Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66125) Soma01


Soma01
veterán

Ez a téma többször előjött már. Az a hardver, ami ekkora sebességet képes routolni az nem lesz olcsó. Erre nem is láttam még tesztet otthoni kategóriás routereknél. Az Asus routerek szoktak felmerülni ilyenkor mert a dual Wan-t már szinte mindegyik Asus router tudja, de hogy egy PC-re hogy fog ez eljutni, ott szintén lesznek gondok. A fentebb említett Asus és Netgear routerek 100.000 forintos és e fölötti nagyságrendben tudják az LACP-t. De én személy szerint azt is kétlem, hogy az az Asus át tud tolni magán 2 gigabitet (wan-on).

Na de a Telekom által adott router nem tudja ezt? Olvastam már ezt is, azt is. De még addig nem jutottam, hogy a Telekomot felhívom és megkérdezem őket erről. Két lehetőség lehet. 1. nem tudja, 2. tudja. :)
1. Akkor össze kell fogni a két portot egy dual wan-t is tudó routerrel ami bírja is routolni ezt, majd a kimeneti oldalon is tudnia kell a routernek az LACP-t.
2. Ha tudja, akkor azt gondolom, hogy egy switch is elég (és ez sokkal olcsóbb, mint egy LACP-s router), mert a Telekom eszköze egy router is. Biztosan tudja a 2 gigabitet routolni. De ez csak feltételezés. Ki kellene próbálni. Nem láttam még ilyen tesztet. A
A Telekom mit mond erről?

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.