Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Szólánc.
- WireGuard VPN a mindennapokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
Egyetértek, "nem érnek annyit".....de ha akarjuk használni akkor nyelni kell és letenni a pénzt érte.
A hibrid Suzuki Vitara amit Esztergomban gyártanak most, az cakk pakk kijön kb 2-2,5 millióból (sem)...és mégis 9 millió körül árulják.....

De egy 49 nm-es 2 szobás 40 éves faablakos linóleumos szoci csempés panellakás is már 40 millió körül mozog....ami 2010 körül még "csak" 8 millió Ft volt kb......én értem hogy 15 év alatt 5x-üs szorzót kapott.....de a fizetéseink jó esetben is maximum 3x-os szorzót szintén kb 15 év alatt......

igazság és arányosság nincs....

-
Tudom, hogy bonyolult eszközről van szó és a mögötte álló fejlesztések is azok, meg az eljárás is, amivel legyártják. Ennek ellenére még mindig nem látom az értéket egy videókártyában annyira, hogy az egy havi munkámat adjam érte. Tudom, egyéni referenciák, mindenkinek mások az igényei.
-
GEIL
addikt
-
Pár éve is temették már az asztali játékos gépeket, aztán megbuktak az akkori projektek is, lásd Google Stadia. Hiába kib* drágák az asztali gépek, még így is van rájuk kereslet. 300-400k forint egy videókártya? LOL és még ez az olcsóbbik.
-
Kobe
veterán
Alapvetoen nem ez a vizvalaszto kriterium, mert vannak rohadtjo, jol optimalizalt, latvanyos es jo sztorival biro gamek noi foszereplovel, pl Horizon Zero Dawn, Alice szeria stb csak hogy parat mondjak hirtelen
A problema ott van, amikor a prioritasi listaban elorebb van pl egy gendersemleges karakter leanimalasa mint mondjuk egy meglevo bug kijavitasa.
Es amig a nagy studioknal ezek a prioritasok, addig tenyleg felesleges lokalban milliokert eromuvet epiteni.Bar en abszolut steam parti vagyok, es mivel a vloud gaming meg kiforratlan, B opciokent / workaroundkent a microsoft elofizetesre alltam at. A nagy cimek legtobbje elerheto megjelenes napjan, kilrobalni jo.
A steam refund is mukodokepes megoldas, de ott az idolimit necces, lehet hogy a fejlesztok altal beigert javitasok, tartalmak stb nem jonnek majd a jovoben, akkor meg mit csinalsz? Szvsz olyan allapotban van a jatekipar hogy latatlanban elhinni barmelyik studionak barmit butasag -
Kobe
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
mi ezen a meglepő ?
pár példa:
[link] (ez még a "Palpatine somehow returned" bullshitet is alázta
)
[kép]
[kép]és akkor lehet keresni a kakukktojást, a 2 game közül melyik a 2015-ös

[link]valószínűleg ha ahelyett hogy minden game főszereplője a nagyonstrongésnagyonindependent wuman legyen, esetleg optimalizálnák a gamet vagy neadjisten jó gameket fejlesztenének, akkor lehet még lenne is olyan istenbarma aki szivesen ad ki pénzt új hardverre
addig meg a streaming egy bármikor lemondható optimális próbaverzió, ami valljuk be a mai felhozatalban nem is rossz lehetőség -
Cyberboy42
senior tag
Ezek a prohardveres videók nem érnek egy kalap kakitg se.
reggel felszállok egy buszra, és többet megtudok a témáról az ott beszélgető gyerekektől.... -
Kobe
veterán
Tudnak nativban futtatni 4K ban magas beallitassal, csak ahhoz a masik oldalon kellene egy optimalizalast elvegzo fejlesztoi csapat.
