- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
A script generátorral meg lehet csinálni hogy priorizálja a forgalmat http, p2p, és játék között úgy hogy ha kell akkor a p2p-nek is teljes sávszélt adjon de ha mellé bejön a net vagy game akkor azok kapjanak elsőbbséget? Én próbálkozom vele de úgy látom h a csökkentett prirítású alkalmazásnak mindenképpen kissebb max sávszélt akar adni.
Egy ilyet sikerült összehoznom automatán, csak www és p2p-el:
[Kép]Valakinek sikerült ezt már normálisan megoldania?
-
-
bnss
veterán
Azért is jó, hogy relatíve nagy uptime-om van, mert így tudok mihez vonatkoztatni, amikor valakinek vázolni kell, mi is a stabilitás/üzembiztosság. A legtöbb router, amivel eddig dolgom volt, 1,5-2 hét alatt már csinált egy hátraszaltót, de a Linksys még nem (kopp-kopp).
-
TeeJay
félisten
válasz
Rommel6600 #2254 üzenetére
okés köszi
amúgyis kábellel frissíteném természetesen
gondolom ha kész az upgrade utána egy masszív reset és kész is a cucc -
quby
őstag
válasz
Rommel6600 #2274 üzenetére
nálam az atherossal nem volt semmi gond!!
-
bnss
veterán
Akkor nem próbálkozom most, uptime alakul már.
(#2287) Gülümaci: ha pingre válaszol, akkor pedig működik, a kábel is feltételezhetően rendben van. Reset volt már?
(#2289) Tonyk: nem mondanám versenynek, csak jó érzéssel tölt el minnél nagyobb számot ott látni, mert abból számomra az derül ki, hogy már azóta megy, ergo nem csinált hülyeséget.
-
Tonyk
veterán
-
bnss
veterán
Felkeltette az érdeklődésemet ez a script, háyas verziójú Tomato-val futattod? (Gondolom az init fülön található oldalra kell beillesztenem. Tudom, amatőr kérdés, de még nem használtam scriptet a routeren.
)
(#2280) Gülümaci: másik PC-vel nem tudok kipróbálni a router elérését?
-
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #2274 üzenetére
Jó kérdés. Tudnék hozni WLAN kártyát a melóhelyemről (van a szekrényemben vagy 10 db), de azok PCMCIA-osak, a laptopban meg Express Card van. Szóval nagyon mással nem tudom kipróbálni.
-
-
Gülümaci
tag
Oké, az jó, ha nem értettél félre, ez azt jelenti, hogy jól leírtam a problémát. Nem néztelek amatőrnek, kicsit nekem volt ilyen érzésem. A tűzfalról annyit, hogy Panda Internet Security 2008-am van. Én is gondoltam a tűzfalra, ezért ki is kapcsoltam, de úgy sem jó. De ez azért durva, hogy nem lehet elérni a routert saját címén. Láttam már néhányat, de így még nem jártam.
-
And
veterán
A rádiócsatornán mindenképp megvan, ez ugyanis csak a jelzésátviteli "bruttó" sebesség, amiben minden bennevan (jókora protokoll overhead, preamble, hibajavító kód, stb. formájában). De erről volt már itt szó. A gyártóknak nem érdeke a valós sebesség megadása, és az különben is változhat valamennyit a finombeállításoktól függően. A speedbooster (másnéven afterburner) technológia sem tesz mást, minthogy ezt az overhead-et csökkenti valamelyest. Két 100Mbps sebességű ethernet-vezérlő esetén sem annyi az alkalmazások számára elérhető maximális sebesség, csak ott annak a bizonyos mellékes adatforgalomnak jóval kisebb az aránya.
-
bnss
veterán
válasz
Gülümaci #2256 üzenetére
Nem értettelek félre, tudom mit szeretnél, de az esetek 90%-ban itt hibádzik a dolog. 192.168.1.1 címen nem éred el a routert? (Ne nézz már ennyire amatőrnek, kivágás, beillesztés művelet még nekem is megy.
)
Az viszont érdekes, hogy 3 DNS szervert is dob az ipconfig /all.
NV firewall fel van telepítve (vagy ehehz hasonló jószág)?
-
Melyik csatornákon vannak a környékbeli WLAN-ok? Úgy próbáld a sajátodat kiválsztani, hogy legalább 3 csatorna legyen közöttük. Így kevésbbé vagy egyáltalán nem zavarják egymást.
Az lehet a gond, hogy túl sokminden zavarja a jelet. A bill + egér + 2 router okozhat ekkora zavart. -
Tonyk
veterán
de van: a lan-os gépnél billentyűzet, a notinál meg egér (a másik szobában meg a gyerek bébiőrzője néha
,erre rájöttem, hogy nem nagyon szeretik egymást, de ha nem megy a bébicsősz, akkor is ez van),
van valahol környéke 2 másik vezeték nélküli router (elég gyengusz jellel), de más csatornán vannak.háttérben nem fut semmi, ami fogná ennyire.
Ennyire bekavarna a vezetéknélkül bill?
-
Tonyk
veterán
Szeretném kérdezni, hogy nektek mekkora átviteli sebességet sikerül belőle kicsikarni a madzagos és WIFI között?
Akármit állítok a routeren, 2.4MB/sec fölé nem megy. Jelerősség és minőség is 100%, (távolság 2m ) 54Mbit/sec a kapcsolat sebessége a laptop szerint; Tomato 1.11 firmware. Atheros AR5006EG a noti kártyája (802.11b/g) ; 7-es csatorna
Noti szerint a minőség : 100%, de a router szerint -45dBm : 54%; A router 30mW-on, a noti 100mW-on ad.
5let?
-
Balage85
tag
válasz
ngabor2 #2227 üzenetére
Kössz a gyors választ!
De ez nekem akkorse megy...
Ez alapján megcsináltam a bekötést [link], (multiméterrel le is ellenőriztem), majd a dd-wrt honlapján található leírás alapján beállítottam a jffs2-t és az mmc-t a kezelőfelületen. Ha jól értelmeztem akkor a dd-wrt-nek automatikusan fel kellene ismernie a kártyát, ha a gpio-kat jól beállítottam.
DI:2 D0:4 CLK:3 CS:7
Total / Free Size
3,136.00 KB / 0Ja és 512es SD kártyával próbálkozom.
Mi lehet a probléma?
-
Gülümaci
tag
Akinek az előző hozzászólásban nem működik a link, az ezt másolja ki, s írja be a böngészője címsorába (mekkora f.s ez az IE7)
http://czellergabor.freeweb7.com/temp/halozat.jpg -
Gülümaci
tag
Bon3ss!
Egyenlőre automatikuson van hagyva minden, majd később fix IP-t adok annak, aminek kell. Amúgy most 103 az utolsó tag.
Ezen a linken megnézheted, hogy van beállítva. Azt hiszem félreértettél. Szeretnék bejutni a router kezelőfelületére, hogy megcsinálhassam a szükségs portforwardingot, meg Wireless titkosítást, stb.. -
bnss
veterán
válasz
Gülümaci #2249 üzenetére
Helyi kapcsolat tulajdonságainál mi van beállítva? Vagy az automatikus cím kérése vagy kézzel adod meg a címeket:
- az első cím (a hálókártyád címe): 192.168.1.2 mondjuk, az a lényeg, hogy a cím utolsó tagja nem lehet 1
- alhálóazti maszkot automatikusan beírja a win
- alapértelmezett átjárót megadhatsz, ekkor a router címét kell megadni: 192.168.1.1
- DNS szervert nem kell megadni, ha későbbiekben valami ezt mégis indokoloná, akkor szintén a router címét kell megadni elsődlegesnek.Remélem érthető.
-
Rommel6600
őstag
"kábellel lehet frissíteni ugye?"
