- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
h_143570
addikt
A dinamikus ip a wan-ip, az ip amit a portforwardnal meg kell adni az a LAN ip. Ezt legegyszerubben a kovetkezo keppen tudod kideriteni:
Start / futatas / cmd majd a megnyilo ablakban ipconfig es utanna enetr-el kirja. Egyebkent milyen programnak akarsz portot forwardolni, mert ha dc akkor kellene a kliens neve is, mivel eleg maceras tud lenni. -
h_143570
addikt
Nezd meg a router aljan a pontos tipust. Ha GL akkor a generic kell. Ha sima G-s akkor a verzio szam is kell amit V -vel es egy utanna levo szammal jkelolnek. Ha V1-4 akkor generic, ha V5 vagy V6 illetve V8 akkor eloszor kell ra egy VX Works killer es utana johet a mini. Ha V7 akkor nem tudod lecserelni.
Ha GS vegu eseteben passz. Visszont igy a hivatalos leiras sajnos angol. [link]
-
tomi_x
tag
Hali !
Valaki tudna segíteni nekem, aktiv-passziv dologban.
Találtam ezt az oldalt : http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Linksys/WRT54G/default.htm
csak sajna azt nem tudom hogy mi a static ip-m ? meg szarintam nekem dinamic ip-m van.köszi
tomiB.U.É.K.
-
CWorm
aktív tag
Mi is pontosan ez a nas? Még nem hallottam róla. Csak rádugom az egyik portra és ott mehet a torrentezés?
ngabor: sajnos a hozzáforrsztgatáshoz sajnos nem értek, meg nem tudom hogyan lehetne felvarázsolni rtorrent-et, de ha tudnél ezekről valami szakirodalmat linkelni, megköszönném.
-
Gausz
aktív tag
Szerinted akkor milyen fw-t érdemes felrakni rá? Mert ez így tényleg nagyon gáz, hogy semmi se akar bejönni? DD-WRT-t nézegetem, vagy tudnál adni egy pontos linket arról, hogy melyik verzió kell nekem, illetve légyszi áruld el előre is, hogy mit kell majd átállítani.
Kösz
Csak ilyeneket találok:
dd-wrt.v24_mini_wrt54gs.bin, meg
dd-wrt.v24_mini_wrt54gsv4.bin, nincs wrt54gl végződésű fájl, mi kell nekem? -
ngabor2
nagyúr
dd-wrt van fenn a gl-emen. ehez tud valaki normális, több domainnevet is engedélyező dyndns klienst? esetleg ssh-n keresztül meg lehet gyógyítani, hogy más cím beírása is ide vezessen?
-
Gausz
aktív tag
Kösz, sikerült meghackelni
Íme az eredmények:
Routerrel 2szer pingeltem bix.hu-t 50 csomaggal:
veszteség: 20%. min:10, max 420, átlag 48ms
veszteség: 24%. min:10, max:257, átlag 40msRouter nélkül 1*50:
veszteség: 0%. min:8, max 71, átlag 20msIsmét routerrel 2*50:
veszteség: 7%. min:11, max 66, átlag 22ms
veszteség: 10%. min:9, max:62, átlag 20ms10 perc múlva:
veszteség: 8%. min:10, max 40, átlag 15msSzóval viszem vissza a boltba
Hacsak az nem normális,hogy van csomagvesztés,és hogy alig tudom behozni a router beállításait
Kösz a segítséget
-
-
Tonyk
veterán
Amennyiben xp-t használsz a MAC nem akadály:
Hálózati helyeken jobb gomb -> Tulajdonságok --> Kapcsolat nevén jobb gomb Tulajdonságok -> Álatlános fül -> Beállítás gomb -> Speciális fül - Hálózati cím : Érték helyére beírod a MAC címet. OK-k sorozata. Ennyi.
Linux alatt is megoldható, bár ha azt használnál, valszeg' már megcsináltad volna
-
Gausz
aktív tag
Üdv!