Csak a studiok meg belulrol rohasztjak sajat magukat, amig fontosabb hogy meglegyenek a szivarvanyhaju, sajatmagukat haromlabu apacshelikopterkent azonosito transzgender kvotak a csapatban, minthogy tenylegesen fejleszteni tudo emberek legyenek a cegnel, addig az a kesz csoda hogy egy AAA cim egyaltalan elindul barmilyen windows pcn amiben nem dual 5090 van….Nem veletlen hogy pl a 2010-es evek kozepe tajekan keszult konzol atiratok a mai napig kurrensnek szamitanak, vagy vernek ma megjelent gamekat kinezetben. De pl az sem hogy egy freetoplay delta force verte el a dice-ot a sajat teruleten az UE5-tel (kinaban nem megy a woke, na).
Meg az sem hogy ha megnezed a Blizzard gardat, Dio2 vs Dio4 lead designert, sirni tamad kedved
-
D.Va
őstag
Tény hogy elcseszett lett, (nincs fejlődés csak AI bullshit kamu framekkel),
és a többség számára elérhetetlen lett a PC gaming. De a nyugati jobban kereső rétegből még mindig akad vásárló. Mint mi pl Magyarország meg más 3. világbéli porbafingó államok nem a fő vásárlóréteg. Az AMD mai napig nem adott el Magyarországon semmilyen terméket. Ennyire nem számítunk senkinek. Ettől azért itt is akad számítógép rendesen, de az ő szempontjukból ez nem mérvadó. (Kelet európa és más hasonló lowend régiók a világban)
Mindig PC-s voltam, de valószínűleg legközelebb gépfejlesztés helyett én is át fogok állni konzolosnak ilyen árak és nulla valódi fejlődés mellett.
Az hogy 10+ éve alap a 4K, még mindig képtelenek a mai gépek 4K-bannatívan futtatni komolyabb játékokat. Szégyen! -
Kobe
veterán
válasz
BusinessGuy
üzenetére
LOL
a jatekos tarsadalomnak, amelyik immar 3-4. Szeria (majd egy evtized) ota zokszo nelkul benyal barmi baromsagot eppen miert kerul a gyengebbre sikerult szeriaazonos kartya 2x annyiba ? Vagy hogy miert kap tobbezer dollarert mernokileg rosszul tervezett szarokat ?
vagy hogy a lassan 70euros uj standardnak szamito AAA cimek miert buknak meg egytol egyig, 1-2 heten belul?hat ezekert tenyleg megeri lokalba atomeromuvet epiteni hogy egy Silksonghoz hasonlo indie jatek legyen a GOTY a vegen

amig meg a cegek nyomatjak az AI hulyeseget es minden egyseget inkabb abba tolnak, addig szerintem felesleges mast varni a piactol. Mestersegesen alacsonyan tartott kinalat, felarak, aki meg tudja fizesse meg, kb ugyis csontig nyuzzak a penztarcajat
-
D.Va
őstag
Nálam meg kizárt hogy telefonon bénázzak játékokkal. Ez az érintőképernyős irányítás a legtöbb esetben vérgagyi. (Autós játékoknál vagy FPS-eknél főképp...) Semmi élvezetet nem ad, cserébe frusztráló.
Csak azért van telefon hogy messengert használjak, út közben zenét hallgassak + kötelező pár dologhoz telefonszám miatt (Pl Bank)
Mindent PC-n csinálok, (Munka, net, youtube, gaming, filmnézés) Játékkonzolom sincs. Volt 1-2 de eladtam. PSP-m volt mindig, amivel még mindig fényévekkel élvezetesebb játékot irányítani mint telefon érintőképernyővel. -
Ez a video teljesen jó bevezető egy cloud gaming teszthez, csak a tesztet hiányolom belőle

-
Neurotoxin
őstag
Az LG alatt webOS-re gondoltál. Próbáltam 2 éve a CP2077-et GFN-al C1-en, egészen játszható volt. Az megint egy másik kérdés, hogy hosszútávon tényleg kevesek hozzá TV erőforrásai és van egy gyanúm, hogy ki is nyírnám vele, akár rövidtávon is..Nem ebben látom a jövőt.
