Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
- leslieke
-
LOGOUT.hu
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Itt le van írva lépésről lépésre: [link] (a #287-ben linkelt oldalról egy kattintás). Ennél jobban én sem tudom neked leírni a dolgot, mert én még jtag-kábeles módszerrel csináltam fél évvel ezelőtt. Említettem, hogy akkoriban még egyáltalán nem volt más - webes konfigurációs felülettel és parancssoros tftp-vel végezhető - módszer, ahhoz pedig el kellett készíteni egy szimpla párhuzamos portra csatlakozó programozókábelt és bele is kellett nyúlni a router hardverébe (az pedig garanciavesztéssel járt). Utóbbi módszer lassú és körülményes, viszont megvan az az előnye, hogy totál agyhalott - rosszul flashelt - routerbe is életet lehet lehelni vele, mivel ez közvetlenül a belső flash-memória chip újraprogramozását jelenti.
-
Simi121
aktív tag
hali! Reset-et probáltad? ha nem nyomd legalább 30 sec-ig, a hátulján találod. Ha nem segit szed le a tftp.exe nevű progit és egy eredeti Liksys firmware-t és kezdj el imádkozni . A server 192.168.1.1 a jelszó meg admin. Add meg a firmware helyét és mehet. Ha ezzel se megy akkor sajnos bele kell nyúlni a belsejébe és összekötni két lábat, de szerintem ezt most hadjuk.
Sok szerencsét!
[link] ez kell neked
[Szerkesztve]Simi
-
Amper
tag
Ha nem tudod pingelni, akkor a tftp bizonyára nem fog segíteni.
Én így csináltam egy rosszul sikerült firmware után (wrt54gl):
1. szétszerelés,
2. flash-rom ic 16-17 láb összekötése (egy csavarhúzóval),
3. tápegység becsatlakoztatása
4. csavarhúzó eltávolítása kb. 3mp. után,
5. van ping, valamelyik firmware felmásolása most már lehetséges.
A flash-rom típusától függenek az összekötendő lábak, infók az interneten.
Érdemes mindent előre beállítani, hogy lehessen ellenőrizni a pinget, azonnal fel lehessen tölteni tftp-vel a firmware-t.- Panasonic FZ30 - Debian ETCH -
-
csendes tag
Szia!
v5-ös WRT54G-ben már van Management mode, ami azt jelenti hogy ha reset gombot nyomva tartod és úgy kapcsolod be a routert, elő fog jönni a ping, és ie-ben a 192.168.1.1 es IP címen el tudod érni és ott fel tudod rá tölteni a gyári firmwaret. Miután felment, ie. bezár és újraindítás utűn működnie kell a routernek. Ha nem megy, meg tudom neked javítani, írj e-mailt az ikarus28@freemail.hu-ra.!Garanciális ügyintézésben tudok segíteni!
-
Simi121
aktív tag
hali! ha nem jön össze akkor van nekem is egy WRT54GL v1.1 ami hasonló problámákkal küszködik mint a tied és mivel pont Nagykanizsa melett lakom elküldhetnénk együtt Szakee28 kollégának, legalább a postán feleznénk. De inkább tud megcsinálni. Sajnos az enyém már össze se kapcsol a géppel csak villog a power led és villágitanak az ethernet led-ek.
Simi
-
Amper
tag
Nem vagyok benne biztos, de valószínűleg - ha sikerült belépned - valahogy, akkor lesz egy reset parancs, amit ki tudsz adni (ha nem működik a reset gomb, amit egyébként le tudsz tiltani a webes felületről - lehet, hogy ez történt).
MOD:Ha nem megy, akkor flash-rom kisütés nagy körültekintéssel pontos típus azonosítás után a megfelelő leírás alapján.
[Szerkesztve]- Panasonic FZ30 - Debian ETCH -
-
Simi121
aktív tag
DD-WRT Hardware Support Notes
-----------------------------
Note: Please read the flashing notes relevant to your hardware.