Engedjétek meg, hogy panaszkodjam kicsit. Úgy kezdődött a szenvedés, hogy kb 2-3 napja szidom a szolgáltatómat, mert nem akarnak bejönni a weblapok. Akkor voltam teljesen kiakadva, amikor a bix pingelésének eredménye 40%os csomagvesztés volt, 5 perc múlva viszont minden jó, kis idő múlva meg megint elszáll. (torrent viszont jól megy)
Kitaláltam, ugyan megnézem a kb 4 hónapos wrt54gl routert. Itt valami nagy bibi van, ugyanis fél percig tölti a lapjait, és akkor se jön be rendesen, firefox kidobja néha-néha, hogy "probléma az oldal betöltése közben", és net is hol van, hol nincs közben.Router nélkül netet nem tudom kipróbálni, mert MAC címet kellene szolgáltatónál átíratni. Routeren gyári 4.30.7 fw van.
Szerintetek a router szállt el?
Kösz,
Péter -
CWorm
aktív tag
Üdv
Nem tudom volt-e már róla szó, de a GL verzióhoz nem lehet esetleg hozzáforrsztani valami USB-s csatlakozó-t, meg egy olyan fimware-t rátenni, amiben van torrentkezelés?Hogy a router tudjon torrenteket letölteni és webui-n keresztül elérhető lenne és ne kelljen a gépnek bekapcsolva lennie... Vagy álmodozom?
-
hzcs
senior tag
furcsa egy állatfaj ez a wrt...
wrt54gl, ddwrtv24 rc5. QOS tesztelés, hogy torrent mellett menjen a net is: bittorrent bulk-on, utorrent (én hoztam létre, beírtam a tcp portot) bulk-on, http premiumon, és csináltam egy web-et a 80-as portra premiumon. Elszórakoztam vele mire sikerült egyáltalán bekapcsolni. Save, apply; apply, save; save,save,apply... mire nagynehezen bekapcsolt.
Most nézem, 30% és afelett van a cpu terhelése a routernek, gondoltam a qos miatt. Ki akarom kapcsolni: save-apply-reboot, apply-save-reboot... de nem akar kikapcsolni. Reboot után mindig vissza van kapcsolva. A 30% cpu terhelést sokallom, 10% és alatta szokott lenni.Ja és hepi nyú jír
-
And
veterán
válasz
ngabor2 #2880 üzenetére
Elvileg talán megoldható lenne, hiszen az adás-vétel váltást és a jobb-bal antennák átkapcsolását a processzor vezérli. De ha belegondolsz, a gyakorlatban ez nehézségekbe ütközik. Pl.: honnan 'tudja' a router, hogy épp melyik kliens kezdeményez forgalmat, vagy hogy éppen melyik szeretne kapcsolódni? Persze lehet gyorsan kapcsolgatni a csatlakozók között, de akkor meg lehet, hogy épp a kikapcsolt ágon kezdeményezett forgalomról marad le, így a dolog eleve jelentős lassulással és állandó csomagismétléssel járna. Ezért talán nem véletlen, hogy ilyen keresztben oda-vissza forgalmat egyik firmware sem támogat. Ilyet értelmesen levezényelni szvsz. csak két rádiómodullal szerelt eszköz tudhat.
Még valami: régebben nézegettem annak a bizonyos antennakapcsolóként használt chipnek az adatlapját, és - nem meglepő módon - 2,4GHz-en annyira azért nem jó a lekapcsolt ág elválasztása, olyan -20dB körüli. Tehát egy erősebb kliensről nem (vagy szintén csak kapcsolgatással) tudná eldönteni a router, hogy 'jó helyen' jön-e. -
ngabor2
nagyúr
visszaolvasva láttam, hogy meg lett említve, alapból egyszerre csak az egyik antenna ad, vagy vesz, a másik ki van kapcsolva. valahogy megoldható, hogy 2, más irányba néző irányított anetnnával 2-fele ossza a netet? a 2 végpont egyszerre is menne.
-
h_143570
addikt
Erdekes, csinalj egy mentest a jelenlegi konfiguraciorol, majd csinalj egy resetet a routeren az nvram-ra is, ez utobbit a router feluleterol tudod megtenni.
Ha megvagy akkor konfigurald be alapszinten, ha szerencsed van ettol eszhez tert. Ha nem akkor meg mindig vissza tudod allitani az elozoleg lementett beallitasokat.
-
hzcs
senior tag
ha kihúzod a linksys routert, akkor is van net a gépen? Mert ha client bridegeben megy a linksys, akkor te oda nem tudsz csatlakozni. Nézd meg, hogy a gép milyen mac című ap-hez kapcsolódik, kb a dlinkhez.
A két antenna váltogatja egymást, de azt be lehet állítani, hogy melyik legyen a tx, és melyik az rx (ha jól tudom akkor az egyik fogad, a másik ad).ezt nézd meg, meg ami a második oldalon van.
-
tiggi
csendes tag
Én úgy gondoltam, hogy a két wifi router között megy a bridge, de ezt a repeater módot is menézem, köszi.
Egyébként a háló úgy néz ki, hogy sima dsl router-> dlink wifi router -> linksys router(client bridge)->client.
A net egyébként átjön így is, csak wifi klienssel vagy nagyon gyenge a jel vagy nincs is.A két antennával nem lehet valamit csinálni, hogy jelerőségtől fügetlenül váltogassa őket?
-
Jano_023
őstag
Szia.
Kérnék egy kis segítséget. Én és a szomszédom osztozunk egy internet kapcsolaton és mostanában egyre sűrűbben ledob a wifi router. Egyszerűen bontja a kapcsolatot és kiirja hogy nincsen kapcsolat. DE ha nyomok a hálózatoknál egy frissítést azzonal minden rendben de ezt előadja kb 8 percenként. Nincsen valami ötleted miért csinálja ? Ja és a kapcsolat szerintem elég szilárd, 18Mb/s érek el vagy jobbat....
Köszi a segítséget.
Jano
-
szeva000
addikt
Hali!
Légyszi segítsetek már annyiban,hogy mit lehetne csinálni,hogy a utorrent mellett menjen normálisan a böngészés.Gyakorlatilag megy is,de kb fél óra elteltével már a leveleim sem tudom megnézni.DD-WRT van fönt már régóta(WRT 54GL router). -
a már valaki által említett monitorozás, qos, sokkal gyorsabb, illetve nem indítja magát minden beállítás módosításakor, csak azokat a servicesokat amiket szükséges (lehet hogy a gyári is tud ilyet
).
a gyorsabbat úgy értem, hogy a konfigolása gyorsabb.
amúgy nem kell túl sok mindent érteni egy alap konfig elkészítéséhez:
- wan csatlakozás módja ...
- lan akár default is lehet DHCP
- wifi mac szűrés és wep wpa ... -
Ziog
aktív tag
Biztos bennem van a hiba akkor, de némi infót tudnál csepegtetni a beállításokról? A nem az igazin azt értem, hogy a feltöltés csak olyan 10 mega körül van. Tudom ez már egy kicsit sznobság, de ha egyszer lehetne 20 mega is, akkor . . . . na jó egy olyan 17 körül már ki lennék békülve.
ngabor2:
Mivel LAN-os net ezért nincs is se modem, se semmi egyéb cuccos. Tényleg egy lan kábelt húznak be és csinálj vele amit akarsz. Az azonosítás PPPoE alapon megy, felhasználói név és jelszó.
Én a router wan portjára kötöttem, hogy a routeri funkciók ki legyenek használva. Ha simán valamelyik LAN portra kötném, akkor mindegyik gépen kellene külön csatlakozási ikon is.g@bo:
Paradicsom tényleg egy kicsit hozzáértőbb embereknek van talán. Egy picit bonyolultabb a menürendszer máshogy vannak a beállítások. Ezzel egyetemben több állítási lehetőség is adódik, plusz vannak még monitorozási lehetőségek is, ami a gyári softban nincsenek.