Van egy XSX-em, generációt váltani viszont a semmire, biztosan nem fogok. A jelenlegi generációban se láttunk igazán olyan címet, ami meghajtaná vagy leejtenénk az állunkat tőle. (Na jó, a The Dark Ages azért fasza volt.) PS fronton is egy beváltatlan ígéret maradt.
-
Apollyon
Korrektor
Hát sok szerencsét a VR-hoz.
Ott ezek az input lagok teljesen elképzelhetetlenek lennének. Másrészt, ha VR headsetre van játék, számítógép nélkül, igaz, töredék grafikával ugyan, de ha ezt meg lehet oldani, nem hiszem hogy annyira nagy jövője lesz a flatscreen cloud gamingnek. -
brabbitz
aktív tag
Cloud gaming sztm brutalisan jatekfuggo. Egy egyszerubb, szinte “mozijatek” jateknal teljesen elmegy meg kisebb input lagokkal is a dolog, mert oda nem feltetlen kell idoben reagalni, vagy ugyesnek lenni. Viszont minden mas, picit kihivobb jatekoknal mar meglehet hogy ott kell lenni. En nem jatszok szornyen gepigenyes jatekokkal, de a 1080p@144 monitoromhoz akartam egy viszonylag korrekt platformot, AM4 -5600X es egy RX6800 tarsasagaban ez is kiszolgal. Ez is kompromisszumos, mert ezzel a geppel se fogsz 4K-ban jatszani, de amire a jatekosoknak kell, arra eleg ez is boven. Szerintem. Itt pl a fentebb kollegak altal 25ms kesleltetes lehet nem viselne el sok ember, en most ezt elkepzelni nem tudom erzetre mennyi lehet, de ha egy ettol tavolibb szervert kapsz ki stb az kellemetlen lehet.
-
BusinessGuy
őstag
Amig van esze a játékos társadalomnak pontosan azt fogja tenni a felhő alapú játék dologgal amit a Google Stadiával is tették--> a szemétre küldik ahova való.
Hagyjuk az igéreteket és a kánaánt ezt már ismerjük hiszen itt a filmes streaming ami maga a kánaán hisz "olcsó -pláne olcsóbb mint a tv -, hatalmas a tartalom, reklámmentes, és akár több felé osztható" - regélte annó mindenki és meg lehet nézni mára mi lett belöle:
- A több évvel ez elötti ár 2-3szorosa a jelenlegi a legtöbb nagy szolgáltatónál és a határ a csillagos ég
- Szolgáltató szolgáltató hátán és persze mind tolja az exkluziv tartalmat ami csak náluk látható igy ha több dolog is érdekel fizethetsz külön mindnek amivel már nemhogy olcsóbb, jóval drágább mint 2-3 reklámmentes mozi és sorozat csatorna amin aztán megy minden még ha nem is általad választva
- a legtöbben berántották a reklámokkal megszórt fizetést ami még igy is drágább mint annó az induló ár ha pedig nem vagy rá kiváncsi fizess még többet és többet
- a megosztást kvázi betiltották, de persze mindnél maradt a prémium csomag árazása még akkor is ha te egyedüli felhasználó vagy fizess egy olyan csomagért ha 4k-t dolby visiont és hasonlókat akarsz ami hatalmas családokra van szabva egy lakásban
- az az igéret hogy a sorikat egyből nézheted szintén tovaszállt ma már a sorozatok java úgy jön ki hogy direktbe heti 1 rész hogy fizess akár hónapokig ha néznéd - vagy várj a végére mire már kb csak egy egérlyukban élve nem futnál bele spoilerekbe a neten...Mindeközben bármelyikre elmondható hogy hatalmasat nőtt volna a szolgáltatás szinvonala egyenes arányban a növekvő bevételekkel? Nem...
Ha a streaming gaming elterjed pontosan ugyan ez lesz a sorsa. Szolgáltató szolgáltató hátán, exkluziv tartalmakkal behúzás, folyamatosan emelkedő árak és egyéb szarházi húzások. Mint mellékág egyfajta kiegészitő jó lehet mint a Geforce megoldása ami kategóriákkal a stadia elött volt mindenben pláne hogy nem saját store-ba erőszakol, de mint mainstream vonal NEM szabad engedni a játékosoknak....