Wifin keresztül is lehet, de nem ajánlott! Elég jó kis mókát tudsz magadnak okozni azzal ha a hazavágod a routert mert nem sikerül az update a wifi miatt és újra kell flashelni.
Kábelről kell az ilyeneket csinálni, azt tuti hogy nem zavarja meg semmi, meg nem is ingadozik a jelerőssége. -
-
TeeJay
félisten
üdv skacok
van a környezetemben 2 darab WRT54GL router egyik angol míg másik német nyelvű (lordban vettem és német volt)az lenne a kérdésem hogy feltehetem a németnyelvűre is a linksys hivatalos oldalán található legújabb FW-t? úgy látom 1-2hónapja adtak ki a GL-re legújabb FW-t és kipróbálnám hogy frissítem mindkét routert
-
Gülümaci
tag
Sziasztok!
Újra Linksys gazda lettem, mert útálat miatt eladtam a D-Linket. Most egy WRT54GR routert vettem, de a várttal ellentétban nem sima ügy ez sem. Nem tudom konfigurálni, ugyanis be sem jön a bejelentkező oldal. beírom a böngészőbe, hogy 192.168.1.1, entert ütök, és kb 10 perc eltelével kiírja, hogy nem tudja megjeleníteni bla bla bla. Próbáltam pingelni, sikerült is. Szóval ott van a rohadék a címen! Várom az ötleteket!
-
Üdv
Egy kis help kellene. A tervem a következő, van 2 gép a hálózatra kötve, de nem megy mindig mindkettő. Szeretnék egy scriptet írni, hogyha csak 1 gép megy akkor a teljes netes sávszélességet megkapja, ha meg mindkettő, akkor meg felezze el a két gép között. Ez a script a tűzfal script helyére lenne beírva, tomato 1.07-es firmware-hez.
while true
do
sleep 60 // percenként fusson le
ping IP-cím >>eredmény1 // valami kiértékelhető eredmény
ping IP-cím >>eredmény 2 // valami kiértékelhető eredmény
if eredmény1 == igaz és eredmény2 == igaz
{
//forgalmi szabályok
}
done -
Tonyk
veterán
válasz
Rommel6600 #2219 üzenetére
Nekem ez teljesen jól fut a paradicsomon:
(Ha van wlan kliens, narancs a Cicco gomb, Forgalom esetén fehér, ha nincs kliens: OFF)#!/bin/sh
I=`nvram get wl0_ifname`while sleep 1; do
if [ "`wl assoclist`" != "" ]; then
XFER=`ifconfig $I|grep bytes`
if [ "$XFER" != "$PXFER" ]; then
LED='gpio disable 3 ; gpio disable 2'
PXFER=$XFER
else
LED='gpio disable 3 ; gpio enable 2'
fi
else
LED='gpio enable 3 ; gpio enable 2'
fiif [ "$LED" != "$PLED" ]; then
eval $LED
PLED=$LED
fi
done -
-
bnss
veterán
Ezzel a beállítással automatikusan újra kell kapcsolódjon a router bármilyennemű vonalszakadás esetén. Remélem megoldódik a problémád, ha nem, akkor én a Tomatot ajánlom (lehet DD-WRT is, de én paradicsomos vagyok).
(#2242) Furkoo: a Tomato-val/DD-WRT-vel biztosan van mód arra, hogy AP-ként üzemeljen a router. A gyári firm esetén nem hiszem, mondjuk 2 percnél tovább nem is használtam.
-
L4mie
veterán
Hali! beléptem a klubba
-GL-t vettem a vásárban fél pénzen !
még gyári filmware van rajta, mivel még nincs netem, nincs mit állítgatni
egy gyors kérdés, olvastam egy blogon, hogy tomatoval át lehet lőni a routert vételre is, ha ez így van akkor a gyári filmware-l is meg lehet oldani?? -
DieHard
senior tag
ok. müxik. kicsit pihenni kellett neki. utána volt reset.
-
Lyobag
csendes tag
DSL.