1.) DD-WRT supported/tested router hardware versions
Router: Serial Number prefixes:
Linksys WRT54G 1.0 CDF0xxx or CDF1xxx
Linksys WRT54G 1.1 CDF2xxx or CDF3xxx
Linksys WRT54G 2.0 CDF5xxx
Linksys WRT54G 2.2 CDF7xxx
Linksys WRT54G 3.0 CDF8xxx
Linksys WRT54G 3.1 CDF9xxx
Linksys WRT54G 4.0 CDFAxxx
Linksys WRT54G 5.0 (JTAG only with cfe update, see http://wrt-wiki.bsr-clan.de/index.php?title=Flash_Your_Version_5_WRT54G)
Linksys WRT54GL 1.0 CL7Axxx
Linksys WRT54GL 1.1 CL7Bxxx
Linksys WRT54GS 1.0 CGN0xxx or CGN1xxx
Linksys WRT54GS 1.1 CGN2xxx
Linksys WRT54GS 2.0 CGN3xxx
Linksys WRT54GS 2.1 CGN4xxx
Linksys WRT54GS 3.0 CGN5xxx
Linksys WRT54GS 4.0 CGN6xxx
Allnet ALL0277
Buffalo WHR-G54S
Buffalo WHR-HP-G54S
Buffalo WBR-G54
Buffalo WLA-G54
Buffalo WBR2-G54
Buffalo WBR2-G54S
Buffalo WZR-RS-G54
Belkin F5D7130/7330 (2mb flash)
Belkin F5D7230-4 v1444 (2mb flash)
Belkin F5D7230-4 v1000
ASUS WL500G-Deluxe
Motorola WR850G/GP --> see flashing notes below
Siemens Gigaset SE505 --> see flashing notes below
Ravo W54-RT --> see flashing notes for SE505 v1 (identical to SE505 v1)
Askey RT210W --> see flashing notes for SE505 v1 (identical to SE505 v1)
3.) Linksys WRT54G/GS (any version) flashing notes:
---------------------------------------------------
-For upgrading from the original Linksys firmware, please use the generic mini version (dd-wrt.vXX_mini_generic.bin) and flash it from the web GUI interface. After this first flashing you can change to any other distribution, if you want.
-For flashing via the web GUI interface, always use the included 'generic' binaries. The other Linksys router specific binaries are only meant for tftp upgrades.
4.) Motorola WR850G flashing notes:
-----------------------------------
-Just use the dd-wrt.v23_mini_moto.bin for initial flashing of the motorola device using the boot wait state.
-WARNING: Never, and I say never try to clear the nvram by the mtd utility. (mtd erase nvram). This will also delete your hardware MAC adresses which aren't stored in the CFE like in other routers.
-DD-WRT itself prevents this if a Motorola router is detected, but the commandline mtd utility can still brick your router in this case
5.) Siemens Gigaset SE505 Flashing notes:
---------------------------------
-For flashing the Siemens Gigaset SE505, you have to use the dd-wrt.v23_mini_generic.bin with boot tftp on 192.168.2.1
-Since the Siemens default settings do not fit to the Linksys/dd-wrt settings you must additionally check your configuration details after flashing.
itt benne van a lényegSimi
-
And
veterán
A ''wrt54g -flash:cfe''-t próbáld meg a ''/noreset'' opcióval együtt használni.
Aztán: melyik címre próbálod meg tftp-n elküldeni a firmware image-fájlt? Mert azt írják, hogy teljes flash-törlés (wrt54g -erase:wholeflash) után a ''tftp -i 192.168.1.245 dd-wrt.v23_micro_wrt54g.bin'' paranccsal kellene próbálkozni, a ping-re pedig nem is tudom, hogy ilyenkor, csak a cfe.bin betöltése után kellene-e egyáltalán válaszolnia.
Majd ha a komplett firmware felment, utána próbálkozz ping-gel, de akkor már a 192.168.1.1 címen. (Sorry, én már régen csináltam ezt, de emlékeim és a leírások szerint is így kell.)
Mod: még annyi, hogy a PC-n az átjáró- és a DNS-címek beállításának ilyenkor semmi szerepe nincs.
[Szerkesztve] -
Szakos
csendes tag
Attól függ mit akarsz mivel összekötni. Nekem is van két wrt 54 gl-routerem az egyik AP azaz ''rendes'' router módban van a másik Client Bridge módban azaz LAN-os készüléket alakít WLAN-ossá. Tökéletesen megy a net. Mind a kettőn dd-wrt-firmvare van.
Mit szeretnél megvalósítani azt nem írtad.
Üdv
[Szerkesztve] -
Szakos
csendes tag
Töky, a jó ég áldjon meg.
Írd le, hogy mit szeretnél csinálni a két routerrel.
Nálam a következö a helyzet:
- Router 1 ( WRT 54 GL ) fogadja a modemből az ADSL-t és kiszolgálja az asztali gépeket, valamint a WLAN bekapcsolva van ( AP mód ) és a WLAN os hálózatot is kezeli.
- Router 2 ( WRT 54 GL ) Cliens Bridge üzemmódba van állítva és egy Műholdas beltéri LAN csatlakozója van az 1-es portba csatlakoztatva és így ez a készülék is kilát a netre a Router 1-en keresztül.
- A gyerek gépében van egy ASUS WLAN kártya és ez a Router 1-hez csatlakozik és kilát a netre.
- Egyéb notebookok is csatlakozni szoktak néha a WLAN-hoz amit a Router 1 kezel és ezek is kilátnak a netre.
- Bármelyik készülék látja bármelyiket a beállításoktól függően. -
Szakos
csendes tag
Szia,
''És az egyik gép folyamatosan dodja a net-et. a ruter-en nézve a 40%-tol a 1% ingadozik. ''
Ilyet nálam is produkált az a gép amiben az ASUS WLAN kártya van és win98 rendszer.
A gond ezen a gépen volt nálam. Kézi beállításokat választottam az IP cím, DNS stb ezt jobb ha beírod. Ezután egy újraindítás és azóta folyamatos kapcsolat van. Nem tudom miért csinált ilyeneket de amióta fix IP-t adtam meg és beírtam kézzel az adatokat megszünt ez a gond. -
And
veterán
A teljes firmware eltűnését konkrétan a táp kihúzásától nehezen tudom elképzelni (ha csak pont nem azt frissíted közben, de ez más kérdés). Úgyhogy ez normál működés közben szerintem igencsak valószínűtlen. A konfig-memória (nvram) sérülésének már nagyobb lehet az esélye, ha éppen azt menti a router a kihúzás pillanatában, de alapesetben ez sem történik gyakran, csak ha épp elmentesz valamilyen beállítást.
Ha tényleg a firmware száll el, annak már egy sima lekapcsolásnál durvább oka kell, hogy legyen. -
And
veterán
Mi a pék lehet az az 'áramsokk'? Ha van egy limitáló áramköröd, az már csak nem cseszi el azt a fogyasztót, amit éppen védeni kéne .. De 20W egyébként is bőven elegendő kell legyen a Linksys-eknek, hiszen a hozzájuk adott dugasztáp szekunder oldala is mindössze 12V / 0,5A-es, tehát 6W terhelhetőségű.
-
jpisti
senior tag
Minden transzformátor az első pillanatban nagyon sok áramot vesz fel mint az köztudott ezért csak un lomha kioldású biztosítékot illik elé rakni. Ezek a tápok alapban kb 5 W-ot képesek fogyasztani ehez jön a felvett W-ok és a veszteségek W-inak száma. ezekkel is illik számolni.
A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Honda topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest