért érdemes kb 5 perc körüli értéket beállítani, így ha nem aktív egy kapcsolat, eldobja és kész. -
válasz
hruodnand #1303 üzenetére
ha torrentezni akarsz ezzel a routerrel (ugynézki mindeféleképpen kell a 3rd party fw). az tuti ,hogy akármelyiket teszed fel (fw) a torrent menni fog. hogy a kapcsolatok max száma ezt hogy befolyásolja arrol naon nemtok mint mondani neked (nemtudom)
wan to lan az mi?
énis csak most tanulgatom a ''szakmát'' -
gedikart
aktív tag
Tomato Fw-ben miért van az, hogy a
Device list menüben ezt látom:
RSSI: -72dBm
Quality: 22
Noise Floor: -94 dBm
Ezzel egyidőben a Wireless Site Survey menüben:
RSSI: -56 dBm
Noise: -94 dBm
Quality: 38
Miért mutat ennyivel többet a SS menüben?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motoros topic
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen monitort vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- Samsung Galaxy A04S 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest