Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• krealon

veterán

válasz schulc99 #30089 üzenetére

"Az én esetemben a router 2 M magassan van az elöszobában
    (3 szoba, 78m2) 4 emeletes panel 1. 2. emelet.
    Egy Samsung lcd tv és 2 mobil van rajta.
    A felettünk lévő lakásban is van wifi jel csak éppen gyenge és ott van használva a 2 tablet (Prestigo).
    "

A tabletek (a fizikai korlataik miatt) meglehetosen vacak WiFi kepessegekkel rendelkeznek.

"Ha kicserélem az egyik 5 dBi antennát egy 8 dBi antennára akkor elérhetem, hogy a fenti lakásban jobb legyen a wifi jel?"

Vagy mindkettot, vagy egyiket sem. Nem fuggetlen a 2 antenna egymastol.
    A 8dBi-s antenna az antennarudra meroleges sik kozelebe fokuszalja a radiohullamokat.
    Ha fuggolegesen all az antenna, akkor vizszintesen novekszik a hatotav, fuggolegesen csokken.

A panelhazak fodemje vasbetonbol keszul, amin a radiohullamok nem nagyon jutnak at.
    elkepzelheto, hogy a masik szinten a az ablakokon keresztul a szomszed hazrol visszaverodo hullamokat fogod, ez esetben javitana a fuggolegesen allo nagyobb nyeresegu antenna, viszont nagyobb korzetben zavarnad a WiFi csatornat.
    Ha e-miatt a szomszedok is nagyobb antennat tesznek fel, akkor kialakul a kaosz es senki sem WiFi-zni a zaj miatt. :B

"Ha jól értem az 5 dBi antenna szélesebb sávban, de kisebb hatókörben sugároz."

A sav kifejezest a frekvencia-tartomanyokra szokas hasznalni, szerintem te a terszog kifejezesre gondoltal, mivel a botantennak korkorosen (az antennarud korul korszimmetrikusan) sigaroznak es a korabban linkelt kep ennek a metszetet mutatja.

"Ha mind a két antennát lecserélem akkor viszont romlik a router közvetlen környezetben lévő eszközök jel erősége."

Csak azoknak az eszkozoknek romlik, amelyik kivul esik a sugarnyalabon.

"Egy antenna cseréjével elérhetem amit szeretnék?"

Valoszinuleg nem, de csak a proba adhat biztos valaszt.

"Vagy ez teljesen zsákba macska a környezeti viszonyok miatt."

A vasbeton szerkezetek miatt keves eselyed van az egy darab eszkozzel valo megvalositasra.
    Egy hasonlattal elve: olyan mintha egy hangszigetelt szobafalon keresztul szeretnel tarsalogni valakivel es ehhez oriasi erositovel szerelkeznel fel. Ugyanakkor egy egyszeru walkie-talkie megoldana a dolgot.
    Esetunkben a kabelezes (UTP) es egy masik AccessPoint a masik szinten lenne a walkie-talkie.

Új hozzászólás Aktív témák