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Elég vastag réteg a 1.5 milliárd negyedévenkénti mod letöltés a Nexuson
-
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Sok játékot az tart életben az az alapja. Bethesda Elder scrolls játékai hamar elsüllyednének. De mondjuk gyári Minecraft is levesbe lenne modok nélkül. Szerintem sok példa van olyanra ami nem jó moddolatlanul és azért sokan játsszák. Ez meg nem megoldott cloudban, és lehet nem is fogják mert plusz erőforrást igényel.
-
kikikirly
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
+1

Megelőztél. Régi játékokat tök jó újrajátszani modolva,az új játékok meglepően nagy része is modbarát, AI programozás fejlődésével ezek mennyisége és minősége csak növekedni fog meglátásom szerint. Resident Evil 4-hez fegyvermodellek, Silverezredes Advanced Weapon Framework(night sight, etc), rendesen TPS-nézetben működő sniper puska etc. annyit pluszt adnak mintha nem is ugyanazzal játszanál(pedig az alapjáték is zseniális). 10 játékból 5-6-ot modolva játszok, amit nem azt is csak azért mert nem modbarát, nincs vagy alig vannak hozzá modok(reshade-k nem érdekelnek általában). Last Of Us van annyira jól összerakva hogy nincs igényem modolni. Ha nem érdekel a modolás ott a konzol, annál semmi nem tud olcsóbb lenni. Aki munkájából kifolyólag sokat utazik jó lehet csak felcsapni a céges laptopot és játszani, de erre a közönségre nem lehet üzleti modellt épiteni, ahhoz nincsenek elegen. Ezt az idő úgy is eldönti.
-
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
noPublicFG
üzenetére
Illetve nem csak FPS-ekből áll a világ. Mai fejjel például a baldurs gate 3-at már nem a ps-re venném meg, hanem steam és gfn-en keresztül nyomnám. Így akkor kb lehet játszani bárhol laptopról, ha úgy van kedve az embernek.
-
-
Polllen
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Pár éve is remekül lehetett használni már, Black Flaget így toltam végig COVID karantén alatt.
Lehet eltartott kisujjal számolgatni, meg használni. Ha jó, jó, ha nem, dedikált vas kell.
-
-
Nergalos
aktív tag
Sony xf8577 androidos tv-m van. Az nvidiás progi botrányosan lassú, az xboxos meg nincs az aplikációk között. Kár, kipróbáltam volna azt is. Új tévét meg akkor veszek ha ez tönkre megy. Egyébként szerintem nem rossz ötlet de mi lesz az elavulásokkal? Korábban a samsung tévém rendszerét egyszer csak nem frissítették tovább és nem is működött sok program rajta…
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Mármint 40 fps esetén egy képkocka a késleltetés. Nem kompetitív lövölde esetén teljesen elég lehet. Simán jól ment anno ilyesmi pinggel a Silkroad, jól szórakoztam, élveztem.
-
törölt tag
Stadia nagyon jó volt a közelében sincs se az xcloud se a gforcenow csak kevés volt rá a játék és sajnos már multidő.
-
wjbhbdux
veterán
Vannak, akiket nem zavar a v-sync általi input lag. Nekik ez a szolgáltatás tökéletes.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Nem őket célozza.
-
Kobe
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ez a storymode single playerekben es nemkompetitiv multikban eros, ahol szerintem senkinek nem elvarasa a 25ms
vagy ha megis, az netto idiotaegyebkent en probalgattam cp2077tel meg a 3080as vga idejen, siman elvezheto volt mar akkpr is
a legnagyobb hatulutoje hogy tvken keves a kraft neki, a tv sajat oprendszeren kifogy a szufla alatta, pl LG smartOS alatt nem megy 4kban a GFN app mert megeszi a rendszermemot
Appletv siman kihajtana de ott meg nem elerheto az appez egy minipc + tv komboval a leghasznalhatobb, de ez inkabb a tvipar sara hogy hulladek procikkal gyart a mai napig
-
-igu-
veterán
Nalam van pc: par eve raktam ossze a felso polcrol, viszont dedikalt videokartya csak tavaly kerult bele. Nem jatszodok friss cuccokkal, igy ez a teljesitmeny ki fog tartani jo par evig. Es ez a par ev se lesz eleg, hogy a jelenlegi steam/gog/epic games gyujtemenyemmel vegezzek (mondjuk nem kene minduntalan ujra eloszedni a half life meg a bioshock sorozatot, akkor tan haladnek is).