és a mese: 3 különböző gépen egy áramszünet előtti állapotban volt net. jött az áramszünet. majd az elmúúlt. újraindult minden, a dsl modem, és a router. ezután jöttek a bajok: az addig helyes beállítások (statikus IP-k, wireless titkosítások) továbbra is érvényben voltak. a routerbe be tudtam lépni, tudtam állítani. DE akkor már nem volt net. újra kapcsolódtam kedvenc Tréjonlájn(pfujj!!!) szolgáltatónkhoz a Router beállításaiban, akikkel létrejött a kapcsolat. pingelni is tudtam a routerről. de más hálózati elemről nem. igaz, valami úton-módon sikerült helyrehozni, de ez idegesítő!!! -
DieHard
senior tag
nem enged be továbbra sem
-
Lyobag
csendes tag
megvana hibám oka: statikus ip, és nem állítottam be DNS tartományt. bár ez nem magyarázza, hogy délután miért nem engedett fel a netre, akkor két másik gépen az addig jó DNS és sstatikus IP beállításokkal nem működött. néha elképeszt ez a router...
-
DieHard
senior tag
sziasztok. lenne egy kis problémám. sikeresen elfelejtettem a wrt54gl tomato-val frissített routerem felh nevét és pw-jét. hogy tudom meg? segítsetek
-
bnss
veterán
Kiderült, mi a probléma, a portforward-dal akadt egy kis összetűzésem. Ha van két kvázi egyforma szabály, csak a cél IP tér el, akkor csak a "kisebb" IP-re forwardolja a portokat. Erre van valami megoldás, azon kívül, hogy ki- és bekapcsolgatom a szabályokat?
-
Lyobag
csendes tag
hi!
kéne egy kis segítség:
van egy kis bajom a WRT54 GL routeremmel. kitilt teljesen a netről. a mögötte lévő hálózat működik, de nem enged senkit ki a netre. a beállításokat nemrég reseteltem, forgalmi korlátozás nincsen. tipp???
szerkesztés: a routerről bármit meg tudok pingelni a neten, a hálózatról meg max a routert...
-
ngabor2
nagyúr
-
Balage85
tag
Üdv!
Vki segítsen plz, mert nagyon hülye vagyok a linuxos témához.
SD modot akarok csinálni, feltettem az openwrt-t, nem nagyon tetszik, a dd-wrt nem tudja a ctorrentet?Találtam sok leírást az openwrt-ről, de mivel angolul nem tudok, ezért részben értem csak meg. A legfőbb problémám az, h rengeteg parancsot ír (ipkg install, stb), ezeket hova kell beírnom?? Lehet, h nagyon alap a kérdés, de én nem tudom.
-
bnss
veterán
válasz
Rommel6600 #2220 üzenetére
Sajnálom, ez a minőségi áram szolgáltatás.
Nálam a connection uptime max 24 óra, akkor új IP-t kapok (ADSL).
-
xabolcs
őstag
válasz
Rommel6600 #2223 üzenetére
na ja, persze
.... akartam is irni, h mire kibogozod a teged erdeklo dolgokat a hsz-embol,
addigra 2x kiprobalod mind1iketes persze: nagyon szivesen
-
L4mie
veterán
Hali! Tudtok ajánlani egy jó kis hálókártyát a GL mellé??
még nincs meg, csak tervezek! (USB-PCI is versenyben) egy födémet kéne átlőni, meg egy falat jó régi (1920)
max 7k-t szánok rá. -
xabolcs
őstag
válasz
Rommel6600 #2219 üzenetére
hello,
vmikor meg, mikor kiprobaltam az 1.06-os tomatot, akkor a gombvillogtatos szkriptet sikeresen futtattam
elvileg futnia kellene mindegyiknek, mert ugyanugy linux.