[itt] meg tudod nézni, hogy mi hogy is van. -
ngabor2
nagyúr
kicsit bővennen tudnál írni erről a "nem az igazi"-ról? mert elég tág fogalom... mi nem meg,y vagy mi lassú, mit nem lehet elérni, stb. lehet, hogy én vagyok a műveletlen, de ez a lanos dolog hogy működik? nem is a wan aljzatba kell bedugni a cuccost, hanem egy lan-ba?
csatlakozás típusánál mit adsz meg? mi alapján azonosít a hálózat?
-
Ziog
aktív tag
Digis Lanos netem van 20/20-as WRT54GL routerem van, működik vele a net, de nem az igazi. Valaki aki hasonló routert használ milyen firmware van rajta? Gyári és tomato kizárva, azokkal fel sem lépett a hálózatra. Most DD-WRT SP2 van rajta, ezzel megy de nem az igazi. Némi lassulás tapasztalható.
Válaszokat előre is kösz!
-
zsokagi
tag
Köszi a segítséget , de van egy kis gondom még most má látja a gépek egymást de ha csatlakozni szeretnék a másikhoz akkor felhasználói nevet kér és jelszót ide mi a szöszt kell írni??
-
hzcs
senior tag
ha client bridgeben van a linksys routered, akkor te nem ahhoz csatlakozol, hanem a dlinkhez. A linksysnek client módban kell lennie, éshoznod kell létre egy virtuális wlant. V24-től felfelé lehet ezt csinálni.
Client Bridge: wifin jön a jel a routerig, onnantól pedig kábelen küldi az adatot. Benne van a nevében, hogy bridge.
-
And
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz
zsokagi #2853 üzenetére
DHCP esetében ugye az Ip-k automatikus kiosztáson vannak. Kapcsold be a Microsoft file- és nyomtatómegosztást, ha véletlen ki lenne kapcsolva (ott ahol a TCP/IP-t állítod (felette van a listában)
Meg kell osztani a maghajtót vagy mappát. (Két gép egy munnkacsoportban legyen!)
Sajátgép - Eszközök menü - Mappa beállításai - Nézet fül - Vedd ki a pipát az egyszerű filemegosztás használata elől.
Majd:
Sajátgép - Meghajtón vagy mappán jobb gomb - Megosztás és biztonság - Megosztás fül - Új megosztás gomb - beírod a megosztás nevét, engedélyeket beállítod - OK - AlkamazTűzfalakban állítsd be a 192.168.1.0 -t (már hha ebben a tartományban üzemleteted a router, ha nem akkor azt) biztonságos hálozatnak.
Elvileg ennyi.
Statikus (kézzel megadott) ip-k esetében :
egyik gép:
IP: 192.168.1.2
alháló: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
Elsődleges DNS: 192.168.1.1másik gép:
IP: 192.168.1.3
alháló: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
Elsődleges DNS: 192.168.1.1a többi fenn le van írva.
A megosztott mappákat a Hálózati helyek - Teljes hálózat - Microsoft Windows hálózat - Munkacsoport neve alatt találod meg.
-
zsokagi
tag
Sziasztok!
Vettem egy Linksys WRT54GS routert, tök jó müxik az egész.Az egyik közvetlenül kapcsolódik a router hez, a másik wireless en keresztül. A kérdésem az lenne hogy hogyan lehetne a hálózatott úgy használni hogy a két kép között tudnék adatokat másolni ide oda , mert a gépek a routert látják de a két gép egymást nem,az egyik gépen xp a laptopon meg vista van.B.U.É.K. mindenkinek.
-
tiggi
csendes tag
Sziasztok!
Összekötöttünk egy Linksys routert egy dlink routerrel, biqad antenna segítségével, a két router között rendben is van a jel kb.: 30-45% között mozog és most is azon keresztül netezek.
Viszont a Linksys másik antenája az eredeti maradt és hiába vagyok tőle egy méterre a jelem "nagyon gyenge", pedig szeretném, ha a lakáson belül is wifin csatlakozhassak.(A wifi hálókártya egyébként teljesen jó, más hálózatokban már használtam.)