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
> 1500km-en belül kell lennie a szervernek, hogy a végén meglegyen a 25ms pinged.
ezzel mi a gond? a nyugati vilag nagy tobbsegeben pl. a legkozelebbi Netflix-szerver 200 km-en belul van
-
TESCO-Zsömle
titán
Halva született ötlet...
Felhő alapú játékkal is az a baj, hogy csak akkor működik, ha ott ülsz a szervertől pár kilométerre. Amint egy kis távolságot viszel az egyenletbe, esetleg 1-2 országhatárt, már vége is az egésznek, mert a fizikát nem lehet megkettyinteni. 300km=1ms nettó, amire rájön az összes node és egyéb feldolgozó késleltetése, mindezt a cloud volta miatt megszorzod 2-vel és még hozzáadod amit a szerver szöszmötöl a játékoddal, mire kiszámolja a képkockádat.
Egyszerűen tarthatatlan. Emberek sírnak amúgy simán elviselhető 20-40ms ping miatt is, ez meg annak duplája + process. Ha megelőlegezel 5ms-ot a szervernek, ami 200FPS-t jelent, akkor 5ms node/hálózati process mellett is 1500km-en belül kell lennie a szervernek, hogy a végén meglegyen a 25ms pinged.
Tarthatatlan. Ha van egy világot lefedő hálód, ami kvantum-párokkal oldja meg a kommunikációt, azzal mondjuk megoldható, mert ott kiveszed a képletből a távolságot, de az egyelőre még igencsak tufa... -
Mr. Teddy
őstag
Én most gfn ultimate-en játszom a border 4-et. Szerintem teljesen jó és élvezhető. Agyaltam pc vásárláson is, de az a baj, hogy amíg a játékok optimalizálatlanul jönnek ki és kb 600e alatti konfigon meg sem mozdul, addig nem látom azt a fajta biztonságot, hogy ma megvett gép 2-3 év múlva is labdába rúg. Havi 20 usd-ért meg kapsz egy up-to-date konfigot, ami viszi a játékot majdnem maxon.
-
HThomas
őstag
Ha azt nézem, hogy csak egy csúcs GPU pár évenkénti árából simán kijön a Geforce Now Ultimate előfizetés, akkor annyira nem hangzik rosszul. Az más kérdés, hogy játékon kívül még ki mire használja a gépet.
#18 TheAquir: jól látom, hogy alapból csak 4K-t tud az Ultimate, de közben "Play select games with RTX 5080 performance Up to 5K resolution", vagyis 5K-ban csak bizonyos játékok mennek? Tehát a játékok nagy részével nem lehet pl 5120x2160-on játszani?
-
Narxis
nagyúr
válasz
petymeg2033
üzenetére
Bár nekem van egy gamer laptopom és egy switch v1-em de casual játékosként szerintem nem rossz dolog ez. Ugyanis annyit nem játszom, hogy megérje beruházni egy komolyabb PC-re sőt nem is tervezem új gamer laptop vásárlását, a switch 2 se érdekel, nem is nagyon játszottam TV-re kapcsolva. Ha ez a cloud gaming nem lesz drága és jobban kiforrja magát akkor simán el tudom képzelni, hogy inkább erre fizetek elő mint, hogy vegyek4-600 ezerért egy PC-t(monitorom sincs már) vagy egy új konzolt olcsóbban mert gondolom ezt az előfizetést bármikor le lehet mondani ugyanúgy mint a streaming szolgáltatásoknál.