na persze megsem kotelezo mindegyiknek futni, hiszen kulonbozo "disztribuciok" ezek az fw-k.a legtisztabb az, h sd kartyad van, es akkor mindenfele finomsagot is foltehetsz
abszolut szkriptfuggo a dolog, mert pl ha van egy szovegfeldolgozo szkripted,
ami a cr+lf jelekkel machinal es a 'dos2unix' ill. 'unix2dos' parancsokat hasznalja,
akkor nyilvanvaloan egyik wrt54gl-en nem fogod tudni lefuttatni ...
de ugyanezt megvalosithatod 'tr'-el, vagy 'sed'-el is
ezeket meg mar a thirdparty fw-k is ismerikja igen, meg tomatorol:
vmiert, nem is tudom miert, azalatt nem volt jffs-em, igy mindig
volt egy init szkriptem, ami egy echo-val kiirta fajlba a load.sh-mat,
majd nice-al elinditotta ;)
de kb igen, ez a ledes ez nekem is ott van.de ez szinten szkriptfuggo
... melyiknek eppen mi az elofeltetele,
ha eppen statisztikat akarsz gyartani, h bootolastol merve milyen hamar kapsz ip-t,
akkor erdemes a wanup-ba tenni a szkriptetooo, segitettem?
edit: oszinte reszvetem
-
Rommel6600
őstag
Na hálistennek megtörtént 5 perce az ami végképp hiányzott. Egy áramszünet. Nem is volt szünet, csak egy pillanatnyi kimaradás, ami pont arra volt csak elég hogy a gépek és köztük a router is leálljanak
109 napos uptime, és 101 napos connection uptime-om veszett oda.
Ezúton is hálás köszönet a démász zrt-nek -
Rommel6600
őstag
válasz
xabolcs #2215 üzenetére
Ezek a scriptek csak DD-WRT-vel működnek? Najó, azt akarom kérdezni hogy Tomato alatt is futnának-e?
Ha igen, akkor Initnek kell betenni ugye? (a Shutdown, Firevall, WAN Up-ot nem tartom valószínűnek)
Egynémelyik egész hasznos is, lehet hogy ki is próbálnám egyszer az egyiket.
Köszi a választ. -
xabolcs
őstag
hmmmm, akkor neked a load.sh sem muxik, onnan a dd-wrt wikirol??pedig csak olyanra tudok gondolni, h egyik labat valtogatod, aztan a masikon mersz
de ez mar a sertegetes hatarat suroljanalam meg annyi, h a telnet daemon az asszem ki van kapcsolva ...
vagy legalabbis vmit csinaltam, mert by default a dd-wrt-nel vilagit a ses gombocska.
szal azt kikapcsoltam, es igy mar gyonyoru a loadde ezen tul nincs tobb otletem
-
xabolcs
őstag
helo,
en mar itt hasznaltam, azota is szepen villog a SES buttonomde a segitsegevel meg sose kerestem gpio kivezeteseket
while true; do gpio enable [B]3[/B]; sleep [I]1[/I]; gpio disable [B]3[/B]; sleep [I]1[/I]; done
a fenti szkript annyit csinal, h valtoztatja a GPIO3-s labon a feszultseget, meghozza 1mp-kent.
hogy most mikor van rajta feszultseg, es mikor nincs, enabled vagy disabled... azt mar nem tudom
csak annyit, h disabledkor kezdett el vilagitani a ledecske
-
quby
őstag
valak használta már a #1 hsz-ben lévö linkben olvashato oldalon lévö GPIO utility-t?hogy müködik?mert ahogy ott irják nekem nem megy
-
sonar
addikt
Sziasztok
Az alap linksys firmware van a routeren, és nem találom hogy hogyan tudnám bekonfigolni AP-nak?
-
bnss
veterán
DynDNS-ben kellene egy kis segítség, Tomatot használok. Látszólag mindent sikerült beállítanom, de kivülről nem látják a DDNS által adott hosznév segítségével pl. játék szervert.
Dynamic DNS 1-nek beállítottam a már emlegetett DynDNS-es accountot, viszont van egy legördülő menü IP Adress névvel, amiben jelenleg ez szerepel: Use WAN IP Adress.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Jövedelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LED világítás a lakásban
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest