Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• keekee

tag

Sziasztok,

ajánlásotokra korábban lecseréltem a TP-LINK TL-WR2543ND-t az Asus RT-N18U-ra. Kíválóan teszi is a dolgát a házban. Viszont a könnyűszerkezetes falak ellenére az udvarban már alig van vétel, ennek megfelelően a netsebesség is felejtős :) Próbaképpen feltettem hátul az udvarban egy TP-LINK TL-WA901ND repeatert, amit "megtápláltam" bentről kb 60m cat 5e UTP-vel, és 8 dB-es antennákkal.
    Érthetetlen módon sokszor 1-3 Mbps csak a letöltés (gyakorlatilag még egy netrádió hallgatása is szaggat közben), míg a feltöltés a maximális 15 Mbps marad. Aztán egyszer csak zéró változtatással a letöltés 40 Mbps-ra mászik fel. Ezt a jelenséget szinte bármikor képes produkálni, az agyamra megy. Az jutott eszembe, hogy esetleg érdemes lenne ezen TP-LINK eszközt is upgrade-elni, Beruházzak még egy 18U-ra, vagy elegendő lehet mondjuk az AC-53 is?
    Vidéki faluról van szó, nincs agyonterhelve a környék 2,4 gHz-en, fixen, zavarmentesen megy mindkét eszközöm a 9-es csatornán (4-est,6-ost, esetenként 1-est, 10-est találok a WiFi Analyzer app-al, ha körbejárok a telken).
    Előre is köszönöm a segítségeteket :)

Új hozzászólás Aktív témák