-
Nálam ott bukik el a dolog hogy nem lehet moddolni. A PC-s játékok egyik legnagyobb előnye veszik el a felhős játékoknál így. El nem tudnám képzelni a játékaim nagy részét modok nélkül.
-
Ez nekem nagyon lassú......
-
TheAquir
csendes tag
En atkoltoztem MacOSre masfel eve, ugyhogy nem nagyon van más igazi opcióm a játékra...nekem GeForce NOW Ultimate-em van (£20 per honap), vezetékes internettel teljesen jo nem-kompetetiv játékra. Csak ajanlani tudom. Tud szinkronizálni Steam-el, Epic Games-el, BattleNET-el, szóval nem kell ujra megvenni semmit. Van hozza storage (akar persistent) is es sok játékot lehet ad-hoz installálni is.
-
GreatL
őstag
Az előfizetés nekem csak további teher 300-400-as játtékkönyvtár mellett, az elmúlt 15 évből merítve...
-
Annyira vége a lokális hardveres gamingnek, hogy a Microsoft nemrég jelentette be az Xbox Rog Allyt és a Sony is állítólag új Playstation Portablen dolgozik.

Ennyire bíznak a cloud gamingben azok, akik pár éve még erős marketingkampánnyal próbálták nekünk eladni az Xcloudot ess a Playstation Portalt 🤡
-
5leteseN
őstag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy egy vezeték-nélküli egér-billenytűzet mennyi késleltetést(gondolom x msec) jelent játékoknál a vezetékeshez képest?
Valószínűleg nem tipikusan ide tartozik, de nem adott a fórum-kereső ennél jobb javaslatot.
Ha van(gondolom), akkor viszem oda a kérdést!
Bocs, + előre is
! -
wolfman
veterán
Ez megint annak a jele, hogy semmi nem lesz a tied, csak bérelheted! Nem jó irány. Arról már nem is beszélve, hogy a hiperinflációt elkenve, az az érzeted lesz, hogy nem kell drága PC, hanem csak rendszeres előfizetés egy kis törpe sz@r géppel, tehát a szegényebbeknek is elérhető (kétélű kard), így nem fáj megint annyira, hogy a világ válság felé robog. nem, én nem preferálom ezt.
-
nanocry
tag
Jó-jó, csak mégse, egy komolyabb dedikált vashoz még nem ér fel.. Hogy tényleg jó lehessen a neteknek is fejlődni kéne még, meg regionális szervereket kellenne mindenhova kiépíteni, nem ezer km-es távolságokból.. Az idő majd eldönti a sorsát..
-
Kobe
veterán
Fuha
hat ebbe a par perces videoba meg a felmondasra es szerkesztesre szant idot is felesleges volt beleolniennyire 0 informaciot es csak altalanos lozungokat puffogtato cikket reg lattam, konkretan 0 erdemi info van a 2025 os korkeprol benne
regioban elerheto szolgsltatok, termekpaletta, felbontasok, elerheto jatekok vagy kiadoi limitaciok…..
ennyit mint ami a vidoben van, egy rsndom metro aluljaroban megtud az ember a cloud gamingrol -
Kobe
veterán
válasz
petymeg2033
üzenetére
Van gaming pc-m, konzol nincs, de a mostani egymas utan elhasalo AAA cimeket es bukott vga releaseket latva egyre kevesbe latom ertelmet egy generaciovaltasnak ami also hangon 7-800K lenne, csak a fo komponensekre….
foleg ugy hogy a gamingen kivul hasznalt featureok kiszolgalasara egy 20x20 macmini vagy barmilyen barebone is eleg lenne. Unraid serverem is ezereves irodai mentett hulladekbol csinaltam es teszi a dolgat gond nelkul.