A Linksys routerben DD-WRT firmware frissítés történt és "Client Bridge" módban megy, azaz van egyharmadik nem wifis router is, ami a netre csatlakozik és fut rajta a DHCP.
Valami ötlet, hogy merre keressem a hiba okát?
-
hzcs
senior tag
azzaz az ssid broadcast tiltásra azért ügyelni, mert nem mindegyik program tudja kezelni a rejtett ssid-t. Látom neked megy, úgyhogy biztonságosabb, ha le van tiltva.
Nekem pl egy asus wl-167g-hez kapott driver+szoftvercsomag nem tudja kezelni se a rejtett ssid-t, de ha jól emlékszek, a wpa2-t se. (talán még a wpa-t se). -
MaUser
addikt
Egy jó hónapja vagyok tulajdonosa egy WRT54GL routernek. A routerre egy pda, egy asztali gép és egy noti kapcsolódik wlan-on keresztül, valamint egy másik asztali gép utp kábellel. A problámám az, hogy amennyiben az utp kábelen csücsölő gépet bekapcsolom és az felcsatlakozik, akkor a wlan-on keresztül nullára csökken az adatforgalmam. A router-en tomato firmware van. A kábellel bekötött gép adatforgalmát ellenőriztem - mind a routeren, mind a gépen - és az minimális ahogyan az el is várható, hiszen csak egy Skype fut a gépen.
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel? Mi lehet rá a megoldás?
-
g@bo
nagyúr
köszönöm. egyelőre sajna wep, azt támogatja nds..
broadcast jó ötlet volt...
masina nem látta a rúter nevét mint előtte, de manuálisan megadtam, és megtalálta.
-
h_143570
addikt
Annyit, hogy a router nem kuldi szet azt, hogy letezik, igy kenytelen vagy a kliensekbe kezzel megadni az SSID-t, vagyis a halozat nevet. Alapertelmezesben "linksys", idezojelek nelkul.
Ja igen meg egy jo megoldas letiltani a DHCP szervert es statikus IP-ket hozza rendelni a kliensekhez.
-
h_143570
addikt
A MAC kontrolt mindekeppen, majd pedig a legmagasabb titkositast amit az eszkozeid engednek.
Az biztos hogy az xp nem tamogatja a WPA2-t, legalabbis amig kijon az SP3 vagy nem rakod fel a szukseges patcheket hozza. Elsozor WPA2 majd WPA a leggyengebb a WEP.
A leghatekonyabb ugyis a MAC cim lesz a titkositas mar csak extra nehezites, mivel probaljak meg kitalalni, hogy a 4.2 milliard MAC cimbol, hogy nalad eppen melyik az a nehany amelyik eppen hasznalatban van.
Fene megeloztek 6 masodpercel.
-
g@bo
nagyúr
hm.. nintendo ds minden nyavajgás nélkül ráharapott a rúterre. szuper.
milyen wifi védelmet javasoltok? / beállítás/ most gyak. tárva nyitva...
-
g@bo
nagyúr
mámegvan, adtam ip cimet a helyi hálózatnak, hogy gyorsabban bejelentkezzen a win...
kitöröltem, megy.
eltököltem a tárcsázás beállításal, mire megtaláltam, Setup/Basic setup/ PPPOE....
ott végre megkapta a szolgáltatói beállitásokat, végre van net.
most kellene védelmezni a wifit.... a router jelszó már kacifántos lett.
-
Tonyk
veterán
nekem is ez volt.... a cd-t dob ki a fenébe vagy legalább is ne engedd a gép közelébe.
A gépeden lévő tűzfalban engedélyezve vagyon ez a tartomány? Lehet-e miatt nem látja.
Probáld ki fix ip-vel a gépet (IP:192.168.1.1; alháló:255.255.255.0; Gw: 192.168.1.1 DNS: 192.168.1.1)
szerk.: most látom ha az "ip" ez akart lenni, amit írtam... DHCP-vel sem?
-
g@bo
nagyúr
jól kezdődik. feltettem linksys wrt54gl, elinditom lemez, telepítés, nyomd gombot rúteren, majd villog..... abbahagyja, install proggi nem megy tovább.
nem történik semmi.
help.