Es anyagilag meg pluszps is lenne fogyasztasbanAAA cimek buktaja miatt kooperativban is medieval dynasty es hasonlo epitkezos gamek mennek, arra siman jo lenne egy ilyen megoldas
Perpill en nem latok CS2 / DoTA / SC2 n kivul olyan kompetitiv cimet ami miatt megerne lokal eroforrast fenntartani, hacsak valaki nem nicki minajjal akar rohangalni a vod 4368adik leragott verziojabanen latnek benne fantaziat, ha magat a vasat tudnam berelni, vagy pl dedikaltan minden steames jatekot felhobol, de amig kiadoi szinten es nem aruhaz szinten dol el mi kerulhet geforce nowba, addig veszett fejsze nyele
-
Alaaf Pi
senior tag
válasz
petymeg2033
üzenetére
Jelentkezem. Laptop is csak azért van, mert munkához a cég adott. Játszani telefon játszom, és jól elvagyok vele. Pedig 40+ évesként játszottam még Primo-n is.
-
Ptech
addikt
10-20 éve van ez mondva; itt a felhő, eljön a kánaán. Jó lesz neked, mert nem kell otthonra a drága vas, csak fizesd a kis havidíjunkat, és más nem is kell neked.
Látható, hogy miért ez a jó irány, mármint a szolgáltatóknak:
Piacszerzés olcsó árú havidíjas gaminggel -> Kisebb kiadók felvásárlása, központosítás -> még több piacszerzés -> áremelés, minőségcsökkentés, enshittification.Lásd:
MS által kiadók felvásárlása és bezárása
Streaming szolgáltatók tartalomtörlése, áremelése
Havidíjas plusz lóerők vagy épp ülésfűtés az autódban -
válasz
petymeg2033
üzenetére
+1
amikor már oviban telefonon játszanak, egymáshoz átugranak konzolozni, stb... biztosan van, akit ez nem érint, de azokra nem is fognak cloud gaming szerverfarmokat építeni...A PC géming halott, ezt tudjuk, de csak azért vergődik, mert a legtöbb játék sz@rul portolt komzol gém...
-
petymeg2033
tag
Én egyelőre nem látok ki a buborékomból, de kíváncsi lennék arra a csoportra, ahol sem PC, sem konzol nincs, de tisztában vannak vele, hogy van létezik a cloud gaming, és még hajlandó is utána menni annyira, hogy ki is próbálja/próbáltassa a gyerekével.
Az input lag meg olyan, hogy ha nem érzi vagy nincs összehasonlítási alapja, akkor is kijön, hogy ha kicsit is időzítés-alapú a játék, akkor nagyon hamar elveheti a kedvet a sikertelenségek után. -
GEIL
addikt
Olyan családban, ahol még nincsen PC vagy Konzol és pl a fiatalabb korosztályt éppen csak bevezetnék a videojátékok világába, ott elegendő lehet próbálgatni.
Egy szűz kéznek még nem kell magyarázni az input lag fogalmát sem....mert nem érzi, nincs összehasonlítási alapja sem...stb, de mégis nagyon jól el fog szórakozni így is. -
gabor7th
addikt
Soha.
-
GEIL
addikt
Sziasztok !
Nem feltétlenül rossz az irány és talán tényleg a casual / single player játékosoknak jó lehet ez a (sok kompromisszumos) felhőalapú játék is.
A competitive játékosoknak vagy akik alaphangon nem akarnak hátrányból indulni és pl megtehetik hogy legyen otthon PC és / vagy konzol, azoknak nem ajánlanám a jelenlegi formájában.
Próbáltam Xbox cloudot és Geforce now-t is, többféle internettel.....és az a bosszantó, hogy őskövület 64/8-as nettel és 1000/500-as nettel is volt "drop és ping miatt input lag" is érezhető volt.
Mobilnetet már nem is említem....pedig dual simes 5g telóval próbáltam Yettel 5G és Telekom 5G hálózatokon....de random módon jöttek a pillanatnyi gondok és elmosódások hirtelen mozgásoknál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Házimozi belépő szinten
- Ezzel tényleg tizenkilencre húzott lapot a Gigabyte
- Háztartási gépek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Formula-1
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kuponkunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman Z1 NEO ADATA 600W
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
- Honor Magic V3 Black Hajtogatható csúcsmobil, nagy főképernyő + fedlapi kijelző 12/512 GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)