-
quby
őstag
nem titkositot a háló csak MAC filter van. tehát a securiti-s beáálitásra nics szükség, a másik oldalon a MAC filterbe már beálitottam a mgfelelö dolgokat. De NEM találok olyat hogy connect vagy valami lyesmi amitöl tudnia kéne hogy én arra a hálóra akrok kapcsolodni
A scan-re meg csak 3-ból egyszer találja meg azt a hálót amit keresek pedig 10 cm-re van az AP. mindkettö wrt54gl. az AP ddwrt a kilens meg tomato 1.13 -
And
veterán
Lássuk: első körben a v5-ös és az utána következő verziójú WRT54G-hardvereket a sok közül egyik külső oprendszer sem támogatta. Ha jól tudom, a mai napig a DD-WRT az egyetlen kivétel, de annak is csak a "micro" nevű, legkisebb méretű és tudású kiadása. Jó ideig az egyetlen út e firmware feltételéhez a jtag-es módszer volt: ehhez tüskesort kellett forrasztani a router nyákjára (tuti garanciavesztés), kábelt csinálni hozzá a pc párhuzamos portjára, meg parancsoros programokkal szórakozni. Egy ideje, kábé másfél éve szerencsére már ez sem igaz: megjelent egy segédfirmware, a vxworks killer, ezzel már webről is lehetett frissíteni, de csak két lépcsőben. A v7-es hardver az Atheros chipset miatt továbbra is halott ügy külső fw-eknek, de a legutóbbi, v8-as hardverkiadás (fix antennás) a v24 RC3-as DD-WRT óta ismét támogatott, Broadcom-chipes. Utóbbiról a DD-WRT news sokatmondóan a következőt írja:
"WRT54G v8 and the WRT54GS v7 is now fully supported, but requires again a special flashing way, which is easier this time compared to the v5 and v6 vxworks killer."
Hogy pontosan mit takar ez a 'special flashing way', azt nem tudom. Kapható nálunk egyáltalán v8-as WRT54G?
#2828: Az első WRT54G-m egy v5-ös volt, site survey emlékeim szerint volt a micro-kiadásban is. -
hzcs
senior tag
nemrég írta itt valaki, hogy letöltötte a forráskódokat, és az ő szájíze alapján állítja össze, hogy mit tesz a firmware-be. Vagyis így a standardnál kisebb, de micronál nagyobb tudású fw-t kap, kisebb firmware, kisebb helyfoglalás, kevesebb futó processz, kevesebb ramhasználat. Ha nagyon szeretnél több szabad ramot, akkor neked is efelé kellene nézned.
Gondolom te is kivennéd a nocatsplasht meg a wifidogot, stb.. Én azt se tudom, ezek mire jók. Microt meg nem akarok feltenni, mert ott nincs wiviz meg site survey. -
-
h_143570
addikt
Foleg abban, hogy a V5 v6 es V8 jelentosen kevesebb memoriat tartalmaz mint a V1-V4 es tipusok, igy nem lehhet egybol felrakni ra az alternativ FW-t. A V7es mar hardverileg is mas, de a DD-WRTsek igerik a megoldast. Az elejen emlitett tipusokra DD-WRT felteheto, a honlapon megtalalhato a szukseges leiras. A nehezites az, hogy tobb lepcsoben kell felpakolni.
-
And
veterán
Nem. Kizárólag "3rd party" firmware segítségével.
Mod.: vagy teszel rá egy nagyobb nyereségű beltéri körsugárzó antennát, viszont az nem sokat ér (jelentősen nem lesz nagyobb a kisugárzott teljesítmény, olyan kis - pár dB-es - különbségek pedig a célszerűbb elhelyezéssel is elérhetők). -
Ramius
őstag
WRT54G routert gyári fw-fel mindenféle buhera nélkül be lehet úgy állítani, hogy erősebb jelet sugározzon?
-
And
veterán
Szögezzük le, szinte semmit sem konyítok a linux lelkivilágához, de szerintem az máshogy nem megy, minthogy a sok-sok futó processzből letiltod azokat, amelyeket nem használsz. Ha telnet-tel bejelentkezel a routerre, és kiadod a top vagy ps parancsok valamelyikét (gondolom ezek nem csak dd-wrt alatt mennek), látni fogod, hogy melyek a leginkább memóriazabáló folyamatok. Csakhogy ezek nagyrészt a router lényeges funkcióit (httpd, telnetd, sh, wland, resetbutton, udhcpd, stb.) szolgálják ki, a kevésbé fontosak nincsenek köztük, mivel azok alapértelmezés szerint is tiltottak. A folyamatok tiltásához nem kell linux-gurunak lenned, hisz a webfelületen ezek a szolgáltatások szépen beállíthatók. Másrészt azt is írják, hogy igazából nem annyira számít a szabad memória konkrét értéke. Persze ha teljesen elfogy, az más kérdés. Nekem pl. 1500 kB körül szokott lenni, de az sem probléma.
-
MTbc
senior tag
Gazdája lettem egy Wrt54GL-nek V1.1 Biokill barátom tanácsára vettem és hát 5 perc alatt volt utp-s és wireless hálózatom.Kéne csinálni router szépség versenyt szerintem gyönyörű
-
Tonyk
veterán
Most akkor én is kérdezek egyet.
Nem linux guru lévén
mi a fenével lehet felszabadítani memóriát. Mert elég szépen fogy. Na nem mintha nagyon érzékenyen érintene a dolog, csak kiváncsi vagyok rá.
Az új fw felpakolásakor (12 napja) még vagy 5.5 MB szabad mem volt. most meg 3MB. Ez csak parancsal oldható meg, vagy van valami menüpont ami elkerülte a figyelmem? (Tomato 1.13)Egybként meg mi a fenét tárol ekkora területen?
-
Tonyk
veterán
szerintem wireless client. nyomsz neki egy scant, kiválasztod a hálót.
Itt jöhet a csavar, a security részben meg kéne adni a háló titkosítását és a kulcsát, stb (eredeti hálóét, amihez Csatlakozni szeretnél, nem pedig a sajátodét). Mivel meglévő hálóhoz csatlakozol és akár roamingolhatsz az AP között.Legalább is a nagytestvér CISCO AP-kben így szoktam.
-
Bade
tag
Sziasztok!
Most vettünk egy ilyen wifi-s linksys routert és ha hálókábellel üzemeljük be,egyes oldalak nem jelennek meg(se magyar,se külföldi)
Milyen beállítást kell módosítani? -
drpele
senior tag
Ha gyári firmware-el akarod használni akkor majdnem mind1, tudásban ugyanaz.
WRT54G gyárilag Vx Works oprendszer
WRT54GL gyárilag is Linux oprendszerDe ha 3rd party firmware-t (Linux) akarsz rá tenni akkor mindenképpen a GL ajánlott (dupla Flash memória, dupla RAM mennyiség), mert a G-s V5-től felfelé (amik most kaphatóak üzletben) csak a DD-WRT játszható fel tftp-vel jóval több utánajárást igényelve.
Szerintem add meg amagdnak az esélyt, hátha később szükséged lesz a GL ezen áldásos tulajdonságaira. Ha mégsem akkor sem vesztesz semmit.
-
g@bo
nagyúr
üdv
elsősorba nintendo ds és psp netelérése miatt vennék routert. 2 modellt ajánlgatnak, a wrt54g, és a gl válatozatot.
melyiket javasoljátok egy lámának?
-
quby
őstag
hali!
ha tomatoval kilens akarok lenni akkor basic/networkben a wirelesshez mi kell beállitsak?? wireless client vagy wireless ethernet client? A wireless site survey-ben látom a hálot amit keresek, de nemtom hogy kell csatlakozzak hozzá?? nincs coonnect vagy ilyesmi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Játékra és melóra egyaránt -kimeríthetetlen memóriával- Ryzen 9 + RTX 3060 Ti+ 128 GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- Fanatec v3 pedál damper KIT-tel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest